#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
13/02/2012 07:02
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πλιατσικολόγοι και ξένοι μέσα στους "μπαχαλάκηδες"Αργά τη νύκτα, περί τα μεσάνυχτα, και ενώ το κύριο σώμα των διαδηλωτών είχε αποσυρθεί από την οδό Ερμού προς το Μοναστηράκι, έκαναν την εμφάνισή του πλιατσικολόγοι. Ως επί το πλείστον ξένοι. Είδαμε άτομα κυρίως αραβικής και αλβανικής καταγωγής, καθώς και μερικούς Έλληνες. Έμπαιναν στα σπασμένα μαγαζιά και έπαιρναν ό,τι μπορούσαν.

Να σημειωθεί πάντως, ότι στην Ερμού δεν ήταν πολλά τα σπασμένα, και πολύ περισσότερο τα λεηλατημένα μαγαζιά, παρά τα όσα μετέδιδαν οι τηλεοπτικοί σταθμοί. Σε όλη την εμπορική οδό της Αθήνας ζήτημα είναι να υπήρχαν περί τα 6-7 καταστήματα σπασμένα. Τα περισσότερα μεγάλες αλυσσίδες καταστημάτων.Βεβαίως, ο δρόμος ήταν πεδίο μάχης και αρκετές βιτρίνες είχαν κτυπηθεί από τον πετροπόλεμο με τα ΜΑΤ. Τα περισσότερα κτίρια που επλήγησαν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων ήταν Τράπεζες, καθώς και κάποια μεγάλα εμπορικά καταστήματα, όπως το Kosta Boda και ο κινηματογράφος "Απόλλων". Το κτίριο είναι ακριβώς δίπλα με το υποκατάστημα της Τράπεζας "Μαρφίν", η οποία ως γνωστόν είχε πυρποληθεί το Μάϊο του 2009, με αποτέλεσμα να υπάρχουν θύματα τραπεζικοί υπάλληλοι που ήταν εκεί. Πάντως, σε αντίθεση με την εικόνα που μετέδιδαν τα κανάλια, το πλάτσικο στα μαγαζιά κάθε άλλο παρά έργο των διαδηλωτών ήταν. Αναμφισβήτητα, κάποιοι "χουλιγκάνοι" δεν δίσταζαν να σπάζουν, αλλά η απόλυτη πλειοψηφία ... έδινε μάχη με τα ΜΑΤ. Μέσα στους διαδηλωτές ωστόσο, υπήρξαν κάποιοι ¨μπάχαλοι", ανάμεσα στους οποίους και ξένοι, που προκάλεσαν αυτές τις ζημιές.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 13/02/2012 07:26:26

  Ντροπή μας ,σάν ΕΛΛΗΝΕΣ, ἂν ξαναφήσουμε τέτοια ὑποκείμενα,κτήνη καί ἀλῆτες,νά ξανακάνουν τέτοια πράγματα στήν Πατρίδα ΜΑΣ. Τελικά,τά χημικά ἦταν λίγα αὐτή τή φορά.Ὃσους ἒπιασαν,ἂν ἒπιασαν, νά τούς ἀφήσουν ἀνάπηρους ἀπό τό ξύλο! Καί ἀπό σήμερα ἂγρια σκούπα σέ ὃλους τούς λαθρομετανάστες καί διώξιμο σέ διεθνή ὓδατα!

 2. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 13/02/2012 07:58:57

  Ελλάς Ελλήνων Αφγανών.

