Ποια ονόματα επιλέγει για το ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας ο Αντ. Σαμαράς
12/04/2014 15:09
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ποια ονόματα επιλέγει για το ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας ο Αντ. Σαμαράς

Αν και δεν γνωρίζουμε την ακρίβεια των πληροφοριών, αναδημοσιεύουμε από το ΒΗΜΑ και την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ την λίστα των ευρωβουλευτών της ΝΔ, που αναμένεται να ανακοινώσει ο κ.Σαμαράς, την Μεγάλη Τρίτη

Με εμφανή στόχο να ενισχύσει το αμιγώς αστικό και ευρωπαϊκό προφίλ που θα...«υπηρετεί» την στρατηγική του επιλογή για τη «Νέα Ελλάδα» ο κ. Αντ. Σαμαράς «κλειδώνει» το ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας που αναμένεται να ανακοινωθεί, πιθανότατα τη Μεγάλη Τρίτη, λίγες ώρες πριν ξεκινήσει και επίσημα η προεκλογική περίοδος για τις ευρωεκλογές.


Το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ, με το οποίο ασχολήθηκε πάρα πολύ ο ίδιος προσωπικά ο Πρωθυπουργός και διαχειρίστηκε στο παρασκήνιο με διακριτικό τρόπο και ο διευθυντής του και εκ των έμπιστων συνεργατών του, κ. Κ. Μπούρας, έχει τελείως διαφορετικά χαρακτηριστικά από αυτά που θα ανέμενε κανείς, αφού υπάρχει το στοιχείο της έκπληξης.

«Βαριά ονόματα» της πολιτικής είναι προφανές δεν υπάρχουν, αλλά έχουν συστρατευθεί με τον Πρωθυπουργό για να ενισχύσουν την προσπάθειά του, σημαντικά πρόσωπα της δημόσιας ζωής που δεν προέρχονται μόνο το χώρο της κεντροδεξιάς, αλλά αποτελούν σημείο αναφοράς ο καθένας στο πεδίο που δραστηριοποιείται.

Ο κ. Σαμαράς ήθελε εξ αρχής να συγκροτήσει ένα ψηφοδέλτιο που δεν θα παρέπεμπε ευθέως σε ένα κλασικό ψηφοδέλτιο δεξιού κόμματος, αλλά θα έδινε την αίσθηση της ευρύτερης συστράτευσης δυνάμεων και προσώπων από πολλούς χώρους. Και όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, η λίστα δεν θα έχει αμιγώς γαλάζιο χρώμα και δεν μπορεί κανείς εύκολα να μιλήσει για δεξιά στροφή, αλλά περισσότερο για κεντροδεξιά με διεύρυνση και προς κεντροαριστερά.

Βέβαια τις τελευταίες ημέρες έγινε μεγάλη συζήτηση και προκλήθηκε αναστάτωση από την κίνηση να αποσύρει την υποψηφιότητά του ο κ. Φ. Κρανιδιώτης, αλλά και η απόφαση της κυρίας Μαριέττας Γιαννάκου να μην είναι ξανά υποψήφια με αιχμές κατά του Μεγάρου Μαξίμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος, στη λίστα για την εκλογική μάχη της 25ης Μαΐου θα είναι ο γνωστός καθηγητής της χειρουργικής κ. Δ. Λινός, ο καθηγητής Ιατρικής κ. Χρ. Στεφανάδης, ο μουσικοσυνθέτης κ. Στ. Ξαρχάκος (ευρωβουλευτής και την περίοδο 2000-2004), ο πρώην αρχηγός της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου με θητεία και στην προεδρία του ΠΑΟΚ, κ. Θ. Ζαγοράκης, αλλά και η διευθύντρια της Υπηρεσίας Διπλωματικού και Ιστορικού Αρχείου του υπ. Εξωτερικών, κυρία Φωτεινή Τομαή.

