#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
31/05/2010 16:46
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ποια είναι η «Ελεύθερη Γάζα»Το κίνημα «Ελεύθερη Γάζα» μαζί με άλλες χαλαρά συνδεδεμένες ομάδες ακτιβιστών για τα ανθρώπινα δικαιώματα, στέλνουν καράβια μεταφέροντας ή προσπαθώντας να μεταφέρουν εφόδια στην αποκλεισμένη Γάζα από το 2008. Αυτή τη φορά, ο στολίσκος των 6 πλοίων, που είναι ο μεγαλύτερος ποτέ, μετέφερε 600 επιβάτες, μεταξύ των οποίων λέγεται πως είναι και ο Σουηδός συγγραφέας Henning Mankell καθώς και η βραβευμένη με Νόμπελ  Mairead Corrigan-Maguire. Η όλη φετινή προσπάθεια οργανώθηκε από ομάδες στην Ελλάδα, τη Σουηδία και την τουρκική ΙΗΗ, με τον συντονισμό της οργάνωσης «Ελεύθερη Γάζα».

Ο υφυπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Danny Ayalon αποκάλεσε τους ακτιβιστές «συμμάχους των εχθρών του Ισραήλ Hamas και al-Qaida», λέγοντας πως «Ήταν όλοι τους ένοπλοι».

Η οργάνωση «Ελεύθερη Γάζα» είναι εγκεκριμένη, και έχει το αρχηγείο της στη Λευκωσία. Αυτοπεριγράφεται ως μια ομάδα υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και συντονίζει τη δράση της με παρόμοιες ομάδες στην Ελλάδα, τη Γερμανία, την Ιρλανδία και τη Σκωτία. Στηρίζεται από πολλές διεθνείς προσωπικότητες, μεταξύ των οποίων και ο Νοτιοαφρικανός Αρχιεπίσκοπος Desmond Tutu.

Τον Αύγουστο του 2008 δυο πλοία της οργάνωσης που ξεκίνησαν από τον Πειραιά έφτασαν στο λιμάνι της Γάζας. Πολλοί υποστηρικτές του κινήματος που προσπάθησαν να φτάσουν εκεί μέσω στεριάς, εμποδίστηκαν  στα σύνορα μεταξύ Αιγύπτου και Γάζας. Μεταξύ τους και η νύφη του τότε Βρετανού πρωθυπουργού Tony Blair.

Ένα μεγαλύτερο σκάφος με το όνομα Dignity, έφτασε στη Γάζα τον Οκτώβριο μεταφέροντας ιατρικά εφόδια καθώς και επιβάτες συμπεριλαμβανομένης της Corrigan-Maguire. Κάποιες άλλες αποστολές απέτυχαν στο σκοπό τους, ενώ η «Ελεύθερη Γάζα» ισχυρίζεται πως το Dignity δέχτηκε εμβολισμό από πλοίο του πολεμικού ναυτικού των Ισραηλινών.

Το 2009, το γιοτ The Spirit of Humanity, που είχε χρησιμοποιηθεί και στο παρελθόν με άλλο όνομα, δέχθηκε την επίθεση των Ισραηλινών οι οποίοι  το ρυμούλκησαν τελικά στο λιμάνι του Ashdod. Εκεί υποσχέθηκαν να εξασφαλίσουν οι ίδιοι τη μεταφορά των εφοδίων στη Γάζα, αφού πρώτα γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι ασφάλειας. Και σε εκείνο το σκάφος ήταν επιβάτης η Corrigan-Maguire η οποία φυλακίστηκε προσωρινά μαζί με 6 άλλους Βρετανούς πολίτες. Η ίδια έχει περιγράψει σε συνέντευξή της το τι ακριβώς έζησε όταν της φόρεσαν χειροπέδες , αλλά όπως δήλωσε, οι Ισραηλινοί της συμπεριφέρθηκαν καλά.

The Guardian

ΣΧΟΛΙΑ

 1. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 31/05/2010 17:01:14

  Οι φίλοι μας οι Άραβες, οι φίλοι μας οι Τούρκοι, οι φίλοι μας οι Πέρσες... χμμμ...

