#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
26/08/2010 21:14
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πλειοψηφικός συνασπισμός δυνάμεων εναντίον του ΜνημονίουΟ πρόεδρος της ΝΔ στην σημερινή ομιλία του προς την Εκτελεστική Γραμματεία του Κόμματος που εξελέγη στο 8ο Συνέριο  προέταξε, όπως αναμενόταν,  την πολιτικοποίηση των εκλογών έναντι του αυτοδιοικητικού τους χαρακτήρα.«Σε κανονικές περιόδους και σε ομαλές συνθήκες το καθαρό αυτοδιοικητικό στοιχείο είναι φυσικό να κυριαρχεί του πολιτικού. Αλλά σε έκρυθμες συνθήκες κρίσης, το πολιτικό στοιχείο είναι φυσικό να ενισχύεται. Αυτό ακριβώς συμβαίνει σήμερα…» είπε μεταξύ άλλων και προσδιόρισε τον στόχο της ΝΔ που είναι η οικοδόμηση ενός «μεγάλου πλειοψηφικού συνασπισμού δυνάμεων για την εναλλακτική προοπτική» και την  απαλλαγή απο το Μνημόνιο.

«Η ανοδική μας πορεία έχει ήδη αρχίσει και στους επόμενους μήνες θα επιταχυνθεί», είπε  ακόμα ο κ. Σαμαράς, ενώ «για το ΠΑΣΟΚ τα πράγματα είναι ακριβώς αντίστροφα: Η μεγάλη πτώση του έχει αρχίσει και στους επόμενους μήνες θα επιταχυνθεί…»

«Να ξεχάσουν αυτά που ξέρουν»

Αναφερόμενους εξάλλου σε όσους δημιουργούν προβλήματα συνοχής στη ΝΔ με αφορμή τις αυτοδιοικητικές επιλογές ο Α. Σαμαράς είπε: “Αυτά που ξέρουν  να τα ξεχάσουν. Τέλειωσαν οριστικά….”. Με τον τρόπο αυτό προειδοποίησε ότι δεν θα ανεχθεί διαφοροποιήσεις και ότι αν υπάρξουν «παραβάτες» θα έχουν την τύχη του Χρήστου Μαρκογιαννάκη.

Στη συνέχεια, μίλησε για τα κριτήρια επιλογής των υποψηφίων και έπλεξε το εγκώμιο του Βασίλη Κικίλια που ικανοποιεί « το αίτημα της κοινωνίας για ανανέωση προσώπων, για ανάδειξη νέων και άφθαρτων».  Έμφαση έδωσε και στην ενότητα του κόμματος: «Έχει ήδη αποκατασταθεί πλήρως μετά το Συνέδριο. Υποσχέθηκα «σφουγγάρι» στο παρελθόν και το τηρώ. Υποσχέθηκα το κόμμα των αξιών και των αξίων και το τηρώ». Παράλληλα είπε ότι «δεν θέλουμε να μετατρέψουμε τις αυτοδιοικητικές εκλογές σε δημοψήφισμα για το Μνημόνιο. Ούτε χρειάζεται άλλωστε.  Το πραγματικό «δημοψήφισμα» για το Μνημόνιο γίνεται κάθε 15 ή 30 του μηνός όταν οι εργαζόμενοι εισπράττουν μειωμένες αποδοχές».

Αποσπάσματα απο την ομιλία

Οι τωρινές συνθήκες δεν είναι ούτε «κανονικές» ούτε «ομαλές». Η χώρα δοκιμάζεται, η οικονομία βυθίζεται, η κοινωνία υποφέρει και αγωνιά. Δεδομένα δεκαετιών κλονίζονται. Σταθερές προοπτικές με τις οποίες μεγάλωσαν δύο γενιές ήδη καταρρέουν. Η αγωνία για το αύριο κυριαρχεί παντού. Και σε τέτοιες συνθήκες είναι προφανές ότι η συμπεριφορά των ανθρώπων μπροστά στην κάλπη δεν καθορίζεται μόνο από στενά τοπικιστικά κριτήρια, αλλά και από συνολικά πολιτικά προτάγματα.

Η Νέα Δημοκρατία τους μήνες που μεσολάβησαν τακτοποίησε τα του οίκου της, τράβηξε τη διαχωριστική γραμμή με το παρελθόν, έκανε την αυτοκριτική της όπως δεν την έκανε ως τώρα κανένα κόμμα στην Ελλάδα, μεγάλο ή μικρό, σφυρηλάτησε πλήρως την ενότητά της, πήρε θέση στα μεγάλα προβλήματα του τόπου, άνοιξε προοπτικές εναλλακτικής διεξόδου από την κρίση.

Τώρα θα κάνει το επόμενο βήμα. Θα ανοιχτεί ακόμα περισσότερο στην κοινωνία. Θα αρχίσει να οικοδομεί ένα μεγάλο πλειοψηφικό συνασπισμό δυνάμεων που απορρίπτει τα αδιέξοδα του Μνημονίου και στηρίζει την εναλλακτική προοπτική. Θα το κάνει, ασφαλώς, όπως οφείλει, ανεξάρτητα από τις αυτοδιοικητικές εκλογές, αλλά και με καταλύτη τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Όσο περισσότερο τους πείσουμε για τη στάση μας στα μεγάλα θέματα που απασχολούν τον τόπο, τόσο περισσότερο θα καταλάβουν ότι η Νέα Δημοκρατία είναι διέξοδος και για τα τοπικά προβλήματα που τους πνίγουν.

