#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
02/03/2010 13:13
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ποινική προκαταρκτική εξέταση εις βάρος του Γ. Σανιδά για την υπόθεση της Siemens (!!!)Τη διεξαγωγή ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης εις βάρος του πρώην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γιώργου Σανιδά, για την υπόθεση της Siemens, διέταξε ο διάδοχός του Ιωάννης Τέντες, ύστερα από παραγγελία του υπουργείου Δικαιοσύνης. Η υπόθεση ανετέθη στον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ρούσσο Παπαδάκη.

Προηγήθηκε η χθεσινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου παρουσία της ηγεσίας της Δικαιοσύνης (!) κατά την οποία ο κ. Παπανδρέου άσκησε έντονη κριτική στον τρόπο λειτουργίας της Δικαιοσύνης,  προκαλώντας την αντίδραση του (παρισταμένου) Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ι.Τέντε, ο οποίος υπερασπίστηκε τους δικαστικούς λέγοντας ότι καταβάλλουν «φιλότιμες προσπάθειες».

(Στη φωτογραφία από δεξιά,  Γ. Παπανδρέου, ο Πρόεδρος του Αρείου Πάγου Γ. Καλαμίδας και ο Εισαγγελέας του ΑΠ κ. Ι. Τέντες)

ΣΧΟΛΙΑ

 1. nikiplos avatar
  nikiplos 02/03/2010 13:19:52

  Είναι πέραν του προφανούς ότι είναι σωστή η κίνηση...
  Για τους επαΐοντες ο εν λόγω τέως δεν θα ήταν και άσχημο να περαττώσει εντός...

 2. ΜΗΤΣΟΣ avatar
  ΜΗΤΣΟΣ 02/03/2010 13:30:39

  Κόρακας κοράκου μάτι δε βγάζει.
  Άλλη μια φιέστα στήνεται για να αλλάξει η ατζέντα.

 3. anonymous avatar
  anonymous 02/03/2010 13:43:39

  Για όσους διάβαζαν προσεκτικά τα σχόλια εδώ τον είχα φωτογραφήσει. Δε μπορούσα να τον δώσω στεγνά για να μην έχουμε νομικό πρόβλημα. Αυτός κινούσε τα νήματα κι έδινε εντολές στο Ζαγοριανό. Αυτές οι πληροφορίες προέρχονταν μέσα από τα δικαστήριο. Στους δικαστές κυκλοφορούσαν αυτά γιατί ο Ζαγοριανός κλάφτηκε σε φίλους του.
  Το πολιτικό σύστημα τότε έδωσε εντολή να γίνουν αυτά που έγιναν και να καλυφθεί η υπόθεση προφανώς λόγω στελεχών και της ΝΔ που εμπλέκονταν καθώς και χρηματοδοτήσεων που είχε πάρει το κόμμα και τα έκαναν ρεφενέ μετά μεταξύ τους. Ο Σανιδάς φέρει εις πέρας την αποστολή και ήταν σε συνεχή επαφή με το Ζαγοριανό. Ειδικά το παιδομάζωμα της οικογένειας Καραβέλα ήταν δικής του εμπνεύσεως και είχε εγκριθεί από το Μαξίμου για προεκλογικούς λόγους (ευρωεκλογές).

  Η αλήθεια με τη Siemens είναι ότι τα έχουν πάρει και τα δύο κόμματα με τη μερίδα του λέοντος να την έχει φάει το ΠΑΣΟΚ. Μια πρόταση είναι όλο αυτό. Βάλτε τη καλά στο κεφάλι σας και στις επόμενες εκλογές αν δεν έχετε δεσμεύσεις ψηφίστε ανάλογα. Αν δε μπορείτε να φύγετε από τα κόμματα αυτά τουλάχιστον μαυρίστε συγκεκριμένα πρόσωπα.

