08/08/2009 21:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ποινή για τα μάτια στον Χριστοφοράκο από τη Γερμανία για δωροδοκία ελληνικών κομμάτων !!! Δικαιώνεται η τακτική του

 Η εισαγγελία του Μονάχου ζητά με ένταλμα επιβολής ποινής την καταδίκη του φυγόδικου στην Ελλάδα για δωροδοκία ελληνικών κομμάτων το διάστημα 2004 έως 2007. Η κατηγορία της δωροδοκίας αφορά στο 2% του τζίρου της Siemens Ηellas. Η ποινή που του επιβάλλεται, είναι φυλάκιση ενός έτους με αναστολή και χρηματικό πρόστιμο 750.000 ευρώ που θα διατεθούν για κοινωφελείς σκοπούς, σύμφωνα με την Ντόιτσε Βέλλε.

Σύμφωνα με τη γερμανική ποινική δικονομία το «ένταλμα επιβολής ποινής» εκδίδεται από δικαστήριο μετά από αίτηση του εισαγγελέα χωρίς ακροαματική διαδικασία για πταισματικές παραβάσεις και ελαφρά πλημμελήματα. Σύμφωνα με πληροφορίες της Deutsche Welle, η υπεράσπιση του Μιχάλη Χριστοφοράκου υπέβαλε ήδη προσφυγή κατά του εντάλματος, καθώς ο πρώην ισχυρός άνδρας της Siemens, απορρίπτει την κατηγορία της δωροδοκίας που ενδέχεται αργότερα να επισύρει εις βάρος του αξιώσεις αποζημιώσεων στα αστικά δικαστήρια.

Η εκτέλεση του καταδικαστικού βουλεύματος, όπως εκτιμούν νομικοί κύκλοι, θα μπορούσε να καθυστερήσει, σε καμιά περίπτωση όμως να ματαιώσει την έκδοσή του στην Ελλάδα, αναφέρουν δικαστικές πηγές Η υπεράσπισή του υπέβαλε ήδη προσφυγή κατά του «εντάλματος», καθώς ο κ. Χριστοφοράκος απορρίπτει την κατηγορία της δωροδοκίας που ενδέχεται να επισύρει εις βάρος του αξιώσεις αποζημιώσεων στα αστικά δικαστήρια. Εμμένει ότι επρόκειτο για «ενισχύσεις» που έδινε.

Το Εφετείο του Μονάχου αναμένεται να αποφασίσει εντός των επόμενων ημερών για την έκδοση του κ. Χριστοφοράκου στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τις ενδείξεις, η απόφαση θα είναι υπέρ της έκδοσης, όπως έχει εισηγηθεί η Γενική Εισαγγελία. Μήπως όμως δικαιώνεται η τακτική του Χριστοφοράκου να δικαστεί στη Γερμανία; Θα δούμε….

ΣΧΟΛΙΑ

 1. aris53m avatar
  aris53m 09/08/2009 06:02:06

  αν το καλοσκεφτείς λίγο θα πρέπει να μας ένοιαζε τι ποινή πήρε ή δεν πήρε αυτός ο αλητάκος. ένας απατεώνας είναι.

  εκείνο που πρέπει να μας ένοιαζε είναι οι παρθένες που τα πήρανε και βγαίνουν αμφότεροι στα κανάλια και μας μιλάν για διαφάνεια αντί να είναι μπουζουριασμένοι.

  και ΑΚΟΜΑ χειρότερα το 70% από εμάς που υποστηρίζει αυτούς τους αλήτες.

 2. Lavazza avatar
  Lavazza 09/08/2009 09:25:48

  Οι Γερμανοί το έχουν τούμπανο κι εμείς κρυφό καμάρι...

  Λίγο-πολύ τα ονόματα που τα άρπαξαν είναι γμνωστά στην Εισαγγελεία. Τί περιμένουν να πάνε με τις χειροπέδες στα σπίτια όπως κάνανε οι Νιγηριανοί;;;

  Θα βγούνε να πούνε οτι ο Χριστοφοράκος έπαιρνε μεν μίζες αλλά δεν τις έδινε σε πρόσωπα παρά τα κρατούσε ο ίδιος...

