#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
30/03/2013 17:50
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ποιες θα είναι οι "κόκκινες γραμμές" του Μαξίμου απέναντι στην τρόικα;Από έναν πύρινο κλοιό δέκα ημερών θα περάσει η πολιτική ζωή, με εντάσεις, καθοριστικές αποφάσεις και ενδεχομένως ανατροπές. Το απόγευμα της προσεχούς Τετάρτης, ημέρα κατά την οποία φθάνει στην Αθήνα η τρόικα, σύμφωνα με τον έως τώρα προγραμματισμό, θα συναντηθούν ξανά οι πολιτικοί αρχηγοί που στηρίζουν την κυβέρνηση, οι Βαγγέλης Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του antinews, οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο και στη συνάντηση αυτή θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις, ώστε η ελληνική κυβέρνηση να εμφανιστεί με ισχυρή διαπραγματευτική ισχύ έναντι της τρόικα.

Για την καλύτερη προετοιμασία της κυβέρνησης, ο Πρωθυπουργός έχει συνεχείς επαφές και επικοινωνίες με τους υπουργούς του και προεδρεύσει πολύωρων συσκέψεων: Ενδεικτικά προχθές Πέμπτη, ήταν πέντε ώρες στο υπουργείο Οικονομικών, χθες συναντήθηκε με τον Γιάννη Στουρνάρα και τον Διοικητή της Τραπέζης Ελλάδος, Γιώργο Προβόπουλο και το απόγευμα πάλι με τον υπουργό Οικονομικών και τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση.

Ο χρόνος εξαντλείται. Η κλεψύδρα αδειάζει και τα επόμενα εικοσιτετράωρα η κυβέρνηση πρέπει να εμφανιστεί πανέτοιμη για τη μάχη με την τρόικα. Ο Πρωθυπουργός έχει διαμηνύσει σε όλους τους τόνους ότι η κατάσταση είναι οριακή και μετά τις εξελίξεις στην Κύπρο, η ελληνική κυβέρνηση δεν πρέπει να δώσει αφορμές για να δημιουργηθεί πρόβλημα στην χρηματοδότησή της.

Στενοί συνεργάτες του Πρωθυπουργού λένε ότι βρισκόμαστε σε μια οριακή στιγμή των διαπραγματεύσεων και πρέπει να γίνει και το επόμενο βήμα προκειμένου να δικαιωθούν οι θυσίες του ελληνικού λαού.

Στα πλαίσια αυτής της πορείας, το Μέγαρο Μαξίμου δεν επιθυμεί αναταράξεις, ιδίως αυτές που προκαλούνται από τις διαφορετικές απόψεις των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.

«Σε μια κυβέρνηση συνεργασίας τέτοια προβλήματα είναι φυσικό να υπάρχουν. Υπήρξαν αρρυθμίες, γίνεται όμως μεγάλη προσπάθεια να τις αντιμετωπίσουμε με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα» λένε κυβερνητικοί παράγοντες, απαντώντας έτσι στις πληροφορίες που αναφέρουν ότι οι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ που συναντήθηκαν προχθές συζήτησαν θέματα καλύτερης λειτουργίας της κυβέρνησης.

Στη σύσκεψη των αρχηγών με τον πρωθυπουργό αναμένεται να τεθούν ευθέως στο τραπέζι όλα τα δύσκολα ζητήματα και το ερώτημα είναι πόσο μεγάλη θα είναι τελικώς η πίεση των δανειστών μας για την παροχή πολιτικών δεσμεύσεων και ποιες είναι οι αντοχές των κομμάτων.

Σε αυτό το κλίμα, ουδείς συζητά για εκλογές, παρά την επιθυμία ορισμένων υπουργών που διαρρέουν διάφορα, για ιδιοτελείς σκοπούς και προσωπικές επιδιώξεις.

Το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών αποκλείεται από το Μέγαρο Μαξίμου και μάλιστα λέγεται ότι όλα αυτά είναι «γελοιότητες».

Από το πακέτο των μέτρων που αποτελούν το αντικείμενο της διαπραγμάτευσης δύο φαίνεται να είναι τα κύρια μέτωπα: το χρηματοδοτικό κενό που εντοπίστηκε από την τρόικα και ο τρόπος ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.

Το ζήτημα είναι εάν η τρόικα επιμείνει στη σκληρή γραμμή και θελήσει να φέρει το πολιτικό σύστημα στα όριά του, επιλέγοντας να τινάξει στον αέρα τις συζητήσεις με την ελληνική κυβέρνηση.

