#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
24/04/2008 11:47
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ποια ήταν η πραγματική ζωή του Ιησού;

Νέο κύμα θρησκειολογίας, αναθεμάτων και δοξασιών προβλέπω να προκαλείται στο διεθνές στερέωμα με αφορμή το νέο βιβλίο του διάσημου Ολλανδού σκηνοθέτη Πολ Βερχόφεν («Βασικό ένστικτο», «Ρόμποκοπ» κλπ). Το βιβλίο τιτλοφορείται «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ», αναμένεται να εκδοθεί από εκδοτικό οίκο του Άμστερνταμ τον Σεπτέμβριο και όπως προανάγγειλε εκπρόσωπος του εκδοτικού οίκου (για να ανεβάσει τις πωλήσεις) θα παρουσιάζει ιδεολογικές προσεγγίσεις που έρχονται σε αντίθεση με τη χριστιανική θρησκεία. Όπως, για παράδειγμα, την άποψη ότι ο Ιησούς ήταν γιος ενός στρατιώτη ο οποίος …βίασε τη Μαρία κατά τη διάρκεια μιας εξέγερσης των Εβραίων ενάντια στους Ρωμαίους. Ενώ, ο Ιούδας ο Ισκαριώτης δεν παρουσιάζεται ως ο μαθητής που πρόδωσε τον Ιησού.


Ο Βερχόφεν, εκτός από σκηνοθέτης είναι μέλος και του «Σεμιναρίου του Ιησού», μιας ομάδας περίπου διανοούμενων και μελετητών της βιβλικής ιστορίας, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι η ιστορική πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική από την επικρατούσα πίστη. Μεταξύ άλλων, υποστηρίζουν ότι:
Ο Ιησούς γεννήθηκε στη Ναζαρέτ και όχι στη Βηθλεέμ.
Η μητέρα του λεγόταν Μαρία, ενώ ο πατέρας του δεν είχε θεϊκή υπόσταση και ίσως να μην ονομαζόταν Ιωσήφ.
Ήταν ένας πλανόδιος σοφός ο οποίος συνέτρωγε με απόκληρους της κοινωνίας.
Θεράπευε, χωρίς να χρησιμοποιήσει αρχαίες μεθόδους της ιατρικής ή μαγεία, αρρώστιες που σήμερα θεωρούνται ψυχοσωματικές.
Δεν περπάτησε στα νερά, δεν τάισε το πλήθος με ψωμί και ψάρια, δεν μετέτρεψε το νερό σε κρασί και δεν ανάστησε τον Λάζαρο εκ νεκρών.
Συνελήφθη στην Ιερουσαλήμ και σταυρώθηκε από τους Ρωμαίους.
Καταδικάστηκε ως κοινωνικός ταραξίας και όχι για «βλασφημία» επειδή ισχυριζόταν ότι ήταν ο γιος του Θεού.
Βασικό στοιχείο στην αποδεικτική προβληματική των εν λόγω μελετητών είναι ότι είναι ένας μύθος ο «κενός τάφος» του Ιησού. Ο Ιησούς δεν αναστήθηκε εκ νεκρών, λένε τα μέλη του «Σεμιναρίου του Ιησού». Η θεωρία περί Αναστάσεως βασίζεται στα οράματα των αποστόλων Πέτρου και Παύλου, καθώς και της Μαρίας. 

Διαβάστε στο σημερινό ΒΗΜΑ: Από το «Βασικό ένστικτο» στον βίο του Ιησού  

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 24/04/2008 11:57:29

  Το έχω ξαναδιαβάσει και μάλιστα στο Ισραήλ πριν απο έναν χρόνο περίπου, όταν στην Νεκρή Θάλασσα βρέθηκα στο παζάρι ενός Αμερικανού τουρίστα που ήθελε να κάνει βόλτα στην Θάλασσα με ταχύπλοο και ο Εβραίος βαρκάρης του ζητούσε 200 δολάρια την ώρα.

  Το παζάρι δέν έληξε με την βόλτα, αλλά με την φράση τους Εβραίου

  - μα κύριε εδώ περπάτησε ο Χριστός επάνω στο νερό ...

