01/09/2009 22:28
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πλήρης σύμπνοια ΝΔ - ΠΑΣΟΚ στον διακανονισμό μεταξύ Ελλάδας - ΗΠΑΜέσα στον ορυμαγδό των ειδήσεων, πραγματικών και όχι και των φημών περί πρόωρων εκλογών, πέρασε απαρατήρητη μια είδηση από τη Βουλή. Σε πλήρη σύμπνοια, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ψήφισαν το νομοσχέδιο για την κύρωση του διακανονισμού μεταξύ Ελλάδας - ΗΠΑ για την τρομοκρατία και την πρόληψη για καταπολέμηση του εγκλήματος. Πίσω από τον τίτλο αυτό κρύβεται, όμως, μια μυστική συμφωνία -υπό την πίεση ασφαλώς της αμερικανικής πρεσβείας. Ψηφίζετε το νομοσχέδιο και εμείς άρουμε τις επιφυλάξεις μας και καταργούμε τη βίζα εισόδου των Ελλήνων στις ΗΠΑ, διεμήνυσε το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών. Υπενθυμίζεται ότι την υποχρέωσης έκδοσης βίζας μόνο η Ελλάδα έχει στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Η Ελλάδα συμπεριφέρθηκε και πάλι σαν μπανανία αφού το νομοσχέδιο και οι δεσμεύσεις που λάβαμε έναντι των ΗΠΑ είναι λεόντειες. Πλήρης καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, παροχή ατομικών στοιχείων και DNA Ελλήνων πολιτών όποτε το απαιτήσει η Ουάσιγκτον. Επίσης, πλήρης παροχή στοιχείων για όλα τα κρίσιμα θέματα που απασχολούν τις ΗΠΑ, όπως υποθέσεις τρομοκρατίας και λοιπά.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 01/09/2009 22:44:03

  είμαι περίεργος: υπογράψαμε κάτι σημαντικά διαφορετικό ή πιο επαχθές από ότι η Γαλλία ή η Γερμανία;

  Και άσχετα αν υπογράψαμε ή δεν υπογράψαμε, τι λέμε εδώ πέρα στην Ελλάδα για τα Ελληνικά σύνορα; Είναι αδιαπραγμάτευτη η είσοδος λαθρομεταναστών στην Ελλάδα; Ή θα θέλαμε να είναι αδιαπραγμάτευτη, αλλά που να τρέχεις μέσα στην φουσκοθαλασσιά, νύχτα, με 8 μποφόρ; Κάθε χώρα κάνει ό,τι μπορεί και ό,τι κρίνει και κανένας δεν μας υποχρέωνει να πάμε κάπου που δεν γουσταρουμε.

  Πότε ήταν η τελευταία φορά που προσπαθησε κάποιος να πάει στην ...Λιβύη; Στην Αυστραλία; Κάποτε σου έκαναν φλητ με εντομοκτόνο πριν σε αφήσουν να βγεις εξω...

 2. Νικόλας avatar
  Νικόλας 01/09/2009 23:01:17

  Αγαπητέ...πόσεχε τι γράφεις :p

  Και άλλες χώρες της Ευρωπαικης Ενωσης πρεπει να βγαλουν visa...οπως Πολωνοί,Βούλγαροι και Ρουμάνοι

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ Νικόλας 01/09/2009 23:10:45

   όσο πιο κοντά σε δύσκολα σύνορα, τόσο πιο δύσκολη η σφραγίδα...

   • Νικόλας avatar
    Νικόλας @ archaeopteryx 01/09/2009 23:39:56

    Σωστός!!!

 3. adilogos avatar
  adilogos 01/09/2009 23:11:01

  Βίζα δεν εκδίδουν οι βασικές χώρες της ΕΕ, κι όχι οι νεοεισερχόμενες στην Κοινότητα. Η Ελλάδα είναι από τις παλαιότερες και η μοναδική που είχε αυτή την υποχρέωση.
  Η συμφωνία είναι εντελώς διαφορετική από αυτής της Γαλλίας κ.λπ. απλά γιατί εκεί δεν υπάρχει καμιά τέτοια συμφωνία. Τις υποθέσεις τους τις διευθετούν μόνοι τους και δεν έρχεται η Σία και το FBI όποτε θέλουν λες και είναι ξέφραγο αμπέλι

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ adilogos 01/09/2009 23:28:13

   Οι Γάλλοι πανε στο αεροπλάνο και φεύγουν και η Γαλλία δεν έχει διακρατική συμφωνία; χμμ... δεν ξέρω αλλά Γάλλοι και Γερμανοί έχουν αρκετό κόσμο που, χωρίς να θέλω να ακουστώ ρατσιστής, δημιουργεί ερωτηματικά... Είμαι σχεδόν βέβαιο ότι δεν είναι τόσο χαλαροί, απλά ίσως έχουν πιο αποτελεσματικές ντόπιες υπηρεσίες, και η συνεργασία είναι πιο ...αγαστή. Και υπάρχει και η άλλη, η οικονομική πτυχή: περισσότεροι έλληνες θα επιθυμούσαν να πάνε στον ξάδερφο εκεί και να μείνουν λίγο προς το μόνιμό. Οι Βόρειοι γείτονές μας, ας πούμε, για αυτό και μόνο το λόγο θα παιδεύονται καιρό με βίζες. Cherchez να φαμ'.

