#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
19/09/2012 07:45
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ποιά μέτρα κλείδωσαν

Επιπλέον περικοπές 1 δισ. ευρώ σε μισθούς ζητεί η Τρόικα

 

 Επιπλέον περικοπές 1 δισ. ευρώ σε μισθούς, συντάξεις και κοινωνικά επιδόματα ζητά από την κυβέρνηση η Τρόικα, πιέζοντας ουσιαστικά για ακόμη πιο επώδυνα μέτρα εις βάρος εκατομμυρίων οικονομικά αδύναμων και μη προνομιούχων Ελλήνων πολιτών, οι οποίοι ήδη έχουν υποστεί τα τελευταία 2,5 χρόνια σημαντικού ύψους εισοδηματικές απώλειες. Στο πλαίσιο αυτό εξετάζονται περικοπές σε ακόμη πιο χαμηλά επίπεδα συντάξεων, ακόμη και στις κατώτατες του ΟΓΑ, πιο μεγάλες περικοπές σε κοινωνικά επιδόματα και περαιτέρω μειώσεις αποδοχών για δημοσίους υπαλλήλους! Ταυτόχρονα, η Τρόικα επαναφέρει στο προσκήνιο νέες επώδυνες αλλαγές στο εργασιακό καθεστώς των υπαλλήλων του ιδιωτικού τομέα, προωθώντας συμφωνία με την κυβέρνηση για περαιτέρω περικοπές στους κατώτατους μισθούς όλων των εργαζομένων!

Όπως έγινε γνωστό χθες, μεταξύ της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών και των εκπροσώπων των δανειστών έχουν σχεδόν συμφωνηθεί περικοπές συνολικού ποσού 7,929 δισ. ευρώ σε δημόσιες δαπάνες για μισθούς, συντάξεις και προνοιακά επιδόματα, που αφορούν στους Κρατικούς Προϋπολογισμούς της διετίας 2013-2014. Στον κατάλογο των περικοπών αυτών περιλαμβάνεται και το μέτρο της αύξησης όλων των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης κατά δύο έτη από την 1η-1-2013. Το μέτρο αυτό εκτιμάται ότι θα αποδώσει εξοικονόμηση 1 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με αυτό, το βασικό όριο ηλικίας συνταξιοδότησης προβλέπεται να αυξηθεί από τα 65 στα 67 έτη και να συμπαρασύρει σε αντίστοιχη αύξηση και όλα τα άλλα ενδιάμεσα όρια (για μειωμένες συντάξεις, μητέρες ανηλίκων κ.λπ.).

Ο «Ελεύθερος Τύπος» παραθέτει όλο τον αναλυτικό κατάλογο των ήδη συμφωνηθέντων μέτρων. Ο κατάλογος αυτός όμως δεν αποκλείεται να διαφοροποιηθεί περαιτέρω σε ορισμένα επιμέρους σημεία, προκειμένου το συνολικό ύψος των περικοπών σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα να φθάσει τελικά τα 9 δισ. ευρώ! Συγκεκριμένα, σε μια προσπάθεια να γεφυρωθεί το «χάσμα» του 1 δισ. ευρώ που χωρίζει αυτή τη στιγμή την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών και την Τρόικα, όσον αφορά στο τελικό ύψος των μειώσεων σε δαπάνες για μισθούς, συντάξεις και κοινωνικά επιδόματα, δεν αποκλείεται να συμφωνηθούν ακόμη πιο επώδυνες παρεμβάσεις, οι οποίες θα προβλέπουν τα εξής:

1) Η κλιμακωτή περικοπή του αθροίσματος κύριας και επικουρικής σύνταξης να ξεκινά από ένα όριο χαμηλότερο των 1.000 ευρώ το μήνα! Η κλίμακα των ποσοστών μείωσης, στην οποία έχει καταλήξει μέχρι στιγμής το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης έχει ως εξής:

* Σε άθροισμα κύριας και επικουρικής από 1.000 έως 1.500 ευρώ το μήνα, η μείωση να είναι 2%.

