Ποια συμφέροντα εξυπηρετεί ο Τζιτζικώστας;
29/09/2014 19:12
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ποια συμφέροντα εξυπηρετεί ο Τζιτζικώστας;

Αν και Βορειοελλαδίτης ο κ. Τζιτζικώστας το κρατάει «μανιάτικο» στον Σαμαρά που δεν τον επέλεξε για περιφερειάρχη και τώρα που βγήκε πιστεύει ότι θα πάρει τη ρεβάνς, κάνοντας όμως κακό στην παράταξή του.

Στο χωριό μου λένε μια παροιμία την οποία μάλλον στα μέρη του Απόστολου Τζιτζικώστα δεν την ξέρουν. Λένε λοιπόν «έκανε και η μύγα....» τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται.

Ξαφνικά ένας ακόμη πορφυρογέννητος, ένα ακόμη παιδί του κομματικού και οικογενειακού σωλήνα της ΝΔ αποφάσισε ότι «ψήλωσε» και ότι μπορεί να γίνει μεγαλοπαράγοντας της πολιτικής. Αν και Βορειοελλαδίτης το κρατάει «μανιάτικο» στον Σαμαρά που δεν τον επέλεξε για περιφερειάρχη και τώρα που βγήκε πιστεύει ότι θα πάρει τη ρεβάνς, κάνοντας όμως κακό στην παράταξή του.

Πώς αλλιώς να εξηγηθούν οι δηλώσεις του με τις οποίες είπε ότι η σημερινή ηγεσία της ΝΔ δεν έχει καμία σχέση με τις αρχές του ιδρυτή της, Κωνσταντίνου Καραμανλή.

«Η ΝΔ έχει χάσει τον προσανατολισμό της, δεν βρίσκεται στην υπηρεσία της φιλελεύθερης ιδεολογίας, η αστική τάξη βάλλεται από παντού, έχει επιβληθεί υπέρμετρη φορολογία, εφαρμόζονται καθημερινά αντιαναπτυξιακές πολιτικές. Αυτά είναι πράγματα που δεν συνάδουν με τη φιλελεύθερη ιδεολογία», τόνισε ο κ.Τζιτζικώστας.

Μάλιστα, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha, ο κ. Τζιτζικώστας τάχθηκε υπέρ του σχηματισμού μίας κυβέρνησης εθνικής ενότητας προκειμένου να διεξαχθεί ομαλά η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας και να μη χρειαστεί να προσφύγει η χώρα σε εκλογές. «Οι εκλογές θα ήταν καταστροφικές και πρέπει να αποφευχθούν πάση θυσία. Το πολιτικό σύστημα θα πρέπει να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να βρει τις 180 ψήφους και να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας από αυτή τη Βουλή. Μία λύση θα είναι ο σχηματισμός κυβέρνησης εθνικής ενότητας, με πρωθυπουργό κοινής αποδοχής, που να έχει ως χαρακτηριστικό την αλλαγή πολιτικής. Δεν φοβάμαι το αποτέλεσμα των όποιων εκλογών, αλλά την ακυβερνησία. Η χώρα δεν έχει την άνεση να μπει σε μία περίοδο απανωτών εκλογικών διαδικασιών», είπε.

Σε ερώτηση για αν ουσιαστικά προτείνει παραίτηση Σαμαρά, ο κ.Τζιτζικώστας τόνισε «προτείνω να γίνει ό,τι πρέπει και ότι μπορεί να γίνει για να βρεθούν οι 180 βουλευτές. Εάν μπορούν να βρεθούν διαφορετικά οι 180, να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας και να παραταθεί η θητεία της όποιας κυβέρνησης, χωρίς να πάμε σε πολιτικό πρόβλημα, τότε αυτό θα ήθελα να δω».

Με απλά λόγια ο κ. Περιφερειάρχης προτείνει εμμέσως (αλλά δεν έχει τα πολιτικά κότσια να το πει στα ίσα) ένα... συνταγματικό πραξικόπημα. Να ανατρέψουν.... δημοκρατικά (όπως λέει και ο ΣΥΡΙΖΑ) την κυβέρνηση και να βρεθεί κάποιος άλλος που θα πάει τη χώρα σε Προεδρικές εκλογές. Ποιος να είναι άραγε αυτός; Ποιον προτείνει ο Τζιτζικώστας; Την Ντόρα; Μήπως τον Κώστα Καραμανλή; Ποιον άλλον έχει στο νου του;

Ξεχνάει μάλλον ότι αν υπάρχει αυτή η παράταξη, κι αν δεν έχει γίνει σκορποχώρι σαν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ το οφείλει στον Σαμαρά. Κι ο ίδιος αν είχε διαλυθεί η ΝΔ δεν θα ήταν τίποτε τώρα. Αλλά η αχαριστία είναι ίδιον των πορφυρογέννητων.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Διογένης avatar
  Διογένης 29/09/2014 19:43:52

