12/02/2008 22:24
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ποια είναι η μεγάλη αλήθεια πίσω από την Siemens και το C4I;

Ενώ ο αποπροσανατολισμός (επί της ουσίας) για το σκάνδαλο της Siemens καλά κρατεί απόψε στην Βουλή (με τα δυο μεγάλα κόμματα να ανταλλάσσουν βολές ….συγκάλυψης του θέματος) εμείς έχουμε να υποβάλουμε μερικά πολύ απλά ερωτήματα και στην κυβέρνηση και στο ΠΑΣΟΚ για την αγορά του συστήματος ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων, του περιβόητου πλέον «Σιφοράϊ» (C4I);

Γιατί οι «New York Times» έγραφαν το 2004 ότι «οι Έλληνες υπέγραψαν συμβόλαιο για Κάντιλακ, αλλά στο τέλος θα πάρουν... Σεβρολέτ. Κι’ αυτή δεν θα ξέρουν πώς να τη λειτουργήσουν»;

Τι σκοπό εξυπηρετούσε στην πραγματικότητα η αγορά αυτού του πανάκριβου συστήματος, αντι 280 εκατομμυρίων ευρώ, όταν υπήρχαν άλλες προσφορές υποπολλαπλασίου κόστους;

Αληθεύει ότι το άσκοπο της αγοράς (για την Ελλάδα) εξασφαλίστηκε χάρις στις μίζες που έδωσαν η μεν Siemens στον σε υπουργείο Δημόσιας Τάξης, η δε  SAIC (στο υπουργείο Αμύνης);

Η πρακτική αυτή συνεχίστηκε και κατά την παραλαβή του συστήματος από τη ΝΔ, αλλά και μετά, όταν ο κ. Βουλγαράκης το επέκτεινε;

Ο κ. Πολύδωρας γιατί δεν μιλά; Τι περιμένει;

Ποιοι μεγάλο μυστικό κρύβει εν τέλει η αγορά του συστήματος αυτού. Για ποιο λόγο μας έβαλαν να το αγοράσουμε;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Frixos13 avatar
  Frixos13 12/02/2008 22:57:09

  To http://www.kentri.gr γράφει:Από τα στοιχεία που έχει δώσει η Dresdner Bank στην Εισαγγελία του Μονάχου, αναφορικά με την κίνηση των λογαριασμών του μεγαλοστελέχους της Siemens Hellas, Πρόδρομου Μαυρίδη, κατονομάζονται ως αποδέκτες χρημάτων από τα μαύρα ταμεία του γερμανικού κολοσσού 7 ΄Ελληνες, τα ονόματα των οποίων δεν παραπέμπουν σε πολιτικά πρόσωπα.
  Σύμφωνα με τα αυστηρώς απόρρητα στοιχεία της τράπεζας εμβάσθηκαν:
  Στις 6/3/2002 ποσό 300.000€ με αποδέκτη κάποιον με το επώνυμο Σύρος αγνώστων λοιπών στοιχείων.
  Στις 12/11/2002 ποσό 100.000€ στα ονόματα Μάριος Νικολαϊδης/Ροδούλα Ζωσιμάδου αγνώστων λοιπών στοιχείων..
  Στις 24/3/2003 ποσό 500.000€ στα ονόματα Κάντας/Ουζούνη, αγνώστων λοιπών στοιχείων.
  Στις 24/3/2004 ποσό 100.000€ στα ονόματα Κουκουλωμάτης/Νομίδου, αγνώστων λοιπών στοιχείων.
  Εύλογα γεννώνται τα ερώτημα:
  Ποιά η ιδιότητα αυτών των προσώπων και για ποιές υπηρεσίες, τους δόθηκαν αυτά τα ποσά;
  Μήπως αυτά τα ονόματα έχουν σχέση με τα πολιτικά πρόσωπα που πήραν τα πολλά;

