21/10/2008 14:04
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πνευματικά παιδιά και πνευματικά αδέλφια

Ο κ. Θ. Ρουσόπουλος δεν θα είναι ο μοιραίος άνθρωπος για τον κ. Καραμανλή (και τη ΝΔ) μόνο εξαιτίας του σκανδάλου του Βατοπεδίου. Αλλά κυρίως επειδή στήριξε όλο το επικοινωνιακό παιχνίδι του Μαξίμου σε παχυλά τροφοδοτούμενα και αμειβόμενα παπαγαλάκια, υπηρέτες κάθε εξουσίας, που φυσικά σπεύδουν τώρα  να εγκαταλείψουν κι αυτόν και στη συνέχεια και τον κ. Καραμανλή. Επειδή, μόνο ηλίθιοι μπορούν να πιστέψουν ότι το «σύστημα Ρουσόπουλου» δεν ήταν και «σύστημα Καραμανλή».

Παράδειγμα: Ο κ. Κ. Γκράτσιος, γιός του στρατηγού Αγαμέμνονος Γκράτσιου, είναι διευθύνων σύμβουλος της ΚΕΔ, η οποία αντάλλαξε με την Μονή Βατοπαιδίου 260 ακίνητα με βάση τα περίφημα 31 συμβόλαια. Προσέξτε τώρα τι λέει σε συνέντευξή του στο ΠΘ ο Γιώργος Τράγκας, τα έντυπα του οποίου ζουν μόνο χάρις σε παχυλές κρατικές διαφημίσεις.

Ερώτηση: Ποια είναι η εικόνα σας;

Τράγκας: Πιστεύω ότι υπάρχει μαέστρος. Αποκλείεται τόσοι άνθρωποι μαζί να μη λειτουργούσαν συντονισμένα. Ο κ. Ρουσόπουλος κουβαλάει στην πλάτη 260 ακίνητα που αντηλλάγησαν με 32 συμβόλαια με τον Εφραίμ. Έχουμε πολλά πνευματικά παιδιά και πολλές υπογραφές. Βέβαια δεν πιστεύω ότι ο Ρουσόπουλος είναι ο μαέστρος της Μονής Βατοπεδίου, μπορεί να είναι το πρώτο βιολί ή το κοντραμπάσο.

Ερώτηση: Σε ποιες από όλες τις υπογραφές αναφέρεστε;

Τράγκας: Στην ΚΕΔ, για παράδειγμα, έχουμε έναν άνθρωπο τον οποίο προσωπικά εκτιμώ, τον κ. Γκράτσιο, πνευματικό αδελφό του κ. Καραμανλή. Ο πατέρας του, Αγαμέμνων Γκράτσιος, έχει βαφτίσει τον κ. Καραμανλή. Εκφράζω λοιπόν την εύλογη απορία πώς είναι δυνατόν ένας τέτοιος άνθρωπος να αντάλλαξε 260 ακίνητα βάζοντας την υπογραφή του και παίρνοντας στην ουσία την ευθύνη; Δεν κατάλαβε ότι κάποια στιγμή μπορεί να εκτεθεί;

Δημοσιεύουμε στα Αρχεία (για να τα έχουμε εύκολα μέρες που έρχονται)  περιοχές στις οποίες απέκτησε η Μονή Βατοπαιδίου 260 ακίνητα με βάση 31 συμβόλαια, με αντισυμβαλλόμενο την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. τραγκας avatar
  τραγκας 21/10/2008 14:17:21

  ΠΕΡΙ ΑΔΕΚΑΣΤΩΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΦΙΜΩΣΕΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ:
  * Αληθεύει ότι ο εισαγγελέας Κολιούσης είναι πρώτος ξάδελφος του ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ Αχιλλέα Κολιούση;
  *Αληθεύει ότι ο Αχιλλέας Κολιούσης ήταν από τα ιδρυτικά στελέχη του πασόκ και μάλιστα ήταν και ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ το 1986, επί Αντρέα Παπαντρέου;
  *Αληθεύει ότι ο Αχιλλέας Κολιούσης ήταν ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ το 1996, επί Κώστα Σημίτη;
  *Αληθεύει ότι to 2001 ο κ. Κολιούσης ήταν εισαγγελέας στην δίκη της ΔΕΚΑ (κλέψιμο των χρημάτων των ταμείων στο Χρηματιστήριο το 2000), που αθώωσε τους γνωστούς πέντε εγκάθετους του καθεστώτος, με το σκεπτικό ότι απλά εκτελούσαν εντολές του πολιτικού τους προϊσταμένου (Παπαντωνίου, που βέβαια είχαν φροντίσει να παραγραφούν οι ευθύνες του) ;
  Και πολλά άλλα …. Τέλος:
  *Αληθεύει ότι θα είστε υποψήφιος με το πασόκ στις επόμενες εκλογές, κύριε Κολιούση;

 2. leon avatar
  leon 21/10/2008 14:57:49

  ΤΟ ΨΑΡΙ ΒΡΩΜΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ...