  Υπόψιν ότι είναι ο άνθρωπος που επέβαλε ο Σαμαράς για Περιφερειάρχη κόντρα στον ισχυρό ακόμη Ψωμιάδη, που επέμενε να βάλει τον αδερφό του. Δεν λέω ότι ήταν σωστός ο χειρισμός του ζητήματος από τον Σαμαρά (αν και εκεί πρέπει να έβαλε το δαχτυλάκι του και ο Μαξιμάρχης, από ό,τι διάβασα κάπου), αλλά η αχαριστία του Τζιτζικώστα είναι πραγματικά πέρα και πάνω από τη λογική. Θα το βρει μπροστά του μια μέρα, αλλά να δούμε πότε.

  • Κυθήριος avatar
   Κυθήριος @ Διογένης 29/09/2014 20:00:17

   Ουδείς ασφαλέστερος εχθρός του ευεργετηθέντος.

 2. Σωκράτης avatar
  Σωκράτης 29/09/2014 20:10:56

  Τα κόκαλα του πατέρα του, που του χάρισε το όνομα και την βουλευτική έδρα (που δεν κατάφερε να κρατήσει) θα τρίζουν εκεί που βρίσκονται. Οι Νεοδημοκράτες ήταν πάντα επιπόλαιοι για να επιλέγουν τόσο επιπόλαια άτομα που δεν έχουν και δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα στον τόπο καταγωγής τους και στη χώρα. (Μέχρι τώρα έχει καταφέρει να στέλνει ευχές και μηνύματα MSN για κάθε περίπτωση, σε όσους άτυχους έχει παγιδεύσει στη τηλεφωνική λίστα του, ΄χωρίς να τους ρωτήσει αν το αποδέχονται και χωρίς να τους δίνει τη δυνατότητα απάντησης ή να ζητήσουν τη διαγραφή τους από αυτή. Το θεωρώ ανήθικο, είναι όμως και νομιμο;)

  • GregA avatar
   GregA @ Σωκράτης 30/09/2014 18:12:56

   Καλά για τις παγιδεύσεις στις τηλεφωνικές λίστεςάστο καλύτερα πονάει. Είναι απαράδεκτο αυτό που γίνεται είναι απλά βομβαρδισμός. Τους παίρνεις τηλέφωνο στα γραφεία τους, τους ζητάς να μη ξαναστείλουν τίποτε γιατί σε ενοχλούν και αυτοί επιμένουν ακάθεκτοι.

 3. Savaren avatar
  Savaren 29/09/2014 20:41:19

  Ποιά συμφέροντα έχουν κουρδίσει τα έμμισθα παπαγαλάκια τους στα ΜΜΕ εδώ και μιά εβδομάδα να μυξοκλαίνε υποκριτικά υπέρ της ....σωτηρίας της χώρας, η οποία τάχα μπορεί να εξασφαλιστεί μονάχα με κυβέρνηση εθνικής ενότητας; Πολλά λαίμαργα χέρια, μυαλά και στόματα, ορέγονται την ίδια κουτάλα!

 4. Svart Drottning avatar
  Svart Drottning 30/09/2014 10:47:56

  ...Με άλλα λόγια, προετοιμάζουν και καλλιεργούν οργανωμένα, την ''επόμενη μέρα'' των ευσεβών τους πόθων.

 5. Seagull avatar
  Seagull 30/09/2014 11:30:22

  Το λάθος λοιπόν του Τζιτζικώστα είναι ότι δεν ζητάει κυβέρνηση εθνικής ενότητας μετά από εκλογές, σωστά, εκλογές και σχηματισμός κυβέρνησης εθνικής ενότητας και ειδικού σκοπού μέχρι να επιλυθεί το πρόβλημα της χώρας με τους δανειστές, δεν χωράει καμία αμφιβολία, αποδεικνύεται καθημερινά ότι οι ισχνές κυβερνήσεις που σχηματίζονται δεν μπορούν να λύσουν το πρόβλημα, έχει έρθει η τρόϊκα και μοιάζει όλη η κυβέρνηση κατουρημένη - συγνώμη που το λέω κιόλας - επάνω της, συσκέψεις και κόντρα συσκέψεις και στο τέλος κλείνουν με ένα συμφωνήσαμε σε όλα! Οπότε ας το πάρει αλλιώς και ο Τζιτζικώστας ότι το λάθος με την κυβέρνηση Παπαδήμου δεν μπορεί να επαναληφθεί, όμως και η παρούσα κυβέρνηση αδυνατεί να δώσει λύσεις, τα προβλήματα απλώς την ξεπερνούν. Με όσο περισσότερα κόμματα να συμμετέχουν σε κοινή προσπάθεια κανένας δεν θα μπορεί να αποφύγει τις ευθύνες του και η φωνή της χώρας θα γίνει πιό ισχυρή.

