#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
30/12/2012 12:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ποια είναι η πιο περιζήτητη κρατική θέση αυτή την περίοδο;Ποια είναι η πιο καλή και πιο περιζήτητη κρατική θέση αυτή την περίοδο; Μια θέση που θα ήθελαν πολλοί, καθώς αποσυνδέεται από αλλαγές στην κυβέρνηση, εκλογές, κόμματα;

Πρόκειται για τη θέση του μόνιμου γενικού γραμματέα εσόδων ο οποίος θα έχει 5ετή θητεία, ένα από το ισχυρότερα χαρτοφυλάκια και είναι επιλογή της τρόικας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ενδιαφέρον στον σχετικό διαγωνισμό ήταν ιδιαίτερα αυξημένο καθώς σημαντικός αριθμός ατόμων κατέθεσαν το βιογραφικό τους. Πολλοί από αυτούς δεν είχαν όλα τα προσόντα που απαιτούνται, άλλοι, όμως, είναι ικανότατοι και θα δοθεί μεγάλη μάχη για τη θέση. Φυσικά την τελική επιλογή θα κάνει ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών.

Τα ονόματα που ακούγονται είναι αρκετά και μένει να δούμε τι θα γίνει τις επόμενες εβδομάδες. Πάντως, έχουν αρχίσει να ασκούνται πιέσεις από διάφορα κέντρα και παράκεντρα για τον γραμματέα που θα επιλεγεί. Όμως, έχουν γνώση οι φύλακες. Και στο Μαξίμου θα πρέπει να προσέξουν με την επιλογή που θα κάνουν, διότι πρόκειται για καίρια θέση.

Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι ενδιαφέρον για τη θέση έχει εκδηλώσει ο γραμματέας πληροφοριακών συστημάτων, Χάρης Θεοχάρης. Επίσης, ο πρώην επικεφαλής της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, Νίκος Καραβίτης. Εξάλλου, φέρεται να έχει ενδιαφερθεί (ή θέλουν κάποιοι να προωθήσουν) ο Θ. Σαρρής, επικεφαλής τώρα του ΕΛΓΑ.

Σύντομα, πάντως, θα ξεκαθαρίσουν τα πάντα και θα βγει καπνός.

Σε ό,τι αφορά τον Νίκο Καραβίτη, αυτός φαίνεται ότι κερδίζει την  εμπιστοσύνη του Υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα. Οι δυο τους γνωρίζονται καλά από την περίοδο Σημίτη, αφού ο κ. Καραβίτης, σημαίνων στέλεχος του ΠΑΣΟΚ,  ήταν επικεφαλής της στατιστικής Υπηρεσίας. Η θητεία του όμως αυτή είναι προφανές ότι αποτελεί και το μεγαλύτερο εμπόδιό του για να αναλάβει την περιζήτητη θέση, μιας και οι Ευρωπαίοι αμφισβητούν ευθέως τα περίφημα «greek- statistics» της περιόδου Καραβίτη – Παπαντωνίου με τα οποία μπήκαμε μεν στο Ευρώ, αλλά συσσωρεύσαμε προβλήματα και παθογένειες που τελικά διέσυραν την οικονομία και οδήγησαν την κοινωνία στην απόγνωση. Είναι προφανές ότι οι Ευρωπαίοι απορρίπτουν μια τέτοια επιλογή, που όμως, προκρίνεται και από τον Ευάγγελο Βενιζέλο, και μεταξύ μας, καλά κάνουν…

Σε ό,τι αφορά τον Χάρη Θεοχάρη, φαίνεται ότι η λύση αυτή έχει ήδη απορριφθεί από το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης και ειδικότερα από τον Γιάννη Στουρνάρα. Ο Θεοχάρης αποτελεί επιλογή της Κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου  για την θέση του Γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων, εμφανίζεται ως εκσυγχρονιστής και δεν διστάζει να τα βάζει ακόμα και με τον υπουργό του και το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης εμφανιζόμενος ως δήθεν κοινωνικά ευαίσθητος σε αντίθεση με τους «φορομπήχτες» προϊσταμένους του. Στον Χάρη Θεχάρη καταλογίζεται υπέρμετρη φιλοδοξία, και ασυγκράτητη διάθεση αυτοπροβολής που δεν συνάδει  με το χαμηλό προφίλ που επιδιώκει να εκπέμψει η Κυβέρνηση.

 

 

 

 

 

Άσπονδοι εχθροί του αναφέρουν ότι αν ο Θεοχάρης κατανάλωνε τις ίδιες ώρες στην Υπηρεσία του με εκείνες που καταναλώνει στα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης και στα τηλεοπτικά παράθυρα των πρωινάδικων, θα ήταν απίστευτα πιο αποτελεσματικός.

