#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
05/12/2011 08:45
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ποιές δόσεις; Η ελευθερία μαςΤου Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη


 Αυτό που ζούμε είναι ένα οικονομικό και κοινωνικό 1922. Όμως οι μηχανισμοί της παρακμής, της ήττας και της προδοσίας παραμένουν ενεργοί. Διεξάγουν μάχες οπισθοφυλακής. Η ίδια πολιτική και «επιχειρηματική» παρασιτική τάξη που διέλυσε την παραγωγική βάση της χώρας, αποδόμησε την εθνική και κοινωνική συνοχή και μετέθεσε τα κέντρα εξουσίας σε παρακάμαρες, με όργανο έναν βραχίονα παραπληροφόρησης κι εκβιασμών στα ΜΜΕ, παραμένει στο προσκήνιο, φιλοδοξώντας να ελέγξει την πτώση. Μεσάζοντες, εργολάβοι, μεταπράτες της διαφθοράς, πολιτικοί υπάλληλοι τους και φαιοκίτρινοι προπαγανδιστές είναι οι μέτοχοι και το ΔΣ μιας ανωνύμου εταιρείας εθνικού εγκλήματος. Άπαντες ανδρώθηκαν μέσα από τα κρατικά ταμεία, από το υστέρημα των ιδιωτικών και των δημοσίων, από τις επιδοτήσεις και τα δάνεια, που πάρθηκαν στο όνομα του Λαού. Οι Έλληνες κερνούσαν κι αυτοί έτρωγαν.

Η μετάβαση στη νέα εποχή, η λύση στα τεράστια αδιέξοδα που αντιμετωπίζουμε, δεν πρόκειται να έρθει από το ίδιο ληστρικό σύστημα. Αυτοί που είναι το πρόβλημα, δεν μπορούν να δώσουν τη λύση. Η φυγή προς τα εμπρός προϋποθέτει διάλυση των μηχανισμών αυτών, Νέμεση, τιμωρία. Στις συνειδήσεις των απλών πολιτών, αυτών που σήμερα φέρουν το βάρος των εκατοντάδων δισεκατομμυρίων, που έγιναν αμύθητες περιουσίες ολίγων, διορισμοί, χλιδάτα ολυμπιακά κι άλλα έργα, προμήθειες κι εξοπλισμοί, πληρωμένα διπλά και τρίδιπλα, καμμία πολιτική δεν θα έχει νομιμοποίηση, αν δεν υπάρξουν προσωποποιημένες ευθύνες, αν δεν υπάρξουν περιουσίες που θα επιστραφούν στο δημόσιο ταμείο και δεν περάσουν την πόρτα του Κορυδαλλού, κάποιοι τουλάχιστον, από αυτούς που καταλήστεψαν την χώρα, διέλυσαν τις παραγωγικές της δομές και διήφθειραν θεσμούς και πρόσωπα.

Η ανακύκλωση σάπιων υλικών και νοοτροπιών είναι εισιτήριο για κατάρρευση.

Δυο χρόνια που πέρασαν δεν πήγαν απλά χαμένα. Με σκοτεινές μεθοδεύσεις, με παραποίηση στοιχείων, η χώρα δέθηκε με αλυσίδες. Υπάρχουν σοβαρές υποψίες αν όχι κι  ενδείξεις, ότι κάποιοι κερδοσκόπησαν από το αίμα και την αγωνία, τις θυσίες των εργαζομένων. Ακολουθήθηκε μια πολιτική υπόδειγμα αποτυχίας. Σήμερα, μετά από αιματηρές θυσίες, η Ελλάδα χρωστάει πολύ περισσότερα, έχει υστέρηση εσόδων, και ολόκληρες μάζες του Λαού ωθούνται στο κοινωνικό περιθώριο και την απελπισία. Το ανηλεές σφυροκόπημα του φρονήματος των απλών ανθρώπων, με οργανωμένο σχέδιο και πολιτικούς ταγούς ως «λαγούς», στράγγιξε θανάσιμα το κουράγιο του μέσου Έλληνα μαζί με την τσέπη τους. Λογής λογής τυχοδιώκτες και μισθοφόροι, από τον βραχίονα εκβιασμών και προπαγάνδας της μεταπολιτευτικής παράγκας, διακινούσαν και διακινούν ανά τρίμηνο εσχατολογικά σενάρια προκαλώντας κύματα επιδρομής αναλήψεων στις τράπεζες και φυγής κεφαλαίων, μουδιάζοντας τους πολίτες και δημιουργώντας το κατάλληλο κλίμα για την επιβολή των πολιτικών, που ήδη απέτυχαν. Συκοφάντες, πράκτορες κι εξαπτέρυγα που κάνουν κωλοτούμπες επί της καθεστωτικής δοκού, έχουν αναλάβει την βρώμικη δουλειά.