Η πίεση αυξάνεται εξαιτίας του εξαιρετικά περιορισμένου χρονικού περιθωρίου αλλά και του σκληρού μετώπου που έχουν συμπήξει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών.

Σε αυτό το πλαίσιο ο πρωθυπουργός θα επιχειρήσει να συνθέσει ένα πακέτο συμβιβασμού ανάμεσα στις απαιτήσεις της τρόικας και στα όρια που έχουν θέσει οι πολιτικοί αρχηγοί που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Ο Αντ. Σαμαράς καταβάλει μεγάλη προσπάθεια να πείσει τους πιστωτές σε ανώτατο επίπεδο, καθώς πολλοί έχουν ελλιπή ενημέρωση για όσα άλλαξαν στην Ελλάδα και γι' αυτό παρουσιάζει συγκεκριμένα στοιχεία για την πρόοδο που έχει επιτευχθεί σε διάφορα μέτωπα.

Οι διαπραγματεύσεις ήδη έχουν περάσει σε φάση ιδιαίτερα λεπτών χειρισμών. Το πιο αισιόδοξο σενάριο προβλέπει ότι οι διαπραγματεύσεις θα λήξουν ομαλά και θα τεθούν αμέσως σε εφαρμογή όλες οι προαπαιτούμενες ενέργειες ώστε να έρθουν τα χρήματα της δόσης.

Το πιο ζοφερό σενάριο είναι να αποδειχτούν τόσο βαριές οι απαιτήσεις των ξένων ώστε να μην μπορεί να τις δεχτεί ούτε ο Πρωθυπουργός που θα αναγκασθεί να ασκήσει την προσωπική του επιρροή στο εξωτερικό ως ένα μέσο ύστατης πίεσης στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις.

Μάρκος Αυρήλιος

 

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. giorgos avatar
  giorgos 30/03/2013 07:47:23

  Μια είναι η κόκκινη γραμμή και την ξέρουμε είναι πάντα η ίδια και είναι η σωτηρία του ευρώ έστω και αν χρειάζεται να σκλαβωθεί ο Ελληνικός λαός, να κατακτηθεί η χώρα, να εισβάλουν οι Τούρκοι να ...να.. να...

  • Zanias avatar
   Zanias @ giorgos 30/03/2013 16:13:53

   +1 απο μενα γιωργο.... η μονη κοκκινη γραμμη ειναι η παραμονη στο ευρω

  • ΑΙΑΣ ΤΕΛΑΜΩΝΙΟΣ avatar
   ΑΙΑΣ ΤΕΛΑΜΩΝΙΟΣ @ giorgos 30/03/2013 17:20:06

   η φωτο της ανάρτησης τα λέει όλα , μόνο κόκκινα χαλιά υπάρχουν, όχι κόκκινες γραμμές

 2. Sceptic avatar
  Sceptic 30/03/2013 08:02:49

  Μάλλον δεν έχεις αντιληφθεί την δέσμευση της τρόικας εσωτερικού για παραμονή στο ευρώ πάση θυσία όπως λένε...

 3. litsa avatar
  litsa 30/03/2013 08:21:17

  Aγαπητέ Μάρκο Αυρήλιε, ο τίτλος του άρθρου σας είναι, κόκκινες γραμμές.Το κόκκινο χρώμα, είναι ένα δύσκολο χρώμα.Ξεθωριάζει εύκολα.Και στον ήλιο και στο πλύσιμο.

 4. ΝΙΚΟΣ Π avatar
  ΝΙΚΟΣ Π 30/03/2013 08:44:26

  Ο όρος κόκκινες γραμμές έχει γίνει ανέκδοτο πλέον καλό είναι να μην χρησιμοποιείται.

