#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
02/04/2008 18:01
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ποια παγίδα ετοιμάζουν στον Καραμανλή

Ο Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής βρίσκεται ήδη στο Βουκουρέστι, όπου στις 7 μμ έχει προγραμματιστεί να αρχίσει το περίφημο δείπνο των 26 ηγετών των κρατών-μελών του ΝΑΤΟ, στο «Κοτροτσένι Πάλας», την κατοικία του Ρουμάνου προέδρου. Εκεί θα βγούνε και τα μεγάλα μαχαίρια. Στο μεταξύ και ενώ ο Τζωρτζ Μπους προανήγγειλε την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, θεωρείται βέβαιο ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός θα  βρεθεί αντιμέτωπος στο δείπνο με πιέσεις των Αμερικανών και άλλων «συμμάχων» να παρακαμφθεί και αδρανοποιηθεί το ελληνικό «βέτο» με μια πρόσκληση για ένταξη των Σκοπίων με την ονομασία FYROM. Όπως μεταδίδουν οι ανταποκριτές του ΠΘ η πρόσκληση θα είναι «μεταχρονολογημένη» για το τέλος του 2008 και στους οκτώ μήνες που απομένουν μέχρι τότε η Ελλάδα και τα Σκόπια θα πρέπει να έχουν καταλήξει σε κοινά αποδεκτή ονομασία. Η παγίδα είναι φυσικά ότι αν αποτύχουν και οι νέες διαπραγματεύσεις δεν υπάρχει στην μεθοδευμένη λύση δυνατότητα ανάκλησης της ένταξης μη λύση στο θέμα της ονομασίας σημαίνει μη πρόσκληση για ένταξη στο ΝΑΤΟ. «Κόκκινη γραμμή» για την ελληνική πλευρά είναι σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό, που θα λαμβάνει υπόψη την πολιτική πραγματικότητα στην περιοχή και θα ισχύει έναντι όλων και ακόμη ότι η όποια συμφωνία (για το όνομα) θα πρέπει να εγκριθεί από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Επίσης η ελληνική πλευρά έχει διευκρινίσει ότι επιθυμεί μόνιμη και όχι προσωρινή λύση, καθώς επίσης ότι η "Ενδιάμεση συμφωνία" δεν μπορεί να χρησιμοποιείται επιλεκτικά.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. tse avatar
  tse 02/04/2008 18:23:53

  Κωστάκη...όχι στα βαθειά παιδί μου....

 2. YiannisM avatar
  YiannisM 02/04/2008 18:55:15

  Σιγά τις κόκκινες γραμμές παιδιά..
  Όσο πιο παχιές τόσο μεγαλύτερη η ξεφτίλα..
  Και συμφωνώντας με τον Τσε:
  Κωστάκη.. Τα μπρατσάκια σου.. (που αποφάσισες να κάνεις διπλωματία τύπου "Μπαιρακτάρη" μετά από 4 χρόνια).

 3. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 02/04/2008 19:44:52

  ΓΙΑ ΟΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ (ΑΝ) ΑΛΗΘΕΥΟΥΝ . . .
  *************************************
  Αποτελούν πρόκληση και προσβολή του ελληνικού λαού, όσα ακούσαμε χθές βράδυ 1.4.2008 μέσα από την εκπομπή του Λαζόπουλου και δια στο-ματος του τέως Ναυάρχου Λυμπέρη σχετικά με την σημαία μας στην κρίση των Ιμίων, αλλά και δια στόματος συγγενών του πιλότου του ελικοπτέρου, που αδιαμφισβήτητα «κατέβασαν» οι Τούρκοι, διαψεύδοντας μία παρουσίαση της εποχής εκείνης, που σήμερα αλλάζει και παρουσιάζει έναν τότε Πρωθυπουργό, ο οποίος και ανθέλλην ήταν, αλλά και δεν ήξερε τι του γίνονταν.