Ο Γιώργος Παπανδρέου ετοιμάζεται να πάρει τη ρεβάνς από τους δικούς του. Μην παραξενευτείτε αν δείτε τον Γιώργο, που φεύγει για να μείνει, αν καταγγείλει την κυβέρνηση των δυο προηγούμενων ετών και την αδιέξοδη κι εγκληματική πολιτική της. Θυμηθείτε το, ο Γιώργος θα γίνει κι αντιμνημονιακός, είναι ικανός να φορέσει ζιβάγκο, να σηκώσει την πλαστική σημαία του παλιού ΠΑΣΟΚ του μπαμπά του και να ξεκινήσει ανένδοτο. Μεγάλο δε κομμάτι της Αριστεράς, απλώς επενδύει στο κοινωνικό χάος. Μόνη ελπίδα λοιπόν η μεγάλη Κεντροδεξιάς, που θα κληθεί όμως ν΄ αναλάβει την χώρα γονατισμένη κι απόλυτα εξαρτημένη από τους άθλους του κ. Παπανδρέου.

Οι Γερμανοί από την άλλη ετοιμάζουν την ρεβάνς. Την μάχη που έχασαν τα πάντσερ και τα μέσερσμιτ επιδιώκει να την κερδίσει η Deutsche Bank, ο Σόϊμπλε κι ο βιετναμέζος Άριος. «Θα επιστρέψουμε κι η γη θα τρέμει», ήταν το σύνθημα των «Λυκανθρώπων», της οργάνωσης που προετοίμαζε εθνικοσοσιαλιστικό αντάρτικο, όταν οι Σύμμαχοι έμπαιναν από Δύση κι Ανατολή στο γερμανικό έδαφος. Λοιπόν, αδέρφια, επιστρέφουν. Μας ετοιμάζουν την καινούργια κομμαντατούρ και στην επικείμενη σύνοδο κορυφής θα μπουν στην αντζέντα ωραία πράγματα για τις απείθαρχες χώρες του Νότου, κι όχι μόνο, όπως ειδικά δικαστήρια για όσες χώρες ξεφεύγουν δημοσιονομικά και ως τιμωρία, μεταξύ άλλων, η αφαίρεση της πολιτικής ψήφου. Γερμανικά ξέρω, έμαθα την γλώσσα του Γκαίτε κι εκείνου του τρομερού φιλέλληνα, που στην ολέθρια μάχη του Πέτα, κυκλωμένος κι ακουμπισμένος σ΄ ένα πλάτανο, θέρισε με το σπαθί του πλήθος Τούρκων, πριν ποτίσει κι αυτός με το αίμα του το δέντρο της Ελληνικής Ελευθερίας. Αυτόν τον Γερμαναρά παλήκαρο, με την κλασσική παιδεία, που άφησε πίσω του τον Μέλανα Δρυμό, για να μοιραστεί ψωμί κι ελιές με τον Καραϊσκάκη και να πεθάνει στη γη που την φανταζόταν γεμάτη Νύμφες και Ήρωες, τον αγαπώ. Με δέος όμως βλέπω την νέα Γερμανία να διαπράττει γι’ άλλη μια φορά στην Ιστορία την Ύβρη. Όταν οι μαυριδεροί νότιοι αγοράζαμε την βιομηχανική παραγωγή τους και παίρναμε δάνεια με 72 δόσεις για να αγοράσουμε τα τευτονικά τετράτροχα τους, όταν οι εταιρείες τους διήφθειραν τους πολιτικούς μας, ώστε με τα δάνεια, που τώρα μας καβαλήσανε, να πληρώνουμε σε αυτούς έργα, προμήθειες, θηριώδη τεθωρακισμένα και μπαταρισμένα υποβρύχια, ήταν καλά. Η σημερινή αλαζονική Γερμανία ξεχνάει ότι οι «τεμπέληδες» Νότιοι, είμαστε ικανό κομμάτι της πελατείας τους. Η καταβαράθρωση των κοινωνιών μας, η αποστράγγιση κάθε ικμάδας της οικονομίας μας δεν θα είναι χωρίς συνέπειες γι’ αυτούς. Δεν θα παραμείνουν ακμαίοι και θαλεροί σε μια ερημοποιημένη Ευρώπη.

