#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
14/02/2011 11:34
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ποιοί έκαναν περιουσίες και καριέρες απο τα εξοπλιστικά προγράμματα του ΠΑΣΟΚ;Διαβάζουμε στα ρεπορτάζ του Τύπου και των ΜΜΕ:

- Στο στενό συνεργάτη του πρώην υπουργού Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλου, Γιάννη Μπέλτσο, έφτασε η έρευνα στη Γερμανία σχετικά με τις μίζες για την αγορά τεσσάρων υποβρυχίων από την Ελλάδα. Σύμφωνα με την εφημερίδα “Real News”, η δικογραφία της εισαγγελίας του Μονάχου, τον κατονομάζει ως αποδέκτη προμήθειας ενός εκατομμυρίου ευρώ και αναφέρει ότι ήταν μέλος της “Ομάδας Α”, η οποία είχε ως αντικείμενο τον χειρισμό των χρηματικών ποσών, ύψους 55 εκατ. ευρώ, που δόθηκαν ως μίζες για την αγορά των 4 γερμανικών υποβρυχίων από την ελληνική κυβέρνηση το 2000. Ο κ. Μπέλτσος υπήρξε υπήρξε μέλος της Κ.Ε. του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και γραμματέας του τομέα Αυτοδιοίκησης.

- Η “Ομάδα Α” είχε ως μέλη κυρίως Έλληνες και Γερμανούς πολίτες μεταξύ των οποίων είναι ο Χέρμαν φον Πούκλερ, επιχειρηματίας, ο Ντεμιρντιζιάν Άνγκο, Λιβανέζος που προωθούσε γερμανικά όπλα στο εξωτερικό, ο Αλέξανδρος Αβατάγγελος, ψυχολόγος συνεργάτης του Άνγκο, με στενές σχέσεις με τον αραβικό κόσμο και ο Γ. Μπέλτσιος. Σημαντικά πρόσωπα στην όλη υπόθεση είναι ο εφοπλιστής Μιχάλης Ματαντός, ο Γιόχαν Χάουν, κορυφαίος στέλεχος της γερμανικής HDW, ο Κλάους φον Μένγκες πρόεδρος της Ferrostaal και ο Ματίας Μίτσερλιχ, στέλεχος της ίδιας εταιρείας.

-Ο βουλευτής της Ν.Δ. Πάνος Καμμένος κατηγόρησε την ελληνικής καταγωγής Μαργαρίτα Μαθιοπούλου, σύμβουλο του υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντο Βεστερβέλε, ότι προωθούσε τα συμφέροντα των γερμανικών εταιρειών όπλων, εκμεταλλευόμενη την ιδιότητα του πρώην συζύγου της, Φρίντμπερτ Πφλίγκερ, ως υπουργού Άμυνας της Γερμανίας. Η κα Μαθιοπούλου φέρεται να έχει στενή σχέση με τα ελληνικά εξοπλιστικά προγράμματα αλλά και με την αμυντική βιομηχανία της Γερμανίας, η οποία πουλάει το 13% του συνόλου των εξαγωγών της στην Ελλάδα. Η εισαγγελία του Μονάχου φέρεται να ερευνά τον ρόλο της Μαργαρίτας Μαθιοπούλου (κόρης του επί χρόνια ανταποκριτή των «Νέων» και του «Βήματος» στη Βόνη κ. Βάσου Μαθιόπουλου), η εταιρεία συμβούλων της οποίας υποστηρίζεται ότι εισέπραξε 1.200.000 ευρώ προκειμένου να αναλάβουν τα ελληνικά ναυπηγεία την κατασκευή των υποβρυχίων της HDW. Η κ. Μαθιοπούλου θεωρείται θαυμάστρια του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και μάλιστα στο παρελθόν είχε συμμετάσχει στα Συμπόσια της Σύμης, ενώ είχε διεκδικήσει και τη θέση του εκπροσώπου του γερμανικού σοσιαλδημοκρατικού SPD.