 5. Κυθήριος Τ. avatar
  Κυθήριος Τ. 30/03/2013 08:44:27

  Ἀγαπητέ ἀρθρογράφε,πάντοτε ἡ κυβέρνηση παρουσιάζεται ὅσο κατά τό δυνατόν ἔτοιμη,μέ διαπραγματευτική ἰσχύ,μέ λύσεις,ἰσοδύναμα καί ἕνα σωρό ἄλλα ἐπιχειρήματα,μέ τό σκοπό νά πείσει τήν τρόϊκα,ὅτι οἱ προσπάθειες πού καταβάλλονται ἐκ μέρους τοῦ ἑλληνικοῦ λαοῦ εἶναι τεράστιες καί,τό κυριώτερο,φέρνουν ἀποτελέσματα.
  Ὅμως πάντα στό τέλος κάθε τριμήνου τά ἔσοδα παρουσιάζουν ὑστέρηση,ἀκριβῶς ὅπως καί τῶρα,καί πάντα ἡ τρόϊκα ἀπαιτεῖ αὐτά πού δέν εἰσπράχθησαν,ἀπαιτεῖ καινούργια μέτρα γιά τό σκοπό αὐτό,ἀπαιτεῖ ἀπολύσεις πού δέν ἔγιναν καί ἕνα σωρό ἄλλα.
  Πάντοτε δέ,ἡ τρικομματική βρίσκεται στό ἔλεός τους,γιατί ὅλα τά ἐπιχειρηματολογικά τους πλάνα καί ὅλη ἡ διαπραγματευτική τους ἰσχύ,πάει περίπατο.
  Ἀφοῦ λοιπόν καί τῶρα βρισκόμαστε στήν ἴδια ἀκριβῶς θέση,τί διαφορετικό θά μποροῦσε νά γίνει;Ποιός θά θέσει τίς κόκκινες γραμμές λοιπόν,ἐμεῖς ἤ ἡ τρόϊκα;

 6. panos avatar
  panos 30/03/2013 09:37:14

  Απο το 2010 επι εποχης αλησμονητου ΓΑΠ οι κοκκινες γραμμες που συνεχιζονται και σημερα ειναι να μην συντριβει το πελατειακο κρατος. Η σημερινη τροικα εσωτερικου με νοοτροπιες παλαιοσοβιετ(κουβελης-βενιζελος) προστατευει τα πελατακια του συστηματος, οπως Δ.Υ. ΠΑΡΑΘΥΡΟΒΑΛΜΕΝΟΙ και ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ διορισμενοι που βολευονται εις βαρος του υπολοιπου λαου. Αυτη ειναι μαλλον η βασικη κοκκινη γραμμη μας.

 7. ειδωλοκλάστης avatar
  ειδωλοκλάστης 30/03/2013 10:09:06

  Νά μήν πληρώσει τό Μέγκα τίς δόσεις τού δανείου του στήν Τράπεζα Κύπρου;

  2013: 5.880.000 ευρώ
  2014: 8.820.000 ευρώ.
  2015: 14.700.000 ευρώ
  2016: 68.600.000 ευρώ

 8. tak avatar
  tak 30/03/2013 12:02:32

  Θέλετε έσοδα κ. Πρωθυπουργέ και κ. Στουρνάρα;
  Ε, τότε κάντε το ΦΠΑ εστίασης 5%, και τις άλλες δύο κλίμακες 7% και 10% για να μη πω 9%.
  Ορίστε το φόρο των επιχειρήσεων και των φυσικών προσώπων στο 15%, στο 8% το φόρο των συνταξιούχων και στο 10% το φόρο των υπαλλήλων...
  Μειώστε στο 10% το ανώτατο στις μεταβιβάσεις ακινήτων...
  Βάλτε φόρο μέχρι 10% στα ακίνητα που αποφέρουν εισόδημα...
  Κάντε γενναίες μειώσεις στους φόρους των καυσίμων...
  Μειώστε στα 20 € τα πρόστιμα στις Εφορίες...
  Δώστε στα λογιστικά γραφεία τα περιθώρια να λειτουργήσουν όπως πρέπει, άλλωστε αυτά κοντεύουν να σας φτιάξουν κτηματολόγιο, εκεί που η κρατική μηχανή απέτυχε...
  Ορίστε στο ίδιο επίπεδο τους μισθούς του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα.
  Και άλλα μπορώ να σας προτείνω, αλλά ξέρω πως δε θα ασχοληθείτε...
  Ίσως επειδή τα νούμερα σας φαίνονται μικρά!
  Αυτά τα νούμερα όμως θα είχαν τεράστιες αποδόσεις...
  Και ξεχάστε αυτά που λένε οι Ευρωπαίοι για τους Έλληνες, αυτό που είπε ο Παπανδρέου, για τα λεφτά που υπάρχουν και τη ρήση Πάγκαλου για το ποιος έφαγε τα χρήματα.
  Επίσης να σας θυμίσω πως έχετε βάλει στην πρέσα το λαό και απειλείτε να τους κλείσετε φυλακή για 5.000,00 ευρώ, ενώ έχετε ξεχάσει να στείλετε φυλακή τουλάχιστον χίλιους από αυτούς που τα "άρπαξαν"...
  Άντε και χαιρετισμούς στην Τρόικα!

  • leak avatar
   leak @ tak 30/03/2013 12:10:31

   Πες φίλε Τακ...

  • Κυθήριος Τ. avatar
   Κυθήριος Τ. @ tak 30/03/2013 13:31:40

   Μπράβο tak!!!
   Θά τά διαβάσουν;
   Θά ἰδρώσει τ' ἀφτί τους;

  • Μαριος avatar
   Μαριος @ tak 30/03/2013 13:52:17

   μιλα ρε Τακ, μιλα.....

