Ποια είναι η Δούρου που αρνείται να σεβαστεί τους νόμους;
22/09/2014 19:54
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ποια είναι η Δούρου που αρνείται να σεβαστεί τους νόμους;

Αν αυτή είναι η πολιτική που θα ακολουθήσει η Δούρου, η πρακτική που κάποιοι την έλεγαν «κουτσογιωργακισμός» τότε έρχονται πολύ δύσκολες μέρες για την Ελλάδα, αν εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτό ούτε εμείς δεν το περιμέναμε. Ότι θα υποστηρίξουμε τον γιο του Μητσοτάκη είναι πρωτόγνωρο, ωστόσο, φαίνεται ότι υπάρχουν και χειρότερα. Κι αυτά ακούνε στο όνομα «Ρένα Δούρου». Τέτοια αθλιότητα και πολιτική ξεφτίλα, τέτοια εκπρόσωπο του παλιού μεταπολιτευτικού κατεστημένου δεν την περιμέναμε.

Μπορεί η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ να είναι οι βασικοί εκπρόσωποι αυτού του χρεοκοπημένου μοντέλου που διόριζε τους πάντες και τα πάντα, όμως, η Αριστερά του Τσίπρα και της Δούρου θα ξεπεράσουν όλο το παρελθόν των δύο μεγάλων κομμάτων. Και έχει πράγματι δίκιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης να απειλεί ακόμη και με παρουσία εισαγγελέα να πραγματοποιούνται οι έλεγχοι στις συμβάσεις υπαλλήλων των δήμων.

Ποιοι είναι αυτοί οι 19 δήμαρχοι και αυτή η Δούρου που αρνούνται να σεβαστούν τους νόμους; Επειδή δηλαδή η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ διόριζαν κόσμο παλιότερα πρέπει να τους πληρώνουμε εφ' όρου ζωής; Και γιατί να πληρώνουμε υπαλλήλους που έχουν πλαστά πτυχία; Με ποιο δικαίωμα υψώνουν σημαία αντάρτικου και δεν στέλνουν τα στοιχεία που τους ζητούνται;

Λένε ότι είναι προκάλυμμα για απολύσεις η αξιολόγηση και ο έλεγχος νομιμότητας των πτυχίων. Ε, λοιπόν, ας απολυθούν, δεν θα πάθουμε και τίποτε αν φύγουν 500-100 λαμόγια. Εδώ έχασαν τη δουλειά τους εκατοντάδες χιλιάδες και δεν κουνήθηκε φύλλο, τους κολλητούς των δημάρχων θα κρατάμε;

Από που κι ως που η κ. Δούρου έγινε προστάτιδα των... κατατρεγμένων αιώνιων τεμπελχανάδων του δημοσίου τομέα;

«Θα πρέπει οι κατεργαράκοι και οι απατεώνες να πάνε σπίτια τους γιατί τέτοιοι είναι αυτοί που χρησιμοποίησαν πλαστά πτυχία και πιστοποιητικά για να διοριστούν», είπε ο κ. Μητσοτάκης και πολύ σωστά.

Και να το πάει και ακόμη παραπάνω αν έχει τα κότσια. Όσοι δήμαρχοι, γαλάζιοι, πράσινοι ή κόκκινοι να πάνε φυλακή αν ευθύνονται για διορισμούς «μαϊμού» υπαλλήλων.

Φτάνει πια να διαλύεται ένα ολόκληρο κράτος κι εμείς να συζητάμε για το αν πρέπει να φύγουν οι επίορκοι υπάλληλοι. Και αν αυτή είναι η πολιτική που θα ακολουθήσει η Δούρου, η πρακτική που κάποιοι την έλεγαν «κουτσογιωργακισμός» τότε έρχονται πολύ δύσκολες μέρες για την Ελλάδα, αν εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ρηνα avatar
  Ρηνα 22/09/2014 20:05:04

  Ποια ειναι η Δουρου; ο προλογος του μυθιστορηματος.....

