#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
18/02/2011 07:28
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πλήρης απομυθοποίηση της Κυβέρνησης ΠαπανδρέουΑπό την περασμένη Παρασκευή έχουμε την πλήρη απομυθοποίηση της Κυβέρνησης Παπανδρέου.

Πρώτον, το μνημόνιο και η πολιτική που επιτάσσει, είναι πλέον μια παταγώδη αποτυχία. Το λένε τα πουλιά, το λένε και τα αηδόνια! Η συνέντευξη τύπου της τροϊκας το ομολόγησε για όσους θέλουν να καταλάβουν και το μήνυμα ελήφθη. Γιαυτό ο Γιούνκερ έσπευσε να επιβεβαιώσει για τα 50 δις!

Και το Μνημόνιο ήταν προσωπική απόφαση και επιλογή του κ. Παπανδρέου!

Δεύτερον, ο Υπουργός Οικονομικών, μέσα σε τρείς μέρες,  «ξεδοντιάστηκε» επικίνδυνα. Είναι εντελώς ανίσχυρος και αποτελεί πλέον «βαρίδιο» για την Κυβέρνηση και τον κ. Παπανδρέου. Αν παραμένει ακόμα είναι γιατί τον εμπιστεύονται «ως εργατικό και συνεργάσιμο» οι εκπρόσωποι των δανειστών μας.

Τρίτον, ο πανίσχυρος υπερ-υπουργός της Κυβέρνησης, το νούμερο 2, ο κ. Ραγκούσης απεδείχθη ότι δεν μπορεί να …συντονίσει ούτε τον Υφυπουργό του, τον κ. Ντόλιο! Για την κυβέρνηση προφανώς, δεν το συζητάμε! Οσα κωμικοτραγικά συνέβησαν από το περασμένο το Σαββατοκύριακο, επιβεβαιώνουν του λόγου το αληθές

Η αδυναμία της κυβέρνησης να εκπληρώσει βασικές υποχρεώσεις της σε συνδυασμό με την διάχυση της κρίσης στην κοινωνία αυξάνει καθημερινά την ανασφάλεια των πολιτών και επιδεινώνει την θλιβερή εικόνα της χώρας.

Μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα

Την  στιγμή που η κυβέρνησης τα βάζει με τους «τζαμπατζήδες», με την τακτική της συμπεριλαμβάνεται και η ίδια στην τάση τού «δεν πληρώνω», αυτά που χρωστάει το κράτος από τρέχουσες πληρωμές που θα έπρεπε να έχουν δοθεί σε εργαζόμενους (συντάξεις, εφάπαξ) και επιχειρήσεις (επιστροφή ΦΠΑ, οφειλές Ταμείων σε φαρμακεία) ξεπερνούν τα 3,5 δισ. ευρώ.

Τα νοικοκυριά αδυνατούν να αποπληρώσουν στεγαστικά δάνεια συνολικού ύψους 8 δισ. ευρώ, ενώ στο «κόκκινο» βρίσκονται καταναλωτικά δάνεια συνολικού ύψους 7 δισ. ευρώ. Ταυτόχρονα, ο πολυδιαφημισμένος νόμος για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά μένει κενό γράμμα, καθώς από τις συνολικά 25.000 αιτήσεις υπαγωγής, έλαβαν έγκριση μόνον οι 50!

Οι απλήρωτοι λογαριασμοί στη ΔΕΗ αυξήθηκαν το 2010 κατά 35,5%, το ύψος των οποίων έχει φθάσει στα 385 εκ. ευρώ, ξεπερνώντας κατά 101 εκ. ευρώ τις οφειλές του 2009.

Ενώ η ελληνική κοινωνία γνωρίζει μια πρωτοφανή εγκληματικότητα,η Ελληνική Αστυνομία αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο οικονομικού κραχ με βασικές ανάγκες να καλύπτονται μέσω «απορρήτων» λογαριασμών ενώ περιπολικά και μοτοσικλέτες μένουν ακινητοποιημένα λόγω αδυναμίας επισκευής.

Οι διπλωματικές υπηρεσίες της χώρας στο εξωτερικό, σύμφωνα με επιστολές Ελλήνων πρέσβεων προς το ΥΠΕΞ που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, βρίσκονται στα όρια της διάλυσης.

Αυτά και πολλά άλλα είναι η εικόνα της σημερινής Ελλάδας.

Έτσι την κατάντησε η «πανίσχυρη» μέχρι πρότινος κυβέρνηση Παπανδρέου

Άτιμο πράγμα η εξουσία, αδέλφια!

Έλεγε η γιαγιά μου την  παροιμία για τη  μαϊμού που ανέβαινε στο δέντρο…

Αδέξιος Δεξιός

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Σ. avatar
  Σ. 18/02/2011 08:37:01

  Αγαπητέ Αδέξιε,

  Τα πράγματα είναι πολύ απλά, δεν έχουμε κυβέρνηση.
  Πέρασε ένας χρόνος υλοποιώντας τις προτάσεις του μνημονίου, για τα επόμενα χρόνια το μνημόνιο δεν έχει προτάσεις, το αφήνει πάνω τους, τρομάρα μας!

  Ακόμα και σε δράσεις που σχεδόν το σύνολο των Ελλήνων συμφωνεί, όπως εγκληματικότητα, λαθρομετανάστευση, ευθύνη υπουργών, μείωση βουλευτικής αποζημίωσης κτλ. ) δεν κάνουν ΤΙΠΟΤΑ. Αδρανούν σκόπιμα, δεν θέλουν, δεν τους συμφέρει, δεν μπορούν... Δεν με νοιάζει...
  Ας κάνουν κάτι...

  Σ.