 4. o aneksartitos avatar
  o aneksartitos 02/03/2010 13:55:28

  O ΓΑΠ χθες μίλησε με απαξιωτικά λόγια για τη δικαιοσύνηυ. Ουσιαστικά τους απεκάλεσε τους δικαστές υπηρέτες της ΝΔ (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!), άχρηστους, τεμπέληδες, που αφήνουν ατιμώρητους για όλα τα σκάνδαλα τους πολιτικούς (για τα οποία έχει αρμοδιότητα να παραπέμπει μόνο η βουλή!!!!!!!).. Δεν νομίζω να υπ'άρχει κανένας πολίτης που να νομίζει ότι ο ΓΑΠ θεωρεί την δικαιοσύνη τρίτο θεσμό της δημοκρατίας , πα΄ραλληλα με τη βουλή και τη κυβέρνηση. Επίσης, πολυ΄θα χαιρόταν πάνω απ' τα ανωτατα δικά μας δικαστήρια, να υπήρχε και το Ηigh Court of Justice of USA

  • anonymous avatar
   anonymous @ o aneksartitos 02/03/2010 15:55:02

   Η δικαιοσύνη φίλε μου νοσεί βαρέως και δεν αποδίδει δίκαιο σήμερα. Είσαι απατεώνας; Τρέχα στο δικαστήριο να την γλιτώσεις. Ήταν το μακρύ χέρι του ΠΑΣΟΚ στην αποδιοργάνωση της Ελληνικής κοινωνίας.
   Αυτό το πράγμα δεν πάει άλλο και θα πρέπει να γίνει ένα γερό ξεσκαρτάρισμα. Είναι απαράδεκτο να μην είναι ικανοί να εφαρμόσουν στοιχειώδεις διατάξεις του νόμου.
   Το θέμα είναι ότι τα κόμματα στην Ελλάδα προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν τη δικαιοσύνη προς ίδιον όφελος και ο ΓΑΠ το ίδιο κάνει.

 5. κοψοχέρης avatar
  κοψοχέρης 02/03/2010 14:15:06

  Ο Σανιδάς είναι σοβαρός και άμεμπτος δικαστικός και δεν ιδρώνει το αυτί του από τις κούφιες πράσινες απειλές.
  Αντίθετα εγώ θα ανησυχούσα εάν ήμουν στη θέση του σημερινού κατηγόρου του, διότι αυτά που κάνει παραπέμπουν σε άλλης φύσης καθεστώτα της πρώην Ανατολικής Ευρώπης.
  Πώς το λέει ο λαός το σοφό απόφθεγμα;
  . . .

  • anonymous avatar
   anonymous @ κοψοχέρης 02/03/2010 15:51:04

   Καλά αυτά πες τα αλλού. Ο Σανιδάς κινήθηκε εντελώς αντιθεσμικά και ξεφτίλισε τη δικαιοσύνη.

 6. Kώστας Θ. avatar
  Kώστας Θ. 02/03/2010 14:19:25

  Πόσο ανεξάρτητη είναι η δικαιοσύνη όταν η ηγεσία της παρίσταται σε συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου και ακούει συστάσεις και παρατηρήσεις από τον πρωθυπουργό;
  Μήπως είμαστε τελείως μπανανία;

  • αχαβαχ avatar
   αχαβαχ @ Kώστας Θ. 02/03/2010 14:29:07

   Γιατί, από ποιούς διορίζεται η ηγεσία της δικαιοσύνης;

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Kώστας Θ. 02/03/2010 15:44:52

   Κώστα,
   Εχεις δίκιο!
   Καιεμένα μου προκάλεσε αλγεινή εντύπωση όταν είδα τους προέδρους των ανωτάτων δικαστηρίων ως γλάστρες σε μια ακόμα παράσταση του ΓΑΠ.
   Δυστυχώς, οι δικαστές διορίζονται ακόμα από την κυβέρνηση (απο μια επετηρίδα υποτίθεται), αλλά αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να προσέρχονται σε τέτοιες δημόσιες φιέστες,με προφανή σκοπό.