 3. osaperas avatar
  osaperas 21/10/2008 15:04:15

  Φάκτορα
  Θα βάλεις μία τάξη εδώ πέρα;
  Το σχόλιο που κάνει πιο απάνω ο tragas το έχει ήδη κάνει αυτούσιο ο prasina-aloga (Νο 14) στο post σου "Τα έμπελξε πάλι ο Πρετεντέρης;
  Ούτε κόμμα δεν έχουν αλλάξει

 4. Τακτικός Αναγνώστης avatar
  Τακτικός Αναγνώστης 21/10/2008 15:06:54

  Αγαπητέ FactorX
  Αναφέρεσαι στο κείμενο σου στον στρατηγό Αγαμέμνονα Γκράτσιο προσωπικό φίλο του Κωνσταντίνου Καραμανλή, νοννό του Κώστα Καραμανλή και πατέρα του Κ. Γκράτσιου (ΚΕΔ κλπ.). Για τους νεώτερους που προφανώς δεν γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα του πρόσφατου παρελθόντος παραθέτω δύο ασχολίαστες μαρτυρίες για τον στρατηγό.
  Η πρώτη προέρχεται από συνέντευξη του Κωνσταντίνου στο ΒΗΜΑ (Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2006 - Αρ. Φύλλου 14688)
  «Έκανα ό,τι μπορούσα για να προετοιμασθεί καλύτερα η ανατροπή τους (των χουντικών εννοεί). H δυσκολία μου ήταν ότι δεν ήξερα ποιον να εμπιστευθώ. Έκανα επιθεωρήσεις σε διάφορες μονάδες και μιλούσα με τους αξιωματικούς. Από το περιεχόμενο της συζητήσεως και τις αντιδράσεις τους καταλάβαινα αν θα μπορούσα να βασισθώ στον αξιωματικό που είχα απέναντί μου.
  Να σας δώσω ένα παράδειγμα: Ο στρατηγός Γκράτσιος ήταν διοικητής μου όταν εγώ υπηρετούσα στην 5η Μοίρα Καταδρομών. Είχαμε συνδεθεί, είχαμε περπατήσει 17,5 ώρες μαζί. Τον συνάντησα την 28η Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη στη Λέσχη του Γ' Σώματος Στρατού. Ηταν πολλοί αξιωματικοί συγκεντρωμένοι και υπήρχε μεγάλη νευρικότητα γιατί η χούντα πίστευε ότι θα επιχειρούσα το εγχείρημα εκεί. Είχαν μάλιστα φέρει λοκατζήδες από την Αττική οι οποίοι παρήλασαν οπλισμένοι, κάτι που δεν είχε ξαναγίνει. Αυτό μου το είπε ο Περίδης, ο οποίος είχε λάβει επίσης τα μέτρα του.
  Στη δεξίωση που επακολούθησε συναντήθηκα με τον στρατηγό Γκράτσιο και τον ρώτησα πώς βλέπει τα πράγματα. Μου λέει "θαυμάσια". Κατάλαβα τότε ότι ο Γκράτσιος δεν επρόκειτο να στηρίξει την προσπάθειά μου. Έτσι, με τέτοιου είδους συζητήσεις, έπρεπε σταδιακά να επιλέξω τους διαφόρους συνεργάτες μου, πέρα από τους ανθρώπους εκείνους που αποτελούσαν τον αρχικό και βασικό πυρήνα.
  Η δεύτερη μαρτυρία προέρχεται από τα δημοσιευμένα αρχεία Καραμανλή (Κωνσταντίνος Καραμανλής. Αρχείο. Γεγονότα και κείμενα», εκδ. Ιδρυμα Κωνσταντίνος Καραμανλής – Εκδοτική Αθηνών, Αθήνα 1997, 12 τόμοι). Όταν ο Καραμανλής δίνει εντολή στον Αντρέα να σχηματίσει κυβέρνηση μετά την εκλογική νίκη του ΠΑΣΟΚ όπως ό ίδιος αναφέρει :
  «Τον επληροφόρησα (τον Αντρέα) ότι το βράδυ της εκλογής η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων μου διεμήνυσε την απόφασή της να παραιτηθεί, με το επιχείρημα ότι δεν μπορούσε να εγγυηθεί την πειθαρχία των Ενόπλων Δυνάμεων, στην περίπτωση που η νέα Κυβέρνηση (του ΠΑΣΟΚ εννοεί) θα έθετε σε εφαρμογή τις προεκλογικές της διακηρύξεις και ιδίως εκείνες που έχουν σχέση με την εσωτερική και εξωτερική ασφάλεια της χώρας. Και τον επληροφόρησα, επίσης, ότι αξίωσα από την ηγεσία να παραμείνει στη θέση της -πράγμα που εγένετο- με τη διαβεβαίωση ότι ο νέος πρωθυπουργός θα αποφύγει να κάνει πράγματα τα οποία θα εκθέσουν τη χώρα σε κινδύνους» (τ.12ος, σ.138).