  Μα οι Γερμανοί οι ίδιοι τον διώκουν γιατι χρημάτιζε πολιτικούς.

  Οπότε και νομικά είναι δεδομένο οτι χρημάτιζε.

  Γιατί δεν περνάνε τον Μαυρίδη που τον έχουνε εδώ από "κανονική" ανάκριση;;;

  Τόσα χρόνια το νούμμερο 2 δεν μπορεί να μην ξέρει πού πήγαιναν τα λεφτά.

  Η πλάκα είναι οτι οι Γερμανοί ξέρουνε από το Χριστοφοράκο με το νι και με το σίγμα ποιοί Έλληνες πολιτικοί τα άρπαζαν και δεν ξέρει ο ελληνικός λαός.

  Αφού λοιπόν δεν μας αφήνουν να ξέρουμε λεπτομερώς τουλάχιστον ξέρουμε "χονδρομερώς":

  ΠΑΣΟΚ και ΝΔ (τουλάχιστον)...

 3. αχβαχ avatar
  αχβαχ 09/08/2009 10:22:33

  Το ερώτημα είναι αν αφού έχει καταδικαστεί εξωδίκως από τη γερμανική δικαιοσύνη για δωροδοκία πολιτικών κομμάτων, μπορεί να ελεγχθεί για το ίδιο αδίκημα από την ελληνική δικαιοσύνη. Νομίζω πως όχι, και αυτό είναι το ζουμί.

  • Factorx avatar
   Factorx @ αχβαχ 09/08/2009 11:27:02

   Μάλλον έχεις δίκαιο

 4. mareli avatar
  mareli 09/08/2009 11:26:10

  Φαντάζεστε την εικόνα... Χριστοφοράκος κατεβαίνει από το αεροπλάνο στο Ελβενιζελ και η κάμερα ζουμάρει... στις χειροπέδες... αυτή η εικόνα είναι ο εφιάλτης πολλών πολιτικών και νταβάδων... Ο ΚοσκωτοΜαντζουράνης (συνήγορος του επιφανούς πασοκικού στελέχους του ΟΤΕ, Σκαρπέλη...φυλακή κι αυτός!) το είχε πει:"Οι πολιτικοί συσχετισμοί καθορίζουν τις αποφάσεις της δικαιοσύνης και σε λίγο οι συσχετισμοί αλλάζουν!!!"
  Ε! έτσι θα πάμε μέχρι το Μάρτιο... ΔΕΝ αντέχει το σύστημα Χριστοφοράκο με χειροπέδες...
  Πληγώνεται το συνάφι...
  Τσίμας σε παράθυρο στις 8:00 σχολιάζει τις χειροπέδες... Ανάμνηση... πότε θα ξαναπάει τσαμπε να δει φορμουλα 1;

 5. mareli avatar
  mareli 09/08/2009 11:37:35

  Από που κι ως που έχει δίκιο ο κλαψιάρης;;; Από που προκύπτουν όλα αυτά;; Τα ίδια δεν έλεγε αυτός,ο Τέλογλου κι οι άλλοι, όταν εκδόθηκαν τα εντάλματα σύλληψης; Λανθασμένα και ανίσχυρα εντάλματα και άλλες τρίχες... και φτάσαμε να συζητάμε πόσο θα καθυστερήσει η ΒΕΒΑΙΗ έκδοσή του στην Ελλάδα. Τώρα και ενώ περιμένουμε την απόφαση του Γερμανικού εφετείου που ΘΑ επικυρώσει την έκδοση Χριστοφοράκου στην Ελλάδα... κάποια επουσιώδης πληροφορία του ΣΚΑΙ γίνεται πρωτοσέλιδο που αλλά ζει σε μερικές ώρες... μάγκες βρωμάει... κρατηθείτε...
  Μαντέψτε πόσοι ΔΕΝ θέλουν να δούν Χριστοφοράκο με χειροπέδες στο ΕλΒενιζελ και μάλιστα live (διακαναλικά!!!)...