* Σε άθροισμα κύριας και επικουρικής από 1.500,01 έως 2.000 ευρώ το μήνα, η μείωση να είναι 5%.

* Σε άθροισμα κύριας και επικουρικής από 2.000,01 ευρώ και πάνω η μείωση να φθάνει το 10%.

Αυτό που εξετάζεται πλέον είναι η περικοπή του 2% να ξεκινά από άθροισμα κύριας και επικουρικής σύνταξης 600 ή 700 ή 800 ευρώ το μήνα! Επιπλέον, εξετάζεται το ενδεχόμενο τα ποσοστά των περικοπών να είναι υψηλότερα από 2%, 5% και 10% ή να προστεθούν κι άλλα κλιμάκια με ακόμη πιο μεγάλες περικοπές, της τάξης του 15% και του 20% σε πιο υψηλά αθροίσματα κύριων και επικουρικών συντάξεων.

2) Οι περικοπές στα κοινωνικά και προνοιακά επιδόματα να είναι πιο μεγάλες. Οι ρυθμίσεις που έχουν συμφωνηθεί μέχρι στιγμής προβλέπουν «ψαλίδι» 1.020 εκατ. ευρώ στα κοινωνικά και προνοιακά επιδόματα.

* Τα επιδόματα τρίτου παιδιού, τριτέκνου και πολυτέκνου, καθώς και τα ποσά της ισόβιας πολυτεκνικής σύνταξης προβλέπεται να καταβάλλονται ολόκληρα μόνο σε όσους έχουν ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μέχρι 10.000 ευρώ, μειωμένα στα 2/3 για όσους έχουν ετήσια οικογενειακά εισοδήματα από 10.000 έως 20.000 ευρώ και μειωμένα στο 1/3 για όσους έχουν εισοδήματα από 20.000 έως 30.000 ευρώ το χρόνο.

* Τα επιδόματα των αναπήρων προβλέπεται να μειωθούν κατά 14% - 33%.

* Οι συντάξεις των ανασφάλιστων ηλικιωμένων προβλέπεται να περικοπούν κατά 10%-20%.

* Οι χαμηλοσυνταξιούχοι ηλικίας κάτω των 64 ή των 65 ετών θα χάσουν το ΕΚΑΣ.

* Οι εποχιακά επιδοτούμενοι άνεργοι (οικοδόμοι, ξενοδοχοϋπάλληλοι, μουσικοί, τραγουδιστές κ.ά.) θα χάσουν τα εφάπαξ βοηθήματα των 587 έως 1.175 που λαμβάνουν κάθε χρόνο παράλληλα με το επίδομα ανεργίας του ΟΑΕΔ.

* Οι άνεργοι που έχουν απολυθεί από επιχειρήσεις οι οποίες έχουν κλείσει πριν από 5 ή και 10 χρόνια θα πάψουν να λαμβάνουν επιδότηση.

Αυτά που εξετάζονται επιπλέον είναι η θέσπιση ακόμη πιο χαμηλών εισοδηματικών κριτηρίων για την καταβολή των τριτεκνικών και πολυτεκνικών επιδομάτων, καθώς και η εφαρμογή ακόμη πιο αυστηρών ρυθμίσεων που θα προβλέπουν καταργήσεις και συγχωνεύσεις επιδομάτων, ώστε σε κάθε δικαιούχο να καταβάλλεται μία μόνο ενίσχυση.

3) Να επιβληθούν νέες περικοπές στις συνολικές αποδοχές των 450.000 πολιτικών υπαλλήλων του στενού δημοσίου τομέα (των εργαζομένων σε υπηρεσίες υπουργείων, σε ΝΠΔΔ, ΟΤΑ κ.λπ.). 