Στο ψηφοδέλτιο, στο οποίο λέγεται ότι θα υπάρχει και ένα πρόσωπο έκπληξη, θα συμπεριληφθούν όπως ήδη έχει αποφασιστεί εδώ και καιρό και ήδη κινούνται, οι νυν βουλευτές κκ. Εμμ. Κεφαλογιάννης και Κ. Μουσουρούλης που θα παραιτηθούν από τη Βουλή. Επίσης, στη λίστα θα είναι η κυρία Νίκη Τζαβέλλα που είχε εκλεγεί το 2009 με το ΛΑΌΣ, η νυν ευρωβουλευτής της ΝΔ κυρία Ρόδη Κράτσα, αλλά και η κυρία Ελίζα Βόζενμπεργκ, πρώην βουλευτής Ά Αθηνών.

Η λίστα θα έχει και άρωμα δημοσιογραφικό, καθώς εκτός από τον γνωστό αθλητικογράφο και πρώην ευρωβουλευτή κ. Εμμ. Μαυρομμάτη, το σταυρό θα διεκδικήσουν ο κ. Γ. Κύρτσος παρά τις αντιδράσεις που υπήρξαν, η κυρία Μαρία Σπυράκη επί πολλά χρόνια πολιτική συντάκτρια και η πρώην βουλευτής Αχαΐας κυρία Νατάσα Ράγιου.

Ακόμη στη λίστα θα είναι ο πρώην δήμαρχος Χαλανδρίου κ. Γρ. Ζαφειρόπουλος, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Β. Κορκίδης, ο πρόεδρος της νεολαίας του ΕΛΚ κ. Ι. Σμυρλής, αλλά και ο πρωθυπουργικός σύμβουλος επί θεμάτων πολιτισμού κ. Δημ. Δαβέττας.

Αν και κάποια στιγμή ετέθη προς συζήτηση η ένταξη του γραμματέα της ΝΔ κ. Ανδρ. Παπαμιμίκου στο ευρωψηφοδέλτιο, όπως έγινε και με τον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ κ. Ν. Ανδρουλάκη, τελικά αποφασίστηκε να μη διαταραχθεί η κατάσταση στο κόμμα και το σχετικό σενάριο δεν προχώρησε. Κάτι αντίστοιχο έγινε και στην περίπτωση του κ. Αθ. Πλεύρη που κάποια στιγμή συζητήθηκε το ενδεχόμενο συμμετοχής του, μετά την κίνηση του κ. Κρανιδιώτη, αλλά η ηγεσία της ΝΔ δεν θέλησε να ανοίξει άλλες πληγές.

Τι γράφει η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ για να συγκρίνετε:

Παρά το γεγονός ότι τα περισσότερα στελέχη της λίστας έχουν ήδη λάβει το πράσινο φως και έχουν ξεκινήσει προεκλογικές εμφανίσεις, το Μέγαρο Μαξίμου έχει στόχο η επίσημη ανακοίνωση να εμπεριέχει, κατά το δυνατόν, το στοιχείο της έκπληξης. Σε αυτή την κατηγορία περιλαμβάνονται προσωπικότητες όπως ο εγνωσμένου κύρους καθηγητής της Ιατρικής Χριστόδουλος Στεφανάδης, η ιστορικός, διευθύντρια της Υπηρεσίας Διπλωματικού και Ιστορικού Αρχείου του υπ. Εξωτερικών, Φωτεινή Τομαή, και ο μουσικοσυνθέτης Σταύρος Ξαρχάκος, ο οποίος είχε διατελέσει ευρωβουλευτής και την περίοδο 2000-2004.

Το Μαξίμου (οι κ. Δ. Σταμάτης και Κ. Μπούρας διαχειρίστηκαν, επικουρικά προς τον κ. Σαμαρά, τη σύνθεση του ψηφοδελτίου) αναζητούσε μέχρι την «ενδεκάτη ώρα» ακόμη ένα βαρύ όνομα για την ενίσχυση της λίστας, μεταξύ άλλων και αστέρων του αθλητισμού. Το όνομα της κ. Πηγής Δεβετζή κυκλοφόρησε σε πολιτικά και δημοσιογραφικά γραφεία, ωστόσο είναι ο πρώην αρχηγός της εθνικής ομάδας, Θοδωρής Ζαγοράκης, που φαίνεται ότι αποτελεί την τελευταία κίνηση της Ν.Δ. στη σκακιέρα των πολιτικών εντυπώσεων.

