#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
24/10/2010 07:58
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ποια είναι η μεγαλύτερη εταιρεία στην Ελλάδα;Αν ρωτήσουμε 100 συμπολίτες μας για το ποια είναι η μεγαλύτερη εταιρεία στην Ελλάδα, η πιθανότερη απάντηση που θα παίρναμε είναι η ΔΕΗ. Και ίσως δεν θα είχαν άδικο. Αν κοιτάξει κανείς τους αριθμούς έτσι είναι. Ή μήπως όχι;

Πριν 36 περίπου χρόνια ιδρύθηκε μια άλλη εταιρεία της οποίας η διαδρομή μέχρι σήμερα την έχει καταστήσει αυτή τη μεγαλύτερη εταιρεία στην Ελλάδα.

Μια εταιρεία πρώτα πρώτα πρέπει να βρει το προϊόν το οποίο θα παράγει και θα εμπορεύεται. Η δική μας το αφού έκανε ενδελεχή έρευνα αγοράς το βρήκε. Διαπίστωσε ότι αν πουλούσε ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ οικονομικής ευημερίας και κοινωνικής καταξίωσης θα κατακτούσε μεγάλο μέρος της αγοράς.

Μετά έπρεπε να βρεθεί ένα εταιρικό σήμα το οποίο να συμβολίζει αυτές τις προσδοκίες, Τι καλύτερο από τον ΗΛΙΟ που ανατέλλει. Υπάρχει κάτι πιο όμορφο και πιο ελπιδοφόρο απ’ το ξεκίνημα μιας καινούργιας μέρας;

Ύστερα έπρεπε να βρεθεί και ένα σλόγκαν, ένα μότο με το οποίο θα ταυτίζεται ο πελάτης, θα είναι σύντομο και εύκολα αναγνωρίσιμο και θα παραπέμπει στις προσδοκίες. Το τμήμα μάρκετινγκ δεν άργησε πολύ και το βρήκε. ΑΛΛΑΓΗ.

Βέβαια, μια εταιρεία η οποία θέλει να πετύχει έχει ανάγκη από στιβαρή ηγεσία η οποία θα πρέπει να διοχετεύει το μήνυμα στον πελάτη και να του δίνει ΟΡΑΜΑ. Αυτό υπήρχε εξαρχής και ήταν το δυνατό χαρτί της συγκεκριμένης εταιρείας. Οι ιδιοκτήτες είχαν μεγάλη εμπειρία σε αυτό τον τομέα.

Μια εταιρεία όμως δεν έχει ανάγκη μόνο από εμπνευσμένη  ηγεσία. Χρειάζεται και στελέχη και εργαζόμενους. Χρειάζεται τους ΦΡΟΥΡΟΥΣ της για να πετύχει. Τους καθημερινούς εργάτες που θα τρέχουν νυχθημερόν για τα συμφέροντα της εταιρείας και που θα τη νιώθουν δική τους, σπίτι τους. Το τμήμα ανθρώπινων πόρων έκανε καταπληκτική δουλειά. Σκέφτηκε μια καταπληκτική ιδέα. Θα προσλάβανε ως εργαζόμενους τους ίδιους τους πελάτες της έναντι μεγάλων και δια βίου αμοιβών. Έτσι θα εδραιωνόταν στην αγορά για πάντα, συντρίβοντας τον ανταγωνισμό. Ο διττός ρόλος εργαζόμενου-πελάτη με τις παχιές αμοιβές το εξασφάλιζε με σιγουριά αυτό.

Η εύρεση στελεχών δεν αποτέλεσε πρόβλημα. Οι σχολές της Γαλλίας και της Γερμανίας (όπως και κατά έναν παράδοξο τρόπο η οδοντιατρική σχολή Αθηνών) ήταν γεμάτες από φερέλπιδες Έλληνες νέους και νέες, πρόθυμους, καταρτισμένους και φιλόδοξους για να αναλάβουν τη διοίκηση των τμημάτων της εταιρείας. Είχαν το ελεύθερο από τη διοίκηση να κάνουν ότι θέλουν και να αμείβονται όσο θέλουν, αρκεί να εξασφάλιζαν στους μετόχους ένα μόνο πράγμα. Την ΕΞΟΥΣΙΑ και την ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ στη αγορά.

Η επιτυχία ήταν τεράστια και μαζική. Εκατομμύρια πελάτες αγκάλιασαν την καινούργια εταιρεία σε σύντομο χρονικό διάστημα και την έκαναν leader της αγοράς. Οι τζίροι αυξήθηκαν και ξεπέρασαν κάθε άλλη εταιρεία. Όλοι ήταν ευχαριστημένοι. Οι μέτοχοι γιατί,  βάσει του καταστατικού, πέτυχαν τη μακροχρόνια διατήρηση στην κορυφή της αγοράς, τα στελέχη γιατί ικανοποίησαν τις φιλοδοξίες τους και οι εργαζόμενοι -πελάτες γιατί έλυσαν τα προβλήματά τους και τα ψυχολογικά και τα οικονομικά. Μόνο αυτή η εταιρεία παρείχε τέτοια προνόμια.

Τους βοήθησε βέβαια το γεγονός ότι ο ανταγωνισμός είχε μείνει πίσω και σε επίπεδο ιδεών και σε επίπεδο οργάνωσης και σε επίπεδο τεχνολογίας.

Η χρηματοδότηση της εταιρείας δεν αντιμετώπισε ποτέ πρόβλημα. Το τεράστιο οικόπεδο Ελλάς πέραν της δικής του εσωτερική αξίας , είχε προικοδοτηθεί και από άλλες μεγάλες εταιρείες του εξωτερικού με ζεστό (δανεικό) χρήμα. Η ρευστότητα ήταν τεράστια.