Το ΠΑΣΟΚ σήμερα χάνει τον κόσμο, γιατί υποσχόταν ότι «λεφτά υπάρχουν» να μοιράσει. Τον ξεγέλασε κι ήλθε για να πάρει όχι για να δώσει.

Η Νέα Δημοκρατία, αντίθετα, δεν λέει ψέματα. Δεν μοιράζει εύκολες υποσχέσεις.

Λέει αλήθειες. Συχνά δύσκολες αλήθειες. Και τις υπηρετεί με συνέπεια. Παρά τον πόλεμο που της γίνεται τόσο από το ΠΑΣΟΚ όσο και από πάσης φύσεως «εξαπτέρυγα», που στηρίζουν με κάθε τρόπο το ΠΑΣΟΚ, αλλά καταλαβαίνουν όλο και περισσότερο, ότι η πολεμική τους δεν μας αγγίζει.

Ο αγώνας μας να πείσουμε την Ελληνική Κοινωνία για την διαφορετική προοπτική διεξόδου που προσφέρουμε, συνδέεται άμεσα με τις αγωνίες του Ελληνικού λαού στις πόλεις και στην ύπαιθρο, στην Αθήνα και στην Περιφέρεια, για τα καθημερινά του προβλήματα.

Δεν υπάρχουν πια μικρά και καθημερινά, άσχετα με την Πολιτική.

Όλα τα διατρέχει η κρίση. Όλα, επομένως, συνδέονται με την Πολιτική, δηλαδή με το «φαύλο κύκλο» της ύφεσης της ανεργία και της φτώχειας, στον οποίο βουλιάζει η χώρα.

Η ανοδική μας πορεία έχει ήδη αρχίσει. Και στους επόμενους μήνες θα επιταχυνθεί.

Για το ΠΑΣΟΚ τα πράγματα είναι ακριβώς αντίστροφα: Η μεγάλη πτώση του έχει αρχίσει και στους επόμενους μήνες θα επιταχυνθεί…

Το πόσο θα επιταχυνθεί η δική μας ανοδική πορεία, εξαρτάται αποφασιστικά από την επιτελική δουλειά αυτού του οργάνου, της Εκτελεστικής Γραμματείας. Του καθενός από μας κι όλων μαζί συλλογικά.

Ήδη ζήτησα από τους Αντιπροέδρους να πάρουν μείζονες πρωτοβουλίες στήριξης αυτού του μεγάλου ανοίγματος στο λαό και την Κοινωνία.

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος προγραμματίζει μεγάλη εκστρατεία σε όλη την Ελλάδα – και στις 12 μεγάλες περιφέρειες συν την Περιφέρεια της Αττικής – και είμαι βέβαιος ότι η παρουσία του και ο λόγος του θα δώσουν μεγάλη ώθηση στη δυναμική της παράταξης.

Το ίδιο θα κάνει και ο Σταύρος Δήμας, το κύρος και ο λόγος του οποίου έχουν πολύ μεγάλη βαρύτητα και εμβέλεια, ιδιαίτερα στα θέματα Οικονομίας και Περιβάλλοντος. Και πέρα από τα σύνορα της Ελλάδας.

Το ίδιο θα κάνουμε όλοι μας.

Ο γενικός σχεδιασμός που γίνεται πριν από τη «μάχη» είναι πάντα γενικός και ευέλικτος. Και συμπληρώνεται στις λεπτομέρειές του κατά τη διάρκεια της «μάχης». Αυτή είναι και η θεμελιώδης αρχή κάθε επιτελικού σχεδιασμού.

Να είναι αρκετά γενικός, ώστε να δίνει κατευθύνσεις για όλες τις πλευρές της δράσης. Κι αρκετά ευέλικτος για να προσαρμόζεται στην πορεία ανάλογα.

Η μάχη αρχίζει. Και ο στόχος της είναι πολύ απλός:

Να κινητοποιήσουμε το μέγιστο των δυνάμεών μας, ώστε να φέρουμε το μήνυμα της Ελπίδας σε όλη την Ελλάδα. Και να συσπειρώσουμε γύρω μας τις μέγιστες δυνάμεις της κοινωνίας. Που θα αποτελέσουν το πρόπλασμα ενός μεγάλου, πλειοψηφικού κοινωνικού συνασπισμού. Που δεν θα δώσει μόνο Ελπίδα και Προοπτική στη χώρα. Θα είναι Ελπίδα και Προοπτική για τη χώρα.

Μέχρι τώρα μιλάγαμε για Ελπίδα και δίναμε Ελπίδα.

Τώρα πρέπει να κάνουμε ένα βήμα πιο πέρα:

Να αρχίσουμε καθαρά να γινόμαστε, εμείς οι ίδιοι, η Ελπίδα.

Ο καθένας μας και η καθεμιά μας.