Μπροστά μας δεν έχουμε απλώς ανάγκη για διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις. Έχουμε κυριολεκτικά έναν θανάσιμο αγώνα επιβίωσης, που απαιτεί κάτι πολύ περισσότερο από τεχνοκρατική διαχείριση και «σώφρονα» δοσιλογισμό. Γιατί, δεν θα βαρεθώ να το λέω, το διακύβευμα δεν είναι οι επόμενες δόσεις και το πολυετές, είναι η Ελευθερία μας.

(Δημοσιεύθηκε στην «Κυριακάτικη δημοκρατία»)

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Phedra avatar
  Phedra 05/12/2011 08:59:01

  "Με δέος όμως βλέπω την νέα Γερμανία να διαπράττει γι’ άλλη μια φορά στην Ιστορία την Ύβρη. " kai mono pou eipes auto ftanei! H Yvris prokalei tin Nemesis.... makari na zisoume na ti doume n

 2. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 05/12/2011 09:27:31

  πες τα ρε Φαήλο... Κάτι μεταξύ 1897 και 1922... Και το 1897, ποιός μας έβαλε σε περiπέτειες;...

 3. Geros avatar
  Geros 05/12/2011 09:35:59

  Όπως και άλλες φορες η ανάγνωση ενός άρθου του κυριου Κρανιδιώτη όταν φτάσω στο τέλος του μου γεννάει το ερώτημα : "δηλαδή?"
  Χειμαρρώδης παρουσίαση μιας ζοφερής πραγματικότητας , υψηλά πατριωτικά μηνύματα και στο τέλος ο υπέρ πάντων αγών. Στο πως , το που και το ποτε θα γίνει ο αγώνας αυτός δεν ακούω τίποτα συγκεκριμένο , μονο ένα αφηρημένο γιατί.
  Στο τέλος του άρθρου μας κλείνει το μάτι ο αρθρογράφος ,"ξέρετε τι εννοώ με το θανάσιμο αγώνα επιβίωσης ".
  Εγώ δηλώνω κύριε Κρανιδιώτη ότι δεν καταλαβαίνω τι εννοείτε.

 4. fitsulas avatar
  fitsulas 05/12/2011 09:52:33

  Tρέμετε να τα βάλετε με τον Ψυχάρη και θα αντισταθείτε στην Γερμανία;;;
  Αυτό θες να μας πεις;

 5. EVANGELOS avatar
  EVANGELOS 05/12/2011 10:00:54

  Αδερφέ με τα τεκτενόμενα στη χώρα (πολιτικά - οικονομικά - εθνικά) εσύ διαφωνείς ... εμείς κατά βάση διαφωνούμε ... από ότι φαίνεται σε λίγο και το μισό Πασόκ θα διαφωνεί (σα να μην κυβέρνησε ποτέ) ...

  Επίσης συστηματικά γράφεις προειδοποιώντας για τον επερχόμενο κίνδυνο και μάλλον και εκεί όλοι τελικά συμφωνούμε και δε θα εκπλαγώ αν σε λίγο η Ιπποκράτους εκδίδει επαναστατικά φυλλάδια "η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες - έξω οι ΔΟΣΕΙΣ του θανάτου" ...

  το ερώτημα μου είναι γιατί τα γράφεις και τα λες σε εμάς ??? ...

  γιατί ας πούμε δεν απευθύνεις το παραπάνω άρθρο στον πολιτικό ογκόλιθο που διάλεξε τον υιό του κ. Σταύρου για σύμβουλο (σύμβολο...) ???

  γιατί δεν το στέλνεις συστημένο στον άλλο Γανυμήδη της πολιτικής που συμφώνησε με την υπουργοποίηση του κυρ Παντελή ???

  γιατί δεν το κάνεις μια προώθηση στον αντιπρόεδρο - ΥΠΕΘΑ που μας εξηγεί ότι κακώς κάνουμε αντιπολίτευση ???