 2. Ηλίας avatar
  Ηλίας 18/02/2011 09:00:57

  ποτε εγινε αυτο?

 3. popolaros avatar
  popolaros 18/02/2011 09:21:16

  Μόνο εάν δούμε το Jeffrey έτσι ακριβώς όπως είναι, θα κατανοήσουμε την κατάσταση.
  Δεν ήρθε για να διορθώσει προβλήματα αλλά να τα μεγιστοποιήσει και να δημιουργήσει αλλού, καινούργια.
  Τέλος, αφού η 'επιχείρηση' Ελλάς θα έχει απαξιωθεί...να ξεπουληθεί στους ξένους τζαμπέ.
  Την εκκαθάριση ήρθε να κάνει.
  Ο Μέγας Αποδομιστής και Απορρυθμιστής επί τω έργω.

 4. αλλήθωρος avatar
  αλλήθωρος 18/02/2011 09:22:36

  Τρικυμία εν κρανίο στη κυβέρνηση, με συνέπεια η μια γκάφα να διαδέχεται την άλλη.
  1η.Η εγκύκλιος για τους ημιυπαίθριους που αποσύρθηκε πριν ακόμη στεγνώσει το μελάνι.
  2η.Η απόσυρση του βασικού άρθρου του νομοσχεδίου για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων που αφορά στις δικηγορικές εταιρείες.
  3η. Η ασυμφωνία που προέκυψε κατά τη συζήτηση του φορολογικού νομοσχεδίου στο υπουργικό συμβούλιο με αιχμή το ρόλο που θα έχει ο Οικονομικός Εισαγγελέας που θα τεθεί επικεφαλής της δίωξης οικονομικού εγκλήματος.
  4η. Η δημόσια διαφωνία μεταξύ του Ρέππα και της Μπιρμπίλη για την
  πετρελαιοκίνηση, γεγονός που προκάλεσε την καταδίκη τους από τον
  πρόεδρο της επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής Κώστα Καρτάλη.
  5η. Η διαμάχη του Διαμαντίδη με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου
  που αρνήθηκε να υπακούσει στο "κάκεσμα" του υπουργού & να
  παραιτηθεί.
  Τελικά είναι ωραίο να ανήκεις σε μια (χαζο)χαρούμενη οικογένεια!!!
  Δεν πλήττεις ποτέ!!!
  Όσον αφορά Καρατζαφέρη και λοιπούς....μακριά και μη αγαπημένοι...

 5. ΜΑΝΙΑ avatar
  ΜΑΝΙΑ 18/02/2011 09:26:32

  ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΑΝΕΦΕΡΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ.
  ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΒΑΣΗ...
  http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=252426
  ΚΑΙ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΤΟΥ ΓΙΑ ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΥΠΑΡΞΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΩΣΤΟ!

  • Ο Ιθαγενής avatar
   Ο Ιθαγενής @ ΜΑΝΙΑ 18/02/2011 12:05:44

   απάντησα παρακάτω, άλλο οι επιλογές κάθε πολίτη στην κάλπη άλλο οι καρέκλες γύρω από το τραπέζι.
   Νομίζω; ...υπάρχει διαφορά.

 6. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 18/02/2011 09:31:39

  Η ισχύουσα νομοθεσία προβλέπει χρέωση δημοτικών τελών ακόμη και με αναδρομική ισχύ πέντε ετών, καθώς οι Δήμοι έχουν το δικαίωμα επιμετρήσεων και επιβολής προστίμων. Απλά όπως κάθε Υπουργός η κυρία Μπιρμπίλη ή ο κύριος Ντόλιος είναι άσχετοι και δεν χρειαζόταν ούτε ανακοινώσεις ούτε εγκύκλιοι ο Νόμος αλλάζει ή καταργείται με Νόμο.
  Οπότε οι αντιδράσεις της κυρίας ή η απόσυρση της εγκυκλίου του κυρίου είναι άλλο ένα σκετσάκι της κυβέρνησης του ανέκδοτου και όχι του αυτονόητου.
  Οσο αφορά τα 50 δις το μόνο που θα γίνει είναι να πληρώσουμε από πάνω και τα συμβολαιογραφικά όπως έχει γίνει σε όλες τις αποκρατικοποιήσεις των τελευταίων 30 χρόνων που ο αγοραστής παίρνει το μαγαζί και τις κλεισμένες με το κράτος δουλειές και η χώρα τα χρέη.
  Για δε το μνημόνιο δεν χρειάζεται καμία επιβεβαίωση παιδάκια του δημοτικού που έχουν μάθει πρόσθεση να ρωτούσες αρκούσε αν σε μια νύχτα τα 300 δις τα κάνεις 450 και το ονομάζεις ...επιτυχία και μείωση θα γελούσαν μαζί σου.
  Απλά πράγματα που όλα είναι αναρτημένα στο διαδίκτυο (νομοθεσία, μνημόνια, μελέτες κλπ) αλλά οι πολιτικοί δεν διαβάζουν απλά μιλούν και ο πατέρας μου έλεγε μαθαίνει όποιος ακούει και όχι όποιος παρλάρει...

  ΥΓ

  Αγαπητέ Φάηλε αν ρήξη με το παρελθόν είναι ο Καρατζαφέρης και ο Βορίδης με τα τσεκούρια, ο Γεωργιάδης με τις τη λογοδιάρροια και ο κάθε Αιβαλιώτης με τη θητεία του, κάτι λάθος ή κάναμε τον Νοέμβριο ή πάμε να κάνουμε τώρα, εφόσον ευσταθούν οι ...παραινέσεις.
  Γιατί διαφορετικό πράγμα είναι η επιλογή κάθε πολίτη πάνω από την κάλπη διαφορετικό η επιλογή της καρέκλας γύρω από το τραπέζι.