Και να μην την προδώσουμε ποτέ αυτή την Ελπίδα…ΣΧΟΛΙΑ

 1. neotera avatar
  neotera 26/08/2010 22:00:19

  Ολα τα κανάλια αναφέρονται στην επιβεβλημένη ως φαίνεται στη ΝΔ εσωστρέφεια χωρίς τέλος. Αποδεικνύεται λάθος να αναλάβει ο Σαμαράς αφού δεν τον θέλουν οι νταβάδες. Αφού αυτός είναι ο ορισμός για το αστικό κόμμα, προς τι το θέατρο ? Για να εγκλωβίζονται δυνάμεις μακρυά από τον όποιο ριζοσπαστισμό. Δεν βλέπω άλλο λόγο.
  Επι του πρακτέου για τον αντωνάκη, μάλλον το πάει λάου, λάου να παραδώσει στη Ντόρα, η οποία δεν εξαγγέλει την ίδρυση δικού της κόμματος επειδή περιμένει να ...οριμάσουν οι συνθήκες. ))

  • Factorx avatar
   Factorx @ neotera 26/08/2010 22:09:04

   Αγαπητε, τι λένε τα κανάλια θα μας λές;Κάνεις αναλυσειςμε βαση το τι λεει ο καψής; Και απο την Ντόρα το δανείστηκες το "Αντωνάκης"; Η γράφεις ο,τι νάναι για να τσιμπήσει κάποιος να σε διαβάσει

 2. azxc avatar
  azxc 26/08/2010 22:07:09

  Πρέπει το μήνυμα αυτό να γίνει απόλυτα ξεκάθαρο και πειστικό.
  Είναι η μόνη λύση και έτσι θα ξεχασθεί και η διφορούμενη δήλωση για το Μνημόνιο που μας δεσμεύει..
  όμως οι επιλογές προσώπων πρέπει να διευκολύνουν αυτήν την επιλογή.

 3. Aris. A avatar
  Aris. A 26/08/2010 22:15:49

  Ο Πλακιωτάκης, ο Κικίλιας, ο Γκιουλέκας, ο Δράκος δεν έχουν αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά σύνφωνα με την κυρία Μπακογιάννη.
  Ο μόνος που έχει είναι ο Κώστας Μπακογιάννης για το Καρπενήσι.
  Ο κόσμος βλέπει και κρίνει και δεν πιστεύω ότι λαμβάνει υπόψη του τα κανάλια και αυτό θα φανεί τον Νοέμβριο.
  Κατά τα λοιπά το ντέρτι της κυρίας Μπακογιάννη δεν απασχολεί τον μέσο πολίτη που τον προβληματίζει το μέλλον. Η κυρία Μπακογιάννη κρίθηκε τον Νοέμβριο του 2009 και κόπηκε. Δεν μπορούν τα δελτία ειδήσεων να την μετατρέψουν σε αρχηγό.
  Περιμένω τον Σεπτέμβρη από τον Σαμαρά συγκεκριμένες προτάσεις για :
  α) Μεταναστευτικό που γέμισε η Αθήνα πόρνες και νταβατζήδες.
  β) Δημόσια διοίκηση τι πρέπει να γίνει για να μην λιώνουμε στις ουρές και έρθει και καμιά επένδυση.
  γ) Παιδεία προτάσεις που θα αναβαθμίσουν την πραγματική εκπαίδευση.
  δ) Οικονομία για το πως η χώρα θα αποκτήσει πάλι παραγωγικό ιστό.
  Εαν πείσει την κοινή γνώμη θα έχει κερδίσει το μεγάλο στοίχημα.
  Καθημερινά αντιμετωπίζουμε ανυπέρβλητα προβλήματα και θέλουμε λύσεις.
  Πρόβλεψη ο υποψήφιος της Ντόρας στην Κρήτη θα έρθει τρίτος.
  Αν τα πράγματα ήταν ρόδινα και τσίμπαγε ο κόσμος θα είχε κάνει ήδη κόμμα.
  Το καταστροφικό παιχνίδι αποδεικνύει το αδιέξοδο.
  Αντώνη προτάσεις και σοβαρότητα και όχι ηλίθιες ανακοινώσεις όπως για την εξαγορά του ΤΤ από την Πειραιώς.

  • Pankalos avatar
   Pankalos @ Aris. A 27/08/2010 09:54:34

   Ελα ντε! Και για να μου πει κάποιος, κριτήριο για πρόσωπα για την τοπική αυτοδιοίκηση είναι να είναι κάποιος νέος και άφθαρτος ή να μπορεί να πέσει στα σκ@τα και να κολυμπήσει; ε;
   Από παχιά λόγια έχουμε χορτάσει.

