28/06/2008 13:57
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ποια Ζήμενς και ποια κρίση;

Είναι να μη χαμογελάει η κοπέλα της φωτογραφίας έχοντας εξασφαλίσει εισιτήρια για τη μία και μοναδική συναυλία της Μαντόνας στην Αθήνα που θα γίνει στις 27 Σεπτεμβρίου; Η προσέλευση του κόσμου στα εκδοτήρια, χθες, πρώτη ημέρα διάθεσης των εισιτηρίων, ξεπέρασε κάθε προσδοκία, με αποτέλεσμα να σχηματιστούν μεγάλες ουρές. Τα εισιτήρια ξεκινούν από 80 ευρώ και φτάνουν μέχρι και τα 250 ευρώ για τις VIP θέσεις. Με 90 ευρώ είσαι μπροστά στην αρένα. Αναρωτιόμαστε βέβαια αν στοιχίζουν το ίδιο και τα εισιτήρια για τις συναυλίες της Μαντόνα σε άλλες πόλεις..(από την «Καθημερινή»).

Με κίνδυνο να προκαλέσω ορυμαγδό σχολίων από τους καλοπροαίρετους παρατηρητές του μπλογκ, εγώ δηλώνω πάντως ότι η Μαντόνα μου αρέσει. Κυρίως επειδή είναι σοβαρή επαγγελματίας και δεν αναδείχθηκε κλαίγοντας γοερά στην βίλα της στην Εκάλη για το δράμα των αδελφών μας στην Κύπρο, ούτε συνδικαλιζόμενη υπερ των δικαιωμάτων των απανταχού ατάλαντων.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 28/06/2008 16:25:23

  Η Μαντόνα ασπάστηκε την Καμπαλά, πρόσφατα...

  (The Guardian)
  «Οξείες επικρίσεις δέχεται ο ΟΗΕ για το γεγονός ότι εκδήλωση στην έδρα του Οργανισμού στην οποία συμμετείχαν διάσημοι αστέρες του θεάματος, χρησιμοποιήθηκε για την προώθηση των συμφερόντων ενός κέντρου για την ΚΑΜΠΑΛΑ και ενός καταστήματος του οίκου μόδας Gucci.

  Μπλόγκερ και μέσα ενημέρωσης επέκριναν τη χρήση της έδρας του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη για την εκδήλωση με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για τη Raising Malawi, οργάνωση η οποία διαχειρίζεται το κέντρο της Καμπάλα (σ.σ. Καμπαλά, κανονικά) στο Λος Αντζελες και η οποία συγκεντρώνει χρήματα για τα παιδιά στο Μαλάουι της Αφρικής. Επικεφαλής της Raising Malawi είναι η διάσημη Αμερικανίδα τραγουδίστρια Μαντόνα, ενώ στην οργάνωση απασχολούνται κυρίως εργαζόμενοι στο εκπαιδευτικό τμήμα του κέντρου της Καμπάλα στο Λος Αντζελες οι οποίοι διδάσκουν τις αρχές του απόκρυφου* αυτού δόγματος του ιουδαϊσμού.

  ..Κάθε διάσημος προσκεκλημένος πλήρωσε 10.000 δολάρια για να παρακαθίσει στο δείπνο με σολομό που παρέθεσε η οργάνωση», (από την «Κ»).

  ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΜΠΑΛΆ;;;

  «Προφανώς, τα πνεύματα μπορούν να βοηθήσουν ή να κάνουν ζημιά στην ζωή … Ένας παρατηρητικός επισκέπτης στον τάφο του Simon ben Yohai, στο Meron της Παλαιστίνης, θα διακρίνει μια στρατιά ικετών της βοήθειας του αγίου [Σημείωσις (του κειμένου): κατά τον 2ο μ. Χ. αιώνα, ο «άγιος» ήταν ένας ταλμουδιστής θεράπων της ΜΑΥΡΗΣ ΜΑΓΕΙΑΣ, (: “Talmudic voodoo-worker”, γράφει), συσχετισμένος με τη Zorah, κύριο πολύτομο έργο της Ιουδαϊκής KABBALAH] … », “Jewish Magic and Superstition”, rabbi Trachtenberg, εκδ. Behrmann’s, New York, 1939, σελ.64.