 7. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 18/02/2011 09:51:44

  Σε ανύποπτο χρόνο, προτού καν φανταστούμε ότι ο ΓΑΠ θα γινόταν πρωθυπουργός, κάποιο παλιό στέλεχος του ΥΠ.ΕΞ. είχε πει σε δημοσιογράφο "αν ο Γιωργάκης γίνει κάποια μέρα πρωθυπουργός, τότε θα καταλάβετε τι πάει να πει χαοτική διακυβέρνηση". Είχε γραφεί σε παραπολιτική στήλη, είτε του "Βήματος", είτε της "Καθημερινής", θα σας γελάσω.
  Είναι άλλωστε κοινό μυστικό ότι ο άνθρωπος αυτός είναι άχρηστος. Ενδέχεται να είναι ακόμα πιο άχρηστος και από τον ΚΚ τον Εξαφανισμένο, αλλά σε άλλο στυλ: Ο ΓΑΠ είναι άχρηστος λόγω χαώδους μυαλού και κολλημάτων (λαθρομετανάστες, πράσινη ανάπτυξη, καινοτομίες κλπ), ο άλλος λόγω τεμπελιάς.
  Κατά τα άλλα, η έννοια, η μόνη σταθερή έννοια της Κυβέρνησης, είναι οι λαθρομετανάστες και προσπαθεί να τους μειώσει και τα απαιτούμενα ένσημα, στην κατεύθυνση του...μηδενισμού τους, μπας και δεν μείνει κουλός. κουτσός, στραβός μουσουλμάνος από την Υποσαχάρια Αφρική μέχρι το Πεντζάμπ που να μην νομιμοποιηθεί...
  Αν αυτό δεν λέγεται αυτοκτονία ενός λαού για να ικανοποιηθεί η ιδεοληψία ενός ανόητου που το παίζει Πρωθυπουργός και μιας άσχετης τσιρλοκυρίας της Φιλοθέης που αφού το έπαιξε μάνατζερ του άνδρα της επί χρόνια, τώρα θέλει να το παίξει "φιλάνθρωπη" σε βάρος μας, δεν ξέρω πώς λέγεται...
  Η ΝΔ να βγει αμέσως να την κράξει αυτή την ανύπαρκτη μανδάμ.

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ ΒΙΣ 18/02/2011 10:00:40

   Kαι η κατάσταση με τους Αλγερινούς και τους Μαροκινούς (που παρουσιάζονται ως Παλαιστίνιοι και έχουν το θράσος να ζητούν πολιτικό άσυλο) είναι αυτή:
   h...p://eglimatikotita.blogspot.com/2011/02/blog-post_6860.html

   Γι'αυτό σας λέω ότι ΚΑΘΟΛΟΥ δεν με πειράζει ό,τι έκανε ο Κολοκτρώνης στην Τριπολιτσά. Μαγκιά του.
   Αν ήμασταν και εμείς μάγκες, θα αντιμετωπίζαμε "αλά Κολοκοτρώνη" τώρα τους Μπερμπερίνους και λοιπούς μουσουλμάνους εισβολείς...
   1-2 κεφαλάκια εκτός της συνήθους θέσης τους και οι υπόλοιποι θα δημιουργούσαν "συνωστισμό στο λιμάνι" (του Πειραιά, όχι της Σμύρνης) για να φύγουν.

   • Χαλκιδέος avatar
    Χαλκιδέος @ ΒΙΣ 18/02/2011 15:00:30

    +1000

   • Δημήτρης avatar
    Δημήτρης @ ΒΙΣ 18/02/2011 18:08:20

    O Koλοκοτρώνης υποσχέθηκε στους Αλβανούς μισθοφόρους που πολεμούσαν με το μέρος των Τούρκων στην Τρίπολη ότι θα τους πάει με ασφάλεια στη χώρα τους και το έκανε.
    Πέρα από αυτό, αυτό που συμβαίνει σήμερα είναι ότι δεχόμαστε εισβολή από ορδές κακοποιών με την υποστήριξη μεγάλου μέρους του πολιτικού συστήματος (πράγμα που δείχνει την εχθρότητά του προς την ελληνική κοινωνία) που παραβιάζουν δημόσια τους νόμους και απαιτούν και συμμετοχή στη διακυβέρνηση της Ελλάδας. Φαντάζεστε τους Μεξικανούς λαθρομετανάστες στις ΗΠΑ, αντί να κρύβονται από την αστυνομία να καταλάμβαναν κτίρια και να απαιτούσαν ιθαγένεια; Στην αρχή οι Αμερικανοί θα έσκαγαν στα γέλια θεωρώντας το την καλύτερη φάρσα όλων των εποχών και μετά, όταν θα έβλεπαν ότι οι Μεξικανοί μιλάνε σοβαρά, θα τους πήγαιναν με κλωτσιές μέχρι το Μεξικό.
    Εμείς τους φιλοξενούμε σε επαύλεις.
    Η αλογία μας έχει φτάσει σε πρωτοφανή στην ιστορία της ανθρωπότητας επίπεδα.
    Ο κοινωνικός σχηματισμός στην Ελλάδα αδυνατεί πια να αναπαραχθεί. Κοινώς, διαλυόμαστε.

 8. Misha avatar
  Misha 18/02/2011 11:10:06

  BIΣ

  Απόλυτη φρίκη!
  Ελιωσαν το κεφάλι της δυσμοιρης γυναίκας!
  Περιμένω από όσους διαμαρτυρήθηκαν για την δολοφονική επίθεση ενάντια στην Κωνσταντίνα Κούνεβα να πράξουν και τώρα το ίδιο, προβάλλοντας με την ίδια ένταση το συμβάν και τη σημειολογία του.
  Ειδικά οι κατ επάγγελμα αντιρατσιστές.

