16/05/2009 15:56
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ποιες είναι οι θέσεις των Οικολόγων για τα εθνικά θέματα;

 Όλοι οι εκδότες, καναλάρχες και τηλε-δημοσιογράφοι γνωρίζουν τις ακραίες θέσεις των Οικολόγων Πράσινων για τα θέματα εξωτερικής πολιτικής. Τις κρύβουν όμως για να εξαπατήσουν τους ψηφοφόρους, που το ΜΟΝΟ που γνωρίζουν είναι: Οικολόγοι Πράσινοι = οικολογία.

Είναι όμως (μόνον) έτσι; Για να δούμε μερικές «ωραίες»π ρόσφατες θέσεις των Οικολόγων:

Τρεμόπουλος 1 (http://www.bulls.gr/read_op.php?oid=1276&mid=192)
Συμμετοχή Τρεμόπουλου στην κίνηση κατάδοσης της χώρας ως υποθάλπουσας εγκληματίες πολέμου που συμμετείχαν στην σφαγή των Μουσουλμάνων στην Σρεμπρένιτσα της Βοσνίας. Μεταξύ άλλων αναφέρεται: «Έλληνες «εθελοντές» (οι επώνυμες μαρτυρίες τους έχουν δημοσιευθεί) πολέμησαν στη Bοσνία με τον Kάρατζιτς και τον Mλάντιτς και -ατιμάζοντάς την- ύψωσαν την ελληνική σημαία στη Σρεμπρένιτσα την ώρα της μεγάλης σφαγής. H Eλληνική Πολιτεία έχει συνεπώς την υποχρέωση και συγγνώμη να ζητήσει δημοσίως από τις οικογένειες των 8.000 σφαγιασθέντων και να απαιτήσει να λογοδοτήσουν όσοι έλληνες «εθελοντές» συνέπραξαν στο μεγάλο έγκλημα και οι γνωστοί-άγνωστοι που τους ενέπλεξαν. Tο απαιτούμε».

Με άλλα λόγια, καταγγέλλεται το ελληνικό κράτος στο εσωτερικό και διεθνώς ως έχον συμμετοχή στο ολοκαύτωμα της Σρεμπρένιτσα, επειδή, πιθανώς κάποιοι Έλληνες πολίτες πήγαν με δική τους πρωτοβουλία στη Βοσνία εκείνα τα χρόνια, προσφέροντας, όπως είναι σε όλους γνωστό -ακόμη και στους εισαγγελείς του ειδικού διεθνούς δικαστηρίου που ΔΕΝ άσκησαν καμία δίωξη εναντίον κανενός Έλληνα-, ανθρωπιστική βοήθεια, ασχέτως τι παραμύθια σέρβιραν μετά στους συγχωριανούς τους. Και λυπημένοι όλοι αυτοί -μεταξύ τους και ο Τρεμόπουλος- που δεν παραπέμφθηκε η Ελλάδα, συντάσσουν το κατάπτυστο κείμενο ζητώντας από την Ελλάδα να ζητήσει συγνώμη, να αναγνωρίσει δηλαδή την ενοχή της και συνεπώς να ζητήσει ... από μόνη της να παραπεμφθεί και αυτή στην Χάγη μαζί με τον Μιλόσεβιτς και τους άλλους πραγματικά υπαίτιους αυτής της μελανής σελίδας της σύγχρονης ευρωπαϊκής ιστορίας.

ΚΒ

(Η συνέχεια εδώ: http://www.antinews.gr/?p=6424#comment-279412)

Την Δευτέρα 18 Μαΐου 2009 και ώρα 7:30μ.μ., τα περιοδικά και οι εφημερίδες Οικολογείν, Χριστιανική και Άρδην διοργανώνουν εκδήλωση με τίτλο: Ευρώπη και εκλογές: Η οικολογία και οι «Πράσινοι», η οικονομική κρίση, η είσοδος της Τουρκίας στην Ε.Ε. Ομιλητές θα είναι οι: Γιάννης Σχίζας, Γιώργος Καραμπελιάς, Γιάννης Ζερβός, Σταύρος Λυγερός και Στάθης Σταυρόπουλος (ΣΤΑΘΗΣ). Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών (Ακαδημίας και Γενναδίου 8 - 7ος Όροφος).

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 16/05/2009 16:03:12

  Θυμάμαι κάμποσα αφιερώματα της ΤιΒι τότε στους Έλληνες εθελοντές τους λεγόμενους και "πολεμιστές των χριστουγέννων"
  Ότι πήγαν αρκετοί πήγαν, ότι συμμετείχαν κάμποσοι συμμετείχαν. Τώρα αν αυτό ήταν κακό ή όχι είναι άλλο θέμα. Σηκώνει συζήτηση. Για εμένα καλώς πήγαν. Όπως σε άλλη χρονική συγκυρία (1981) καλώς είχαν πάει κάποιοι στο Λίβανο (Βυρηττό) προς υπεράσπιση των Παλαιστινίων από τους Ισραηλινούς. Κάθε εποχή έχει και τη σημασία της και τις προτεραιότητές της. Δεν μπορούμε να κρίνουμε όντας εκτός (χρονικά).