  Πληροφορήθηκε λοιπόν ο ελληνικός λαός ότι, ο ουδέποτε υπηρετήσας Σημίτης δεν ήξερε, τι σημαίνει εμπλοκή στην στρατιωτική «διάλεκτο» και ρωτούσε να μάθει, όποιον έβρισκε εκείνη την κρίσιμη ώρα δίπλα του. Και ως εκ τούτου δεν αντιλαμβάνονταν, τι συνέβαινε στα Ίμια, στο Αιγαίο και στην Ελλάδα, που κυβερνούσε σαν Πρωθυπουργός ! Στην συνέχεια πλη-ροφορήθηκε ο ελληνικός λαός ότι, ο εβραιογενής Σημίτης δεν ήταν σε θέ-ση να εκτιμήσει και ρωτούσε επίσης εκείνη την στιγμή, αν είναι κακό που οι Τούρκοι κομμάντος είχαν κατεβάσει την ελληνική σημαία από την ελληνική βραχονησίδα ! Και τέλος έμαθε ο ελληνικός λαός ότι, ο γνωστός εγγονός του Πάγκαλου τον παρηγόρησε λέγοντας ότι, μπορεί να πεί στον ελληνικό λαό ότι, την σημαία μας δεν την κατέβασαν οι Τούρκοι αλλά την . . . πήρε ο άνεμος ! Ευτυχώς αυτό το τελευταίο δεν συνέβη και έτσι εκείνες τις ημέρες γλιτώσαμε το χειρότερο.

  Αυτόν λοιπόν είχαμε Πρωθυπουργό με την ψήφο του ελληνικού λαού, ο οποίος μετά από την άνευ όρων παράδοση της ελληνικής κυριαρχίας των Ιμίων στους Τούρκους εύχαρίστησε μέσα από την Βουλή των Ελλήνων τους προστάτες του Αμερικανούς, που δεν επέτρεψαν την γενίκευση της συρράξεως στο Αιγαίο και όπου άλλού. Αυτό το ξενόφερτο άτομο με εβραίϊκες ρίζες, που μεγάλωσε στα Βρύουλα της Ρουμανίας και βρέθηκε στην Ελλάδα, φεύγοντας από εκεί με άλλο όνομα, το οποίο στην Μαγνη-σία και σε χωριό του Πηλίου άλλαξε και έγινε Σημίτης, επειδή ο παππούς του πουλούσε σημίτια (στην Πόλη) και κουλούρια (στην χώρα μας). Αυτόν τον άνθρωπο, που κυκλοφορεί ανάμεσά μας ακόμα ελεύθερος και αν στο εξής δεν τον συλλάβουμε για να λογοδοτήσει στον ελληνικό λαό, έστω και ύστερα από όσα χρόνια έχουν περάσει, θα σημαίνει ότι, τελεί υπο την άμεση προστασία της ελληνικής πολιτείας, που αποδέχεται αυτήν την προδοσία και την ταπείνωση όλων των Ελλήνων και όχι μόνο αυτών, που ψήφισαν το κόμμα του. Και που ίσως και να θεωρεί φυσική αυτήν την συμ-περιφορά, φυλάγοντας τα νώτα της σε ανάλογη περίπτωση που σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά φαίνεται να επαναλαμβάνεται, όχι σε κάποια βραχονησίδα στο Αιγαίο αλλά στην από χιλιάδες χρόνια ελληνική περιοχή της Μακεδονίας μας.

  Και ίσως να μην είναι υπερβολική η άποψη περι ανοχής της ενοχής αν σκεφθεί κανείς ότι, το λάθος έχει επαναληφθεί με τον συνεχιστή Γιωργάκη, όταν με την ανοχή της σημερινής Κυβερνήσεως Καραμανλή σε βόλτα ή περιοδεία, που έκανε στην Θράκη, μιλώντας στους εκεί Έλληνες Μουσουλμάνους είπε - κατά παράβασιν της συνθήκης της Λωζάνης - λίγες μέρες πρίν ανακηρύξει υποψήφια υπερνομάρχη την Καραχασάν ότι, οι Μουσουλμάνοι της Θράκης μπορούν να αυτοπροσδιορίζονται εθνικά όπως οι ίδιοι επιθυμούν. Και όχι φυσικά όπως ορίζει η Ελλάδα, που τους σέβεται και τους κρατάει στην χώρα μας σε αντίθεση με τους Τούρκους, που έχουν αδειάσει την Κωνσταντινούπολη, όχι μόνο από τους Έλληνες αλλά και από τις περιουσίες τους.

