#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
24/02/2010 13:37
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πλήθος στην πορείαΣΧΟΛΙΑ

 1. ΙΠΤΑΜΕΝΟΣ avatar
  ΙΠΤΑΜΕΝΟΣ 24/02/2010 14:08:07

  Δεν πεταω σημερα..... απεργω..... με απεργουν !!!
  και δεν μπορω να σου εχω φοτο απο πανω !!!

 2. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 24/02/2010 15:42:53

  ΑΝΕΚΔΟΤΟ...

  Ο Φώτης, ένας 35άρης εργένης που μένει μόνος του σε διαμέρισμα πολυκατοικίας, λίγες μέρες μετά τη γιορτή του δέχεται ένα μεγάλο κουτί ως δώρο από έναν άγνωστο αποστολέα.

  Το ανοίγει και βλέπει ότι μέσα στο κουτί ήταν ένας παπαγάλος. «Ωραία», σκέφτεται, «ένα πανέμορφο πουλί για συντροφιά είναι ό,τι πρέπει».

  -Μιλάς καθόλου;ρωτάει χαμογελαστός τον παπαγάλο.

  -Τι λε ρε καραγκιόζη;-του λέει ο παπαγάλος- εγώ αν μιλάω ή εσύ ρε μπούφο που δεν μπορείς να ολοκληρώσεις ένα νόημα, ρε βλήμα, ρε έτσι., ρε αλλιώς.. κ.λπ ένα υβρεολόγιο απίστευτο, σα ναύτης στο λιμάνι του Γκαμπές.

  Ο Φώτης τα έχασε.
  -Σε παρακαλώ, λέει στον παπαγάλο, σταμάτα μας ακούει η γειτονιά.

  -Σε πειράζει η γειτονιά, ρε κακομοίρη-φωνάζει ο παπαγάλος- και δεν σε πειράζει που δεν μπορείς να ξεκολλήσεις από τον καναπέ, παράσιτο, καμένε, ρε έτσι, ρε αλλιώς και πάλι ένα ακατάσχετο υβρεολόγιο με όλο και μεγαλύτερη ένταση φωνής.

  Ο Φώτης δεν ήξερε τι να κάνει. Προσπαθούσε να σταματήσει τον παπαγάλο αλλά εκείνος τον έβριζε φωνάζοντας όλο και περισότερο. Στην απόγνωσή του ανοίγει το πορτάκι και σπρώχνει τον παπαγάλο στην κατάψυξη του ψυγείου.

  Ο παπαγάλος και μέσα από την κατάψυξη συνέχιζε να βρίζει. Ξαφνικά μετά από 3 λεπτά ο παπαγάλος σταμάτησε και απλώθηκε σιωπή. Ο Φώτης ανακουφίστηκε στην αρχή αλλά αμέσως σκέφτηκε: «Ρε συ το σκότωσα το πουλί. Εντάξει βρίζει αλλά όχι και να το σκοτώσω. Μπορώ να το επιστρέψω».

  Άνοιξε αμέσως την κατάψυξη. Ο παπαγάλος βγήκε με σοβαρό ύφος και ψιλοτρέμοντας είπε: «Λυπάμαι για την επιθετική συμπεριφορά μου και ζητώ συγγνώμη γι αυτή. Ομολογώ ότι παρεκτράπηκα και δηλώνω ότι θα κάνω προσπάθεια να διορθωθώ στο μέλλον».

  Ο Φώτης έμεινε άναυδος για μια στιγμή. Πριν προλάβει να ρωτήσει τι συνέβη ο παπαγάλος ρώτησε: «Μπορώ να μάθω τι σου είχε κάνει το κοτόπουλο;».

  ΠΠ

 3. ΝΤΑΝΤΟΝ avatar
  ΝΤΑΝΤΟΝ 24/02/2010 16:24:23

  ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΝΩΘΕΙΤΕ !

  Θυμάστε το γνωστό ¨Είμαστε όλοι Μετανάστες¨ ;

  Η σημερινή "JUNGEWELT" το συμπληρώνει με την λογική ¨ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ¨ !