 2. ΔΗΜΗΤΡΗΣ avatar
  ΔΗΜΗΤΡΗΣ 22/09/2014 20:52:52

  "Και να το πάει και ακόμη παραπάνω αν έχει τα κότσια. Όσοι δήμαρχοι, γαλάζιοι, πράσινοι ή κόκκινοι να πάνε φυλακή αν ευθύνονται για διορισμούς «μαϊμού» υπαλλήλων". Aυτή είναι η ουσία. Και δεν χρειάζεται να γίνεται θέμα στα κανάλια, διότι τότε θα πρέπει όλες οι υποθέσεις πλαστογραφίας όπου πάντα κάποιοι επωφελούνται εις βάρος του λαού να λύνονται στα κανάλια, αλλά αθορύβως, αν ο υπουργός με τους υφισταμένους του είναι έντιμοι και δεν κάνουν πολιτική, συγκεντρώνουν τα αποδεικτικά στοιχεία και η δικαιοσύνη κάνει τη δουλειά της βάζοντας μέσα και τη Δούρου αν στ΄αλήθεια παραβεί το νόμο. Εκτός αν φοβούνται, διότι δεν έχουν καθαρή τη φωλιά τους, και απλά φωνάζουν στα κανάλια για ψηφοθηρικούς λόγους. Αν η Δούρου τους πήρε απο τώρα και τη δικαιοσύνη, πρέπει να παραιτηθούν σε ένδειξη διαμαρτυρίας τουλάχιστον...

 3. Eva avatar
  Eva 22/09/2014 22:13:57

  Είναι πολλοί οι άνεργοι πτυχιούχοι που περιμένουν στη γωνία. Όποιος προστατέψει τις μαιμούδες θα κάνει μεγάλο λάθος.

  • asepites avatar
   asepites @ Eva 22/09/2014 22:40:12

   Κάθε αριστεροδεξιοκεντρώο λαμόγιο και τεμπελχανάς που ήθελε να κάθεται στο δημόσιο και να πληρώνεται με τα δικά μας/σας λεφτά υπέγραφε και μία υπεύθυνη δήλωση ότι "Η ακρίβεια των στοιχείων που υποβάλλονται με αυτή τη δήλωση μπορεί να ελεγχθεί με βάση το αρχείο άλλων υπηρεσιών (άρθρο 8 παρ. 4 Ν. 1599/1986) και Με ατομική μου ευθύνη και γνωρίζοντας τις κυρώσεις (3), που προβλέπονται από τις διατάξεις της παρ. 6 του άρθρου 22 του Ν. 1599/1986, δηλώνω ότι:"....................................................Με λίγα λόγια ΟΛΟΙ όσοι δουλεύουν στο δημόσιο με πλαστά πτυχία ΗΤΑΝ και ΕΙΝΑΙ ενήμεροι τι ποινές και φυλακίσεις τους περιμένουν.Είναι αργά πιά για δάκρυα και το ξέρουν.Όλωνών οι μισθοί επιστρέφονται στο κράτος μαζί με ποινικές κυρώσεις, ίσως και φυλάκιση.ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΠΗΡΑΝ ΣΥΝΤΑΞΗ αλλά "δουλευαν" στο δημόσιο με πλαστά δικαιολογητικά.ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ 150.000 ΟΙ ΕΠΙΟΡΚΟΙ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

   • ΜΙΧΑΗΛ- avatar
    ΜΙΧΑΗΛ- @ asepites 24/09/2014 09:11:15

    "Κάθε αριστεροδεξιοκεντρώο λαμόγιο και τεμπελχανάς που ήθελε να κάθεται στο δημόσιο και να πληρώνεται με τα δικά μας/σας λεφτά υπέγραφε και μία υπεύθυνη δήλωση"... Πολύ σωστός φίλε asepites . Αυτούς λοιπόν επι 40 χρόνια εν γνώσει τους διόριζαν οι "Μητσοτάκηδες" του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Τώρα ξαφνικά, "τους ανακάλυψαν"!!! Και έτσι νομίζουν οι αφελείς οτι θα μας εξαπατήσουν οτι κάνουν κάθαρση και μεταρρυθμίσεις, απολύοντας μερικές δεκάδες δικούς τους που ήταν απο τους εντελώς "ξεσκέπαστους", ενώ έπρεπε να είχαν ήδη απολύσει τουλάχιστο 200.000 απο τους υπόλοιπους "σκεπασμένους" που αυτοί διόρισαν για να πληρώνωνται με δικά μας λεφτά χωρίς να κάνουν τίποτε. Και αφού Κυριάκο μας, έπιασες τους πλαστογράφους που διόρισε το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ γιατί δεν ζητάς να αποζημιώσουν το λαό για τη ζημιά που αυτοί οι πλαστογράφοι μας έκαναν τόσα χρόνια? Δν είσαι νομικός κι δεν ξέρεις οτι όταν συλλαμβάνεται ο απατεών , εκτός της τιμωρίας υποχρεούται να αποζημιώσει και τα θύματα? Και μαζί με αυτόν και οι ηθικοί αυτουργοί? Εχει δίκιο η Δούρου τελικά που λέει οτι θα σας ταράξει στη νομιμότητα. Περιμένω να δώ αν θα το κάνει, ή απλώς αν και αυτή, "κάνει πολιτική" όπως όλοι... Πίσω απο κάθε πλαστό δίπλωμα, να βγάζει και τον πολιτικό που "προώθησε" τον αντίστοιχο απατεώνα στη θέση του...