  • anonymous avatar
   anonymous @ Kώστας Θ. 02/03/2010 15:49:51

   Το θέμα που θέτεις είναι αμφισβητούμενο επιστημονικά. Τα μεν συντηρητικά κομματα θέλουν να δίνουν κατευθύνσεις στη δικαιοσύνη για το πως να χειρίζεται μια κατηγορία υποθέσεων. Π.χ. πως να αντιμετωπίζονται οι υποθέσεις διατροφής. Τα συντηρητικά κόμματα κατανοούν την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης ως ανεξαρτησία κατά το χειρισμό συγκεκριμένων υποθέσεων. Π.χ. δεν επιτρέπεται να παρέμβει μια κυβέρνηση υπερ του ενός ή του άλλου διαδίκου σε μια ιδιωτική διαφορά.
   Τα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα θέλουν τη δικαιοσύνη εντελώς ανεπηρέαστη. Κοινώς να κάνουν οι δικαστές ότι γουστάρουν και λογαριασμό να μη δίνουν σε κανένα.

   Εγώ προσωπικά ασπάζομαι τη συντηρητική ιδεολογία. Στην Ελλάδα το θέμα όμως είναι ότι γίνονται παρεμβάσεις για την ικανοποίηση προσωπικών ρουσφετιών.

   Το σοσιαλδημοκρατικό μοντέλο δεν ξέρω να υπάρχει σε πολλές χώρες. Όπου δε κατάφεραν να το επιβάλουν βρεθήκαμε μπροστά σε φαινόμενα διαφθοράς της δικαιοσύνης.

   Οι ηγεσία της δικαιοσύνης σε όλες τις σοβαρές χώρες ορίζεται από την Κυβέρνηση. Καλό είναι να σταματήσει πια αυτή η καραμέλα.

 7. tiramola avatar
  tiramola 02/03/2010 15:54:37

  Για να περάσουν "ανώδυνα" τα μέτρα κάποιοι πρέπει να την πληρώσουν...
  Δεν νομίζω ότι ο Σανιδάς θα γίνει Ιφιγένεια.
  Για αυτό ετοιμαστείτε , τα υπόλοιπα περί αλγεινών εντυπώσεων , φιέστες κλπ αποτελούν παραμύθια μικροκομματικής αντιπολίτευσης...
  Λες και αν ήθελαν να επηρεάσουν την δικαιοσύνη έπρεπε να το κάνουν on camera και όχι όπως οι προηγούμενοι πίσω από το παραβάν.
  Και που είσαι κύριε Ροδινέ , δυνατός γιατί έρχονται δύσκολες μέρες.
  Αν δεν θέλει να κάνει κάθαρση ο μεσσίας εκ Μεσσηνίας από μόνος του , θα την κάνει με τη βοήθεια του Παπανδρέου....

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ tiramola 02/03/2010 16:07:32

   ΤIRAMOLA
   Από τους ερασιτέχνες που μας κυβερνούν είμαι έτοιμος για τις χειρότερες μέρες!
   Ούτε ο Παπαδόπουλος τόλμησε να καλέσει τους ανώτατους δικαστές σε δημόσια συνεδριαση!

  • Orestios avatar
   Orestios @ tiramola 02/03/2010 16:14:11

   Αυτό το έκανε ο Ομπάμα πρόσφατα και υπήρξε αντίδραση από τους ανώτατους δικαστικούς για ψεύδη που είπε στην εκδήλωση για τον απολογισμό του ενός έτους στην προεδρία.
   Αμερικανιές.

  • Sic transit gloria mundi avatar
   Sic transit gloria mundi @ tiramola 02/03/2010 16:18:24

   Για καθαρούς τους έχετε τους χρυσοπληρωμένους;
   Με τόσα κυκλώματα, χρυσά, πέτσινα και ρόζ;

  • tiramola avatar
   tiramola @ tiramola 02/03/2010 16:47:07

   Θα καθαρίσει Κώστα ο Παπανδρέας και για τον συμφοιτητή του.
   Και με το "βαθύ" ΠΑΣΟΚ και με το Μητσοτακέιο που τόσο έχει ταλαιπωρήσει τη χώρα με τις υπόγειες διαδρομές με την διακαιοσύνη.
   Διαφορετικά αν δεν προχωρήσει η κάθαρση μόλις πέσει ο Παπανδρέου και αναλάβει ο Σαμαράς , εγώ θα βρίζω , εσύ θα διακιολογείς και η ζωή θα συνεχίζεται...

