#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
05/05/2011 16:53
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ποδόσφαιρο: Η κυβέρνηση έχασε τη μπάλαΌχι πως περιμέναμε τίποτα από την σύσκεψη υπό τον Γιώργο Παπανδρέου για το ποδόσφαιρο, αλλά το «ώδινεν όρος και έτεκεν μυν» είναι λίγο για να περιγράψει όσα έγιναν. Ο περισσότερος χρόνος της σύσκεψης χάθηκε για να περιγράψουν την σύνθετη κατάσταση στους αγνοούντες το θέμα. Αποφάσεις δεν λήφθηκαν – ακόμα και τα πλέι οφ θα γίνουν κανονικά μη και χάσουν κάποια χρήματα οι ομάδες.

Επαναλήφθηκαν τα ίδια και τα ίδια, που ουσιαστικά είναι προτροπές –άντε, απειλές- προς τους ποδοσφαιρικούς παράγοντες. «Το επόμενο πρωτάθλημα θα γίνει χωρίς δημόσιο χρήμα, χωρίς δημόσια τηλεόραση και χωρίς δημόσια γήπεδα» αν το καταστατικό της ΕΠΟ δεν εναρμονιστεί με της ΟΥΕΦΑ, έλεγαν οι αρμόδιοι υπουργοί.

Ουσιαστικά το κράτος προαναγγέλλει την πλήρη αποχώρηση του δημοσίου από ένα πεδίο ευρύτατου κοινωνικού (αλλά και οικονομικού) ενδιαφέροντος. Δηλαδή την ιδιότυπη ιδιωτικοποίηση του ποδοσφαίρου. Η οποία, ως είθισται, γίνεται εις όφελος εκείνων των ποδοσφαιρικο-οικονομικών παραγόντων (που διαθέτουν και ΜΜΕ…), οι οποίοι στη συγκεκριμένη περίοδο έχουν «το πάνω χέρι» στο ποδόσφαιρο.

Το ότι το ποδόσφαιρο εγκαταλείπεται σήμερα σε ένα νέο «σύστημα» επιχειρηματικών και  ποδοσφαιρικών παραγόντων στην αισθητική του, στην μονοκρατορική αντίληψη που έχει για τον αθλητισμό και στην εμπλοκή που φημολογείται ότι έχει με τον τζόγο, είναι μία πτυχή του προβλήματος. Ήδη «στήνεται» το επόμενο πρωτάθλημα με «φιλικές» ομάδες, όχι μόνο στο θέμα του ελέγχου της διαιτησίας (που αδυνατεί να κάνει η ΕΠΟ), αλλά και στις ομάδες που θα συμμετέχουν, όπως φαίνεται από την «έξωση» του Ηρακλή και την απαίτηση να αντικατασταθεί από τον Αστέρα Τρίπολης.

Το πολιτικό πρόβλημα είναι απείρως σημαντικότερο: η κυβέρνηση «ιδιωτικοποιεί» επειδή δεν μπορεί να ελέγξει το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Εκχωρεί το ποδόσφαιρο επειδή είναι ανίκανη να ελέγξει αυτούς που χρηματοδοτεί και που πάνε τα χρήματα του λαού. Αντί να εξετάσει σκληρές αποφάσεις, που θα «τσούξουν» τους προέδρους, όπως ο αποκλεισμός των ομάδων από την Ευρώπη, ο έλεγχος του παράνομου ποδοσφαιρικού τζόγου κ.α., αποδέχεται την ήττα του πολιτικού συστήματος από τους ποδοσφαιροπαράγοντες ανθρώπους της νύχτας, μεγαλοεφοπλιστές και μεγαλοεπιχειρηματίες.

Το αποτέλεσμα είναι η κυβέρνηση να εξοικονομεί χρήμα που θα έδινε στις ομάδες και την ΕΠΟ, αλλά οι πολίτες, αφού τους έκοψαν την μπάλα και την πρόσβαση στον μαζικό αθλητισμό και την μαζική κοινωνική διασκέδαση, διώχνονται και από τα γήπεδα και να τους στέλνουν στο προπατζίδικο.

Κ. Ζερβόδεξος

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Προφήτης avatar
  Προφήτης 05/05/2011 17:00:52

  Στις σοβαρές χώρες λέγεται "Εταιρειοκρατία".
  Εδώ πλιάτσικο.

