06/05/2008 22:20
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ποδοσφαιρικές μπίζνες και επιχειρηματικές ανακατατάξεις

Πράγματα και θαύματα γίνονται στο επιχειρηματικό – αθλητικό χώρο καθώς η συνάντηση Βγενόπουλου – Τζίγκερ θολώνει ακόμη περισσότερο τα νερά. Μπορεί τους δυο άντρες να τους ενώνει φαινομενικά το… μεγαλείο του Παναθηναϊκού, αλλά κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει τις μυστικές συμφωνίες, τους επιχειρηματικούς  γάμους και τα στρατόπεδα που δημιουργούνται.

Μέχρι πρότινος η οικογένεια Βαρδινογιάννη ήταν σε φουλ αντιπαλότητα με τον Ανδρέα Βγενόπουλο και την Marfin, επειδή η τελευταία επιχείρησε να αποκτήσει την τράπεζα Πειραιώς, της οποίας μεγαλομέτοχος είναι ο όμιλος Βαρδινογιάννη. Το deal δεν έγινε, αλλά η ψυχρότητα έμεινε και μετατράπηκε σε πάγο όταν ξαφνικά ο «πράσινος» Βγενόπουλος χτύπησε την πόρτα του Γιάννη Βαρδινογιάννη και του ζήτησε τον Παναθηναϊκό. Μαζί με τον Παύλο («θεέ πάρε την ΠΑΕ») Γιαννακόπουλο και με άλλους φιλοπαναθηναϊκούς εφοπλιστές συνέστησαν την Παναθηναϊκή Ενωτική Κίνηση και πίεζαν επί μήνες τον Βαρδινογιάννη να αποχωρήσει. Ο τελευταίος κράταγε γερά μέχρι που ήλθαν οι απανωτές ήττες μέσα στο γήπεδο και η τελική επικράτηση του προαιώνιου αντιπάλου Σωκράτη Κόκκαλη. Τότε ο Γιάννης Βαρδινογιάννης έκανε ανάγκη φιλοτιμία και έβαλε στο τραπέζι τον πολυμετοχικό Παναθηναϊκό. Στη συνέχεια κάθισε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τον «εχθρό» Βγενόπουλο και μάλιστα το κλίμα ήταν και καλό και εποικοδομητικό. Διαιτητής στο ντέρμπι αυτό ήταν ο εφοπλιστής Νίκος Πατέρας στο γραφείο του οποίου έγινε η συνάντηση, ένα γραφείο μάλιστα που έχει αγοραστεί από τον Βγενόπουλο. Όπως φαίνεται ο Πατέρας θα γίνει… ο Μεγάλος Πατερούλης της υπόθεσης και ίσως αναλάβει την προεδρία του ΠΑΟ με στόχο την ανάστασή του.

Τι σημαίνει όμως η συμμαχία Βαρδινογιάννη – Βγενόπουλου – Πατέρα κι άλλων εφοπλιστών; Σηματοδοτεί κάποιου άλλου είδους επιχειρηματικό deal και ποιος είναι ο νέος εχθρός; Ο Κόκκαλης ή κάτι άλλο; Άλλο ερώτημα είναι η σύμπλευση του Βγενόπουλου με τον Αλογοσκούφη για το θέμα του ΟΤΕ και πώς συμπλέκονται όλα αυτά. Εξάλλου, δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι έρχεται προς ψήφιση στη Βουλή ρύθμιση που θα ανοίγει το δρόμο για είσοδο της ποντοπόρου ναυτιλίας στο Χρηματιστήριο, θα ευνοεί δηλαδή τους μεγαλοεφοπλιστές που θα μπουν στον Παναθηναϊκό και κατά τα φαινόμενα και στον Ολυμπιακό.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Sergios avatar
  Sergios 06/05/2008 23:52:26