 4. Θασίτης avatar
  Θασίτης 26/08/2010 22:35:05

  Πάλι καμιά απάντηση σε όλα αυτά που μας καίνε και με αγωνία συζητάμε στα blogs. Είναι διατεθειμένος να ηγηθεί του ξεσηκωμού με τους δικούς μας όρους η περιμένει να του δοθεί η εξουσία από τους νταβάδες? Πάντως το κομματικό κατεστημένο παραμένει ανέγγιχτο στο νησί, τα του μνημονίου δεν το απασχολούν καθόλου και περιμένουν υπομονετικά την σειρά τους στην εξουσία για μια από τα ίδια. Νεοδημοκράτης δήμαρχος αποφυλακισμένος με εγγύηση για ατασθαλίες στον δήμο (θα του ξαναδοθεί άραγε το χρίσμα?) και νομάρχης σε παύση από την περιφερειάρχη για σκάνδαλο παράνομων ελληνοποιήσεων βουλγαρικών αμνοεριφίων με έναν κομματικό διεφθαρμένο μηχανισμό πίσω τους. Σιγά μην καταλάβουν αυτοί για την σωτηρία της πατρίδος και την έξοδο από το μνημόνιο. Θα αλλάξουν καράβι αν δουν ότι ξεβολεύονται. Τα ίδια πιστεύω ότι συμβαίνουν σε κάθε νομό. Φρόντισαν χρόνια τώρα να βουτήξουν την κοινωνία στην διαφθορά να συκοφαντήσουν κάθε ηθική αξία και άντε τώρα να τα μαζέψει ο κάθε Σαμαράς.
  Έχει μια ελπίδα ΠΡΙΝ γίνει κυβέρνηση, να στηριχτεί σε μας, σε εσάς όλους, να μας ακούσει, να μας εκφράσει. Πιστέψτε με ότι αν γίνει κάποτε κυβέρνηση με αυτούς τότε περιμένετε μια από τα ίδια

 5. lornion avatar
  lornion 26/08/2010 22:40:14

  Δεν ζω στην Ελλάδα για να ξέρω την απήχηση των λόγων του κ. Σαμαρά. Αναλύοντας τα όσα διαβάζω και παρακολουθώντας παράλληλα τα αδιεξοδα της κοινωνίας και την φιλολογία του ηγέτη του πασοκ, μένω με την εντύπωση πως ο λόγος Σαμαρά πολιτικός οικονομικός και συγκροτημένος αγγίζει τις ελπίδες του κόσμου που τόσο κοροιδεύτηκε από τους Παπανδρέου για 3 δεκαετίες. Ο χωρισμός της κοινωνίας σε δικούς και στους άλλους ειχε σαν παρεπόμενο την κραιπάλη του συστήματος και την γενικευμένη πτώση των ανθρώπινων αξιών. Πέραν τούτου πρέπει να δίδεις μπέσα για νέο ξεκίνημα απο την φτώχεια σε ενα νέο επιτελείο. λορνιον

 6. Γιάννης Χριστόπουλος ΤΝΣ avatar
  Γιάννης Χριστόπουλος ΤΝΣ 26/08/2010 22:51:52

  Αμαν ρε παιδιά με την γκρίνια. Δεν ήξερα ότι η Ν.Δ. έχει τόσους επαναστάτες. Ο Πρόεδρος οικοδομεί τη Ν.Δ. από το λήθαργο κι αν η υπολεπτομέρια της επαρχιακής επιλογής δεν είναι της αρεσκείας μας αρχίζουμε την καταστροφολογία. Οι κεντρικές επιλογές είναι οι καλύτερες που έχουν ληφθεί, λάθη θα γίνονται, μόνο οι πεθαμένοι δεν κάνουν λάθοι. Αντί να αγωνιστούμε εναντίων του Μνημονίου γκρινιάζουμε σαν τις χήρες στο κρεβάτι, ΑΜΑΝ ΠΙΑ!!!!!!

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ Γιάννης Χριστόπουλος ΤΝΣ 27/08/2010 11:34:38

   Συμφωνώ απόλυτα αγαπητέ μου. Έχουμε γεμίσει μίνι Τσε Γκεβάρε, ενώ μερικοί σε λίγο θα ζητάνε και Πολιτιστική Επανάσταση από τον Αντώνη.

   Σταθερά βήματα, μετρημένα, όχι λαικίστικες και ανέφικτες φούσκες. Σαν την έξοδο από το μνημόνιο, ο Σαμαράς θέλει να φρενάρουμε το τραίνο του ΔΝΤ στο οποίο επιβαίνουμε και μερικοί προτείνουν να πηδήξουμε από το παράθυρο ενώ κινείται με ιλιγγιώδη ταχύτητα...

 7. Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
  Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 26/08/2010 23:00:37

  Πάντως κινήσεις ὅπως ἡ... ἔνθερμη ἀνοχὴ τοῦ Μπακογιάννη στὸ Καρπενήσι εἶναι αὐτοχειριακές. Προσπαθεῖ τὸ κόμμα νὰ ἀποδείξει ὅτι ἔχει ἀλλάξει σελίδα, μυαλὰ καὶ πρακτικές, κάνει σχετικὲς κινήσεις καὶ ἀνοίγματα, καὶ ἀφήνει νὰ συμβοῦν πράγματα ποὺ ἀποκτοῦν τὸν χαρακτήρα ἀνεκδότου ἀνὰ τὴν ἐπικράτεια μὲ ἀποτέλεσμα οἱ θυσίες/κινήσεις/ἀνοίγματα, ἂν δὲν πᾶνε χαμένες, τοὐλάχιστον νὰ παρουσιάζουν μεγάλη διαρροὴ στὴν ἀποτελεσματικότητά τους.