  • Φελίζα avatar
   Φελίζα @ tak 30/03/2013 16:56:06

   Έτσι ακριβώς καλέ μου tak!
   Αύξηση εσόδων χωρίς φτωχοποίηση των Ελλήνων.

  • WY avatar
   WY @ tak 30/03/2013 18:37:08

   Πώς είσαι σίγουρος ότι ακόμη κι άν τό ΦΠΑ μειωθεί στό 2 ή 3 ή 4 ή 5% καί υλοποιηθούν όλες οί υπόλοιπες φορολογικές μεταρρυθμίσεις πού προτείνεις,δέν θά υπάρχουν πάλι 8 στούς 10 **πατριώτες** πού δέν θά εισφορο-φοροδιαφεύγουν,όπως μέχρι σήμερα εισφορο-φοροδιέφευγαν/--ουν κι επί 35 συναπτά έτη??
   Δλδ τά εκατοντάδες χιλιάδες πλαστά τιμολόγια πού εκδίδονται/ημερησίως,ή παράνομη παρακράτηση τού ΦΠΑ (έμμεσος φόρος κι όχι άμεσος φόρος διά τόν υπόχρεον νά τόν εισπράττει καί νά τόν ΑΠΟΔΙΔΕΙ) καί όλες οί μορφές παραοικονομίας-λαμογιές πού έχουν αναπτυχθή τά τελευταία 35 χρόνια,πού αγγίζουν τά 50 δίς/ευρώ/ετησίως,θά επιλυθούν μέ τίς μειώσεις/μεταρρυθμίσεις(!!!!!!!!!!!!!!) τών φορολογικών κλιμάκων κι απαλλαγών,πού προτείνεις???

   Άς αποκτήσουμε Εθνική συνείδηση ΝΑ ΜΗΝ χρησιμοποιούμε τά ΜΜΜ **τσαμπέ** (τουλάχιστον 10 εκατ./ευρώ/μηνιαίως τά διαφυγόντα) ,όπως πράττουν οί 9 στούς 10,πού δέν γνωρίζουν κάν τί εστί εισιτήριο καί διά τά υπόλοιπα πού προτείνεις.....βλέπουμε,όταν............ ξυπνήσης!

   Χαιρετισμούς από τήν Τρόικα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   • Φελίζα avatar
    Φελίζα @ WY 30/03/2013 19:44:57

    Εσείς δηλαδή είστε πεπεισμένος ότι, όλα αυτά που αναφέρετε -πλαστά τιμολόγια, κτλ - είναι παρελθόν με τους υψηλούς συντελεστές φόρου εισοδήματος και ΦΠΑ;
    Ότι το φορολογικό σύστημα είναι δίκαιο και σωστό και αποδίδει τα μέγιστα στο κράτος;
    Ότι οι επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά έχουν άπειρες δουλειές, αυξημένους τζίρους και δραστηριότητα και άρα απεριόριστη ικανότητα για να αποδίδουν στο κράτος.
    Και ότι θα αποκτήσουμε ΕΘΝΙΚΗ συνείδηση με 50% φόρο εισοδήματος και 23% ΦΠΑ;
    Μην αλλάξετε...πλευρό!
    Γιατί θα δείτε πολίτες που με τον κίνδυνο να φυλακιστούν, προτιμούν να χρωστούν 5.000 ευρώ και να τρέφουν τα παιδιά τους , επιχειρηματίες που αγνοούν τον ίδιο κίνδυνο και εξακολουθούν να επιχειρούν και ακόμη χειρότερα ..... επιχειρήσεις που κλείνουν ενώ χρωστούν στο κράτος και ανέργους που φορολογούνται για μηδενικά εισοδήματα.

    • WY avatar
     WY @ Φελίζα 30/03/2013 20:46:59

     Και ότι θα αποκτήσουμε ΕΘΝΙΚΗ συνείδηση με 50% φόρο εισοδήματος και 23% ΦΠΑ;
     ..................................................................................

     Ακριβώς τό αντίθετο!!!!!!!!!!
     Δλδ όσο καί άν μειωθούν ή αυξηθούν οί συντελεστές τού ΦΠΑ ή οί φόροι ή.......ή όσο κι άν τελικά γίνη δίκαιο (τί εστί δίκαιο άραγε???) τό φορολογικό σύστημα,ΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΤ΄ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ (ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ δλδ) ΕΙΣΦΟΡΟ-ΦΟΡΟΔΙΑΦΕΥΓΟΥΜΕ καί παραμένουμε μέσα στόν βούρκο τής διαφθοράς-λαμογιάς (ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ/ΠΟΛΙΤΕΣ),καμμία πολιτικο-οικονομική θεωρία/σύστημα καί κανείς ιδιοφυής-Νομπελίστας ή μή,πολιτικός-οικονομολόγος,είναι δυνατόν νά επιλύση τό πρόβλημα **ΕΛΛΑΣ**!!!