 4. GregA avatar
  GregA 22/09/2014 23:42:31

  Ναι, εισαγγελείς και σιδηροδέσμιοι οι δήμαρχοι στην ΓΑΔΑ. Είμαστε σοβαροί; Πόσο νερό θα ρίξουμε ακόμη στο μύλο του Αλέξη; Ναι στον έλεγχο της νομιμότητας, αλλά είδαμε τα αποτελέσματα της δίωξης των χρυσαύγουλων, διπλασίασαν τα ποσοστά τους. Με αυτές τις ενέργειες, απλά θα αποδείξουμε ότι αυτή η κυβέρνηση αγωνίζεται να φέρει το δίπλο ΧΑ - Τσίπρα στο πολιτικό προσκήνιο.

  • Eva avatar
   Eva @ GregA 23/09/2014 07:21:00

   Σιδηροδεσμιοι δημαρχοι ισως οχι. Όμως ατομα, με πλαστα πιστοποιητικα ΟΛΟΙ εξω. Ειμαι μακροχρόνια άνεργη, πρωην ΙΥ, πτυχιούχος, και δεν ανέχομαι την προστασία των ρουσφετιών. Τέλος.

   • Καλημέρα . avatar
    Καλημέρα . @ Eva 23/09/2014 09:23:24

    Ο έλεγχος της νομιμότητας των προσόντων για διορισμό δεν βρίσκεται σύμφωνα με τον Δ/Υ κώδικα στην διοίκηση κάθε Δήμου η δημόσιας υπηρεσίας ;(υπουργοί ,γενικοί γραμματείς,διευθυντές προσωπικού κ.λ.π ; ) αυτοί δεν έχουν ευθύνη ; Με συνεργασία τους η ελλειπή έλεγχο δεν προσλήφθηκαν οι παράνομοι ;Γιατί λοιπό ασυλία ; Επίσης θεωρώ παγκόσμιο φαινόμενο να χρειάζεται ειδικός νόμος να κάνει η διοίκηση αυτά που όφειλε να κάνει δεκάδες χρόνια πριν . Επίσης όταν λέμε αξιολόγηση τι ακριβώς εννοούμαι ;Σε τι ακριβώς θα γίνει αξιολόγηση και από ποιους ; Αυτούς που τόσα χρόνια κάλυπταν η παράβλεπαν η ήταν ελλιπής ;Κάπως οξύμωρο και υποκριτικό δεν είναι ; Ας ξεκινήσει αξιολόγηση από δομές και υψηλά ιστάμενους και να συνεχίσει προς τα κάτω ,πρώτα όμως να μας πουν τι ακριβώς θα είναι η αξιολόγηση και σε τι ,δεν μπορεί να είναι αποκλειστικά ο έλεγχος νομιμότητας ,αυτή μπορεί να την κάνει και το σώμα του Ρακιντζή .

 5. RENA OLE!! avatar
  RENA OLE!! 23/09/2014 07:40:36

  Να γίνει έλεγχος στις υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής στην Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά. Ε ρε γέλιο που θα κάνουμε...

 6. Seagull avatar
  Seagull 23/09/2014 09:10:55

  Πολύ σωστά, ούτε ένας δημόσιος υπάλληλος χωρίς να γίνει έλεγχος των πτυχίων του, μα τι διάολο δεν έχει δικαίωμα το κράτος να κάνει αξιολόγηση & έλεγχο του προσωπικού του, να κάνει καινούργια οργανογράμματα, που ζούμε τέλος πάντων, και αυτοί εκεί στον σύριζα, οι παλαιοντολόγοι τον χαβά τους. Βέβαια από την άλλη πλευρά για να είμαστε δίκαιοι η κυβέρνηση έχει καθυστερήσει ανυπόφορα, δύο χρόνια πάει κι έρχεται ο κύριος Κυριάκος και αποτέλεσμα μηδέν.