  “Ο καταχωρημένος στο «Who’s Who in American Jewry», Rabbi Joshua Trachtenberg, στο υπερασπιστικό τής φωτεινότητας βιβλίο του, “Jewish Magic and Superstition”, (Brehrmann’s N. Y., 1939), γράφοντας για την πολυαιώνια φήμη των Εβραίων ως εξασκημένων επαγγελματιών της MAYΡΗΣ MAΓΕΙΑΣ και όλων των σχετικών α π ο κ ρ υ φ ι σ τ ι κ ώ ν* τελετουργιών, δηλώνει- διευκρινίζει- εξηγεί- διασαφηνίζει- βεβαιώνει, στο κεφ. β΄:

  «Οι ΠΗΓΕΣ αποκαλύπτουν ότι οι Εβραίοι ήταν, τουλάχιστον, εξοικειωμένοι με μεθόδους πρόκλησης βαριάς σωματικής ή ψυχικής πάθησης και θανάτου, διέγερσης ή εξουδετέρωσης παθών, εξαναγκασμού ανθρώπων στις εντολές τους, χρησιμοποίησης δαιμόνων στην μαντική κι άλλους σκοπούς τους .. Ανακαλύπτουμε σε αφηγήσεις δύναμης μάγου, να προβάλει την ψυχή του σε απομακρυσμένα μέρη, να επιτελεί μια εντολή- παραγγελία και, μετά, να επιστρέφει στο υπό κωματώδη κατάσταση σώμα του», (σελ. 13) ..

  «Η εβραϊκή μαγεία .. λειτουργεί εντός του εβραϊκού θρησκευτικού συστήματος», (σελ. 15) .. «Το μέλλον είναι ένα ανοικτό βιβλίο στους π ο λ ι τ ο γ ρ α φ η μ έ ν ο υ ς τού υ π ε ρ φ υ σ ι κ ο ύ β α σ ι λ ε ί ο υ (: καλό!) και, όπως τα σατανικά και τα αγγελικά πνεύματα, οι πεθαμένοι μπορούν, με το να γίνουν ωτακουστές, να μάθουν χωρίς κόπο τις τελευταίες αποφάσεις του ουράνιου δικαστηρίου. μπορούν να πετούν αθόρυβα μέσα στο διάστημα, ώστε να ακούν τι έχει αποφασιστεί να γίνει. Έπειτα, το αναφέρουν στους «οικείους» τους, στους «δικούς» τους, πίσω στην γη, μέσω ονείρων ή προσωπικών εμφανίσεων ..

  Αλλά, γενικά, ο κόσμος των πνευμάτων είναι επιφυλακτικός με τα μυστικά του και παρακινείται να τα αποκαλύψει μόνον υπό μαγικές μεθόδους .. μυστικές επικλήσεις και α π ό κ ρ υ φ ε ς* τελετουργίες είναι αποτελεσματικές στον να εξαναγκάσουν τους νεκρούς να υπακούσουν στην επιθυμία του μάγου. Η τέχνη της νεκρομαντείας είναι μια εξειδικευμένη λειτουργία της ΜΑΥΡΗΣ ΜΑΓΕΙΑΣ», (σελ. 65). Και: «Η επίσημη γλώσσα του ουράνιου δικαστηρίου είναι τα εβραϊκά .. Αυτή η αρχή ήταν συγχρονισμένη με το Ταλμούδ», (σελ. 74)”, Ellizabeth Dilling, κεφ. VIII, www(ντοτ)come-and-hear(ντοτ)com


  ----------------------------------
  *«Αλλά ο πολιτισμός της αρχαίας Ελλάδας ήταν πολιτισμός της Πόλης και διέποταν από την
  ε-υ-θ-ύ-ν-η και τη σ-υ-μ-μ-ε-τ-ο-χ-ή. Η πνευματική ανάπτυξη των χαρισματικών ατόμων και των μυημένων στα “απόκρυφα εκπαιδευτήρια” μετουσιωνόταν σε ποίηση, τραγωδία, φιλοσοφία, τέχνη, επιστήμη αρχιτεκτονική, δημοκρατία, χορό, θέατρο, τραγούδι, αισθητική, άθληση, πνεύμα εξερεύνησης και διαστολής μέσα στον υπαρκτό χειροπιαστό κόσμο.