 3. Βαγγέλης Κ. avatar
  Βαγγέλης Κ. 13/02/2012 07:59:37

  Οι φωτιές στις τράπεζες ξεκίνησαν σα "σύνθημα" στο Σύνταγμα. Όταν ο κόσμος είχε αρχίσει να εξοντώνεται από τα χημικά, διάφοροι καλούσανε ανοιχτά σε επιθέσεις σε τράπεζες, τμήματα, και "σπιτάκια βουλευτών". Αρκετοί αγανακτισμένοι ακολούθησαν, οι φωτιές στις τράπεζες μπαίνανε με επευφημίες συνταξιούχων, κάθε άλλο παρά το συνηθισμένο κράξιμο έπεφτε. Μπούμερανγκ στην αστυνομία γύρισε αυτό, πνίξανε το κόσμο στα χημικά γιατί φάνηκε από νωρίς ότι δε θα μπορούσανε να τον ελέγξουν πιστεύω, και τον διασπείρανε πιο αποφασισμένο σαν αποτέλεσμα. Αν δουλειά της αστυνομίας ήτανε να προστατέψει τον Δήμο, και όχι τη Βουλή, οι υπεύθυνοι οφείλουν να παραιτηθούνε.

  Η Ερμού δε κατάλαβα πότε και πώς υποτίθεται έπαθε το "όργιο πλιάτσικου" που άκουσα κι εγώ ότι αναφέρανε κάποια κανάλια. Μέχρι αργά, και μετά τις 10 το βράδυ (όταν και πνίγηκε όλη η περιοχή στα δακρυγόνα), η οδός ήτανε γεμάτη ΜΑΤ, και σε πολλές στιγμές και ΔΙΑΣ γυρνάγανε εκεί. Στη συνέχεια, όλη η περιοχή γύρω από το Σύνταγμα ήτανε αποκλεισμένη, δεν επιτρεπότανε η πρόσβαση σε κανέναν. Κάποια στιγμή, λίγο μετά τις 12, πέτυχα στα Προπύλαια, υπεύθυνους της Πυροσβεστικής που πηγαίνανε στην Ερμού να εκτιμήσουνε τη κατάσταση, σύμφωνα με όσα λέγανε στον ασύρματο. Η περιοχή ήτανε ακόμα αποκλεισμένη, δε ξέρω σε τι κατάσταση ήτανε. Αλλά στη συνέχεια, από άλλους ασυρμάτους, στο Αίθριο στη Χ. Τρικούπη που καιγότανε, άκουγα οδηγίες σε όσα οχήματα κατευθύνονταν στην Ερμού, να πάνε Χ. Τρικούπη και αρχές Συγγρού.

  Τώρα, δεν αμφιβάλλω πως έπεφτε και πλιάτσικο όπου υπήρχε σχετική σπασμένη βιτρίνα. Αλλά, χωρίς υπερβολή, "πλιάτσικο" έπεφτε και στα _οδοφράγματα_ στη Πανεπιστημίου ας πούμε, 5 μέτρα πιο κάτω είχανε παραταχτεί διμοιρίες που είχανε αποκλείσει το δρόμο προς το Σύνταγμα, και μπροστά τους 3-4 τύποι ψάχνανε τα οδοφράγματα όπως ψάχνουνε και τα σκουπίδια, με.. εξονυχιστική επιμέλεια. Σιγά μη προσπερνάγανε αυτοί σπασμένη βιτρίνα, είναι πολύς ο κόσμος που πεινάει πλέον.

  • dracon avatar
   dracon @ Βαγγέλης Κ. 13/02/2012 08:40:20

   Αληθεύει ότι της "διεθνιστικής αληλεγγύης" δεν ξέφυγαν ούτε οι δυνάμεις καταστολής ,που συνεπικουρήθηκαν από αλλοδαπούς συναδέλφους τους και απαντούσαν στους διαδηλωτές "what do you mean?"
   Οπως φαίνεται πέρα από τους μπαχαλάκηδες και οι δυνάμεις καταστολής δεν έχουν πατρίδα.