[caption id="attachment_85565" align="alignnone" width="480" caption="Η κ. Μαθιοπούλου (φωτο Πρώτο Θέμα)"][/caption]

- Αφορμή των τελευταίων αποκαλύψεων για τα αμαρτωλά υποβρύχια ήταν  δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού «Der Spiegel» για την άμεση διασύνδεση του πανίσχυρου κάποτε υπουργού Εθνικής Αμυνας του ΠΑΣΟΚ Ακη Τσοχατζόπουλου με υπόγειες μίζες ύψους 55.000.000 ευρώ, ώστε να «κερδίσει» η γερμανική εταιρεία HDW το πρόγραμμα της ναυπήγησης τεσσάρων υποβρυχίων τύπου «214» (μεταξύ των οποίων και το γνωστό «Παπανικολής» που... έγερνε), αλλά και τον εκσυγχρονισμό ισάριθμων του παλαιότερου τύπου «209-1200». Η μία σύμβαση υπογράφτηκε το 2000 και η άλλη το 2002, αμφότερες επί κυβερνήσεων του τότε πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, ύστερα από σχετικές αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ. Την ίδια περίοδο μάλιστα με τις διαπραγματεύσεις για την αγορά των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά η HDW είχε «συνδέσει» πλήρως τις επίμαχες προμήθειες του ΟΣΕ από τη Siemens. Ο κ. Τσοχατζόπουλος πρωταγωνιστούσε δε σε όλες τις σχετικές ενδοκυβερνητικές διεργασίες και, όπως φαίνεται, ύστερα από τόσα χρόνια αυτές οι δύο υποθέσεις έχουν «συνδέσει» για τα καλά τον ίδιο με τον τότε πρωθυπουργό Κ. Σημίτη.

- Εκατόν είκοσι εννέα εκατομμύρια ευρώ διοχετεύτηκαν σε «μαύρες» πληρωμές για την κατασκευή των τεσσάρων γερμανικών υποβρυχίων και την επισκευή των τριών παλαιότερων, σύμφωνα με στοιχεία της εισαγγελίας του Μονάχου που ήδη έχουν διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας. Σύμφωνα με την «Καθημερινή της Κυριακής», έρευνα του ΣΔΟΕ έχει εντοπίσει επίσης εικονικά τιμολόγια 95 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία αφορούν την εκτέλεση προγραμμάτων αντισταθμιστικών ωφελημάτων.

Θυμάτε κανείς τις δηλώσεις Μπεγλίτη;

Αυτά διαβάζουμε λοιπόν και θυμόμαστε μια παλαιότερη δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Μπεγλίτη” στο ραδιοφωνικό σταθμό Φλας, όπου μεταξύ άλλων δήλωσε ότι με το πρόσχημα της τουρκικής απειλής (!) στήθηκε ένα πάρτι στο χώρο των αμυντικών εξοπλισμών και ορισμένοι έφτιαξαν περιουσίες, ενδεχομένως και πολιτικές καριέρες (!) και πρόσθεσε: «Είμαστε ευτυχώς ή δυστυχώς μια μικρή χώρα που γνωριζόμαστε όλοι μεταξύ μας….γύρω από τους αμυντικούς εξοπλισμούς φτιάχτηκαν περιουσίες, ενδεχομένως και πολιτικές καριέρες…και αυτά πρέπει να τα πούμε», είπε συγκεκριμένα. Μάλιστα ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας υποστήριξε ότι από τις αγορές όπλων δεν υπήρξαν μετρήσιμα οφέλη, «με αποτέλεσμα να δαπανούμε πόρους εθνικούς για κάτι, το οποίο δεν είχε ανταπόκριση επιχειρησιακή ή αμυντική».

Όπως είχε δηλώσει τότε στο Antinews o κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Κώστας Τζαβάρας, η δήλωση του κ. Μπεγλίτη ήταν “η πιο συνταρακτική αποκάλυψη της διακυβέρνησης Παπανδρέου”. Σύμφωνα με τον κ. Τζαβάρα ο υπουργός Δικαιοσύνης και ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, όφειλαν τότε  να διατάξουν πάραυτα επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για να δισπιστωθεί ποιοί ήταν εκείνοι που σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Μπεγλίτη “έκαναν περιουσίες και πολιτικές καριέρες από τους εξοπλισμούς”

