08/10/2009 10:46
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ποια είναι η συμφωνία Παπανδρέου – Προβόπουλου;Συμφωνία για σκληρή πολιτική λιτότητας, μέτρα που θα μειώσουν το έλλειμμα σύμφωνα με τις επιταγές της Κομισιόν και άνοιγμα κλειστών αγορών, αλλαγές στο ασφαλιστικό, κατεδάφιση της αγοράς εργασίας και άλλα αντιλαϊκά μέτρα, έχουν κάνει οι κ. Γ. Παπανδρέου και Γ. Προβόπουλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνάντηση που είχαν πριν από τις εκλογές ήταν ουσιαστικά η επισφράγιση της συνεργασίας τους, έστω κι αν τους χωρίζουν... κομματικές διαφορές. Φαίνεται ότι τα έχουν βρει και ο κ. Προβόπουλος θα συνεχίσει απτόητος το έργου το στην Τράπεζα της Ελλάδας ρίχνοντας κατά διαστήματα τις βόμβες του για το έλλειμμα που έχει ξεφύγει και το δημόσιο χρέος που είναι τεράστιο. Όπως έκανε δηλαδή από την Κωνσταντινούπολη , όπου έγινε το συνέδριο του ΔΝΤ

Κάποιες άλλες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για μεγάλο «θάψιμο» που έριχνε τους τελευταίους μήνες ο κ. Προβόπουλος στην κυβέρνηση Καραμανλή τονίζοντας σε κοντινούς του ανθρώπους ότι δεν πάει άλλο η κατάσταση με την οικονομία.

Πλέον αυτό που περιμένουμε είναι να ξεδιπλωθεί το οικονομικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ το οποίο παρά τα προεκλογικά λεγόμενα για φιλολαϊκά μέτρα, αμέσως μετά τις πρώτες επαφές με τους κοινοτικούς θα αναγκαστεί να αποκαλύψει τα σκληρά μέτρα που θα πάρει.

Η τακτική της επίκλησης της «καμένης γης» θα είναι η βασική δικαιολογία για την στροφή που θα κάνει η νέα κυβέρνηση, όπως επεσήμανε πρώτο το antinews την ημέρα του debate.

 Άλλωστε, ουσιαστικά στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός ζήτησε απογραφή σε κάθε υπουργείο, να σημειωθούν όλα τα προβλήματα και οι εκκρεμότητες που υπάρχουν.

Αν αυτό δεν είναι απογραφή τότε τι άλλο μπορεί να σημαίνει;

Διαβάστε κι αυτό: Στον μονόδρομο των μονεταριστικών συνταγών της Τράπεζας της Ελλάδος και η νέα κυβέρνηση

ΣΧΟΛΙΑ

 1. sinn avatar
  sinn 08/10/2009 11:00:13

  Aν η απογραφή είναι το πρόσχημα για την αθέτηση των προεκλογικών υποσχέσεων τότε μιλάμε για μια επικοινωνιακή, διαβλητή απογραφή (μια απ΄τα ίδια). Από την άλλη, η ανυστερόβουλη καταγραφή των προβλημάτων ειναι απαραίτητη και αυτονόητη (δυστυχώς όχι στην Ελλάδα).

 2. αντί avatar
  αντί 08/10/2009 11:15:55

  Και οι παροχές του Γιωργάκη;

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ αντί 08/10/2009 12:24:57

   για παροχες νερου μιλουσε.. φυσικα για οσο το νερο ειναι δημοσιο και οχι ιδιωτικα διαχειριζομενο αγαθο !!


   ΠΠ

 3. eleftheros avatar
  eleftheros 08/10/2009 11:46:03

  Στα οικονομικά το σενάριο είναι γραμμένο πριν από τις εκλογές, τώρα σχεδιάζονται οι τελευταίες σκηνοθετικές λεπτομέρεις και στο τέλος του μηνός αρχίζει το γύρισμα της ταινίας:
  "Χα, χα, σας δουλέψαμε, τώρα τα κεφάλια μέσα, suckers".