 2. o Μήτσος avatar
  o Μήτσος 16/05/2009 16:19:24

  ρε ΚΒ,
  ο Κάρατζιτς και ο Μλαντιτς είναι "καλά παιδιά";
  Τι δουλειά είχαν τα φασιστοειδή από την Ελλάδα εκεί;

 3. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 16/05/2009 16:26:05

  Διαφεύγει στους όψιμους υπερασπιστές και εισαγγελείς η ουσία των λόγων:

  Υπήρχαν ορισμένοι, κατά εμέ, ηλίθιοι, που πήγαν εθελοντές.
  Από που και ως που θα έπρεπε να ζητήσει το Ελληνικό Κράτος συγνώμη? Υπάρχει συλλογική ευθύνη?Αν κάποιος αύριο πάει στη Παλαιστίνη θα πρέπει να ζητάμε συγνώμη από το Ισραήλ? Αν κάποιος Ελληνας Εβραίος καταταγεί στον στρατό του Ισραήλ θα πρέπει να ζητάμε συγνώμη από τη Χαμάς ή την PLO?
  Ευαισθησίες του κώλου με αριστερά τσιτάτα
  Δημοκρατικότατο φτάνε να συμφωνούν μαζί μας...
  Για αυτό υποστηρίζω, αποχή, μόνο αν ο Κανένας είναι πρώτος ίσως δουν οι Πραίτορες των θέσεων και των σκέψεων τον καθρέπτη...

 4. o Μήτσος avatar
  o Μήτσος 16/05/2009 16:33:23

  @4, υπήρξε ένα τεράστιο κίνημα, θα έλεγα πρωτοφανές, για την κάλυψη και την υπεράσπιση των Κάρατζιτς και Μλάντιτς, με τις πλάτες της εκκλησίας. Τους είχαν χτίσει και δύο βιλίτσες στο Άγιο Όρος για να μείνουν στο απυρόβλητο. Η Κανέλη οργίαζε υπέρ των πράξεων τους στα κανάλια. Τους έγινε λιβανιστήρι από πολύ ψηλά και παρουσιάστηκαν σαν πολεμιστές υπέρ της ορθοδοξίας. Δεν είναι ότι απλά δύο χαζά παιδιά, χαρά γεμάτα πήγαν στη Σρεμπρένιτσα γιατί μπερδέφτηκαν. Ας μην ξεχνάμε τις διαστάσεις των πραγμάτων....

 5. anonymos avatar
  anonymos 16/05/2009 16:43:08

  Οι μισοι από αυτούς που υπογράφουν μαζί με τους πράκτορες Βοσκόπουλο, Ντεντε κλπ είναι "δημοσιογράφοι". Ευγε!

 6. George Panopoulos avatar
  George Panopoulos 16/05/2009 16:52:19

  Και ύστερα μας λέει δήθεν ο Τρεμόπουλος ότι οι εδώ πράσινοι ήταν κατά των βομβαρδισμών στην Γιουγκοσλαβία. Μα καλά για βλάκες μας περνάνε τα τσιράκια του Κον Μπεντίτ;

 7. Τηλέμαχος avatar
  Τηλέμαχος 16/05/2009 17:03:07

  Μήτσο (4), έρχονται βροχές. Αμάν αυτή η Εκκλησία...

 8. Μποτίλια στο πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο πέλαγος 16/05/2009 17:03:26

  @Μήτσος 4
  Να προχωράμε τη σκέψη μας λίγο σε βάθος. Ο Κάραξιτς αλώνιζε μετά τα εγκλήματά του στη Σερβία για χρόνια και χρονάκια, όχι με κάλυψη των δεσποτάδων της Ελλάδας, αλλά του Χόλμπρουκ. Ο Μιλόσεβιτς είναι ο αρχιτέκτονας του αλβανικού εθνικισμού κατ' εντολή των ΗΠΑ, εφαρμόζοντας φασιστική πολιτική εναντίον των Αλβανών στο Κοσιφοπέδιο. Οι ιμπεριαλιστές εφαρμόζουν την πολιτική "μια στο καρφί και μια στο πέταλο". Ο Θάτσι σαν προβοκάτορας δεν επαρκεί. Πρέπει να συμπληρώνεται από τον Αρκάν και τον Μιλόσεβιτς, για να δέσει η σάλτσα.
  Ο Μιλόσεβιτς ξεπούλησε την Κράινα στις ΗΠΑ. Ήταν υπάλληλος του Κίσινγκερ στην Kissinger Assοciates. Όταν ήταν διευθυντής στην Bank of Lubljana, όταν ήταν υποδιευθυντής ο Λόρενς Ήγκλμπουργκερ, παντρεμένος με σκοπιανή και μετέπειτα υφυπουργός στο στέιτ ντιπάρτμεντ κατά τον πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας. Για τον Μιλόσεβιτς είπε, οτι θα "σκότωνε το κτήνος". Ποιο κτήνος; Το κολιτάρι που τα κάνανε πλακάκια;
  Μετά τον εικονικό θάνατο του Μιλόσεβιτς στο δικαστήριο, τώρα πίνει ο μάγκας πορτοκαλάδα στην βεράντα της έπαυλης και γελάει με κορόιδα σαν εμένα και εσένα.
  Όσο αφορά τον Τρεμόπουλο, συνεχίζει την πολιτική του ομοεθνού του εξισλαμισμένου εβραίου, ντονμέ, Κεμάλ, κατ' εντολή του ιμπεριαλισμού. Προσπαθεί να αποδομήσει οτιδήποτε Ελληνικό.
  Και όσοι με κατηγορούν για εθνικιστή: Φερετζέ να πάνε να βάλουν αυτοί, αφούν κάνουν περιτομή.

 9. Σπύρος avatar
  Σπύρος 16/05/2009 17:09:32

  O Mήτσος κάνει Τουμπεκί γιά τίς Μπομπες και μιλάει για Κάραζιτς και Μλάντιτς.
  Ολοι οι Απολογητές τών Βομβαρδισμών σάν ΄Μητσοι΄γράφανε...΄Κακό πράγμα οι μπόμπες ρε παιδάκι μου,αλλά οι Σέρβοι φταινε γιά όλα΄..