Εξετάζεται το ενδεχόμενο νέων δυσμενέστερων αλλαγών στις ωριμάνσεις και στο ύψος των βασικών μισθών όλων των δημοσίων υπαλλήλων.

4) Να περικοπεί η κατώτατη σύνταξη του ΟΓΑ από τα 360 στα 330 ευρώ. Το μέτρο αυτό εκτιμάται ότι μπορεί να αποδώσει 400.000.000-450.000.000 ευρώ το χρόνο.

Κατώτατος μισθός

Εν τω μεταξύ, οι νέες επώδυνες αλλαγές στην αγορά εργασίας και στα μισθολόγια των ΔΕΚΟ ήταν τα θέματα που κυριάρχησαν στη συνάντηση που είχαν χθες το μεσημέρι οι επικεφαλής της Τρόικας με στελέχη του υπουργείου Οικονομικών και τον υπουργό Εργασίας κ. Ι. Βρούτση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συζήτηση επικεντρώθηκε κυρίως στο θέμα της νομοθέτησης ενός ενιαίου κατώτατου μισθού, ο οποίος θα αντικαταστήσει την κλίμακα κατώτατων μισθών που ισχύει σήμερα στην Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με κριτήρια τις τριετίες προϋπηρεσίας και την οικογενειακή κατάσταση των εργαζομένων! Η ρύθμιση αυτή αναμένεται να προκαλέσει νέες σημαντικές μειώσεις στους κατώτατους μισθούς κυρίως για τους παλαιούς εργαζόμενους και τους οικογενειάρχες. Επίσης, συζητήθηκε η μείωση των αποζημιώσεων για απολύσεις κατά 50% και η περικοπή του μη μισθολογικού κόστους, μέσω της περικοπής των εργοδοτικών εισφορών έως και 5%.

Για αύριο το απόγευμα έχει προγραμματιστεί νέα συνάντηση της Τρόικας με τον υπουργό Οικονομικών, Γ. Στουρνάρα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. GO avatar
  GO 19/09/2012 08:18:32

  Τι λέγαμε;
  Τι κάνουμε;
  Καμιά σχέση!!!

 2. Κώστας Τ avatar
  Κώστας Τ 19/09/2012 08:23:42

  Συμπέρασμα λοιπόν ότι από τον Ιούνιο η κυβέρνηση Σαμαρά δεν μπόρεσε να βρει κανέναν τρόπο περιορισμού των δαπανών,πλην των τόσο προσφιλών στην τρόικα περικοπών μισθών - συντάξεων - κοινωνικών επιδομάτων! Τόσοι υπουργοί-γεν.γραμματείς-σύμβουλοι παρήγαγαν έργο ΜΗΔΕΝ!!!
  Άρα τόσα λόγια,Ζάπεια 1-2-3 αποδείχθηκαν αερολογίες και ψέμματα,αν τα αποφασίζανε από τον Ιούνιο θα είχαμε ήδη τα αποτελέσματα που υποτίθεται περιμένουν!
  Δυστυχώς μετατρεπόμαστε σε Βουλγαρία δια χειρός ΝΔ!!!!!!!!!!