 8. tiramola avatar
  tiramola 02/03/2010 15:58:11

  Τελικά η μοναδική αλήθεια που είπε ο Καραμανλής ήταν για την άθλια κατάσταση της οικονομίας που παρέδωσε μετά από 5,5 χρόνια διακυβέρνησης.
  Κάτι είναι και αυτό...

 9. αχαβαχ avatar
  αχαβαχ 02/03/2010 16:01:48

  Οι δικαστικοί μπορεί να καταβάλλουν "φιλότιμες προσπάθειες", εκ παραλλήλου όμως και με δικαστική απόφαση, αυτοεντάσσονται στο Ταμείο Προνοίας, τσεπώνοντας ένα επιπλέον εφάπαξ έκαστος, ακόμη και οι ήδη συνταξιούχοι. Χωρίς εννοείται να έχουν αποδώσει δραχμή ή ευρώ ως κρατήσεις. Ο λογαριασμός, της τάξης του ενός δις ευρώ. Κάπως έτσι δεν έχει μείνει σάλιο στο Ταμείο Προνοίας Δημοσίων Υπαλλήλων. Κολλάτε ένσημα εσείς κορόιδα.

  • Sic transit gloria mundi avatar
   Sic transit gloria mundi @ αχαβαχ 02/03/2010 16:19:26

   Έλα μου ντέ! Δίκαια πράγματα.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ αχαβαχ 02/03/2010 16:24:38

   Oρέστιε,
   Σωστή η επισήμανση,όπως και ο παραλληλισμός

  • Orestios avatar
   Orestios @ αχαβαχ 02/03/2010 16:30:58

   Κώστα Ροδινέ, δημιουργήθηκε ολόκληρο θέμα από τους δημοσιογράφους στις ΗΠΑ (τους γνωστούς βεβαίως) γιατί ισχυρίστηκαν πως η εκδήλωση του ενός από τους δικαστές, με κίνηση του κεφαλιού, θεωρήθηκε πολιτικά μη ορθή προς το Πρόεδρο και μάλιστα έλεγαν πως ήταν εκδήλωση αδυναμίας η "συναισθηματική", όπως χαρακτηρίστηκε, αντίδραση του δικαστή. Έλα νινί στον τόπο σου δηλαδή. Δεν πρέπει να αντιδρά κανείς στα ψεύδη, ακόμη κι αν αυτά εκστομίζονται χωρίς αιδώ. Πλέον μιλάμε για τυραννικά ή και χουντικά πλέον καθεστώτα, που φιλοδοξούν την απόλυτη εξουσία υπέρ πάρτης.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ αχαβαχ 02/03/2010 16:45:47

   Με προκαλείς τώρα,φίλε,
   Ξέρεις από πότε φωνάζω να καταργηθούν αυτές οι πρακτικές;
   Οπως,επίσης, και οι φόροι υπέρ τρίτων, που πληρώνουμε εμείς τα κοροϊδα;
   Στην Ελλάδα κάθε συντεχνία φόρτωσε στις πλάτες των υπολοίπων το μέλλον της...

 10. neos agrotis avatar
  neos agrotis 02/03/2010 16:25:01

  Αν υπήρχαν δικαστές στην χώρα δεν θα είχαμε φτάσει εδω που φτάσαμε.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ neos agrotis 02/03/2010 16:30:28

   Σ' αυτό θα συμφωνήσω και θα υπερθεματίσω.
   Και ένας από τους λόγους που συμβαίνει είναι η ανάμειξη της πολιτικής εξουσίας στη δικαιοσύνη.