  Αλλά οι Μητσοι ξεχνάνε Ιζετμπέκοβιτς και Τούτζμαν.
  Ξεχνανε Σολάνα και Φισερ(θα μου πείς Δαγκώνεις το Χερι που σέ ταϊζει??).
  Ξεχνάνε Ολμπράιτ και Κλίντον και Ντ΄Αλέμα...
  Ξεχνάνε τον Κον Μπεντίντ.
  Ξεχνάνε τον ρόλο τών Ολλανδών Κυανοκράνων στην Σρεμπένιτσα και τι ειχε γίνει πρίν την Σρεμπένιτσα.
  Ετσι είναι οι ΄Μητσοι΄...
  Copy-Paste τού Σωμερίτη,τού Μιχα των Ιών,τής Τετας Παπαδοπούλου,του Νικου Δημου,του Δημητρά ,του Ανδριανόπουλου κ.λ.π.,κ.λ.π.

  Και στην Κατοχή τέτοιοι ΄Μητσοι΄ έλεγαν για την Ισχύ τών Γερμανών και γιατί να υπάρξει αντίσταση..
  Πουρκουάδες κανονικοί οι ΄Μήτσοι΄.

 10. Νίκος avatar
  Νίκος 16/05/2009 17:12:37

  ΟΙ γραικυλοι εφαρμοζουν την λογικη της συλλογικης ευθυνης των Ναζι. Και αν πηγαν 5-10 Ελληνες ενοχοποιοιυν ΟΛΟΥΣ τους Ελληνες. επειδη εχουν θεοποιησει τη " φυση" νομιζουν οτι οπως και με το ψευτοπροοδευτιλικι, θα τσιμπησει ο κοσμος. Φωτια και τσεκουρι στους προσκυνημενους. Οταν βρεθουν οι πηγες ζρηματοδοτησεως τους θα τους παρει ο διαολος.

 11. Ανώνυμους avatar
  Ανώνυμους 16/05/2009 17:21:26

  Εγκληματίες πολέμου οι Σέρβοι οπλαρχηγοί, για τον κ.Τρεμόπουλο, και οι περισσότεροι βέβαια συμφωνούν, αφού υπάρχουν στοιχεία, άσχετα αν και οι Αλβανοί-Κοσοβάροι κάναν τα ίδια.

  Ο κ. Τρεμόπουλος όμως για τον Κεμάλ Αττατουρκ έχει άλλη αντίληψη, τον θαυμάζει ως γνήσιο τέκνο της κοσμοπολίτικης Θεσσαλονίκης, ωσαν να μην ηγήθηκε των χειρότερων σφαγών και διωγμών του ελληνισμού τον προηγούμενο αιώνα και πρότεινε μάλιστα να δωθεί το όνομα του σε δρόμο της πόλης!!

  Διαβάστε και το άρθρο εδώ http://antifonitis.gr/online/?p=1020 και για άλλες μάλλον μη δημοφιλείς θέσεις του, που αρνήθηκε αργότερα.

  Υ.Γ. Στον κ. Τρεμόπουλο που μάλιστα δίνει και τις εξετάσεις του αυτό τον καιρό στο Δικηγοτικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, ως νεότατος ασκούμενος δικηγόρος, για να λάβει την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος να ευχηθούμε όόλοι και καλή σταδιοδρομία! :D

 12. osaperas avatar
  osaperas 16/05/2009 18:10:02

  Ο ιθαγενής είναι σωστός. Το τι κάνουν 50 ή 100 μαλάκες δεν σημαίνει ότι το χρεώνεται η χώρα.

  Από κει και πέρα το τι έγινε στη πρώην γιουγκλοσλαβία είναι ένα τεράστιο ζήτημα. Όλες οι πλευρές είχαν θύματα και όλες οι πλευρές είχαν δολοφόνους.

  Η ουσία είναι ότι όλοι (σέρβοι, σλοβένοι, κροάτες, βόσνιοι) τα έχουν βρει σήμερα μεταξύ τους και έχουν σβήσει το παρελθόν. Μόνο εμείς τσακωνόμαστε σήμερα για το δικό τους παρελθόν.

 13. o Μήτσος avatar
  o Μήτσος 16/05/2009 19:00:52

  Ρε παιδιά είναι προφανή αυτά που λέτε!

  Φυσικά καλό είναι να τα λέμε όλα! Συμφωνώ και για την Ολμπραϊτ και τον Τούτζμαν. Δεν είπα πουθενά ότι το NATO έκανε καλά να βομβαρδίσει με απεμπλουτισμένο ουράνιο παιδάκια, άμαχους και υποδομές! Δεν έπρεπε να αφήσει κανείς τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό και τους κομπραδόρους του να διαλύει χώρες! Ούτε να βοηθάνε επιλεκτικά τους Κοσοβάρους.

  Μην ξεχνάτε όμως πόση προπαγάνδα έπεφτε στην Ελλάδα εκείνη την εποχή για τους "καλούς" Σέρβους! Δεν μίλαγε κανείς για το δικό τους κομάτι ευθύνης. Χαρίζανε εικόνίσματα του Άη Γιώργη στον Κάρατζιτς και του φιλάγανε τα χέρια γιατί "πάλευε για τη ορθοδοξία".

  Επειδή η φόλα αυτή έχει δύο όψεις δεν μπορούμε να κατηγορούμε την μία μόνο.

  Επίσης εμφυαλομένε μποτίλια, κανείς δεν σε κατηγόρησε για εθνικιστή. Όσο για τον @10 Σπύρο έχεις ξεφύγει λίγο.... αλλά πρόσεξε μην αργήσεις να πας στην ΧΑΝ! πάει 7 η ώρα!

