#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
18/12/2012 13:32
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πληρωμές 1,1 δισ. ευρώ στους αγρότεςΤην πίστωση στους λογαριασμούς γεωργών και κτηνοτρόφων ποσού ύψους 1,1 δισ. ευρώ (το υπόλοιπο 50% της ενιαίας ενίσχυσης), ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός αμέσως μετά το πέρας της δίωρης σύσκεψης που είχε με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Σαμαράς μίλησε για σημαντική ένεση ρευστότητας σε συνέχεια της εξισωτικής αποζημίωσης και του αγροτικού πετρελαίου που έχει δοθεί, ενώ στόχος της προσπάθειας της κυβέρνησης είναι οι πληρωμές που γίνονται στην ώρα τους, να μην αποτελούν πια είδηση, αλλά να είναι ο κανόνας.

Μετά το τέλος της σύσκεψης, ο Πρωθυπουργός έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Είχαμε μία πολύ αποδοτική και γόνιμη συνάντηση σήμερα με την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον υπουργό κ. Τσαυτάρη, τον αναπληρωτή κ. Χαρακόπουλο, γιατί πραγματικά περιήλθαν στον χώρο των προβλημάτων, των θεμάτων και των μελλοντικών επιλογών του υπουργείου - θα έλεγα - με ένα τρόπο που, πραγματικά, μας δίνει το δικαίωμα να σχεδιάσουμε σωστά το αύριο της γεωργίας μας.

Είμαι, επίσης, στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι σήμερα πιστώνονται οι λογαριασμοί των αγροτών και των κτηνοτρόφων με πάνω από 1 δισ. Είναι το υπόλοιπο μισό της ενιαίας ενίσχυσης εκείνων που ονομάζονται αγροτικές επιδοτήσεις.

Αναμφίβολα, στην παρούσα δύσκολη οικονομική συγκυρία, είναι μία σημαντική ένεση ρευστότητας για τους αγρότες μας σε συνέχεια και της εξισωτικής αποζημίωσης και αγροτικού πετρελαίου που έχει δοθεί.

Θέλω να πω, όμως, ότι εργαζόμαστε έτσι ώστε οι πληρωμές που γίνονται στην ώρα τους - όπως σήμερα - να μην αποτελούν πια είδηση, αλλά να είναι μία υποχρέωση της Πολιτείας και να είναι ένας κανόνας σε μία ευνομούμενη ευρωπαϊκή χώρα.

Θέλω να συγχαρώ την Ηγεσία του υπουργείου για τις πολλές μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες που έχει πάρει, όπως είναι για παράδειγμα η καθιέρωση της προαιρετικής ασφάλισης στον ΕΛΓΑ, που θα καλύψει ζημιές που σήμερα δεν αποζημιώνονται. Δηλαδή ζημιές και από βιολογικά φαινόμενα. Αν πω μόνο τη λέξη «πράσινο σκουλήκι» οι αγρότες σε όλη την Ελλάδα θα καταλάβουν τη σημαντικότητα αυτής της προσπάθειας.

Θέλω να τονίσω, επίσης, ότι η βούλησή μας είναι να μπει τέλος στις επιχορηγήσεις σε ένα κρατικοδίαιτο αγροτοσυνδικαλισμό, ώστε τα χρήματα τα οποία θα εξοικονομηθούν από τον ΕΛΓΑ να μπορούν να επιστρέψουν ως επίδομα σε πολύτεκνες οικογένειες αγροτών και κτηνοτρόφων. Εκεί, πραγματικά πιστεύω ότι θα πιάσουν τόπο.

Κάθε κρίση κρύβει ευκαιρίες. Και οι ευκαιρίες επενδύσεων στον αγροδιατροφικό τομέα είναι τεράστιες. Διαθέτουμε εξαιρετικά προϊόντα ποιότητας και ονομασίας προέλευσης που κερδίζουν επάξια, πια, τις θέσεις τους στις Διεθνείς Αγορές. Από το λάδι μας μέχρι τη φέτα, μέχρι τα κρασιά και τα φρούτα μας.