   • Βαγγέλης Κ. avatar
    Βαγγέλης Κ. @ dracon 13/02/2012 09:03:26

    Αν ρωτάς συγκεκριμένα εμένα, δε παρατήρησα κάτι τέτοιο. Σέρνεται αυτή η φήμη, αλλά ακόμα και να είχανε φέρει αλλοδαπούς χτες, πάλι η δικιά μου εντύπωση είναι πως δεν ήτανε επιχειρησιακά αρκετοί για το πλήθος του κόσμου και το εύρος των επεισοδίων κυρίως. Πιο χαρακτηριστικά, στις σκούπες που κάνουνε.. παραδοσιακά για να αδειάσουνε το Σύνταγμα, επίσης παραδοσιακά ακριβώς την ώρα που αποχωρεί το ΚΚΕ από τις γύρω περιοχές, σε αυτές τις σκούπες τις προηγούμενες φορές συμμετείχανε πολλαπλάσιες διμοιρίες απ' ότι χτες, απ' όσο παρατήρησα. Χτες απλά ρίξανε το δακρυγόνο της αρκούδας μέσα στη πλατεία, και ούτε καν στις γωνίες δε σε περιμένανε να σου ανοίξουνε και λίγο το κεφάλι για αποχαιρετισμό :p

   • Νταβελιώτης avatar
    Νταβελιώτης @ dracon 13/02/2012 09:18:50

    Eurogendfor.

    Ανήκομεν εις την ΕΕ και άρα μπορούν να μας δέρνουν ελεύθερα και «εταιρικές» κατασταλτικές δυνάμεις.

    Γιατί σου κακοφαίνεται;

    Όταν θέλαμε ΕΕ και δίναμε εξουσίες φύλαξης των συνόρων μας στην Frontex το επόμενο και αναπόφευκτο βήμα ήταν να παραχωρήσουμε εξουσίες και σε κατασταλτικές και αστυνομικές δυνάμεις εντός της ελληνικής επικράτειας που από χρόνια έχει πάψει να είναι ελληνική αλλά υποτίθεται ευρωπαϊκή.

    «Η Ευρώπη των λαών» μετατράπηκε σε «ευρώπη των τραπεζών», «ευρώπη των αστυνομικών», «ευρώπη των πολυεθνικών».

    Τώρα που θα σβήσει κάθε ίχνος μικρομεσαίας επιχείρησης στην Ελλάδα και τα μεροκάματα θα γίνουν κινέζικα θα πλακώσουν όλες οι ευρωπαϊκές και ξένες πολυεθνικές και θα έχει η Ελλάδα ανάπτυξη.

    Οι Έλληνες βέβαια στην ξεφτίλα αλλά ποιός νοιάζεται;

    • Αυριανιστής avatar
     Αυριανιστής @ Νταβελιώτης 13/02/2012 09:40:13

     "...ένα πεδίο βολής φτηνό
     που ασκούνται, βρίζοντας, ξένοι φαντάροι". Τώρα πλέον, και ξένοι αστυνομικοί.

     Τα έγραφε -κι αυτά- εδώ και μήνες το αλλενάκι εδώ μέσα, αλλά πάλι αγρόν αγόραζαν οι περισσότεροι. Όπως ακόμα αγοράζουν αγρόν και για τη δήμευση των ιδιωτικών περιουσιών, που προωθούν μέσω της υπερφορολόγησης οι ευρωναζί. Άντε, να έρθει ο Ιούνιος, να... "μην" αυξηθούν οι αντικειμενικές αξίες, και πάλι εδώ θα είμαστε.

 4. ΙΩΑΝΝΗΣ avatar
  ΙΩΑΝΝΗΣ 13/02/2012 08:47:02

  ΑΦΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΝΤΟΥ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΤΙ ΟΛΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΟΛΟΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ???.