  ΠΑΟ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΘΥΡΑ 13, ΑΛΛΑ ΤΟΝ ΚΛΕΙΤΟΝ ΤΟΝ ΑΓΟΡΑΖΕΙ Ο ΝΤΕΜΗΣ. ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΧΟΝΤΡΟ ΨΕΜΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΑΘΛΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ Ο ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΣ. ΑΥΤΑ ΓΙΑΤΙ ΑΣΧΗΜΑ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ ΤΟΥ ΠΑΟ ΘΑ ΑΝΑΠΟΛΟΥΝ ΤΟ ΠΟΣΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΗΤΑΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΒΟΥΡΟΓΙΑΝΝΗΔΕΣ. ΠΟΣΟ ΧΟΝΤΡΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΗΚΕ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΩΝ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΩΘΗΣΕΙ ΤΙΣ ΜΠΙΖΝΕΣ ΤΟΥ. ΑΣ ΤΟΝ ΘΑΥΜΑΣΟΥΝ ΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ ΤΟΥ ΠΑΟ. ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΠΡΟΦΥΛΑΞΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟ ΦΡΟΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΚΥΨΕ.

 2. "χωσιά" avatar
  "χωσιά" 07/05/2008 01:38:23

  ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΣΕ Ο ΟΣΦΠ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΣΕ ΜΑΣ;


  “1. Το άρθρο 44, αφορούσε εταιρείες που έχουν πρόβλημα με τους πιστωτές τους. Θεσπίστηκε το 1990 και πριν από την ΑΕΚ, χρησιμοποιήθηκε από τον Άρη, σχεδόν όλες τις ΚΑΕ, καθώς επίσης και από την Elephant, τον Πουλιάδη, κτλ. Γιατί αυτά τα κάνετε γαργάρα?

  2. Το χρέος της ΑΕΚ ήταν κατά 90% σε ιδιώτες πιστωτές (Netmed και Enic), ενώ υπήρχε και ένα χρέος κοντά στο 10% προς το δημόσιο, το οποίο προσαυξήθηκε με τα πρόστιμα. Οι ιδιώτες πιστωτές συμφώνησαν να ΜΗΝ πληρωθούν τα χρέη από την ΑΕΚ, ενώ το δημόσιο συμφώνησε να πληρωθεί αυτό το 10%, με διακανονισμό. Άρα, στον Ελληνικό λαό, η ΑΕΚ δεν χρωστάει δεκάρα. Γιατί δεν μας λέτε, τι έγινε με την χαριστική νομοθεσία 2021 του 1992, που τα χρέη 11,2 δις του Ολυμπιακού, έγιναν 2 δις (όλα προς το δημόσιο)? τι έγινε με τα χρεή της τράπεζας Κρήτης, τα οποία δημιουργήθηκαν από αγορές παικτών για τον Ολυμπιακό? Πως πληρώθηκε ο Ντέταρι και οι λοιποί “ήδιδες” που αγόρασε εκείνη την περίοδο ο Ολυμπιακός?

  3. Γιατί χαρίστηκε το γήπεδο Καραισκάκη στον Κόκκαλη, και όχι στον Ολυμπιακό? Γιατί εκδιώχθηκε ο Εθνικός και τα υπόλοιπα σωματεία στίβου, που έκαναν χρήση του γηπεδου? Με ποιανού τα χρήματα κατασκευάστηκε το γήπεδο?

  4. Τι δουλειά έκανε ο Βασίλης Γκαγκάτσης, πριν γίνει Πρόεδρος της ΕΠΟ? (νομικός σύμβουλος του Ολυμπιακού)

  5. Γιατί σχεδόν ολόκληρο το Δ.Σ. της ΕΠΟ, ήταν την Κυριακή το βράδυ, στο Καραϊσκάκη? Γιατί δεν κρατήθηκαν ούτε τα προσχήματα?