  Τὸ πρόβλημα εἶναι τὸ ἑξῆς: μοιάζει τὸ κόμμα νὰ μὴν καταλαβαίνει ὅτι δὲν ἀποκτοῦν ὅλες οἱ κινήσεις τὴν ἴδια δημοσιότητα. Πατάτες ὅπως τοῦ Καρπενησίου ἐντυπώνονται στὸν κόσμο πολὺ περισσότερο ἀπὸ ἄθροισμα λιγώτερο ἢ περισσότερο σημαντικῶν ἀνοιγμάτων.

  • firiki2010.wordpress.com avatar
   firiki2010.wordpress.com @ Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 26/08/2010 23:29:23

   To πρόβλημα με την επιλογή της ανοχής Μπακογιάννη είναι περισσότερο το σκεπτικό με το οποίο την στήριξε ο Μιχαλολιάκος
   ".....δεν έχουμε χώρο για υποκρισία και οικογενειοκρατία. Παρά ταύτα...."
   .... και θα υποκριθούμε (ότι τον θέλουμε? ..ότι δεν τον θέλουμε?....ότι δεν έχει σημασία που μητέρα του είναι η κ Μπακογιάννη) και την οικογενειοκρατία θα σεβασθούμε αφού θα ανεχθούμε ένα υποψήφιο για να τιμήσουμε την μνήμη του πατέρα του και ανεξάρτητα αν τον θεωρούμε τον καταλληλότερο για τον Δήμο. Κοινώς κουλουβάχατα!

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 27/08/2010 11:37:36

   Τελικά είναι θέμα κατάστασης εμμηνόπαυσης στον καθένα, εγώ όταν είδα τη δήλωση είπα "Μπράβο, την ξεδοντιάσαμε από τη μοναδική σίγουρη νίκη της.". Και με έκπληξη βλέπω την αντίδραση των περισσοτέρων. Τελικά η ΝΔ είναι μια έκδοση του Στρουμφοχωριού (μπλε γαρ) με 100 Γκρινιάρηδες.

 8. effie B. avatar
  effie B. 27/08/2010 00:18:57

  Απο την σημερινη Καθημερινη:
  --------------------------------------------------------------------------
  MONIMEΣ ΣTHΛEΣ Hμερομηνία δημοσίευσης: 26-08-10
  Από σύμβουλος δήμαρχος;

  Tου Kωνσταντινου Zουλα / zoulas@kathimerini. gr

  Αναζήτησα στο Διαδίκτυο ένα πλήρες βιογραφικό του κ. Κώστα Μπακογιάννη για τη μέχρι σήμερα επαγγελματική του δραστηριότητα, αλλά δεν έβγαλα άκρη. Αναφέρεται ότι έκανε εξαιρετικές σπουδές στο Μπράουν και το Χάρβαρντ τις οποίες μάλιστα συνεχίζει σήμερα στην Οξφόρδη. Και ότι παράλληλα εργάστηκε ως βοηθός ευρωβουλευτή και στην Παγκόσμια Τράπεζα, μέχρι το 2006, τότε δηλαδή που προσελήφθη ως σύμβουλος στη μητέρα του κ. Ντόρα Μπακογιάννη, όταν εκείνη ήταν υπουργός Εξωτερικών. Εκτοτε είναι ιδιοκτήτης μιας εταιρείας media (;) με την αδελφή του.

  Θα αναρωτιέστε γιατί ασχολούμαι σήμερα με τον 32χρονο υποψήφιο δήμαρχο Καρπενησίου. Διότι μού προκάλεσε τεράστια εντύπωση ότι όλες (μα όλες!) οι υποστηρικτικές δηλώσεις στην υποψηφιότητά του ουδόλως έθιξαν τη «λεπτομέρεια» αν είναι (ή δεν είναι) επαρκή τα προσόντα του να αναλάβει μια τέτοια θέση. «Ο Κώστας Μπακογιάννης είναι γιος του αείμνηστου Παύλου που υπήρξε μάρτυρας της Δημοκρατίας. Τον τιμούμε. Δεν εντάσσεται ο Κώστας κατ’ ανάγκην σε εκείνους που διαιωνίζουν την οικογενειοκρατία» είπε π. χ. ο κ. Βασ. Μιχαλολιάκος της Ν.Δ., ενώ ο κ. Γιώργος Καρατζαφέρης «συμπλήρωσε»: «Αν και είμαστε κατά της οικογενειοκρατίας ο Κώστας είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση, καθώς είναι ο γιος του Παύλου που έδωσε το αίμα του για την παράταξη».