 5. Αυτόπτης μάρτυρας avatar
  Αυτόπτης μάρτυρας 13/02/2012 11:01:23

  Στην Ερμού χθες λίγο πριν από τα μεσάνυχτα και σε απόσταση 50 μέτρων από 20 άνδρες των ΜΑΤ γίνονταν για αρκετή πλιάτσικο από 10-15 άτομα (σχεδόν όλα κάτω των 20 ετών) σε κατάστημα αθλητικών υποδημάτων, χωρίς να φορούν κουκούλες. Τα παιδιά ντυμένα στα μαύρα φαινόταν να είναι από "καλές ελληνικές οικογένειες", από Ψυχικό και πάνω. Ο αρχηγός τους, ένας τριαντάρης, ορύονταν ότι έτσι βλάπτουν "το κίνημά τους" αλλά οι νεαροί δεν τον άκουγαν. Λίγα μέτρα παρακάτω με μεγάλη άνεση φορούσαν το νέο τους απόκτημα χωρίς τη παραμικρή ενόχληση. Στην είσοδο της εκκλησίας επί της Αιόλου μερικοί νεαροί κρατούσαν από 5-6 τσάντες ο καθένας (από το ίδιο κατάστημα) χωρίς να κρύβουν τη χαρά τους για το κατόρθωμά τους.
  Λίγο αργότερα επί της Πατησίων και σε απόσταση 30-40 μέτρων από τα ΜΑΤ, έβγαιναν από το κατάστημα Κορασίδη (δίπλα στο θέτρο ΑΛΦΑ, κοντά στο Πολυτεχνείο) άνθρωποι, κατά τη γνώμη μου, βορειοαφρικανοί, κουβαλώντας χωρίς να βιάζονται ιδιαίτερα τηλεοράσεις και άλλα πακέτα. Απέξω υπήρχαν 2 τσιλιαδόροι, η οποίοι όταν κάποια στιγμή είδαν να καταφτάνουν - με εξαιρετικά αργούς ρυθμούς - τα ΜΑΤ, κάλεσαν όσους ήταν μέσα στο κατάστημα και έφυγαν με την άνεσή τους. Όταν ήρθαν τα ΜΑΤ δεν έτρεξαν να τους προλάβουν αλλά έμειναν μπροστά στο λεηλατημένο κατάστημα.
  Λίγες ώρες πριν και ενώ είχαν ξεσπάσει τα επισόδια άκουσα στις τάξεις του μαύρου μπλοκ νεαρούς να μιλούν γερμανικά. Φαντάζομαι ότι ανήκουν και αυτοί στη Διεθνή των Κουκουλοφόρων.

 6. νεφέλη avatar
  νεφέλη 13/02/2012 12:28:09

  Who pays the ferryman?
  ...follow the money!

 7. Χρήστος Ρουγκάλας avatar
  Χρήστος Ρουγκάλας 13/02/2012 13:11:18

  διορθώστε τουλάχιστον τη χρονολογία που κάηκαν οι 3 συνάνθρωποί μας στη Σταδίου,στο κατάστημα της MARFIN,ήταν το 2010 ,μετά την υπογραφή του 1ου μνημονίου...κι ας μην ξεχνάμε πως από τις προτεραιότητες του ΠΑΣΟΚ,όταν ανέλαβε την εξουσία ξεγελώντας και εμπαίζοντας τον ελληνικό λαό .ήταν η κατάργηση του νόμου που πριν λίγους μήνες είχε ψηφιστεί,για τους κουκουλοφόρους....

  • Γιώργος1 avatar
   Γιώργος1 @ Χρήστος Ρουγκάλας 13/02/2012 20:24:04

   4 συνάνθρωποί μας, μην ξεχνάμε το μωρό...