  Που σημαίνει, ότι η απόκρυφη διδασκαλία δεν είχε κατά κανέναν τρόπο σημασία καθ’ εαυτήν. Οι α π ο κ ρ υ φ ι σ τ έ ς της αρχαίας Ελλάδας είτε βρίσκονταν χαμένοι στην προσπάθεια να βιώσουν το υπερπέραν και ήταν ΑΧΡΗΣΤΟΙ για το κοινωνικό σύνολο, άρα ΔΕΝ ήταν Έλληνες, είτε μετουσίωναν την επαφή τους με το πνεύμα στις ποιότητες που προαναφέραμε, δηλαδή σε μεγαλειώδη τροφή για το κοινωνικό σώμα, οπότε ΔΕΝ ήταν “αποκρυφιστές”!», Στέλιος Φανός, «Οδηγός βιβλίων για την Αρχαία Ελλάδα», τ. β΄, εκδ. Κίνηση Ιδεών. Ο συγγραφέας μεταφέρει την άποψη του βιβλίου τού Αντωνίου Χαλά, «Αι εκπληκτικαί αποκαλύψεις επί της Αρχαίας Ελλάδος της Ελένης Πετρόνβα- Μπλαβάντσκη», επιμ. Έκδοσης Ν. Πρεάρης, 1998

 2. Προφήτης avatar
  Προφήτης 28/06/2008 20:48:36

  Η Μαντόνα
  1. Έγινε Εβραία, όπως σωστά επισημαίνει ο ν.γ.

  2. Είναι το ίνδαλμα των πούστηδων (μαζί με τον old-boy, πάμε για αγωγή από "θιγόμενες")
  δες το λινκ στο
  http://manolisvardis.wordpress.com/2008/06/27/national/

  Και τα δύο πασίγνωστα lobbies.

 3. Basil avatar
  Basil 29/06/2008 10:24:33

  Τσσσ.. Τσσσ.. Τσσσ!!! Τι λόγια είναι αυτά προφήτη;
  Θα εμφανιστεί πάλι η αστυνομία του ιστού!!

  Για να προβοκάρω την ανάρτηση πέρα από την ανθρωπολογική-πολιτική-οικονομική διάσταση του θέματος, που σώστά επισημαίνεται βρίσκω πολύ ηλίθια τα τραγουδάκια της Μαντόνας, και κατ' επέκταση τους ανθρώπους που έδωσαν ζεστό χρήμα για να την δούν. Η μουσική είναι ένα κριτήριο. Φαντάζομαι απάντήσεις "εγώ τα ακούω όλα" χαρακτηριστικές κλισέ απαντήσεις...

  Χθές διαπίστωσα ότι ακόμα "τη βρίσκω" με το Argus των Wishbone Ash για παράδειγμα.

 4. ataktos avatar
  ataktos 29/06/2008 11:15:44

  kapou ston elevtero tipo tis paraskevis ida ke tin mehri prosfata simetohi tou N.Stefanou tou Sioufa sto D.S.OTE .
  kano
  lathos ???

 5. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 29/06/2008 14:19:25

  basil,

  η Μουσική δεν είναι, απλώς, ένα κριτήριο. Είναι, φίλε, ΤΟ κριτήριο! Μια απάντηση στην ερώτηση "τι Μουσική ακούς- γουστάρεις;", είναι το αποτέλασμα που θα 'βγαζες για τον χαρακτήρα του ερωτόμενου μετά ...1000 ερωτήσεις, -κι ΑΝ!. Το "ακόμα “τη βρίσκω” με το Argus των Wishbone Ash για παράδειγμα", δίνει περισσότερες πληροφορίες για Σένα, απ' ό,τι όλα τα ποστ που έχεις βάλει, -κι αυτά ..."στο κύβο"! (Εγώ σε συμπαθώ, σε νοιώθω πιό "οικείο",΄πλέον!). Αρκεί, βέβαια, να ξέρει κάποιος τι εστί "Argus των Wishbone Ash", γιατί είναι και γ..ώ τους "κωδικούς πρόσβασης", φιλτράρει πολλούς.