  γιατί δεν το αφιερώνεις τέλος στα "τσακάλια" που σκέφτηκαν τη συγκυβέρνηση και τώρα παρακολουθούν με τρόμο (φαντάζομαι) το παλιό "καλο" Πασοκ να παίρνει σιγά σιγά το ρόλο της αντιπολίτευσης ...

  γιατί εκεί θα φτάσουμε αδερφέ ... να εμφανίζεται το Πασόκ ως εκφραστής του αντιμνημονίου , ως ρηξικέλευθη πολιτική λύση που θα καταργήσει την πολιτική του ΓΑΠ και του Λουκά και του ... Σαμαρά ... γιατί μην έχεις καμία αμφιβολία

  όσο η ΝΔ "παίζει" το ρόλο του υπεύθυνου δεξιού κόματος που δεν έριξε τη χώρα στη λαίλαπα της χρεωκοπίας ... το Πασόκ θα αρματώνετε με τα γνωστά αριστερά φυσεκλίκια και θα τη μετατρέπει σε απλά υπεύθυνη ... για όσα αυτό έχει επιφέρει στο λαό ...

  το παραμύθι του "ειδικού σκοπού" και "περιορισμένης θητείας" έχει ήδη παλιώσει ... το ξέρεις ... το βλέπεις ... γιατί λοιπόν γράφεις και ξαναγράφεις ???

  η ανάλυση σου ολόσωστη ... το περιεχόμενο άριστο ... η γραφή (ως συνήθως) άρτια ... ο παραλήπτης είναι λάθος αδερφέ

  υ.γ μια και 1/10 από όσα γράφω βλέπουν το "φως" είπα να μην αρχίσω τα μακρυνάρια ... τέσπα όπως έλεγε και ο Βαλτινός φίλε διαχειριστή του antinews "εσύ αποφασίζεις"

  • Απορία avatar
   Απορία @ EVANGELOS 05/12/2011 14:02:36

   Να πει κανείς ότι έχει άδικο ο Κρανιδιώτης σε αυτά που γράφει;
   Δεν γίνεται.
   Να πει κανείς ότι έχεις άδικο εσύ σε αυτά που γράφεις;
   Πάλι δεν γίνεται.

   Πως τα έχουμε καταφέρει σε αυτήν την χώρα και ενώ όλοι συμφωνούμε τελικά καταφέρνουμε να διαφωνούμε είναι απορίας άξιο!...

   Η ουσία είναι ότι οι ηγεσίες αγαπητέ δεν είναι "αιώνιες".

   Εντός των επόμενων μηνών η παρούσα ηγεσία του κόμματος που καλώς ή κακώς εκπροσωπεί την κεντροδεξιά στην Ελλάδα σήμερα, θα κριθεί. Όχι μόνον στις εκλογές αλλά και στην πράξη.

   Εαν δεν πληροί τις προυποθέσεις που απαιτεί ο λαός θα πάρει ποδάρι, μαζί με όλο το σύστημα της μεταπολίτευσης. Και μάλιστα πολύ γρήγορα.

   • EVANGELOS avatar
    EVANGELOS @ Απορία 05/12/2011 23:24:29

    μα δεν είναι λίγο "σουρεάλ" που θα έλεγε και ο γαλλοτραφής νέος Κυβερ. Εκπρ. ???

    διαβάζοντας τα άρθρα/δημοσιεύσεις μελών και αναγνωστών του antinews διαπιστώνεις την πραγματική διάθεση του κόσμου ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ στην διαμόρφωση της πολιτικής πλατφόρμας της δεξιάς ...

    μένεις άναυδος από το πόσα πολλά έχουν και θέλουν να πουν οι πολίτες (και μάλιστα με λόγο , οι περισσότεροι, μακράν πιο μεστό και "πολιτικό" από τους κατ'όνομα πολιτικούς εκφραστές της δεξιάς)

    και ενώ λαμβάνει χώρα αυτή η άκρως ενδιαφέρουσα ζύμωση στην κοινωνία και ενώ υπάρχει ίσως για πρώτη φορά η δυνατότητα να τεθούν στα σοβαρά τα θεμέλια για μια σύγχρονη δεξιά ...