  • χελιδόνι avatar
   χελιδόνι @ archaeopteryx 31/05/2010 17:51:35

   Lawrence of Arabia....speaking

   • archaeopteryx avatar
    archaeopteryx @ χελιδόνι 31/05/2010 20:15:20

    δεν ξέρω για τους Πέρσες, αλλά οι Τούρκοι δεν ήταν φίλοι του εκτός αν πάει το μυαλό σου στο εξαιρετικά πονηρό.

 2. bill avatar
  bill 31/05/2010 17:58:13

  Δηλαδή, για ποιο λόγο να ενισχυθούν οι ισλαμιστές της Χαμάς, όταν η ίδια η μουσουλμανική Αίγυπτος τους έχει κόψει τη δίοδο (η Γάζα δεν συνορεύει μόνο με το Ισραήλ, συνορεύει και με την Αίγυπτο, για όσους δεν ξέρουν).
  Τη στιγμή αυτή, οι ελάχιστοι Χριστιανοί της Γάζας βρίσκονται υπό διωγμό.
  Οι ίδιοι αριστεριστές που συμμετέχουν στο "Ενα Καράβι για τη Γάζα" είναι αυτοί που προωθούν τον εποικισμό της Ελλάδας από λαθρομετανάστες μουσουλμάνους. Αν έχουν πρόβλημα στη Γάζα, ας τους βοηθήσουν οι πάμπλουτοι μουσουλμάνοι Άραβες αδελφοί τους. Η Ελλάδα και η Κύπρος χρειάζονται στρατηγικούς συμμάχους και όχι ηλίθιες εκδηλώσεις αλληλεγγύης σε ισλαμιστές.

  • ανωνυμος avatar
   ανωνυμος @ bill 31/05/2010 19:30:14

   Τωρα εσενα τι να σου πει κανεις....

 3. Kὀριννα avatar
  Kὀριννα 31/05/2010 18:04:46

  Ἀλήθεια αὐτή ἡ ὀργάνωσι πού ἔχει καί τήν ἕδρα της στήν Λευκωσία,ἔχει κάνει τίποτα,γιά τήν ὑπόθεσι τῆς Κύπρου;
  Ἄς ποῦμε κάτι σάν "ἐλεύθερη Κύπρος":γιά ἀγνοουμένους,καταπάτησι Κυπριακῶν περιουσιῶν,βεβήλωσι ἱερῶν χώρων,καί γενικῶς γιά τό ὅτι ὑπάρχει μιά κατοχή κατόπιν παρανόμου εἰσβολῆς,γιά νά μήν ἀναφέρω τό ethnic cleansing,πού ἔλαβε χώρα στό βόρειο τμῆμα τοῦ νησιοῦ.
  Ἄντε νά χαθῆτε Φαρισαῖοι,ὑποκριτές.
  Ἀνθρώπινα δικαιώματα ἔχουν ὅλοι πλήν τῶν Ἑλλήνων.

  • denkserotipota avatar
   denkserotipota @ Kὀριννα 31/05/2010 18:16:45

   Φτιάξε και συ μια ΜΚΟ, μπορείς να φας πολλά λεφτά!!!

   Από κει και πέρα, όλα φούμαρα! Φύκια και μεταξωτές κορδέλες για επιδέξιους κ.....

 4. ακυρος avatar
  ακυρος 31/05/2010 19:12:00

  Πριν 44 χρόνια μια ιστορία ,τέτοιες μέρες, που σήμερα δεν χρειάζεται να κατασκευαστεί ώς τραγικό ατύχημα!


  Η επίθεση του USS Liberty ακόμα καλύπτεται,

  ...έγραφε σ ένα άρθρο του ο James M. Ennes Jr. Το 1993...

  Έχουν περάσει 26 (σήμερα 44) χρόνια από την ηλιόλουστη μέρα της 8ης Ιουνίου του 1967, όταν το Ισραήλ επιτέθηκε στο USS Liberty με αεροπλάνα και τορπίλες, με αποτέλεσμα να δολοφονηθούν 34 νέοι άνδρες και να τραυματισθούν 171. Η επίθεση στα διεθνή ύδατα ακολουθήθηκε από πάνω από 9 ώρες στενής παρακολούθησης. Ισραηλινοί πιλότοι έκαναν κύκλους χαμηλά 13 φορές σε 8 διαφορετικές περιπτώσεις, πριν επιτεθούν.
  Ραδιοερασιτέχνες στην Ισπανία, τον Λίβανο την Γερμανία και οι επιβιβασμένοι στο καράβι, άκουσαν τους πιλότους να αναφέρουν στα αρχηγεία τους ότι αυτό το οποίο «έβλεπαν» ήταν ένα Αμερικανικό πλοίο.

