21/02/2008 00:33
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ποια είναι τελικά τα ονόματα που προτείνει ο Νίμιτς;

Ο κ. Νίμιτς φέρεται σύμφωνα με πληροφορίες να πρότεινε πέντε παραλλαγές ονομασιών, μεταξύ των οποίων και τις σύνθετες «New Macedonia» («Νέα Μακεδονία») και «Republic of New Macedonia» («Δημοκρατία της Νέας Μακεδονίας»), προτάσεις που φαίνεται να υποστηρίζει η Ουάσινγκτον. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης της ΠΓΔΜ μεταδίδουν και άλλες παραλλαγές ονομασιών που περιλαμβάνουν επιθετικούς προσδιορισμούς -όπως Λαϊκή, Κυρίαρχη, Ανεξάρτητη- στον όρο «Δημοκρατία της Μακεδονίας». Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Μ. Νίμιτς ζήτησε να έχει τις απαντήσεις των δύο κυβερνήσεων έως την 1η Μαρτίου στη Νέα Υόρκη και στη συνέχεια αναμένεται να υποβάλλει την τελική του πρόταση. Στο μεταξύ κάθε εφημερίδα κυκλοφόρησε χθες και με διαφορετικό συνδυασμό ονομασιών, ανάλογα με την …πηγής της:

Καθημερινή: «Democratic Republic of Macedonia», «Constitutional Republic of Macedonia», «Independent Republic of Macedonia» και «Republic of Upper Macedonia». Όπως αναφέρει υψηλόβαθμη κυβερνητική πηγή (δηλαδή η Ντόρα) μία ή δύο εξ αυτών θα μπορούσε να γίνει αποδεκτή από την Αθήνα.

Ελεύθερος Τύπος:  «Νέα Δημοκρατία της Μακεδονίας» ή «Δημοκρατία της Νέας Μακεδονίας» (Nova Makedonija), το «Republika Makedonija» και όνομα τύπου «Δημοκρατική ή Λαϊκή ή Ανεξάρτητη Δημοκρατία της Μακεδονίας».

ΤΑ ΝΕΑ: «Νέα Δημοκρατία της Μακεδονίας», «Δημοκρατική Πολιτεία (Republic) της Μακεδονίας», «Δημοκρατία της Νέας Μακεδονίας» και άλλες (!) που όπως είπε ο Νίμιτς  σέβονται τις ευαισθησίες και των δύο πλευρών.

Σκόπια: Σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν σε φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης: «Λαϊκή Δημοκρατία της Μακεδονίας», «Ανεξάρτητη Δημοκρατία της Μακεδονίας» και «Κυρίαρχη Δημοκρατία της Μακεδονίας» (όλα σε σλαβική γραφή), το «Republika Μakedonija» καθώς και το «Νew Republic of Μacedonia».

ΣΧΟΛΙΑ

  1. giorgis avatar
    giorgis 21/02/2008 13:39:58

    Μόλις το άκουσα στην Ελληνοφρένεια:
    Να τους πούμε "ΠΑΣΟΚ της Μακεδονίας", να γίνει και προθυπουργός ο George, και σε μια πενταετία να τους έχουμε διαλύσει κι αυτούς!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.