  Υπολογίζω ότι εδώ μέσα όσοι "συχνά-ζουνε", στην πλειοψηφία τους, γνωρίζουν τι εστί "Argus των Wishbone Ash". (Ελπίζω, τουλάχιστον!)

 6. Basil avatar
  Basil 29/06/2008 19:57:42

  Φίλε Νήπιε γέροντα

  Με αυτά που γράφεις "δίνει περισσότερες πληροφορίες για Σένα" ανησυχώ. Ξέρεις, καταγραφές ψυχολογικών προφίλ, προτιμίσεων κλπ. Οντως επειδή ήταν λίγο προβοκατόρικο το σχόλιο (είχε την λέξη ηλίθιοι) είπα να δώσω και ένα στίγμα, ίσως πάλι προβοκατόρικα- ελιτίστικα. Ομολογώ, ότι δεν περίμενα απάντηση και μάλιστα τέτοια. Μιά όμως που ανοίξε το θέμα και επειδή με τους Εβραίους και τη Siemens δεν προκείται να βρεθεί άκρη το συνεχίζω.

  Νομίζω ότι τα πράγματα είναι δυναμικά μέσα στη ζωή και το ακόμα "τη βρίσκω" έχει δύο διαβάσματα: α) η Μουσική δεν έχει ξεπερασθεί, που υποδηλώνει και τη διαχρονία του και β) Οι χαρακτηριστικές προτιμίσεις παραμένουν αναλοίωτες, εφόσον ισχύει το α). Για να ισχύει το α) πρέπει το συγκρότημα, ο καλλιτέχνης που μας έδωσε την Μουσική να ήταν είτε σε αρχική κατάσταση με δυναμική είτε σε ωριμότητα. Πχ. δεν ισχύει το ίδιο για το Pilgrime age των Wishbone ash.

  Αυτό ίσχύει για παράδειγμα και για Stil life των Van der graf, όπως για the yes album, trespass Genesis etc. Αυτά αποτελούσαν και την μουσική της ωριμης εφηβείας τότε στα τέλη του 70, αρχες 80. Οπως παρατηρείς αυτά κατά κύριο λόγο ανήκουν στο λεγόμενο progressive rock, με λίγες εξαιρέσεις . Καθώς περνάν τα χρόνια όμως παρατηρήσα προσωπικά τέσσερα σημεία
  α) στο εξωτερικό (πάνω από μήνα) ένα κομμάτι με αγγλικό στίχο δεν έχει το ίδιο άκουσμα συναισθηματικά, δεν είναι το ίδιο. Και νιώθεις μια νοσταλγία για το μπουζουκάκι που το είχες γραμμένο εδώ στο σπίτι.
  β) Ο ελληνικός στοίχος σου μιλάει αλλιώς στη καρδία σου, στην ψυχή σου πως να το πω. Ακουσα πρόσφατα τη "θανάσιμη μοναξία του αλέξη ασλάνη" του διονύση και μάλιστα σε σπίτι περασμένου ανθρωπου. Κατάλαβα τι ήθελε να πεί ο ποιητής στο στίχο " Η μποτίλια έχει αδειάσει, του μπάρμπα Αλέξανδρου η μποτίλια έχει αδειάσει (το τέλος της ζωής) Απερίγραπτο. Αυτό δεν νομίζω ότι μπορεί να στο δώσει ένα κομμάτι με αγγλικό στίχο. Δυστυχώς δεν έχει πολλά τέτοια πιά.
  γ) Μια προσωπική στροφή στο primitive rock. Δυνατός ήχος και πιό US στύλ. Φαίνεται περίεργο αλλά έτσι είναι.
  δ) την κλασσική μουσική όσο και έχω προσπαθήσει δεν την καταλαβαίνω, δεν μου μιλάει όπως και η Jazz (ξενερουά).
  Αφησα τελευταίο τον μέγιστο παππούλη Mayal που αυτόν τον ακούω πολύ συχνά.
  Για τα σύγχρονα ακούσματα νομίζω ότι σε μεγάλο βαθμό είναι copy-paste.

  Αυτά ως προς τα ακούσματα.

  Μusic for the masses, because everything comes in large amounts?