  Επιτέθηκαν.

  Και όταν το πλοίο δεν βυθίστηκε, η Ισραηλινή κυβέρνηση "κατασκεύασε" μια ιστορία για να καλύψει το έγκλημα.
  Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η επίθεση στο πλοίο του Αμερικανικού Ναυτικού, ήταν σκόπιμη.
  Ήταν ένας συντονισμένος στόχος που ενέπλεκε αέρα, θάλασσα, αρχηγεία και ειδικές δυνάμεις επιτιθέμενες για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα. Δεν ήταν ένα απλό περιστατικό άστοχων πυρών, όπως το Ισραήλ θέλησε να πιστέψει ο κόσμος.
  Ακόμα χειρότερα, οι ισραηλινές συγνώμες ήταν ακαθόριστες και το στορυ ένα λεπτομερές κατασκεύασμα που δεν συμφωνεί καθόλου με τις μαρτυρίες των αυτοπτών μαρτύρων που επέζησαν.

  Αρμόδιοι Αμερικανοί ηγέτες ονόμασαν την επίθεση σκόπιμη Και το σπουδαιότερο , αυτόπτες μάρτυρες από τους συμμετέχοντες στην ισραηλινή πλευρά, είπαν σε επιζώντες ότι ήξεραν πως επιτέθηκαν σε Αμερικανικό πλοίο
  Ισραηλινός πιλότος μιλάει.

  !5 χρόνια μετά την επίθεση, ένας Ισραηλινός πιλότος πλησίασε επιζώντες του Liberty και μετά είχε στην κατοχή του εκτεταμένες συζητήσεις με τον γερουσιαστή Πωλ ΜακΚλόσκυ σχετικά με τον ρόλο του.
  Σύμφωνα με τον ανώτερο Ισραηλινό αξιωματικό, αναγνώρισε το Λιμπερτυ ως Αμερικανικό αμέσως, έτσι πληροφόρησε το αρχηγείο του την ίδια στιγμή και του ζητήθηκε να αγνοήσει την Αμερικανική σημαία και να συνεχίσει τις επιθέσεις. Αυτός αρνήθηκε να συνεχίσει και επέστρεψε στην βάση του, όπου και συνελήφθη..
  Αργότερα ένα Ισραηλινός έφεδρος Ταγματάρχης είπε στους επιζώντες ότι ήταν σ ένα θάλαμο επιχειρήσεων όταν άκουσε την αναφορά του πιλότου από τις ραδιοφωνικές συχνότητες. Οι επιτιθέμενοι πιλότοι και όλοι στον θάλαμο επιχειρήσεων των Ισραηλινών, ήξεραν ότι επιτίθεντο σ ένα Αμερικανικό πλοίο, ανέφερε ο ταγματάρχης.
  Ανακάλεσε την δήλωση μόνο όταν έλαβε απειλητικά τηλεφωνήματα από το Ισραήλ.

  Η διαμαρτυρία του πιλότου ακούστηκε από ράδιο-παρατηρητές στην πρεσβεία του Λιβάνου . Ο πρέσβυς στον Λίβανο Ντουάιτ Πόρτερ το επιβεβαίωσε. Ο Πόρτερ είπε την ιστορία στους Rowland Evans και Robert Novak και προσφέρθηκε να απαντήσει σε παραπέρα ερωτήσεις των αρχών. Δυστυχώς κανένας στην Αμερικανική κυβέρνηση δεν έδειξε το παραμικρό ενδιαφέρον για τις μαρτυρίες των σημαντικών αυτών ανθρώπων για την θρασύτητα των Ισραηλινών
  Πρόσωπα κλειδιά της Κυβέρνησης Τζόνσον έχουν συμφωνήσει ότι η επίθεση δεν ήταν τυχαία. Πιθανόν ο πιο ομιλητικός, ήταν ο Τόμας Μουρερ
  «Δεν μπορώ ποτέ να αποδεχτώ τον ισχυρισμό πως ήταν μια λάθος επίθεση», επιμένει.
  Ο πρώην γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών Dean Rusk είναι εξίσου
  αποκαλυπτικός ονομάζοντας την επίθεση σκόπιμη τόσο στον τύπο όσο και σε ραδιοφωνικές συνεντεύξεις. Ομοίως σκληρή γλώσσα προέρχεται από τους ηγέτες της κεντρικής υπηρεσίας πληροφοριών, National Security Agency (μερικοί από προσωπικό των οποίων ήταν μεταξύ των θυμάτων), και από τους προεδρικούς συμβούλους όπως ο Clark Clifford, ο Joseph Califano και ο Lucius Battle..