  Συγγνώμη για το ερώτημα, αλλά αυτά είναι τα «νέα» κριτήρια επιλογής ενός δημάρχου για τη Ν. Δ. και τον ΛΑΟΣ; Αρκεί για να γίνει κάποιος δήμαρχος η τιμή στον αδικοχαμένο πατέρα του; Δεν έχει καμία σημασία για τη Ν. Δ. και τον ΛΑΟΣ αν ο υποψήφιος -ο κάθε υποψήφιος- έχει στοιχειώδη, έστω, πείρα δημόσιας διοίκησης; Ποια είναι τα διοικητικά προσόντα του συμπαθούς κατά τα άλλα Κώστα, τους απασχόλησε καθόλου;

  Θα αντιτάξετε ευλόγως ότι δήμαρχοι έγιναν (με την ψήφο μας...) ακόμη και τραγουδιστές ή καλαθοσφαιριστές. Βεβαίως, αλλά μήπως και αυτή δεν είναι μια αιτία της πλήρους απαξίωσης του ρόλου της αυτοδιοίκησης;

  Η «υποδοχή» που έτυχε η εν λόγω υποψηφιότητα είναι άκρως επιβεβαιωτική του πόσο εξακολουθούν να υποτιμούν τη νοημοσύνη μας οι εκπρόσωποί μας. Διευκρινίζω ότι προσωπικά δεν γνωρίζω τον Κώστα Μπακογιάννη. Διαβάζοντας, όμως, π. χ. ότι εξακολουθεί (προς τιμήν του) και σπουδάζει, θα μου φαινόταν λογικότερο, εφόσον έχει αποφασίσει να ασχοληθεί με την πολιτική, να διεκδικήσει τη θέση ενός δημοτικού συμβούλου και όχι απευθείας του δημάρχου. Οχι μονον για να αποκτήσει μια στοιχειώδη εμπειρία στη λειτουργία ενός δήμου. Αλλά κυρίως για να αυτονομηθεί επαγγελματικά και να απογαλακτισθεί από το «επώνυμο βάρος» που άθελά του φέρει. Οι προβληματισμοί, όμως, αυτοί δεν φαίνεται να απασχολούν ούτε τον ίδιο ούτε κυρίως όσους τον στηρίζουν για αλλότριους -με τα όποια προσόντα του- λόγους…

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ effie B. 27/08/2010 00:22:14

   Μάλλον αρνείσαι να συμβιβαστείς με την ιδέα ότι το πολίτευμά μας είναι κληρονομική τηλεοπτική δημοκρατία.

   • kymvalos avatar
    kymvalos @ Strange Attractor 27/08/2010 11:59:54

    Ε όχι και "Δημοκρατία" αυτή η αηδία! Μην τα ισοπεδώνουμε όλα. Μαφιοκρατία ναι, Τραπεζοκρατία ναι, αλλά Δημοκρατία όπου το Σύνταγμα είναι κατάλληλο μόνο για χαρτί υγείας στην Κομαντατούρα του Μαξίμου και του "πρωθυπουργικού" αεροπλάνου ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ!! Πώς να το κάνουμε;

 9. SERTIS avatar
  SERTIS 27/08/2010 00:35:29

  παιδιά όπα......
  σήμερα βγήκε ο μίχαλος(ξέρετε αυτός που ριγούσε από τη συγκίνηση για τη σοβαρότητά του να προσυπογράψει το μνημόνιο) και ζήτησε να αναθεωρηθεί το μνημόνιο......
  το γαπ συνεχίζει να προσλαμβάνει συμβούλους που θα διοικούν και αυτός θα κάνει καν'ο

  ελπίδα δεν υπάρχει....όλα τα έσοδα από τους έμμεσους φόρους υστερούν και δε χρειάζεσαι να είσαι οικονομολόγος για να καταλάβεις ότι ο μισθωτός των 700 ευρώ έχει εξαντλήσει τη φοροδοτική του ικανότητα....όλοι κόψανε τα τσιγάρα και τα ποτά.....απλά καταρρέουν τα πάντα......

 10. ευτυχια avatar
  ευτυχια 27/08/2010 00:48:15

  Γιατί ο Ζούλιας τι είναι?Κληρονόμος μεγαλοδημοσιογράφου δεν είναι?Πως πήρε εκπομπή στη ΝΕΤ?Με την αξία του?Το δικό του βιογραφικό ποιό είναι?Οταν αυτός παρίστανε τον Χατζηνικολάου, άλλοι κακομοίρηδες δημοσιογράφοι που δεν είχαν μπάρμπα ξεροστάλιαζαν για να πάρουν μια δήλωση της Καλομοίρας. Αυτά για να μην ξεχνιόμαστε, γιατί στην Ελλάδα ζούμε και γνωριζόμαστε όλοι. Και κάποιοι αναπάγγελτοι που ευνοήθηκαν με συμβόλαια εκατομμυρίων δεν πρέπει να μιλάνε.Ας τα τρών κρυφά, τουλάχιστον.
  Οσο για τον Μπακογιάννη, μου φτάνει που είναι γιός της μαμάς του και εγγονός του παππού του, για να τον συμπονώ εκ βάθους καρδίας.
  Α ρε, κληρονομική τηλεοπτική Δημοκρατία που λέει κι ο φίλος πιό strange.Και χωρίς τσίπα- θα πρόσθετα.