  Χάρηκα που τα είπαμε

 7. Προφήτης avatar
  Προφήτης 29/06/2008 21:11:05

  Basil
  Αδερφέ (πλέον)

  Το Argus λέει για σένα τα πάντα ή έστω τα περισσότερα.
  Γιατί, εξηγεί ο ν.γ.

  Παρόμοια, πρόσφατα, με συγκίνησε το Nightingales and Bombers των Manfred Mann.
  Μετά από πολύ καιρό που είχα να το ακούσω.

  Στα 4 σημεία ομονοούμε.
  Όλοι διεκδικούν μοναδικότητα και όταν διαπιστώνουν ταυτίσεις ενδόμυχα "ενοχλούνται".
  Προσωπικά, έχω καταλήξει ότι είμαι/είμαστε γεννήματα μιας ιστορικής εποχής και των πολιτισμικών αναφορών της (Πολιτική, Ιδεολογία, Τέχνη, Τρόπος Ζωής). Κι όταν βρίσκω όμοιους χαίρομαι.

  Όπως τσουγκρίζουν τα ποτήρια στη Σαλονίκη :
  "Σε μάς και στους ομοίους μας. Λίγοι μείναμε !!!"

 8. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 29/06/2008 21:33:28

  Basil, Προφήτη, παίδες,

  είμαι, απλά, πολύ χαρούμενος εξ αιτίας σας! Θα απαντήσω πιο αργά, απόψε, με άνεση χρόνου και όπως αρμόζει στην Φιλοσοφική μου λίθο. Μέχρι τότε, τσουγκρίζω το e- ποτήρι μου ΜΑΖΙ σας, στην πρόποση του Προφήτη:

  “Σε μάς και στους ομοίους μας. Λίγοι μείναμε !!!”. ΝΑΙ, γιά! ΓΕΙΑ ΜΑΣ, αδέρφια!!!

 9. Basil avatar
  Basil 29/06/2008 22:52:28

  Αδελφοί, Φίλοι, στο διάβα του χρόνου....

  Ομολογώ και πάλι την ευχάριστη έκπληξη μου. Ηπια ήδη μία μπύρα στην υγεία σας. Η πρόποση είναι λίγο θλιμένη, αλλά έτσι είναι όντως. Και στα καλά και στα κακά και στα μέτρια ετούτης της ζωής...

  “Σε μάς και στους ομοίους μας. Λίγοι μείναμε !!!”

 10. Αλεξάνδρα avatar
  Αλεξάνδρα 29/06/2008 23:15:18

  Αι γειά σου φάκτορα. Και μένα μου αρέσει. Ειδα πριν απο πολύ καιρό συναυλία της στο Παρίσι ή στο Λονδίνο (ουτε που πρόσεξα)απο δορυφορική. Ηταν απίστευτη. Με μια ενέργεια απογειωτική σε ένα πολύωρο σόου που σε καθήλωνε μέσα εστω και απο την πολύ μικρή οθόνη που το εβλεπα. Ολο το σόου σχεδόν επάνω της για 2 ώρες, και στο τέλος νόμιζες οτι θα απογειωθεί.

 11. Προφήτης avatar
  Προφήτης 30/06/2008 00:10:11

  Basil, Γέροντα, μη θλίβεστε.
  Ίσα-ίσα η πρόποση, στα καρντάσια, απηχεί επιλεκτική υπερηφάνεια για ό,τι είμαστε και εκπροσωπούμε.

 12. Basil avatar
  Basil 30/06/2008 00:28:50

  Και καθώς τελειώνει η μέρα σας θυμίζω τους στίχους του Pilgrims

  Sometimes you feel so far away,
  distanced from all the action of the play,
  unable to grasp significance,
  marking the plot with diffident dismay,
  stranded at centre stage,
  scrabbling through your diary for a lost page:
  unsure of the dream.
  Kicking a stone across the beach,
  aching for love and comfort out of reach:
  the way ahead seems to be so bleak,
  there's no-one with any friendship left to speak
  or show any relation
  between your present and future situations...
  lost to the dream.


  Away, away, away--look to the future day
  for hope, some form of peace
  within the growing storm.
  I climb through the evening,
  alive and believing
  in time we shall all know our goals
  and so, finally, home;
  for now, all is secret -
  though how could I speak it,
  allow me the dream in my eye!
  I've been waiting for such a long time
  just to see it at last, all of the hands tightly clasped,
  all of us pilgrims.