  Δες όμως και την άλλη παράμετρο:
  Οι μπάτσοι πήγαν στο σημείο του συμβάντος μετά από 40 λεπτά κι ενώ ειχαν ειδοποιηθεί εξ αρχής!!!
  Αν ήταν κάνα μηχάνημα του Μπομπολα θα έτρεχαν με διαστημόπλοιο να το σώσουν εντός δευτερολέπτων!
  Τον ένα δολοφόνο συνέλαβαν κάτοικοι της περιοχής που κάνουν βραδινές περιπολίες για να προστατέψουν τη γειτονία όπου οι γυναίκες έχουν βγάλει μέχρι και τις βέρες τους , για να μη τους επιτεθούν οι σύγχρονοι Βλέμμυες!

  • Ο Ιθαγενής avatar
   Ο Ιθαγενής @ Misha 18/02/2011 11:21:36

   σιγά μην το προβάλλουν, είναι ανεξάρτητα και αδέσμευτα ΜΜΕ που επιτελούν κοινωνικό έργο φουσκώνοντας τους ιδιωτικούς λογαριασμούς τους...
   Εξάλλου η άμοιρη γυναίκα απλή φορολογούμενη της χώρας είναι, τι θέλει να τη συνοδεύει η αστυνομία στην Υπατία ή να την πηγαίνουν οι εκπρόσωποί μας στη Νομική;
   Να πληρώνει φόρους για να φαρδαίνονται οι κώλοι των εδράνων αυτό είναι το μόνο καθήκον μας.

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ Misha 18/02/2011 11:27:46

   Δεν υπάρχει αστυνομία, να το καταλάβουμε. Σε λίγο η αυτοδικία θα είναι η μόνη διέξοδος, δυστυχώς.

   • Misha avatar
    Misha @ ΒΙΣ 18/02/2011 11:42:09

    Αστυνομία υπάρχει. Είναι στην Κερατέα για να φυλάει τους εκσκαφείς του Μπομπολα, γύρω από τη Βουλή για να φυλάει το σκυλολόι και πέριξ των Εξαρχείων για να επιβλέπει την ανεμποδιστη διασπορά της ντρόγκας.
    Ενίοτε πάει Σέρρες για να εμποδίζει τις πορείες αγροτών ή διόδια για να συλλαμβάνει τους εγκληματίες που αρνουνται να πληρώσουν χαράτσι στη Χόχτιφ.

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ Misha 18/02/2011 11:29:34

   Είναι σαφές ότι ο άγριος τραυματισμός της στο κεφάλι δεν οφείλεται απλά στο οτι ήθελαν να της βουτήξουν την τσάντα.
   Οι άνθρωποι αυτοί μας μισούν, αν μπορούσαν να μας λιώσουν όλους θα το έκαναν. Μας μισούν γι' αυτό που είμαστε. Μισούν, έτσι και αλλιώς, όλο το δυτικό κόσμο, με αυτό το μίσος έχουν μεγαλώσει.

   • Misha avatar
    Misha @ ΒΙΣ 18/02/2011 11:39:15

    BIΣ

    Εμείς δεν είμαστε ούτε Γάλλοι, ούτε δουλέμποροι για να μάς μισούν oι βορειοαφρικάνοι.
    Αντίθετα, όπως γνωρίζεις κάλλιον εμού, οι Βεδουΐνοι του Σινά είναι παραδοσιακοί σύμμαχοι των ρωμιών ήδη από την εποχή του Ιουστινιανού.
    Ανάλογα στάση κρατούν (ή κρατούσαν μέχρι της ανόδου του ισλαμισμού) και οι άλλοι Άραβες σε Συρία, Ιορδανία και Παλαιστίνη. Το «Γιουνάν» είναι διαβατήριο σε αυτές τις χώρες.

    • ΒΙΣ avatar
     ΒΙΣ @ Misha 18/02/2011 12:26:57

     Από Μαγκρέμπ και Μαγκρεμπίνους έχεις ιδέα;
     Λέμε για τους Μαροκινούς και μου λες για τους Βεδουίνους στο Σινά. Ασχετα πράγματα.

    • ΒΙΣ avatar
     ΒΙΣ @ Misha 18/02/2011 12:31:05

     Να το καταλάβουμε ότι στην κουλτούρα τους ό,τι λέγεται Ευρώπη - και την Ελλάδα εκεί μέσα τη βάζουν - το μισούν. Δεν μισούν μόνο τους Γάλλους λόγω αποικιοκρατίας, μισούν ο,τιδήποτε το "δυτικό", εκτός από την τεχνολογία.
     Και ο Ιάπωνας πήρε από τη Δύση την τεχνολογία, την ανέπτυξε, κράτησε την ιδιοπροσωπία του, αλλά δεν μισεί τη Δύση. Αισθάνεται πολύ διαφορετικός από τον δυτικό, δεν τον μισεί όμως.
     Εχω πάψει να δικαιολογώ τους Άραβες. Στην κατάσταση που βρίσκονται, βρίσκονται από δική τους και μόνο ευθύνη. Αποδειξη το ότι μισούν και τις χριστιανικές αραβικές κοινότητες, που (τυχαίο;) είναι πολύ πιο προοδευμένες από τους μουσουλμάνους συμπατριώτες τους, αν και ο πακτωλός χρημάτων από τη Σαουδική Αραβία διοχετεύεται μόνο στους μουσουλμάνους.

     • Misha avatar
      Misha @ ΒΙΣ 18/02/2011 12:45:57

      ΒΙΣ

      Μου μιλάς για άραβες, σου φέρνω παραδειγματα υπερχιλιετους συνύπαρξης μας με τους αραβες.