 14. zapata avatar
  zapata 16/05/2009 19:02:22

  πιός μίλησε για συλλογική ευθύνη. Τα κωλόπαιδα που πήγαν εκεί πρωτοστάτησαν στην σφαγή της Σρεμπρένιτσα, είναι εγκληματίες πολέμου και ως τέτοιοι πρέπει να δικαστούν και να καταδικαστούν. Αποδεικνύοντας το θεώρημα φασίστας = ηλίθιος έβγαιναν με τη μούρη τους και τό όνομά τους στην τιβί και σε περιοδικά. Καλά κάνει ο Τρεμόπουλος. Εκεί που δεν κάνει καλά είναι στην στάση των πράσινων της ευρώπης σ όλους τους πολέμους( Σερβία, Αφγανιστάν, Ιράκ) Αμερικανότεροι των Αμερικανών...Εκεί που τα κάνει σκατά, για να καταλάβουμε τι οπορτουνιστής είναι, είναι όταν δηλώνει πως κυβερνητικά θα συνεργαστώ με όποιον έρθει κοντά στη θέση μας. Αντε Μιχάλη και με τον Σουφλιά και με τον Άδωνη.

 15. Σπύρος avatar
  Σπύρος 16/05/2009 19:28:59

  Μήτσο ασε τά μά και μού και τά μισόλογα.
  Οσο για τις παπαριές περί ΧΑΝ τράβα πέστες αλλού.
  Οπως και τίς παπαριές οτι 20 ΄εθελοντές΄πρωτοστάτησαν στις σφαγές..
  Αλλα γραψε ολη την αληθεια.
  Πες τι εγινε με τούς Ολλανδούς Κυανοκρανους και πές για τις εκκαθαρίσεις τών Βοσνίων Μουσουλμάνων πρό της Σρεμπένιτσα..
  3000Σερβους έφαγαν ..
  Εμφύλιος ήταν μέ πάμπολλες σφαγές.
  Ασε που την Σρεμπένιτσα την έκαναν σημαία οι Σολάνα κ.λ.π. χρόνια μετά..
  Αλλά εγιναν και Βομβαρδισμοί σε Ευρωπαϊκή Χώρα ,μήπως το θυμάσαι??
  Δεν το Θυμάσαι Μητσάρα???
  Πανηγυριζες οταν καιγόταν το Βελιγραδι απο τις μπομπες Ουρανίου ???

  Kαι για την ΧΑΝ αλλά και επειδή έχω ΄ξεφύγει΄:Aει Σιχτίρ Τσιράκι.........
  Κάτι τέτοιους σαν και σένα οι Παππούδες μου στην Κατοχή τούς έλεγαν Ταγματαλήτες.

 16. o Μήτσος avatar
  o Μήτσος 16/05/2009 19:31:54

  @19 είσαι προβοκάτορας! Να πας να ψηφίσεις Λάος. Εκεί φαίνεται οτι ανήκεις. Και σε προειδοποίησα ότι θα πάρεις απουσία στη ΧΑΝ σήμερα και μετά δεν έχει χρυσό δοντάκι....

 17. Σπύρος avatar
  Σπύρος 16/05/2009 19:38:17

  Μητσάρα κατι τέτοιους σαν και σένα τούς έχουμε φάει στην μάπα χρόνια...
  Κάτι Ανδριανοπουλάκια σαν και σένα Ξεχνάνε το μείζον πού ήταν οι Βομβαρδισμοί και το γυρίζουν στο Τσάμικο..
  Ολος ο συρφετός δήθεν ξεχνάει τίς Μπόμπες και θυμάται τά υπόλοιπα.
  Κανονικοί σύγχρονοι Δοσίλογοι.
  Και στο ΛΑΟΣ θάπρεπε να ανήκει ο Τρεμόπουλος το Κολλητάρι σου.
  Ο Μεταξάς ,πρόγονος τού ΛΑΟΣ ήταν ο πρώτος που ειχε αποθεώσει τον Κεμάλ.
  Και ο Παπαδόπουλος ο Χουνταίος ήταν αυτός πού θαύμαζε την Τουρκία επίσης..

  Οπότε δέν μασάμε ...
  Αντε Ακροδεξιέ Χειροκροτητή τών Βομβαρδισμών.

 18. o Μήτσος avatar
  o Μήτσος 16/05/2009 19:41:17

  Τελευταίο μήνυμα για Σπυρο:
  Που είδες ότι είμαι υπερ των βομβαρδισμών? Ο παπούς σου στο είπε?

  μπας και είσαι Σέρβος?

  ΥΓ. Κόψε και τη χοντρή

 19. Σπύρος avatar
  Σπύρος 16/05/2009 19:43:37

  Στο 2 και στο 4 που ξεκινησες την θλιβερή σου εμφάνιση έκανες Μοκο.
  Στο 17 απλά μας ειπες ΄πως ειναι προφανή αυτά΄..
  Τραβα απο δώ ρέ..
  Ουτε για τσιράκι δεν κάνεις.