  Walking in silence down the coast,
  merely to journey - here hope is the most,
  merely to know there is an end;
  all of us - lovers, brothers, sisters, friends
  hand in hand.
  Shining footprints on the wet sand
  lead to the dream.
  The time has come, the tide has almost run
  and drained the deep: I rise from lifelong sleep.
  It seems such a long time
  I've dreamed but now, awake,
  I can see we are pilgrims and so
  must walk this road,
  unknown in our purpose,
  alone, but not worthless,
  and home ever calling us on.
  We've been waiting here for so long,
  all of our hands joined in hope,
  holding the weight on the rope
  all of us pilgrims.
  (Van der graf G)


  Αρε καρντάσια τι μου θυμίσατε!!!

  (και σχεδόν επίκαιροι)

  Τα λέμε

 13. Προφήτης avatar
  Προφήτης 30/06/2008 00:52:08

  Αδέρφια, κατεβάστε κι αυτό και πέστε τη γνώμη σας.
  Δεν λέω τίποτα προκαταβολικά για να μην επηρεάσω.
  http://rapidshare.com/files/114575147/04_Dirty_City.mp3.html

 14. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 30/06/2008 04:08:01

  Καθόλου θλιμένος δεν είμαι!
  Αν και δεν είμαι από την "Θες-άλλο-νίκη;", την αγαπάω αυτή την πόλη. Έχω ζήσει πολλά χρόνια εκεί, η πρώην γυναίκα μου ήταν Σαλονικιά, ο γιος μας γεννήθηκε εκεί, η δεύτερη (που την γνώρισα αλλού!) επίσης και οι αγαπημένοι μου Φίλοι, Παύλος- Βασίλης- Χρίστος- Γιάννης- Κώστας και Νίκος, τα πάλαι ποτέ "Σπαθιά", -τα καλύτερα παιδιά που γνώρισα ποτέ, γενικά, όχι μόνο ανάμεσα στους καλλιτέχνες. Μια που γιορτάζει ο Παυλής σήμερα, θα χρησιμοποιήσω, για να κλείσουμε το βράδυ, ένα τραγούδι του. (Εντάξει! "Για να αρχίσει καλά η μέρα", μάλλον!)

  *****
  ΟΙ ΘΕΡΙΣΤΕΣ


  Μπήκε ένας ήλιος μες στο σπίτι και με ξύπνησε
  μετά με οδήγησε σε κάτι έρημες ακτές,
  έκαψε όλα μου τα ρούχα και με τύφλώσε,
  άπλωσε γύρω μου κάτι παράξενες σκιές.

  Μετά μου κόλλησε στα μάτια τηλεσκόπια
  και είδα ηλιοτρόπια σε κάμπους μακρινούς
  να στρέφονται στο φως σαν περισκόπια
  για αυτούς που θάφτηκαν από ασήκωτους καιρούς.

  Για όλους αυτούς που ονειρεύτηκαν να ζήσουν
  ένα ταξίδι μακρινό μα δεν προλάβανε αυτούς,
  αυτούς που δεν προλάβαν να γυρίσουν
  απ'το ταξίδι που οι άλλοι ονειρεύτηκαν απλώς...

  Ήρθε ένας άνεμος το απόγευμα και φύσηξε,
  κάπου μακριά μουγκρίζαν κάτι μηχανές
  κι όπως κυλούσε το τραγούδι τους με κοίμιζε,
  κάτι μου θύμιζε, κάτι εικόνες απ' το χτες.

  Κάτι ανθρώπους που με κρύψαν όταν έβρεχε,
  αίμα και δάκρυα πάνω στις σκεπές,
  κάτι κορίτσια που με κύλισαν στα σύννεφα
  όταν πατάγανε στη Γη με τα δρεπάνια οι θεριστές.

  Όσοι κρυφτήκαν στα τριαντάφυλλα γλιτώσαν,
  άλλοι πληρώσαν για κάθε αύριο με ένα χτες
  μα οι θεριστές ποτέ κανένα δεν προδώσαν,
  ξηλώσαν τα αγκάθια απ' όλες τις καρδιές...