  Μια top-secret ανάλυση της δικαιολογίας του Ισραήλ που διεξήχθη από το Department of State εξέτασε και βρήκε την «ιστορία» του να είναι αναληθής.
  Ακόμη σήμερα, το Ισραήλ και οι υποστηρικτές του εξακολουθούν να ισχυρίζονται ότι η επίθεση ήταν ένα "τραγικό ατύχημα" στο οποίο το Ισραήλ μπέρδεψε το πιο σύγχρονο σκάφος ηλεκτρονικής επιτήρησης στον κόσμο, με ένα 40-χρονο Αιγυπτιακό μεταφορικό σαράβαλο.

  Παρά τα αποδεικτικά στοιχεία, καμιά αμερικανική διοίκηση δεν έχει βρει το θάρρος να αψηφήσει το ισραηλινό λόμπυ απαιτώντας δημοσίως έναν ορθό καταλογισμό ευθύνης από το Ισραήλ.
  Το Ναυτικό μπλοκάρει όλες τις καταθέσεις σχετικά με την ισραηλινή δραστηριότητα

  Αντί να εξερευνηθεί κατά πόσον η επίθεση ήταν εσκεμμένη, το Ναυτικό μπλοκάρει όλες τις μαρτυρίες σχετικά με τις ισραηλινές ενέργειες. Σε κανένα επιζώντα δεν επετράπη να περιγράψει τι συνέβη ως την παύση πυρών, που συνεχίστηκε για 40 λεπτά αφού το Ισραήλ ισχυρίζεται ότι έπαυσε πυρ. Σε κανέναν επιζώντα δεν επετράπη να μιλήσει για τον πολυβολισμό των σωσιβίων λέμβων από τα ισραηλιτικά πυρά, στο νερό.
  Σε κανέναν επιζώντα δεν επετράπη να προκαλέσει συζήτηση για οσα εκρυβε και παραποιούσε το σενάριο που παρουσιάζε το Ισραήλ. Ακόμη και η προσωπική μου μαρτυρία ως αυτόπτου μαρτυρος, αξιωματικου του καταστρώματος, παρακρατήθηκαν από τα επίσημα πρακτικά. Κανένα αποδεικτικό στοιχείο της ισραηλινής ενοχής δεν "βρέθηκε" επειδή δεν επετράπη καμία τέτοια μαρτυρία.
  Για τους επιζώντες, αυτό δεν ήταν μια έρευνα. Ήταν μια συγκάλυψη

  Το Κονγκρέσο μέσω των προτάσεων ψηφισμάτων

  Κατά καιρούς, ένα μέλος του, φαινόταν να διερευνά κάπως βαθύτερα την υπόθεση , όπως έκανε μία φορά ο Ted Kennedy. Ως απόκριση σε αιτήσεις,
  Ο Kennedy ζήτησε τους επιζώντες του Liberty και άλλες πηγές πληροφόρησης , που το προσωπικό του στη συνέχεια "μελετησε" για περισσότερο από ένα χρόνο.
  Ο Kennedy δεν έκανε καμιά ερώτηση, δεν έκανε καμιά συνέντευξη και δεν έδειξε την παραμικρή περιέργεια σχετικά με τις πολλές ανακολουθίες, στην «ιστορία» του Ισραήλ.
  Στη συνέχεια ο Kennedy ανέφερε τις "διαπιστώσεις" του σε μια επιστολή προς τους επιζώντες. Αποφεύγοντας προσεκτικά τις συνθήκες της επίθεσης, το γράμμα του Kennedy ξεδιπλώνει τη λύπη του για «τραγικές συνθήκες και την απώλεια της ζωής» και δηλώνει ότι τα πραγματικά περιστατικά σχετικά με το Liberty, πρέπει να αποκαλυφθούν "στο μέγιστο, ανθρωπίνως δυνατό, βαθμό."
  Το γράμμα αυτό ωστόσο, αντιπροσώπευσε την … μέγιστη προσπάθεια του Kennedy!.
  Οι εκκλήσεις στον Γερουσιαστή για αληθινή βοήθεια, απέβησαν αναπάντητες