 6. ρan avatar
  ρan 09/08/2009 13:22:37

  τι σας νοιάζει εσας για τον χριστοφοράκο ? ο μάγκας διαχειριστής χρημάτων ήταν και τα έδινε μαυρα με εντολή των αφεντικών του σε πολιτικά λαμόγια.Με τα αφεντικά του ,που συνεχίζουν να παίρνουν δουλειές στο Ελλαδιστάν(σε τιμές φούσκα και ποότητα μάπα)και τα πολιτικά λαμόγια που λαδοθηκαν ασχοληθείτε ,εκει είναι το θέμα ,αλλά τα ανεξάρτητα ΜΜΕ δεν μιλάνε για την ταμπακιέρα ,αλλά για τον υπάλληλο.

 7. Στέργιος avatar
  Στέργιος 09/08/2009 15:59:48

  Η απόφαση-χάδι των γερμανικών δικαστηρίων αποδεικνύεί ότι η διαφθορά στις τριτοκοσμικές χώρες (λέγε με Ελλάδα) είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την προώθηση των οικονομικών συμφερόντων των μεγάλων πολυεθνικών.

  Άρα, η διαφθορά στην Ελλάδα δεν είναι ένα σύμπτωμα παθογένειας τού πολιτικού μας πολιτισμού, αλλά ένα εργαλείο διαπλοκής της ελληνικής με τις διεθνείς ελίτ.

 8. ahab avatar
  ahab 09/08/2009 16:34:40

  Καλά όλοι κοροϊδευόμαστε.
  Εδώ υπάρχει σκαστή ομολογία του Τσουκάτου και παραμυθιάζουν το κόσμο φτύνοντας στη μούρη μας και ξεφτυλίζοντας την νοημοσύνη μας, με κωλόχαρτα μπακαλοτέφτερα και ..." δεν θυμόμαστε " . Και αντί να τους έχουμε λούσει με στραπατσάδες τους χειροκροτάμε και απο πάνω τους αλήτες. Τα ίδια ισχύουν φυσικά και για την άλλη πλευρά τα ίδια σκατά ειναι.

 9. ΓΙΓΑΝΤΑΚΙΑΣ avatar
  ΓΙΓΑΝΤΑΚΙΑΣ 09/08/2009 16:35:18

  Βήμα προς Βήμα ο σχεδιασμός Χριστοφοράκου και το κρυφτούλι με το Θάνατο
  http://olympia.gr/2009/06/29/siemens-8/

  Αυτά γράφτηκαν προ διμήνου (τα είχες γράψει και συ Φάκτορα) όταν οι αναλυταράδες των καναλιών και των συγκροτημάτων έλεγαν ότι η έκδοση είναι μια βδομάδα υπόθεση. Τσίμα δεν έχουν πάνω τους;

 10. Factorx avatar
  Factorx 09/08/2009 16:36:26

  Στο Μόναχο μεταβαίνει και πάλι τις προσεχείς ημέρες ο 4ος ειδικός ανακριτής Νίκος Ζαγοριανός, προκειμένου να ενημερωθεί σχετικά με τις εξελίξεις στην υπόθεση παράδοσης του βασικού κατηγορούμενου στην υπόθεση των μαύρων ταμείων της Siemens, πρώην στελέχους της εταιρίας, Μιχάλη Χριστοφοράκου.

  Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Δικαιοσύνης ο υπουργός κ. Νικόλαος Δένδιας ενέκρινε τη μετάβαση του ανακριτή στη Γερμανία μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε για τα νέα δεδομένα στην πορεία παράδοσης Μιχάλη Χριστοφοράκου