  • τηλέμαχος αναγνώστου avatar
   τηλέμαχος αναγνώστου @ ευτυχια 27/08/2010 00:58:10

   Έχεις απόλυτο δίκιο. Είναι δε τόσο το θράσος του συγκεκριμένου εντελώς ατάλαντου δημοσιογράφου που προς στιγμήν αναρωτήθηκα μήπως δεν είναι γιος του Στάμου Ζούλα, ο οποίος βέβαια δεν είναι και ο πρώτος τυχαίος στο χώρο της κεντροδεξιάς. Και καλά ο ΚΜ (ο οποίος κατά τα άλλα είναι αντιπαθέστατος νομίζω) πήγε και σε δύο Ivy League σχολεία, ο ΚΖ που το μόνο που ξέρει είναι να γλείφει την εκάστοτε κυβέρνηση από το κρατικό κανάλι που έχει πάει; Και από όλους τους δημοσιογράφους αυτός βρέθηκε να γράψει για οικογενειοκρατία; Θα μας τρελάνουν εντελώς γιατί ούτε και οι ίδιοι πιστεύουν ότι την έχουν βγάλει τόσο καθαρή ενώ βρίσκονταν όλο το προηγούμενο διάστημα στο κέντρο των αποφάσεων και των εξελίξεων.

 11. Γιάννης Χριστόπουλος ΤΝΣ avatar
  Γιάννης Χριστόπουλος ΤΝΣ 27/08/2010 01:10:23

  H Ν.Δ. δεν υποστηρίζει ένθερμα τον Μπακογιάννη, αλλά δεν δημιουργεί το πεδίο στην Ντόρα να παρουσιαστεί ως αντίπαλο δεος. Στην Ευρυτανία η Μπακογιάννη έλαβε στις εσωκομματικές 90%, άρα τι νόημα εχει να πάμε σε μια μάχη που ενώ στην ουσία έχει πολύ μικρή σημασία τα διαπλεκόμενα θα μπορούσαν να την παρουσιάσουν σαν τη μεγάλη ανατροπή στην κεντροδεξιά.

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ Γιάννης Χριστόπουλος ΤΝΣ 27/08/2010 11:39:58

   Δεύτερη φορά στο ίδιο θέμα που πιάνετε ακριβώς το ίδιο μήκος κύματος με τις δικές μου απόψεις φίλτατε. Δυστυχώς μερικοί θα προτιμούσαν να "φάμε τα μούτρα μους" από ότι φαίνεται...

 12. ΒΟΥΛΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΟΥ avatar
  ΒΟΥΛΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΟΥ 27/08/2010 02:29:54

  συμφωνω με τον προλαλησαντα
  προσοχη στον στοχο μας
  οχι στο ΔΝΤ

 13. Νταβέλης avatar
  Νταβέλης 27/08/2010 11:32:44

  αρλούμπες, τουλούμπες και γαρδούμπες... όταν η ρηχή λεξιλαγνεία συναντά την κουτοπονηριά. Ουτε καν ΚΚΕ. ΟΑΚΚΕ!!

 14. kymvalos avatar
  kymvalos 27/08/2010 11:55:40

  τότε, Αντωνάκη μας, ΓΙΑΤΙ ΛΕΣ ΟΤΙ ΘΑ ΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΟ ΧΟΥΝΤΟΜΝΗΜΟΝΙΟ, αν ποτέ γίνεις "πρωθυπουργός" στο Προτεκτοράτο;

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ kymvalos 27/08/2010 13:02:28

   Που είπε ότι θα τηρήσει το μνημόνιο? Έχει προγραμματιστεί διετής προγραμματισμός για την έξοδο από το μνημόνιο.

   • kymvalos avatar
    kymvalos @ TopGunZ 27/08/2010 13:11:31

    Τώρα τρολάρεις ή όντως αγνοείς; Και στη "Βουλή" το 'πε, και σε κάθε ευκαιρία tο λέει. Και ποιος σου είπε ότι αντέχει η ελληνική Οικονομία δύο χρόνια της φρίκης που δεν άρχισε κάν; Όταν Γιωργάκηδες και Συμμορία θα έχουνε ήδη χαρίσει αντί μίζας Αιγαίο, ποτάμια, λιγνίτη κι ό,τι άλλο γυαλίσει στη Μαφία Φρανκφούρτης-City-Wall Street; Εν μέσω οικονομικής ερημοποίησης; Τότε σαν χώρα η Ελλάδα θα είναι τελειωμένη! Τι "θα τιμήσει η Ελλάδα την υπογραφή της" ήταν αυτό; Την υπογραφή ανεντίμων προδοτών μόνο άλλοι ανέντιμοι προδότες "τιμούν". Όχι πατριώτες!

   • Μisha avatar
    Μisha @ TopGunZ 27/08/2010 17:05:18

    Εχεις δικιο , Κύμβαλο.
    Αν ο Σαμαράς θέλει ψηφο Ελλήνων και όχι κομματόσκυλων ας τοποθετηθεί ξεκάθαρα.Δε γίνεται και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ.