  • Σωκράτης avatar
   Σωκράτης @ Seagull 30/09/2014 15:01:28

   Αγαπητέ Γλάρε προτείνεις. .. Με όσο περισσότερα κόμματα να συμμετέχουν σε κοινή προσπάθεια κανένας δεν θα μπορεί να αποφύγει τις ευθύνες του και η φωνή της χώρας θα γίνει πιό ισχυρή....... Μα το δοκιμάσαμε κι υτό το σχήμα (κυβέρνηση Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη). Εσύ κατηγορείς τις αποτυχίες της. Σε ποιά κοινή προσπάθεια θα μπορούσαν να αναλάβουν τις ευθύνες τους οι διάδοχοί τους Κ. Καραμανλής ή Ντόρα Μητσοτάκη με Αλ. Τσίπρα, τον Θεωδοράκη, τον Βενιζέλο(;), τον Καμένο (;) σε μια συμμαχική κυβέρνηση; Με αντιπαπολίτευση το ΚΚΕ και την Χρυσή Αυγή; Ώστε η Χώρα να γίνη πιό ισχυρή; Κανείς από όλους τους παραπάνω (και πολλοί αν όχι όλοι από τους τωρινούς κυβερνώντες) δεν προσπαθεί για μια ισχυρή χώρα παρά μόνο για την δική του επικράτηση-επιβίωση. ΥΓ Μας προέκυψε και ο Τζιτζικώστας (παιδί του σωλήνα) ως δεξαμενή σκέψης, με ιδέες για το πως θα βγούμε από το αδιέξοδο. Μην έχουμε απορίες για την πορεία των προβλημάτων μας

 6. ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
  ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ 30/09/2014 16:10:07

  Κι αυτός θα έχει την τύχη του Καμμένου. Σιγουρότατη είμαι ότι θα κάνει ένα κομμα , θα επιπλεύσει για λίγο-όπως στην Θεσσαλονίκη στις τελευταίες εκλογές-και μετά θα χαθεί στην λήθη της Ιστορίας. Οι πομφόλυγές του για μια νέα -παλαιότατη- πολιτική που ευαγγελίζεται (με κυβερνήσεις εθνικής ενότητας, λες και δεν τα δοκιμάσαμε όλα και καταλήξαμε ότι χωρίς αυτοδυναμία δεν μπορεί να κάνει τίποτα μια κυβέρνηση),η επίθεσή του στο κόμμα που ανέδειξε τον πατέρα του βουλευτή και χάρις αυτόν είναι σήμερα εκεί που είναι και η αμετροέπειά του παραπέμπουν σε παιδαριώδεις και αφορισθείσες πολιτικές που τις ζήσαμε στο πετσί μας. Καλλίτερα να ψηφίσω την Περιστέρη που σκάβει σιωπηρώς και αναδεικνύει την δόξα της Ελλάδας παγκοσμίως, παρά αυτό το παιδί-κουμπί . Νομίζω ότι δεν έπεσε ράβδος από τους γονείς όταν έπρεπε και τώρα άντε να τον μαζέψεις.

 7. Ρηνα avatar
  Ρηνα 30/09/2014 16:56:37

  Το μυαλο σας εσεις που αναλαμβανετε δημοσια αξιωματα πρεπει να τοχετε πως θα εξυπηρετησετε και θα ανακουφισετε το λαο και οχι στη προσωπικη σας προβολη, στις εκδικησεις και στην ανελιξη σας διοτι απ αυτο πασχετε οι περισσοτεροι της "απο δω μεριας". Απο την αλλη μερια οι απατριδες παγκοσμιοποιητες ακονιζουν τα μαχαιρια τους και αναμεσα ολος ο Ελληνικος λαος να προσπαθει να βρει αν ειναι καλυτερος ο γκρεμος η το ρεμα.....Εκει μας εχετε φερει με τις επιπολαιες επιλογες σας.....

 8. GregA avatar
  GregA 30/09/2014 18:20:48

  Είμαστε όλοι μια ωραία ατμόσφαιρα, όπως λεέι και ο Ηλιόπουλος. Το πρόβλημα έγκειται αποκλειστικά και μόνον στη κυβερνητική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ. Κανείς δεν νοιώθει δικά του αυτή τη κυβέρνηση. Οι περισσότεροι βλέπουν ότι έγινε αυτή η κυβέρνηση προκειμένου να σωθούν και να κυκλοφορούν ελέυθεροι οι Βενιζελοπαπανδρέου. Συνεπώς η κατάληξή της είναι δεδομένη και αυτό αντιλαμβάνονται οι πάντες.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.