#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
13/06/2012 21:35
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πλήρης στήριξη των θέσεων Σαμαρά από τον ΟλάντΠλήρη στήριξη των θέσεων που κατά καιρούς έχει υποστηρίξει ο Αντώνης Σαμαράς για έξοδο από την Ευρώπη, προσέφερε ο Γάλλος Πρόεδρος Φ. Ολάντ που μίλησε στο Mega. Αφού έκανε μια επίθεση φιλίας προς την Ελλάδα, μίλησε για την ανάπτυξη, το σχέδιο της Ευρώπης για τη χώρα μας και τις δεσμεύσεις που πρέπει να τηρήσουν οι Έλληνες αν θέλουν στη συνέχεια να διαπραγματευτούν για αλλαγές του Μνημονίου.

Ο Ολάντ επίσης, άδειασε τον... άσπονδο «φίλο» του Αλέξη Τσίπρα που πιστεύει ακόμη ότι η καταγγελία του Μνημονίου δε σημαίνει και έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

"Η πλήρης ακύρωση θα θεωρηθεί από πολλές χώρες της Ευρώπης ως ρήξη και θα οδηγήσει σε έξοδο από της Ελλάδας από την ευρωζώνη», είπε ο Ολάντ. Τ' ακούς Αλέξη;

Ο Γάλλος πρόεδρος αφού είπε ότι μιλά σα φίλος της Ελλάδας τόνισε ότι θέλει να μείνουμε στην ευρωζώνη αλλά θέλει επίσης «να σεβαστείτε τις δεσμεύσεις σας για να αλλάξουμε το πρόγραμμα.  Προειδοποιεί επίσης ότι με την παραμικρή αφορμή που θα δώσει η Ελλάδα ορισμένοι θα επιχειρήσουν να σπρώξουν την χώρα εκτός της ευρωζώνης (ακριβώς το επιχείρημα που επαναλαμβάνει και ο Σαμαράς με αφορμή την ψήφιση της δανειακής κλπ)

Ο Ολάντ έθεσε και πάλι επί τάπητος το θέμα της ανάπτυξης το οποίο ζητά συνεχώς και η ΝΔ, λέγοντας: «Από τη στιγμή που εξελέγην Πρόεδρος της Γαλλίας έθεσα την ανάπτυξη ως προτεραιότητα σε ό,τι αφορά την ευρωπαϊκή δέσμευση. Έχουμε Σύνοδο Κορυφής στα τέλη Ιουνίου με όλους τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων όπου θα λάβουμε μέτρα για την ανάπτυξη τα οποία θα έχουν αντίκτυπο και στην Ελλάδα, αν η ίδια η Ελλάδα επιλέξει να παραμείνει στην Ευρωζώνη και να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της. Τήρηση των δεσμεύσεων, που έχουν ληφθεί, δεν σημαίνει παραμονή στην ίδια κατάσταση. Επικαλέστηκα ενώπιον των ομολόγων μου τα ευρωπαϊκά διαρθρωτικά κονδύλια, τα οποία δεν έχουν απορροφηθεί, να χρησιμοποιηθούν για ανάπτυξη της Ελλάδας..."

Έστειλε ένα μήνυμα και στους Έλληνες ψηφοφόρους αν και είπε ότι τους σέβεται απόλυτα: «Θεωρώ ότι οι ψηφοφόροι πρέπει να ασκήσουν πλήρως το κυριαρχικό τους δικαίωμα. Πρέπει, όμως, να τους προειδοποιήσω διότι είναι καθήκον μου, διότι είμαι φίλος της Ελλάδας: Εάν έχει δοθεί η εντύπωση ότι οι Έλληνες θέλουν να απομακρυνθούν από τις συμφωνηθείσες δεσμεύσεις και να εγκαταλείψουν κάθε προοπτική ανάκαμψης τότε, θα υπάρξουν χώρες εντός της Ευρωζώνης που θα προτιμήσουν να τερματίσουν την παρουσία της Ελλάδας στην Ευρωζώνη. Προτιμώ λοιπόν να το πω διότι αυτή είναι η γλώσσα της αλήθειας. Εγώ δεν στηρίζω αυτήν την τοποθέτηση. Θέλω να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη αλλά, οι Έλληνες πρέπει να γνωρίζουν ότι αυτό προϋποθέτει μια σχέση εμπιστοσύνης».