 8. Πασχάλης avatar
  Πασχάλης 13/02/2012 13:11:44

  Ξεφτιλα για αλλη μια φορα....απλα στοχος των ματ ηταν να διωξουν τον κοσμο απο το συνταγμα και δε τους ενοιαζε για τις περιουσιες των καταστηματων και τα ιστορικα νεοκλασικα(τυχαια αραγε καηκαν αυτα ?) και για τα πλιατσικα.Ο δημαρχος φαντασμα που ειναι?ΥΓ ημουνα στα Προπυλαια χθες πριν τον πανικο και εκει που περιμεναμε μια κοπελα στα μαυρα με αρβυλο και την κλασσικη εναλλακτικη περιβολή μιλουσε στο τηλ. προσπαθώντας να δωσει στιγμα ως προς το που βρισκεται. Και λεει...''εδω μωρε διπλα στην μαλακια αυτη πως την λενε...εδω στο μετρο''...αναφερομενη στο κτιριο του Πανεπιστημιου...πως να τους νοιαζουν ολους αυτους οι καταστροφές και το πλιατσικο...

 9. Χρηστος avatar
  Χρηστος 13/02/2012 16:43:03

  E βέβαια τόσες μέρες κατέβαινανε στο σύνταγμα αληθινοί πατριώτες και χαιρόσασταν με τις πολλές πλαστικές σημαιούλες που ανεμίζανε αλλά τώρα ας επικεντρωθούμε στα επεισόδια...

  Να χαρώ εγώ!

 10. Ναυαγός avatar
  Ναυαγός 13/02/2012 17:28:53

  Όλοι θυμόμαστε ότι το 2007 κυκλοφόρησε το σύνθημα " Destroy Athens " (Καταστρέψτε την Αθήνα) της έκθεσης της 1ης Μπιενάλε .

  Έκτοτε το σύνθημα κυριολεκτικά επαληθεύτηκε χάρις στα διάφορα οργανωμένα κουκουλοφόρα ''άπλυτα'' τα οποία επικουρούμενα από τους... αγαπημένους λαθρομετανάστες μας καταστρέφουν την Αθήνα και οι διάφοροι επαγγελματίες της πόλης βρίσκονται για πολλοστή φορά σε απόγνωση, βλέποντας το βίος τους και τις επαγγελματικές στέγες τους να ληστεύονται και να καίγονται .

  Το αστείο είναι ότι η αριστερίστικη ..διανόηση αποδίδει αυτά τα γεγονότα σε παρακρατικές ομάδες που δρουν με τη συναίνεση της εκάστοτε Κυβέρνησης (άλλοτε της Ν.Δημοκρατίας και άλλοτε του ΠαΣοκ).

  Πόσο "γκαγκας" πρέπει να είναι κάποιος για να τα πιστέψει αυτά ;
  Εγώ αρνούμαι να τα πιστέψω.....Εσείς ;
  http://lnicc.wordpress.com

  • αποκατάσταση avatar
   αποκατάσταση @ Ναυαγός 13/02/2012 21:02:37

   Είναι δύσκολο να αποδεχτεί κανείς ότι φταίνε τα παιδιά του ή οι αλλοδαποί αδερφοί του. Κανείς δεν θέλει να το πιστέψει. Το κακό κράτος (μία ΠΑΣΟΚ, μία ΝΔ) είναι κάτι βολικό για να απαλύνει τις τύψεις της συνειδήσεως.

   • Ναυαγός avatar
    Ναυαγός @ αποκατάσταση 13/02/2012 21:37:19

    αποκατάσταση.....
    Πες μου ότι 100% κυριολεκτικά αστειεύεσαι για να...... μην τα παίξω

    • αποκατάσταση avatar
     αποκατάσταση @ Ναυαγός 13/02/2012 22:25:22

     Σοβαρότατα μιλάω. Ξέρει ο κόσμος που ήταν τα παιδιά του τέτοια ώρα; Πολλοί θα πάθαν σοκ που μάθανε ότι προσήχθησαν από την αστυνομία οι κανακάρηδές τους. Κάποιοι από την αριστερά θα ήθελαν για όλα να φταίνε οι κρατικοί μηχανισμοί. Διώχνουν έτσι τις δικές τους ευθύνες. Πίσω από τις φωτιές είναι κυρίως έλληνες ακροαριστεροί "επαναστάτες" που θέλουν να τα γκρεμίσουν όλα, (αλλά με τι να τα αντικαταστήσουν αραγε; ) και μαζί με αυτούς κάθε πικραμένος αλλοδαπός έτοιμος για πλιάτσικο.
     Επαναλαμβάνω ότι κάθε "υγιής" αριστερός βλέπει την προβοκάτσια αλλά δεν κοιτάει ποτέ τα χάλια του και το μίσος που τροφοδοτεί την νεολαία διαιωνίζοντας τις νοσηρές του ιδεοληψίες.