  Ήρθε ένα σύννεφο το βράδυ και με τύλιξε,
  πριν να προλάβω να σκεφτώ γέμισε η νύχτα αστραπές
  κι ώσπου να βρω κάτι να πω η νύχτα μίλησε,
  η νύχτα είπε πως απόψε είναι νύχτα για ευχές...

  Τα πλάσματα τριγύρω ησυχάσαν,
  μόνο το δέντρο της σιωπής, το δέντρο της σιωπής
  άπλωσε λίγο τα κλαδιά του και με φτάσαν,
  είχαν τα λόγια που θα πω μέσα στα φύλλα του φωλιές:

  Θέλω έναν ήλιο το πρωί πάνω απ'τη θάλασσα,
  έναν άνεμο το απόγευμα να διώχνει τις σκιές,
  ένα σύννεφο το βράδυ, ένα σύννεφο
  που οι κεραυνοί του να φωτίζουνε στα βράχια τις μορφές
  όλων αυτών που ονειρεύτηκαν να ζήσουν
  ένα ταξίδι μακρινό μα δεν προλάβανε αυτούς,
  αυτούς που δεν προλάβαν να γυρίσουν
  απ'το ταξίδι που οι άλλοι ονειρεύτηκαν απλώς...

  Αυτά είχα να τους πω όμως δε μίλησα,
  μ' άρεσε όπως την κοιτάζανε οι λύκοι από μακριά,
  αγκάλιασα τη νύχτα και τη φίλησα,
  ήτανε ωραία τα φιλιά...
  ήτανε ωραία τα φιλιά...
  ήτανε...

  ΥΓ. Ελληνικοί στίχοι, Basil, ελληνικοί στίχοι! Άλλη φάση, όπως είπες. Αν, πάντως, ο Φάκτορας κάνει πραγματικότητα τα σχέδια που μας γράφει για το μπλογκ, έχουμε mini disc και βίντεο από συναυλίες, στούντιο, συζητήσεις, πρόβες, χαβαλέ, που δεν έχουν ούτε τα ίδια τα "Σπαθιά", οι "Πυξ" και διάφοροι άλλοι. Δεν ρώτησα, όμως! σας αρέσει το ελλ. ροκ;

  ΓΕΙΑ + ΧΑΡΑ!

 15. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 30/06/2008 11:22:25

  @προφήτης: αυτό εννοούσες, τελικά, ε; Δεν είχε ανέβει, ακόμα τότε, γιατί είχε λινκ. Το κατέβασα, αλλά δεν μπορώ να το ακούσω τώρα, λόγω not genuιne windows. Θα περιμένω τ' απόγευμα που θα γυρίσει από την δουλειά, να μου το "ρυθμίσει" ο γιος μου.

 16. X avatar
  X 30/06/2008 13:11:05

  Μόλις γύρισα ἀπὸ Γλασκώβη, ὅπου παρακολούθησα τὴν συναυλία τῆς καταπληκτικῆς Sheryl Crow, ὁπότε καταλαβαίνετε ὅτι τὰ μουσικά μας γοῦστα διαφέρουν κατὰ πολύ...

 17. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 30/06/2008 14:01:34

  "Kοινοί φίλοι του ζευγαριού (: Ρίτσι-Μαντόνα) λένε ότι δεν ζουν πια κάτω από την ίδια στέγη, ενώ ο Γκάι «αποσύρθηκε» από την Καμπάλα, τη θρησκεία που τόσο αγαπάει η Μαντόνα", ("zougla"). Γουστάρω, γιατί τον "πάω" τον Γκάυ.
  ****

  @Χ: με τέτοιο σχόλιο, μάλλον, φίλε/η, φοβάμαι ότι δεν έχεις πάρει καν χαμπάρι ούτε "τι" είναι η Sheryl Crow ούτε τι λέμε εμείς. Εγώ την Sheryl, πχ, την παραγουστάρω, όχι απλά "μ' αρέσει". (Και δεν θα παντρευτώ, ποτέ, στην ...Τήλο, έτσι;).