Από τους σημερινούς βουλευτές, υποψήφιοι θα είναι οι κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης και Κώστας Μουσουρούλης, οι οποίοι και θα παραιτηθούν από τις έδρες τους υπέρ των Γ. Δεικτάκη και Στ. Καρμαντζή αντίστοιχα.

Από τους απερχόμενους της Ευρωβουλής, υποψήφιες θα είναι εκ νέου η κ. Ρόδη Κράτσα, που διεκδικεί 4η θητεία, και η κ. Νίκη Τζαβέλλα, που στην προηγούμενη εκλογή είχε βρεθεί στις Βρυξέλλες μέσω της λίστας του ΛΑΟΣ.

Υποψήφιες είναι, επίσης, η δικηγόρος και πρώην βουλευτής Α΄ Αθήνας Ελίζα Βόζεμπεργκ, η εκλεγείσα στην Αχαΐα Νατάσα Ράγιου, ενώ ακόμη μία θητεία, αυτή τη φορά με σταυρό, θα διεκδικήσει ο πρώην ευρωβουλευτής, αθλητικογράφος Μαν. Μαυρομμάτης.

Δημοσιογράφοι

Από τη μάχιμη δημοσιογραφία στην Ευρωβουλή θα επιδιώξουν να βρεθούν η πρώην πολιτική συντάκτρια του ΜEGA Μαρία Σπυράκη και ο εκδότης Γιώργος Κύρτσος, ο οποίος στις εκλογές του 2012 ήταν υποψήφιος με τον ΛΑΟΣ.

Ο καθηγητής και σύμβουλος του πρωθυπουργού Δημοσθένης Δαββέτας, ο επί 8 έτη δήμαρχος Χαλανδρίου Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος, ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Βασίλης Κορκίδης, ο 35χρονος πρώην πρόεδρος της Νεολαίας του ΕΛΚ Γιάννης Σμυρλής, αλλά και ο γραμματέας Αγροτικών Φορέων της Ν.Δ. Γιώργος Ανέστης, θα διεκδικήσουν, επίσης, τον σταυρό, μαζί με στελέχη που απευθύνονται σε διαφορετικά κοινά αλλά και γεωγραφικές περιοχές της χώρας.

Ραβανός Άρης στο ΒΗΜΑ

ΓΙΩΡΓΟΣ Π. ΤΕΡΖΗΣ στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 12/04/2014 16:14:54

  Ζαγοράκης; Για όνομα του Θεού! Ράγιου; Ήμαρτον Ξαρχάκος; Μα γιατί; Ροδούλα Κράτσα; Τελικά είναι επάγγελμα πλήρους απασχόλησης το ευρωβουλευτιλίκι; Κλπ κλπ. Όπως και στις αυτοδιοικητικές, έτσι κι εδώ, η ΝΔ δεν έχει πάρει το μήνυμα της λογικής, ή του σκεπτόμενου πολίτη. Κρίμα. Άντε και με την Τάμτα στην επόμενη φουρνιά...

  • Π.Κ. avatar
   Π.Κ. @ Strange Attractor 12/04/2014 18:01:21

   Ενώ η Μ. Σπυράκη εκ του βαθέως πασόκ......Συγχαρητήρια και εις ανώτερα. Ο δε συνδικαλισταράς των μικρομεσαίων Κορκίδης τι εξαργυρώνει??? Το θάψιμο του εμποράκου???Τα λουκέτα???? Βολεύεται και αυτός....μια ζωή τα ιδια και τα ίδια.

   • ΕΚΤΩΡ avatar
    ΕΚΤΩΡ @ Π.Κ. 12/04/2014 22:01:56

    Αμ ο Κυρτσος του ΛΑΟΣ.... ο κυριος ΄΄οπου φυσαει ο ανεμος΄΄!! Τον Πρετεντερη και τον Πορτοσαλτε ξεχασαμε!!!

  • apostolis-kastoria avatar
   apostolis-kastoria @ Strange Attractor 12/04/2014 23:02:23

   Ενώ Τζαβέλλα - Κύρτσος , τέως Καρατζφερικοί (πάμε όπου νάναι αρκεί να εκλεγούμε) , έχουν τόσες ικανότητες και τόσες συμπάθειες στους ψηφοφόρους , που αν και τέως υβριστές του Σαμαρά , σήμερα τους τοποθετούν στο ευρωψηφοδέλτιο ως τα πουλαίν της ΝΔ. Τόση ένδοια στελεχών υπάρχει σ΄ αυτό το κόμμα που ανακυκλώνει διαρκώς άτομα που του έκαναν ζημιά στο παρελθόν ?