 11. Sic transit gloria mundi avatar
  Sic transit gloria mundi 02/03/2010 16:41:34

  Ο εν λόγω λειτουργός είναι ίσως από τους λίγους που έχουν ευρεία εποπτεία, ποιοί ακριβώς πασόκοι, ποιοί νουδούδες και ποιοί λοιποί υπήρξαν "πελάτες" στις τελευταίες φάσεις της δραστηριότητας αυτής της μεγάλης εταιρίας (έ μη πάμε μέχρι την Μαρκεζίμενς του 1956, για εκείνα προφανώς δεν έχει γνώση).
  Άν οι 2 σημερινοί πολιτικοί ηγέτες θέλουν όντως να βγούν όλα στο φώς, δεν έχουν παρά να του δώσουν να καταλάβει ότι δεν θα τύχει πολιτικής κάλυψης. Ούτε από τη σημερινή πράσινη, ούτε από τη σημερινή βένετη ηγεσία. Τότε ίσως μας διαφωτίσει.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Sic transit gloria mundi 02/03/2010 17:55:27

   Ανώνυμε,

   Ανοίγεις ένα τεράστιο θέμα. Η ανεξαρτησία της δικαιοσύνης είναι πάντα ζητούμενο για κάθε ευνομούμενη πολιτεία. Οπως επίσης και οι παρεμβάσεις της εκτελεστικής εξουσίας. Υπήρξαν και θα υπάρχουν πάντα. Η αυθαιρεσία είναι επίσης σοβαρό πρόβλημα. Κατά τη γνώμη μου πολλά μπορούν να βελτιωθούν, αν στη χώρα μας θεσπίσουμε ένα αυστηρό, αντικειμενικό και αξιοκρατικό σύστημα εισόδου, ανέλιξης και αξιολόγησης.

  • anonymous avatar
   anonymous @ Sic transit gloria mundi 02/03/2010 18:21:21

   Κώστα Ροδινέ,
   οι εξετάσεις που έχουν είναι καλές. Το πρόβλημα είναι ότι σκαρτεύουν αφού μπουν μέσα. Ελληνικό Δημόσιο γαρ. Πολύ φοβάμαι ότι θα πρέπει να υιοθετήσουμε μια λύση Ελβετίας με αιρετούς δικαστές λαϊκούς δε με πειράζει και τους νομικούς μόνο σε γνωμοδοτικό ρόλο.

   Επίσης η ανεξαρτησία δεν επηρεάζεται αν δώσει κάποιες κατευθύνσεις μια κυβέρνηση υπό μορφήν εγκυκλίου. επηρεάζεται από τις άμεσες παρεμβάσεις για να κάνουν ρουσφέτια και να καλύπτουν τις πομπές τους.

   Από ότι μαθαίνω το πρόβλημα δυσλειτουργίας της Δικαιοσύνης είναι τεράστιο και διογκώνεται.

 12. nikiplos avatar
  nikiplos 02/03/2010 19:27:47

  @kοψοχέρης όσο κι αν παρουσιάζεσαι ως φανατικός οπαδός της προηγούμενης κυβερνήσεως, ο κος Σανιδάς εις μάτην όσων λες, παρέκαμψε παράνομα και με διοικητικές αττασθαλίες και ανήλθε στην ιεραρχία ακόμη και με κάλυψη των δυό πρώην ΥπΔικαιοσύνης που κατάφωρα παραβίασαν το ανεξάρτητο της Δικαιοσύνης, παρόλα όσα παπαγάλιζε ο κος Δένδιας αφέδρας.

  Κάθε πράγμα στον καιρό του... ανέμενε στα ακουστικά τώρα που άνοιξε ο δρόμος για την αποτίμηση της δράσης του...
  και έχεις πολλά να δεις, αν σε ενδιαφέρει το θέμα...

 13. Jimmy L avatar
  Jimmy L 03/03/2010 08:16:43

  Δυστυχως δεν υπαρχει ανεξαρτητη Δικαιοσυνη στη χωρα μας..Τα παραδειγματα τον τελευταιο καιρο ειναι παρα πολλα με τελευταιο αυτο του Ζαγοριανου με ενορχηστροτη τον Σανιδα.Προκλητκος ...Ουδεις υπερανω των νομων...Εαν εσφαλε να πληρωσει..

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.