      Δεν μισεί ο Ιάπωνας τον Αμερικάνο;
      ΜΗ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ!
      Κάθε χρόνο στο Ναγκασακι και την Χιροσίμα γιορτάζουν την αμερικανο-ιαπωνική φιλία;
      Ξέρεις πως οι Σαμουράι πέρασαν από λεπίδι όλους τους δυτικούς ιεραποστόλους και τους προσήλυτους μαζί ;

      Οι Κόπτες και οι μουσουλμάνοι ήσαν μαζί στους δρόμους κατά τις τελευταίες διαδηλώσεις στην Αίγυπτο και παρά τις εγκληματικές επιθέσεις των ισλαμιστών το προηγούμενο διάστημα.

      Η άνοδος του ισλαμισμού αποτελεί ένα πραγματικό πρόβλημα, το οποίο αναδύεται οσο ατονούν τα κοσμικά εθνικοπαλευθερωτικά κινήματα , τυπου Νάσερ και Αραφάτ, στις αραβικές χώρες.

     • Χαρίλαος avatar
      Χαρίλαος @ ΒΙΣ 18/02/2011 14:28:58

      Έχοντας δουλέψει επι μακρόν στην Ιαπωνία, επιβεβαιώνω τον misha. Δεν υπάρχει Ιάπωνας πάνω από 40 χρονών που να μην μισεί τούς αμερικάνους, διότι όπως ΔΕΝ είναι γνωστόν, η Ιαπωνία είναι υπό κατοχήν, αν όχι όλη, μεγάλο μέρος της. Και τα ναυπηγεία του Sashebo και του Nagasaki, πληρώνουν ενοίκιο στους... αμερικάνους... όπως θα πληρώνουμε και εμείς σε λίγο στους διάφορους που θα ενσκήψουν να "επενδύσουν" είτε αγοράζοντας είτε ενοικιάζοντας έναντι πινακίου φακής τις ακτές, τα νησιά μας και τα βουνά μας...

      Χαρίλαος

 9. juliet avatar
  juliet 18/02/2011 11:53:08

  ΠΑΣΟΚ!!!!!!!ΖΗΣΤΕ ΤΟ ΜΥΘΟ ΣΑΣ
  έχει απ΄όλα ο θίασος....γέλια ,γλέντια .....φαγητό σπίτι σας,να σας διασκεδάσουμε είπαμε οχι να σα ς τα
  ΠΑΣΟΚ!!!!ΖΗΣΤΕ ΤΟ ΜΥΘΟ ΣΑΣ

  • juliet avatar
   juliet @ juliet 18/02/2011 11:57:37

   οχι να σας ταϊσουμε,

  • Ο Ιθαγενής avatar
   Ο Ιθαγενής @ juliet 18/02/2011 12:00:04

   Απλά Μύθος; Θεογονία....

   "Ίσως να ήταν πιο εύκολο, όταν ο Αδάμ και η Εύα έπρεπε να διαχειριστούν τη γνώση που θα αποκτούσαν, τρώγοντας τον απαγορευμένο καρπό, ή όταν ο Προμηθέας έφερε τη φωτιά, αλλά τα πράγματα έχουν γίνει πολύ πιο πολύπλοκα, όταν ξεκίνησε η ανθρωπότητα να χρησιμοποιεί πια το κάρβουνο, το πετρέλαιο, για την ενέργεια και την παραγωγή μας, αλλάζοντας το κλίμα. Ή όταν ο Αϊνστάιν ανακάλυψε την πυρηνική ενέργεια, δίνοντας μια τεράστια εξουσία στον άνθρωπο, που μπορούσε να καταστρέψει την ανθρωπότητα. Ή όταν ο Mark Zuckerberg ίδρυσε το Facebook, δίνοντας νέες εξουσίες συμμετοχής στους πολίτες, όπως είδαμε πρόσφατα στην Αίγυπτο και όχι μόνο. "

   ...απόσπασμα από την ομιλία Πρωθυπουργού Γιώργου Α. Παπανδρέου στην πρώτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Δια Βίου Μάθησης και Σύνδεσης με την Απασχόληση

  • Χαλκιδέος avatar
   Χαλκιδέος @ juliet 18/02/2011 15:03:01

   Ρε παληκάρια, αφήστε τα παιδιά να παίξουν! Τέτοιον θίασο του καραγκιόζ μπερντέ θα ζήλευε και ο συγχωρεμένος ο Σπαθάρης (καλή του ώρα όπου και νά'ναι)

 10. juliet avatar
  juliet 18/02/2011 12:13:48

  έχω μια απορία,στη φωτογραφία ο δίνει σκονάκι του ΓΑΠ;ή ο ΓΑΠ του δίνει καραμέλα να καθήσει ήσυχος ;

  • juliet avatar
   juliet @ juliet 18/02/2011 12:16:57

   ο πεταλωτής εννοώ, σήμερα ο υπολογιστής μου με σαμποτάρει,προβοκάτσια στη ενήμερωση,χαχαχα

 11. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 18/02/2011 12:52:18

  Και τα 50 δις, είναι μία ανοησία και μισή. Πολλοί θα βρεθούν να πουν ότι αυτό συν εκέινο συν το άλλο "αξίζουν" 50 δις. ΚΑΝΕΙΣ δεν θα εκταμιεύσει 50 δις μετρητά για να πάρει αυτά που λένε οι παραμυθάδες ότι αξίζουν 50 δις.

  Μπορεί και να είναι ανόητοι αυτοί που τα λένε, μπορεί και να σηκώνουν σκόνη.

  Αυτό που μπορεί να γίνει είναι να πει κάποιος ΞΕΝΟΣ με δόντι στην Μπουντεσμπανκ "αν μου δώσετε το δίκτυο ή τα Υ/Η της ΔΕΗ, θα μεσολαβήσω να σας γίνει κάποια διευκόλυνση στα δάνεια".