  Ποιος είχε φροντίσει να πληροφορήσει τον Καραμανλή για το τελεσίγραφο των αρχηγών; Μας το λέει ο ίδιος «Τέσσερις ημέρες προ των εκλογών ο αρχηγός του ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Γκράτσιος, με πληροφόρησε ότι οι αρχηγοί των Επιτελείων είχαν αποφασίσει να παραιτηθούν σε περίπτωση νίκης του ΠΑΣΟΚ. Απεδοκίμασα την απόφασή τους αυτή και τους συνέστησα να παραμείνουν στις θέσεις τους, όποιο κι αν ήταν το αποτέλεσμα της εκλογής».
  Ακόμη και το βράδι των εκλογών όταν ο Καραμανλής τηλεφωνεί στον Γκράτσιο αυτός τον πληροφορεί «ότι οι αρχηγοί συσκεφθέντες και πάλι απεφάσισαν να υποβάλουν την επομένη τις παραιτήσεις των, γιατί δεν ημπορούσαν να αναλάβουν την ευθύνη έναντι των Ενόπλων Δυνάμεων στην περίπτωση που η Κυβέρνηση θα έθετε σε εφαρμογή την πολιτική που είχε εξαγγείλει προεκλογικά». Βλέπε και άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία στην σελίδα 138 του 12ου τόμου.
  Αυτά περί του στρατηγού Αγαμέμνονος Γκράτσιου γιατί συνήθως στην Ελλάδα έχουμε κοντή την μνήμη και ξεχνούμε πρόσωπα και γεγονότα.
  Για το που θα πέσει το μήλο δεν υπάρχει αμφιβολία, προφανώς κάτω από την μηλιά.

 5. Lara avatar
  Lara 21/10/2008 15:19:15

  Ηταν εξαλλου εξ αρχης φως φαναρι ποιος κρατουσε τα αρχηγικα ηνια της καμορα καθε φορα, που απλωνε σα γυπαετος τα φτερα του να καλυψει τις πομπες των αδιστακτων συνεργατων του στο μεγαλο αυτο εγκλημα ολων των εποχων απο υπαρξης του Ελληνικου κρατους παλιου και νεου.
  Και τι γινεται τωρα, που λαλισε ο αλεκτωρ κι η μερα εφεξε;

 6. Factorx avatar
  Factorx 21/10/2008 15:34:52

  Πολύ καλό Τακτικέ Αναγνώστη. Έπρεπε να γίνει

 7. Factorx avatar
  Factorx 21/10/2008 15:35:43

  @osaperas: Έχει...μπει ήδη.

 8. nas avatar
  nas 21/10/2008 15:47:01

  Να ρωτήσω... ο tragas και ο prasina-aloga είναι το ίδιο πρόσωπο, με παραλλαγές, ή είναι απο...διπλανό μοναστήρι με την ίδια γραμμή υπεράσπισης του προσκυνητή;

 9. miaouth avatar
  miaouth 21/10/2008 17:06:02

  Ο Τράγκας (ο πραγματικός) τι έχει άραγε με τον Γκράτσιο τον νεώτερο (άν υποθέσουμε ότι τα έχει με αυτόν);
  Και άν ο Ρουσόπουλος είναι απίθανο να ήταν ο grand-Μαέστρος, πόσο πιθανό είναι να ήταν ο Γκράτσιος ο νεώτερος;

 10. Lara avatar
  Lara 21/10/2008 17:13:52

  Και ο Πρωθυπουγος που βρισκεται σ' ολα αυτα τα χρονια της μεγαλης μαφιοζικης κομπινας;
  Στις επαλξεις του ανακτορου να παρακολουθει τη φωτια σε εξελιξη, που κατακαιει τη Ρωμη σα δευτερος Νero;

 11. γάιδαρος avatar
  γάιδαρος 21/10/2008 17:38:40

  Να βάλω ένα μικρό ερώτημα για τις χειμωνιάτικες μέρες πούρχονται. Κι αυτό επειδή δεν μπορώ να χωνέψω την υπερηχητική ταχύτητα με την οποία διαλύεται το "σύστημα Καραμανλή" (προσοχή όχι "σύστημα Ν.Δ")
  Ποιός ο εμπνευστής και ποιό το κίνητρο που οδήγησε τον Ρουσόπουλο να "αγοράσει" ουσιαστικά τα ΜΜΕ;
  Ηταν η εικονική πολιτική πραγματικότητα που πουλήθηκε όλα αυτά τα χρόνια ή αυτό έγινε επί τη ευκαιρία, δηλαδή συμπεριλαμβανόνταν στην τιμή;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.