Νομίζουμε λοιπόν ότι μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις οι δηλώσεις του κ. Μπεγλίτη καθίστανται και πάλι επίκαιρες και είναι καιρός να μας πει ο κ. Παπανδρέου που τόσο κόπτεται για τις ευθύνες των προηγούμενων κυβερνήσεων για το χρέος σε ποιους από το κόμμα του πήγαν τα εκατομμύρια των μιζών. Και με την ευκαιρία ας μας πεί πόσο επιβάρυναν το δημόσιο χρέος οι πανάκριβες και αμαρτωλές προμήθειες οπλικών συστημάτων από κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ αρχής γενομένης από την “Αγορά του Αιώνα” του πατέρα του.


ΣΧΟΛΙΑ

 1. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 14/02/2011 11:44:19

  Να δει κάποιος και τις εδώ κοινωνικές επαφές του ευπρεπούς κυρίου Hans-Dietrich Genscher

 2. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 14/02/2011 11:47:06

  Στον Σκαραμαγκά μάλλον τα μετρητά από τις συμβάσεις των υποβρυχίων ήθελε η ΧαΝτεΒε (οι Γότθοι δεν έχουν επιμελητεία, ζούν από τους ντόπιους). Τα βαγόνια μάλλον πάρεργο ήταν. Η Ζήμενς κατέβαλε μεγάλες προσπάθειες ανεύρεσης και συντήρησης συνεταίρων. Τι έτσι; Σοσιαλίσμους!

 3. kakofonix avatar
  kakofonix 14/02/2011 12:00:14

  Δε βαριέσαι, μαζί τα φάγαμε

 4. RYaN avatar
  RYaN 14/02/2011 12:16:16

  Καλή η πολιτική σπέκουλα της διαφθοράς με τους πρώην υπουργούς και πρωθυπουργούς για κομματικούς λόγους, αλλά αποδεικνύεται ότι γύρω από κάθε διάσημο πολιτικό υπάρχει ομάδα τρωκτικών που ροκανίζει τα πάντα. Εκεί πρέπει να εστιαστούν οι έρευνες, που τελικά δεν είναι θέμα εξεταστικών επιτροπών, αλλά θέμα του εισαγγελέα, της αστυνομίας και του ΣΔΟΕ.

  Υπάρχει όμως η πολιτική βούληση για κάτι τέτοιο, ή εντέλει είναι ακριβώς αυτές οι συμμορίες το δεκανίκι της κάθε εξουσίας και της κάθε κυβέρνησης?

  Και φυσικά ας μην ξεχνάμε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ έκανε πώς το εφάρμοζε, αλλά στην ουσία φρόντιζε να ξεδοντιάσει κάθε ουσιαστική δυνατότητα των αρχών για να φτάσουν σε κάποιο αποτέλεσμα (χαρακτηριστικό παράδειγμα οι δικαστικές έρευνες για τη Siemens) . Η κοροϊδία και το ξεδόντιασμα των θεσμών της δικαιοσύνης αποδίδει κι αυτή το ίδιο αδιέξοδο που βλέπουμε σήμερα από τις εξεταστικές.

  Ας επισημάνω ότι οι εξεταστικές επιτροπές είναι μια χαρά κουκούλωμα και απαλλαγή δια της πολιτικής οδού όλων αυτών των μη-πολιτικών που πραγματικά τα φάγανε με την ανοχή και ίσως με κάποιο μερίδιο στη μάσα των ίδιων των πολιτικών!

 5. Περαστικός avatar
  Περαστικός 14/02/2011 12:24:31

  Τουλάχιστον να ήταν άμεσα αξιοποιήσιμα αυτά που πήραμε, να λέγαμε χαλάλι οι μίζες που πήρανε... Αλλά που... Υποβρύχια χωρίς τορπίλες, άρματα χωρίς πυρομαχικά, και πάει λέγοντας...

 6. αλλήθωρος avatar
  αλλήθωρος 14/02/2011 13:22:59

  Ένας ένας βγαίνουν φόρα παρτίδα όσοι ήσαν στο τσιμπούσι του Πάγκαλου.