Όμως μια εταιρεία πρέπει να παρακολουθεί τις τάσεις της αγοράς και πρέπει να αναπροσαρμόζει τις τακτικές της για να επιτυγχάνεται ο κεντρικός στρατηγικός στόχος που είναι να παραμείνει ο leader στην αγορά. Έτσι φτιάχτηκαν ΚΛΑΔΙΚΕΣ σχολές ανάδειξης στελεχών. Δημιουργήθηκαν  ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ δίκτυα επιρροής.  Ιδρύθηκαν ή εξαγοράστηκαν  διαφημιστικές εταιρείες για να εξασφαλιστεί η συνεχής παρουσία του Brand Name της εταιρείας στη συνείδηση των πελατών. Έγιναν Joint Ventures με εταιρείες άλλων κλάδων (ενέργεια, τηλεπικοινωνίες, μεταφορές, συστήματα ασφαλείας, εμπορίας οπλικών συστημάτων, κλπ) για να εδραιωθεί η θέση της στην αγορά. Επενδύθηκαν πόροι στην έρευνα και στην τεχνολογία μέσα στα Πανεπιστήμια. Και τα κατάφεραν.

Μα πάνω απ’ όλα η εταιρεία αυτή κατάφερε να εμπεδώσει στη  συνείδηση των πιστών πελατών-εργαζομένων της μια συγκεκριμένη ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ  η οποία πέρασε στο υποσυνείδητο και οδηγεί πια μηχανιστικά τη συμπεριφορά τους. ΠΡΟΣΔΟΚΙΑ για ανταμοιβές, ΦΟΒΟΣ για την απώλεια των προνομίων, ΜΙΣΟΣ για τον ανταγωνισμό.

Αλλά το οικόπεδο εκποιήθηκε, η προίκα φαγώθηκε, τα προνόμια αρχίζουν και λιγοστεύουν, η αγορά κλονίστηκε, οι διαφημιστικές έχουν πρόβλημα.  Τα στελέχη αγωνιούν. Οι πελάτες-εργαζόμενοι αρχίζουν και χάνουν την πίστη τους. Παράλληλα, νέοι παίχτες εμφανίζονται στην αγορά.

Οι μέτοχοι έχουν πρόβλημα. Έφεραν ειδικούς από το εξωτερικό για να αναδιοργανωθεί η αγορά έτσι ώστε να επιβιώσει η εταιρεία. Συμμάχησαν με μικρότερες εταιρείες του χώρου. Επιστρατεύουν συγχρόνως παλιές και δοκιμασμένες τακτικές αλλά οι καιροί έχουν αλλάξει.

Τι θα γίνει τώρα η μεγαλύτερη εταιρεία στην Ελλάδα;

Γιάννης Φαίλτωρ

ΣΧΟΛΙΑ

 1. salmonellas avatar
  salmonellas 24/10/2010 09:26:40

  Δεν μας εξηγησες ποιοι εκαναν την αρχικη επενδυση και με ποιο κεφαλαιο?

 2. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 24/10/2010 09:44:06

  Τι θα γίνει με εσάς;
  Οργασμός παργωγικής δραστηριότητας.
  Ενώ οι ....υπερβόριοι επιδίδονται σε ακολασίες με τσιπουροποσίες, η ομάδα των Νοτίων σκληρή εργαζόμενη παράγει ιδέες, προτάσεις και επιχειρήματα...

  • o παγωτατζής avatar
   o παγωτατζής @ Κώστας Ροδινός 24/10/2010 10:15:52

   Προφανώς ή ομάδα των Νοτίων είναι τού σαλονιού καναπέ ,ενώ των βορείων τού τραπεζιού τής κουζίνας...Οπως συμβαινει και σε κάθε ελληνική οικογένεια....Νορμάλ πράγματα!

 3. kiki avatar
  kiki 24/10/2010 09:51:23

  Μπραβο Φαιλτωρα,το καταλαβατε οτι προκειται περι εταιρειας,απο την αρχη ηταν ετσι,μια μεγαλη επιχειρηση,με πολλους υπολελειμενης διανοιας,εργαζομενους σε αυτη ,απο τοτε που ο γερο Καραμανλης εφερε τον Ανδρεα στην Ελλαδα το 60 στο ΚΕΠΕ,και τοτε το ΚΕΠΕ ειχε ισχυ.
  Και ειδε ο μπαγασας τι θα μπορουσε να δημιουργησει προς ιδιον οφελος.Και ξεκινησε μια ιστορια Φαιλτωρα,που ειχε μεσα χουντα,κυνηγι,προδοσιες,ακολουθωντας τα βηματα και του πατερα του,σε αυτον τον τομεα,και επενδυσεις οικογενειακες,και κομματικες.Και φτασαμε εδω,με οπαδους λοβοτομημενους,που σε ρωτουν τι θα γινει το κομμα? λες και το κομμα ειναι το κρατος,που δεν τους νοιαζει τι θα γινουμε ολοι στην κατασταση που μας φερανε,το κομμα,δεν μπορει καποιος ψυχιατρος θα πρεπει να κανει διατριβη πανω σε αυτο,οπως καποιος θα εχει κανει για τους Γερμανους της Ναζιστικης περιοδου.
  Οσο για την Οδοντιατρικη σχολη,ο Ρεππας,ηταν ο χουντικος τοποθετημενος προεδρος των φοιτητων της Οδοντιατρικης,και ο οποιος ηταν και αντιθετος με τις φοιτητικες εκλογες,την διαδικασια,και εγινε ετσι το Πολυτεχνειο.Αλλωστε εχει στο λεγειν του εναν φασισμο, και πριν ως κυβερνητικος εκπροσωπος στα λεγομενα εκρυβε εναν Γεωργαλα,αλλα και στις πραξεις.Λαλιωτης,Νεονακης Δρεττα,και ο τελευταιος της ΝΔ,διευθυντης του Παυλοπουλου ,Αλεξιου,και αυτος οδοντιατρος,κατι θα εχει αυτη η σχολη,ενας Κατρινης τωρα ΠΑΣΟΚ,και δεν θυμαμαι αλλους.
  Και η επιχειρηση μεγαλωσε,τα κερδη πολλα ,και η βασιλομητωρ,επεμενε να ερθει και ο μειωμενης αντιληψης γιος να κυβερνηση,ακριβως γιαυτο επειδη εχει μειωμενη αντιληψη,ωστε ο αδελφος του πριγκηπα,να αυξησει την οικογειακη περιουσια,η οποια ειναι τεραστια,Ερωτημα,τι θα τα κανει η βασιλομητωρ,με το ενα ποδι στον ταφο,τοσα χρηματα,εκτος αν τα θελει να τα δινει στον υπερατλαντικο φιλο της για κατι ΜΚΟ,που σκοπο εχουν να καταστρεψουν την πατριδα μας ,που τοσο μισει.
  Η εταιρεια ,ναι δεν παει καλα,και θα φυγει,το θεμα ειναι,το ΔΣ,να το προλαβουμε,να δικαστει επι εσχατη προδοσια.Και η οικογενεια,οτι εχουν εδω δημευση,και ολων των στελεχων δημευση.
  Αυτη την Λερναια Υδρα,αυτη την φορα πρεπει να την διαλυσουμε,να κτυπησουμε ολα τα κεφαλια μαζι,και μην ξεχνας εχει και στον δικο σας χωρο,πλοκαμια,οι μπιζνες ειναι πανω απο ιδεολογιες και πιστευω.

