29/05/2008 09:57
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πλήρωνε ή δεν πλήρωνε και γάμους η Ζήμενς;

Νέα τροπή στην υπόθεση των «μαύρων ταμείων» της Siemens προκαλούν δύο μάρτυρες που καλούνται να καταθέσουν αύριο στον εισαγγελέα Πρωτοδικών, Παναγιώτη Αθανασίου. Πρόκειται για την πρώην γραμματέα του Μιχάλη Χριστοφοράκου και τον προϊστάμενο λογιστηρίου της εταιρίας. Οι δύο μάρτυρες καλούνται να επιβεβαιώσουν αν έχουν καταθέσει στο Μόναχο στοιχεία (πχ, τιμολόγια) ότι το καλοκαίρι του 2006 έλαβαν εντολή να δώσουν χρήματα ως «χορηγία» σε πολιτικό πρόσωπο για μια κοινωνική εκδήλωση.
Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της «Ε», οι δύο υπάλληλοι της ελληνικής Siemens μίλησαν για ««περίεργες» πληρωμές που έγιναν το καλοκαίρι του 2006 από το ταμείο της εταιρίας και ισχυρίστηκαν ότι τις διεκπεραίωσαν με εντολή του τότε προϊσταμένου τους, του κ. Μιχάλη Χριστοφοράκου. Στο ίδιο δημοσίευμα της εφημερίδας αναφερόταν ότι «ύποπτα» τιμολόγια που συνέλαβε ο έλεγχος σχετίζονται με αξιοσέβαστα έξοδα για κοινωνική εκδήλωση, που πληρώθηκαν από τη Siemens, δίχως όμως να αφορούν αυτήν. Δηλαδή τι αφορούσαν; Άλλη εκδήλωση;

Επειδή λοιπόν όλοι υποπτεύονται πια για ποια κοινωνική εκδήλωση μιλάνε, ιδιαίτερα οι αναγνώστες μας, επειδή πρώτοι εμείς ξαναφέραμε στην επικαιρότητα κάποιους γάμους που έγιναν τότε (2006) ρωτάμε ευθέως: Τα τιμολόγια που κατατέθηκαν έχουν ή δεν έχουν σχέση με το γάμο συγγενούς πολύ γνωστού πολιτικού προσώπου; Ας λάβουν υπόψη ότι αργά ή γρήγορα όλα θα έλθουν στο φως και στην υπόθεση αυτή, όπως ήρθαν και σε μια άλλη σχετική υπόθεση που αρχειοθετούσε η …Στάζι.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Sratis avatar
  Sratis 29/05/2008 16:00:48

  Commercial Value: Επιβεβαιώνει για ΑΓΡ. ΑΣ.
  http://www.euro2day.gr/news/enterprises/122/articles/330625/Article.aspx
  του Χρήστου Κίτσιου
  Δημοσιεύθηκε: 16:14 - 29/05/08

  Το καταρχήν ενδιαφέρον της για συμμετοχή της στην διαδικασία πώλησης του 51% της ΑΤΕ Ασφαλιστική επιβεβαίωσε πριν από λίγο η διοίκηση της Commercial Value επιβεβαιώνοντας και την σχετική αποκάλυψη του Euro2day.

  Η ΑΤΕ Ασφαλιστική αποτελεί μια ασφαλιστική παραπλήσια με την Commercial δήλωσε ο κ. Βιτάλης, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, με καλή κερδοφορία και ισορροπημένο χαρτοφυλάκιο η απόκτηση του 51% της οποίας θα βελτίωνε την σύνθεση της παραγωγής της Commercial και θα προσέθετε κρίσιμη μάζα παραγωγής.

  Όπως έχει γράψει το Euro2day η διαδικασία πώλησης του 51% της ΑΤΕ Ασφαλιστική μόλις ξεκίνησε με την πρόσληψη από την ΑΤΕ της Deloitte & Touche ως χρηματοοικονομικού και νομικού συμβούλου η οποία και θα προετοιμάσει το φάκελο που θα δοθεί στους ενδιαφερόμενους. Πέραν της Commercial, ενδιαφέρον για την ATE Ασφαλιστική έχουν επιδείξει σύμφωνα με πληροφορίες οι Groupama και Ergo.

  H Commercial Value υλοποιεί αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 30 εκ. ευρώ η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί ως τα τέλη του Ιουνίου. Τα 20 εκατ. ευρώ θα καλυφθούν από την Όμιλος Ασπίς, προσωπική εταιρεία του κ. Π. Ψωμιάδη και τα υπόλοιπα 10 εκατ. ευρώ από την Aspis Holding. Το μακροπρόθεσμο πλάνο προβλέπει ότι η Aspis Holding θα αποκτήσει τον έλεγχο της Commercial Value αποκτώντας σταδιακά ποσοστό της τάξης του 50% με 60%.

  Ανοικτό είναι και το ενδεχόμενο η Commercial Value να εισαχθεί σε οργανωμένη χρηματιστηριακή αγορά (ΧΑΚ ή Χ.Α).

  Η τρέχουσα ρευστότητα της Commercial και η ρευστότητα των μαθηματικών αποθεμάτων της θα ενισχυθεί και από την επίσης σταδιακή πώληση του 20% της Aspis Bank από το 35% που κατέχει . Ήδη προ ημερών πουλήθηκε ένα 5% περίπου το οποίο σε δεύτερη φάση και εφόσον ληφθούν οι σχετικές άδειες το ποσοστό θα περάσει στην Aspis Holding η οποία θα αποκτήσει το 20% της Αspis Bank από την Commercial Value.

  Τέλος η Commercial αναμένει την έγκριση της Επιτροπής Ιδιωτικής Ασφάλισης για να ολοκληρώσει και τυπικά την εξαγορά του 100% της Proton Aσφαλιστική και να αποκτήσει δικαίωμα πώλησης ασφαλιστικών προιόντων της μέσω του δικτύου της Proton Bank.

  To 2007 τα συνολικά ασφάλιστρα της Commercial ανήλθαν στα 166,4 εκατ. ευρώ έναντι 161,1 εκατ. ευρώ το 2006 και τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν στα 14,69 εκ. ευρώ έναντι 7,79 εκ. ευρώ το 2006 καταγράφοντας άνοδο κατά 88,43%.

 2. MURGOS avatar
  MURGOS 29/05/2008 21:25:55

  ΝΑ ΥΠΟΘΕΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΑΓΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ?
  ΠΟΥ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ ΧΩΡΙΖΟΥΝ ΑΛΛΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΟΝΤΑΙ ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΟΙ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΙΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΙ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΠΠΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΓΙΑΓΙΑ?
  ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΟΥΝ ΞΕΡΩ ΚΑΙ ΤΑ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ ΠΟΥ ΝΑΥΛΩΝΕ Η ΣΗΜΕΝΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.