  Με τον τίτλο ¨Έλληνες όλου του Κόσμου Ενωθείτε¨ δημοσιεύει άρθρο του οικονομολόγου αναλυτή ( αμάν ποια είναι μεγάλο , δεν έχω το χρόνο να το μεταφράσω ) Werner Rügemer όπου επί της ουσίας αποκαλύπτει όλη την απάτη του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Συστήματος και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής -ΜΕ ΠΕΙΑΜΑΤΟΖΩΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ , όπως χαρακτηριστικά γράφει , τονίζοντας ότι τα ίδια μέτρα λιτότητας και καταπάτησης κοινωνικών και εργασιακών δικαιωμάτων έρχονται ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΙΑΟΥΣ , και καλεί σε ενιαία Αντίσταση ΔΙΟΤΙ ¨ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ¨ !

  Σηκώστετω , αξιοποιήστετω ! ¨ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ¨ !

  Griechen aller Länder, vereinigt euch!

  http://www.jungewelt.de/2010/02-24/021.php

  Υ.Γ. ( ¨ΝΤΑΝΤΟΝ¨ ) . Αυτή είναι η πραγματικότητα : Το Παγκόσμιο ιμπεριαλιστικό κεφάλαιο αντιλαμβάνεται το ¨Είμαστε Όλοι Μετανάστες¨ διαφορετικά ! Όλος ο κόσμος θα γίνει ¨ΤΡΙΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ¨ , όλοι θα μετατραπούν από την άποψη κοινωνικών δικαιωμάτων , πολιτικών ελευθεριών και βιοτικού επιπέδου σε ¨ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ¨ ! Γι΄αυτό και ο στόχος μας δεν θα πρέπει να είναι να γίνουμε όλοι μετανάστες ( ΟΥΤΕ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ) , ΑΛΛΆ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ με κοινωνικά - πολιτικά δικαιώματα ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ , ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ , και για ένα μικρό χρονικό διάστημα στα ¨ξένα¨. Η Μετανάστευση , ο ¨Μεταναστευτισμός¨ ΣΑΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ , ΚΑΙ ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ,είναι η καταστροφή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας , των κοινωνικών κατακτήσεων και των πατρίδων μας ( ΤΩΝ ΠΑΤΡΙΔΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΠΟΥ ΜΑΡΑΖΩΝΟΥΝ ).

  Είναι το όπλο του Καπιταλισμού - Ιμπεριαλισμού για την διαιώνιση του συστήματος εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπό , του διχασμού , της διάσπασης , εξ -αντικειμένου , κάθε ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΧΗΣ , και της Γκετοποίησης - περιχαράκωσης όλων κοινωνικών-εθνικών ομάδων σε κάθε χώρα.

 4. man8os avatar
  man8os 24/02/2010 17:28:35

  Σταση πληρομων.

 5. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 24/02/2010 17:30:36

  NTANTON, το πρώτο μέρος του άρθρου της JungeWelt.

  "ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ.
  Έλληνες όλων των χωρών, ενωθείτε!
  Ανάλυση.
  Οι αμερικανικές τράπεζες, οι γερμανικοί όμιλοι [εννοεί τις βαριές τους βιομηχανίες] και η ΕΕ συνυπεύθυνοι για την υπερχρέωση της Ελλάδας.
  Οι ΜΗ νόμιμες υποχρεώσεις ΔΕΝ πρέπει και ΔΕΝ επιτρέπεται να αποπληρωθουν.
  Του Werner Rügemer

  Η ΕΕ απαιτεί από την Ελλάδα αιματηρές περικοπές, για να μπορέσει να αποπληρωθεί το κρατικό χρέος.
  Όμως η Ελλάδα είναι μόνο η αρχή. Η συνέχιση της προσπάθειας διάσωσης των ΤΡΑΠΕΖΩΝ θα απαιτήσει και στην Γερμανία θυσίες από τους εργαζόμενους του δημόσιου τομέα. Οι ιδιωτικές επιχειρήσεις έχουν αποδυθεί προ πολλού σε μια σκυταλοδρομία μειώσεων αμοιβών και προσωπικού. Οι κοινωνίες θα έχουν πλέον περιορισμένα έσοδα στη διάθεσή τους για ασφάλιση και περίθαλψη. Διακυβεύονται τα τελευταία απομεινάρια του κοινωνικού κράτους ακόμα και στις πλουσιότερες χώρες της ΕΕ.

