24/09/2008 16:55
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πλησιάζει η διεθνής αναγνώριση του ρόλου των bloggers.

Όπως μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία, η αμερικανική Ένωση Ιστολόγων (Media Bloggers Association - MBA) δημιούργησε ένα πρόγραμμα παροχής νομικής υποστήριξης των μπλόγκερ, ανάλογο με αυτό των παραδοσιακών μέσων μαζικής ενημέρωσης. Η πρωτοβουλία περιλαμβάνει την BlogInsure, ένα είδος ασφάλειας κινδύνου (liability insurance), που θα καλύπτει τους ιστολόγους έναντι αγωγών για δυσφήμηση, κατηγοριών για παραβίαση πνευματικής ιδιοκτησίας και προσβολής ιδιωτικότητας. Το ασφαλιστικό πακέτο διατίθεται από την εταιρεία Media/Professional Insurance και θα καλύπτει ζημιές που προκαλούνται από σχετικές απαιτήσεις».

Η εξέλιξη αυτή σηματοδοτεί το γεγονός, ότι περνάει πλέον το μπλόκινγ σε μια άλλη διάσταση, αυτή της διεθνής αναγνώρισης του ρόλου του. Τα παραδοσιακά ΜΜΕ δεν είναι άλλο σε θέση να ...μπλοκάρουν την εξάπλωση και καθιέρωση της φωνής του πολίτη. Ο «θρόνος» της τέταρτης εξουσίας έχει αρχίσει να τρίζει, και είμαι βέβαιος ότι ετοιμάζονται τώρα να μπουν μπροστά, οι μηχανισμοί χειραγώγησης του νέου «μέσου». Μέχρι ποιο βαθμό όμως θα το καταφέρουν αυτό;

Προσωπικά πιστεύω ότι αυτό είναι αδύνατο να συμβεί και ότι η ευκαιρία για να ασκηθεί έλεγχος έχει χαθεί.

http://alkimosarchive.blogspot.com/2008/09/bloggers.html

ΣΧΟΛΙΑ

 1. δημοσθενης avatar
  δημοσθενης 24/09/2008 17:39:38

  Καλά έχουν πεσει τα τείχη της Ιεριχώ και χρειάστηκαν προστασία οι blog δεν μας φτάνει η δικία μας Νομοθεσία και οι Δικηγόροι μας .Τόσο οπλοστάσιο υπάρχει στα αρχεία και άλλο χρειάζεται τα αμερικανάκια για φαγητό .Μου θύμισαν το τελευταίο που κυκλοφόρησαν πρόσφατα
  ΣΑΒΒΑΤΟ 20 - 9 - 2008


  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΜΠΟΝΤΙΑΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ
  ΠΑΜΠΟΝΤΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
  Λ.ΝΙΚΗΣ 1, ΤΚ:54624, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  ΤΗΛ:2310 227-822 FAX:2310 227-213
  e-mail:info@poe.org.gr

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  Μια πολύ σημαντική εξέλιξη σημειώθηκε πρόσφατα. Εδώ και αρκετούς μήνες γνωρίζαμε ότι στα αρχεία της αμερικανικής ασφαλιστικής εταιρείας New York Life Insurance Co, είχαν βρεθεί περισσότερα από 1000 ασφαλιστήρια ζωής Ελλήνων από τον Πόντο, την υπόλοιπη Μικρά Ασία και τη Θράκη υπογεγραμμένα πριν από το 1915. Τα συμβόλαια αυτά ανήκαν σε άτομα που χάθηκαν κατά τις μεγάλες διώξεις κατά των χριστιανικών πληθυσμών που πραγματοποίησαν οι Νεότουρκοι στην αρχή και οι Κεμαλικοί στη συνέχεια. Η ίδια η αμερικανική εταιρεία θεωρεί την περίπτωση των Ελλήνων ισοδύναμη με αυτή των Αρμενίων.
  Εξάλλου και το ιστορικό της συγκεκριμένης υπόθεσης οδηγεί στο συμπέρασμα της κοινής μοίρας Ελλήνων και Αρμενίων. Η αμερικανική ασφαλιστική εταιρεία αναγκάστηκε από τον Αρμένιο δικηγόρο Βαρτκές Γεγκαγιάν, μετά από πολύχρονους δικαστικούς αγώνες, να αποζημιώσει Αρμένιους δικαιούχους με το ποσό των 53 εκατομμυρίων δολαρίων. Στη διαδικασία ελέγχου των αρχείων της ασφαλιστικής εταιρείας, ο Γεγκαγιάν ανακάλυψε την ύπαρξη και Ελλήνων ασφαλισμένων την ίδια περίοδο και στον ίδιο χώρο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.
  Έτσι η εταιρεία, για να αποφύγει πιθανότατα νέες δικαστικές περιπέτειες με δεδομένη –και πολύ πιθανόν οδυνηρότερη- κατάληξη, δημοσιοποίησε στις 4 Σεπτεμβρίου τα ονόματα των ασφαλισμένων, δήλωσε ότι το ποσό που δικαιούνται οι Έλληνες κληρονόμοι αυτών ανέρχεται σε 12-15 εκατομμύρια δολάρια και δώρισε 1 εκατομμύριο δολάρια στην Ελληνορθόδοξη Αρχιεπισκοπή της Αμερικής .
  Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδας (ΠΟΕ) παρακολουθεί νομικά το ζήτημα από την εμφάνισή του. Έχει πλήρη στοιχεία από τα 1.031 ασφαλιστήρια ζωής Ελλήνων με τα ονόματα των ασφαλισμένων και καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους δικαιούχους αποζημιώσεως να ενημερωθούν από το γραφείο της Π.Ο.Ε αν μεταξύ των 1.031 ασφαλισμένων περιλαμβάνονται πρόγονοι τους και στην συνέχεια μέχρι 28/2/2009 να συμπληρώσουν και υποβάλλουν το σχετικό «έντυπο αξίωσης» που επίσης είναι στην διάθεσή τους στα γραφεία της Π.Ο.Ε .
  Υπογραμμίζουμε ότι εκτός από την οικονομική διάσταση του θέματος, η ανακοίνωση της ασφαλιστικής εταιρείας έχει ιδιαίτερη αξία για τον αγώνα που κάνουμε, τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδας για την ενσωμάτωση του τραγικού ιστορικού γεγονότος της Γενοκτονίας στη συλλογική μνήμη και την καταδίκη εκείνων των δυνάμεων και μηχανισμών που διέπραξαν τις γενοκτονίες στο χώρο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας κατά την περίοδο 1914-1923.