  • AegeanHawk avatar
   AegeanHawk @ ακυρος 01/06/2010 05:44:15

   Και λίγο αργότερα απο αυτό το γεγονός χάθηκε για πάντα στα νερά της Μεσογείου ένα ολάκερο Ισραηλινό υποβρύχιο.

   Ηταν απο αυτά που λένε....."μια σου και μία μου" ή αλλοιώς

   ΗΠΑ - ΙΣΡΑΗΛ = 1-1

   • (A)θανάσης avatar
    (A)θανάσης @ AegeanHawk 01/06/2010 14:44:32

    Ολάκερο, ε;
    Τι λες βρε παιδί μου...

    Άρα πάτσι, άρα σβήνεται η παγαποντιά, ε;

    Μια ζωή στην ίδια λογική: "Τα δικά σου δικά μου και τα δικά μου -φυσικά- δικά μου..."

   • AegeanHawk avatar
    AegeanHawk @ AegeanHawk 02/06/2010 04:09:06

    Κάνε μια έρευνα για το Υ/Β Dakar. Ακόμα και στο Google Earth είναι σημειωμένη η θέση που βρέθηκε μετά από πολλά χρόνια στο βυθό της Μεσογείου.

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ ακυρος 01/06/2010 15:26:46

   Και τελικά ποιός ήταν ο λόγος που επιτέθηκαν στο συγκεκριμένο πλοίο; Θα μας πεις αν το γνωρίζεις; Αφού όλοι πιστεύουν πως το Ισραήλ είναι απλά τσιράκι των ΗΠΑ και πως χωρίς αυτές θα ήταν αρνάκι. Προς τι η επίθεση;

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Strange Attractor 01/06/2010 15:36:04

    Οι ΗΠΑ δεν υποστήριζαν πάντοτε με τέτοια ένταση το Ισραήλ. Ας μην ξεχνούμε τη στάση τους στην Αγγλο-γαλλική επίθεση στο Σουέζ. Οι ΗΠΑ έγιναν τόσο φιλοισραηλινές μετά τον πόλεμο των 6 ημερών, όταν πείστηκαν για το ποιος είναι ο ισχυρός της περιοχής. Κατά τη γνώμη μου δεν είναι τυχαίο ότι η σημερινή αμφιταλάντευση των ΗΠΑ σχετικά με τη φιλοϊσραηλινή πολιτική τους ξεκίνησε λίγο μετά τον αποτυχημένο ισραηλινό πόλεμο κατά της Χεζμπολλάχ το 2006. Εκεί αποδείχθηκε ότι το Ισραήλ δεν είναι αήττητο.

    Η ιστορία με το USS Liberty πάντως είναι πολύ διδακτική για το τι μπορεί να κάνει ένα μικρό κράτος, ακόμη και να υψώσει ανάστημα απέναντι στην υπερδύναμη. Όταν τα αμερικανικά αεροπλάνα εμπόδιζαν τα δικά μας να πετάξουν προς Κύπρο, οι πιλότοι μας τα είχαν "εγκλωβίσει" και με το πάτημα του κουμπιού τα κατέρριπταν. Ποτέ δεν πήραν την έγκριση και, αντιθέτως, διατάχθηκαν να γυρίσουν πίσω. Η εθνική μας ντροπή.