 2. factorx avatar
  factorx 12/02/2008 22:57:52

  Ποιος ξέρει στοιχεία για αυτα τα ονόματα;

 3. Obesver avatar
  Obesver 12/02/2008 22:59:14

  To "Κουκουλωμάτης/Νομίδου" έχει σχέση με στέλεχος του ΣΔΟΕ/ΥΠΕΕ;

 4. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 13/02/2008 00:09:36

  Ο πολύδωρας είπε ότι αγοράσαμε ειρήνη. Εν γνώση μας, μας εκβίασαν και είπαν ότι αν δεν τα στάξουμε Ολυμπιακούς δεν κάνουμε. Και φυσικά τα στάξαμε. Κάποιοι μέσα σε όλο το σαματά βγάλανε και μερικά λεφτά. Δε θα τους τα έδιναν αν δεν ήταν για να τους κρατάνε στο χέρι και να τους εκβιάζουν αργότερα.

  ΥΓ. Για την κίνα τώρα που δεν τους παίρνει δε μιλάνε. Αφού δεν είμαστε μεγάλη χώρα δεν έπρεπε να τους διεκδικήσουμε καθόλου. Αλλά μας έφαγε η μεγαλομανία.

 5. Προφήτης avatar
  Προφήτης 13/02/2008 02:13:37

  Δύσκολο έως αδύνατο να αποκαλυφθεί όνομα πολιτικού.

  Από τα ονόματα που διαβάζω μάλλον έχει γίνει το κόλπο = υπαρκτός χειριστής με ανύπαρκτο όνομα.

  Τι γίνεται σε πολιτικές δωροδοκίες μέσω εξωχωρίων εταιρειών.
  Επειδή, αν γίνει πραγματική έρευνα, στο βάθος υπάρχει πάντα φυσικό πρόσωπο, το οποίο έδωσε την αρχική εντολή ίδρυσης της εταιρείας, ανοίγματος λογαριασμού κ.λπ., πηγαίνουν σε τριτοκοσμικούς «φορολογικούς παραδείσους»..

  Τοπικός δικηγόρος, στον οποίον δεν αποκαλύπτεται το πραγματικό όνομα, παίρνει πακέττο, και τους φέρνει ένα γνήσιο, γνησιότατο, διαβατήριο με εντελώς ανύπαρκτο όνομα.
  Με το διαβατήριο αυτό ανοίγουν εταιρείες και λογαριασμούς από τους οποίους γίνεται η διακίνηση του μαύρου χρήματος.

  Οι συναλλαγές υπάρχουν και έχουν διενεργηθεί νόμιμα όχι από έμμεσα εμπλεκόμενους, κουμπάρους, ξαδέρφους, φίλους υπουργών, οπότε θα μπορούσαν να γίνουν συνδέσεις, αλλά από ανύπαρκτα άτομα.
  (Όπως οι μουσαντένιοι που υπογράφουν τις έρευνες του «Πρώτου Θέματος»).

  Η μέθοδος μετρητό στο χέρι (και μετά κατάθεση στην –ή ανάληψη από- Ελβετία), με σκοπό να χαθούν τα ίχνη του χρήματος στην διακίνηση μέσω τραπεζών, δεν πέθανε ποτέ.
  Πρόσφατα παραδείγματα οι μίζες για τα ομόλογα των ταμείων, που έρχονταν οδικώς από Βόρεια Ιταλία με αυτοκινητιστές, και ο Θέμος που πιάστηκε με τα λεφτά, σε επιταγές έστω, στα χέρια.

  Για τους εξοπλισμούς, τη Siemens και τα συμφοραϊ οι χειριστές, άνθρωποι που κινούνται μέσα ή δίπλα στο Υπ. Δημ. Τάξεως, την εκδούσα αρχή δηλαδή, μπορούσαν να εκδώσουν γνήσια ελληνικά διαβατήρια με ανύπαρκτα ονόματα, και μετά την περίοδο χρήσης τους να καταστρέψουν τα αρχεία με τα –ανύπαρκτα ούτως ή άλλως- στοιχεία.
  Ποιος θα τους εμπόδιζε ;

  Γι΄ αυτό ο κάθε Γιάννος μπορεί να κάνει λεονταρισμούς.