     Εάν έχης αντίθετη άποψη,νά μού δικαιολογήσης,ποίες αιτίες δημιουργούν τό συνολικό ποσόν, τής εισφορο-φοροδιαφυγής,πού κυμαίνεται σέ ετήσια βάση από 30 έως 50δις/ευρώ,ακόμη καί σ΄ αυτήν τήν τριετία **τού απεχθούς μνημονίου**!!!

    • WY avatar
     WY @ Φελίζα 30/03/2013 20:54:00

     Σέ άλλο σχόλιό/απάντησή μου,σέ πληροφορώ πώς **ΌΧΙ**!!!!!!!
     ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ!!!!!!!

     (Ισως αυτό αναρτηθή καί καταλάβης,έστω κι άν σού απαντώ μονολεκτικά)!!!!!!!

     • Φελίζα avatar
      Φελίζα @ WY 30/03/2013 22:58:35

      Το πρόβλημα ¨ΕΛΛΑΣ¨ είμαι εγώ , εσείς και όλοι οι Έλληνες, πολίτες και πολιτικοί και δεν νομίζω ότι είμαστε παγκόσμια (προβληματική) εξαίρεση.
      Η αιτία που φτάσαμε εδώ είναι γιατί 35 χρόνια τώρα ή και περισσότερα, γυρίζαμε την πλάτη μας στο μέλλον...και εκπαιδευτήκαμε οι μισοί να μετέχουν στο πανηγύρι και το φαγοπότι και οι άλλοι μισοί να κρατάνε τσίλιες σφυρίζοντας αδιάφορα.
      Όσον αφορά το παρόν τώρα, το μείζον είναι να μην αυξηθεί η ανεργία αλλά να μειωθεί, να μην βάλουν λουκέτα άλλες επιχειρήσεις αλλά να υπάρξουν νέες και καινοτόμες ελληνικές, να μην βρεθούν στη φυλακή ή να χάσουν τα σπίτια τους πολίτες και άλλα πολλά, που έχουν να κάνουν με την αξιοπρέπεια και την περηφάνια του λαού μας που στην πλειοψηφία του..... τώρα πια γνωρίζει.
      Αυτή πρέπει να είναι η κόκκινη γραμμή της κυβέρνησης.... με ποιο τρόπο και ποια μέτρα....χιλιοειπωμένα.

     • tak avatar
      tak @ WY 31/03/2013 09:28:12

      Αν και νομίζω κύριε ή κυρία WY πως σας απάντησαν οι άλλοι, επιτρέψτε μου δυο λόγια:
      Όσα έγραψα, γράφτηκαν μετά λόγου γνώσεως.
      Εγώ προτείνω κάτι, στα όρια του πραγματικού.
      Συνεπώς ισχυρίζομαι πως αντί το κράτος να ορθώνει τείχη στην ανάπτυξη, καλά είναι να θεσμοθετήσει κίνητρα και προοπτικές ανάπτυξης.
      Προβλέποντας και τις ανάλογες τιμωρίες στους παραβάτες...
      Αφού η Βουλή ψηφίσει ένα φορολογικό νόμο, που να ισχύει τουλάχιστον για είκοσι χρόνια, για να έχει κάποιος μπροστά του ορίζοντες αποφάσεων ζωής.
      Να ξέρει που βαδίζει και πως "παίζεται" το "παιχνίδι".
      Από εκεί και πέρα, ας ισχυροποιήσει το κράτος τους μηχανισμούς ελέγχων, που είναι δικό του πεδίο και δική του ευθύνη...
      Αν εφαρμόσει τους νόμους, αν αφαιρέσει για πάντα το δικαίωμα σε κάποιους να δραστηριοποιούνται, αν στείλει φυλακή άνευ μετατροπής και εξαγοράς για υπεξαίρεση του ΦΠΑ αυτούς που πρέπει, αν ελέγξει τη διαφθορά κλπ. θα έχει σημαντικά αποτελέσματα.
      Όσο για το ποιοι είναι πατριώτες και ποιοι όχι, δεν είναι δική μου αρμοδιότητα να κρίνω, παρ' όλο που πιστεύω πως η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων της αγοράς τουλάχιστον, είναι πατριώτες...