Υποσχέθηκε επίσης ότι θα κάνει ότι είναι δυνατό να πείσει χώρες όπως η Γερμανία να προχωρήσουν σε μέτρα υπέρ της ανάπτυξης: «Στην Ευρώπη υπάρχουν κυβερνήσεις που δεν σκέφτονται το ίδιο στο θέμα της ανάπτυξης, της πειθαρχίας, της εποπτείας των τραπεζών, του φόρου επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών, των ευρωομολόγων. Υπάρχουν διαφορές αλλά, έχει σημασία να βρούμε έναν συμβιβασμό στο τέλος. Και θα μεριμνήσω ώστε να υπάρξει συμβιβασμός».

Τέλος, το μήνυμά του ήταν ότι πρέπει οι Έλληνες να του έχουν εμπιστοσύνη: «Είμαι Γάλλος, φίλος των Ελλήνων. Τους ζητώ να μου έχουν εμπιστοσύνη. Δεν είμαι υποψήφιος, αλλά, Πρόεδρος της Γαλλίας. Δεν έχω καμία θέση να επιβάλω στους Έλληνες τι πρέπει να κάνουν. Δεν μπορώ να πω κάτι που θα τους επηρεάσει. Διότι δεν αντιλαμβάνομαι έτσι τη σχέση μου με την Ελλάδα, η οποία είναι σπουδαία και περήφανη χώρα. και περιμένει να την κυβερνήσουν μόνον οι Έλληνες. Συνεπώς, αυτό που τους ζητώ είναι να έχουν εμπιστοσύνη σε αυτά που μπορούμε να κάνουμε μαζί και να είναι ειλικρινείς. Δηλαδή, να επιλέξουν αυτό που τους φαίνεται καλύτερο. Κι αν θέλουν να μείνουν στην Ευρωζώνη να ξέρουν ότι η Ευρώπη θα τους στηρίξει διότι είναι απαραίτητο και ταυτοχρόνως πρέπει να γίνουν προσπάθειες αλλά, δίκαια. Αυτό ήταν το πρόγραμμά μου για τη Γαλλία. Είναι αναγκαίες οι προσπάθειες, αλλά, να είναι δίκαιες. Οι έχοντες και οι πιο πλούσιοι να πληρώσουν το μερίδιο που τους αναλογεί στις προσπάθειες».

Είναι σαφές πλέον ότι έχει διαμορφωθεί στην Ευρώπη μια γραμμή που λέει ότι αν η Ελλάδα επιλέξει να μείνει στην Ευρώπη, μακριά από τυχοδιωκτικές κυβερνήσεις που θα θέσουν σε κίνδυνο την ευρωπαϊκή πορεία της τότε υπάρχει περιθώριο σημαντικών αλλαγών.

Αν η νέα κυβέρνηση καταγγείλει τα συμφωνηθέντα τότε και η Ευρώπη είναι έτοιμη να μας αποβάλει από τους κόλπους της.

Ο Ολάντ, τρεις ημέρες πριν τις εκλογές πληρώνει με το ίδιο νόμισμα την αμετροέπεια του κ. Τσίπρα που τον χαρακτήρισε Ολαντρέου.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ιαπετός avatar
  Ιαπετός 13/06/2012 22:11:57

  Ο «κυρίαρχος» καί «σοφός» λαός καλείται ακόμα μιά φορά νά επιλέξει ποιός καί πώς θά τόν κυβερνήσει. Έτσι θά επιλέξει καί τήν μελλοντική θέση τής χώρας.

  Οι κύριες επιλογές του είναι δύο.
  Είτε θά ενταχθεί στά μεταοθωμανικά βαλκάνια,
  είτε θά προτιμήσει νά θέσει τήν χώρα του στήν χερσόνησσο τής οροσειράς τού Αίμου.

  Η πρώτη επιλογή είναι τό δικαίωμα τού «κακομοίρη» στήν υποταγή τής πρόσφατης ιστορικής του μοίρας. Είναι η επιλογή πού ταιριάζει στόν κατά φύσιν δούλο.
  Η δεύτερη επιλογή είναι τό δικαίωμα τού πάλαι ποτέ πολυμήχανου απόγονου τού Οδυσσέα νά ξαναδιεκδικήσει τόν κοσμοπολιτισμό του, περιφρουρώντας τήν Ιθάκη του. Είναι η επιλογή πού ταιριάζει στόν κατά φύσιν ελεύθερο.

  Τί θά αποφασίσει;
  Εξαρτάται ποιά από τίς δύο φύσεις έχει τό πάνω χέρι.

