08/11/2007 23:29
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ποια θα είναι η επόμενη ημέρα του ΠΑΣΟΚ στα ΜΜΕ;

Δεν έφτασε ακόμα η επομένη των εκλογών στο ΠΑΣΟΚ και άρχισαν οι επιπτώσεις στο χώρο των φιλικών ΜΜΕ. Όπως μαθαίνουμε ο πολιτικός συντάκτης του ΕΘΝΟΥΣ, Βασίλης Σκουρής, παραιτήθηκε, επειδή διαφώνησε με την στάση της διεύθυνσης της εφημερίδας απέναντι στις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ. Ακούγονται επίσης  και άλλες ανακατατάξεις στα φίλια ΜΜΕ, αφού η βέβαια εκλογή του Γιώργου Παπανδρέου αναμένεται να φέρει σε δύσκολη θέση όσους του επιτίθεντο μέχρι σήμερα. Όπως άλλωστε επισημαίνει το «Αντί» στο σημερινό τεύχος του, πολλοί στο ΠΑΣΟΚ φοβούνται ότι η προνομιακή σχέση που έχτισαν τόσα χρόνια με τα ΜΜΕ έχει υποστεί σοβαρή βλάβη. Οι σχέσεις του ΠΑΣΟΚ με τα ΜΜΕ ήταν ανέκαθεν προνομιακές, αφού πολλοί δημοσιογράφοι είναι «σάρκα και αίμα» του, για να μην μιλήσουμε για εκδότες κι εκείνη την διαπλοκή. Ύστερα, όμως, από όσα συνέβησαν μετά την 16η Σεπτεμβρίου, με τον Γιώργο Παπανδρέου να κατηγορεί φίλια ΜΜΕ ότι προωθούσαν τον Βαγγέλη Βενιζέλο και τόσα άλλα, το μέλλον είναι αβέβαιο. Αν και τα μήντια μας έχουν συνηθίσει στις αλλαγές των ύβρεων με επαίνους και εγκώμια.
Οι φόβοι για τις μηντιακές σχέσεις του ΠΑΣΟΚ ενισχύονται και από …βιολογικούς παράγοντες. Οι επιχειρηματίες των Μέσων Ενημέρωσης που στήριζαν παραδοσιακά το ΠΑΣΟΚ είναι πλέον σε...φθίνουσα πορεία. Ο Κ. Τεγόπουλος δεν υπάρχει, οι κ. Χ. Λαμπράκης και Σ. Ψυχάρης ασχολούνται περισσότερο με την υγεία τους και την επόμενη ημέρα της επιχείρησης τους, ο κ. Γ. Μπόμπολας είναι μεν ισχυρός, αλλά ασχολείται περισσότερο με τις δουλειές του και ο Σ. Κόκκαλης ήταν πάντα με το γκουβέρνο. Από την άλλη μεριά, στο ΠΑΣΟΚ φοβούνται ότι η ΝΔ καραδοκεί να εκμεταλλευτεί αυτήν την ευνοϊκή για την ίδια κατάσταση αξιοποιώντας τους νέους επιχειρηματίες και τους νέους εφοπλιστές με το ατέλειωτο ρευστό που έχει κοντά της.

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Spyros avatar
    Spyros 11/11/2007 15:04:47

    Ο Τεγόπουλος πέθανε, ο Λαμπράκης ασχολείται με το Μέγαρο, ο Αλαφούζος γέρασε, ο Ψυχάρης ασθενεί, ο Μπόμπολας έχει γεροξεκουτιάνει, και, γενικότερα, τώρα τελευταία, ο Τύπος δεν αισθάνεται και τόσο καλά. Ο πολιτικός και βιολογικός κύκλος των παραδοσιακών εκδοτών της Μεταπολίτευσης έχει ουσιαστικά κλείσει, και οι διάδοχοί τους δεν έχουν -μέχρι τώρα- να επιδείξουν καμμία ιδιαίτερη ικανότητα. Οπως στην πολιτική σκηνή, οι πρωταγωνιστές φαίνεται να παίζουν μεταβατικό ρόλο,το ίδιο συμβαίνει και στα διαπλεκόμενα ΜΜΕ. Το κοινό που έχουν αυτοί οι δύο χώροι, καθώς και το οικονομικό κατεστημένο, είναι ότι οι διάδοχοι των "βαρώνων" είναι μετριότητες, αν όχι άχρηστοι σε πολλές περιπτώσεις. Ετσι, το ίδιο το πολιτικο-οικονομικό κατεστημένο αφήνει μεγάλα περιθώρια για να μπούν στο παιχνίδι "νέοι παίκτες". Η περίπτωση των ματσωμένων ΄(λόγω τιμών πετρελαίου, κ.λ.π.) εφοπλιστών που, ως αρπακτικά, θέλουν να αγοράσουν τηλεοράσεις (Αλφα), εφημερίδες (Θέμα)είναι ενδεικτική. Το θέμα είναι ότι οι νεο-διαπλεκόμενοι, όσα χρήματα κι'αν έχουν, είναι πολύ χαμηλού επιπέδου ακόμα, για να έχουν την απαίτηση να ζητούν αυτοκρατορικούς τίτλους, αλα Λαμπράκη. Με την ευκαιρία πως πάει η υγεία του κυρ Χρήστου;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.