 20. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 16/05/2009 20:19:53

  ΔΕν υπαρχει καμμια αποδειξη οτι συμμετειχαν Ελληνες στη σφαγη της Σρεμπρενιτσα και κατα τη γνωμη μου ειναι ακρως απιθανο να συμπεριελαβαν οι Σερβοι ξενους στα εκτελεστικα αποσπασματα.Ουτε καν μαρτυρια υπαρχει.
  Εκεινο που υπαρχει ειναι η ανυψωση της ελληνικης σημαιας οταν καταληφθηκε η πολη.Απο αυτο ομως δε συναγεται οτι την επομενη νυχτα που εγιναν οι εκκαθαρισεις ζητησαν απο τους 5-10 Ελληνες που ησαν εκει να συμμετεχουν.
  Η εκκληση που υπεγραψαν οι "εκσυγχρονιστες" μεταξυ των οποιων και ο Τρεμοπουλος χρονια μετα ειχε καθαρα εσωτερικους πολιτικους στοχους για να ενοχοποιησουν εσωτερικους αντιπαλους τους.
  Η αποφαση για στηριξη της Σερβιας δεν ηταν της Εκκλησιας η της Χρυσης Αυγης αλλα της συσκεψης των πολιτικων αρχηγων υπο την προεδρια Καραμανλη του Α΄ με την εναρξη του γιουγκοσλαβικου το 1991 και ηταν ομοφωνη διοτι αυτο ηταν το γεωπολιτικο συμφερον της Ελλαδος.Η Εκκλησια απλως υλοποιησε την ανωθεν γραμμη-καμμια σχεση δεν ειχε ουτε ο Χριστοδουλος που τοτε δεν ηταν αρχιεπισκοπος.
  Απλως καποιοι και αφου ολα ειχαν τελειωσει σκεφθηκαν εκ των υστερων να στησουν ενα κατηγορητηριο για τους δικους τους λογους.

 21. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 16/05/2009 21:16:12

  αν εννοείς ότι δεν είναι τόσο υπαίτιο το CO; έχω διαβάσει σχετικά.

 22. Κανένας avatar
  Κανένας 16/05/2009 21:51:53

  Σε τι διαφέρουν οι ταλιμπάν της ορθοδοξίας από τους ταλιμπάν του ισλάμ; Είναι άλλο να υπερασπιστείς ένα λαό που δέχεται δυσανάλογη και εν πολλοίς άδικη επίθεση και άλλο να το κάνεις γιατί είναι ομόδοξοι και γιατί την έχεις δει ισλαμοφάγος. Τα είδαμε τα παλικάρια στην τηλεόραση, με τα τατουάζ με τους σταυρούς και τους δικέφαλους αετούς. Στην Παλαιστίνη όμως δεν πήγε κανείς από αυτούς, προφανώς γιατί οι Παλαιστίνιοι δεν είναι ομόδοξοι. Αν κινδυνεύεσει το Πατριαρχείο τότε μπορεί να τρέξουν.

  Για να μην παρεξηγηθώ, σαφώς και οι Σέρβοι είναι τα θύματα της ιμπεριαλιστικής πολιτικής των Αμερικανών (αλλά και κάποιων Ευρωπαίων). Αυτό όμως δε σημαίνει ότι δεν έχουν ευθύνες τόσο τα δικά τους λουλούδια όσο και τα δικά μας, που ήταν και αυτά που έδωσαν στους Αμερικάνους την αφορμή που έψαχναν.

  Υ.Γ. «Ορθοδοξία», πραγματικά τη γελοία λέξη. Ορθή πίστη δηλαδή, χαρακτηρισμένη έτσι από εμάς τους ίδιους. Εμείς μόνο έχουμε την ορθή πίστη και όλοι οι άλλοι είναι αιρετικοί και άπιστοι, κι αυτό το λέμε μόνοι μας για τον εαυτό μας. Δυστυχώς, από τότε που εμφανίστηκε η «ορθή πίστη», εξαφανίστηκε ο ορθός λόγος.

 23. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 16/05/2009 22:10:31

  @ Κανενας
  H ορθοδοξια ηταν απλως το προσχημα και το οχημα της στηριξης.Οπως προανεφερα η αποφαση για στηριξη της Σερβιας ληφθηκε σε συσκεψη υπο τον Καραμανλη τον Α΄απο τους Μητσοτακη,Παπανδρεου,Δαμανακη και Παπαρρηγα.δε νομιζω οτι καποιος απο αυτους εχει θρησκευτικα κινητρα.Ο πραγματικος λογος ηταν οτι η διαλυση της Γιουγκοσλαβιας δημιουργουσε ανεξαρτητο κρατος Μακεδονιας και Μεγαλη Αλβανια με το Κοσοβο πραγμα ασυμφορο για την Ελλαδα.

 24. Μποτίλια στο πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο πέλαγος 16/05/2009 22:11:32

  @Μήτσος
  Δεν σου απόδωσα ότι με αποκάλεσες εθνικιστή. Ούτε διαφώνησα μαζί σου όσο αφορά τον λάθος ρόλο που έπαιξε η εκκλησία στο θέμα. Προσπάθησα να επικεντρώσω την προσοχή σου στο κύριο ζήτημα, που είναι ο ρόλος των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και του καλυμμένα ύπουλου ρόλου των Μιλόσεβιτς, Κάραζιτς, Αρκάν κλπ., καλώντας σε να σκεφτείς το θέμα βαθύτερα. Εσύ, χωρίς να μπεις στην ουσία των επιχειρημάτων μου, με αποκαλείς "εμφιαλωμένο", επειδή ίσως αντιδικήσατε με τον Σπύρο (τον οποίο εκτιμώ βαθύτατα) χωρίς τελικά να σας χωρίζουνε ριζικά διαφορετικές απόψεις.
  Εν πάσει περιπτώσει, εάν θεωρείς, ότι εσύ διαθέτεις καλύτερη συσκευασία εγκεφάλου από εμένα, γράψε μου τους προμηθευτές σου να τους προτιμήσω, γιατί δεν βλέπω να διαφωνούμε κάπου αντιδιαμετρικά.