     • WY avatar
      WY @ tak 31/03/2013 11:48:11

      Εγώ προτείνω κάτι, στα όρια του πραγματικού.
      ........................................

      Αλλά συγχρόνως,διά τήν Ελληνικήν πραγματικότητα κι ΟΥΤΟΠΙΚΟ!!!

 9. Το Άλφα και το Ωμέγα avatar
  Το Άλφα και το Ωμέγα 30/03/2013 12:07:28

  ...Τις κόκκινες, τις κίτρινες, τις θαλασσιές τις ...χάντρες !!! Και τις πράσινες..

 10. Queen For The Black Side avatar
  Queen For The Black Side 30/03/2013 12:39:14

  ''Για να τα σώσουμε όλα, πρέπει να τα ρισκάρουμε όλα.''
  Σίλλερ
  ''Δεν υπάρχει ευνοϊκός άνεμος για εκείνον, που δεν ξέρει προς τα που φυσάει ο
  αέρας.'' Σενέκας
  '' Εάν βυθισθώμεν… ας βυθισθώμεν εις τον ωκεανόν! Ουχί εις την σκάφην!''
  Μενέλαος Λουντέμης

  • WY avatar
   WY @ Queen For The Black Side 30/03/2013 14:41:47

   Ό Λουντέμης!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
   Μά αυτός δέν ήταν πού μεθούσε συνέχεια πίνοντας από ** Τό Κρασί τών Προδοτών** καί δέν μπορούσε νά **...μετρήση τ΄άστρα** κι
   ήταν ό αγαπημένος συγγραφεύς τών μουσάτων **δήθεν** τού Πολυτεχνείου,κατά τήν μεταπολίτευση??
   Ό Λουντέμης σέ ιστορική/ φιλοσοφική ευθεία, μέ τούς Σίλλερ καί Σενέκα!!!!!!!!
   Τάδε έφη............................Λουντέμης ό Μέγας!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   Έλεοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοος!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   • Queen For The Black Side avatar
    Queen For The Black Side @ WY 30/03/2013 20:36:52

    Eσείς φυσικά, είστε αποκλειστικά για Μίκυ Μάους, Λούκυ Λουκ και στα πολύ βαριά, για Μαρί Κλαίρ. Να μας συγχωρείτε που σας ζαλίσαμε, αλλά δεν απευθυνόμαστε σ΄εσάς ποτέ, και σε καμία περίπτωση :-). Παρακαλώ να μας προσπερνάτε και να μη χάνετε μαζί μας το χρόνο σας.... Και ο Μενέλαος Λουντέμης είναι σίγουρο, εάν μπορούσε, θα προσυπέγραφε.

    • WY avatar
     WY @ Queen For The Black Side 30/03/2013 20:50:59

     Οί **δήθεν** τής μεταπολίτευσης!!!!!!!!!!!!!!!

     • Queen For The Black Side avatar
      Queen For The Black Side @ WY 30/03/2013 21:22:48

      Όσα δε φτάνει η αλεπού....

    • akenaton avatar
     akenaton @ Queen For The Black Side 31/03/2013 00:01:49

     Αφήστε ήσυχο παρακαλώ τον Λούκυ-Λουκ. Αφήστε ήσυχα τα ιερά και τα όσια του μπάρμπα Γκοσινύ. Εσείς έτσι όπως πάτε θα βάλετε και τον αστερίξ με την μαρί κλέρ!!!!

     • Queen For The Black Side avatar
      Queen For The Black Side @ akenaton 31/03/2013 00:51:30

      Akenaton μην ανησυχείτε. Όπως είδατε τον Αsterix σκοπίμως τον εξαίρεσα, γιατί για τον WY που διαθέτει περίπλοκο ψυχισμό, μάλλον θα ήταν δυσνόητος.

     • Queen For The Black Side avatar
      Queen For The Black Side @ akenaton 31/03/2013 01:09:26

      Μην ανησυχείτε άδικα. Ο Αστερίξ σώθηκε, γιατί του WY δεν του βάζω δύσκολα.

     • WY avatar
      WY @ Queen For The Black Side 31/03/2013 11:51:04

      Είσαι εκπαιδευμένη,εκτός τών άλλων φυσικά καί σέ διαδικασίες/επιχειρήσεις S.A.R.??

     • Queen For The Black Side avatar
      Queen For The Black Side @ WY 31/03/2013 20:45:32

      Έχετε ΚΑΙ το κληρονομικό χάρισμα της ενόρασης; Τίποτε δεν σας ξεφεύγει!