  • Αρματιστής avatar
   Αρματιστής @ archaeopteryx 18/02/2011 14:37:39

   Τα είπαν και της ΝΔ βεβαίως.....

 12. Αρματιστής avatar
  Αρματιστής 18/02/2011 13:47:47

  Φίλε ΒΙΣ

  Διάβασα το σχόλιό σου και συμφωνώ απόλυτα. ++++1000.

  Δυστυχώς για την πατρίδα, μας έτυχε και αυτό. Να έχουμε ένα χαοτικό μυαλό για πρωθυπουργό. Στα αφεντικά όμως των ΜΜΕ και σε άλλες δυνάμεις και συμφέροντα, μόνο ένας τέτοιος έκανε για να φέρουν σε πέρας τις σκοπούς τους. Όπως ένας Ιωαννίδης χρειαζόταν για να υλοποιηθούν οι αμερικάνικοι σχεδιασμοί για την Κύπρο.

  Κάποια μέρα, θα μάθουμε τα σχόλια των ξένων πρεσβευτών για τον ΓΑΠ. Μάλλον δεν θα ζούμε, όμως. Αλλά θα ντρέπονται για μας και τις επιλογές μας, οι απόγονοί μας.

  Θα αναρωτιούνται για την νοημοσύνη μας και την αντιληπτική μας ικανότητα και θα λένε:
  "Καλά αυτοί οι πατεράδες μας, τόσο μακάκες ήσαν; Δεν έβλεπαν, δεν άκουγαν; Που έριξαν τη ψήφο τους; Δεν κατάλαβαν ότι Παπανδρέου, αδυνατούσε να σκεφθεί, αφού αδυνατούσε να μιλήσει λογικά. Δεν έβλεπαν ότι ο άνθρωπος είναι αδύνατο να μιλήσει εκτός κειμένου; Ότι διάβαζε ότι του γράφουν και αν μπέρδευε τα χαρτιά του, έχανε και τα λόγια του; Ότι αλλού ήταν η γλώσσα του και αλλού το μυαλό του; Ότι έμπλεκε την π… με τη βούρτσα; Ότι αδυνατούσε να μοιράσει δυο γαιδουριών άχυρα; Ότι μέσα στην ίδια πρόταση υπήρχαν ανακατεμένος ο τραχανάς και η καρυδόπιτα;»

  • Μisha avatar
   Μisha @ Αρματιστής 18/02/2011 15:13:34

   Αρματιστή

   Ο Μπους ήξερε από πριν πως θα βουλιάξει η Ν.Ορλεάνη.
   Και όμως την αφησε να πνιγεί για να πάρουν οι κολλητοί του επιχειρηματίες όλο το παραθαλάσσιο μέτωπο να κάνουν ξενοδοχεία κλπ.
   Αυτός ο αποδεδειγμένως πανύβλαξ εξελέγη δις προεδρος , την πρώτη φορά μάλιστα παίρνοντας λιγότερες ψηφους από τον ανθυποψήφιο του.
   Ο ΓΑΠ εξελέγη με «ψευδη, απάτες και παπατζηλίκια», που εχουν καταγραφει και μένουν στην ιστορία , και προφανή στοχευση να ξεπουλήσει τη χωρα.

 13. ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΣΤ. avatar
  ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΣΤ. 18/02/2011 14:04:21

  ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΤΑΚΤΟΡΕΣ ΜΕ ΓΕΜΑΤΑ ΤΑ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙΑ!!!.ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ Ο ΓΑΠ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ.ΚΑΤΑΧΡΕΩΣΑΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ ΣΑΝ ΚΥΡΙΟΙ!!!.ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΡΕΜΑΣΟΥΝ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΚΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΦΕΡΕ Ο ΓΑΠ.ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΦΤΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΝΑ ΠΛΞΡΩΣΗ ,ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ, ΟΥΤΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΕΙ ΕΙΔΗ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ???.ΕΚΕΙ ΦΤΑΣΑΜΕ???.

 14. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 18/02/2011 15:03:37

  *Τον κώδωνα του κινδύνου για τις καταστροφικές συνέπειες που έχει στον κατασκευαστικό κλάδο η συνεχιζόμενη παύση πληρωμών του Δημοσίου κρούει ο Σύνδεσμος Ανωνύμων Τεχνικών Εταιρειών (ΣΑΤΕ), με έγγραφό του σε τρεις υπουργούς στο οποίο αναφέρεται αναλυτικά στις επιπτώσεις που έχει σε ολόκληρη την αγορά η ενέργεια αυτή.Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν,
  πρόκειται για συνεχιζόμενη καθυστέρηση ή και παύση πληρωμών βεβαιωμένων εργασιών τόσο από την πλευρά των υπουργείων, δηλαδή του στενού δημόσιου τομέα, όσο και του ευρύτερου, που έχει υπερβεί χρονικώς και σε έκταση κάθε προηγούμενο.

  Κινημα Δεν Πληρωνω του Παπακωνσταντινου…!!!!!!!!

  ΠΠ

 15. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 18/02/2011 15:50:41

  Ψευτες - Απατεωνες - Παπατζηδες... να να μην σβηστει απο τα πρακτικα !!!

  Στη συνεχεια ψηφισαν ολοι... ο Ρεππας εβαλε σε ΚΟΚ στα διοδια.. μεχρι και Φυλακη!! αν δεν προσφυγει καποιος!!!, να προλαβουμε τα χειροτερα !

