#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
21/05/2009 12:16
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ποια είναι η «Λαϊκή Θέληση»;

Ποια είναι αυτή η υπαρκτή-ανύπαρκτη οργάνωση «Λαϊκή Θέληση» που ανέλαβε την ευθύνη για τη χθεσινή βομβιστική επίθεση στα γραφεία των γραφείων του κ. Τρεπεκλή, βασικού εμπλεκόμενου στην υπόθεση του C4I;

Είναι η μοναδική «τρομοκρατική οργάνωση» που έχει βάλει βόμβα με κινητό στην Ελλάδα, πριν μάλιστα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, στο δικαστικό μέγαρο Λάρισας (29-5-2004). Σε μια περίοδο δηλαδή που βρίσκονταν εν εξελίξει διεθνείς οικονομικοί και πολιτικοί εκβιασμοί για τους Αγώνες και την  ασφάλειά τους. Θα θυμάστε ασφαλώς τα αίσχη που μετέδιδαν τα αμερικάνικα κανάλια και φυλλάδες.

Όπως γνωρίζουν οι αστυνομικοί συντάκτες της εποχής η ελληνική αστυνομία θεωρούσε τότες ως «πολύ σοβαρή» την περίπτωσή της, λόγω της μεθόδου δράσης, τόνιζαν ότι «ουδέποτε στην Ελλάδα είχε εμφανιστεί κάτι τέτοιο» και εξέφραζαν φόβους ότι επρόκειτο για «ισλαμική τρομοκρατία».

Τα στοιχεία αυτά, σε συνδυασμό με το σημερινό θάψιμο της είδησης από τις ελληνικές φυλλάδες που άλλες φορές κάνουν κρα για τα ντεσού των τρομοκρατικών  οργανώσεων μας οδηγεί στην εκτίμηση ότι κάτι ΄πολύ βρώμικο παίζεται  γύρω από το σκάνδαλο Ζημενς και ειδικότερα από το C4i (αμερικάνικη SAIC επικεφαλής της κοινοπραξίας και η Ζημενς υπεργολάβος).

Να η προκήρυξη για την πυροδότηση με κινητό.

«Σε εκείνες τις συνθήκες, μια ομάδα συντρόφων της Λαϊκής Θέλησης αποφάσισε, οργάνωσε και εκτέλεσε με επιτυχία, στις 29 Μαΐου 2004, τη βομβιστική επίθεση κατά του Δικαστικού Μεγάρου της Λάρισας, ως πράξη αλληλεγγύης στους φυλακισμένους, με στόχο την αποτροπή της σχεδιαζόμενης μεταγωγής τους. Οι σύντροφοι, αφού τοποθέτησαν τον εκρηκτικό μηχανισμό στον τέταρτο όροφο του κτιρίου, στο κάτω συρτάρι μεταλλικού γραφείου που βρισκόταν αριστερά έξω από την πόρτα των γραφείων του τοπικού δικηγορικού συλλόγου, πυροδότησαν από έξω με ασφάλεια τον μηχανισμό με κινητό τηλέφωνο, έχοντας οπτική επαφή με το κτίριο, σε μέρα και σε χρόνο που δεν βρισκόταν κανείς μέσα».

Ενημέρωση: Κι αλλες πολύ ενδιαφέρουσες εξελίξεις στην υπόθεση της τρομοκρατίας και της συγκεκριμένης οργάνωσης: Η οργάνωση «Λαϊκή Θέληση» με προκήρυξη που εστάλη στην εφημερίδα «Το Ποντίκι» αναλαμβάνει και την ευθύνη της επίθεσης στα γραφεία της Κτηματικής Εταιρίας του Δημοσίου, στις 19 Μαρτίου.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Le canard avatar
  Le canard 21/05/2009 12:30:01

  -"ως πράξη αλληλεγγύης στους φυλακισμένους, με στόχο την αποτροπή της σχεδιαζόμενης μεταγωγής τους"

  Αναφερόταν στους συλληφθέντες της 17Ν

  -Για την «ισλαμική τρομοκρατία»

  Και βέβαια, «ισλαμική τρομοκρατία» στους Ολυμπιακούς δεν υπήρξε, διότι έγιναν άλλου είδους συνεννοήσεις με Μ.Ανατολή και δεν χρειάζονταν ούτε τα ακριβοπληρωμένα C4i ούτε τα βαν της CIA στο κτήριο της Κατεχάκη (υπουργείο Δημ.Τάξης, ΕΥΠ-δηλαδή σκάνδαλο υποκλοπών, κόριασμα εταιρειών κινητής τηλεφωνίας), αλλά και στους δρόμους της Αθήνας. Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ το ήξεραν και το έλεγαν ότι κάτι άλλο πιο σκοτεινό κρύβεται πίσω από αυτή την οργάνωση-ταμπέλα.