 2. Μεγάλες στιγμές avatar
  Μεγάλες στιγμές 12/04/2014 18:03:32

  Θυμήθηκα πως ένιωσα όταν ήμουν 5 χρονών και στα γενέθλια μου ανοίγοντας τα δώρα,έβρισκα ρούχα αντί για παιχνίδια...

 3. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 12/04/2014 19:30:31

  Δέκα περίπου φορές πήγα στη ζωή μου σε σκυλάδικο, τις οκτώ πέτυχα εκεί τον Ζαγόρ να "διασκεδάζει".
  Και σε εποχές που έπαιζε μπάλα.
  Ότι πρέπει για να μας εκπροσωπήσει στην ευρωβουλή δηλαδή...

 4. Κώστας Σταματάκης avatar
  Κώστας Σταματάκης 12/04/2014 19:45:15

  Δυστυχώς λείπουν τα μεγάλα ονόματα της παράταξης, οι ιδιοκτήτες με βαριά επίθετα, όπως "Καραμανλής", "Μητσοτάκης", "Βαρβιτσιώτης", τα ξαδέρφια τους, οι κουμπάροι τους και οι λοιποί συγγενείς. Το λαϊκόν κόμμα που λέει και ο Φαήλος... Και περιμένουν να τους ψηφίσουμε.... Α ρε Φαήλο που πήγες και έμπλεξες; Ρώτα και μας που τους ξέρουμε; Σε έχει καλέσει σε δεξίωση η Αμερικάνικη πρεσβεία, η Αγγλική, η Γαλλική, τουλάχιστον η Γερμανική; Όχι, Ε τότε που πάς; Δεν είσαι ημέτερος, ξάδελφος, κουμπάρος ή τέλος πάντων σφουγγοκωλάριος ή φωτοτύπης όπως ο Σιούφας για να σου δοθεί η άδεια να πολιτευτείς.

 5. ΓΒ avatar
  ΓΒ 12/04/2014 19:53:44

  Μετά από τη δημοσίευση των υποψηφίων ένα είναι το συμπέρασμα: σίγουρη θα ήταν η εκλογή του κ. Κρανιδιώτη.

 6. Marcelos avatar
  Marcelos 12/04/2014 20:30:04

  "...δεν μπορεί κανείς εύκολα να μιλήσει για δεξιά στροφή, αλλά περισσότερο για κεντροδεξιά με διεύρυνση και προς κεντροαριστερά..." Η προσπάθεια απόσπασης του βαθέως ΠΑΣΟΚ από τον ΣΥΡΙΖΑ και προσάρτησης στη Νέα Δημοκρατία, συνεχίζεται.

 7. xristos avatar
  xristos 12/04/2014 20:32:07

  ΤΟ ΕΥΡΩΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΜΗ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΛΕΓΟΜΕΝΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΚΡΑΝΙΔΙΩΤΗ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΦΕΙΛΕΙ ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΟ ΚΕΝΟ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΙΑΡΡΟΕΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΔΕΞΙΑ

  • roadrunner avatar
   roadrunner @ xristos 12/04/2014 22:22:20

   Ο κ. Κρανιδιώτης δεν είναι δεξιοτέχνης, ούτε του δημοσιογραφικού μικροφώνου, ούτε της μπαγκέτας, ούτε του χειρουργικού νυστεριού, ούτε και του ποδοσφαίρου !! Και δεν φτάνει αυτό, αρθρώνει και πατριωτικό λόγο ! Τόσο θράσσος .... θα συμφωνήσω ότι πολλοί ψηφοφόροι, θα διαρρεύσουν ή ακόμη χειρότερα ίσως και να απέχουν... Αυτό που με ενοχλεί είναι η αίσθηση ότι το ευρωψηφοδέλτιο την ΝΔ, περνάει από face control .. και αυτή η τακτική μετακυλίεται και προς τα κάτω ...και περνάει μηνύματα καταναγκαστικής-αριστερής "πολιτικής ορθότητας" που λογοκρίνει τις πατριωτικές φωνές, στη δεξιά παράταξη.