  »Μια Ελλάδα είναι παντού.
  Το πειραματόζωο Hellas
  Η Ελλάδα δεν περιήλθε στη θέση του υπερχρεωμένου κράτους μόνο υπ'ευθύνη της.
  »Πως εξηγούνται οι επιθέσεις των αγγλο-αμερικανικών σπεκουλαδόρων των αγορών κατά της Ελλάδας όταν παράλληλα οι ίδιοι οι Αμερικάνοι και οι Βρετανοί έχουν υψηλό τρέχον κρατικό έλλειμμα πάνω από 10%, και δεν προσπαθούν καν να το μειώσουν άμεσα στο 3%?«
  (Financial Times Deutschland, 12.2.2010).

  Η αύξηση του δημόσιου χρέους από την αρχή της οικονομικής κρίσης το 2007 σύμφωνα με τα στοιχεία του OECD είναι:
  Ελλάδα 19,4 %
  Γαλλία 22,6 %
  Ιαπωνία 30,1 %
  ΗΠΑ 30,6 %
  Μ.Βρετανία 36,2 %
  και στο πρώην πρότυπο κρατίδιο της Ιρλανδίας [η οποία μυστηριωδώς είναι στο απυρόβλητο της κριτικής] 53 %
  Ούτε στις χώρες αυτές προβλέπεται τόσο σύντομα μια ανάταξη της οικονομίας, που θα απομείωνε το δημόσιο χρέος τους.
  Δεν πρόκειται λοιπόν εδώ για μια κλασική εφαρμογή της οικονομικής θεωρίας.

  Η Ελλάδα πρέπει να ταπεινωθεί και να δυσφημιστεί με όλα τα διαθέσιμα μιντιακά και ψυχολογικά μέσα. Ξαφνικά μιλούν όλοι για τον πονηρό Βαλκάνιο, τη διαβόητη διαφθορά του και την εκ παραδόσεως συνήθειά του παραποίησης των στατιστικών του χρέους. Η "ασθένεια" εξαπλώθηκε ταχύτατα και στις άλλες μεσογειακές χώρες, που αναφέρονται ως τέσσερα χοντρόπετσα γουρούνια PIGS Portugal, Italien, Griechenland, Spanien που περιμένουν σειρά για να σφαγιαστούν.
  Τυπικά από μιντιο-ψυχολογική άποψη αυτή είναι μια εξαιρετική υλοποίηση ψυχολογικής επιχείρησης κατά μίας ολόκληρης χώρας.

  »Παραποιήσεις στατιστικών στοιχείων«
  Η Ελλάδα κατηγορείται για παραποίηση των στατιστικών της. Η πρακτική αυτή όμως ανήκει στην ιδιοσυστασία της ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗΣ πρακτικής, είτε πρέπει να μειωθεί ο αριθμός των ανέργων είτε να εμφανιστούν μικρότερα τα κρατικά χρέη. Ωστόσο δεν είναι τόσο ξεκάθαρο αν πρόκειται για παράνομες παραποιήσεις, γιατί όλες οι παρεμβάσεις κινούνται σε μια γκρίζα από νομικής πλευράς ζώνη.