  6. Γιατί ευθύνεται η Καλαμαριά, ο Ολυμπιακός, η ΑΕΚ, ο Βάλνερ, ή οποιοσδήποτε, όταν το λάθος το έκανε η ίδια η ΕΠΟ, που έδωσε δικαίωμα συμμετοχής στον ποδοσφαιριστή?

  7. Γιατί η Καλαμαριά τιμωρήθηκε με -4 βαθμούς, για τον Βάλνερ, αλλά τους βαθμούς της νίκης τους πήρε ο Ολυμπιακός, κάτι που δεν αναφέρεται πουθενά σε καμία νομολογία?

  8. Γιατί η ΕΠΟ έκανε ένα μήνα να καθαρογράψει την απόφαση, και μια εβδομάδα να την μεταφράσει στα αγγλικά (καθώς είχε στείλει στο CAS την απόφαση στα Ελληνικά), αλλά έκανε μόνο μια ώρα να απαντήσει σε ΑΕΚ, Νικολαϊδη και Ριβάλντο με εξώδικα?

  9. Γιατί η ΕΠΟ, στην διαμάχη ανάμεσα σε Καλαμαριά και Ολυμπιακό, πήρε καταφανέστατα θέση υπέρ του Ολυμπιακού (ενώ το λάθος ήταν δικό της), προσπαθώντας να οδηγήσει το δικαστήριο σε αναρμοδιότητα? (το CAS δεν δικάζει υποθέσεις ομάδων κατά ομοσπονδιών)

  10. Ποιος δήλωνε το 2005 ότι το ποδόσφαιρο παίζεται στο γήπεδο, και το 2008 κλέβει το πρωτάθλημα στα χαρτιά?

  11. Γιατί είχε άδικο ο Ριβάλντο όταν έλεγε ότι ο Κόκκαλης, όταν βαριέται διώχνει προπονητές? (θέλετε να γράψουμε άπειρα παραδείγματα?)

  11. Τι έγινε με την περίφημη κασσέττα, στη οποία ακουγόταν ο Σπάθας να λέει ‘ο Ολυμπιακός και το Αιγάλεω να κερδίζουν και οι άλλοι να πάνε να γαμηθούν’? Γνωρίζετε ότι ο υιος Ηλίας Σπάθας (σύνδεσμος Πειραιά) είναι επίσημος διαιτητής της Super League?

  12. Γιατί ο (θεωρητικά) καλύτερος Έλληνας διαιτητής, Κύρος Βασσάρας, δεν ξανασφύριξε τον Ολυμπιακό, μετά τις ισοπαλίες του τελευταίου με Εργοτέλη (3-3) και Λάρισα (0-0)?

  13. Τι έγινε με το Non-show του Ολυμπιακού όταν το ΕΣΚΑΝ, έκανε τις εφόδους στα τρια μεγάλα σωματεία? Γιατί εκείνη την μέρα, όλως τυχαίως δήλωσαν τραυματίες οι Νικοπολίδης, Τζόρτσεβιτς, Κοβάσεβιτς και Στολτίδης, αλλά μόλις 3 μέρες μετά, αγωνίστηκαν και ‘πέταγαν’ κατά της Ξάνθης? (σημείωση:ο τραυματισμένος παίκτης δεν είναι υποχρεωμένος να περάσει από έλεγχο ντόπινγκ).

  14. Ποιος είναι ο ‘υπόλοιπος’ κόσμος που θεωρεί τον Ολυμπιακό πρωταθλητή, όταν όλες οι αθλητικές εφημερίδες (πλην Φωτός και της εφημερίδας του κομιστή), έλεγαν ότι πρωταθλήτρια είναι η ΑΕΚ? (μπορείτε να διαβάσετε τα πρωτοσέλιδα της Μεγάλης Δευτέρας)

  15. Ποιος ανάγκασε τον Ηρακλή Τσίκινη (έναν αξιοπρεπή διαιτητή, αρχικά σε σιωπηλή τιμωρία και μετά σε να τερμαρισμό της καριέρα του, μεσούσης της περιόδου, απλά και μόνο γιατί σφύριξε πέναλτυ υπέρ της Ξάνθης μέσα στο Καραισκάκη?