 4. Μποτίλια στο πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο πέλαγος 08/10/2009 12:00:02

  Δυστυχώς κάθε κυβέρνηση οικοδομεί πάνω στο χάος που δημιούργησε η προηγούμενη και βαθαίνει το χάλι.
  Η χώρα δεν μπορεί να προκόψει με λιτότητα, γιατί αυτό βαθαίνει την κρίση. Αλλά ούτε και με δανεικά, διότι αυτά θα τα ζητήσουν πίσω οι τραπεζίτες, το πιθανότερο με την μορφή Μακεδονίας, Θράκης και Αιγαίου.
  Η χώρα χρειάζεται ΠΑΡΑΓΩΓΗ και ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. Αυτό σημαίνει ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ και στήριξη ΣΤΑ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΑ ΤΗΣ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ με ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ.
  Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΠΑΡΑΓΕΙ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΧΘΟΥΝ ΒΑΣΙΚΑ ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΤΑΪΒΑΝ. Και υπάρχει τρόπος να προωθηθούν.
  Αλλά γι αυτά δεν μιλάει κανείς. Διότι αυτοί που το παίζουν πολιτικοί ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΧΟΡΤΑΣΜΕΝΟΙ (ή αν είναι καινούριοι μπαίνουν για να λαδώσουν το άντερο).
  Ένας ευρωβουλευτής κονομάει 25.000 ευρά τον μήνα. Γιατί να μην ξεπουλάει την χώρα στην ΕΟΚ; Με οράματα θα ζει;

  • Mikiszezas avatar
   Mikiszezas @ Μποτίλια στο πέλαγος 08/10/2009 12:24:36

   @Μποτίλια στο πέλαγος says:
   Η χώρα χρειάζεται ΠΑΡΑΓΩΓΗ και ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. Αυτό σημαίνει ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ και στήριξη ΣΤΑ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΑ ΤΗΣ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ με ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ.

   Σου υπενθυμίζω πως ο νέος μας Πρωθυπουργός κατήργησε τα Υπουργεία Τουρισμού και Ναυτιλίας.
   Το Τουρισμού το στρίμωξε στο Πολιτισμού και έδωσε τις σχετικές αρμοδιότητες στην Άντζελα Γκερέκου,το δε Ναυτιλίας το κατήργησε εντελώς αφού στο νέο Κυβερνητικό σχήμα δεν προβλέπεται καν θέση υφυπουργού.
   Πρόσθεσε σ'αυτά την πρόθεσή τους να καταργήσουν το χωροταξικό Σουφλιά,την πρεμούρα τους ''για την προστασία του περιβάλοντος από την κλιματική αλλαγή'' και έχεις ολοκληρωμένη εικόνα για το πόσο τους καίει η ανάκαμψη της περιλαλητης πραγματικής οικονομίας.

 5. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 08/10/2009 12:23:57

  Μα ο Προβοπουλος ειναι ΠΑΣΟΚΟΣ !!!


  ΠΠ

 6. Pikaia Gracilens avatar
  Pikaia Gracilens 08/10/2009 12:40:24

  Όσες συμφωνίες καί νά γίνουν τό γεγονός ότι τό χρέος τής Ελλάδος είναι αδύνατον υπό κανονικές συνθήκες να ξεπληρωθεί είναι πραγματικότητα. Εάν απομακρυνθεί ο συστημικός κύνδινος (φαινόμενο ντόμινο) από τις αγορές δέν θά υπάρχει κανένας λόγος η ΕΚΤ καί οι επενδυτές να στηρίξουν την αλόγιστη οικονομική πολιτική τής Ελλάδος. Τότε η λύση τού χρεωστασίου μπορεί να γίνει μονόδρομος. Καί κάτι ακόμα, άν τα επιτόκια αρχίζουν να ανεβαίνουν στον επόμενο οικονομικό κύκλο όποτε αυτός έρθει, τότε η χρεωκοπία θα είναι και μαθηματικώς αναπόφευκτη,....ίσως καί ή καλύτερη λύση γιά την ανασυγκρότηση της χώρας.

 7. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 08/10/2009 12:47:04

  Νέα αμερικανική επιστημονική μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό ΩΡΛ Otolaryngology - Head and Neck Surgery" υποστηρίζει η οδήγηση ενός κάμπριο, με κατεβασμένη την οροφή και με ταχύτητες της τάξης των 80 - 112 χλμ., εκθέτει τα αυτιά σε επίπεδα ήχου που πλησιάζουν αυτά ενός τρυπανιού.