 11. zaza avatar
  zaza 09/08/2009 19:13:04

  Τζάμπα ταξιδάκια είναι αυτά με ευγενική χορηγία των ηλιθίων ελλήνων, ο Ζαγοριανός στόχο έχει να φέρει πίσω όσα περισσότερα από την λίστα αγορών που του έδωσε η γυναίκα του και οι φίλες της.
  Αν θέλαν να την καθαρίσουν την υπόθεση δεν θα περμεναν δύο χρόνια από την στιγμή που ξέσπασε το σκάνδαλο, ούτε να ξεπροβοδίσουν τον Χριστοφοράκο και Καραβελα.
  Ολες οι κινήσεις είναι για να μπορούν να λενε σε μας τους Μογγολους ότι προσπαθήσαμε να πατήσουμε την διαφθορά.
  Το σκάνδαλο ξεκίνησε από τον 'άγιο' της πολιτικής σκηνης της χώρας μας και μπήκε στο παιχνίδι πολύς λαός, ο Χριστοφοράκος και η ομάδα που ανήκει είναι απο τις ποιο ισχυρές του κόσμου και περιμένετε τι, να τον δείτε στο Ελ Βελ?
  Κουτά μου παιδια

  • Lavazza avatar
   Lavazza @ zaza 09/08/2009 20:00:06

   @ZAZA

   εντάξει, με την ΝΔ δεν θα τον δούμε τον Χριστοφοράκο στο ΕλΒελ με χειροπέδες.

   Με το (επερχόμενο) ΠΑΣΟΚ θα τον δούμε;;;

   Άμα είναι να τον δούμε με το ΠΑΣΟΚ του ΓΑΠ εγώ δηλώνω εδώ δημόσια οτι θα πάω να γραφτώ στο ΠΑΣΟΚ εδώ στην τοπική (ο Factoras μάρτυρας που ξέρει ποιός είμαι).

   Αλλά στην τελική, εμένα δεν με ενδιαφέρει να πάει (μόνο) ο Χριστοφοράκος μέσα που στο κάτω-κάτω ήταν υπάλληλος μιας εταιρίας η οποία προσπαθούσε με θεμιτά και αθέμιτα μέσα να πάρει μερίδιο στην αγορά.

   Εμένα με ενδιαφέρει να δω με χειροπέδες καμιά 10αριά (πρώην/νυν) υπουργούς/υφυπουργούς και καμιά 15αριά Γραμματείς και λοιπούς δερβέναγες υπουργείων της περιόδου 1990-2007.

   Αυτό είναι εμένα το ζητούμενό μου!

   Δεν θέλω να ασχολούμαι με τον "κομιστή".

   Θέλω να ασχοληθώ με τους "αποδόχους"...

  • zaza avatar
   zaza @ zaza 09/08/2009 22:45:24

   lavazza, 3 φορές ο ΓΑΠ του πρότεινε να καθαρίσουν το τοπίο. Την πρώτη φορά ήταν το 2005 αν δεν κάνω λάθος για ξεκαθάρισμα θεμάτων εκτος Ζήμενς, Χρηματιστήριο, Αγορά οπλικών συστημάτων. Ο ΚΚ τον άκουσε και πήγε για σουβλάκια. Ο ΓΑΠ και ο θεός ο ίδιος δεν μπορεί πλέον να κάνει τίποτα γιατί φροντισαν να κλείσουν νύχτα την Βουλή πριν τις ευρωεκλογές και να παραγραφεί το σύμπαν. Οπότε 2 πράγματα συμβαίνουν ή ζεις στην Αλάσκα και δεν ενημερώνσαι τι συμβαίνει στην Ελλάδα ή οι δηλώσεις σου είναι κουτοπόνηρες και αγονες

 12. ahab avatar
  ahab 09/08/2009 20:28:27

  Τέτοιοι που είμαστε αυτοί μας αξίζουν.
  Στην Αγγλία που εκ φύσεως ειναι πιο κρυόκωλοι και συντηρητικοί για ελαχιστότερα οργανωθήκαν,εστιάσαν στα λαμόγια, πολιορκήσαν τα σπίτια τους και τους εξανάγκασαν σε παραιτήσεις.

  • sinn avatar
   sinn @ ahab 09/08/2009 23:37:07

   Εκ του ασφαλόυς -παραγραμμένα...:) Είδες το Δελφίνι;!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.