   • airman avatar
    airman @ roadrunner 13/04/2014 15:26:12

    Η εκ των προτέρων άρνηση του κ. Κρανιδιώτη να συμμετάσχει στο Ευρωψηφοδέλτιο (όπου κι αν οφείλεται/αποδίδεται η απόφασή του αυτή) δεν συνιστά απαραίτητα λόγο διαρροών ή αποχής για όσους αδυνατούν να βρουν κάποιον άλλο υποψήφιο να "σταυρώσουν". Υπάρχει τρόπος να "μετρηθεί"/"ζυγιστεί" η απουσία του.

    • roadrunner avatar
     roadrunner @ airman 13/04/2014 15:27:52

     Για πές μας έναν...

     • airman avatar
      airman @ roadrunner 13/04/2014 23:40:10

      "Δεν προτρέπω κανέναν να πράξει το ίδιο"

 8. EVANGELOS avatar
  EVANGELOS 12/04/2014 20:35:26

  o Kύρτσος με αυτά που έλεγε στις εκλογές του '12 ως γενικός υπαρχηγός του ΛΑΟΣ θα είναι υποψήφιος με τη ΝΔ ? πιστεύουν ότι είναι τόσο ηλίθιοι οι ψηφοφόροι ? (Σπυράκη και διάφορα άλλα παλτά τύπου Βόζενμπεργκ δεν τα σχολιάζω)

 9. Κυθήριος avatar
  Κυθήριος 12/04/2014 21:10:49

  Ο Μ.Μαυρομάτης αξίζει να πάει στην Ευρωβουλή.

 10. gikon avatar
  gikon 12/04/2014 21:24:04

  Ο Κύρτσος δεν πρέπει να επιβραβευθεί με την παρουσία του στο ευρωψηφοδέλτιο. Δεν μπορούν να λησμονηθούν οι αγώνες του, κατά της Ν.Δ, μετά την εκδίωξή του από τον "Ελεύθερο Τύπο".

  • ΕΚΤΩΡ avatar
   ΕΚΤΩΡ @ gikon 12/04/2014 22:13:47

   ΄΄Ολοι τους΄΄ κολοτουμπες και γλυφτες. Κριμα για τον Φαηλο .Ο μονος αξιος . Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ. Κριμα!!! ας ελπισουμε οτι μια μερα θα δικαιωθει αναλαμβανοντας μια πιο σημαντικη θεση απο αυτη του ευρωβουλευτη.

   • Άλυτη εξίσωση avatar
    Άλυτη εξίσωση @ ΕΚΤΩΡ 13/04/2014 11:12:32

    Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΜΑΣ ΘΕΜΑΤΩΝ (άσχετα της κομματικής του τοποθέτησης), βρίσκεται εκτός και οι κάθε είδους σουλατσαδόροι αρριβίστες, παρόντες δια τυμπάνων και κωδονοκρουσιών.... Τίποτε δεν αλλάζει...

  • ρεμαλι avatar
   ρεμαλι @ gikon 12/04/2014 22:34:40

   μπα μην το λες. Αυτο δεν ειναι προβλημα. . Το μονο κακο ειναι να βρεθει κι αυτος στην ηγεσια της ΝΔ.

   • gikon avatar
    gikon @ ρεμαλι 13/04/2014 06:08:29

    Βρε, εσύ είσαι πραγματικό ρεμάλι. Πω, πω, πω!!!

 11. Γιάννης Αυλακιώτης avatar
  Γιάννης Αυλακιώτης 12/04/2014 21:41:25

  ρε παλικάρια εσείς που κατακρίνετε τις επιλογές του σαμαρά, δε μας λέτε ποιους προτείνετε για υποψηφίους. αθάνατε Έλληνα, πάντα φτηνός στα λόγια... ρε Σαμαρά, σύμφωνα με τα γραφόμενα εδώ μέσα έπρεπε να βάλεις το σερ, το μπαρμπα-γιώργη, τον πατέρα του Θανάση του Πλεύρη και όποιον άλλο γραφικό και περιθωριακό κυκλοφορεί.