 7. ErnestoChe avatar
  ErnestoChe 14/02/2011 13:41:37

  factorx: Μεγάλε κάνεις λάθος και το ξέρεις. Αλλος ειναι

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ ErnestoChe 14/02/2011 15:01:41

   μήπως δεν είναι ο ίδιος ο Ξενοδόχος με τον ΓΓ Δασών; Μάλλον συγγενείς

  • ErnestoChe avatar
   ErnestoChe @ ErnestoChe 14/02/2011 15:26:02

   factorx: εξάδελφος είναι και εχουν γινει μηνύσεις. Υποθετω οτι δεν το ξερεις και οτι δεν το κάνεις σκόπιμα.

 8. babis avatar
  babis 14/02/2011 15:13:25

  Έτσι όπως πάει το πράγμα οι Έλληνες που δεν έχουν πάρει μίζα είμαστε μειονότητα (εκτός αν έχω πάρει και εγώ και το ξέχασα) και μετά να βγούμε και στους δρόμους!!

 9. Στράτος avatar
  Στράτος 14/02/2011 15:56:12

  Ολα στο φως
  Ολα στην δικαοσύνη
  Να ματώσουμε κε Καραμανλή . .
  (ειχε πει το artificially flavored μαγκάκι)

 10. ΔημΒας avatar
  ΔημΒας 14/02/2011 19:57:13

  Δηλαδή μόνο όσα μας βγάζουν στη φόρα οι Γερμανοί εξετάζουμε;
  Λέτε όλες οι άλλες εξοπλιστικές δαπάνες στα Ναυπηγεία Ελευσίνας ή οι δαπάνες για τα τεθωρακισμένα και τα αεροπλάνα έγιναν υπο καθεστώς διαφάνειας; Με Υπουργό τον Άκη ή τον Γιάννο; Αυτά δεν θα τα ψάξει κανείς;;;

 11. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΑΓΝΟΣ avatar
  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΑΓΝΟΣ 14/02/2011 21:40:14

  Αγαπητέ "factorx" γιατί δεν ζητάμε να δοθεί στην δημοσιότητα η επιστολή την οποία απέστειλε ο Σπ.Σπηλιωτόπουλος στον Κ.Καραμανλή όταν "απεσύρθη" της ενεργού πολιτικής;Για ψάξτο λίγο...
  Γιατί το όλο θέμα το ταλαιπωρούμε τόσο;Κάθε σύμβαση φέρει τις υπογραφές του πολιτικού προϊσταμένου (Υπουργού) καθώς και του εν Ελλάδι αντιπροσώπου της κατασκευάστριας εταιρίας.Δέστε ποιοί υπέγραψαν συμβάσεις ως "αντιπρόσωποι" και θα καταλάβετε (προβάλλονται και από τις κοσμικές στήλες ως party animals...)

 12. δημης avatar
  δημης 14/02/2011 22:22:09

  η.....ΜΑΘΙΟΠΟΎΛΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΗΣ ΝΤΟΪΤΣΕ ΒΕΛΛΕ;;;;;;

 13. Νίκος Α avatar
  Νίκος Α 15/02/2011 09:34:44

  Μήπως, πέρα από το αυτομαστίγωμα σαν παράταξη, πρέπει, με αφορμή τις σχετικές αποκαλύψεις, να αναλογιστούμε και για τις αντιστάσεις της κυβέρνησής μας, που δεν φαίνονταν με την πρώτη ανάγνωση. Μήπως αξίζει και κάποιος έπαινος στον Κ.Κ. που αρνήθηκε 5,5 χρόνια να παραλάβει τα υποβρύχια που έγερναν. Που στη συνέχεια παραλήφθηκαν άρον - άρον και τακτοποιήθηκαν και όλες οι άλλες εκκρεμότητες με τους Γερμανούς (Σκαραμαγκά κ.λ.π.) . Κάποιοι είχαν, φαίνεται, λόγους να κλείσουν εσπευσμένα τις σχετικές 'υποθέσεις'.

 14. zackii avatar
  zackii 15/02/2011 13:39:21

  Καληηηηηηηηηηηή η Μαθιπούλου. Και εγώ θα της έριχνα....μερικά εξοπλιστικά προγράμματα...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.