  • Dr. Μήτσος avatar
   Dr. Μήτσος @ adilogos 02/09/2009 17:10:05

   Κάποτε, επί Clinton, μας κάλεσαν να κάνουμε δύο πραγματα ώστε να μας «βάλουν» στο visa waiver: να εκδίδονται τα διαβατήρια μας από την αστυνομία και να εκδίδονται με τέτοιο τροπο ώστε να μην είναι εύκολη η δημιουργία πλαστών διαβατηρίων. Τους γράψαμε κανονικά και τώρα που τους παρακαλάμε, μας κάνουν ότι θέλουν.

 4. ατακτος avatar
  ατακτος 01/09/2009 23:27:23

  Είναι δυνατόν το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ. Να μην τους χωρίζει άβυσσος .τιραμολα περιμένω παρέμβαση σου .....

 5. Trikala avatar
  Trikala 02/09/2009 00:49:43

  Πολυ καλα εκανε και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που ψηφισαν το Νομοσχεδιο!!

 6. zaza avatar
  zaza 02/09/2009 01:36:41

  Καλό μήνα στην ποιο ενδιαφέρουσα παρέα του νετ!
  Φίλε φάκτορα, το πήραμε χαμπάρι και αν δεν λανθάνω η κίνηση έγινε μεσούσης της πυρκαγιάς.
  Τέλεια!!! αυτό σε συνδυασμό με την Νατοποιηση του Αιγαιου αφού η κυβέρνησης δέχθηκε να ξεκινήσουν συζητήσεις στις Βρυξέλλες μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων εμπειρογνωμόνων, σε «τεχνικό επίπεδο», που αποσκοπούν στο να υπάρξουν ρυθμίσεις που θα καταργούν ουσιαστικά τις έννοιες «παραβίαση» και «παράβαση» σε ότι αφορά την παράνομη δραστηριότητα της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας στη περιοχη!!! Πρόκειται δηλαδή, να καταργηθούν αυτές οι έννοιες ώστε να νομιμοποιηθεί η τουρκική πρακτική στο Αιγαίο.

  Αυτό θα γίνει με την κάλυψη των τουρκικών πολεμικών πτήσεων στο Αιγαίο υπό νατοϊκή ομπρέλα. Έτσι, αντί η τουρκική πλευρά να υποβάλει σχέδια πτήσης στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, θα αναφέρει απλώς ένα κωδικό πτήσης στο νατοϊκό Αεροπορικό Κέντρο της Λάρισας, στο οποίο προΐσταται, ως γνωστόν, τούρκος αξιωματικός.
  Έτσι εξηγείται και η κύρωση από το θερινό τμήμα της βουλής με τις ψήφους της συμμαχίας των ΥΠΕΡΠΑΤΡΙΩΤΩΝ ΝΔ+ΛΑΟΣ «μνημονίου κατανόησης με το Ανώτατο Στρατηγείο Συμμαχικών Δυνάμεων Ευρώπης του ΝΑΤΟ», με το οποίο επιτρέπεται η διέλευση νατοϊκών στρατευμάτων από τη χώρα και η ανάπτυξη από μέρους τους οποιασδήποτε δραστηριότητας επιθυμούν, χωρίς να χρειάζεται κανενός είδους συμφωνία με την κυβέρνηση ή έγκριση της Βουλής!!!!!!!
  ΕΔΩ ΤΟ ΚΕΡΑΣΑΚΙ: Aυτό προσβάλλει τη Συνταγματική Τάξη της χώρας, καθώς σύμφωνα με το άρθρο 27 παρ. 2 του Συντάγματος, απαιτείται σε ανάλογες περιπτώσεις ειδικός νόμος που ψηφίζεται με αυξημένη πλειοψηφία, ώστε να γίνει αποδεκτή η διέλευση ξένης στρατιωτικής δύναμης από τη χώρα.

  Εδώ δεν θα έχουμε ΠΑΤΡΙΔΑ, όσο για τα ατομικά μου δκαιώματα... details

 7. sat avatar
  sat 02/09/2009 18:23:34

  Μετά από καιρό τον είδαν να περνάει το κατώφλι του κόμματος.
  Ο Γιώργος μάλλον του αναθέτει ρόλο στον εκλογικό αγώνα. Ο Κώστα Λαλιώτης δρασκέλισε το κατώφλι των νέων γραφείων του κόμματος κρατώντας 2 μεγάλους χαρτοφύλακες
  Τι περιείχαν?
  Δεν μάθαμε ακόμα...

  ANTE ΚΑΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΑΠΟ ΚΟΥΛΟΥΡΗ ΜΕΧΡΙ ΑΚΗ ΚΑΙ ΤΑ ΤΟΙΑΥΤΑ ,ΓΙΑΤΙ ΕΠΕΣΕ ΠΕΙΝΑ

 8. Dr. Μήτσος avatar
  Dr. Μήτσος 03/09/2009 22:22:40


  Τα σκέφτεσαι και τα λες αυτά? Σαφώς και τα διαβατήρια εκδίδονται από την Αστυνομία εδώ και χρόνια και σαφώς με μηχανήματα και διαδικασία που υπέδειξαν οι Αμερικανοί.

  Λες να λέω ότι μου καταβαίνει από το κεφάλι; Αν θυμάσε ο Clinton ήταν πρόεδρος πριν το 2000 και τα διαβατήρια άρχισαν να βγαίνουν απο την αστυνομία αφού ο Καραμανλής έγινε πρωθυπουργός. Αυτά.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.