  Γιατί, αν δεν υπήρχε επιβαλλόμενη ανοχή στην ενοχή, σίγουρα, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑΣ από τους τριακόσιους, που φιλοξενεί και θρέφει το ελληνικό Κοινοβούλιο, θα φώναζε στον Πρόεδρο τη Βουλής να άρει την ασυλία αυτού του εκπροσώπου της εθνικής αντιπολιτεύσεως για να τον πάει η Βουλή σηκωτό στο δικαστήριο με την καταγγελία της εθνικής προδοσίας, όπως το ίδιο, που θα πρέπει με όσα μας είπαν χθές το βράδυ, να συμβεί και με το Σημίτη.

  Ποιός έχει τα κότσια; Πιστεύει κανείς ότι θα σταυρώσει κανείς αυτούς τους προδότες πρίν τους μαυρίσει η ιστορία;

  Φυσικά θα πρόκειται για ΤΟ εθνικό θαύμα. Αλλά θαύματα έχουν πάψει να γίνονται προ πολλού. Μας μένει λοιπόν μόνο μία ακόμα κίνηση. Αυτή της προετοιμασίας μας για να είμαστε οι φύλακες όσων μας άφησαν κληρονομιά οι παππούδες μας, χύνοντας αίμα και όχι σπάζοντας πιάτα σε σκυλάδικα.

  Αυτά γράφονται λίγο πριν την συνεδρίαση του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι. Ίσως να ξεπεραστούν με κάποια επιτυχία μας. Ίσως όχι. Γράφονται για να περάσουν στις μνήμες μας, που προσπαθούν να τις θολώνουν κατά περίπτωσιν τα στρατευμένα μέσα παραπλανήσεως του ελληνικού λαού.

  ΠΕΛΙΑΣ

 4. μανώλης avatar
  μανώλης 02/04/2008 20:38:39

  ΠΕΛΙΑ
  Ο τρόπος που εκθέτεις τη γνώμη σου για τον Σημίτη
  ξεπερνά τα όρια της ύβρις. (Σου το λεει κάποιος που δεν τον ψήφισε ποτέ). Λίγος σεβασμός στον άνθρωπο που κυβέρνησε δυο τετραετίες την Ελλαδα
  δεν βλάφτει.

 5. εξοδουχος avatar
  εξοδουχος 02/04/2008 20:54:33

  ΠΕΛΙΑ,
  -όταν πίνει μια ΓΥΝΑΙΚΑ κι όταν παραφέρεται ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΡΙΖΟΜΑΣΤΕ...
  -όταν το ΑΡΣΕΝΙΚΟ γράφει-αυτά που γράφεις- κι έχει ως πρόλογο:
  "ΓΙΑ ΟΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ (ΑΝ) ΑΛΗΘΕΥΟΥΝ . . ."
  όπως εσύ...
  τι να του πουμε...
  "καλά κρασσσά"!!!
  ΜΕ ΤΟ ΣΥΜΠΑΘΙΟ!!!

 6. thanos avatar
  thanos 03/04/2008 01:25:44

  ΠΕΛΙΑ

  Ενα εχω να σου πω.."Μωραινει ο Κυριος, Ον βουλεται απολεσει.

 7. Swell avatar
  Swell 03/04/2008 10:51:26

  Ό,τι και να λέει ο κάθε Λυμπέρης, ας μην ξεχνάμε το πόσο αξιόμαχο είναι το ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.