  Ο ΓΑΠΠ ΕΙΝΑΙ ΚΑΜΠΡΙΟ, ΜΕ ΠΟΣΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΠΗΡΕ ΤΙΣ ΕΚΟΛΓΕΣ?

  Μάλιστα, η συχνή έκθεση των αυτιών σε αυτά τα επίπεδα ήχου, που προέρχεται από το συνδυασμένο θόρυβο
  της μηχανής του αυτοκινήτου( ΤΟ ΚΟΜΜΑ ),
  της οδικής κυκλοφορίας και του ανέμου ( ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΥ ),
  μπορεί να προκαλέσει μέχρι και μόνιμη απώλεια ακοής, σύμφωνα με τους ερευνητές.

  Η έκθεση συστήνει στους οδηγούς των "κάμπριο" να φοράνε στα αυτιά τους κάποια προστατευτικά, όπως κάνουν μερικοί μοτοσικλετιστές ή έστω να έχουν ανεβασμένα τα παράθυρά του αυτοκινήτου τους.

  Αρκετά πάνω από τα 85 ντεσιμπέλ που οι γιατροί γενικά συμφωνούν ότι αποτελούν το κατώφλι μετά το οποίο υπάρχει κίνδυνος για μόνιμη απώλεια ακοής.

  Οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι η ζημιά στα αυτιά γίνεται βαθμιαία και το αποτέλεσμά της μπορεί να γίνει αισθητό μόνο έπειτα από χρόνια - όταν πια είναι αργά.

  Φιλε ΓΑΠΠ ΑΚΟΥΣ ??? Ανεβαζε παραθυρα και βαλε ωτοασπιδες. Εαν σταματησεις ν ακους οδηγοντας το καμπριο με την κεκτημενη ταχητητα της εκλογικης νικης.. θα μεινεις ΚΟΥΦΟΣ σε βαθος χρονου.

  Κουφος Πρωθυπουργος = Μπατε σκυλοι αλεστε και τα αλεστικα στο ταμειο..


  ΠΠ

 8. fantomas avatar
  fantomas 08/10/2009 16:27:46

  Μου αρεσε που το ΠΑΣΟΚ φωναζε οτι η ΝΔ εκανε μεγαλο κακο με την απογραφη Αλογοσκουφη!!!
  Και αυτοι τι κανουν τωρα στο ΠΑΣΟΚ ???
  Συνεχιζουν το κακο της ΝΔ ??

  ημαρτον!!!

 9. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 08/10/2009 16:44:31

  Μακάρι να ανοίξει τα κλειστά επαγγέλματα
  Μακάρι να ανοίξει το ασφαλιστικό (σύνταξη=εισφορές * χρόνια εργασίας/35)
  Μακάρι να καταργήσει τα αυτοτελή φορολογούμενα επιδόματα και να μπουν στην κλίμακα
  Μακάρι να ανοίξει Ιδιωτικά ΑΕΙ και να κλείσει η αιμορραγία των φροντιστηρίων και των ιδιαίτερων
  Μακάρι να κάνει από όλα τα υπόλοιπα μόνο το 1/100

  ...και ας είναι σκληρά μέτρα και επιταγές της ΚΟΜΙΣΙΟΝ ότι είναι αυτονόητο για τα υπόλοιπα χαζά κράτη της ΕΟΚ....

 10. ΠΜ avatar
  ΠΜ 08/10/2009 21:13:50

  Η απογραφή είναι υποχρεωτική όταν αναλαμβάνεις να διοικήσεις περίπτερο, μανάβικο, μπακάλικο και γενικά οποιαδήποτε επιχείρηση.
  Το ίδιο αναγκαία είναι η απογραφή όταν αναλαμβάνεις να διοικήσεις Οργανισμό, Υπουργείο ή τη χώρα.
  Τα υπόλοιπα που έλεγαν οι του ΠΑΣΟΚ, μεγάλη μερίδα των δημοσιογράφων και ο Σουφλιάς για την απογραφή του 2004 είναι για το ΠΟΠΟΛΟ.

 11. Antonis avatar
  Antonis 08/10/2009 23:49:13

  Ας κάνουμε λίγη υπομονή...
  Χρειάζεται!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.