  ΠΠ

 16. panatha avatar
  panatha 18/02/2011 16:04:37

  Δηλαδη υπηρξε ποτε τετοιος μυθος;

 17. ΓΙΑΝΝΗΣ - ΦΑΛΗΡΟ avatar
  ΓΙΑΝΝΗΣ - ΦΑΛΗΡΟ 18/02/2011 16:11:43

  Η ΝΔ φέρει ακόμα το στίγμα πως 'λάκισε στα δύσκολα' και αυτό είναι κάτι που χρειάζεται χρόνο για να ξεφορτωθεί. Σε μεγάλο κομμάτι της Ελληνικής κοινωνίας υπάρχει ακόμα η εντύπωση πως μπήκαμε στο μνημόνιο και στο ΔΝΤ λόγω των κακών χειρισμών της κυβέρνησης Καραμανλή. Η σημερινή ΝΔ πρέπει να αναδείξει τις τεράστιες ευθύνες των τελευταίων 16 μηνών του Παπανδρέου. Δεν βλέπω να βιάζονται και πολύ για να ρίξουν το ΠΑΣΟΚ. Δεν βλέπω νέα βιντεάκια που να υπενθυμίζουν στους Έλληνες τα προεκλογικά παραμύθια του ΓΑΠ. 'Η ΝΔ απέδρασε από τα δύσκολα και δεν βιάζεται να ξαναπάρει στα χέρια της την καυτή πατάτα μέσα σε τόσο δύσκολες συνθήκες'. Αυτό θα σου πεί ο μέσος ΠΑΣόκος στο δρόμο. Αυτή η εντύπωση πρέπει να αλλάξει. Αν η ΝΔ πείσει πως έχει ολοκληρωμένο εναλλακτικό σχέδιο, σωστό και αξιόπιστο και πως έχει και τα πρόσωπα που θα το υλοποιήσουν, τότε ΝΑΙ θα κερδίσει εκλογές. Αλλιώς...

  • firiki2010.wordpress.com avatar
   firiki2010.wordpress.com @ ΓΙΑΝΝΗΣ - ΦΑΛΗΡΟ 18/02/2011 16:37:29

   Ακριβώς έτσι! Κι αν απ΄ τη πρώτη στιγμή η ΝΔ είχε υπερασπισθεί το κυβερνητικό της παρελθόν και τους χειρισμούς της το ΠΑΣΟΚ θα ήταν τώρα τελειωμένο!
   Ετσι όπως είναι σήμερα τα πράγματα με τον κόσμο μπερδεμένο και φοβισμένο ακόμα κι ένα αξιόπιστο εναλλακτικό σχέδιο είναι δύσκολο να περάσει στον κόσμο λόγω του ..."στίγματος".

 18. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 18/02/2011 16:25:27

  Λεει το ΜΕΓΚΑ.."οι τελευταιες πινελιες στο φορολογικο νομοσχεδιο"....
  χαχαχαχααααααααααααα
  χαχαχαχαα

  Παρε μια πινελια - φυλακη !!!! ποιος ειναι ο ζωγραφος?? ο Πασσαρης?

  ΠΠ

  • Δημήτρης avatar
   Δημήτρης @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 18/02/2011 18:11:30

   Χαχαχα!!!

 19. kakofonix avatar
  kakofonix 18/02/2011 18:10:01

  Του Στάθη, από την ''Ελευθεροτυπία''

  Είναι τραγικό όταν ο υπ' αριθμόν 1 πολίτης μιας χώρας συνιστά ταυτοχρόνως τον υπ' αριθμόν 1 δημόσιο κίνδυνο για αυτήν τη χώρα.

  Μιλώ για τον Πρωθυπουργό.

  Τον Γιώργο τον Β' Παπανδρέου τον Γ' -κυβερνά ήδη κοντά 16 μήνες και εξακολουθεί να κυβερνά χάριν του ονόματός του - ένας οποιοσδήποτε άλλος, ένας Σωτηρόπουλος φέρ' ειπείν, στη θέση του «θα είχε δαγκώσει το μαύρο χώμα», που έλεγε και ο Ομηρος.

  Το όνομα των Παπανδρέου έχει γίνει κάτι σαν θανατερή καρικατούρα του Ελ Σιντ, και νεκρό νικάει, αλλά πλέον δεν φελάει -έχει γίνει κίνδυνος για την πατρίδα.

  Ο Παπανδρέου εξαπάτησε τον λαό (υπάρχουν τα λεφτά) και πήρε την εξουσία.

  Στη συνέχεια διέσυρε τους Ελληνες διεθνώς ως «διεφθαρμένους» και τεμπέληδες, μετέτρεψε το πρόβλημα του δανεισμού σε κρίση χρέους.

  Τίναξε τα σπρεντ στον θεό κι άρχισε τα καραγκιοζιλίκια των λεονταρισμών μπροστά στη Μέρκελ και τους λοιπούς Ευρωπαίους με τα ρεβόλβερ και τις μπλόφες

  ώσπου εν τέλει, με κοινοβουλευτικό πραξικόπημα, κατάφερε να ψηφισθεί αγλεπίς το Μνημόνιο απ' τη Βουλή, να υποκατασταθεί από δαύτο το Σύνταγμα και να αρχίσει η ξενική κατοχή.

  *****

  Απτόητος ο ποδηλάτης με τα καγιάκ και τα γυμναστήρια έβαλε χέρι στο λαϊκό εισόδημα, ανέτρεψε τις εργασιακές σχέσεις, απελευθέρωσε την ανεργία, συνέχισε τη σπατάλη στις δημόσιες δαπάνες, την υπόθαλψη των φοροεισφοροφυγάδων και το 'ριξε σε ανοησίες όπως η οπενγκαβ(ωμάρα) και άλλες προσφιλείς του ενασχολήσεις, όπως η χρηματοδότηση των μη-κυβερνητικών-οργανώσεων, οι ανασχηματισμοί, τα επικοινωνιακά παίγνια, η επινόηση νέων επιτροπών, οργάνων, μηχανισμών και σχημάτων - λέγε με Νικολάκη...