 3. TasosC avatar
  TasosC 19/09/2012 08:52:24

  Και τα τέσσερα μέτρα που αναφέρει η εφημερίδα αποτελούν εξόχως αναπτυξιακές παρεμβάσεις της κυβέρνησης. Ταυτόχρονα θα εξυγιάνουν τα δημόσια οικονομικά και θα δώσουν νέα ώθηση στην απασχόληση. Είναι απολύτως σύμφωνα με τις προεκλογικές δεσμεύσεις και των τριών κομμάτων και αποτελούν το απόσταγμα σοφίας, της έμπνευσης και της μόρφωσης των οικονομικών εγκεφάλων του κυβερνητικού επιτελείου.
  Άξιος ο μισθός τους και τα χρήματα που ξόδεψαν οι οικογένειες τους για να τους σπουδάσουν!!!
  Είμαι απολύτως σίγουρος ότι αυτές οι περικοπές θα εφαρμοστούν και στους κομματικούς φίλους και συγγενείς (όπως τα κορίτσια που πρόσφατα προσλήφθηκαν στην ΕΡΤ) και θα δώσουν οι ίδιοι το καλύτερο παράδειγμα.
  Άλλωστε ακόμη θυμάμαι εκείνο τον καλό άνθρωπο (τον Παπακωνσταντίνου) που όταν ανακοίνωνε την περικοπή συντάξεων, έλεγε με τόσο πόνο ότι έκοψε και τη σύνταξη της μανούλας του. Πόσο τον καταλυπήθηκα τον άνθρωπο και ακόμα τον σκέφτομαι. Τι να κάνει άραγε στην φτωχική του βίλα; Πως ζει;
  Φαντάζομαι ότι όλοι οι αναγνώστες τρέφουν τα ίδια αισθήματα με μένα.
  Αυτοί μάλιστα που έχουν μαγαζιά και ευελπιστούν σε άνοδο του τζίρου τους πρέπει να πανηγυρίζουν.
  Ο στόχος επιτεύχθηκε, η εγχείρηση πέτυχε!!!
  Η Ελλάδα ανατάθηκε !!!

  • kitsos avatar
   kitsos @ TasosC 19/09/2012 16:38:26

   Ειμαι βεβαιος οτι τελικα θα πρυτανευσει η λογικη και θα εφαρμοστουν τα 18 ισοδυναμα καθως και η περικοπη της σπαταλης του δημοσιου που εξαγγελθηκαν προεκλογικα και δεν θα γινουν οριζοντιες περικοπες.

 4. nikos avatar
  nikos 19/09/2012 09:25:25

  Υπάρχει πλήρης συνέπεια λόγων και πράξεων. Ακριβώς με την ίδια αναίδεια με την οποία κυβέρνησαν τόσα χρόνια είσαι βάρος των Ελλήνων πολιτών, με την ίδια αναίδεια κάνανε μια προεκλογική εκστρατεία λέγοντας ψέμματα , τώρα εξ´ισου αναιδέστατα εφαρμόζουν τα υπο ανακοίνωση μέτρα.

  Αποτελούν την χειριστή μορφή κρατισμού. Εκείνου δηλαδή που στραγγαλιζει τον πολίτη και τον εξωθεί στην εγκατάλειψη της πατρίδας του μήπως και καταφέρει και επιβιώσει ( ή απεβιώσει αξιοπρεπώς)

 5. sos avatar
  sos 19/09/2012 09:37:20

  Συμπέρασμα: το πολυτεκνικό και τριτεκνικό επίδομα θα το παίρνουν μόνο αλλοδαποί που εργάζονται μαύρα.

  Η δική μου οικογένεια θα το χάσει. Εν τω μεταξύ δε θα πάρουν το μικρό μου το παιδί στον παιδικό σταθμό λόγο εισοδηματικών κριτηρίων αλλά θα πάρουν του Αλβανού.

  Μην αναρωτιέστε μετά, τι έχουν τα έρμα και ψοφάν!

  Είναι που η ΝΔ είναι πατριωτικό κόμμα.

 6. MELOTHANATOS avatar
  MELOTHANATOS 19/09/2012 09:52:52

  ΑΦΟΥ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΟΙΚΟΥΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΑΣ.
  ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΜΑΣ!!!!!!
  ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ........
  ΕΑΝ ΔΕΝ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ, ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΕ.

  • ano-kato avatar
   ano-kato @ MELOTHANATOS 19/09/2012 11:48:54

   Κάνεις λάθος!!!!!!!Εμείς τους ψηφίσαμε.Και τώρα τι κάνουμε;
   Σκάσε και κολύμπα λέει το ανέκδοτο.