  Οι σημερινοί παγκόσμιοι φορολογικοί παράδεισοι, όπως η πολιτεία του Delaware στις ΗΠΑ, οι νήσοι Cayman, το Λουξεμβούργο είναι υπερπλήρεις από εκατοντάδες χιλιάδες εταιρείες »Special Purpose Entities« ή »Conduits«. Στα γερμανικά αυτές ονομάζονται »εταιρείες εκτός ισολογισμού & ειδικού σκοπού außerbilanzielle Zweckgesellschaften«.
  Μέσω αυτών σχεδιάζονται νομικά τα περισσότερα χρηματοοικονομικά προϊόντα που προκαλούν τις κρίσεις. Π.χ. η »Rhineland Funding« και η »Rhinebridge« όπως ονομάζονταν στην IKB και είχαν έδρα στο Wilmington/Delaware. Η IKB ήταν η πρώτη τράπεζα που απειλήθηκε με κλείσιμο στην Γερμανία το καλοκαίρι του 2007, αλλά διασώθηκε [με πρωτοβουλία του Josef Ackermann, προέδρου της Deutsche Bank] από την γερμανική κυβέρνηση με ένεση 10 δισ. ευρώ.
  Η Deutsche Bank είχε πουλήσει σε αυτές τις εταιρείες ενός σκοπού της IKB τιτλοποιημένα στεγαστικά δάνεια των ΗΠΑ ενώ ταυτόχρονα είχε εγκρίνει στην ΙΚΑ τις πιστώσεις για αυτά τα δάνεια.
  Όταν όμως αυτές οι θυγατρικές εταιρείες Ενός Σκοπού Einzweck-Tochtergesellschaften δεν πέρασαν στον ισολογισμό της IKB το εποπτικό συμβούλιο της τράπεζας και το κράτος δεν "παρατήρησαν" κάτι το μεμπτό.
  Αυτού του είδους οι αλχημείες είναι »νόμιμες« και μια ουσιώδης αιτία της οικονομικής κρίσης.

  • Άφατος avatar
   Άφατος @ αλλενάκι 24/02/2010 17:53:18

   Αυτά είπε κι ο Βγενόπουλος. Δεν είναι δυνατόν να μας ζητάνε τα ρέστα οι συνδιαπλεκόμενοι του Σημίτη και του Μητσοτάκη.

  • ΝΤΑΝΤΟΝ avatar
   ΝΤΑΝΤΟΝ @ αλλενάκι 24/02/2010 17:55:36

   Συγχαρητήρια ¨αλλενάκι¨ , ευχαριστώ . Κοινή , κοινές πρέπει να είναι οι προσπάθειμες μας , διότι ευτυχώς ή δυστυχώς ¨κοινό είναι το μέλλον όλων μας¨ !

 6. vachus avatar
  vachus 24/02/2010 17:59:02

  http://www.henrymakow.com/the_secret_solution_to_greece.html

 7. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 24/02/2010 18:16:09

  (συνεχίζω, λόγω απεργίας όλα σιγούν, άλλες μέρες μισοσιγούν...)

  Οι χώρες της ΕΕ όχι μόνο ανέχονται και προάγουν παρόμοιες πρακτικές των τραπεζών, hedgefunds και σία, αλλά τις εξασκούν οι ίδιες, ως κρατικές οντότητες.
  Στην ΓΕΡΜΑΝΙΑ οι κρατικοί κρυφοί ισολογισμοί ειναι ΡΟΥΤΙΝΑ ΑΠΟ ΤΟ 1990.
  Η αρχή έγινε με την Treuhandanstalt.
  Ένα σημερινό παράδειγμα: Η σταθεροποίηση της αγοράς των ειδικών funds »Sonderfonds Finanzmarktstabilisierung« (SoFFfin) έχει "αυτονομηθεί/αποσπασθεί" από τον τακτικό ομοσπονδιακό προϋπολογισμό.
  Με έγκριση της ΕΕ και τα άλλα κράτη μέλη δεν εμφανίζουν στους επίσημους προϋπολογισμούς τους τις ΚΡΑΤΙΚΕΣ τους δαπάνες για τη διάσωση των τραπεζών.