 7. ΑΛΥΤΗ ΕΞΙΣΩΣΗ avatar
  ΑΛΥΤΗ ΕΞΙΣΩΣΗ 23/09/2014 10:50:58

  Κάθε αξιολόγηση οφείλει να γίνεται με κριτήρια ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ και ΥΠΕΡΚΟΜΜΑΤΙΚΑ, με διαδικασίες απόλυτα ΔΙΑΦΑΝΕΙΣ που να εξασφαλίζουν απολύτως τη ΔΙΚΑΙΗ κρίση. Έτσι ώστε να αναγκαστούν να σεβαστούν τα αποτελέσματά της άπαντες και να εκτεθούν όσοι επιμείνουν στη διαιώνιση της αναξιοκρατίας και των μαυρογιαλούρικων συνηθειών. Δυστυχώς, από τη στιγμή που η ''αξιολόγηση'' του κ. Μητσοτάκη κατάφερε να ταυτιστεί με τη διατεταγμένη μνημονιακή υποχρέωση ....εξασφάλισης συγκεκριμένου αριθμού απολύσεων, έχασε και τη νομιμοποίηση και τη φερεγγυότητα που πρέπει να χαρακτηρίζει κάθε δίκαιη κρίση, ώστε να γίνει αποδεκτή. Οι μαϊμουδοπτυχιούχοι είναι αυτονόητο οτι πρέπει να απολυθούν χωρίς δεύτερη κουβέντα, αλλά και το δουλοπρεπές ...σαφάρι προκειμένου να ικανοποιήσουμε τους με το αζημίωτο ...δανειστές, δεν μας περιποιεί και ιδιαίτερη τιμή. Ως προσβλητική και υποτιμητική διαδικασία ενάντια στη νοημοσύνη μας λοιπόν, αυτού του είδους η....''αξιολόγηση'', απαξιώθηκε ήδη. Υπάρχουν σίγουρα πιο ψύχραιμοι και υπεύθυνοι τρόποι, ώστε ν΄ αποδωθεί Δικαιοσύνη και να ξεκαθαρίσει το νοσηρό τοπίο. Ας τους επιλέξουμε λοιπόν.

 8. Θόδωρος 17.06.201? avatar
  Θόδωρος 17.06.201? 23/09/2014 20:27:28

  Η αξιολόγηση πρέπει να γίνει. Είτε το θέλουν κάποιοι είτε όχι. Αν χωράει βελτιώσεις, αυτές να προταθούν και να γίνουν στο μέλλον. Αν η κα Δούρου (και το εννοώ απόλυτα) καλεί σε ανυπακοή εναντίον νόμων του Ελλ. Κράτους -που τυγχάνει να είναι και σωστοί- τότε θα πρέπει να κληθεί από τα αρμόδια δικαστικά όργανα να δώσει εξηγήσεις! Κι ας είναι νεοεκλεγμένη, κι ας έχει την εξουσία μιας περιφερειάρχου!.. Κανένας πάνω από τον νόμο δεν λέμε? Να αρχίσουμε από τους μεγάλους που τον παραβαίνουν δεν λέμε? Ιδού λοιπόν. Καλέστε την να δώσει εξηγήσεις! Άντε μπράβο! Δεν θα αφεθούν να ξανακάνουν μπουρδ... την χώρα!

 9. Ακρίτας avatar
  Ακρίτας 24/09/2014 07:56:35

  Δεν καταλάβατε ότι το παλαιοπασοκ οι κρατικοδίαιτοι διεφθαρμένοι συνδικαλιστές που πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ θέλουν να ασκούν διοίκηση; Αναμένεται μεγάλο μπάχαλο αν γίνει κυβέρνηση ο Αλέξης, θα γίνουν ρεβανσιστικές απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων (για να δώσουν στην ΕΕ στοιχεία μείωσης δημοσιονομικών δαπανών) και θα ακολουθήσουν προσλήψεις ημετέρων. Ποιός θα τους σταματήσει, η ηθική τους, η ανύπαρκτη ΝΔ ή ο διεφθαρμένος κρατικός μηχανισμός

 10. ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΣ avatar
  ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΣ 24/09/2014 15:26:49

  Νομίζω ότι ο νόμος αυτός που υποχρεώνει ένα προϊστάμενο να βρει σκάρτους υπαλλήλους και εκεί που δεν υπάρχουν είναι προβληματικός.

 11. η Dimi avatar
  η Dimi 24/09/2014 23:33:11

  Νέο καθεστώς ελέγχων για πλαστά δικαιολογητικά (Μητσοτάκης 24/09/14) http://on-msn.com/1wLKZB1

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.