13/06/2009 00:14
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ποια ενεργειακή κρίση;


_______________________________________________________________________________________________
Τον Ιανουάριο του 2009 οι Sunday Times δημοσίευσαν την έκθεση Νέο κοίτασμα πετρελαίου στην Ουγκάντα, το μεγαλύτερο στην Αφρική η οποία επιβεβαιώνεται και επίσημα. Βάσει των δοκιμαστικών μετρήσεων ροής στις γεωτρήσεις που έγιναν ως σήμερα και των ποσοτήτων που αντλήθηκαν, η Σάλλυ Κόρνφελντ, υψηλόβαθμο στέλεχος του γραφείου μελέτης ορυκτών πηγών ενέργειας των ΗΠΑ, μίλησε για «αποθέματα πετρελαίου στην Ουγκάντα όσα και της Σ. Αραβίας» σε συνάντηση που είχε με επίσημη αντιπροσωπεία της χώρας αυτής στο πλαίσιο επαφών για την αποτελεσματικότερη αξιοποίηση των ενεργειακών πόρων.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ: Τα «πεπερασμένα» κοιτάσματα και η θεωρία του αβιοτικού πετρελαίου

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ataktos avatar
  ataktos 13/06/2009 09:38:51

  Το ερώτημα που βάζω στην συζήτηση που ανοίξατε είναι άλλο –
  έχουμε το δικαίωμα εμείς από εδώ και στον “πολιτισμένο δυτικό πολιτισμό” να αρπάξουμε και εξαντλήσουμε με το έτσι θέλω αυτό το κοίτασμα .
  Τι κερδίζει από αυτών τον πλούτο ο γηγενής πληθυσμός της Ουγκαντας – μέχρι τώρα δυστυχώς μόνο πολέμους και φτώχεια και μεταναστεύσει (οι τυχεροί ) .

 2. ataktos avatar
  ataktos 13/06/2009 09:51:00

  Κάπως έτσι δεν μας προέκυψε και το ανεξάντλητο σε σχόλια θέμα τον μεταναστών στην πατρίδα μας ....
  Σε ποιο ποσοστό του ενεργειακού μας ισοζυγίου εξαρτόμαστε από τα εισαγόμενα πετρέλαια ,αναρωτηθήκατε ποτέ όταν οδηγείτε και μετακινήστε μόνοι σας με Ι.Χ. σπαταλώντας αυτό το αγαθό ....

 3. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 13/06/2009 10:28:11

  καλημέρα @Άτακτε έχεις πολύ δίκηο που το συνδέεις με τη μετανάστευση.
  Αλλά και ανεξάντλητο να είναι το πετρέλαιο, η σπατάλη των φυσικών πόρων έτσι όπως γίνεται από τις ανεπτυγμένες χώρες είναι καταστροφική και για την ίδια τη δύση.

 4. leon avatar
  leon 13/06/2009 12:33:56

  Καθηστε να μας πει ο Strange που τα ξερει καλυτερα...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.