 25. Σπύρος avatar
  Σπύρος 16/05/2009 22:43:07

  32@
  Πές βρέ Μποτίλια την σχέση Χόλμπρουκ-Μιλόσεβιτς.
  Οπως και ποιος με την Συνθήκη τού Ντέϊτον ξεπούλησε τούς Σέρβους τής Βοσνίας ,οι οποίοι ακόμα και σημερα στο Προτεκτοράτο δέν έχουν ίδια δικαιώματα μέ τίς άλλες μειονότητες.
  Επίσης δέν ξέρω ποιά ΄ορθή πίστη΄παραστράτησε πάντως οι Καθολικοί στήριξαν τούς Ομοδόξους Κροάτες πού στον Β.Παγκόσμιο με πρωτεργάτη τον Πάβελιτς είχαν σφάξει 700000 Σέρβους.
  Και μιλάμε για το Επίσημο Βατικανό.
  Και τι έχουν κάνει οι Κροάτες στον Β.Παγκόσμιο δέν ξεχνιέται εύκολα.Οπως φυσικά δεν το ξέχασαν και οι ίδιοι και γέμισαν τούς δρόμους τους με ονόματα Φασιστών ΄ηρώων΄τους.
  Οπως και τό ότι οι Βοσνιοι Μουσουλμάνοι δέχτηκαν στις τάξεις τους ακραίους Ισλαμιστές.
  Οποιος θέλει να μιλάει για την Ιστορία να τά λέει όλα ,όχι όποια βολεύουν.
  Και όταν υπονοούμε πώς τάθελε ο κώλος και των Σέρβων ,επι τής ουσίας δικαιολογούμε τούς Βομβαρδισμούς.
  Υ.Γ.
  Αγαπητέ Μποτίλια,οι διαφορές μου μέ ΄Μητσους΄είναι τεράστιες..
  Τά κόκοκό διαφόρων πού προσπαθούν νά μοιράσουν ισόποσα τίς ευθύνες σέ Προφανή Γεγονότα ,μακριά απο μένα.
  Και αμα ρωτήσεις τούς διάφορους ΄Μήτσους΄θα σού πούν πώς και στον Αττίλα οι ευθύνες ήσαν ισόποσες.
  Τούς έχουμε γνωρίσει γιά τά καλά.
  Τά Σεβη μου.!!!!!!!!!!!

 26. o Μήτσος avatar
  o Μήτσος 16/05/2009 22:48:48

  αγαπητέ Μποτίλια,
  βρήκα πολύ ενδιαφέρουσες τις θέσεις σου σχετικά με τους Μιλόσεβιτς, Κάρατζιτς και Αρκάν. Η αλήθεια είναι ότο δεν είχα σκεφτεί ότι μπορεί να πίνει πορτοκαλάδες στην υγιά μας, αλλά είναι μια πιθανότητα που παίζει με αυτά τα κυκλώματα που κινήθηκε.

  Συμφωνώ μαζί σου σχετικά με την ανάγκη μιας βαθύτερης ανάλυσης. Το μήνυμα που έγραψα είχε στόχο αυτούς που λάτρεψαν τους Σέρβους και τους θεώρησαν αγωνιστές της ορθοδοξίας με την οποία έχω πάρει διαζύγιο εδώ και πολλά χρόνια. Δεν ήθελα να κάνω καμιά βαθειά ανάλυση.

  Το "εμφιαλωμένος" ήταν ένα λεκτικό παιχνίδι το οποίο είχε σαν αφετηρία τον κωδικό σου και καμία πρόθεση να σε θίξω ή να σε μειώσω. Αντίθετα παρακολουθώ το Blog σου τακτικά και μου αρέσει.

  Με τον Σπύρο αντιδικήσαμε στο επίπεδο ότι θίχθηκε προσωπικά και με έθιξε για την τοποθέτηση μου ενάντια στους Σέρβους. Η τοποθέτηση μου όμως δεν δείχνει ούτε περιέχει συμπάθεια στο ΝΑΤΟ, ούτε στους Κοσοβάρους. Αυτά είναι συμπεράσματα που τα έβγαλε μόνος του.

  Οι προμηθευτές μου είναι πάνω-κάτω ίδιοι με τους δικούς σου οπότε δεν έχει νόημα να αλλάζεις ....

  φιλικά
  ο Μήτσος

 27. Μποτίλια στο πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο πέλαγος 16/05/2009 23:08:38

  @Σπύρος
  Γνωρίζεις πόσο σε εκτιμώ. Παρακολουθώ τις παρεμβάσεις σου εδώ, που έχουν ενταθεί τελευταία, με θαυμασμό και χαρά, για την ποιότητα και το πνεύμα που τις χαρακτηρίζουν.
  Νομίζω όμως, ότι στο θέμα του Μήτσου υπάρχει κάποια υπερβολή. Αυτό από μια μεριά είναι φυσικό, για κάποιον που πασχίζει έντονα και προέρχεται ίσως και από τον σκληρό τρόπο, που σου ανταπόδωσε, χωρίς νομίζω να χρειάζεται και ο Μήτσος. Ας μην ξοδευόμαστε μεταξύ μας. Υπάρχουν αντίπαλοι παντοδύναμοι για να μας απασχολήσουν από κοινού. Δεν νομίζω ότι ο Μήτσος έγραψε ότι έγραψε με υστεροβουλία, έστω και εάν ...η ΧΑΝ σε αδικεί κάπως βάναυσα. Από μια άποψη είναι επόμενο στον πυρετό του Ριγκ κάποια χτυπήματα να φεύγουνε στα σκοινιά.

 28. Aris lalidis avatar
  Aris lalidis 16/05/2009 23:13:02

  @17
  ΜΗΤΡΟΥ ΚΑΤΣΕ ΚΑΛΑ..

