#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
26/03/2011 15:41
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ποια θα είναι η Ευρώπη του μέλλοντος;Μπορεί οι αποφάσεις της ΕΕ για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης να μετατέθηκαν για τον Ιούνιο, ωστόσο, θεωρείται δεδομένο ότι έχουν δημιουργηθεί νέα δεδομένα στην Ευρώπη. Αν η δημιουργία της ΟΝΕ, η Συνθήκη του Μάαστριχτ ή η Συνθήκη της Λισαβόνας να σημάδεψαν την πορεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Συνθήκη των Βρυξελλών έρχεται να δημιουργήσει την Ευρώπη του μέλλοντος. Μια Ευρώπη που δυστυχώς δε θα στηρίζεται και τόσο στις αρχές της ισότητας, της δικαιοσύνης, της αλληλεγγύης προς τις φτωχές χώρες. Θα είναι μια Ευρώπη δύο ταχυτήτων, μια Ένωση όπου κουμάντο θα κάνουν όσοι έχουν το χρήμα και οι υπόλοιποι απλά θα ακολουθούν τις εντολές των ισχυρών.

Αναλυτές πιστεύουν ότι η Ευρώπη που οικοδομείται θα έχει σε λίγα χρόνια της εικόνα ορισμένων χωρών που είναι χωρισμένες στα δύο ή και παραπάνω, ανάλογα με τις συνθήκες διαβίωσης. Όπως για παράδειγμα στην Ιταλία όπου ο πλούσιος Βορράς αδιαφορεί για το φτωχό Νότο και μια χώρα είναι εδώ και πολλές δεκαετίες χωρισμένη στα δύο, σε πολίτες δύο ταχυτήτων.

Έτσι θα είναι και η Ευρώπη, όπως την οικοδομεί η Γερμανία. Γι’ αυτό έχει σημασία να δούμε τι σημαίνει τελικά η νέα οικονομική διακυβέρνηση που προωθείται με ταχύτατους ρυθμούς.

Κατ’ αρχάς έγινε κάθε προσπάθεια να κρατηθεί το ευρώ, να μη διαλυθεί δηλαδή η Ένωση διότι κάτι τέτοιο θα έπληττε καίρια τα συμφέροντα της Γερμανίας. Η πλέον εξαγωγική χώρα της Ευρώπης αν γύριζε στο μάρκο θα ήταν μη ανταγωνιστική και σε λίγα χρόνια θα είχε καταρρεύσει και η ίδια οικονομικά. Το ευρώ είναι παγκόσμιο νόμισμα, ίσως πιο ισχυρό κι από το δολάριο και η Γερμανία μπορεί να παίξει το ρόλο ενός παγκόσμιου οικονομικού ηγέτη. Από την άλλη, φυσικά η κατάρρευση του ευρώ θα οδηγούσε αδύναμες χώρες όπως η Ελλάδα, σε πλήρη χρεοκοπία.
Η Γερμανία κατάφερε να δημιουργήσει ήδη έναν μηχανισμό αποτροπής μελλοντικών κρίσεων χρέους και πιθανών χρεοκοπιών. Αυτό είναι καλό υπό την έννοια ότι αν δουν ότι κινδυνεύει το ευρώ θα παρέμβουν. Το τίμημα όμως είναι πολύ βαρύ για τις αδύναμες χώρες. Σκληρή δημοσιονομική πειθαρχία, συνεχής έλεγχος στα οικονομικά των αδυνάτων, ουσιαστικά Γερμανική διακυβέρνηση των χωρών αυτών. Οι προϋπολογισμοί θα πρέπει να περνούν από την κρησάρα της Ευρώπης, οι επιλογές για αυξήσεις μισθών, συντάξεων ή άλλες παροχές θα κόβονται εν τη γενέσει τους και γενικά κάθε προσπάθεια δημιουργίας ενός περισσότερου κοινωνικού κράτους θα προσκρούει στις αρνήσεις των πραγματικών αφεντικών. Με απλά λόγια θα γίνουμε όλοι Γερμανοί, μόνο που οι τελευταίοι έχουν οικοδομήσει κράτος πρόνοιας και παιδείας ενώ οι πολίτες έχουν στο… αίμα τους την οικονομία ενώ χώρες όπως η Ελλάδα θα είναι και φτωχή και αδύναμη να στήσει κοινωνικό κράτος.
Ενδιαφέρον είναι ότι η «Συμφωνία για το ευρώ» περιλαμβάνει τις 17 χώρες καθώς οι υπόλοιπες 10, οι εκτός ευρωζώνης μένουν στο περιθώριο της Ευρώπης ακόμη περισσότερο. Αρα η Ευρώπη των ανισοτήτων είναι σίγουρη.
Οι χώρες που θα αντιμετωπίζουν προβλήματα θα ζητούν τη βοήθεια του μηχανισμού στήριξης, να παρεμβαίνει δηλαδή για την αγορά χρέους μέσω των κεφαλαίων που διαθέτει, τα περισσότερα εκ των οποίων είναι Γερμανικά. Για να γίνει αυτό, όμως, οι δανειζόμενες χώρες θα χύνουν πολύ αίμα. Δανεικά δηλαδή με υποθήκη το μέλλον των επόμενων γενεών, κάτι που ήδη η Ελλάδα ζει.