  Μια άλλη περίπτωση παραποίησης, ή "διαμόρφωσης" όπως έχει επικρατήσει να αποκαλείται, των στατιστικών, είναι τα κατά κανόνα 30ετή συμβόλαια του τύπου »Public Private Partnership« (PPP). Αυτά προωθούνται επίσημα από την ΕΕ, ενώ η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΙΒ) χορηγεί και ευνοϊκές πιστώσεις γι' αυτά. Οι συμβάσεις αυτές είναι στην πραγματικότητα κεκαλυμμένα (κρυφά) χρέη, τα οποία μετατίθενται στο ...απώτερο μέλλον και δεν εμφανίζονται στον επίσημο κρατικό προϋπολογισμό (γράφε κέρδος χωρίς ρίσκο.
  Public Private Partnership: Η λεηλασία του κράτους, jW-Thema v. 30.1.2010).

  [βλέπε και: η δωροδοκία ως »επιχειρηματική ρεάλ πολιτίκ«: Jorgo Chatzimarkakis, βουλευτής του FDP, για ένα μείζον θέμα των γερμανο-ελληνικών οικονομικών σχέσεων].

  Illegitime Schulden ΑΘΕΜΙΤΑ ΧΡΕΗ – στα αγγλικά »odious debts« ΑΠΕΧΘΗ ΧΡΕΗ – είναι τα χρέη, στα οποία οι δανειστές έχουν ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ για το γεγονός ότι τα χρέη είναι τόσο υψηλά και δεν είναι δυνατόν να αποπληρωθούν τακτικά.
  Η έννοια των αθέμιτων χρεών »illegitime Schulden« δημιουργήθηκε αρχικά για τις λεγόμενες "αναπτυσσόμενες" χώρες, στις οποίες οι τράπεζες και τα μονοπώλια (όμιλοι) συνεργάζονται(συνεργάζονταν) με τους δικτάτορες και τα απολυταρχικά καθεστώτα: οι συνθήκες χορήγησης των δανείων είναι(ήταν) αδιαφανείς, οι δανειστές πλούτιζαν από τη χορήγηση του δανείου..., παραβιάζονται(παραβιάζονταν) ανθρώπινα δικαιώματα, γίνεται ξέπλυμα χρήματος και φοροδιαφυγή.

  Η δράση Finanzplatz Schweiz π.χ. αναφέρει ως παράδειγμα, για τη χορήγηση δανείων απο ελβετικές τράπεζες στο καθεστώς του απαρτ χάιντ στη Ν.Αφρική:
  Οι τράπεζες τροφοδοτούσαν μυστικά το κυβερνητικό κόμμα και παρέκαμπταν το εμπάργκο των Ηνωμένων Εθνών (www.afp.ch). Στη Ν. Αμερική και στην Ασία λειτουργούν τα Entschuldungsnetze "Δίκτυα "ΑΠΟ-χρέωσης" [ξεχρεώματος] LATINDADD και AFRODAD. Με σκοπό π.χ. ένα μορατόριουμ τόκων (www.erlassjahr.de). Τα επιχειρήματα είναι εν μέρει νομικά, εν μέρει ηθικά.

  Στο μεταξύ όμως, η κατάσταση που βίωναν κατ' αρχήν μόνο οι "αναπτυσσόμενες" χώρες εξαπλώθηκε σε όλο τον κόσμο. Και οι "ανεπτυγμένες" χώρες της "Δυτικής Τραπεζικής Κοινοπραξίας" είναι τόσο υπερχρεωμένες, που δεν υπάρχει καμία περίπτωση να αποπληρώσουν ποτέ κανονικά και επί της γης τα χρέη τους. Το ίδιο ισχύει για τις ΗΠΑ, Μεγ.Βρετανία και Ιαπωνία. Το χρέος τους είναι κατά πολύ υψηλότερο του μέσου ευρωπαϊκού όρου!
  ΑΛΛΑ! σε καμία από αυτές δεν υπάρχει ένα πλάνο αποπληρωμής, ενώ μετά απο τη διάσωση των τραπεζών η κατάστασή τους χειροτέρευσε. Τα νέα δάνεια που συνάπτουν πληρώνουν μόνο τους τόκους. Και παρόλα αυτά οι τράπεζες εκδίδουν συνεχώς καινούργια επισφαλή δάνεια, τα οποία συνεχίζουν το φαύλο κύκλο των τιτλοποιήσεων, που ανατροφοδοτεί την οικονομική κρίση, όπως έγινε και στην Ελλάδα.