  • ΕΚΤΩΡ avatar
   ΕΚΤΩΡ @ Ιαπετός 14/06/2012 04:13:52

   Δηλαδή να ψηφίσουμε Τσίπρα!!! για να διώξει ως άλλος Οδυσσέας τους Μνηστήρες (ΔΝΤ-ΤΡΟΙΚΑ- ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΚΤΛ) με την βοήθεια του ΛΑΕΡΤΗ-ΚΑΜΜΕΝΟΥ????

 2. Dio avatar
  Dio 13/06/2012 22:23:22

  Τα όσα είπε ο Ολάντ αποτελούν πλήρη δικαίωση της πολιτικής Σαμαρά.
  Εάν μετά από αυτήν συνέντευξη ο λαός απορίψει την Νέα Δημοκρατία και αυτοκτονήσει επιλέγοντας Τσίπρα τότε σηκώνουμε τα χέρια ψηλά.

  • Νίκος Αργεάδης avatar
   Νίκος Αργεάδης @ Dio 13/06/2012 22:46:46

   Όχι φίλε "Ντιο". Είμαστε Έλληνες και δεν σηκώνουμε ποτέ τα χέρια ψηλά. ΠΟΤΕ!

   • kvs avatar
    kvs @ Νίκος Αργεάδης 14/06/2012 04:03:22

    Άντε και ο Δαλάι Λάμα...

 3. rally monkey avatar
  rally monkey 14/06/2012 00:08:20

  το κλειδι ειναι οι τροποποιησεις να ειναι γεναιες και ικανες να σταθεροποιησουν την χωρα (σε συνδιασμο με την δουλεια που πρεπει να γινει στο εσωτερικο) ωστε να μην βρισκομαστε στο κατωφλι της εξοδου ξανα σε 3 μηνες
  Το ο'τι υπαρχουν δυναμεις που επιδιωκουν και πιεζουν για εξοδο της Ελλαδας απο την ευροζωνη δεν ειναι πια μυστικο
  Την παρουσα στιγμη μια εξοδο της Ελλαδας δεν μπορει να την αντεξει κανεις (Σοιμπλε, Φεκτερ κ σια ..ουτε αυτοι δεν το συζητανε) σε λιγους μηνες ομως θα ειναι καλυτερα προετοιμασμενοι και περισσοτερο αποφασισμενοι ..

 4. victoria (true) avatar
  victoria (true) 14/06/2012 00:25:42

  Τι δεν καταλλλαβαίνουν μερικοί λοιπόν;

 5. Κώστας ΜΠ avatar
  Κώστας ΜΠ 14/06/2012 00:26:27

  "Η πλήρης ακύρωση θα θεωρηθεί από πολλές χώρες της Ευρώπης ως ρήξη και θα οδηγήσει σε έξοδο από της Ελλάδας από την ευρωζώνη"

  Δραγασάκη, Παπαδημούλη, Μηλιέ, και λοιποί καθώς και τα θύματα που σας πιστεύουν ρούφατε το αυγό σας.

 6. Γιάννης ο όμορφος avatar
  Γιάννης ο όμορφος 14/06/2012 00:28:59

  Πάντως τώρα ο Πουλάκης του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει λίγο-πολύ παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας τη συνέντευξη Ολάντ

  • chrisss avatar
   chrisss @ Γιάννης ο όμορφος 14/06/2012 03:06:31

   Πες τους να πάνε να φιληθούν..οι ευρωπαίοι έχουν συμφέροντα, άρα και δικαίωμα να εκφράσουν άποψη..δεν μίλησαν για εσωτερικά μας ζητήματα, απλά μας είπαν να μην πιστεύουμε πως θα πάει ο Τσίπρας, θα τους απειλήσει και εκείνοι από τον φόβο τους, θα του δώσουν και τον πύργο του Άϊφελ για παλιοσίδερα..