Πάντως ο Θεοχάρης, πέραν του αρνητικού κλίματος που εισπράττει από το Υπουργείο οικονομικών, θεωρείται γνώστης του αντικειμένου που τώρα κατέχει, και άρα κρίνεται δύσκολη η απομάκρυνσή του από τη ΓΓΠΣ, που είναι αρμόδια για την ηλεκτρονική διαχείριση,  και τον εκσυγχρονισμό των φορολογικής βάσης.

Η θεσμοθέτηση της θέσης του Γραμματέα Εσόδων, θεωρείται από μόνη της «επανάσταση». Γιατί πέρα και πάνω από υπουργούς και κυβερνήσεις, ο Γραμματέας Εσόδων, θα έχει την πλήρη και αποκλειστική ευθύνη της τήρησης του προϋπολογισμού, της πάταξης της φοροδιαφυγής, θα είναι αναγκασμένος να τα βάλει με συντεχνίες και ισχυρά συστήματα, για να πετύχει τους στόχους που θα του έχουν τεθεί.

Σοβαρή υπόθεση θα είναι και το πρόσωπο που θα αναλάβει αυτόν τον ρόλο. Και δόξα τω Θεό, πρόσωπα υπάρχουν πολλά. Χωρίς να είναι κατ’  επάγγελμα «κρατικά στελέχη» που  ανακυκλώνονται από θέση σε θέση. Πρόσωπα με καλό βιογραφικό, με εντιμότητα και γνώσεις που δηλώνουν παρών στην πιο δύσκολη μάχη της πατρίδας μας. Ανάμεσα από αυτά τα στελέχη θα πρέπει να επιλέξει ο Πρωθυπουργός και όχι από διάττοντες τηλεοπτικούς αστέρες και «πουλέν» του συστήματος.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. geopan avatar
  geopan 30/12/2012 13:25:27

  Και το δούλεμα συνεχίζεται..

 2. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 30/12/2012 13:47:59

  Ελπίζω, στα απαιτούμενα προσόντα να περιλαμβάνεται η πλήρης (και δημιουργική) γνώση του προγράμματος Microsoft Exel.
  Γιατί άν αφήσει σε υφισταμένους την ΤΕΛΙΚΗ εποπτεία της τήρησης του προϋπολογισμού, της πάταξης της φοροδιαφυγής και του χειρισμού ως πηγών των "λιστών" (που αυξάνονται και πληθύνονται), πάλι όλα θα χαθούν στη μετάφραση και θα έχουμε μία από τα ίδια, όπως 2009-2012.
  Σοβαρολογώ, προφανώς...

 3. Hrthe_to_telos avatar
  Hrthe_to_telos 30/12/2012 19:27:03

  Ο Χ. Θεοχαρης εκτιμω οτι ειναι καταλληλος για την θεση επειδη ειναι ηδη στον κρατικο μηχανισμο.
  "Ετρεξε" το προτζεκτ της ενιαιας αρχης πληρωμων και εχει παρει το βαπτισμα του πυρος.
  Αν οι αρμοδιοι αποφασισουν κοματικα ζητω που καηκαμε.

 4. diogenis avatar
  diogenis 30/12/2012 21:22:08

  Καραβίτη θέλει ο λαός! Αυτόν που "φαίνεται ότι κερδίζει την εμπιστοσύνη του Υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα. Οι δυο τους γνωρίζονται καλά από την περίοδο Σημίτη, αφού ο κ. Καραβίτης, σημαίνων στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, ήταν επικεφαλής της στατιστικής Υπηρεσίας."
  Τέλειο! Θα θυμηθούνε και τα παλιά κόλπα με τα διπλά βιβλία κλπ κλπ. Να πάρει και συμβούλους τους Παπαντωνίου, Χριστοδουλάκη και Γκαργκάνα για σίγουρη επιτυχία!

 5. Wheel avatar
  Wheel 31/12/2012 00:23:30

  Βαρέθηκα να βλέπω τον Θεοχάρη στα παράθυρα και το TAXISNET να είναι μη φιλικό στο χρήστη (τον Φορολογούμενο). Ελεος πια με τις φιλοδοξίες ορισμένων.

  • Μεγάλες στιγμές avatar
   Μεγάλες στιγμές @ Wheel 31/12/2012 09:14:00

   Μια χαρά είναι ο Θεοχάρης και μην σας ενοχλούν οι εμφανίσεις και τα σόσιαλ μίντια,πλέον είναι αναπόσπαστο μέρος του πολιτικού προφίλ.
   Ο άνθρωπος είναι σεμνός,ενημερωμενος και αν κατι δεν ξερει δεν παριστανει τον εξυπνο!
   Η δουλεια του είναι ο πιο σημαντικός κρίκος στην αλυσίδα του κρατικού μηχανισμού.Εγώ αυτόν θα διάλεγα

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.