 12. Μανιάτης avatar
  Μανιάτης 12/04/2014 22:19:11

  Φαίνεται πως ψηφίζοντας κάποιο τον βοηθάς στο μόνο που τον ίδιο ενδιαφέρει: Μια δουλίτσα στις Βρυξέλλες...

 13. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 13/04/2014 09:30:04

  2 χρόνια σκληρής δουλειάς και επιτυχιών, γίνονται σκόνη και θρύψαλλα με μια απλή ανακοίνωση-διαρροή: Την υποψηφιότητα του (ουγκ) Ζαγοράκη στο ευρωψηφοδέλτιο.
  Μιλάμε για εκούσιο αυτοτραυματισμό.

  • Μεγάλες στιγμές avatar
   Μεγάλες στιγμές @ Strange Attractor 13/04/2014 14:57:16

   Και δεν είναι καν ΝΔ...

 14. Άλυτη εξίσωση avatar
  Άλυτη εξίσωση 13/04/2014 11:06:38

  Αφήστε πια τη γκρίνια και τη μίζερη αδιέξοδη κριτική. Σαν παλιοΣυριζαίοι μηδενιστές κάνετε, που δεν ευχαριστιούνται με τίποτε. Σας έχω βαρεθεί.... :-) Ευκαιρία στους άξιους και στους καταξιωμένους! Μονοσταυρία στη Θεά, ΜΑΡΙΑ ΣΠΥΡΑΚΗ !!!!!! Υ.Γ.: Καταλαβαίνω το τραγικό δίλημμα που έχει κανείς όταν πρέπει να επιλέξει ανάμεσα στη σταύρωση του Θοδωρή αντί της Μαρίας, αλλά αποδεδειγμένα η δεύτερη ...τα λέει καλύτερα. (Τη μονοσταυρία φυσικά δεν τη συζητώ, εννοείται, ώστε να ενδυναμωθεί Η φωστήρας και να μην πάθουμε καμία ζημιά. Μην έχουμε ...διασπορά ψήφων και χάσουμε το κελεπούρι που θα παλέψει μέχρις εσχάτων για τα Εθνικά μας συμφέροντα, ενάντια στους Βαρβάρους.)

 15. Ρεαλιστης avatar
  Ρεαλιστης 13/04/2014 11:18:46

  Ειπαμε να γινουμε καχυποπτοι αλλα οχι και ετσι ρε παιδια. Μπορει να μη μας αρεσει η φατσα καποιων αλλα τους γνωριζουμε προσωπικα? Αν ναι ας ψηφισουμε αυτους που γνωριζουμε οτι ειναι ικανοι. Αν οχι ας αποφυγουμε κριτικες χωρις ουσια. Εγω δεν γνωριζω προσωπικα κανεναν απο ολους αναφερονται στο αρθρο. Διαβαζοντας ομως προσεκτικα βλεπω καταξιωμενους καθηγητες Πανεπιστημιων , εκπροσωπο των εμπορων , εκπροσωπο της νεοελληνικης μουσικης κουλτουρας, νεους ανθρωπους κλπ. Ειναι καλο στην Ευρωβουλη να υπαρχουν βουλευτες με γνωση και που εχουν καταξιωθει στον χωρο τους. Ας δουμε το ποτηρι μια φορα μισογεματο επιτελους. Επισης ο σταυρος μας δινει την δυνατοτητα να διαλεξουμε εμεις. Και ας μην αρεσει αυτο σε πολλους ....

 16. Ονειροπόλος avatar
  Ονειροπόλος 13/04/2014 14:49:28

  Θοδωρής;
  Ποιός ρε παιδιά; Ο Σκυλακάκης ξανά με το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ;

 17. Ρηνα avatar
  Ρηνα 13/04/2014 15:43:04

  Εγω λεω να τη ριξω στην "απονη ζωη" που μας "πεταξε στου δρομου την ακρη" που "δεν μας λυπηθηκε" γιατι η "καρδια ειναι πικρη γεματη στεναγμους".....

 18. Fiscal avatar
  Fiscal 13/04/2014 21:02:54

  Εντάξει ρε παιδιά 42 ονόματα θα είναι. Αν δεν τους γουστάρετε κάποιους μην τους σταυρώνετε.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.