 4. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 24/10/2010 10:21:26

  Γιάννη,

  Να υποθέσω ότι στο μέλλον θα ασχοληθείς και με την άλλη μεγάλη γνωστή πολιτική - οικογενειακή επιχείρηση.

  • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
   Γιάννης Φαίλτωρ @ Κώστας Ροδινός 24/10/2010 11:36:35

   Οπωσδήποτε

 5. kiki avatar
  kiki 24/10/2010 10:23:15

  @ Ροδινε,
  εκει να δεις τι εχουμε να γραψουμε.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ kiki 24/10/2010 10:26:43

   Κική,

   Δεν έχω καμιά αμφιβολία!

 6. netakias.wordpress.com avatar
  netakias.wordpress.com 24/10/2010 10:37:13

  Παπανδρεου:Αγοράζω την αξιοπρέπεια σας με 100 Ευρώ! Πουλάτε;
  http://olympia.gr/2010/10/22/aksioprepia/

 7. danaos avatar
  danaos 24/10/2010 10:44:55

  Καλημέρα σ'όλους σας απ'τα βόρεια!Πώς ρε Γιάννη δεν το πήραμε χαμπάρι να μπούμε κι εμείς στην εταιρεία τόσα χρόνια και τώρα παρακαλούμε το Strange να μας γράψει στη φτωχή τους κάβα-κόβα;

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ danaos 24/10/2010 10:54:14

   Η κόβα μας έχει καινούργιο αρχηγό. Τα παράπονά σας σ αυτόν. Εγώ είμαι της μαζικής συμμετοχής, αλλά εκείνος είναι της περιορισμένης ελίτ. Σεχταρισμός στη πράξη δηλαδή.
   Φαίλτωρα, πολύ καλό...

 8. Greco avatar
  Greco 24/10/2010 11:15:25

  κοιταχτε αφισα οι ιεροσυλοι
  να καρφωνουν την ελληνικη σημαια,μα ποσο διεστραμενοι ειναι τελικα?

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ Greco 24/10/2010 11:19:59

   Δεν την καρφώνουν, την ξεκαρφώνουν, είναι σύνθεση για να δείξει ότι το Πασόκ εκθεμελιώνει την Ελλάδα εκ βάθρων.

   • Minnie avatar
    Minnie @ αλλενάκι 24/10/2010 11:47:42

    Λες? Εγω το εξελαβα οτι υποσχονται να μην την ξαναπαρει ο ανεμος...

   • Greco avatar
    Greco @ αλλενάκι 24/10/2010 12:14:57

    @αλλενακι τωρα το ειδα
    και παλι δε τοποθετεις ευκολα καρφια στη σημαια...

    τεσπα pasokomarketing,υποκλινομαι

 9. tsilivithras avatar
  tsilivithras 24/10/2010 11:23:09

  Kαλημέρα σε όλους.

  Γιάννη καταρχάς υποκλίνομαι στην περιγραφικότατη και άκρως σαρκαστική ανάρτησή σου.
  Τα λόγια δεν είναι αρκετά για να περιγράψουμε το μέγεθος της καταστροφής που επέφερε αυτό το κόμμα-μπίζνα στον τόπο μας.

  Και σε αυτό που γράφει η ΚιΚι περί δίκης για εσχάτη προδοσία συμφωνώ με χέρια και πόδια μαζί και προσθέτω μαζικές Δημεύσεις περιουσίας και Διαπόμπευση.

  Όταν αφυπνιστεί ο κόσμος και καταλάβει τι τραγικό σφάλμα έκανε τόσα χρόνια με τον δικομματισμό θα μας πάρει ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ να συνειδητοποιήσουμε το μέγεθος της Ηθικής καταστροφής που φέρνει σε μια κοινωνία η νοοτροπία του "βολέψου εσύ και μη σε νοιάζει τι κάνουν οι άλλοι".

  Μαζική ψυχανάλυση θα πρέπει να κάνει ο Ελληνικός λαός για να απεμπλακεί από τον ψυχοσυναισθηματικό φόρτο της ενοχής.