   • Strange Attractor avatar
    Strange Attractor @ Strange Attractor 01/06/2010 15:46:58

    Υπάρχουν πολλά αντίστοιχα περιστατικά, όχι πολύ γνωστά, όπου οι Αμερικανοί τα βρήκαν σκούρα με τους Ισραηλινούς και τελικά υποχώρησαν. Ειδικά στη περίοδο 81-82 με την εισβολή στο Λίβανο. Ρητορικό ήταν το ερώτημα μου διότι πράγματι όλοι σχεδόν πιστεύουν πως χωρίς τις ΗΠΑ, Ισραήλ δεν υπάρχει. Οι τύποι όμως έχουν φτιάξει δική τους τεχνολογία σε πολεμικά αεροσκάφη κλπ. και δεν πολυεξαρτώνται από την Αμερική. (Μόνο απ το εβραϊκό χρήμα της). Σε αντίθεση με εμάς, με την περήφανη εξωτ. πολιτική μας, που αν τυχόν μπλέξουμε σε κανένα μπάμ, θα μείνουμε από αμερικανικά ανταλλακτικά σε 2-3 ημέρες το πολύ.

 5. ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
  ΣΟΝ ΠΕΝ 31/05/2010 22:16:50

  Είναι αρκετά δύσκολο να τοποθετηθείς πολιτικά όταν αντιμετωπίζεις απώλειες ανθρωπίνων ζωών.
  Ομως.
  Μιλάμε για μια εμπόλεμη περιοχή.
  Μιλάμε για ένα έθνος που πέρασε από μύριες συμφορές για ν'αποκτήσει κράτος.
  Συνεχίζει και σήμερα να θάβει τα παιδιά του ευρισκόμενο σε εμπόλεμη κατάσταση περιστοιχιζόμενο από εκατομμύρια εχθρούς που η εθνική τους ιδεολογία πρεσβεύει τον αφανισμό του.
  Εχει απέναντί του και όλους τους βαρειά κομμουνισμένους που βλέπουν στο κάδρο τον παγκόσμιο καπιταλισμό.
  Και ξεχνούν ότι η έπίσημη αναγνώρισή του από USA και ΕΣΣΔ το 1967 έγινε με μιση ώρα διαφορά.
  Ξέρει ότι η όποια κατευναστική πολιτική θα το χαντακώσει αφού η άλλη πλευρά (χαμάς)δεν διαλέγεται αλλά διακηρύσει όπως και το Ιράν τον αφανισμό του από το χάρτη.
  Εκμεταλεύεται τη γαιοστρατηγική του θέση και την βοήθεια της διασποράς και αντιστέκεται.
  Καλύτερα να το έχουμε σαν παράδειγμα προς μίμηση.
  Προτιμά την πολιτική που κλαίνε άλλες μανάδες και όχι οι δικές του όπως συνέβη στο ολοκαύτωμα που τους τσουρουφλίζει και εχουν αποφασίσει να μην επιτρέψουν να ξανασυμβεί.
  Απλώς με την Εθνική τους επιβίωση δεν παίζουν όπως εμείς δυστυχώς.

 6. ήγγικεν avatar
  ήγγικεν 01/06/2010 00:48:23

  και προσυπογράφουμε.

 7. σμπιρος avatar
  σμπιρος 01/06/2010 00:48:57

  Λιγα χρόνια πρίν στην εισβολή στο Λιβανο. Θυμάστε;

  http://2.bp.blogspot.com/_JwUCQiYCz70/SWEnEu18A-I/AAAAAAAAAbY/vTappPw0a90/s1600-h/drama.jpg

 8. Professor Moriarty avatar
  Professor Moriarty 01/06/2010 02:25:18

  Η Γάζα είναι αποκλεισμένη από το Ισραήλ και κατεχόμενη από το Ιράν, διότι η ένοπλη Χαμάς είναι όργανο του Ιρανικού θεοκρατικού καθεστώτος.

  Δεν άκουσα κανέναν "ακτιβιστή" να φωνάζει να φύγει η Χαμάς και ν' αφήσει την Γάζα ήσυχη.

  Και κάτι ακόμα. Γιατί δεν πηγαίνει κανένας "δημοκράτης", "οικολόγος", "ακτιβιστής" στο Ιράν να τους κάνει κήρυγμα για τις παρενέργειες των πυρηνικών, ή να μοιράσει φυλλάδια για τα δικαιώματα των γυναικών, ή έστω προφυλακτικά για το aids; Και μετά να μας πεί για την υποδοχή που θα έχει.