 7. Ιωαννης Τ avatar
  Ιωαννης Τ 14/06/2012 00:35:05

  ...Θέλω να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη(τι μας λες καλη μου! πες μας η βουβαλομπεμπεκα του "heil Berlin"που σε σερνει απο την μυτη, μιας και εισαι παντελως αχρηστος, αυτα σου ειπε να πεις? σωσε την Ισπανια γιγαντα ,σωσε την Ιταλια. μπορεις? αμ δεν μπορεις!!!) αλλά, οι Έλληνες πρέπει να γνωρίζουν ότι αυτό προϋποθέτει μια σχέση εμπιστοσύνης...
  Ναι ακριβως!!! Σαν την μονομερη αποφαση της τροικα(αυτο δεν ειναι παραβαση των ορων της δανειακης? αρα εχουμε πατημα να τους κραξουμε, αλλα που. ΧΕΣΜΕΝΤΕΝ Κυρα μαρια...) να αποδεσμευσει 4,2 δις αντι 5,2δις? Σαφως αυτο ειναι εμπιστοσυνη?(ασε δεν θα παρω). αυτο ειναι οι δεσμευσεις(παλι δεν θα παρω) της ευρωζωνης? Εμεις πρεπει να δεσμευτουμε(τετοια χαιβανια ειμαστε αλλα ειπαμε ΧΕΣΜΕΝΤΕΝ ) αλλα αυτοι αλιμονο ειναι πολυ large...
  τελικο συμπερασμα!!!
  ...αν περιμενει κανεις απο το "σκουμπρι με γυαλια" η αλλιως "ολλαντ" ασπρη μερα, μαλλον ζει σε αλλο πλανητη.

 8. Haris avatar
  Haris 14/06/2012 00:36:08

  Διορθώστε τη φράση "για έξοδο από την Ευρώπη", από το πολύ Τσιπρολόγημα χάσαμε και τα λόγια μας...

 9. airman avatar
  airman 14/06/2012 01:11:27

  ''Δεν έχω καμία θέση να επιβάλω στους Έλληνες τι πρέπει να κάνουν. Δεν μπορώ να πω κάτι που θα τους επηρεάσει. Διότι δεν αντιλαμβάνομαι έτσι τη σχέση μου με την Ελλάδα, η οποία είναι σπουδαία και περήφανη χώρα. και περιμένει να την κυβερνήσουν μόνον οι Έλληνες. Συνεπώς, αυτό που τους ζητώ είναι να έχουν εμπιστοσύνη σε αυτά που μπορούμε να κάνουμε μαζί και να είναι ειλικρινείς. Δηλαδή, να επιλέξουν αυτό που τους φαίνεται καλύτερο. Κι αν θέλουν να μείνουν στην Ευρωζώνη να ξέρουν ότι η Ευρώπη θα τους στηρίξει διότι είναι απαραίτητο και ταυτοχρόνως πρέπει να γίνουν προσπάθειες αλλά, δίκαια.''
  Όταν ο Πρόεδρος μιας ιστορικής Δημοκρατίας - με τα όποια ''ελαττώματα'' μπορεί κάποιος να της προσάψει - δηλώνει απερίφραστα ότι περιμένει την Ελλάδα να την κυβερνήσουν ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΕΣ, τότε οφείλουμε να προβληματιστούμε σοβαρά.
  Η δήλωσή του δεν είναι τυχαία, παρά το γεγονός ότι ''ρητορικά'' επισημαίνει ''δεν μπορώ να πω κάτι που θα τους επηρεάσει''.
  Το σύνθημα ''Ελλάς-Γαλλία- Συμμαχία'' είναι ιστορικό, παρά το γεγονός ότι έχει ξεθωριάσει. Ακόμα κι έτσι όμως είναι το πιο ισχυρό και σήμερα το πλέον επίκαιρο.
  Η συγκυρία όπως έχει διαμορφωθεί στην Ευρώπη είναι ίσως η πλέον ευνοϊκή για την Ελλάδα μετά από το 2009. Αυτή η συγκυρία πρέπει να αξιοποιηθεί στο έπακρο. Τέτοια ευκαιρία δεν θα μπορούσε να παρουσιαστεί - έστω και τυχαία - με άλλους χειρισμούς. Όταν η τύχη σου χτυπάει την πόρτα, δε σφυρίζεις αδιάφορα, δεν κάνεις ''νάζια''.
  Και επειδή διαφαίνεται ότι κάποια ''παλικάρια'' κρατάνε ανοιχτή την πόρτα και σε άλλες επιλογές μετά τις εκλογές (όπως και δυο-τρεις μέρες πριν από την 6η Μαΐου), ας λάβουν σοβαρά υπόψη τους ότι ο αρχηγός του πρώτου κόμματος θα είναι ο επόμενος Πρωθυπουργός. Εάν η ΝΔ δεν είναι πρώτο κόμμα τότε - και μόνο τότε - δεν θα είναι ο Αντώνης Σαμαράς.
  Όχι επειδή ''έτσι πρέπει'', αλλά διότι ''δεν πρέπει'' να είναι κάποιος ''εφεδρικός'' όσο ''δεν πρέπει'' να είναι και το ''παιδί με το καλάμι''.
  Υ.Γ. Η καθημερινή ατζέντα είναι ανεξέλεγκτη. Μια εγκληματική πράξη ή αντίδραση μπορεί να επηρεάσει καταλυτικά. Ας μη χάσουμε το δάσος κοιτάζοντας το πιο κοντινό δέντρο!