 29. o Μήτσος avatar
  o Μήτσος 16/05/2009 23:30:14

  @36 εξηγήσου!

 30. Aris lalidis avatar
  Aris lalidis 17/05/2009 00:12:21

  ΝΑ ΕΞΗΓΗΘΩ ΜΗΤΣΟ ΜΟΥ.ΕΧΩ ΜΙΑ ΑΛΛΕΡΓΙΑ ΣΤΟΥΣ ΚΟΛΑΟΥΖΟΥΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΟΥ.ΜΕΤΑ Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΗΔΗΣ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΞ ΥΨΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ.
  ΑΝ ΚΥΡΙΕ ΜΗΤΣΟ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ "ΦΑΣΙΣΤΟΕΙΔΗ" ΟΣΟΙ ΣΤΑΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΣΕΡΒΩΝ ΤΟΤΕ ΟΙ ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΙ-ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΤΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΩΝ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΤΙ ΕΙΝΑΙ;

 31. o Μήτσος avatar
  o Μήτσος 17/05/2009 00:36:44

  @38 και αυτοί φασιστοειδή είναι! Είναι όλοι πιόνια στην ίδια σκακιέρα. Μην παρασύρεσαι από το θετικό κλίμα της λατρείας στα διάφορα καθάρματα τύπου Μιλόσεβιτς που καλιεργήθηκε στην Ελλάδα.

  Δεν είναι με το ΝΑΤΟ όποιος δεν θεωρεί ότι οι Σέρβοι είναι οι καλοί και οι άλλοι οι κακοί.....

 32. Decay avatar
  Decay 17/05/2009 00:54:50

  Σε τί διαφέρουν οι Ταλιμπάν του Σύριγγα?

 33. Κανένας avatar
  Κανένας 17/05/2009 02:07:30

  Σπύρο, συμφωνώ με όσα αναφέρεις στο #33, περί καθολικών, ισλαμιστών κλπ. Φυσικά και δεν τα έχω με την ορθοδοξία, αλλά με ΟΛΕΣ τις θρησκείες, που το μόνο που κάνουν εδώ και αιώνες είναι να βάζουν τους λαούς να σκοτώνονται.

  Και φυσικά ποτέ δεν είπα ότι «των Σέρβων τα 'θελε ο κώλος τους». Απλά, όπως γίνεται πάντα, λίγοι ακραίοι εθνικιστές ανοίγουν το δρόμο για τον εχθρό. Κάποιοι από αυτούς είναι σε διατεταγμένοι υπηρεσία, οι περισσότεροι όμως νομίζουν (βλακωδώς) ότι δουλεύουν για το καλό της πατρίδας τους. Το έργο αυτό παίζεται σε πολλές χώρες, και δεν αποκλείεται να παιχτεί κάποια στιγμή και στη δική μας. Οι «χρήσιμοι ηλίθιοι» υπάρχουν ήδη, οργανωμένοι εδώ και καιρό σε νεοναζιστική συμμορία.

 34. αλλος avatar
  αλλος 17/05/2009 02:24:29

  ΜΜ!! Σοαβαρη συζήτηση απο διαβασμενους την Ιστοριαν
  Δε μας λες κ Σπυρο αμα μπω στο κλουβι με τα λιονταρι και βαλω το κεφαλι μου στο στομα του και με κατασπαραξει θα πουμε οτι φταιει το λιονταρι;

 35. Σπύρος avatar
  Σπύρος 17/05/2009 02:34:00

  42@
  Α γειά σου.
  Εμ γι΄αυτό λέω πώς αυτή η Σχολή Σκέψης οδηγεί στό ότι κακώς υπήρξε Αντίσταση τό 40..
  Τι πήγαν οι ΄Μαλάκες΄οι Πρόγονοι και τάβαλαν μέ το Στόμα τού Λιονταριου??

  Nτάξει Κυρ Αλλε...??
  Αυτά τά ακουσαμε οταν κάποιοι έλεγαν στον ΒανΦλίτ ΄Στρατηγέ Ιδού ο Στρατός σου΄.

 36. αλλος avatar
  αλλος 17/05/2009 02:36:57

  Σπυρε με στεναχωρεις.κανεις οτι δε καταλαβαινεις η οντως δεν; Αλλο να μου επιτεθει το λιονταρι στο σπιτι μου και να του πω οριστε...και αλλο να πηγαινω γυρευοντας..

 37. αλλος avatar
  αλλος 17/05/2009 02:40:07

  ... δε λεω αν το λιονταρι ειναι καλο η κακο..δεν εχει νοημα..ειναι στη φυση του. Τι να πουμε; Αν οι Αμερικανοι ειναι καλοι η κακοι που βομβαρδισαν;

  Ειναι στη φυση τους ( οχι των Αμερικανων)..αλλα οποισδηποτε ισχυρης εξουσιας-αυτοκρατοριας..ανεκαθεν

 38. Σπύρος avatar
  Σπύρος 17/05/2009 02:43:30

  41@
  Κανένας.
  Η Υπόθαλψη τού Σωβινισμού(δηλαδή τού πλέον γελοίου Εθνικισμού)γίνεται απο πολλές πλευρές.
  Απο την μιά πλευρά υπάρχουν όντως οι Εθνικιστικές Συμμορίες,αλλά θά μού επιτρέψεις να προσθέσω δίπλα σε αυτές και όλους εκείνους πού σωστά καταγγέλουν τον εθνικισμό τής Χώρας τους,αλλά ταυτόχρονα υποθάλπτουν τον Εθνικισμό άλλων Χωρών μπερδεύοντάς το με έναν Κακώς Εννοούμενο Διεθνισμό.
  Χρήσιμους Ηλίθιους βρίσκεις παντού.
  Και υπάρχουν επίσης φορές πού Ιστορικά διακρίνουμε το Μείζον από τό Ελασσον..
  Για μένα το Μείζον ,επί τού Προκειμένου,ήταν και παραμένει ο Βομβαρδισμός μιάς Ευρωπαϊκής Χώρας καθώς και η Στάση τής Κεντροαριστεράς Πανευρωπαϊκά.