 7. Σωτηρης avatar
  Σωτηρης 19/09/2012 10:12:02

  Προς εθνικιστή sos εδώ κόβουν μισθούς και συντάξεις και εσύ κατηγορείς για αυτό παιδάκια παιδικών σταθμών και τους Αλβανούς. Σας φαίνεται ΛΟΓΙΚΟ στους υπολοίπους αυτό το πράγμα; Εγώ τις τελευταίες εκλογές ήμουν ανάμεσα απο ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ και η ελπίδα μήπως αλλάξει η Ευρώπη κάπως ψήφισα ΝΔ. Όμως αυτές τις ημέρες αναρωτιέμαι και ήθελα να ρωτήσω και εδώ
  Μήπως τελικά το μόνο κομμα που έχει δίκιο είναι το ΚΚΕ; Εσείς τι λέτε;

  ΥΓ: Η αυτοαποκαλούμενη υπερΈλληνες Χρυσαυγήτες απο ότι φαίνεται τους Αλβανούς κάνουν παρέα και αυτούς φέρνουν παρέα για να δείρουνε.(Τι κατάντια να μιλάμε για παρέα που δέρνει λες και είμαστε σε σχολική αυλή, ρόμπες)

  • sos avatar
   sos @ Σωτηρης 19/09/2012 12:14:08

   Ποιό είναι το πρόβλημα σου;
   Όποιος δε συμφωνεί με τη δική σου οπτική περί πατριωτισμού είναι εθνικιστής; Και εσύ τι είσαι; Το μέτρο της κοινής λογικής.

   Επίσης δεν κατηγόρησα παιδάκια ούτε Αλβανούς. (Και μην παριστάνεις τον ανήξερο για το πώς εκμεταλλεύοντε το σύστημα.)

   Και για να απαντήσω με τη λογική σου: απ'οτι φαίνεται ποστάρουν στο antinews ΚΚΕδες που παριστάνουν τους αγανακτισμένους ψηφοφόρους της ΝΔ.

  • tsechos avatar
   tsechos @ Σωτηρης 19/09/2012 15:32:26

   Μπράβο ρε Σωτήρη!Οδηφηθείτε με την εμπειρία σας κι αυτά που σας λένε.Διαβάστε τι έλεγαν τα κόμματα τα τελευταία 20 χρόνια.Λογικά θα καταλήξετε στο ΚΚΕ.

 8. ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ avatar
  ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ 19/09/2012 10:27:32

  Υπομονη παιδια !! Λιγος μισθος εμεινε ακομα και τελειωσαμε.

  • kitsos avatar
   kitsos @ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ 19/09/2012 16:41:07

   Ειστε κοινος συκοφαντης κυριε ,αυτα αλλου :P :P

 9. Kst avatar
  Kst 19/09/2012 11:01:41

  Αισχος. Μας οδηγουν στο να επιλέξουμε μεταξύ εξαθλίωσης ή μετανάστευσης. Δυστυχώς για μας αυτους ψηφίζαμε, αυτα λουζόμαστε. Δεν θα κατσω να με σφάξουν όμως. Δουλειές υπάρχουν και αλλού. Αυτό για το οποίο λυπάμαι είναι ότι η Ελλάδα θα γίνει μια χώρα υπερήλικων συνταξιούχων, αλλοδαπων, κρατικοδίαιτων υπαλλήλων και φτωχών. Επιστρέφουμε στην μεταπολεμική εποχή που όλοι φοβόμασταν πως με την δραχμή θα γυρίζαμε..

  • Λιογκος avatar
   Λιογκος @ Kst 19/09/2012 13:38:57

   Αυτή είναι η λυπηρή πραγματικότητα αγαπητέ.