  Τηλ. Επικοινωνίας :
  Πρόεδρος : Γεώργιος Παρχαρίδης , Καθηγητής Ιατρικής Α.Π.Θ , 6974882087
  Γ.Γ : Κωνσταντίνος Γαβρίδης, Δικηγόρος , 6937372889

 2. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 24/09/2008 18:13:28

  Ναι ερχεται ο Δημητρακης με τα ζεστα γερμανικα $$ να σας ασφαλισει !!!! Περιμενετε δε θ αργησει. Εχει και το επιχειρηματικο ετοιμο. Θ ανεβαζουν τα ασφαλιστρα οταν ο καθενας εγκαθετος δικος τους παραβιαζει τους νομους ! μεσα στα μπλογκς. Θα εχει μεγαλο ενδιαφερον !

  Φακτωρα, να κανεις προφιλ ολων των μελλων-σχολιαστων-εισηγητων τοι ΑΝΤΙΝΕΑ. ΠΑρε και πιστωτικες να χρεωνεις στα ασφαλιστρα !


  ΠΠ

 3. Πολυβώτης avatar
  Πολυβώτης 24/09/2008 19:03:49

  Διάβαζα ένα άρθρο του Μανιτάκη για την τελευταία συνταγματική αναθεώρηση, και περιείχε το πολύ εύστοχο σχόλιο ότι η εξειδίκευση συνταγματικών δικαιωμάτων σε νέα πεδία (π.χ. διαδίκτυο) δε συνεισφέρει, συνήθως, στην προστασία των δικαιωμάτων αυτών αλλά το αντίθετο. Διότι παρέχεται η ευκαιρία της σχετικοποίησης αυτών των δικαιωμάτων, και έτσι π.χ. η «ελευθερία του λόγου» από γενική και απόλυτη αρχή γίνεται «ελευθερία του λόγου + ψιλά γράμματα». Στη βάση αυτού, δεν είμαι σίγουρος ότι συμμερίζομαι τους πανηγυρισμούς σου, FactorX. Μήπως η θεσμοποίηση των μπλογκς μέσω αντιπροσωπευτικών οργανώσεων, έως και ιδιωτικών (ασφαλιστικών) εταιρειών, οδηγήσει στη (μερική) χειραγώγησή τους; Εδώ που τα λέμε, για σκέψου τον blogger που θα σκέφτεται «ας στρογγυλέψω λίγες άκρες εδώ για να εξακολουθήσω να πληρώνω χαμηλά ασφάλιστρα».

 4. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 24/09/2008 22:51:46

  Από την στιγμή που το μπλογκ έχει σχόλια, ΔΕΝ υφίσταται κίνδυνος χειραγώγησης, με σκοπό την θετική διαμόρφωση γνώμης προς τα συμφέροντα οποιουδήποτε. Διότι: έχουν γνώση οι ...σχολιαστές! Όπως βγήκε πριν ο αρχαιοπτέρυξ και κατέρριψε εμπεριστατωμένα τα περί Αλαβάνου και Τοπλού της ανάρτησης, έτσι θα συμβαίνει πάντα. Πολλές φορές, διαβάζοντας μια ανάρτηση σχηματίζω μια Α γνώμη και, κατόπιν, διαβάζοντας τα σχόλια, γίνεται ...Ω!

 5. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 24/09/2008 23:18:20

  Ξανα διαβάζοντας το σχόλιό μου είδα ότι έπρεπε να προσθέσω πως δεν υπαινίσσομαι τίποτα για την ανάρτηση περί Αλαβάνου. Ή να γράψω ότι, και απλώς λάθος να είναι η ανάρτηση, πάλι διορθώνεται από τους ..."φύλακες" των μπλογκ.

 6. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 25/09/2008 00:53:09

  Κι εγώ θα πω ότι μου σβήνεις το σχόλιο και πάει περίπατο η αξιοπιστία σου.

 7. sofistis avatar
  sofistis 25/09/2008 12:11:16

  Εκπλήσομαι πραγματικά μαζί σου.. Γιατί το πέρασες τόσο βιαστικά το θέμα; Είναι προφανές ότι δεν πρόκειται φυσικά για διεθνή αναγνώριση αλλά για διεθνή χειραγώγηση διά μέσου της λεγόμενης "ελεύθερης αγορά".. Δεν σε καταλαβαίνω ειληκρινά.. Αν θες διάβασε την άποψη μου για να μην τα ξαναγράφω..

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.