  Να κάνω κι ένα σχόλιο γιa την Μαντόνα, που πολλοί, -και δικαίως-, γουστάρουν. Η Μαντόνα είναι (α) κορυφαία ΜΑΝΑΤΖΕΡ, (β) χαρισματική ΧΟΡΕΥΤΡΙΑ και (γ) καλή ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΡΙΑ. Με αυτή την σειρά. Σ' αυτά, για να κατανοηθεί το όλο φαινόμενο, ας προστεθεί ότι: σήμερα, οι άνθρωποι δεν πάνε για να ΑΚΟΥΣΟΥΝ, αλλά για να ΔΟΥΝ (!) τους μουσικούς στις συναυλίες.

 18. Basil avatar
  Basil 30/06/2008 18:00:15

  Καλησπέρα Προφήτη και νήπιε γέροντα.
  Πριν φύγω για το σπίτι, σας γράφω την άποψη μου, αν και δεν ήταν δύσκολο.
  Το άκουσα τρείς φορές από το πρωί. ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ. Πολύ ατμοσφαιρικό. Αν και δεν έχω παρακολουθήσει όλη την δισκόγραφία του Winwood (λίγο Traffic και το back in the high life) νομίζω ότι πρέπει να ξεχωρίζει.. και ο ήχος είναι πολύ σύγχρονος αλλά βγαλμένος από το παρελθόν. 2008 ; Εννέα ζωές; Πολύ ενδιαφέρον.

  Υπάρχει κάτι όμως που δεν καταλαβαίνω στη διαδικασία του ακούσματος της μουσικής.
  Γιατί μερικά μουσικά κομμάτια σου "μιλάνε" αμέσα, μόνο με την σύλληψη-μελωδία-ρυθμό χωρίς καν να καταλαβαίνεις το στίχο; τι συμβαίνει και κάθε φορά κάτι σου αρέσει και κάτι άλλο όχι; Αυτά το είχα απορία από παλιά. Τι λέω τώρα.

  @ ΝΓ το ελληνικό ροκ; Καλή ερώτηση. Αν θυμάσαι παλιά υπήρχε μια ολόκληρη ιστορία ελληνικός ή αγγλικός στίχος, τι είναι ροκ, ορισμοί και αναλύσεις από τον Ευθυμίου στην TV και ένα σωρό μπούρδες. Εχω καταλήξει να δέχομαι τον άλλο όπως είναι με τα στραβά του και τα καλά του. Μήπως δεν έχω και εγώ μια από τα ίδια. Επομένως δεν υπάρχει μια απάντηση αλλά πολλές. Από όσα ξέρω μου αρέσουν τόσο σαν ήχος όσο και σαν στίχος "ο βασιλιάς της σκόνης" και το "λιωμένο παγωτό", αν και δεν έχω εντρυφήσει στο θέμα ενδελεχώς.

  Καλησπέρα και τα λέμε αργότερα


  ΥΓ. Οι στίχοι είναι μια προβολή των μελλούμενων;

 19. Factorx avatar
  Factorx 30/06/2008 19:16:04

  Δεν το στέλνεις και σ΄εμένα προφήτη, επειδή δεν μπορω να το κατεβάσω;

 20. Προφήτης avatar
  Προφήτης 01/07/2008 02:31:40

  Factor, προσπαθώ να στο στείλω στο factorx@otenet.gr αλλά εμφανίζεις πρόβλημα.
  Επιμένω

 21. Προφήτης avatar
  Προφήτης 01/07/2008 02:35:02

  Όπα, Message exceeds maximum fixed size λέει.
  Θα μάς τρελλάνει ; Ένα τραγουδάκι δεν παίρνει ;

 22. Προφήτης avatar
  Προφήτης 01/07/2008 02:56:47

  Στείλε μου, αν έχεις, άλλο λογαριασμό mail

 23. Basil avatar
  Basil 01/07/2008 08:59:38

  @ Factorx

  Σου το έστειλα

  Βασίλης

 24. Basil avatar
  Basil 01/07/2008 09:04:15

  Αποτυχία, μία από τα ίδια
  Google tried to deliver your message, but it was rejected by the recipient domain.

  Message exceeds maximum fixed size

 25. Jeannette Casey avatar
  Jeannette Casey 10/01/2009 16:05:11

  hi
  8lt06tts19um46ai
  good luck

 26. Charlie avatar
  Charlie 22/01/2009 18:47:33

  Hi there,
  Thanks for links, just downloaded

  Thank you
  Charlie

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.