  Η παραπάνω διαδικασία βασίζεται σε μία και μόνο προϋπόθεση: στην προϋπόθεση ότι οι εργαζόμενοι, οι φορολογούμενοι πολίτες, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι θα ΥΠΟΧΡΕΩΘΟΥΝ να αποπληρώσουν τα χρέη και θα εξαθλιωθούν, οι δημόσιες υποδομές θα ιδιωτικοποιηθούν και το κοινωνικό κράτος και το κράτος δικαίου θα πάψει ουσιαστικά να υφίσταται.
  Η θανάσιμη αυτή λογική, πάνω στην οποία εδράζεται και το ευρώ, πρέπει να γκρεμιστεί.
  Η αντίσταση είναι δικαιολογημένη, αναγκαία και ΝΟΜΙΜΗ.
  Η μη πληρωμή υποχρεώσεων σύμφωνα με την αρχή του ΑΘΕΜΙΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ θα μπορούσε να διατυπωθεί και ως: "Δεν θα πληρώσουμε για την κρίση σας".

  Στο επόμενο κομμάτι τα Κριτηρια υπαγωγής ενος χρέους στην κατηγορία ΑΘΕΜΙΤΟ ΕΠΑΧΘΕΣ ΧΡΕΟΣ.

 8. Χρήστος avatar
  Χρήστος 24/02/2010 18:56:32

  http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/8533240.stm?ls

  http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/8507838.stm

 9. ataktos avatar
  ataktos 24/02/2010 19:26:07

  Για να δούμε ...το δεξί χέρι του ΓΑΠ ο D. Gary Cohn, πρόεδρος της αμερικανικής τράπεζας επενδύσεων Goldman Sachs τι νέο θα προτείνει .

 10. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 24/02/2010 20:19:40

  (συνέχεια και τέλος του άρθρου της JungeWelt)
  Κριτηρια υπαγωγής ενος χρέους στην κατηγορία ΑΘΕΜΙΤΟ ΕΠΑΧΘΕΣ ΧΡΕΟΣ
  Tα κριτήρια που παρατίθενται αφορούν στο "παράδειγμα" της Ελλάδας. Τα στοιχεία είναι προς το παρόν αποσπασματικά και χρειάζονται συμπλήρωση.

  Κριτήριο 1. Η συνδρομή των τραπεζών στην παραποίηση των στατιστικών: η επενδυτική Goldman Sachs "βοήθησε" το 2001/2002 την Ελλάδα να παρουσιάσει στατιστικά μειωμένο κρατικό χρέος για να εισέλθει στην ευρωζώνη και να αποκρύψει την πραγματική δημοσιονομική κατάσταση. Η τράπεζα που αποκόμισε προμήθειες 300 εκ. δολ. από τη συναλλαγή αυτή αγόρασε από την Ελλάδα κρατικό χρέος σε δολάρια και γιεν σε ύψος 10 δισ. δολ. και το γύρισε μακροπρόθεσμα σε ευρώ. Αυτό το Cross Currency Swap ήταν ένα κεκαλυμμένο δάνειο που δεν εγγράφηκε στον προύπολογισμό. Η αμερικάνικη επενδυτική τράπεζα JP Morgan και η United Bank of Switzerland (UBS) αγόρασαν την ίδια χρονική στιγμή από το ελληνικό κράτος τα μελλοντικά έσοδα τυχερών παιχνιδιών-λόττο και έσοδα αυτοκινητοδρόμων Autobahngebühren – έτσι εισέρρευσε για λίγο διάστημα ρευστό στα κρατικά ταμεία εις »ανταλλαγή« για τα μειωμένα έσοδα αργότερα: ο κρατικός προϋπολογισμός "σενιαρίστηκε" κατά την ημερομηνία της αγοράς και το χρέος κρύφτηκε προσωρινά.