    με απορία παρακολουθούμε τη ΝΔ να συνομιλεί με παροχυμένους πρώην συκροτηματάρχες που ΔΙΟΡΙΖΟΥΝ τους γιούς τους υποψήφιους βουλευτές ,

    μυστακοφόρους διευθυντές εφημερίδων (κατ επάγγελμα Πασόκ και μόνο) να απολαμβάνουν της απολύτου εμπιστοσύνης της

    επαγγελματίες της μεταπήδησης να την εκπροσωπούν συμμετέχοντας (πάλι υπουργός ο Δημήρτης !!!)

    και ο Φαήλος ??? ... μα ο Φαήλος είναι άκρο ... χοντροκομένος ... δεν κάνει

    και οι βουλευτές ??? π.χ. ο Τζαβάρας ??? ... μα ο γραφικός επαρχιώτης βουλευτής θα χαράξει γραμμή τώρα ???

    και ο Καμμένος ??? ... τι να μας πει και το πλουσιόπαιδο ??? κομμένος από παντού είναι εξάλλου ο Καμμένος

    και ο Παπαθανασίου ??? ... έλα μωρέ με τον αποτυχημένο του Καραμανλή ... παροχυμένος

    και ο Καραμανλής ??? ... χαχαχα σιγά μωρέ που θα τον αναφέρουμε κι όλας ... ένα βέτο εκεί έθεσε , ένα σχέδιο Ανάν ανέτρεψε και ένα κ@λο αγωγό πήγε να φτιάξει ... σιγά τα ωα

    και ο κόσμος ??? ... ε ο κόσμος ... τρε μπανάλ ... τρε μπανάλ ...

 6. Σ.τ.γ.θ avatar
  Σ.τ.γ.θ 05/12/2011 10:09:39

  Όμορφα λόγια και συμφωνούν μ αυτά πάρα πολλοί, ίσως περισσότερο από αυτούς που φαντάζεσαι αγαπητέ Φ.
  Όμως μπορείς να κάνεις τον κόπο να προσδιορίσεις αυτά τα περί '' κεντροδεξιας που θα κληθεί σαν μόνη ελπίδα ;
  Για ποια κεντροδεξιά μιλάς ;
  Ποιός την εκφράζει στο σημερινό πολιτικό τοπίο ;
  Να με συμπαθάς που έχω την άποψη πως κεντροδεξιοί υπάρχουν ,κεντροδεξιά οργανωμένη παράταξη που να τους εκφράζει ΔΕΝ υπάρχει στην πράξη στην ουσία.
  Όσοι ,από τους οργανωμένους, προβάλλονται ως ακροδεξιοί γίνανε πρόθυμα εξαπτέρυγα αυτών που εσύ καταγγέλεις...
  Θα μου πεις το γνωστό καλαμπούρι '' για την σωτηρία της πατρίδας ...!!! ''
  Εγώ όμως δεν θα σου πω εκείνο με τον Τοτό .. το ξέρεις..
  Και κάτι ακόμα .
  Λίγο με νοιάζει αν, ο Γιώργος θα γίνει κι αντιμνημονιακός, , που το παράξενο άλλωστε όταν ο Αντώνης έγινε μνημονιακός συμμετέχοντας με τους δύο αντιπροέδρους του και συγκυβερνώντας με αυτούς που εσύ λες πως πρέπει να καθίσουν στο σκαμνί.......
  Κάπου διάβασα ότι ...΄΄ για να συμμετέχεις πρέπει να μη διαφέρεις...τ

 7. ΔΗΜΗΤΡΗΣ avatar
  ΔΗΜΗΤΡΗΣ 05/12/2011 10:39:20

  Φαήλο την 'Ολγα Κεφαλοβαρδινογιάννη και τον Ψυχάρη τα παιδιά της βαρωνίας δηλαδή τα κατεβάζει ο Σαμαράς στην Αθήνα. Στο Ρέθυμνο όμως τον Κωστή Σχοινά στην απέξω !!!! 'Ελεος!!!!

 8. Κ.Σ.Μαυρόπουλος avatar
  Κ.Σ.Μαυρόπουλος 05/12/2011 10:45:11

  Σύμφωνοι. Πως όμως η κεντροδεξιά, η οποία είναι μέρος του προβλήματος, θα μπορούσε να δώσει λύσεις; Με τα ίδια υλικά σε διαφορετικές δόσεις;

  Η μόνη προοπτική πλέον υπάρχει μέσα στο σοβαρό και συγκροτημένο κομμάτι της αριστεράς, που μπορεί βέβαια να έχει τα προβλήματά του αλλά και μας τα έλεγε εδώ και χρόνια.