  16. Γιατί έγινε ακριβώς το ίδιο με τον διαιτητή Κατσιδώνη, όταν ο Ολυμπιακός έφερε 1-1 στο Καραισκάκη, με τον Αστέρα Τρίπολης?

  17. Από ποιον κρίθηκε ικανός ο διαιτητής Παμπορίδης, για να διαιτητεύσει το ντέρμπι Ολυμπιακός - Παναθηναικός (1-1, και όλοι θυμόμαστε πως ισοφάρισε ο Ολυμπιακός), αλλά από εκείνο το αγώνα και μετά, δεν ξανασφύριξε σε παιχνίδι μείζονος σημασίας?

  18. Γιατί δεν δώθηκαν τα τρια γκολ, από την δικαστική απόφαση του 0-3, στον Κοβάσεβιτς, για να πάρει και τον τίτλο του πρώτου σκόρερ στα χαρτιά?

  19. Γιατί θίχτηκε ο Σωκράτης Κόκκαλης και έστειλε εξώδικα σε Νικολαίδη και Ριβάλντο, για κουβέντες που έγιναν σε αποδυτήρια της ΑΕΚ, και είναι απολύτως επιτρεπόμενες? Ο ίδιος σε παρόμοιες κουβέντες με ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, δεν είχε αποκαλέσει του ς παίκτες αντίπαλης ομάδας ‘κότες’?

  20. Ποια εταιρεία διαχειρίζεται τα εμπορικά δικαιώματα Ολυμπιακού και Ξάνθης (Sports United)? Ποιος ήταν ο περσινός χορηγός της Ξάνθης? (Intralot)? Ανάμεσα σε ποιες ομάδες φέτος, παρατηρηθήκαν οι περισσότερες μετεγγραφές ποδοσφαιριστών? (Αντζας, Τοροσίδης, Κωστούλας, Βάλλας, κτλ.) Να προσθέσουμε και τον Τάκη Λεμονή?

  20+1. Ποιος θα απαντήσει σε όλα τα παραπάνω?

  Κανένας…. Γι’αυτό δεν γουστάρουμε την ποδοσφαιρική παρωδία που έχουν στήσει η παράγκα (που έγινε πολυτελέστατο γραφείο στην Συγγρού) και ο άνθρωπος που έχει κατηγορηθεί για κατασκοπεία κατά του Ελληνικού Έθνους και δεν αθωώθηκε, αλλά η υπόθεση του μπήκε στο αρχείο.

  Ευχαριστούμε την super league, που με το σύστημα των play offs, μας δίνει το δικαίωμα να απολαύσουμε για μερικούς ακόμα αγώνες, την πραγματική πρωταθλήτρια Ελλάδος.

  Και ας λένε ότι θέλουν, όσοι φοράνε τα ‘κόκκινα’ γυαλάκια και τρώνε την αμάσητη τροφή που τους ταίζει η κωλοφυλλάδα του κλέφτη και ψεύτη κομιστη…. Που, για να μην ξεχνιόμαστε είναι ο μεγαλύτερος ηθικός αυτουργός για τον θάνατο Φιλόπουλου, στο μακελείο της Παιανίας. (αλήθεια, τι έγινε και με αυτήν την δίκη, στην οποία εμπλέκονται και υπάλληλοι της πειραιώτικης ΠΑΕ?)

  Να χαίρεστε την ομάδα σας, τον πρόεδρο σας, και τα πρωταθλήματα σας…”.