  και ο Αμερικάνος

  - φυσικά. Και τί άλλο θα μπορούσε να κάνει με τέτοιες τιμές;

  ΠΕΛΙΑΣ

 2. ΑΤΑΚΤΟΣ avatar
  ΑΤΑΚΤΟΣ 24/04/2008 12:09:24

  Factorx –Γι αυτό από χθες βουίζει στην Β.Χ. ότι κάποιος κάποια έχουν αγναντέψει γυναίκα (που έμοιαζε καταπληκτικά με την Ντόρα Μπ.) να περνά το φράχτη και να παγαίνει προς Μονή Βατοπαιδίου πους όπως λένε τα παιδία έχουν να πλυθούν τώρα μήνες (λέτε να υπάρχει έλλειμμα νερού ) .
  Τα κοκαλάκια του ταγματάρχη Γ. Γεννηματά θα τρίζουν .

 3. (A)θανάσης avatar
  (A)θανάσης 24/04/2008 12:22:02

  Είναι το ίδιο σαν να καλείς τον Καλόπουλο στην εκπομπή σου για να γίνεται τζερτζελές...

  Μου κάνει όμως εντύπωση, ότι δεν βρίσκονται εθελοντές για να διατυπώσουν παρόμοια πολεμική για άλλες θρησκείες...

 4. sxolio.gr avatar
  sxolio.gr 24/04/2008 13:18:34

  Μερες που ειναι αντι για τις κλασσικες τριχες που έχει η τηλεόραση νοικιαστε και δείτε το απόλυτο επετειακό φίλμ για τη ζωη του Χριστου:
  Life of Brian, By Monty Paython.

 5. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 24/04/2008 13:30:29

  (Α)θανάση,

  και δέν σου κάνει εντύπωση ότι, κάθε χρόνο περίπου το Πάσχα εμφανίζονται παρόμοιες ιστορίες;

  Ξέχασες τον Da Vinci και το σχετικό φίλμ και απο ποιούς το φίλμ αυτό χρηματοδοτήθηκε; Ξέχασες τον Πάπα, που πρόπερσυ για πρώτη φορά βγήκε στην ΤιΒι για να πεί ότι, τον Ιούδα καμία χριστιανική θρησκεία δέν πρόκειται να αθωώσει; Γιατί ένας πληρωμένος Καρδινάλιος μέσα απο το Βατικανό είχε γράψει βιβλίο για την άφεση των αμαρτιών του Ιούδα. Και αυτόν την άλλη μέρα ο Πάπας τον αποοσχημάτισε με την βαρύτατη κατηγορία της προσβολής της χριστιανικής πίστεως.

  'Ασε που στην Αμερική ήδη υπάρχουν περίεργες θρησκευτικές οντότητες, όπως οι διαθρησκευτικοί ιερείς ( ! ), των οποίων η μόνη δουλειά είναι να τελούν γάμους ανάμεσα σε Χριστιανούς και Εβραίους, ενώ μέσα στην μαφία του Λευκού Οίκου συγκαταλέγεται και ένας υπνωτιστής - κάτι σαν τον Ρασπουτίν στην Αυλή των Τσάρων - με το όνομα John Hage, που ίδρυσε εκεί μέσα - θα τον βρείς στον Google - την ένωση Xριστιανών Εβραίων, ή κάτι τέτοιο, με την εντολή του Θεού. Και που στην ένωση αυτή η βασική προσευχή λέει ότι, ο Θεός να φυλάει τον Μπούς και τους Εβραίους απο τους Άραβες, τους Παλαιστίνιους και τον Αχμεντινεζάντ. Kαι άλλα πολλά λέει που κάνουν ανέκδοτα για τους Ευρωπαίους. Ποιού Θεού όμως δέν μας λέει. Εκτός άν πρόκειται για τον Θεό, με τον οποίο επιμένει ακόμα να συνομιλεί ο Πρόεδρος Μπούς.

  Δεν σου θυμίζει διαθρησκευτικό ιερέα ο σερ Μάθιου Νίμιτς; Εβραίος λένε ότι, είναι και αυτός.

  ΜΟΝΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΛΙΓΑ σαν σχόλιο με αφορμή όσα γράφεις αγαπητέ φίλε. Και ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ καθαρά χριστιανικό

  ΠΕΛΙΑΣ

 6. συνταξιούχος avatar
  συνταξιούχος 24/04/2008 14:04:46

  Πάντως η πρόσκληση είναι ανοιχτή

  http://www.avgi.gr/cgi-bin/hwebpressrem.exe?-A=487753&-w=&-V=hpress_int&-P

  δεν πάμε μια εκδρομή και μις
  Καλό θα κάμει εμάς ,
  εσάς
  και τους φίλους .
  Και άσε τους άλλους(τους «εχθρούς» να σκάνε .