  Στα τσακίδια.

 10. Factorx avatar
  Factorx 24/10/2010 11:28:24

  @αλλενάκι, καλημέρα. Στείλε μου ένα e-mail σε παρακαλώ

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ Factorx 24/10/2010 11:35:00

   Οκ. έστειλα

 11. victoria avatar
  victoria 24/10/2010 11:33:59

  Εξαιρετικά εύστοχο.

 12. Κάποιος avatar
  Κάποιος 24/10/2010 12:24:17

  Από το άρθρο συμπεραίνω ότι το ΠΑΣΟΚ εφαρμόζει άψογα τις επιταγές του σύγχρονου καπιταλιστικού marketing - recruitment and human resources.
  Ορθώς λοιπόν γράφονταν κάποτε στους τοίχους ότι «οι καπιταλιστές θα μας πουλήσουν το σκοινί που θα τους κρεμάσουμε», με την διαφορά ότι οι νεοφιλελεύθεροι σοσιαλιστές του ΠΑΣΟΚ θα μας κρεμάσουν τελικά όλους ανεξαιρέτως.

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ Κάποιος 24/10/2010 13:22:26

   μη φας, έχουμε γλάρο

 13. kiki avatar
  kiki 24/10/2010 12:39:38

  Σημερα πρωι πρωι,και μετα απο ενα ξενυχτι μεσα στο κρυο και την υγρασια,μπας και καταλαβουμε τι επιδιωκουν οι υποψηφιοι Δημαρχοι Αν. Μανης,σηκωθηκα,με την τσιμπλα στο ματι,και επεσα στο καινουργιο μελος της συμμοριας,υφ. Εξωτερικων,οικονομικης διπλωματιας,και χοντρης κομπινας,Κουβελη,ο οποιος ουτε λιγο πολυ μας ειπε οτι οσοι λεγαμε οχι για την επενδυση στον Αστακο,και χαρηκαμε που δεν πετυχε,οτι ειμαστε ΠΡΟΔΟΤΕΣ.
  Να τον πιασεις τον φλωρο τον οικολογο,να τον μαδησεις.Ακου ποιος μιλαει.
  Δεν μπορω πολυ με συγχιζουν αυτοι οι ανθρωποι.

 14. kiki avatar
  kiki 24/10/2010 12:51:06

  @ Ροδινε,
  δεν ξερω αν ειναι ο συζυγος της μανταμ Δραγωνα,αλλα στους Νεους επιχειρηματιες υπηρχε και ενας Δραγωνας.

  • Minnie avatar
   Minnie @ kiki 24/10/2010 13:08:31

   Με ενα γρηγορο Google βρηκα αυτο...

   -----
   Στην πραγματικότητα συμβαίνει κάτι πολύ χειρότερο, αλλά ελάχιστοι το έχουν πάρει χαμπάρι: Στην τέταρτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ κατεβαίνει υποψήφια μία κυρία που μπροστά της η Μαρία Ρεπούση φαντάζει σαν σκληρή εθνικίστρια. Μιλάμε ασφαλώς για την καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών (στο Τμήμα Αγωγής της Προσχολικής Ηλικίας) κ. Θάλεια Δραγώνα, που κατά σύμπτωση είναι η σύζυγος του παιδικού φίλου του κ. Κώστα Σημίτη, συνταξιούχου καθηγητή στο London School of Economics Νίκου Μουζέλη...


   Τι είναι άραγε η πατρίδα μας;

   Όπως λένε όλοι οι δημοσιογράφοι που κάνουν ρεπορτάζ ΠΑΣΟΚ, την κ. Δραγώνα επέβαλε στον Αρχηγό του ΠΑΣΟΚ ο ίδιος ο Κώστας Σημίτης, σαν ρουσφέτι στον καλό του φίλο από τα ανέμελα παιδικά χρόνια στο Κολωνάκι Νίκο Μουζέλη. Ο Γιώργος Παπανδρέου δέχτηκε με μεγάλη προθυμία να χρίσει σίγουρη βουλευτίνα Επικρατείας την Θάλεια, όταν έμαθε ότι διαπρέπει στους Αντιρατσιστικούς Αγώνες. Όπως μας πληροφορεί το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε το ΠΑΣΟΚ αμέσως μετά την ανακοίνωση του ψηφοδελτίου Επικρατείας, η κ. Δραγώνα «ειδικεύεται σε θέματα Εθνοκεντρισμού, Ρατσισμού και ένταξης των Μειονοτήτων. Κατά σύμπτωση, αυτά ακριβώς τα θέματα είναι οι μεγάλες αγάπες του Γιώργου Παπανδρέου, συνεπώς εύκολα μπορούμε να φαντασθούμε με πόση προθυμία δέχτηκε να συμπεριλάβει σε εκλόγιμη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας την Θάλεια, πετώντας έξω την Ολυμπιονίκη Βούλα Πατουλίδου, που είναι πασίγνωστη Πόντια εθνικίστρια...
   -----------------

   Η σελιδα ειναι h**p://akritas-history-of-makedonia.blogspot.com/2009/11/blog-post_8587.html

   • δρόμος avatar
    δρόμος @ Minnie 24/10/2010 13:25:49

    άραγε και η παραίτηση έγινε με υποκίνηση Σημίτη?

  • Minnie avatar
   Minnie @ kiki 24/10/2010 13:20:29

   Χμμ, ιωρα μπερδευτηκα, βρηκα κι'αυτο...