     • Ναυαγός avatar
      Ναυαγός @ αποκατάσταση 14/02/2012 19:45:48

      αποκατάσταση…..
      Έτσι όπως θέτεις τα πράγματα με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνο....και με ''σώας τας φρένας μιας και πριν κινδύνευα να τα...παίξω.-"

 11. Nik avatar
  Nik 13/02/2012 17:56:18

  Δεν καταλαβαίνετε τον κυνισμό αυτών των "παιδιών" που χαίρονται να καταστρέφουν. Η ανοχή όμως θα γίνει μπούμερανγκ και θα καταλήξει στο κεφάλι μας.

 12. occultist avatar
  occultist 14/02/2012 11:27:27

  Ο αντικειμενικός σκοπός επετεύθει. Ασχολούμεθα με τα καψ'ιματα και το πλιάτσικο 5-10-50 (;;) καταστημάτων και παραβλέπουμαι το κάψιμο και την καταστροφή της πατρίδας μας απο την εφαρμογή του μνημονίου. Της πατρίδος υμών εμπεπρησμένης, ημείς περί άλλων άδωμεν, σχολιάζοτας.

 13. popaia avatar
  popaia 15/02/2012 23:01:07

  Ρε όκυλτιστ μάθε λίγο ορθογραφία, 4 λάθη σε 2 γραμμές, είσαι και πατριώτης.
  Όσο για το αριστερό κλισεδάκι ότι επετεύχθη ο στόχος τους ν' ασχολούμαστε με τις καταστροφές κτιρίων και όχι με την καταστροφή της ζωής μας, πάλι λάθος είσαι. Κανέναν δεν ενδιαφέρει τί συζητάμε, το μόνο που καίει τους υποκινητές των βανδάλων είναι ν' αποτύχει η διαδήλωση και άρα να μην αποτραπεί η καταστροφή της ζωής μας. Και γι αυτό ακριβώς ξεκινάνε τα επεισόδια, τα μπουρλότα και οι βανδαλισμοί, παρασύροντας μάλιστα και αφελείς διαδηλωτές.
  Κατάλαβες;
  Κι επίσης λάθος είσαι όταν απαξιώνεις τα μνημειακά κτίρια και υποβαθμίζεις την καταστροφή τους. Αυτοί πάντως που τα καίνε δεν το κάνουν καθόλου τυχαία. Ακόμα κι οι τράπεζες ιστορικά κτίρια είναι και γι αυτό τις καίνε, όχι επειδή είναι τράπεζες όπως πιστεύουν οι αφελείς.
  Στο τέλος θα μας πείτε να μην ασχολούμαστε ούτε όταν υπάρχουν νεκροί! Και παρά λίγο να υπάρξουν την Κυριακή στην Αλφα Βανκ. Αλλά κι οι μαγαζάτορες κι οι υπάλληλοι πάθανε τεράστια ζημιά, χώρια το σοκ. Κι είναι αντιμνημονιακή στάση να μην ασχολούμαστε; Να περνάμε στο ντούκου ό,τι κι αν κάνουν οι παρακρατικοί τραμπούκοι; Μ' αυτή τη λογική αποθρασύνονται κάθε μέρα πιο πολύ κι έχουν ρημάξει τα πάντα πια. Αν καταδικαζόντουσαν ηθικά και μαζικά από σύσωμη την κοινωνία θα έψαχναν τρύπα να κρυφτούν οι θρασύδειλοι.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.