  • Sic transit gloria mundi avatar
   Sic transit gloria mundi @ Professor Moriarty 01/06/2010 14:50:32

   Οι ακραιφνείς δημοκράτες έχουν βρεί το μπελά τους με την πολλή (!) Δημοκρατία στην Ταυλάνδη.
   Οι ακραιφνείς οικολόγοι έχουν να βουλώσουν μια τρύπα στο βυθό της Καραιβικής που ξερνάει μαύρο πετρέλαιο.
   Όσο για τους ακραιφνείς ακτιβιστές, αυτοί έχουν να ρίξουν βενζίνη σε τράπεζες της Μαρφίν.
   Τώρα για τα προφυλακτικά στο Ιράν, μάλλον στους εκεί άνδρες πρέπει να τα μοιράσει, για δική του ασφάλεια.
   Τά 'θελες και τα διάβασες, κε καθηγητά.

   • Sic transit gloria mundi avatar
    Sic transit gloria mundi @ Sic transit gloria mundi 01/06/2010 14:53:25

    Ο κόσμος είναι ζόρικος κι εμείς ασθενικοί: Πάψτε κύριοι συνήγοροι της καζινο-κεφαλαιοκρατίας να μας σορτάρετε, πάψτε και να πετρελαιώνετε τα ψάρια.

 9. neotera avatar
  neotera 01/06/2010 08:08:20

  Είχα παντα εβραίους φίλους που έλεγαν "κάτι δεν πάει καλά από την αρχή σ' αυτή την υπόθεση. Γιατί να χρειάζονται κράτος οι εβραίοι". Ισραηλινό έθνος ως γνωστόν δεν υπάρχει, ούτε μπορεί από ανθρώπους τόσο διαφορετικούς από τα πέρατα της γης. Πρόκειται για τερατογένεση της γεωστρατηγικής του ιμπεριαλισμού, αντίστοιχη με τη "Μακεδονία". Η μίμηση μεθόδων και μέσων από την "τελική λύση" των ναζί, η δημιουργία φυλετικού (ρατσιστικού) κράτους άπαρχαϊντ σαν εκείνο των συμμάχων τους της Νότιας Αφρικής και η αποσιώπηση αυτών των σημαντικότατων για την ανθρωπότητα εξελίξεων μόνο από παλιανθρώπους μπορεί να προέρχεται. Δεν υπάρχει τίποτα άλλο από πίσω τους που να στηρίζει τιςι επιλογές και την πολιτεία τους απ' τα φράγκα. Απλώς φράγκα και ακροδεξιές παπαδίστικες προκαταλήψεις που κανέναν δεν ενδιαφέρουν και κανένας δεν ασχολείται. Οι εβραϊκού θρησκεύματος συμπολίτες μας είναι αξιόλογοι και αξιοσέβαστοι έλληνες που τους υπερασπιστήκαμε και τους υπερασπιζόμαστε όταν χρειαστεί από κάθε ρατσιστική επίθεση και διχαστική απόπειρα στον τόπο αυτό. Τέτοιες διχαστικές επιθέσεις κατά του τύπου και της ανεξάρτησίας της γνώμης μας υφίστανται κατά καιρούς από θρασύτους σιωναζί με προέλευση από την εδώ ισραηλινή πρεσβεία που αποπειράται να επιβάλει λογοκρισία κάθε τόσο και υποχωρεί μπροστά στη γενική κατακραυγή.

  • AegeanHawk avatar
   AegeanHawk @ neotera 01/06/2010 14:35:23

   Αν μιλήσομε για προπαγάνδα, λογοκρισία και κατασκευή ειδήσεων κάντε μια έρευνα με την λέξη pallywood κατά το hollywood.

 10. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 01/06/2010 14:40:07

  Υπενθυμίζω μια είδηση hoax(;) που είχε προκαλέσει γενική θυμηδία, περί δηθεν(;) αγοράς από ισραηλινούς 12 ακατοίκητων ελληνικών νησιών προς 1 δις το κομμάτι για να εγκαταστήσουν δήθεν(;) Παλαιστίνιους !;!