  Διέλυσε το κόμμα του, το αντικατέστησε με ένα περιβάλλον παρακοιμώμενων και διέπρεψε στις επιλογές τυχάρπαστων, απ' την κυρία Καραχασάν έως τον κ. Ξυνίδη.

  Στο ίδιο διάστημα τα στελέχη του, όπως ο κυρ Πάγκαλος, συνέχισαν να βρίζουν τους Ελληνες, «κοπρίτες», να τους δουλεύουν περί την Υγεία και την Παιδεία, να τους ληστεύουν από όπου κι όσο μπορούν. Απ' τους έμμεσους φόρους έως τα διόδια.

  Κιχ ο Παπανδρέου, μόνον μεγάλες κουβέντες.

  Αίφνης για την πατρίδα και τον «νέο(!) πατριωτισμό». Ο άνθρωπος που δεν τολμάει να ανακηρύξει ΑΟΖ και δείχνει ευεπίφορος στη συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο, ο άνθρωπος που νομίζει

  ότι μπορεί να κινείται με προσωπική ατζέντα για ιστορικά προβλήματα, μόνον σε καραγκιοζιλίκια τύπου Κατάρ και Ερζερούμ μπορεί να καταλήξει. Στην καλή περίπτωση, στην κακή ο θεός να βάλει το χέρι του.

  Ο Παπανδρέου ψεύδεται στο Κοινοβούλιο όσον ψεύδονται και οι Υπουργοί του. Με ευκολία. Ομως μπροστά στον λαό ψεύδονται ακόμα περισσότερο. Τη μια μέρα πρέπει να μαζέψουμε (να μας ξαφρίσουν) 12 δισ., την άλλη 50!

  Ο Παπανδρέου κυβερνάει 16 μήνες, το ΑΕΠ πέφτει σαν μολύβι στο πηγάδι, οι Ελληνες καλούνται και ξανακαλούνται (αφού πρώτα τους στρέφουν τον έναν εναντίον του άλλου) να γεμίσουν στο τέλος όλοι μαζί τον πίθο των Δαναΐδων με τα παιδιά τους, τα όνειρα των παιδιών τους, το σώμα τους και την ψυχή τους. Για να

  συνεχίσουν να κονομάνε αυτοί που μας ναυάγησαν. Οι «νταβατζήδες» και οι μιζαδόροι. Και οι οποίοι μένουν στο απυρόβλητο, καρχαρίες και πολιτικοί -φιάσκο οι εξεταστικές επιτροπές και ο Γιωργάκης την ίδια ρητορική, στον ίδιο χαβά, ότι θα τα αλλάξει όλα.

  Οντως! Προς το χειρότερο.

  Ο Παπανδρέου έχει γίνει υπ' αριθμόν 1 δημόσιος κίνδυνος. Υπέταξε την Ελλάδα για τα επόμενα τριάντα χρόνια σε υπαγόρευση πολιτικής (δικτατορία) από τους δανειστές δυνάστες.

  Αναγνώρισε ένα χρέος (που εν πολλοίς είναι παράνομο) και συμφώνησε να το πληρώνουμε ώσπου να μην το αποπληρώσουμε ποτέ. Ολα αυτά τα αποφάσισε

  μόνος του. Σε κρυφές συναντήσεις με Τραπεζίτες στο εξωτερικό και Δυνάστες. Είναι ή βαλτός ή ευήθης -και τα δύο το ίδιο θανατηφόρα.


  Επί 16 μήνες ούτε μία ιδέα του ούτε μία πράξη του μάς βγήκε σε καλό, έχει απομείνει να τον επικροτούν μόνον δωσίλογοι όπως το ΛΑΟΣ και πρόθυμοι όπως η Ντόρα.

  Η φάρσα αυτή της διαρκούς δίκης του Λαού και της καταδίκης του σε ισόβια κάθειρξη για τα εγκλήματα των Γιωργοκωστάκηδων και των Σημιτοτσουκάτων πρέπει να σταματήσει εδώ και τώρα.

  Το Μνημόνιο αποδεικνύεται Συμβόλαιο Θανάτου για την Ελλάδα. Ενα Εδικτο Διαμελισμού...

  ΣΤΑΘΗΣ Σ. 18.ΙΙ.2011 stathis@enet.gr

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ kakofonix 18/02/2011 20:36:17

   Το άρθρο του Στάθη είναι εξαιρετικό. Βέβαια, δεν τολμάει ο Στάθης να ψέξει τον ΓΑΠ για θέματα που είναι ταμπού για την Αριστερά, όπως η λαθρομετανάστευση, που πήρε εκρηκτικές διαστάσεις επί ΓΑΠ και για τον λαθρονόμο. Ούτε για την ανοχή που δείχνει η "κυβέρνηση" ΓΑΠ στους λαθρομετανάστες.

 20. Μisha avatar
  Μisha 18/02/2011 19:45:34

  O Στάθης λέει μεγάλες αλήθειες.
  Μάς πάνε για κοσοβοποίηση.

 21. Κατερίνα Κ. avatar
  Κατερίνα Κ. 19/02/2011 19:04:22

  Ο ίλιγγος του κ. Ραγκούση από την απότομη κονωνική άνοδο, δεν του επιτρέπει εργασία με νηφαλιότητα. Το Υπουργείο Εσωτερικών εν μέσω κρίσης ,δεν είναι ο δήμος της Πάρου και απ' αυτό το σύνδρομο δεν πρόκειται να απαλλαγεί ο αντ΄αυτού.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.