 15. ανώνυμος avatar
  ανώνυμος 27/08/2010 15:10:46

  Οχι στο ΔΝΤ/ΕΚΤ Ψηφ'ιζουμε υπέρ των κομμάτων που δεν ψήφισαν το μνημόνιο

  ΝΔ-ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ

  μαυρίζουμε μνημονιακούς

  ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ-ΔΑ-Μητσοτάκηδες

 16. ο νοών...νοείτω avatar
  ο νοών...νοείτω 27/08/2010 15:37:12

  Μήπως αντί για κόμματα, να ψηφίσετε ανθρώπους που έχουν σκοπό να δουλέψουν για τον τόπο τους και όχι για τους λιμοκοντόρους των ευρωπαϊκών και διεθνών σαλονιών;
  Έτσι για αλλαγή βρε παιδί μου.

 17. Orestios avatar
  Orestios 27/08/2010 16:06:09

  Ουτοπικό, όταν υπάρχουν κόμματα.
  Τί γίνεται όταν τα στελέχη παίρνουν εντολή να τηρούν τη γραμμή του κόμματος? Τί συμβαίνει με τους υπερκομματικούς?
  Δύσκολο και ουτοπικό.

  • ο νοών...νοείτω avatar
   ο νοών...νοείτω @ Orestios 27/08/2010 17:19:47

   Αγαπητέ μην μπλέξουμε πάλι με τις ουτοπίες.
   Ουτοπικό είναι αυτό που θέλουμε να "βλέπουμε" ότι δεν είναι εφικτό.
   Τα στελέχη, την ψήφο αναζητούν.
   Εμείς ας αναζητήσουμε το έργο.
   Όλοι είναι υπό έρευνα.
   Γνωρίζεις πολλούς ψηφοφόρους που έχουν γνώση της δημοτικής πορείας των υποψηφίων;
   Γνωρίζεις πολλούς ψηφοφόρους που έχουν επίγνωση των προβλημάτων των δήμων τους;
   Εγώ ελάχιστους.
   Οι περισσότεροι σκοπεύουν να ψηφίσουν, είτε με κομματικά είτε με πολιτικά κριτήρια.
   Το μίγμα, που λέει και ο Σαμαράς, είναι τοπικά κριτήρια, αξιοκρατικά, με μπόλικη δόση μαυρίσματος σε ακόλουθους πράσινου ήλιου.
   Αλλά όχι και να υποθηκεύσουμε τους δήμους σε καρεκλοκένταυρους, που θα παίρνουν γραμμή από τα κεντρικά των κομμάτων.
   Διότι μετά θα περιμένουμε πάλι τις επόμενες εκλογές για να διορθώσουμε τις νέες ζημιές.

  • Orestios avatar
   Orestios @ Orestios 27/08/2010 17:54:23

   Στις εκλογές αυτές οφείλουμε να μαυρίσουμε όσους στηρίζονται από τις δυνάμεις του μνημονίου και της οπισθοδρόμησης.

   Σκέψου από πόσα κέντρα θα παίρνουν εντολές οι πολυκομματικοί υποψήφιοι.

  • ο νοών...νοείτω avatar
   ο νοών...νοείτω @ Orestios 27/08/2010 18:10:54

   Ουδέποτε μίλησα για πολυκομματικούς υποψήφιους.
   Αντίθετα μίλησα για ανθρώπους που αποδεδειγμένα βάζουν τον Δήμο τους πάνω απότα κομματικά συμφέροντα.

 18. Πλούταρχος Λευκαδίτης avatar
  Πλούταρχος Λευκαδίτης 27/08/2010 16:24:45

  Η Νέα Δημοκρατία πρέπει να κάνει τα εξής απλά πράγματα:

  1. Να πάψει να ασχολείται με τη Θεοδώρα Μητσοτάκη και τους λοιπούς γλέιφτες... Όπως έδειξε η ιστορία, εη κυρία είναι πολύ λίγη και ακόμα και αν τρέχει (ή θεωρεί ότι τρέχει) μόνη της, καταφέρνει να έρθει δεύτερη,
  2. Να καταθέσει αξιόπιστη και εφαρμόσιμη λύση αναφορικά με το ζήτημα του μνημονίου (άμεση έξοδος και εξέυρεση διαφορετικών πηγών χρηματοδότησης), του λαθρονόμου (άμεση κατάργηση του εκτρώματος)
  3. Να βγει να χτυπήσει κατά μέτωπο τον ανόητο και να συσπειρώσει γύρω της όλους εμάς που προσδοκούμε να τον δούμε να δραπετεύει νύχτα για την πατρίδα του...

  Φιλικά,

 19. chrisss avatar
  chrisss 27/08/2010 17:01:01

  Ας κατεβάσει τον Μαντούβαλο στον Πειραιά..ας αφήσει πλέον αυτό το κόμμα την εσωστρέφεια και τις προσωπικές έριδες και ας πάρει σε αυτές τις εκλογές και κανένα δήμο ή περιφέρεια..βλέπω μόνο τον Κακλαμάνη και τον Ψωμιάδη να κερδίζουν και να πανιγυρίζει το πασοκ με το mega..ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙΤΕ! ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ

  • Μisha avatar
   Μisha @ chrisss 27/08/2010 17:03:44

   Ο Μαντουβαλος έχει πολλές ουρές πίσω του.Συγκρατηθείτε γιατί η νύχτα, και δή της Τρούμπας, δεν αστειεύεται.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.