  ΥΓ. Ο ΟΣΦΠ είναι 12 συνεχόμενα χρόνια πρωταθλητής Ελλάδος, αν προστεθεί και αυτό που του 'κλεψε ο Δούρος

  ΠΟΣΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΟΣΦΠ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ 11ΔΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΤΟ EURO;

  ΚΑΘΕ ΠΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΝΕΙ ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ Ο ΟΣΦΠ(για να δούμε αν έπιασαν τόπο τα λεφτά μας)

  Και μια προς ειδήμονες: ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΠΟΔΙ ΤΟΥ ΡΙΒΑΛΝΤΟ, ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΔΑΚΤΥΛΑ ΤΟΥ ΔΕΞΙΟΥ ΤΟΥ ΧΕΡΙΟΥ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΛΑΜΑ ΑΝΔΡΑ, πατέρα 4 παιδιών, παγκόσμιου πρωταθλητή, σοβαρού ανθρώπου, συν: δήμιου του Παναθηναϊκού, ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΤΟΥ ΟΣΦΠ...

 3. Χίτης avatar
  Χίτης 07/05/2008 05:10:21

  Θα δείτε οτι θα έρθει ο καιρός που όλες τις ΠΑΕ θα τις έχουν Τράπεζες...

  Να το θυμηθείτε...

 4. fantomas avatar
  fantomas 07/05/2008 14:11:46

  ΜΑΛΛΟΝ ΟΟΟΟΟΟΟ ΠΡΟΕΔΡΟΣ,
  ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΙΡΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΝΑ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ, ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ!!
  ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΣΕ ΑΛΛΟΥ ΤΟΝ ΚΟΚΑΛΗ (ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΔΙΑΠΛΩΚΗς) ΜΗΠΩς ΤΟΝ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΣΤΗΝ ΜΠΑΛΑ!!
  ΑΥΤΟΣ ΕΙΠΕ ΚΑΙ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΝΤΙΛ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟ!!

 5. fantomas avatar
  fantomas 07/05/2008 14:16:51

  ΦΙΛΕ "χωσιά"
  ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΩΣ ΕΠΙ ΤΟ ΠΛΗΣΤΟΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΟΠΩς ΤΑ ΛΕΣ!!
  ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΤΣΙ !!
  ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΟΤΙ Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΔΕΝ ΜΠΕΙΚΕ ΠΟΤΕ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 44 ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΠΑΕ ΠΟΥ ΞΕΠΛΗΡΩΣΕ ΕΩΣ ΤΕΛΟΣ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΕΕΙ ΠΟΥ ΔΙΑΚΑΝΩΝΙΣΤΙΚΑΝ (ΟΠΩΣ ΓΙΝΕΤΕ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙς ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΙΣΕΙς)

  ΕΧΩ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙς ΟΜΩς ΔΙΣΤΥΧΩς ΔΕΝ ΜΠΩΡΩ ΝΑ ΓΡΑΦΩ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ.
  ΔΥΣΚΟΛΕΥΟΜΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΓΡΑΦΩ ΑΝΟΡΘΟΓΡΑΦΑ ΚΑΙ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ. !!

 6. sovokai avatar
  sovokai 08/05/2008 10:50:34

  Καλά ο Χωσιάς με βίδωσε στη καρέκλα. Τρεχω στη γωνιά να γραφτω στο παναθηναικό στη θυρα 13 στη Πέκ στο πατερα και στην Αμοξιλ.

 7. "χωσιά" avatar
  "χωσιά" 08/05/2008 15:27:48

  Φίλε sovokai,

  από την σκύλα στην Χάρυβδη πας, αδερφέ!

  Ας υποστηρίξουμε τους μικρούς. Τον Ντέμη, τον Ζαγοράκη, τον Αστέρα, τον Πανιώνιο, τον Εργοτέλη, την Λάρισα, τον Ηρακλή. Κάτσε, δε, να δεις τι θα πάθουν οι γάβροι από τον Άρη. Μην ξανασηκωθούνε τίποτα δάκτυλα πάλι, γιατί κι ο "Βάτραχος" πικραμένος έφυγε από του Ρέντη. Ας υποστηρίξουμε τους μικρούς και θα δεις να κάνουν θαύματα. Όπως η Ελλάδα στο EURO. Axizei...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.