 10. Ελλάς το κάτεργο (ex avanti) avatar
  Ελλάς το κάτεργο (ex avanti) 19/09/2012 11:21:09

  Δηλαδή η κυβέρνηση θα περικόψει μισθούς, συντάξεις, επιδόματα, εφάπαξ κλπ. περί τα 11,9 δισ ευρώ, δηλαδή όσο και η ετήσια φοροδιαφυγή στην Ελλάδα (ίσως και περισσότερη). Μπράβο!!!! (σε εμάς τους ελληνάρες πάει, τους αριστεροδεξιοκεντροακροσοσιαλιστές που κατάπιανε την γλώσσα τους και όχι μόνο).

 11. Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
  Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 19/09/2012 11:49:23

  Ποῦ πῆγαν τὰ «Ζάππεια» ρὲ παιδιά;

  • Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
   Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης @ Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 19/09/2012 11:49:59

   Ἢ τὸ «θὰ κόψουμε τὸ λίπος τοῦ κράτους κωδικό-κωδικό, τὰ ἔχουμε βρεῖ, κωδικό-κωδικό»;

   • ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ avatar
    ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ @ Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 19/09/2012 12:38:14

    Προεχει η παραμονη μας στο ευρω . Ολα τα αλλα μισθοι , συνταξεις , κοινωνικα επιδοματα ειναι απλα οδοντοκρεμες .

    • kitsos avatar
     kitsos @ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ 19/09/2012 16:43:58

     Ευρω και ας τρωμε ψωμοτυρι.
     Αντε και το καλοκαιρι καμια ντοματα.

   • Λιογκος avatar
    Λιογκος @ Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 19/09/2012 12:47:44

    Κατά την ταπεινή μου άποψη, υπάρχει τεράστιο θέμα υφαρπαγής της ψήφου του Ελληνικού λαού( για μια ακόμη φορά)...οι βαρύγδουπες υποσχέσεις εν μέσο μιας τραγικής κατάστασης και φόβου είναι πολύ χειρότερες από το αλήστου μνήμης Λεφτά Υπάρχουν... τουλάχιστον τότε ο Ελληνικός Λαός δεν ήξερε σε τι δύσβατο μονοπάτι είχε μπει... λίγους μήνες πριν όμως γνώριζε την κατάσταση πολύ καλά, πολλοί με οικονομικούς όρους που το 2009 ήταν άγνωστοι στους περισσότερους. Βασίστηκαν στα Ζάππεια, στα ισοδύναμα, στα πολλά "θα", στην ελπίδα που η ΝΔ πρόσφερε αλλά τελικά μια από τα ίδια αν όχι χειρότερα.

    • Ελλάς το κάτεργο (ex avanti) avatar
     Ελλάς το κάτεργο (ex avanti) @ Λιογκος 19/09/2012 13:14:16

     Καμία υφαρπαγή ψήφου δεν υπάρχει, υπάρχουν τρεις κατηγορίες Ελλήνων: Πρώτη κατηγορία είναι οι αιθεροβάμωνες (το αναλύεις περισσότερο μόνος σου), δεύτερη κατηγορία είναι οι βολεμένοι ή μέτρια βολεμένοι και τρίτη κατηγορία αυτοί που κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου.

     • kitsos avatar
      kitsos @ Ελλάς το κάτεργο (ex avanti) 19/09/2012 16:54:47

      Δηλαδη εσυ ηξερες οτι μας κοροιδευαν οταν ελεγαν οτι θα εξαφανισουμε το ελλειμα σε 18 μηνες η οτι δεν θα συνεχισουμε τις μειωσεις μισθων συνταξεων και τις οριζοντιες περικοπες και οτι τα 12 δις του Ιουνιου θα τα βρουμε απο την περικοπη της σπαταλης του δημοσιου (εκτος αν εννοουσε οτι σπαταλη ειναι οι μισθοι και οι συνταξεις οποτε παω πασο)?
      Γιατι δεν μας εκανες κοινωνους της γνωσης σου και μας αφηνες στο σκοταδι πλεονεκτη?