 11. euagelos avatar
  euagelos 30/03/2013 12:55:23

  Τροϊκανοί!!! Δε θέλουμε τα δανεικά σας. Ιδρύουμε μια δημόσια τράπεζα με assets όλη τη γνωστή έως τώρα δημόσια περιουσία ύψους 300δις € και με μια μόχλευση 1:10 κόβουμε νόμισμα αξίας 3000 δις € ήτοι 3τρις € ! Παίρνετε 400δις που σας χρωστάμε, ξοφλάμε, σας δανείζουμε και άλλο 1 τρις να έχουμε να ζούμε από τους τόκους που θα μας καταβάλετε, με τα υπόλοιπα ανακεφαλαιοποιούνται τα σαφαλιστικά ταμεία ώστε να μη ξαναχρειαστούν ασφαληστρικές εισφορές και... ζήτω η ευρωζώνη!

 12. Γεωργία avatar
  Γεωργία 30/03/2013 13:51:20

  Τελικά ποιες είναι οι κόκκινες γραμμές;
  Δεν τις κατάλαβα. Εκτός εάν είναι αυτές που έχουνε συνηθίσει εδώ και χρόνια όπως:
  -μη απόλυση επίορκων ΔΥ
  -μη αξιολόγηση ΔΥ
  -μη κόψιμο συντάξεων
  -μη κόψιμο μισθών Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας
  -μη πιάσιμο φοροδιαφυγής και εισφοροδιαφυγής
  κλπ...κλπ.

  Αυτό που ξέρω είναι ότι ψήφισα Σαμαρά και μου βγήκε Παπανδρέου light.....ΔΥΣΤΥΧΩΣ.

 13. panos avatar
  panos 30/03/2013 14:25:03

  Να δω ποτε θα δοθουν οι επιστροφες ΦΠΑ στους εξαγωγεις, γιατι με το πακετο που ηρθε το μονο που σας ενδιαφερει ειναι να δωσετε τα ΠΑΧΥΛΑ ΕΦΑΠΑΞ στα πελατακια σας των 40-45-50 ετων. Αντε και εις αλλα με υγεια..............

 14. Μικρασιάτης avatar
  Μικρασιάτης 30/03/2013 15:48:54

  Ας μην απολυσουν Δημοσιους υπαλ. Δεν χρειαζεται να μεινει κι αλλος κοσμος χωρις δουλεια. Ας κανουν ομως τις απαραιτητες μεταταξεις!!!

  Εχουμε καποιες εκατονταδες χιλιαδες Δημοσιους υπαλ που ειναι Δ.Ε και καποιοι απο ασχετα για τις θεσεις τους Τ.Ε. Αυτοι αντι να κοπροσκυλιαζουν στα διαφορα γραφεια και λουφαδορικα ποστα, θα μπορουσαν καλιστα να πανε σε θεσεις που το Κρατος εχει αναγκη.

  Απο υπηρεσιες φυλαξης, καθαριοτητας, χειρονακτικες εργασιες, καθως και σε αλλες αναγκες του Κρατικου τομεα που υπαρχουν κενα. Θεσεις για τις οποιες πολλοι απ τους ανεργους θα ''σκοτωναν τη μανα τους'' για να τις εχουν.

  Περαν απ τις καποιες χιλιαδες επιορκους και λαμογια πλαστογραφους- κλεφτες, δεν χρειαζεται να χασει κανεις αλλος τη δουλεια του. Αλλα πρεπει να γινει ευρεια ανακαταταξη στο Δημοσιο Τομεα.

 15. Ελπιδοφορος avatar
  Ελπιδοφορος 30/03/2013 15:48:56

  Η κόκκινη γραμμή της φιλελεύθερης παράταξης Έπρεπε και πρέπει να είναι ΜΙΑ, το χαράτσι ΤΕΛΟΣ, για να φανεί και ο πρωθυπουργός συνεπής στις προεκλογικές δεσμεύσεις.
  Μείωση δημοσίου τομέα ΜΕ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ , δραστική μείωση όλων των εφάπαξ από χθες και συρρίκνωση του κρατικίστικου αριστερής σοβιετικής έμπνευσης κατασκευάσματος.

  Για τους αριστερούς της συγκυβέρνησης , και της αντιπολίτευσης υπάρχουν και τα δημοψηφίσματα , γιατί να μην γίνει να δούμε επιτέλους τι πραγματικά θέλουν οι πολίτες;

  Εάν επιλέξουμε τα χαράτσια δεν θα υπάρχει κανείς λόγος να παραπονιόμαστε.

 16. ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
  ΣΤΕΛΙΟΣ 30/03/2013 15:58:31

  Την μοναδική κόκκινη γραμή που έχουν όλα τα κόμματα (και δυστυχέστατα και η ΝΔ) την ξέρουμε: Δεν απολύονται Δημόσιοι Υπάλληλοι!!

