10/05/2010 00:12
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Πλήρως ενημερωμένος για τα ελληνικά προβλήματα ο Ομπάμα»

Ο Ομπάμα δηλώνει υπέρ του ισχυρού δολαρίου

Σε συνέντευξή του σε κρατικό τηλεοπτικό κανάλι της Ρωσίας, ο πρόεδρος Ομπάμα δήλωσε πως αν η αμερικανική οικονομία παραμείνει ισχυρή, τότε θα παραμείνει ισχυρό και το δολάριο. Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στην Ελλάδα, η κρίση της οποίας έχει επηρεάσει τις παγκόσμιες αγορές. Η αναφορά του Ομπάμα στη κατάσταση του δολαρίου ήταν ασυνήθιστη, αφού πάντα αφήνει τον υπουργό Οικονομικών Timothy Geithner να είναι αυτός που θα σχολιάσει το οτιδήποτε σχετικά με το αμερικανικό νόμισμα. Ο Geithner δηλώνει συχνά πως είναι  οπαδός του ισχυρού δολαρίου, καθώς όπως λέει, η ισχύς του συμφέρει στις ΗΠΑ, και η αξία του αντανακλά την προοπτική της αμερικανικής οικονομίας.

Πολλοί ξένοι επενδυτές, όπως η Κίνα, εκφράζουν την ανησυχία τους για τη περσινή  εξασθένηση του δολαρίου. Τόσο η Ρωσία όσο και η Κίνα άρχισαν από καιρό να συζητούν το ενδεχόμενο  δημιουργίας ενός νέου διεθνούς αποθεματικού νομίσματος. Συνεπώς, τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου για το δολάριο είχαν μεγάλο ενδιαφέρον για τους Ρώσους, μιας και αυτοί, καθώς και η ρωσική κυβέρνηση, αποταμιεύουν σχεδόν αποκλειστικά σε δολάρια.

Εν μέσω της παγκόσμιας κρίσης πέρσι, η Ρωσία είχε κάνει έκκληση για λιγότερη  εξάρτηση από το δολάριο, και μάλιστα προχώρησε στη μείωση των δολαρίων που διατηρεί στα αποθεματικά της ταμεία. Το δολάριο όμως έχει ισχυροποιηθεί τελευταία, καθώς η ελληνική κρίση οδήγησε τους επενδυτές μακριά από το ευρώ. Τη περασμένη εβδομάδα το δολάριο αντιστοιχούσε σε περίπου $1.27 προς το ευρώ, από το $1.50 του περασμένου Δεκέμβρη, όταν  η αμερικανική ανάκαμψη ήταν ακόμη αβέβαιη και υπήρχαν έντονοι φόβοι για αύξηση του ελλείμματος της χώρας.

Ο Ομπάμα, που είναι πλήρως ενημερωμένος για τα ελληνικά προβλήματα, δήλωσε ανήσυχος, αλλά όπως είπε: «Οι Ευρωπαίοι έχουν αντιληφθεί τη κρισιμότητα του θέματος… η Ελλάδα παίρνει δύσκολα μέτρα, ή τουλάχιστον έτσι σχεδιάζει. Αν σταθεροποιηθεί η Ευρώπη, θα είναι καλό για τις ΗΠΑ και άρα και για τη Ρωσία…».

Reuters

ΣΧΟΛΙΑ

 1. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 10/05/2010 00:42:41

  Ορίστε, νέα σενάρια. Μας την έπεσαν εδώ για να ικανοποιηθούν οι Ρώσοι και οι Κινέζοι (και να τσαντιστούν οι Γερμανοί). Εμείς θα βαλουμε ποτέ μυαλό;