 2. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 21/05/2009 12:40:49

  δεν ξέρω τίποτα για τρομοκρατία, με εξαίρεση αυτά που βλέπω στον κινηματογράφο, και που αναφέρονται σε μυστικές υπηρεσίες ξένων ή κατά τόπους εγχωρίων υπηρεσιών.

  Σε μία χώρα που όλα είναι με λάδωμα, συνεννοήση και παρασκήνιο, που "διάλογος" είναι 4 αλήτες που μιλάνε ταυτόχρονα στα τηλεοπτικά παράθυρα, και που η "πολιτική" είναι 2-3 οικογένειες και 300 χαραμοφάηδες, μας αξίζει, ίσως, κάθε μα+άκας να βάζει κι από ένα γκαζάκι για να πει κάτι.

  ΟΛΑ τα άλλα, στην φάση που είμαστε είναι κατά 90% προπέτασμα καπνού.

 3. Le canard avatar
  Le canard 21/05/2009 12:49:11

  Για τη χτεσινή ενέργεια γράφει ο Τύπος:

  Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, επρόκειτο για μηχανισμό ο οποίος περιείχε σχετικά μικρή ποσότητα εκρηκτικής ύλης και έγινε με ωρολογιακή πυροδότηση ή με πυροδότηση η οποία προήλθε με κλήση κινητού τηλεφώνου. Από την έκρηξη δεν υπήρξαν τραυματισμοί, αφού το κτίριο είχε εκκενωθεί, σημειώθηκαν όμως σοβαρές ζημιές κυρίως σε εσωτερικές πόρτες διαμερισμάτων και γραφείων από τον πρώτο μέχρι τον τέταρτο όροφο, μεταξύ των οποίων και του ποινικολόγου Αλ. Κατσαντώνη.

 4. Le canard avatar
  Le canard 21/05/2009 12:57:59

  Κι αλλες πολύ ενδιαφέρουσες εξελίξεις στην υπόθεση της τρομοκρατίας και της συγκεκριμένης οργάνωσης:

  Η οργάνωση «Λαϊκή Θέληση» με προκήρυξη που εστάλη στην εφημερίδα «Το Ποντίκι» αναλαμβάνει την ευθύνη της επίθεσης στα γραφεία της Κτηματικής Εταιρίας του Δημοσίου, στις 19 Μαρτίου, και την επίθεση, την Τετάρτη, στα γραφεία της εταιρίας, Πρόφιτ Ινβέστμεντ, συμφερόντων Γιώργου Τρεπεκλή «το όνομα του οποίου», όπως αναφέρεται στο κείμενο, «έχει συνδεθεί με την υπόθεση C4I».

  «Κλείνουμε την σύντομη αναφορά μας στα έργα και τις ημέρες της Κτηματικής Εταιρίας του Δημοσίου», αναφέρεται στην προκήρυξη, «σημειώνοντας ότι η νέα δοτή διοίκηση της διαθέτει πρόεδρο πρόσωπο που φέρεται να είχε μέχρι πρότινος μέσω της εταιρίας στην οποία ήταν γενικός διευθυντής επαγγελματικής συνεργασίας με τον Εφραίμ και τον Όμιλο Πάπιστα σημαντικό μερίδιο του οποίου ανήκει σε κυπριακές εταιρίες αφανών μετόχων με τελικό δικαιούχο τη Μονή Βατοπαιδίου».

  Σε άλλο σημείο της προκήρυξης επισημαίνεται ότι «αυτό που πρέπει να γίνει σαφές σε όποιον μπαίνει στο κίνημα μας - και είναι το πιο δύσκολο- είναι ότι η επανάσταση συντελείται συνεχώς σε περιοχές ασήμαντες , ότι η ηρωική πράξη είναι μόνο μια στιγμή της, ότι τα ανιαρά πράγματα τα χωρίς μεγαλείο είναι τα πιο πολλά. Και ότι ένα μέλος μας το καταλάβει αυτό τότε έχει πιάσει την ουσία».


  ΑΠΕ - ΜΠΕ

 5. lypon avatar
  lypon 21/05/2009 13:55:49

  Μικρός μελετούσα εμβριθώς περί της ιστορίας της Ρώσικης Επαναστάσεως.

  Ενθυμούμαι λοιπόν μια αναρχική ομάδα ονόματι Ναρόντναγια Βόλια, ό μεθερμηνευόμενον σημαίνει "Λαϊκή Θέληση".