   -----------

   Θάλεια Δραγώνα: χωρίς έθνος, χωρίς πατρίδα ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΤΥΧΙΟ

   Παράνομα έκαναν καθηγήτρια την κυρία Θάλεια Δραγώνα

   » Που ο Γιώργος Παπανδρέου έβαλε σε εκλόγιμη θέση του Επικρατείας

   » Με… διασταλτική ερμηνεία το ΔΙΚΑΤΣΑ αναγνώρισε το διδακτορικό της!

   Xωρίς να έχει βασικό τίτλο σπουδών, η κυρία Θάλεια Δραγώνα, σίγουρο μέλος της νέας Βουλής, μια και ο κ. Παπανδρέου την τοποθέτηση σε εκλόγιμη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας, ενώ δεν κρίθηκε ικανός ο Κώστας Λαλιώτης για εκλόγιμη θέση και έτσι έμεινε εκτός Βουλής, είχε την τύχη -πιθανότατα και την εύνοια- να της αναγνωρισθεί από το ΔΙΚΑΤΣΑ το διδακτορικό δίπλωμα στην Ψυχολογία που πήρε από Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ (Αγγλία) χωρίς να έχει βασικό τίτλο σπουδών, με μια μεθόδευση που δείχνει ότι στην Ελλάδα πάντα εφευρίσκονται παράθυρα για να ξεφεύγουν κάποιοι από τον νόμο. Και η σκανδαλώδης απόφαση στηρίχθηκε σε… διασταλτική ερμηνεία του νόμου που… σκαρφίσθηκαν!

   Η φωτοτυπία της σχετικής βεβαίωσης του ΔΙΚΑΤΣΑ, με ημερομηνία 24/1/1986, που δημοσιεύουμε, ΚΡΑΥΓΑΖΕΙ…

   Το ερώτημα που προκύπτει είναι γιατί τίθεται η σημείωση, που έχει και όλο το… ζουμί! «Η ενδιαφερόμενη στερείται βασικού τίτλου σπουδών», γράφει. Προφανώς για να έχουμε και τις πλάτες μας καλυμμένες… Και να μεταφερθούν οι ευθύνες σε εκείνους που θα προσφέρουν αξιώματα, στηριζόμενοι σε ανύπαρκτο τίτλο.

   Σύμφωνα με πληροφορίες από άτομα που γνωρίζουν τα του ΔΙΚΑΤΣΑ, δεν έπρεπε να της αναγνωρισθεί το διδακτορικό δίπλωμα, αφού δεν έχει βασικό τίτλο σπουδών. Το μόνο που διαθέτει ήταν κάποιο πτυχίο του Κολεγίου Deree, ενός παραρτήματος αμερικανικού πανεπιστημίου που λειτουργούσε στην εδώ… αμερικανική βάση, πριν κλείσει.

   Από έρευνες που κάναμε, αυτό που προέκυψε είναι ότι τη μεθόδευση την έστησε η Τριμελής Επιτροπή, πρόεδρος της οποίας ήταν ο κ. Λάμπρος Χουσιάδης, καθηγητής στη Σχολή Παιδαγωγικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

   Σύμφωνα με πληροφορίες, για να ξεπερασθεί η έλλειψη βασικού τίτλου σπουδών, τι σκαρφίσθηκαν λέτε; Τη… διασταλτική ερμηνεία! Και με τον τρόπο αυτό η κυρία Θάλεια κατάφερε να πάρει αναγνώριση του διδακτορικού της. Άραγε, πριν από την κυρία Θάλεια, για ποιον άλλον ή άλλη η Τριμελής Επιτροπή κατέφυγε σε… διασταλτική ερμηνεία για να ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ το διδακτορικό τους δίπλωμα, από τη στιγμή που στερείται βασικού τίτλου σπουδών;
   Η ίδια κομπίνα στο πανεπιστήμιο

   Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η μεθόδευση της… διασταλτικής ερμηνείας χρησιμοποιήθηκε προκειμένου να εκλεγεί καθηγήτρια και στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, μια και δεν διαθέτει βασικό τίτλο σπουδών!
   Ήξερε ο Γιώργος!

   Φαίνεται όμως ότι όλα αυτά τα… γραφειοκρατικά εμπόδια που έφραζαν τον δρόμο στην κυρία Θάλεια Δραγώνα τα ήξερε ο σημερινός πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος ως γνωστόν έχει θητεύσει στο υπουργείο Παιδείας. Αποκαλυπτικό είναι σχετικό «παραπολιτικό» που είχε το ένθετο τηλεοπτικό περιοδικό του «Βήματος», το «TV GUIDE», στη στήλη «THE BOX», και στο οποίο γράφονταν τα εξής στο τεύχος της περασμένης Κυριακής:

   «Ο Γ. Παπανδρέου διατηρεί και τις στενές σχέσεις με παλαιούς συμμαθητές του στο Κολέγιο (ήταν μέλος της περίφημης “τάξης του ’71″, αν και ο ίδιος δεν αποφοίτησε λόγω δικτατορίας, εξορίας κ.λπ.). Ένας από αυτούς είναι ο εκδότης Γιώργος Δραγώνας, πρόεδρος εδώ και λίγες ημέρες του Εθνικού Κέντρου Θεάτρου και Χορού. Η τ. σύζυγός του, Θάλεια Δραγώνα, τοποθετήθηκε σε εκλόγιμη θέση στο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ. Ο πρόεδρος είχε ανέκαθεν σε μεγάλη εκτίμηση τη Θάλεια. Στο υπουργείο Παιδείας θυμούνται ακόμη πως ξεπεράστηκαν κάποια γραφειοκρατικά εμπόδια για να ανοίξει ο δρόμος της προς μια λαμπρή ακαδημαϊκή καριέρα. Και πολιτική, υποθέτω, χωρίς νομικά κωλύματα που αντιμετώπισαν άλλες».
   Ποια ήταν τα εμπόδια;

   Αυτόματα το ερώτημα που προβάλλει και ζητάει απάντηση είναι ποια ήταν τα γραφειοκρατικά εμπόδια που αντιμετώπιζε η κυρία Θάλεια και πώς ξεπεράστηκαν.