 7. Sergios avatar
  Sergios 24/04/2008 14:21:39

  ΜΠΑΡΜΠΟΥΤΣΑΛΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΠΑΡΜΠΟΥΤΣΑΛΑ!...

 8. σαχλαμπούχλας avatar
  σαχλαμπούχλας 24/04/2008 14:37:14

  το μπαγάσα, πάλι θα κονομήσει.
  καταπιάνεται με το δυνατότερο brand name των τελευταίων 2000 ετών!

  μόνο η κόκα κόλα μπορεί να το ξεπεράσει!

 9. "χωσιά" avatar
  "χωσιά" 24/04/2008 21:33:19

  Ανεξίτηλες λιλιές ζωγραφιές...

  «Δεν του στέρησαν μόνο το αληθινό του πρόσωπο. Αλλά και την ταξική του προέλευση. Και το πιο εγκληματικό, εξουδετέρωσαν την σημασία του θανάτου ενός ανθρώπου που πέθανε για τις ιδέες του, με την θεϊκή ανάσταση. Και να γιατί: ένας Προμηθέας, τολμηρός και ανενδοίαστος, λάτρης του ανθρώπου, που τον χειραφετεί από τον φόβο των θεών, στερώντας τους την αποκλειστικότητα της ησιόδειας παντογνωσίας, είναι υπεραρκετός. Άλλο φαινόμενο ανθρώπου ικανού να πεθάνη για τις ιδέες του και από αγάπη για τον συνάνθρωπο του, είτε αλυσοδεμένος στους βράχους είτε καρφωμένος στον σταυρό, αυτό α π ο κ λ ε ί ε τ α ι να επαναληφθεί. Η μόλυνση της ελληνικής διαφθοράς θ α σ τ α μ α τ ή σ η ε δ ώ και γ ι α π ά ν τ α.

  Έτσι αποφάσισαν οι ηγέτες της εποχής. Και το πέτυχαν. Και να πώς: Ο Ιησούς, ο μαραγκός, ο γιος του μαραγκού, θα πολιτικογραφηθεί σε γιο παντοδύναμου αριστοκράτη. Ποιος ήταν ο αριστοκράτης αυτός; Μα ο Θεός, κύριοι! Και το παιδί του, ο Χριστός, δεν υπήρξε ποτέ αναρχικός ούτε και είχε ανατρεπτικές ιδέες. Αλλά ειδική αποστολή από τον άρχοντα του κόσμου, τον πατερούλη του, τον Θεό. Κατά λάθος, βέβαια ταλαιπωρήθηκε λίγο από τον υπερβάλλοντα ζήλο των Αρχών Ασφαλείας της χώρας. Αλλά τα μέσα του μπαμπά ( γι’ αυτό επεμβαίνει κάθε τόσο από τον ουρανό) τον σώσανε και φυγαδεύτηκε τελικά στο εξωτερικό, που τότε λεγόταν «Ουρανός».

  Και ο Ιησούς, ο απειλητικός κι επικίνδυνος αναρχικός μαραγκός, χάθηκε μόνος, σκοτωμένος δυο φορές, μια πριν και μια μετά θάνατον, από τα ίδια εγκληματικά χέρια που τον σταύρωσαν, εξυπηρετώντας και νεκρός την ηγέτιδα Τάξη που αγωνίστηκε να ανατρέψει», "Αντιγνώση, τα δεκανίκια του καπιταλισμού"...

  Η υποσημείωση γράφει: «Υπάρχουν σημαντικοί επιστήμονες που δημιούργησαν Σχολές και που ισχυρίζονται ότι ιστορικά ο Ιησούς δεν υπήρξε ποτέ»... (Σσ. Κι έχουν δίκιο!)

 10. Μακιαβέλλι avatar
  Μακιαβέλλι 24/04/2008 23:59:34

  Συνιστώ οπωσδήποτε την ταινία "Η ζωή του Μπράιαν", για όλους τους χριστιανοανησυχούντες.

  Υπάρχει και σε τόρεντ στο mininova ή το demonoid ή το piratebay.

  Και καταγγέλω τα μακρινοξάδερφα για την κακοποίηση του τραγουδιού της ταινίας

  ΕΛΛΕΙΨΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ, χαρακτηριστικό σύγχρονων νεοελλήνων (ιδιαίτερα των χριστιανοανησυχούντων)

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.