Η εντολή που υπάρχει εδώ πέρα στο υπουργείο, είναι να επιταχύνει τις διαδικασίες για επιχειρηματικές επενδύσεις και δράσεις ακριβώς στο χώρο της τυποποίησης και της μεταποίησης των εξαγωγικών μας προϊόντων. Είναι χρέος μας να κερδίσουμε αυτό το στοίχημα της εξωστρέφειας. Και, ήδη επεκτείνουμε ή δημιουργούμε πάνω από 300 μεταποιητικές επιχειρήσεις από μικρότερα μέχρι και μεγάλα σημαντικά εργοστάσια σε όλες τις περιφέρειες, σε όλη την περιφέρεια την ελληνική, με σημαντική επίπτωση, όπως αντιλαμβάνεστε, και στην απασχόληση και, βεβαίως, στην ανάπτυξη. Και, ήδη βάλαμε μπροστά και την αξιοποίηση της γεωθερμίας στην Ελλάδα που είναι ένα μεγάλο συγκριτικό εθνικό μας πλεονέκτημα που διαθέτουμε.

Θέλω να διαβεβαιώσω τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους ότι θα είμαστε, επίσης, παρόντες στην καινούργια μάχη που θα γίνει για την ΚΑΠ - την Κοινή Αγροτική Πολιτική - στην Ευρώπη. Και η Ηγεσία του υπουργείου και εγώ προσωπικά, θα δώσουμε τον αγώνα για να διασφαλίσουμε όσον το δυνατόν περισσότερα αγροτικά κονδύλια για την καινούργια περίοδο. Δηλαδή, μεταξύ του 2014 και του 2020. Είναι το ελάχιστο που οφείλουμε απέναντι στους αγρότες μας, στους κτηνοτρόφους, στους βιοπαλαιστές της γης. Και ιδιαίτερη σημασία, ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί στους νέους αγρότες.

Με τις αποφάσεις, αυτές, των Βρυξελλών η Ελλάδα, πιστεύω, ότι θα μπει σε μία νέα περίοδο σταθερότητας και ανάπτυξης, ώστε σύντομα να θερίσουμε τους καρπούς αυτής της προσπάθειας.

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 18/12/2012 13:41:58

  Θα έχουν άραγε "μερτικό" από τον λογαριασμό και "αγρότες" από το Άρμα της Θήβας;
  Ως γνωστόν εκεί έχουν καταφέρει θαύματα γεωργικής παραγωγής: Είναι εκεί όπου φυτεύουν κρεμμύδια και σκόρδα αλλά φυτρώνουνε Πορσε Καγιέν και Φερράρι...
  Γαι στοχευμένες Κοινοτικές επιδοτήσεις, είναι επίσης γνωστά τα επιτεύγματα των "καλλιεργητών" στην Κύμη της Εύβοιας και στο Κρανίδι...

 2. Θόδωρος XVII-VI-MMXII avatar
  Θόδωρος XVII-VI-MMXII 18/12/2012 15:21:41

  Καλά κάνεις εσύ, Πρόεδρε και το προσπαθείς, αλλά κοίτα τι συμβαίνει στη χώρα μας..

  http://www.autoblog.gr/2012/12/17/arma-boiwtias-ena-xwrio-gemato-porsche-kai-ferrari/

 3. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 18/12/2012 15:34:46

  Για να προλάβουν τον Μπούτα;
  Οποιος απειλεί,τελικά παίρνει λεφτά.

  • akenaton avatar
   akenaton @ ΠΕΛΙΑΣ 18/12/2012 16:07:15

   Τα λεφτά αυτά είναι της ΕΕ κατευθείαν για τους αγρότες προσωπικά. Αλλιώς, μην αμφιβάλλετε πότε θα τα παίρνανε!

   • CHRIS avatar
    CHRIS @ akenaton 18/12/2012 22:59:19

    Αυτά είναι τα 30 αργύρια που κατέστρεψαν την αγροτική παραγωγή στην Ελλάδα.