 11. Αγανάκτηση avatar
  Αγανάκτηση 01/06/2010 14:53:14

  Με την πολιτική τους στη Γάζα οι Ισραηλινοί έχουν περάσει πλέον στο επίπεδο της ύβρεως. Αυτό δεν χωρεί αμφιβολία.

  Επίσης όμως δεν χωρεί αμφιβολία ότι οσονούπω οι παλαιστίνιοι και οι άραβες γενικότερα είναι πιθανόν να προσεταιρισθούν στους Τούρκους.

  Καλό είναι λοιπόν οι ελληνικές κυβερνήσεις να μην αποφασίζουν με βάση το συναίσθημα αλλά με βάση το μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο συμφέρον της χώρας μας και τίποτε άλλο.

 12. Polyfimos avatar
  Polyfimos 01/06/2010 15:12:30

  Γιατί δεν πάνε οι ακτιβιστές στην Κύπρο και πάνε στη Γάζα;Γιατί δεν διαδηλώνουμε για την Αφρική ;Γιατί κλαίμε για τους νεκρούς στην Παλαιστίνη και δεν κλαίμε για τους χαμένους μας στη Θράκη ;Γιατί ταϊζουμε γατάκια όταν άνθρωποι πεθαίνουν από πείνα ;Γιατί υποστηρίζουμε την τάδε εκστρατεία για τα μεταλλαγμένα κι όχι για τα πειράματα στα ζώα ;Γιατί κλαίμε για τους νεκρούς στη Μαρφίν και όχι για τον δεκαπεντάχρονο Αφγανό ;Πραγματικά αυτή η συλλογιστική μας οδηγεί στη αποχαύνωση .

 13. ερεγλεντιογλου avatar
  ερεγλεντιογλου 01/06/2010 19:35:13

  Παει το τοπι εχαθη... Αρχικα τι στον Δια φταινε οι Παλεστινιοι που αγωνιζονται για την Ελευθερια της πατριδας τους και ταυτοποιουνται με Ιρανους και γω δεν ξερω τι αλλο;; Γιατι ρε φωσατηρες δεν ριχνετε μια ματια στο Παλεστηνιακο κρατος απο τη μερα που δημιουργηθηκε το Ισραηλ μεχρι σημερα κι επειτα να εξαγεται τα συμπερασματα σας;; Γιατι ρε φωστηρες ταυτιζεται την Παλεστινη με την Βορεια Κυπρο οπου εγκαθετοι προδοτες εστησαν πραξικοπημα-αφορμη(βασει των συνθηκων που ειχαμε προυπογραψει) και χαρισαμε στην Τουρκια το δικαιωμα να επεμβει κ να δημιουργησει τετελεσμενα γεγονοτα;; Μηπως ημασταν το εχεφρων εθνος και τοτε και δεν δρουσαμε εθνοκαθαρτικα;; Η μηπως εμεις σεβαστκαμε τις κοινοτητες Εβραιων στην Θεσσαλονικη και αλλού;; Τσολιαδισκοι και γραικυλοι ημασταν και τα παθηματα μας πρεπουσες καταδικες της ανοησιας μας ηταν και τιποτε αλλο.
  Οσο για τις συμμαχιες της χωρας σε Διεθνες επιπεδο, θα μπορουσαμε να λυθουμε απο το εβραιοατλαντικο αρμα αλλα αργησαμε. Μας προλαβε ο Ταγιπ. Τωρα αναγκαστικα θα πτωχευσουμε εχοντας συμμαχους τους μπατσους του πλανητη που δεν χανουν ευκαιρια να μας χρεοκοπουν κ να μας πουλανε κοψοχρονια.
  Στη παρουσα ας ταχθουμε με το Διεθνες Δικαιο και ας σταυροκοπηθουμε γιατι οσονουπω μας βλεπω μ ενα g3 στα χερια να πολεμουμε στη Θρακη την ωρα που οι Συμμαχοι μας να εκπλειστηριαζουν την Μακεδονια.
  Σ αυτη τη Χωρα των εθνοπατερων και των Δημοκρατων το ΚΚΕ πλεον υπερασπιζεται καλλιτερα τα εθνικα συμφεροντα και ο ΣΥΡΙΖΑ το Συνταγμα!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.