 39. Σπύρος avatar
  Σπύρος 17/05/2009 02:50:07

  44@
  Δές τις αρχικές συναντήσεις Μιλόσεβιτς-Χόλμπρουκ και τούς ύμνους τού δευτερου γιά τον πρώτο.
  Δές και Συμφωνία Ντέϊτον.
  Θυμήσου επίσης πώς ο Μιλόσεβιτς εξελέγη με Εκλογές(Χωρίς Νοθεία,σύμφωνα μέ τούς Διεθνείς Παρατηρητές).
  Ο Στόχος ήταν η δημιουργία μικρών και ελεγχομένων Κρατών και η δημιουργία Προτεκτοράτων τύπου Βοσνίας και Κοσσόβου.
  Αν ΄τσίμπησε΄ο Μιλόσεβιτς είναι άλλο θέμα.
  Πάντως τον διαμελισμό δεν τον γλύτωνε η Γιουγκοσλαβία και φυσικά ούτε η Σερβία το ξεδόντιασμα.
  Αυτό ήταν προαποφασισμένο..
  Και εάν δεν υπήρχε Μιλόσεβιτς θα τον δημιουργούσαν.

 40. αλλος avatar
  αλλος 17/05/2009 02:54:13

  Αυτα που λες ειναι υποθετικες παραδοχες και εκτιμησεις..οι κρισεις γινονται επι πραγματικων γεγονοτων...

 41. αλλος avatar
  αλλος 17/05/2009 03:01:32

  Εν πασει περιπτωσει.. Αλλο πραγμα οι βομβαρδισμοι του νατο και αλλο η Σερβικος εθνικισμος και οι σφαγες Κοσοβαρων . Η πρασπαθεια συμφηφισμου για δικαιολογια βομβαρδισμων ειναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ...καθε δικαιολογια για μη αμυντικο πολεμο.

  Αλλο πραγμα ,που καταδικαζουμε ομως ειναι η και
  η μεροληπτικη ελληνικη σταση προς δηθεν "φιλους" λαους και η συστηματικη αποκρυψη των εγκληματων της αλλης πλευρας.

 42. Σπύρος avatar
  Σπύρος 17/05/2009 03:08:12

  Ξέχασες τον U.C.K. καί τον ρόλο του,ο οποίος συνεχίζεται και σήμερα.
  Και δεν είναι Υποθετικές Παραδοχές η δημιουργία τού Κοσσόβου,τού Μαυροβουνίου αλλά και η σημερινή κατάσταση στην Βοσνία γιά την οποία δέν μιλά κανείς.

 43. αλλος avatar
  αλλος 17/05/2009 03:21:17

  "Και εάν δεν υπήρχε Μιλόσεβιτς θα τον δημιουργούσαν"

  Αυτο ειναι υποθετικη παραδοχη.
  Σπυρο ο σκοπος του σχολιου ηταν αλλος.Οι τσακωμοι που προηγηθηκαν ειναι ανευ ουσιας γιατι δεν ειχαν κοινο αντικειμενο..παρα ερωτηματα απο διαφορετικες οπτικες και αρα αντιστοιχα συμπερασματα.

  Δεν υπαρχει απαντηση στο ερ. " ποιοι ειχαν ευθυνες για τον πολεμο" ασπρο/μαυρο...οπως δεν υπαρχουν απλα καλοι και κακοι.

 44. Σπύρος avatar
  Σπύρος 17/05/2009 10:47:51

  51@
  Δεν έγινε Πόλεμος.
  Εγινε Βομβαρδισμός απο Αέρος μιάς ΄Συμμαχίας΄εναντίον μιάς Κυρίαρχης Χώρας.
  Αυτό δεν είναι ΄υποθετική παραδοχή΄αλλά Γεγονός.

 45. ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΡ. avatar
  ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΡ. 17/05/2009 15:25:04

  Κρατείστε ως ένα ακόμη γεγονός που την εποχή εκείνη δεν παρουσιάστηκε καθόλου από τα ελληνικά ΜΜΕ, ότι το διεθνές πράσινο κίνημα είχε ταχθεί επίσημα ΚΑΤΑ των βομβαρδισμών, και ότι οι Φίσερ, Κον Μπεντίτ κλπ ήταν στο θέμα αυτό μειοψηφία.
  Δείτε στο λινκ http://www.greens.org/s-r/20/20-17.html την ανακοίνωση της τότε Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Πράσινων Κομμάτων που υιοθετήθηκε με ψήφους 26 υπέρ και 5 κατά.
  Οι ομάδες και τα άτομα που ίδρυσαν τρισήμιση χρόνια αργότερα 2003 τους Οικολόγους Πράσινους, είχαν επίσης ταχθεί σχεδόν ομόφωνα κατά των βομβαρδισμών. Η "Πράσινη Πολιτική", που εκπροσωπούσε τότε την Ελλάδα στους Ευρωπαίους Πράσινους είχε οργανώσει τις μέρες εκείνες στην Αθήνα την πρώτη βαλκανική συνάντηση πράσινων κομμάτων (από Ελλάδα, Βουλγαρία, Τουρκία, Κύπρο, Σερβία και Αλβανία), που καταδίκασαν από κοινού το ΝΑΤΟ, τον UCK, αλλά και το Μιλοσεβιτς.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.