13/10/2009 15:55
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πλησιάζει το τέλος του Email;Σύμφωνα με άρθρο της Wall Street Journal, το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο πλησιάζει προς το τέλος του. Θεωρείται πλέον παρωχημένη μορφή επικοινωνίας, που ταίριαζε σε μια άλλη εποχή, όταν ο χρήστης του δικτύου έμπαινε και έβγαινε σε αυτό κάθε φορά που ήθελε να είναι online. Σήμερα όμως, που όλοι μας είμαστε συνεχώς δικτυωμένοι καθ΄ όλο το 24ωρο, οι υπηρεσίες που προσφέρουν το Twitter και το  Facebook είναι πιο γρήγορες αλλά και πιο διασκεδαστικές. Και σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Nielsen, αναπτύσσονται όλο και περισσότερο.

 Ο Kit Eaton όμως της Fast Company, διαφωνεί. Το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο μπορεί να μην είναι φανταχτερό ή γρήγορο, αλλά είναι απόλυτα προσαρμοσμένο στο ρόλο που χρειάζεται να παίζει.  Δεν μπορείς, λέει, να επισυνάψεις φακέλους στο Twitter και σαφώς δεν μπορείς να εμπιστευτείς το Facebook με εμπιστευτικά έγγραφα, ειδικά αν λάβει κανείς υπόψη  τη «περίεργη προϊστορία του σε θέματα δικαιωμάτων». Το Email μπορεί να μην είναι διασκεδαστικό, και να είναι κάπως ανεπίσημο, αλλά είναι πολύ πιο επαγγελματικό από το οποιοδήποτε Twitter, ειδικά αν αλληλογραφείς με τον εργοδότη σου.

 Wall Street Journal, Fast Company

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ambrosiac avatar
  ambrosiac 13/10/2009 16:28:42

  Καλα. Εδω δεν εχει ελθει το τελος του telnet, του ftp, του gopher... και ουτε της FORTRAN ουτε της COBOL!

 2. Σαος avatar
  Σαος 13/10/2009 16:37:37

  Το SMTP ήρθε (πολύ παλιά) και θα μείνει. Συμφωνώ με τον διαφωνούντα Kit Eaton. Άλλο τα Facebook και Twitter που είναι μέσα κοινωνικής δικτύωσης και άλλο τα e-mail που μπορείς να στείλεις ολόκληρα μηνύματα με encryption ή με attachments και τα οποία βέβαια έχουν και μια επίσημη μορφή και όχι κάτι χαβαλετζίδικο. Εξάλλου οι της Wall Street Journal θα έπρεπε να είχαν παρατηρήσει πως το Facebook έχει και εσωτερικό e-mail το οποίο βέβαια δεν βασίζεται σε SMTP και προφανώς δεν δίνει και τις ίδιες δυνατότητες. Ανταγωνιστές κατ' εμένα (όχι όμως σε όλες τις περιπτώσεις) είναι οι instant messengers όπως ο MSN, Yahoo κτλ. κτλ.

 3. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 13/10/2009 17:40:49

  Οποιος ξεμεινει απο μειλ, εχω κατι ... που το πανε το γραμμα Πορτα Πορτα !

  ΠΠ

 4. «Κασσάνδρα» avatar
  «Κασσάνδρα» 13/10/2009 17:47:08

  Καλά μας έπεισε ο αθρογράφος πρέπει να αναλάβει την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση του Γιωργάκη.

 5. George avatar
  George 13/10/2009 19:29:22

  Συμφωνώ απόλυτα με τον Kit Eaton.Aκου to email πλησιάζει πρός το τέλος του. "..οι υπηρεσίες που προσφέρουν το Twitter και το Facebook είναι πιο γρήγορες αλλά και πιο διασκεδαστικές" !! Τι άλλο θα διαβάσουμε !

 6. F avatar
  F 13/10/2009 21:50:11

  Τὸ e-mail βασίζεται σὲ ἀσύγχρονες μεθόδους καὶ ὡς ἐκ τούτου θὰ συνεχίσει νὰ ὑπάρχει.

 7. thouthou avatar
  thouthou 13/10/2009 22:02:21

  Καλά, οι άνθρωποι δεν έχουν καταλάβει ότι το Facebook έχει ήδη πεθάνει... Και καλά θα κάνει, γιατί είναι ένα μοδάτο ημιβολικό τίποτα... Τα Facebook και τα υπόλοιπα ίδιας λογικής, είναι ήδη παρωχημένα, γιατί δεν προσφέρουν τίποτε. Ή θα εξελιγθούν, ή θα πεθάνουν.
  Το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο δεν έχει καμία σχέση με αυτά. Μπορεί να ενσωματωθεί σε μια αυριανή εξέλιξη, αλλά είναι άλλο πράγμα...

 8. Περίεργος avatar
  Περίεργος 14/10/2009 12:22:09

  Αντίθετα μπορεί απλώς να μη διάβασαν σωστά κάποιο θεωρητικό άρθρο…..
  Πληθαίνουν οι φωνές που ζητούν την κατάργηση του email εξαιτίας της ανωνυμίας του και των προβλημάτων ασφαλείας που παρουσιάζει. Ο κάθε σερβερ μπορεί να δηλωθεί σαν οποιοσδήποτε και να στείλει mail σαν οποιοσδήποτε. Άλλωστε από εκεί ξεκινά και το πρόβλημα του spam …..
  To email λοιπόν θα καταργηθεί και θα καταργηθεί …. Αλλά σε επίπεδο πρωτοκόλλου
  Τώρα με τι θα αντικατασταθεί …. Ας το βρουν οι χαρτορίχτες….

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.