 6. Γιώργος Κούρβας avatar
  Γιώργος Κούρβας 13/02/2008 09:04:08

  Ξέρει κάποιος να μας πει, εκτός απο ξέπλυμα μαύρου χρήματος ή άλλες οικονομικές παρανομίες, πού χρησιμεύουν οι παράκτιες εταιρείες; Ποια είναι, δηλαδή, η υπηρεσία που προσφέρουν μόνο αυτές στον ιδιοκτήτη τους και δεν την προσφέρουν οι ΑΕ ή άλλες εταιρείες, οπότε τους επιτρέπεται απο τον νόμο να λειτουργούν.

 7. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 13/02/2008 10:26:54

  Οι παράκτιες εταιρίες υπάρχουν εκατοντάδες χρόνια και έπαιζαν το ρόλο των εταιριών διαχείρισης πλοίων για αυτό και τις λένε παράκτιες. Παλιά που οι κίνδυνοι ήταν πολλοί βοηθούσαν στη διαχείριση των κινδύνων και απολάμβαναν φορολογικών προνομίων διότι ο καθένας έπαιρνε το καράβι του και πήγαινε σε άλλο λιμάνι. Αυτό φυσικά δε συνέφερε γιατί έχαναν από τους εργαζομένους στη στεριά. Μετά αυτό το μοντέλο βγήκε και γενικεύτηκε για όλες τις συναλλαγές. Σωστά χρησιμοποιούνται στο φορολογικό σχεδιασμό. Π.χ. αγοράζεις ένα κοντέινερ κουκλάκια από κίνα προς 100 Ευρώ. το πουλάς στην παράκτια 101 και η παράκτια σου το πουλάει 200. Εσύ το πουλάς 205 και πληρώνεις φόρο μόνο για τα 5. Στην Ελλάδα το μοντέλο που έγραψα δε θα μπορούσε να δουλέψει γιατί δεν αναγνωρίζονται φορολογικά τα τιμολόγια των παρακτίων. Επίσης πολλά συνταξιοδοτικά ταμεία έχουν έδρα τέτοιους φορολογικούς παραδείσους για να μην πληρώνουν φόρους. Τώρα θα μου πεις γιατί γίνεται αυτό και δεν το καταργούν.

  Γίνεται διότι πρώτον το χρειάζονται οι λεφτάδες για να κάνουν τις δουλειές τους και διότι τα κράτη επίσης δε θέλουν να ρίξουν τα φορολογικά τους έσοδα και γι αυτό δε μειώνουν τους συντελεστές. Επίσης τα κράτη που κάνουν αυτή τη δουλειά δε θέλουν να ψοφήσουν γιατί από αυτό ζουν. Τέλος πάντων είναι περίπλοκο και κατάργηση δε βλέπω αλλά μόνο περιορισμό.

 8. ΝΟΜΙΚΟΣ avatar
  ΝΟΜΙΚΟΣ 13/02/2008 15:00:43

  "τώρα θα μου πεις γιατί γίνεται αυτό και δεν το καταργούν"

  Τη σημερινή εποχή η Ελλάδα είναι μέρος ενός οκονομικοπολιτικού συστήματος με συγκεκριμένες (ΠΟΛΎ συγκεκριμένες ) δεσμεύσεις. Η τήρηση τους ελέγχεται από πληθώρα οργανισμών (ΕΕ, ΠΟΕ, ΟΑΣΑ , ΔΝΤ και πληθώρα άλλων ων ουκ έστιν αριθμός).Η τυχόν κατάργηση των παρακτίων θα μας φέρει σε μια εκ των προτέρων χαμένη σύγκρουση με
  τους παραπάνω οργανισμούς.Το πλαίσιο που καθορίζεται για τα έθνη-κράτη είναι δεδομένο (νεοφιλελεύθερο), οι έλεγχοι για την τήρησή του απηνείς και τα περιθώρια στο κάθε μικρομεσαίο κράτος να πράττει όπως νομίζει ανύπαρκτα ( όρα υπόθεση βασικού μετόχου και παραπομπή μας σε ΔΕΚ )

 9. Γιώργος Κούρβας avatar
  Γιώργος Κούρβας 13/02/2008 16:11:37

  Ευχαριστώ, παίδες!