 2. tampakiotis avatar
  tampakiotis 05/05/2011 17:34:12

  να δειτε που το προσεχες πρωταθλημα στην β΄' θα ειναι πιο συναρπαστικο απο αυτο της σουπαλιγκ........

 3. nasos avatar
  nasos 05/05/2011 18:37:21

  ας πληροφορήσει κάποιος τον αστείο Γερουλάνο πως οι κανονισμοί του εγχωρίου ποδοσφαίρου είναι de facto εναρμονισμένοι με αυτούς της Ουέφα
  σε αντίθετη περίπτωση η Ουέφα θα είχε αποκλείσει τις ελληνικές ομάδες και την Εθνική απ'όλες τις διοργανώσεις της
  εάν έχουν απορίες,ας ρωτήσουν τον κ. Ορφανό

 4. Romios avatar
  Romios 05/05/2011 19:18:19

  Αντιποδόσφαιρο - Πολιτική 1 - 0
  Παραγοντισμός - Ποδόσφαιρο 1 - 0
  Παρασκήνιο - Ποδόσφαιρο 1 - 0

  Ηλυσιακός - ΑΕΚ όπως λέμε Ηρακλής - Αστέρας Τρίπολης

  Αγώνες στα χαρτιά - αγώνες στα γήπεδα 1 - 0

  Σαν παλιός διαιτητής Α΄ Εθνικής θα πρότεινα: Μακρυά από τα γήπεδα. Κοντά στον αθλητισμό.

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ Romios 05/05/2011 19:46:48

   Αγαπητέ, το τελευταίο που είπατε είναι όλη η ουσία! Ξεχάσαμε τον αθλητισμό και πιάσαμε τον "πρωταθλητισμό"! Χιλιάδες παιδιά που καταστρέφουν την υγεία τους κοντά σε επιπόλαιους προπονητές ή παραμελούν τις σπουδές τους για να πιάσουν την καλή σε καμιά ομάδα, τις περισσότερες φορές να καταλήγουν με διαλυμένα κόκαλα και ασταθείς μεταβολισμούς ή τεταρτοπέμπτης κατηγορίας αθλητές σε τοπικά πρωταθλήματα για φραγκοδίφραγκα. Παράλληλα, όλα τα άλλα παιδάκια στην πυρά της αγυμνασιάς και της καθιστικής ζωής, γιατί δεν είναι "ταλέντα" (με έδιωξαν από άθλημα στο δημοτικό στο οποίο ήμουν καλός επειδή δεν πληρούσα τα...εμφανισιακά τους κριτήρια). Είναι απίστευτο να έχει μια χώρα τόσους επίδοξους ποδοσφαιριστές και τόσα παχύσαρκα παιδιά στην ίδια γενιά!

 5. Γιάννης Φαίλτωρ avatar
  Γιάννης Φαίλτωρ 05/05/2011 20:11:36

  Αν η κυβέρνηση έχει χάσει την μπάλα δεν έχει παρά να κοιτάξει πίσω της στα δίχτυα. Και έχει περάσει ολόκληρη τη γραμμή.

  Το θλιβερό είναι ότι του Νεοέλληνος ο τράχηλος ζυγό δεν υπομένει σε ότι αφορά την ομάδα που υποστηρίζει. Αν του πειράξουν την Ιδέα του, αμέσως κινητοποιείται. Αμέσως αντιδρά. Φωνάζει, διαμαρτύρεται. Άμα δώσουν κανένα οφσάιντ ανάποδα ή κανένα πέναλτι μαϊμού, τρώει τη μέρα του στα ραδιόφωνα και ορύεται για την αδικία που υπέστη. Άμα χάσει η ομαδάρα του, δενμπορεί να δουλέψει την άλλη μέρα. Ντρέπεται! Υποφέρει!
  Όταν του κόβουν το μισθό, τη σύνταξη, όταν τον οδηγούν στην ανεργία, όταν του τσαλαπατούν τα εργασιακά δικαιώματα, όταν εκποιούν την πατρίδα του, όταν τον θεωρούν δούλο, όταν τον κοροϊδεύουν μπροστά στα μάτια του, υπομένει στωικά. Φαίνεται ότι δεν τον νοιάζει για τη ζωή του. Μήπως τελικά δεν έχει ο ίδιος ζωή; Μήπως υπάρχει και "ζει" μόνο μέσω της ομάδας του; Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου.