 10. Ιωαννης Τ avatar
  Ιωαννης Τ 14/06/2012 02:29:25

  ...Η συγκυρία όπως έχει διαμορφωθεί στην Ευρώπη είναι ίσως η πλέον ευνοϊκή για την Ελλάδα μετά από το 2009...
  σορρυ, εγω το μονο που ακουω, ειναι η μερκελ(ο χριστος και η παναγια) και το σοι-μπλε(στο καροτσακι παντα, κριμα ο καημενος) να λενε μονο για λιτοτητα, λιτοτητα ,λιτοτητα!!! μαλλον ενας απο τους δυο μας ειναι σε αλλο πλανητη. εγω παντως ειμαι οπως λενε απο το 81 και οι duran duran στο PLANET EARTH!! esy?
  this is planet earth, you're looking at planet earth. ειμαι ποπ φλωρος τι να κανουμε!!!

 11. adventure avatar
  adventure 14/06/2012 13:48:16

  Ιωαννη Τ πες μου τι δε καταλαβαινεις για να στο εξηγησω.Σαφως και ο Γαλλος Προεδρος εδωσε πληρη στηριξει στις θεσεις Σαμαρα και οχι στις θεσεις Τσιπρα.Η Ττττττρεμη του πηρε συνεντευξη (MEGA=Μπομπολας) και οχι η Κρατικη τηλεοραση,3 μερες πριν τις εκλογες (τυχαιο δε νομιζω).Ο ανθρωπος μας αγαπαει δεν το καταλαβαινεις.Διακοπες στη Συρο εχει κανει στο σπιτι του ΚΥΡΙΟΥ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ το οποιο παρεπιπτοντως διμιουργηθηκε μετα απο την αγορα των MIRAGE απο την Ελλαδα και στοιχiσε οσο ενα απο αυτα.Μας αγαπαει σου λεω φως φαναρι τα πραγματα δεν το καταλαβαινεις;
  ΝΔ και ΠΑΣΟΚ=Ιδια συμφεροντα με αλλα λογια ομως.Το MEGA εχασε τον ενα και βρηκε τον αλλο.Εξαλλου λιγα χρονια πριν ο κυριος Σουφλιας του ΥΠΕΧΩΔΕ ολα τα δημοσια εργα τα εδωσε στο κυριο ΜΠΟΜΠΟΛΑ ενω ο Καραμανλης φωναζε ακουσον ακουσον γι αυτα τα συμφεροντα.
  Εδω ο κοσμος καιγετε και το ....... χτενιζεται.
  Και συ βρε Γιαννη μου μετα απο οσα συμβαινουν θελεις το Παιδι με το καλαμι που λεει και ο φιλος φιλη παραπανω που δεν ξερεις τι θα κανει γιατι δεν δοκιμαστικε;Οι αλλοι ομως ειναι δοκιμασμενοι.Τους ξερεις.Το παιδι με το καλαμι θα τα κανει μανταρα.Ειναι αριστερος βρε δεν το βλεπεις.Θα μας παρει και αυτα που εχουμε που με τοσο κοπο μαζεψαμε.Το euro πανω απ ολα.Εσυ θα πας κοντρα στο ρευμα.Θα μας βαλκανοποιησει οπως προανεφερε καποιος πιο πανω.ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΥΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ Η ΒΑΛΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ.
  Δεν σου αρεσουν ολα αυτα που προσφεραν τα κομματα και η οικονομικη συγλιση με την υπολοιπη Ευρωπη;Ρε Γιαννη εισαι ανικανοποιητος συγνωμη κιολας που το λεω.Πρεπει να Μην σκεφτεσαι.Μονο να πρατεις.Α και να βλεπεις πολυ τηλεωσαση για να ανοιγουν και λιγο τα ματια.Αυτη τη συμβουλη σου δινω.Εξαλλου η ΣΥΓΚΥΡΙΑ ειναι μοναδικη.EURO και ΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑ.Ειναι της μοδας τωρα.Η ΡΟΡ ηταν καποτε της μοδας τωρα τα must ειναι αλλα.Πηγαινε με το ρευμα γιατι θα χαθεις.
  ΥΓ:Εγω παρακαλω για λιγη παιδία με κρητικη γνωση για τα παιδια μου γιατι σε αυτο το τοπο που ζουμε και με την σκεψη και τον οπαδισμο που μας κατεχει ειμαστε ολοι καμμενα χαρτια.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.