14/11/2008 20:14
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πληθαίνουν οι μαρτυρίες για «εντολές άνωθεν»

Οι πολίτες έχουν λίγο-πολύ καταλήξει ότι πρόκειται για μία υπόθεση στην οποία υπήρξε κεντρικός σχεδιασμός, τόνισε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπακωνσταντίνου, αναφερόμενος στις καταθέσεις μαρτύρων στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση Βατοπεδίου. «Αντιλαμβάνεται ο πολίτης ότι εδώ πρόκειται τελικά για μία μαφιόζικη ιστορία, διότι μόνον έτσι μπορεί να χαρακτηρίσει κανείς αυτά τα οποία καταθέτουν οι μάρτυρες, για το πώς μοναχοί και άλλοι απειλούσαν και διεκπεραίωναν τις υποθέσεις τους. Αυτά, σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα! Υπό την ανοχή, το λιγότερο, της κυβέρνησης».

Στην σημερινή κατάθεση του στην Εξεταστική Επιτροπή ο δικηγόρος της ΚΕΔ κ. Ζερβουδάκης, που παρέστη στα επίμαχα συμβόλαια, κατέθεσε μεταξύ άλλων:

- Τα σχέδια των συμβολαίων τα έφτιαχνε ο Δημήτριος Πελέκης και τα έφερνε μαζί με τον Αρσένιο στην ΚΕΔ.

- Η διοίκηση της ΚΕΔ του πήγαινε σχέδια συμβολαίων την μια ημέρα και του ζητούσαν να υπογραφούν συμβόλαια την επόμενη μέρα.

- Η Μονή ισχυριζόταν πως ήθελε τα ακίνητα στο Ολυμπιακό Χωριό για να λειτουργήσει φιλανθρωπικά ιδρύματα και προκειμένου να της εκχωρηθούν αυτά τα ακίνητα έγινε όλη η διαδικασία των ανταλλαγών... Όταν η Μονή πούλησε τα ακίνητα του Ολυμπιακού Χωριού σε τρίτους ιδιώτες τους «ξαπόστειλε» (τους μοναχούς) και δεν ξαναυπέγραψε άλλα συμβόλαια, γιατί κατάλαβε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά.

Ο κ. Παυλίδης διευθυντής ΚΕΔ κατέθεσε ότι η δήλωση που περιλαμβάνεται σε δεκάδες συμβόλαια, τα οποία υπογράφει το Ελληνικό Δημόσιο δια της ΚΕΔ, ότι εκτίμησε ο ίδιος τις αξίες των ακινήτων και ήλεγξε τα τεχνικά στοιχεία, είναι ....ψευδής. παρόλο που η ΚΕΔ την εποχή των ανταλλαγών είχε οργανωμένο τμήμα τοπογραφήσεων και θα μπορούσε να κάνει τα τοπογραφικά μηχανικός της τα επίμαχα τοπογραφικά έγιναν από ιδιώτη μηχανικού που ούτε ελέγχθηκαν ούτε εγκρίθηκαν από την ΚΕΔ.

Στην κατάθεσή του εξάλλου στην Εξεταστική Επιτροπή  ο «οδηγός του Εφραίμ» Άγγελος Αποστολίδης επανέλαβε τα όσα συγκλονιστικά είχε αποκαλύψει στην τηλεόραση του ALPHA για τις αλλεπάλληλες συναντήσεις του Εφραίμ με υπουργούς και υπηρεσιακούς παράγοντες την κρίσιμη περίοδο των ανταλλαγών, αλλά και τις συνάξεις του Εφραίμ με πολιτικούς και εισαγγελείς. Όπως κατέθεσε «εγώ μετέφερα τους μονάχους και στο Μαξίμου και στην ΚΕΔ .... Ο πατήρ Αρσένιος ανέφερε το όνομα Θοδωρής και Θοδωρής».

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Εξάκτινος avatar
    Εξάκτινος 14/11/2008 21:43:15

    Οι πολίτες έχουν λίγο-πολύ καταλήξει ότι πρόκειται για μία υπόθεση στην οποία υπήρξε κεντρικός σχεδιασμός, τόνισε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπακωνσταντίνου,

    καλά μας τα λέει ο μάγκας μόνο που ο κεντρικός σχεδιασμός πιάνει και αυτούς. Αυτοί το ξεκίνησαν και οι άλλοι το συνέχισαν.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.