     • Ελλάς το κάτεργο (ex avanti) avatar
      Ελλάς το κάτεργο (ex avanti) @ kitsos 19/09/2012 17:52:11

      Kitso δεν το ήξερα μόνο εγώ, το ήξεραν και αρκετοί άλλοι ότι όσα λέγονταν ήταν άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε, και μάλιστα το κοινωνούσαν βροντερά, αλλά δυστυχώς εδώ βρισκόμαστε στην κατηγορία Νο. 1 - Αιθεροβάμωνες, μας μιλάνε, μας τα λένε, μας εξηγούν και εμείς τον χαβά μας!

 12. Λιογκος avatar
  Λιογκος 19/09/2012 12:53:01

  Σωστός! Όποιος δεν το βλέπει αυτό ας κοιταχτεί...

 13. Νικος avatar
  Νικος 19/09/2012 15:23:31

  Θα ηταν τιμιοτερο,απο πλευρας των τριων προθυμων,απο την στιγμη που σχηματισαν τη κατοχικη κυβερνηση τους να μας πουν πως οι μειωσεις μισθων,συνταξεων,αυξησεων των οριων συνταξιοδωτησης,καταργησης των αποζημειωσεων ηταν μετρα του μνημονιου που με ''βαρια καρδια'' υπεγραψαν την περασμενη ανοιξη.Ολα αυτα περι ισοδυναμων,ανακουφησης,ανακαμψης αναπτυξης,επαδιαπραγματευσης και αλλων μεγαλων λογων δεν θα πετυχουν τιποτα περισσοτερο απο το να βαλουν τα ονοματα τους διπλα σε αυτα των Τσολακογλου,Λογοθετοπουλου,Ραλλη,ΓΑΠ,Παπακωνσταντινου.

 14. IOANNIS avatar
  IOANNIS 19/09/2012 16:25:55

  ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2011 Ο ΟΛΙΣΘΗΡΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΤΑΜΑΤΗΜΟ.ΤΟ ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙΡΟ ΤΩΡΑ.ΠΟΛΛΟΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑΝ.ΑΛΛΑ ΠΗΡΑΝ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ.ΤΩΡΑ ΜΗΝ ΚΛΑΙΤΕ ΑΛΛΑ ΠΑΡΤΕ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ.

 15. Φανη avatar
  Φανη 20/09/2012 11:57:53

  εγω πιστευω πως το ζητουμενο ειναι να βρεθουμε μεσα στην ΕΕ οταν θ αρχισουν τα γεγονοτα και αυτο επιδιωκεται με καθε θυσια.Κι οταν λεω γεγονοτα εννοω πολεμικα γεγονοτα.Σκεφθειτε τι θα συμβει αν αρμενιζουμε μονοι μας στο βαρκακι, χωρις καμμια υποστηριξη διεθνων Οργανισμων,χωρις επισιτιστικη βοηθεια και τη ΕΕ να λεει - μα αφου φυγανε; δηλ να της δωσουμε και τη δικαιολογια στο πιατο.
  Σε δυσκολους καιρους που απ οτι φαινεται ερχονται και γρηγορα, δε προχωρας σε ανατροπες θεμελιωδεις, αλλαγη νομισματος και τετοια, διοτι η προσαρμογη θα ειναι επωδυνη και μεγαλη.Περιμενεις και προετοιμαζεσαι για ο,τι ερχεται...
  Αυτο το τελευταιο ελπιζω να κανει η κυβερνηση, να προετοιμαζεται για τα πιο δυσκολα.Οσο για τη κριση; μπορει ναρθουν εποχες που θα τη νοσταλγουμε....
  Υπαρχει μια σοφη παροιμια: ο,τι ακους στη γειτονια σου, καρτερα το και στη γωνια σου. Γυρω μας η Μεσογειος φλεγεται, εμεις τι να περιμενουμε;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.