#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
06/11/2013 13:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πλειστηριασμός …γαλάζιων προτάσεων για τα ακίνητα


Σ’ ένα άνευ προηγουμένου πλειστηριασμό προτάσεων, ιδεών και κόκκινων γραμμών έχουν επιδοθεί οι γαλάζιοι βουλευτές τα τελευταία 24ωρα, προκειμένου να βάλλουν την δική τους …σφραγίδα στο νέο νόμο για τον ενιαίο φόρο ακινήτων.


Μεμονωμένα, ή κατά ομάδες, όχι απαραίτητα με ομοειδή εσωκομματικά χαρακτηριστικά, οι βουλευτές της Ν.Δ από την Περιφέρεια, ή την Αθήνα σπεύδουν να καταθέσουν στον υπουργό οικονομικών τις προτάσεις τους για το πώς πρέπει να φορολογηθούν τα ακίνητα. Δεν παραλείπουν μάλιστα να τις δημοσιοποιήσουν προκειμένου να τις εξαργυρώσουν στο …χρηματιστήριο της εκλογικής τους περιφέρειας.

Ανάμεσα στις «γαλάζιες» προτάσεις ξεχωρίζει αυτή που υπέβαλλαν 5  βουλευτές της περιφέρειας (Γ. Καρασμάνης, Γ. Κωνσταντόπουλος, Κ. Τσιάρας, Θ. Λεονταρίδης και Αλ. Κοντός),οι οποίοι έστειλαν επιστολή στον Γιάννη Στουρνάρα σημειώνοντας στον τίτλο της: «Όποιος σπέρνει ανέμους, θερίζει θύελλες».

Οι βουλευτές αναφέρουν ότι δεν υπάρχει πουθενά στον πλανήτη προηγούμενο φορολόγησης της ιδιοκτησίας και χρήση της αγροτικής γης, αλλά αυτό που συνηθίζεται να φορολογείται είναι το εισόδημα που προέρχεται από την εκμετάλλευσή της.

Στην επιστολή τους οι «γαλάζιοι» βάζουν στο στόχαστρο τους τους συντελεστές θέσης των αγροτεμαχίων, τις διακρίσεις ανάμεσα στις καλλιέργειες, την φορολόγηση κτισμάτων εντός της αγροτικής γης. Ζητούν μάλιστα από το υπουργείο ενόψει της νέας ΚΑΠ να υπάρξει  μεγιστοποίηση των καλλιεργούμενων εκτάσεων και όχι να συρρικνωθούν αυτές.

Οι βουλευτές αντικρούουν το επιχείρημα της κυβέρνησης ότι αν δεν φορολογηθεί η αγροτική γη, τότε θα πρέπει να εξευρεθούν ισοδύναμα δημοσιονομικά μέτρα, σημειώνοντας ότι ήδη εφαρμόζεται σειρά τέτοιων μέτρων.

Προειδοποιούν μάλιστα τον «Τσάρο» της οικονομίας ότι «…η επιβολή εύκολων ταμειακών μέτρων, για εισπρακτικούς και μόνο σκοπούς, θα προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στον αγροτικό πληθυσμό και πληθώρα προβλημάτων στην εν γένει λειτουργία της πρωτογενούς παραγωγής… Σπέρνοντας ανέμους, μόνο θύελλες θερίζεις…»

Αλλαγές στο νέο φόρο ακινήτων ζητάει και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Μ. Κεφαλογιάννης, ο οποίος στην πρόταση νόμου που κατέθεσε σημειώνει με κριτικό πνεύμα:

«…Δεν πρέπει να παραγνωρίζεται ο κανόνας ότι οι οικονομικές αρχές οφείλουν να σχεδιάζουν την επιβολή φόρων με γνώμονα την αποφυγή περιορισμού της δημιουργίας εισοδήματος από τους πολίτες. Η σημερινή ανηλεής αύξηση των φόρων στα ακίνητα , και όχι μόνο σε περίοδο όπου ένα μεγάλο μέρος του παραγωγικού δυναμικού της κοινωνίας βρίσκεται σε αδιέξοδο να αυξήσει τα εισοδήματά του, οδηγεί μαθηματικά τη χώρα μας σε πλήρη οικονομικό και κοινωνικό μαρασμό και πτώχευση. Απαιτούνται ριζοσπαστικά μέτρα στη φορολογία και όχι να ψάχνουμε για έσοδα υποσκάπτοντας τη σταθερότητα των θεμελίων της οικονομίας…»

Προτάσεις μεταξύ άλλων έχουν καταθέσει ακόμη οι Κ. Παπακώστα, Μ. Κόνσολας, Λ. Αυγενάκης, Ν. Κακλαμάνης…

Ροβεσπιέρος

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 06/11/2013 15:20:51

  Ας βάλει 50Ε φόρο για κάθε 10 στρέμματα σε όποιν έχει από 30 στρέμματα και πάνω να τελειώνουμε. Σιγά τα λεφτά. Όποιος έχει καλλιεργεί και βγάζει πολλαπλάσια. Όποιος έχει ένα διαμέρισμα 30 ετών για πρώτη κατοικία που δε του αποδίδει τίποτα αλλά φθείρεται και θέλει και συντήρηση πρέπει να πληρώνει 300Ε το χρόνο και ο αγρότης που ζει από το χωράφι να μην πληρώσει τίποτα; Μου φαίνεται τρελό που καίγονται όλοι οι βουλευτάδες της ΝΔ για τους αγρότες. Ούτε του ΚΚΕ να ήταν...

  • ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
   ΝΙΚΟΛΑΣ @ Γεώργιος Τ. 06/11/2013 17:32:16

   Κι αν δεν έχει ή δεν θέλει να τα δώσει φυλακή χωρίς αναστολή μέχρι να πληρώσει. Μόνο οποιος είναι στις λίστες των ευγενών (Λαγκάρντ κλπ.) δεν θα πληρώνει. Η πληβείοι όχι μόνο είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν αλλά πρέπει να τιμωρούνται για να μην έχουν απαιτήσεις. Ακου λέει παραγωγός και πρέπει όλοι να γίνουμε παραγωγοί γιατι αλλοιώς τρ'ωμε τζάμπα...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.