  • otiprepei avatar
   otiprepei @ archaeopteryx 10/05/2010 03:14:33

   Ποιός τους φταίει που πάνω απο δεκαετία αγνοούσαν τους Ρώσους που ήθελαν να μπούν στην Ευρώπη;
   Όταν έχεις μια Αμερική να έχει σκυλιάσει επειδή δεν τους βγήκαν τα στρατηγικά τους σχέδια τότε τι να σου κάνει και μια Γερμανία;
   Το μόνο που μπορεί να σου κάνει και σου έκανε κύριε Έλληνα είναι να ρίχνει τις προϋποθέσεις για το Porcsche και το Μερσεντές πριν καταρρεύσει το δολάριο για να βγάλει τα λεφτά της απο εξαγωγές και να ΄χει απόθεμα για όταν χτυπήσει η κρίση. Μόνο εγω δε ζούσα σ αυτή τη χώρα; Γιατί δεν τα ψυλλιαστηκαν κι άλλοι όταν έβλεπαν τα πανάκριβα αυτοκίνητα σε εξευτελιστηκές δόσεις κι όλλες τις Γερμανικές αλυσίδες να δίνουν πράμα αβέρτα με ευκολίες πληρωμής και χωρίς φορορολογικές ενημερώτητες;
   Το Αμερικάνικο ίντερνετ είχε βουίξει απο τα τέλη του 2007 οτι έρχεται πολύ μεγάλη μπόρα αλλά εδω είχαν ξεσκιστεί στα πόρσε και στα σπορ τα μερσεντές. Δεν σας φταίει κανένας.
   Αλήθεια, γιατί κανείς δεν περίμενε να αντιμετωπίσει το σοβαρότερο πρόβλημα αυτή η ξεβράκωτη η χώρα;
   Για δείτε τώρα ποιόν βρήκαν ποιό μαλ.. και κατάφεραν να του καταστρέψουν την οικονομία του, κανενα άλλον εκτός απο εμάς!
   Ποιόν βρηκαν να του ξεχειλώσουν τα νούμερα εισόδου αλλοδαπών τη στιγμή που σε ολες τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες τα νούμερα εδω και καιρό έχουν αρχίσει και πέφτουν; Πάλι εμάς.

   Μας φτάει κανείς επειδή εμείς είμαστε πανηλίθιοι;
   Ούτε ενα πράγμα, το τελευταίο πράγμα που είχε μυαλό ως και η τελευταία χώρα της Ευρασίας η Κιργιζία δεν είχαμε μυαλό να κάνουμε, να ρίξουμε τη πρακτορίστικη κυβέρνηση που μας είπε ενα κάρο ψέμματα πριν βγεί.
   Καθίστε τώρα να μας γεμίσει μουσουλμάνους, να ξεπουλήσει τα πάντα και στο τέλος να ξεχάσετε και ποιοι είστε. Αλλά πο΄τε μη κατηγορήσετε τον εαυτό σας. Εσείς τα κάνετε όλα τέλεια. δεν αρμενίζετε εσείς στραβά, ο γιαλός φταίει, εκείνος είναι στραβός.

  • otiprepei avatar
   otiprepei @ archaeopteryx 10/05/2010 03:21:07

   και κάτι ακόμα, η Αμερική έχει τελειώσει. Απλά τώρα αρπάζουν οτι μπορούν να προλάβουν να αρπάξουν αυτοί και τα τσιράκια τους.
   Αντί εμείς λόγο ευνοϊκών καταστάσεων να κατέχουμε εξέχουσα θέση στη γεωπολιτική που έρχεται, ευθυγραμμισμένοι με τις σωστές δυνάμεις που ήταν και παραδοσιακοί σύμμαχοι, θα τρέχουμε πάλι τελευταίοι και καταϊδρωμένοι στο τέλος σαν τα καθυστερημένα να μπούμε κι εμείς κάπου να μη είμαστε απέξω. Μετά όμως απο πολύ καιρό κι αφού θα έχουμε απομείνει οι μισοί πο οτι είμαστε.

   Ποιό κοροϊδολαός δεν έχει ξαναγίνει στη ανθρώπινη ιστορία.

 2. Orestios avatar
  Orestios 10/05/2010 00:54:54

  Ο δικός μας ως πότε θα ασχολείται με τα Αμερικανικά προβλήματα?
  Ως πότε θα τρέχει να διευκολύνει τον Ομπάμα?

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.