Συμπερασματικά, η Κομισιόν, με το άγρυπνο μάτι της Γερμανίας, θα κανονίζει πότε και πώς θα σώζει μια χώρα. Αλλά για να το κάνει αυτό θα πρέπει οι αδύναμες χώρες να βρίσκονται υπό συνεχή γερμανική κατοχή. Για παράδειγμα, οι δημόσιοι υπάλληλοι αν θέλουν αυξήσεις θα πρέπει να ρωτούν, όχι την εθνική, αλλά την ευρωπαϊκή κυβέρνηση. Και φαντάζεστε ποια θα είναι η απάντησή της.

Έτσι, λοιπόν, θα δημιουργηθεί η Ευρώπη των δύο ταχυτήτων, κάτι σαν Βορράς και Νότος. Κι αν συνεχίσουμε να έχουμε ένα νόμισμα των ευρώ, στην ουσία θα είναι σαν δύο. Το νόμισμα των πλουσίων και αυτό των φτωχών.

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 26/03/2011 16:48:20

  Τη «Συμφωνία για το ευρώ» την αποδέχθηκαν ήδη, εκτός από τις 17 χώρες της Ευρωζώνης, και 6 ακόμη χώρες της ΕΕ που δεν έχουν ως νόμισμα το Ευρώ (Δανία, Πολωνία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Λιθουανία και Λετονία). Αργότερα θα ενταχθεί στο Σύμφωνο και η Τσεχία. Σύνολο 24.
  Εκτός μένουν 3, η Βρετανία, η Σουηδία και η Ουγγαρία.
  Όλοι αυτοί, Βόρειοι και Νότιοι, με δεξιές, κεντρώες και αριστερές κυβερνήσεις, τι είναι; Μαζοχιστές, αφελείς, εξωγήινοι; Έξυπνοι είναι μόνον το "μέτωπο της άρνησης";

  • JOHN avatar
   JOHN @ Ο Θείος 27/03/2011 13:10:07

   Την απαντηση στο ερωτημα σου δινει η καθημερινοτητα που βιωνεις στη χωρα μας που υποθετω ζεις και δραστηριοποιησαι!!

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ JOHN 27/03/2011 13:57:21

    Φυσικά.
    Εκτός άν κάποιοι βολευότανε με τον προ Ευρώ μόνιμο πληθωρισμό 10 - 20 % και τις υποτιμήσεις νομίσματος κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή.
    Του λόγου μου, ευτυχώς ή δυστυχώς, δεν άσκησα ποτέ το ευγενές λειτούργημα του "μαυραγορίτη", και πάντα ήμουν απλός ιδιωτικός υπάλληλος (άν είχα προσληφθεί σε ΔΕΚΟ, ίσως να έλεγα ακόμα "ευχαριστώ" για τον τότε πληθωρισμό.

    • Kostas D avatar
     Kostas D @ Ο Θείος 27/03/2011 17:36:21

     Τα προβατα/ευρωλιγουρηδες ψηφοφοροι του Σημιτη μας εφεραν σε αυτη την κατασταση....
     Ο ανθρωπος του "χρηματιστηριου" μας εβαλε στο.....''Ευρω για το καλο μας.."
     Τα αποτελεσματα τα ζουμε καθημερινα.....
     Που θα παει θα το θυμηθειτε το ευρω ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ, αλλα μεχρι τοτε θα εχουμε περασει πολλα δεινα....
     Αλλωστε παντοτε ολα τα πειραματα γινονται στο κεφαλι του λαου..!!

 2. Σοφία avatar
  Σοφία 26/03/2011 17:42:06

  μουσουλμανικη. ειναι περισσοτεροι πανευρωπαϊκα και δεν ενσωματωνονται σχεδον καθολου. εχουν γκετοποιησει οχι μονο Αθηνα και Πατρα αλλα και πολεις και πιο "ανοιχτων"-σε σχεση με μας τους "ρατσιστες" Ελληνες- κοινωνιων (Δανια, Σουηδια κ.λπ.).

 3. st.takis avatar
  st.takis 26/03/2011 18:40:25

  ΔΡΑΧΜΟΥΛΑ??????????????? ΓΙΑΤΙ ΠΕΡΝΑΓΑΜΕ ΠΙΟ ΚΑΛΑ??????????/

 4. zackii avatar
  zackii 26/03/2011 18:58:01

  Όταν λέμε την αποδέχτηκαν ποιοί εννούμε? Οι πολίτες με δημοψήφισμα αφού τους εξήγησαν πλήρως τι θα τους συμβεί τα επόμενα χρόνια, η οι κυβερνήτες τους που φυσικά δεν αντιμετωπίζουν και ούτε πρόκειται να αντιμετωπίσουν οικονομικό πρόβλημα γιατί έχουν βολέψει και τα τρισέγγονά τους?
  Είναι πολύεύκολο να πάρεις οποιαδήποτε απόφαση που δε σε αφορούν οι συνέπειές της.