  • sawas avatar
   sawas @ Γιάννης Φαίλτωρ 05/05/2011 21:35:18

   Μάλλον είναι θέμα ενημέρωσης.

   Για θέματα στα οποία ασχολείσαι και τα ξέρεις καλά (η νομίζεις), έχεις άποψη αντιδράς και επιβάλεις (με τα επιχειρήματα σου) την άποψη σου και συμβαίνουν αυτά που αναφέρεις, όταν χάνει η ομάδα του, επειδή ξέρει-κατέχει το ζήτημα (Ντρέπεται! Υποφέρει!).

   Αν δεν ξέρεις το θέμα (πολιτική) και τις παραμέτρους του δεν σε ενδιαφέρει, δεν ασχολείσαι. Αντιδράς αλλά όχι όπως μέσα (και έξω από το ) στο γήπεδο!!!! Μια μορφή αντίδρασης είναι και το "όλοι ίδιοι είναι"!!! Καθάρισες, έκανες την βαθυστόχαστη ανάλυση!!!! Ικανοποιήθηκες! Είναι όμως έτσι? ΟΧΙ!

   Αυτό συμβαίνει (κατ αρχάς) και σε σένα και σε μένα για όλα τα θέματα τα οποία κατέχουμε η όχι!

   Αυτό (η ενημέρωση) είναι το μέγιστο πρόβλημα (και λύση από την ανάποδη) που πρέπει να διορθωθεί. Πως και Αν είναι θέμα πολιτικό και πολιτειακό!!!! Με την παιδεία? Ίσως!!! Αλλά αυτή είναι μια μακροχρόνια λύση. Για βραχυχρόνια δεν έχω απάντηση!

   Αντίθετα(η ανάποδη) οι μη ενημερωμένοι πολίτες εξυπηρετούν το γκουβέρνο! (βαλβίδα αποσυμπίεσης) και δημιουργούν απορίες όπως (καλή ώρα) η δικιά σου.

   Τι μπορούμε να κάνουμε? Μάλλον λίγα και μόνο στο κύκλο σου και όσο αντέχεις.

   Καλό μας κουράγιο

 6. 200exi stin elbetia avatar
  200exi stin elbetia 06/05/2011 04:19:16

  mizens,sokrates,intralot ola sto fos -oloi athooi

 7. η Dimi avatar
  η Dimi 06/05/2011 10:28:37

  Ως απλή ποδοσφαιρόφιλη, αναρωτιέμαι:

  Γιατί; μέχρι σήμερα, οι ιθύνοντες πολιτικοί και αθλητικοί μεγαλόσχημοι δεν επένδυσαν σε Χρόνο, γιά να μάθουν το σύστημα με το οποίο η Margaret Thatcher, νίκησε κατά κράτος τον πιό επικίνδυνο του κόσμου, τον βρετανικό χουλιγκανισμό; Υπόδειγμα φιλάθλων οι βρετανοί, σήμερα!

  Γιατί; μέχρι σήμερα, και παρά τους πακτωλούς χρημάτων που εξανεμίζονται, δεν έχουν εγκατασταθεί «Ανιχνευτές Μετάλλων» στις εισόδους όλων των γηπέδων;

  Γιατί; η Ελλάδα, η Χώρα που δίδαξε τον πλανήτη «Ευ Αγωνίζεσθαι», γίνεται σούργελο διεθνές, μέχρι τη.. Κεντρική Ασία;

  Γιατί; οι «εύθικτοι» ανεγκέφαλοι που μαυρίζονται στο ξύλο και οπλοφορούν στα γήπεδα, μένουν απαθείς, αραχτοί, «καναπεδάτοι», καθώς η νεο-αταξία, καθημερινά, συστηματικά και ακάθεκτα, οικονομικά τους υποδουλώνει και κυριολεκτικά, το μέλλον τους ακυρώνει;

  Επειδή απαντήσεις μέχρι σήμερα δεν έχω, συνάγω το συμπέρασμα ότι στο όλο πακέττο στοχευμένης αποδόμησης της Ελλάδας, περιλαμβάνεται και η πλήρης απαξία του Ελληνικού (λέμε τώρα), Ποδοσφαίρου.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.