 9. Panos avatar
  Panos 05/12/2011 10:46:38

  Αυτα ειναι παρα πολυ γνωστα. Χαναζεσταμενω φαγητο. Πρακτικες, καθαρα ελληνικες προτασεις για ψωμι, παιδεια και ελευθερια δυστυχως δεν προτεινονται!!!
  Τα πολλα λογια ειναι φτωχια. Η ενεργεια μας εξαντλειται ασκοπα.

  Ας μαθουμε πρωτα τι εστι ΠΡΑΓΜΑΤΙ ο καθενας στο θεσμικο μας συστημα, αρχης γενομενης απο τον Προεδρο της Δημοκρατιας και βλεπουμε!!!

 10. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 05/12/2011 10:52:27

  Η Γερμανια δεν φταιει σε τιποτα.Θα το ξαναπω παλι - κανεις δεν αναγκασε κανενα να μπει στο ευρω.Ολοι οσοι μπηκαν το ζητουσαν και εκαναν εκκληση να γινουν τα στραβα ματια στα χρεη τους που δεν ησαν συμφωνα με τις συνθηκες.
  Ουτε εμποδιζει κανενα να φυγει.
  Η Γερμανια ειναι - επειδη εχασε τους πολεμους - η μονη μεγαλη δυναμη χωρις πυρηνικα οπλα.ΗΠΑ,Αγγλια,Γαλλια,Ρωσια και Κινα εχουν μεχρι και Ισραηλ -Ινδια - Πακισταν και διαφοροι.Ο γερμανικος στρατος δεν ειναι μεγαλος,ειναι αποκλειστικα υπο νατοικο ελεγχο και δεν κανει επεμβασεις εξω απο τη διοικηση του ΝΑΤΟ.Στη χωρα υπαρχουν ακομη αμερικανικες βασεις και στρατος.
  Συνεπως η οποια οικονομικη δυναμη προκυπτει απο τα καλυτερα προιοντα που παραγουν χωρις να αναγκαζουν - γιατι δεν μπορουν - να τα αγορασει υποχρεωτικα κανεις.Ας παρει αλλα.
  Για τα εσωτερικα : Ναυαρχιδα της διαπλοκης και υπ αριθ, 1 εχθρος της παραταξης απο το ........1915 ειναι ο ΔΟΛ.Εαν αυτο δεν το ξερει ο Σαμαρας και δινει συνεντευξεις στο Βημα δεν φταιει κανεις.
  Ο Γιωργος πολυ πιθανον να αρχισει "σκληρη αντιπολιτευση".Αλλωστε στην Ελλαδα οτι θελει λεει ο καθενας.

  • Ανώνυμος avatar
   Ανώνυμος @ ψυχραιμια 05/12/2011 14:22:20

   "κανεις δεν αναγκασε κανενα να μπει στο ευρω."

   "Ουτε εμποδιζει κανενα να φυγει."

   "Συνεπως η οποια οικονομικη δυναμη προκυπτει απο τα καλυτερα προιοντα που παραγουν χωρις να αναγκαζουν – γιατι δεν μπορουν – να τα αγορασει υποχρεωτικα κανεις.Ας παρει αλλα."

   Προφανώς, ζούμε σε άλλο πλανήτη!

 11. Δώρα Γκανούλη avatar
  Δώρα Γκανούλη 05/12/2011 11:13:51

  Καλημέρα Φαήλο!
  Προκαλείς τελικά πολλούς γερμανολάγνους...
  Αλλά δυστυχώς, για τους γερμανούς οι επιρροές του Goethe είναι πολύ μικρότερες από εκείνες των μύθων των Nibelungen...

 12. Diogenes avatar
  Diogenes 05/12/2011 12:41:00

  Να ήξερες και κλίνεις και το "διαφθείρω" ...

 13. a.p. avatar
  a.p. 06/12/2011 01:36:58

  Το αρθρο ειναι πολυ καλο , το θεμα ομως ειναι εαν αυτα που αναφερεις τα λαμβανουν υπ' οψιν τους και στην Ν.Δ. γιατι εμεις συμφωνουμε και επαυξανουμε.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.