 4. dim avatar
  dim 18/12/2012 17:26:12

  Συριζα, ΧΑ, και ΑΝΕΛ: "Όχι, όχι, μη, όχι, ποτέ, δε θέλουμε, όχι, μη, μη, μη.... Δεν θέλουμε τα λεφτά των τοκογλύφων, των ευρωναζί... εμείς έχουμε σχέδιο, θα βρούμε μόνοι μας 100 δις μέσα σε λίγες μέρες, αρκεί να γίνουν τώρα εκλογές και να μας δώσετε την εξουσία... Θα βρούμε 50 δις για να δώσουμε στις τράπεζες, για να μη χάσει ο κόσμος τις καταθέσεις του, θα βρούμε 15 δις για να φτιάξουμε το δικό μας ΕΣΠΑ και να χρηματοδοτήσουμε επενδύσεις, δημόσιες (Συριζα και ΧΑ) και ιδιωτικές (ΑΝΕΛ), θα βρούμε 12 δις για να πληρώσουμε οφειλές του δημοσίου, και θα πάρετε όλοι, μη φοβάστε, και οι αγρότες, και οι φαρμακοποιοί, και οι ιδιώτες τις επιστροφές τους, και οι δημόσιοι υπάλληλοι το εφάπαξ που περιμένετε τόσα χρονια, και επειδή έχουμε φοβερό σχέδιο, όχι μόνο δε θα απολυθεί κανένας, αλλά θα προσλάβουμε και άλλους 100 χιλιάδες, και θα επιστρέψουμε τους μισθούς και τις συντάξεις όλων στα επίπεδα του 2009"

 5. Κώστας Κοντοθανάσης avatar
  Κώστας Κοντοθανάσης 18/12/2012 17:50:09

  Ό,τι ζητούν οι αγρότες, αυτό εξήγγειλε ο Σαμαράς: στήριξη στους Νέους Αγρότες, στήριξη για επενδύσεις στη γεωργία μέσω των Σχεδίων Βελτίωσης. Μένει να τα υλοποιήσουν οι υπουργοί του. Η γραμμή πλεύσης, όπως έχω επισημάνει πολλές φορές, είναι η αναγκαία και ορθή.

 6. viva avatar
  viva 18/12/2012 18:47:46

  το οτι χασαμε την προθεσμια για αποζημιωσεις απο το ευρωπαικο ταμειο αλλυλεγγυης για την καλοκαιρινη καταστροφη της Χιου σε ποιον να την χρεωσουμε ? ενω Ισπανια κ Πορτογαλια τις πηρανε..

 7. Βούρδουλας avatar
  Βούρδουλας 18/12/2012 19:05:49

  Μεγάλο θέμα, πιστεύω πως είναι κεντρικής σημασίας και δείχνει πως τίποτα δεν λειτουργεί, ούτε τα απλά και βασικά. Απίστευτο το ότι δεν γκρεμίστηκαν τα τσιμέντα μετά την αργοπορία και αδιαφορία του μανδαρίνου που είναι υπεύθυνος.

  Με την ευκαιρία ας μας πει και ο τσαυτάρης για ποιο λόγο παύτηκε ο σαρρής από τον ΕΛΓΑ στον οποίο απ' ότι βλέπω είχε αρχίσει να παρουσιάζει έργο εξορθολογίζοντάς τον (έτσι τουλάχιστον διαβάζω) και μπήκε στη θεση του -και αυτό είναι το χειρότερο- ο απόλυτος μαυρογιαλούρος, ένα κομματόσκυλο/τεμπελόσκυλο της κακιάς, της χειρότερης της ώρας, ο έξαρχος, που έχει περάσει απ' όσες κομματικές θέσεις έχει δημιουργήσει ο πλανήτης. Θα ήταν καλό ο κατά τα άλλα ευγενής, μορφωμένος και καλλιεργημένος κ. τσαυτάρης να μας το εξηγήσει.

  • Karenin avatar
   Karenin @ Βούρδουλας 18/12/2012 22:33:36

   Δεν υπάρχει εξήγηση. Απλά η θέση ειναι των πασόκων και αυτοι την κάνουν κουμάντο.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.