  Ήθελα να βεβαιωθώ γι' αυτό που υποψιαζόμουν, χωρίς να 'χω τις απαιτούμενες συγκεκριμένες γνώσεις. Ουσιαστικά, είναι εργαλείο των κεφαλαιούχων- καπιταλιστών- εχόντων και κατεχόντων, για να κλέβουν νόμιμα το κάθε κράτος, αν κατάλαβα καλά. Οπότε, μια σοσιαλιστική κυβέρνηση (πχ, ΠΑΣΟΚ) θα 'πρεπε να τις καταργεί. Σωστά; Η πρώην Σοβιετική Ένωση τις δεχόταν; Ο Τσάβες ή το Ιράν, σήμερα;
  Φίλε, Εξάκτινε, πώς είναι δυνατόν ένα κράτος, για να εισπράττει τον φόρο των 5 μονάδων του παραδείγματός σου, να επιτρέπει την συσσώρευση μαύρου κεφαλαίου 100 μονάδων στην επικράτειά του; Δεν είναι αυτό βραδυφλεγής, μεν, σίγουρη, δε, βόμβα στα θεμέλια της Οικονομίας του; Και ο ...ιερός κανόνας του ανταγωνισμού της Αγοράς, κατά τον Φιλελευθερισμό, πού πάει; Διότι, προφανώς, ο ενεργών έτσι επιχειρηματίας αποκτά παράνομο πλεονέκτημα στην συγκέντρωση κεφαλαίου, έναντι των υπολοίπων νόμιμων ανταγωνιστών του, πράγμα που απαγορεύεται ρητά.
  Με απλά λόγια, πόσα είναι τα φορολογικά έσοδα της Ελλάδας από παράκτιες εταιρείες; Υποψιάζομαι ότι δεν θα είναι ούτε το 1% απο το ομόλογο του ΤΣΕΠΕΑΘ, πχ.

  Ευχαριστώ,
  για τα σχετικά σας data

  ΥΓ. Ανώνυμε (2:08), μάλλον, θα πρέπει να πάρουμε χαμπάρι ότι ΕΜΕΙΣ κυβερνάμε. Εμείς βγάζουμε τον κάθε Γιωργάκη, Κωστάκη "και τ' άλλα ...παιδιά". ΑΝ δεν εκπαιδευθούμε στην κριτική σκέψη, ώστε να γίνουμε πολίτες κι όχι υπάκουοι υπήκοοι σαν τώρα, τότε, και πολύ μας πέφτουν οι Μπουχέσας και Μαμάκιας...

 10. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 13/02/2008 18:57:24

  Κούρβας

  1)στην Ελλάδα δεν υπάρχουν παράκτιες. Αυτές στήνονται π.χ. στις μπαχάμες ή την καραϊβική.
  2)Η Ελλάδα δεν τις αναγνωρίζει φορολογικά γιατί δεν αναγνωρίζει τέτοια τιμολόγια.
  3) Τα κράτη που τις αναγνωρίζουν φορολογικά δεν επιτρέπουν το μαύρο χρήμα να σωρεύεται στην επικράτειά τους. Αυτό μένει στην παράκτια έξω από το κράτος που τις αναγνωρίζει.
  4) Κάθε εταιρική μορφή είναι εργαλείο καπιταλιστών. Μαζεύει χρήμα και κάνει business.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.