  Δεν πειράζει ,εχουμε τα υπόλοιπα δέκα εκατομύρια κορόιδα να τους πληρώνουν τους μισθούς...ακόμα και στη φυλακη!

  • leak avatar
   leak @ ΣΤΕΛΙΟΣ 30/03/2013 19:42:21

   To επόμενο δίλλημα, που θα τεθεί (να μου το θυμηθείς), είναι "απολύσεις ΔΥ ή κούρεμα καταθέσεων?"...
   Την απάντηση την ξέρουμε ήδη.

 17. Ανεργος avatar
  Ανεργος 30/03/2013 17:14:22

  Να τους ξαναψηφισετε

 18. πολίτης avatar
  πολίτης 30/03/2013 17:19:31

  Ίσως τελικά θα έπρεπε να γίνουν απολύσεις ΔΥ Δεν εννοώ τους επίορκους, γι' αυτούς δε θα έπρεπε να γίνεται καν συζήτηση. Επειδή όμως ακόμα και η Τουρκοκρατία κοντεύει να αποδοθεί στο δημόσιο, ας γίνουν.
  Για να δούμε, θα μειωθούν όλα τα υπόλοιπα χαράτσια, πετρέλαιο ΦΠΑ κλπ;
  Θα γίνουν πιο αποδοτικές οι δημόσιες υπηρεσίες συμπεριλαμβανομένης της υγείας και παιδείας;
  Θα βρουν δουλειά οι άνεργοι του ιδιωτικού τομέα ή θα είναι χαρούμενοι που τώρα υπάρχουν άνεργοι σύντροφοι και από το δημόσιο;
  Προσβλέπω σε θεαματική βελτίωση, διαφορετικά θα αποδειχτεί παστίλια για το βίτσιο ή το φθόνο των άλλων.

 19. fe avatar
  fe 30/03/2013 20:09:53

  "Το πιο ζοφερό σενάριο είναι να αποδειχτούν τόσο βαριές οι απαιτήσεις των ξένων ώστε να μην μπορεί να τις δεχτεί ούτε ο Πρωθυπουργός που θα αναγκασθεί να ασκήσει την προσωπική του επιρροή στο εξωτερικό ως ένα μέσο ύστατης πίεσης στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις."

  Κ-Α-Τ-Α-Π-Λ-Η-Κ-Τ-Ι-Κ-Ο

  • CHRIS avatar
   CHRIS @ fe 31/03/2013 00:44:20

   καταπληκτικο δεν λες τιποτα

 20. Γεωργία avatar
  Γεωργία 31/03/2013 01:20:27

  Εγώ ξέρω ότι ο τύπος αυτήν την κυριακή έχει βουίξει με δύο θέματα: κόψιμο συντάξεων και κούρεμα καταθέσεων.
  Ποιες είναι οι κόκκινες γραμμές του Μαξίμου;

 21. νεφέλη avatar
  νεφέλη 31/03/2013 01:54:17

  Η κόκκινη γραμμή πρέπει να αρχίζει, εκεί που σταματά ο σεβασμός τους στην ελληνική κοινωνία και τις πρόσφατες θυσίες μας...

  Ας μας πουν επιτέλους ξεκάθαρα τι θέλουν... σταθερό ευρώ, υπέδαφος, γη, αέρα...
  ΤΙ ;;; ...για να σταματήσουν να πιέζουν και να εκβιάζουν κάθε βδομάδα, για περισσότερο στραγγαλισμό της ελληνικής κοινωνίας!
  Ας το πουν ξεκάθαρα κι αντρίκια και μετά βλέπουμε........!

 22. regeneration avatar
  regeneration 31/03/2013 22:30:02

  Εγώ έχω μια απορία μετά από τόσο καιρό διακυβέρνησης Σαμαρά:
  *Ποιο είναι το παραγωγικό μοντέλο που θέλει;
  *Ποιο το εθνικό όραμα που μας έχει δώσει;
  *Τι να ελπίζουμε μετά από τόσες θυσίες;
  *Τι θα γίνει με την ακρίβεια;
  Αντ' αυτού δε βλέπω τίποτα στον ορίζονται... κάτι συνέδρια, αόριστα ευχολόγια οτι πρέπει να αλλάξουμε και άλλα εξωτικά πουλιά.
  Τι θα γίνει με την επιβίωσή μας; Δεν έχει απαντηθεί αυτό σε καμία περίπτωση.
  Τι να ελπίζω επιτέλους;;;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.