  • Kostas D avatar
   Kostas D @ zackii 26/03/2011 23:34:44

   Ετσι ακριβως!!!!!

   Συν τοις αλλοις το ευρω ειναι πιστευω ενα αποτυχημενο Πειραματικο νομισμα.
   (ενδεχομενως δοκιμη/προαγγελος ενος "παγκοσμιου νομισματος" που δε θα γινει ΕΥΤΥΧΩΣ ουτε σε 5000 χρονια, ..)
   Αλλα με βαση την κοινη λογικη παντα, ειναι παρα πολυ δυσκολο εως αδυνατο
   να παρεις καποιες χωρες με ΤΕΛΕΙΩΣ διαφορετικες αναγκες, τελειως διαφορετικη ιστορια, τελειως διαφορετικη οικονομια.....
   και να "ενωσεις τις οικονομιες τους"...... πιο ηλιθιο πειραμα δεν προκειται να
   υπαρξει.... εδω ακομα και 3-4 χωρες να ηταν εντος της ιδιας ηπειρου
   και δε θα γινοταν.... και θα γινει ενωση οικονομιων 27 και βαλε χωρων?????
   Ουτε κατα διανοια ΔΕΝ πετυχαινει, παντοτε θα προκυπτουν προβληματα.
   Και το βασικοτερο.....μας ρωτησε κανεις????
   Κατι ξερουν οι Αγγλοι, οι Σουηδοι, οι Ουγγροι που δεν θελανε το ευρω, αλλα και η Πολωνια, αν δεν κανω λαθος που ΔΕΝ το θελει τωρα μετα την κριση....
   Υστερα ειναι και το εξης, θυμαστε ΟΛΟΙ τι ωραια που ζουσαμε με τις δραχμες??
   με το που μπηκε το ευρω επισημα απο το Μαρτιο του 2002, καθε χρονο ολο
   και δυσκολευανε τα πραγματα....ολοι ελεγαν "Αχ τωρα με το ευρω......"
   Ε ναι το ιδιο ειναι ενας ανθρωπος να κερδιζει 180.000 δραχμες..... με πολλα μηδενικα που βοηθαει ψυχολογικα και να αποταμιευει και τα μισα
   Και το ιδιο ειναι να παιρνει .....600 ψωροευρω????? και να μην μπορει να ζησει??

   ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΠΙΣΩ ΣΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ ΜΑΣ, ΟΛΕΣ ΟΙ ΧΩΡΕΣ
   ΤΗΣ ΕΕ.....

   • JOHN avatar
    JOHN @ Kostas D 27/03/2011 13:11:53

    @Θειος

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ Kostas D 27/03/2011 13:59:00

    Ωραια ζούσαΤΕ κάποιοι με τις δραχμές.
    Δεν ζούσαΜΕ.

 5. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 26/03/2011 20:17:06

  Mε την Τουρκια στην ΕΕ, και σε Ευρω.!!
  Θα μας Δανειζει η Τουρκια... και πολλα..$$$$ !!
  Τι καλα που θα περναμε τοτε.. στο μελλον.. με Τροικανο Τουρκο...
  Επιστημονικη Φαντασια?? ΟΧΙ.. αποψη μου...

  ΠΠ

 6. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 26/03/2011 20:52:59

  Τι το παιδεύουμε... Έχουν και χάρτες... h++p://www.antinews.gr/2010/01/06/30114/

 7. Kώστας β. avatar
  Kώστας β. 27/03/2011 10:23:55

  Σ" αυτήν την "μπουχτισμένη", άνευρη ιδεολογικά,παρηκμασμένη πολιτιστικά και κουρελοποιημένη εθνολογικά Ευρώπη,η έξοδος απο την δήθεν οικονομική κρίση πρέπει να ξεκινήσει απο τις "συνθήκες" που ήταν η απ" αρχή της.Αναθεώρηση λοιπόν των "κρατικοφάγων" συνθηκών Μάαστριχ και Λισσαβόνας.

 8. ΚΟΙΝΟΝ ΕΛΛΗΝΩΝ avatar
  ΚΟΙΝΟΝ ΕΛΛΗΝΩΝ 27/03/2011 19:45:45

  ΣΤΟΝ ΕΜΦΥΛΙΟ ΤΩΝ ΗΠΑ ΠΡΙΝ 150 ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΕΡΙΣΧΥΣΕ Ο ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΟΣ ΒΟΡΡΑΣ ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΝΟΤΟΥ............

  ΣΤΙΣ ΥΠΟ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ -ΗΠΕ.....ΜΗΠΩΣ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ...........ΜΕ ΑΞΙΟ ΜΠΡΟΣΤΑΡΗ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ..............ΩΣ ΙΣΧΥΡΟ ΗΓΕΤΗ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ ΑΝΑΤΡΕΨΕΙ ΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟΥΔΕ ΔΕΔΟΜΕΝΑ.................ΙΔΩΜΕΝ........

  ΜΕ ΑΝΕΙΠΩΤΗ ΠΡΟΣΜΟΝΗ

  ΕΝΑΓΩΝΙΟΣ ΡΗΤΩΡ..........

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.