   Κι ένα δεύτερο ερώτημα; Τι θυμούνται στο υπουργείο Παιδείας;

   Και τι θυμάται ο ίδιος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, που έχει σε τόση βαθιά εκτίμηση την κυρία Θάλεια, με την οποία συμπίπτει στα περί πολυπολιτισμικής χώρας, ανεξάρτητα από τους κινδύνους που διατρέχει το σπίτι μας…

   --------------

   Απο την σελιδα h**p://theamapati.wordpress.com/2007/09/25/250907/

 15. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 24/10/2010 12:55:15

  Κική,

  Το όνομα το θυμάμαι. Για τη σχέση δεν γνωρίζω.

 16. kiki avatar
  kiki 24/10/2010 13:29:05

  @ Minnie,
  Εκτος της Δραγωνα,και ο Λιακος ,και η Ρεπουση ειναι με διασταλτικες ερμηνειες,καθηγητες.
  Επισης με το νομο πλαισιο του ΠΑΣΟΚ,το 81,μπορουσες να γινεις καθηγητης στο Παν/μιο,χωρις διδακτορικο,αν ειχες δημοσιευσεις σε εγκυρα εντυπα,μεγαλης κυκλοφοριας.
  την περιοδο αυτη ξεκινουν τα ΝΕΑ,μια προσπαθεια και παραχωρουν μια σελιδα ,οπου διαφοροι νεοι επιστημονες θελουν να γινουν καθηγητες χωρις μεταπτυχιακα ,και διδακτορικα,που αρχικα την διαχειριζεται ο καθηγητης του Παντειου Κοντογεωργης,και μετα ο φερελπις νεος Λοβερδος,εναντι καποιων ανταλαγματων.Πολλοι απο αυτη την σελιδα,εγιναν καθηγητες μια και ειχαν τις περιφημες δημοσιευσεις.
  Αλλο να θαψουμε υπαρχει?

  • Minnie avatar
   Minnie @ kiki 24/10/2010 13:39:07

   Να θαψουμε οσο θελεις.
   Οχι οτι βοηθαει σε τιποτα, σιγα μην ιδρωσει τ'αυτι τους.
   Αλλωστε, σε διατεταγμενη υπηρεσια βρισκοταν η κυρια, εβαλε κι'αυτη το λιθαρακι της στην αποδομηση της χωρας και πηγε σπιτι της.
   Οπως θα κανει κι'ο ΓΑΠ.
   Κι'εμεις θα μεινουμε πισω να θρηνουμε πανω απ'τα συντριμμια.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ kiki 24/10/2010 13:40:39

   Αχ, βρε Κική,

   Τι μου θυμίζεις τώρα!
   Τα γνωρίζω αυτά ως παθών!
   Είχα υποβάλλει κάποτε δικαιολογητικά για μια θέση λέκτορα (βασικό πτυχίο απο ελληνικό Πανεπιστήμιο, διδακτορικό από γνωστό πανεπιστήμιο των ΗΠΑ) και επελέγη κάποιος με άρθρα από εφημερίδες!

   • Greco avatar
    Greco @ Κώστας Ροδινός 24/10/2010 13:44:16

    θεε μου τι αλλο θακουσω
    κηθηγητες ΑΕΙ χωρις διδακτορικο! πεστε μου οτι το βγαλατε απτο μυαλο σας
    porco Dio σε τι χωρα ζουμε?

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ Κώστας Ροδινός 24/10/2010 13:49:16

    Greco,
    δυστυχώς ήταν έτσι.
    Τώρα επειδή έχω πάψει να ασχολούμαι δεν ξέρω αν έχει αλλάξει κάτι.
    Με τον πρώτο νόμο πλαίσιο της κυβέρνησης της Αλλαγής, πολλοί έγιναν καθηγητές με ....νόμους!
    Η κυβέρνηση πίστευε οτι οι πανεπιστημιακοί καθηγητές ανήκαν δήθεν στο χώρο της δεξιάς και γέμισαν τα πανεπιστήμια με δικούς της και και των άλλων δημοκρατικών δυνάμεων.

   • Greco avatar
    Greco @ Κώστας Ροδινός 24/10/2010 14:02:45

    μαλιστα, δλδ κανονικη αλωση των παντων!

    επειδη οι αξιοι καθηγητες που σεβονταν το λειτουργημα τους και διδασκαν ηθος κ αρετη στις νεες γενιες ηταν δεξιοι κ συντηρητικοι--και καλα κανανε--επρεπε να μπουνε και τα ρεταλια

    βρε καλα τα λεει ο tsilivithras...δικαστηρια για εσχατη προδοσια και διαλυση κρατους εκ των εσω,διαπομπευσεις και δημευσεις περιουσιων,εξοριες και στερηση ιθαγενειας

    Αθανατη μεταπολεμικη Δεξια,ποσο ΔΙΚΑΙΟ ειχες!!!!

    και μετα να μου λεει ο ψυχραιμιας οτι ειμαι υπερβολικος οταν του ελεγα οτι το πασοκ του 80' ηθελε δυναμικοτερη αντιμετωπιση ,ακομα και με ενοπλα μεσα

    Δικαστηρια και Τιμωριες,για ολους!Και φυσικα και για ολα οσα εκανε ο τζεφρι και η παρεα του μεσα σε ενα χρονο δυσφημησης της χωρας

   • Professor Moriarty avatar
    Professor Moriarty @ Κώστας Ροδινός 24/10/2010 14:09:57

    Μήπως ξέρει κανείς ποιός ακριβώς είναι ο τίτλος του διδακτορικού της κας Παναγιωταρέα και με τι δημοσιεύσεις έφτασε στην βαθμίδα της αναπληρώτριας??

   • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
    Γιάννης Φαίλτωρ @ Κώστας Ροδινός 24/10/2010 14:30:11

    Καθηγητά μου το διδακτορικό της εν λόγω κυρίας είχε θέμα την ένταξη των προσφύγων μετά την μικρασιατική καταστροφή. Συναφές με τα ΜΜΕ δε λέω.

    h--p://phdtheses.ekt.gr/eadd/handle/10442/3684

    Σε ότι αφορά τις δημοσιεύσεις της...Μα αρθογραφεί κάθε μέρα στον ημερήσιο τύπο νομίζω. Και μάλιστα επιβιώνει και επί των χωροφυλάκων και επί των αστυφυλάκων

   • Professor Moriarty avatar
    Professor Moriarty @ Κώστας Ροδινός 24/10/2010 14:41:06

    Φίλτωρ, μπορείς να μου πείς επακριβώς τον τίτλο; Διότι άλλο είναι να λες έκανα διδακτορικό με θέμα της τις παραμορφώσεις του χωροχρόνου, κι άλλο να παραθέτεις τον συγκεκριμένο τίτλο του διδακτορικού, πχ. "η καμπυλότητα weyl πέριξ του ορίζοντα χρόνου δίδυμης μελανής οπής μάζας 2Μ>4ΜΗ".

   • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
    Γιάννης Φαίλτωρ @ Κώστας Ροδινός 24/10/2010 14:46:05

    Ο τίτλος είναι "Κυδωνιάτες - Αστοί και πρόσφυγες"

   • Professor Moriarty avatar
    Professor Moriarty @ Κώστας Ροδινός 24/10/2010 15:01:13

    Ευχαριστώ. Μόλις το διάβασα το βλέμμα μου έπεσε σε ένα βιβλίο στο απέναντι ράφι με τίτλο: "Ins, ales (and drinking customs) of Old England". Τι λες, θα πέρναγε για διδακτορικό;;

   • Professor Moriarty avatar
    Professor Moriarty @ Κώστας Ροδινός 24/10/2010 15:01:48

    Inns, διόρθωση

   • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
    Γιάννης Φαίλτωρ @ Κώστας Ροδινός 24/10/2010 15:13:42

    Εξαρτάται σε ποιά καρέκλ...εεε, σε ποιά σχολή στοχεύεις.
    Ωραίο ακούγεται.Μεθυστικό

    Τι λες και γι΄αυτό: Beer in America. The early years, 1587-1840 Beer's Role in the Settling of America and the Birth of a Nation

   • Professor Moriarty avatar
    Professor Moriarty @ Κώστας Ροδινός 24/10/2010 15:53:27

    Φαίλτωρ, σε πληροφορώ ότι στην Αμερική υπάρχει εξαιρετική μπύρα. Εξαιρετική! Από micro-breweries.

 17. Dyer avatar
  Dyer 24/10/2010 13:37:47

  Σίγουρα το ΠΑΣΟΚ ΑΕ είναι μια μεγάλη εταιρία αλλά εγω ξέρω μια μεγαλύτερη την ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΕ.
  ΥΓ. επειδή καμία δεν υποβάλει ισολογισμούς η εκτίμηση του μεγέθους είναι υποκειμενική.

  • BIΣ avatar
   BIΣ @ Dyer 24/10/2010 15:17:47

   Αυτή όμως η εταιρεία που λες είναι η μόνη που συγκρατεί και συνέχει ακόμα την ελληνική κοινωνία, στο βαθμό που συνέχεται ακόμα.
   Αμα διαλυθεί, θα δεις που θα πάει άπατη και η κοινωνία στο βυθό, για να αντικατασταθεί από ένα ισλαμιστάν. Η φύση απεχθάνεται το κενό.

   • Dyer avatar
    Dyer @ BIΣ 24/10/2010 19:57:48

    Δεν είπα τίποτα για διάλυση.
    Εσύ το είπες.
    Εγω μια άποψη για το μέγεθος εξέφρασα και αφορμή μου έδωσε η λέξη ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ της ανάρτησης.

 18. kiki avatar
  kiki 24/10/2010 13:52:14

  @ Minnie,

  Αυτο το εργο της ανασυγκροτησης της χωρας ειναι δικο μας καθηκον.Εμεις η δικια μας γενια ,τα εκανε συντριμια.Αρα δικο μας καθηκον να δουλεψουμε ,σκληρα για να ξαναγινουμε κρατος δημοκρατικο,ελευθερο με αρχες ηθικες,με αξιες που μας αφησανε οι προηγουμενοι,οι αξιες της φυλης μας,να συνεχισουμε την πορεια μας σαν λαος αξιοπρεπης,καθαροι απο τα μιασματα του παρελθοντος.Για να γινουν αυτα πρεπει πρωτα να υπαρξει καθαρση,με την εννοια που διναν οι αρχαιοι,και τιμωρια,και εξοστρακισμο,των βρωμικων ,πολιτικων και πολιτων.Τιμωρια και ΚΑΘΑΡΣΗ.

  • Minnie avatar
   Minnie @ kiki 24/10/2010 14:09:55

   Μαζι σου ειμαι.
   Πες μου ομως Ποιος θα κανει την καθαρση και Πως?

 19. kiki avatar
  kiki 24/10/2010 13:56:12

  @ Ροδινε,
  Παλιος που μου ειχε πει και ο Αμλετ για μενα.
  Ο πατερας μου ηταν οδοντιατρος μου ελεγε λοιπον μετα το 81 ,δεν θα πηγαινεις σε οδοντιατρο αν δεν σου δειχνει το πτυχιο του,αν ειναι απο Ρουμανια και βουλγαρια δρομο,αν ειναι μετα το 81 παλι δρομο.