  Λέτε να πρόκειται περί νεκραναστάσεως; Ή κάτι δηλώνει περί της ιδεολογικής τοποθετήσεως του γκρουπούσκουλου;

  Άντε κονδυλοφόροι, σας έδωσα υλικό για ψάξιμο!

 6. Dubai Expatriate avatar
  Dubai Expatriate 21/05/2009 17:37:40

  Υποδομές αποθήκευσης για τον Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη σχεδιάζει η Ρωσία
  Σε πιλοτικό σχέδιο κατασκευής πετρελαϊκών αποθεμάτων και εκτός Ρωσίας, προτείνει η ρωσική κυβέρνηση να εξελιχθεί ο πετρελαιαγωγός Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη, σύμφωνα με δηλώσεις του Ρώσου υπουργού Ενέργειας Σεργκέι Σματκό, που βρήκαν σήμερα ευρεία δημοσιότητα σε ΜΜΕ της χώρας.
  «Ήδη, εξετάσαμε στο ΔΣ της Τρανσνέφτ το ζήτημα της βελτίωσης των δυνατοτήτων των υποδομών στους πετρελαιαγωγούς», δήλωσε ο κ. Σματκό, προσθέτοντας ότι «το θέμα της δημιουργίας αποθηκευτικών υποδομών επίσης συζητήθηκε με ξένους εταίρους».
  «Για παράδειγμα, ο υπό σχεδίαση πετρελαιαγωγός Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη μπορεί να αποκτήσει δεξαμενές αποθήκευσης χωρητικότητας εκατοντάδων χιλιάδων τόνων, γεγονός που θα επιτρέψει να τροφοδοτηθεί η ευρωπαϊκή αγορά σε καθεστώς σποτ πωλήσεων», είπε ο Ρώσος αξιωματούχος. Επικαλέστηκε μάλιστα το παράδειγμα των ΗΠΑ, οι οποίες έχουν πρόσθετο κέρδος 250-280 εκατ. δολαρίων ετησίως από το εμπόριο πετρελαίου, που εκμεταλλεύεται τις διακυμάνσεις της τιμής του στις συγκυρίες της ελεύθερης αγοράς, τη στιγμή που το ρωσικό σύστημα, όπως έχει διαμορφωθεί, «προβλέπει ότι όλο το αργό πετρέλαιο, που εξορύσσεται, είτε εξάγεται αμέσως, είτε διυλίζεται».

  Σύμφωνα με τον κ. Σματκό, η δημιουργία συστήματος πετρελαϊκών αποθεμάτων σε ολόκληρη τη Ρωσία θα κοστίσει αρκετά δισεκατομμύρια δολάρια, όμως, ο υπάρχων σχεδιασμός δεν προβλέπει να ενταχθεί το κόστος αυτό στις «ταρίφες» της Τρανσνέφτ, αλλά να αναζητηθούν ιδιώτες επενδυτές, που θα συνεργαστούν με ρωσικές κρατικές εταιρείες.

  Όπως εκτιμά ο αναλυτής της «Φαϊνάνσιαλ Μπριτζ», Ντμίτρι Αλεξάντροφ, η ρωσική πρόταση επιτρέπει, όχι μόνο την εκμετάλλευση των διεθνών συγκυριών της αγοράς για τη μεγιστοποίηση του κέρδους κατά την εμπορία του πετρελαίου, αλλά και «θα καταστήσει την υλοποίηση του αγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη φθηνότερη στις σημερινές συνθήκες».

  Με τη δημιουργία αποθηκευτικών υποδομών, κατά τον αναλυτή, ενισχύεται το ενδιαφέρον των επενδυτών στο σχέδιο αυτό, το οποίο καθίσταται πλέον ακόμη πιο κερδοφόρο, αποκτώντας εγγυημένη τροφοδοσία με αργό πετρέλαιο.

  www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 7. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 21/05/2009 19:17:26

  @5 Ουδέν καινόν υπό τον ήλιον.

  Άραγε δικαιούται αποζημίωση (ως θύμα τρομοκρατίας) τώρα και ο Τρεπεκλής;

 8. Dubai Expatriate avatar
  Dubai Expatriate 21/05/2009 19:35:46

  @ FactorX


  Πήρες το ποστ που ανέβασα με τα λινκ για την εταιρεία?

 9. enas avatar
  enas 22/05/2009 12:17:38

  Εμενα μου μυριζει "πρακτοριλικι"
  οπως και με τον "Επαναστατικο
  Αγωνα"

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.