 20. kiki avatar
  kiki 24/10/2010 14:04:04

  @ GRECO,
  Οχι απλως χωρις διδακτορικο,αλλα ο συντροφος κοκκαλης εφερε εναν,με απολυτηριο γυμνασιου Αν. Γερμανιας,τον οποιο επεβαλε,λεγοντας οτι ειναι ισοτημο,και οι Ελληνες καθηγητες τον εξελεξαν με την ψηφο τους σαν τακτικο καθηγητη,στις τηλεποινωνιες.
  Αυτα στην Ελμπανανια.

 21. kiki avatar
  kiki 24/10/2010 14:05:18

  @ GRECO,
  Οχι απλως χωρις διδακτορικο,αλλα ο συντροφος κοκκαλης εφερε εναν,με απολυτηριο γυμνασιου Αν. Γερμανιας,τον οποιο επεβαλε,λεγοντας οτι ειναι ισοτιμο,και οι Ελληνες καθηγητες τον εξελεξαν με την ψηφο τους σαν τακτικο καθηγητη,στις τηλεπικοινωνιες
  Αυτα στην Ελμπανανια.

 22. Θραξ Αναρμόδιος avatar
  Θραξ Αναρμόδιος 24/10/2010 15:14:57

  Η μεγαλύτερη και επικερδέστερη εταιρία στην πατρίδα μας, από συστάσεως νεο-ελληνικού κράτους, είναι το κοινοβουλευτικό σύστημα.

  Στην εταιρία αυτή, εταίροι είναι τα κόμματα της βουλής. Τα εξω-κοινοβουλευτικά κόμματα αγωνίζονται να αποκτήσουν και αυτά μετοχές στην επικερδή αυτή επιχείρηση.

  Η εταιρία αυτή, όπως και οι παρόμοιες του εξωτερικού, εκτρέφει ανθρώπους. Οι οποίοι, νομίζοντας ότι δρουν οικονομικά για το δικό τους συμφέρον, παράγουν φόρους. Και παίρνουν δάνεια. Τα δάνεια είναι η δεύτερη μέθοδος συλλογής του παραγόμενου προϊόντος. Πρωτεύουσα μέθοδος παραμένει ο άμεσος φόρος.

  Τα υπόλοιπα εδώ:
  h**p://anarmodios.blogspot.com/2010/10/blog-post_04.html

  Θραξ Αναρμόδιος

  ΥΓ. Ο αρχαιότερος πάντως οικονομικός οργανισμός, δισχιλιετής, είναι η εκκλησία. Με μακράν την μεγαλύτερη εμπειρία στον τομέα, έναντι όλων των υπολοίπων μακρόβιων οικονομικών οργανισμών, όπως κομμουνιστικά κόμματα και τράπεζες.

 23. s54elas avatar
  s54elas 24/10/2010 15:15:47

  οργασμος .. ολων των λογιων ιδεες .. ξεπεταγονται εδω μεσα .. φρουτα, μπιζελια, φακες .. απο ολες τις σοδειες .. να παρουμε .. για να 'χουμε και για τον χειμωνα .. ενας αχταρμας .. αφειδωλος .. πανδαισια ..

  το ΠΑΣοκ εταιρεια .. σε μια αγορα .. σε ανταγωνισμο με αλλες εταιριες .. την ΝΔ Α.Ε. (απεριοριστης ευθυνης) .. ΚΚΕ Ο.Ε. (περιορισμενης ευθυνης) .. και βαλε .. .. γιατι κανενας δεν μπαινει σε αυτην την αγορα .. για την ψυχη της μανας του .. υποτιμηση της αγορας; .. ο ορος 'αγορα' εξευτελιζει τα πολιτικα βιοντα .. εξευτελιστικα προιοντα και υπηρεσιες .. σε εξευτελιστικες τιμες .. που εξευτελιζει .. παροχους και πελατες .. πολιτες/πελατες ..

 24. kiki avatar
  kiki 24/10/2010 17:03:23

  @ Minnie,

  ΕΜΕΙΣ.

 25. kiki avatar
  kiki 24/10/2010 17:54:49

  @ Ροδινε,Μιννιε,
  διαβαστε σημερα την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ,εχει σημερα αναλυτικα τα περισσοτερα μελη της αξιοτιμου εταιρειας,που μετεχουν σε ποια Δ.Σ. που ειναι νομικοι συμβουλοι,,η συμμορια εχει αλωσει την χωρα,η η εταιρεια ΠΑΣΟΚ,με διακλαδωσεις στην Ν.Δ.,παντα.

 26. Μικρός Οδυσσέας avatar
  Μικρός Οδυσσέας 24/10/2010 19:12:57

  Εταιρεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.
  Για την πατρίδα τα κάνανε όλα.
  Κατα τα λοιπά τα συγχαρητήρια μου

  • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
   Γιάννης Φαίλτωρ @ Μικρός Οδυσσέας 24/10/2010 19:23:51

   Ευχαριστώ τα μάλλα, αλλά πες μας τώρα τι λέει η κρυστάλλινη σφαίρα για το βράδυ?

 27. Nίκος Θ. avatar
  Nίκος Θ. 24/10/2010 22:46:23

  Ολα τα μέλη της εταιρείας ΠΑΣΟΚ, πραγματικό σταυρόλεξο αλλόκοτων στοιχείων, έχει δημιουργήσει μια Ελλάδα της παρακμής, της λοβοιτούρας, της ήσονος προσπάθειας, της αναξιοκρατίας. Μια Ελλάδα χωρίς αύριο.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.