  Κριτήριο 2. Συνδρομή της ΕΕ στην παραποίηση των στοιχείων: αυτό έγινε εν γνώσει της ΕΕ, για την οποία αυτές οι πρακτικές ανήκουν στο προωθούμενο απορρυθμισμένο χρηματοοικονομικό σύστημα. Ο επίτροπος κος Αλμουνια ήθελε το 2005 να ελέγξει τα ελληνικά στοιχεία, αλλά ο πρόεδρος της επιτροπής, κος Μπαρόζο ήταν αντίθετος. Πριν από το 2004 η Eurostat αμφισβητούσε τα ελληνικά στοιχεία και το Goldman-Deal. Αλλά για πολιτικούς λόγους δεν επιτρεπόταν να κλονιστεί το μέλος Ελλάδα. Η Αθήνα είχε ήδη το 2003 την προεδρία του συμβουλίου της ΕΕ, κάτω από τον Ιερό Βράχο έγινε η διεύρυνση προς ανατολάς και η υποδοχή δέκα νέων κρατών μελών.

  Κριτήριο 3 Διαφθορά: Σωστά στην Ελλάδα επικρατούσε και επικρατεί κρατική διαφθορά. Αυτό είναι το ένα μέρος της εξίσωσης. Το άλλο μέρος είναι οι μεγάλες ξένες επιχειρήσεις, που διασφάλιζαν θηριώδεις κρατικές συμβάσεις με δωροδοκίες.
  Π.χ. Siemens, σύστημα ασφαλείας ΟΑ 2004, ΟΤΕ, Thales. Όλα αυτά ήταν γνωστά σε τραπεζικούς κύκλους που ενέκριναν πιστώσεις για αυτά τα έργα.

  [Η πρακτική αυτή επιβεβαιώθηκε κιόλας από τον Jorgo Chatzimarkakis, ευρωβουλευτή και μέλος του προεδρείου του FDP, και ταυτόχρονα προέδρου της γερμανο-ελληνικής[?] οικονομικής ένωσης[?], ο οποίος δήλωσε για την κριτική στη Siemens: »Αυτό ήταν ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΡΕΑΛ ΠΟΛΙΤΙΚ! Αν η ΓΕΡΜΑΝΙΑ... θέλει να παραμείνει ΗΓΕΤΙΔΑ ΕΞΑΓΩΓΙΚΗ ΧΩΡΑ, πρέπει να βγάλει τα ρόζ γυαλιά της.« Η δωροδοκία ΕΠΡΕΠΕ να επιτραπεί και να ενισχυθεί φορολογικά (Süddeutsche Zeitung, 15.12.2006) ...]

  Κριτήριο 4: Εξαπάτηση όσον αφορά στην ικανότητά της πληρωμής: Η Goldman Sachs οργάνωνε για την Ελλάδα από το 2002 συνεχώς την πώληση κρατικών τίτλων συνολικού ύψους 15 δις δολαρίων. Η τράπεζα γνώριζε την εύθραυστη οικονομική θέση της Αθήνας, αλλά δεν ενημέρωνε τους αγοραστές στα φυλλάδια στα οποία διαφήμιζε τα προϊόντα της. Η Goldman Sachs προήγαγε έτσι εμμέσως την υπερχρέωση της Ελλάδας, συγκάλυπτε την πραγματική της θέση και έθετε σε κίνδυνο την πληρωμή των τίτλων στους κατόχους τους. Προφανώς η προμήθεια του ενός δις ήταν για την Goldman πολύ πιο σημαντική.
  Οι μεγάλοι καταθέτες ελέγχουν τώρα τις διαδικασίες που ακολούθησε η Goldman Sachs, είναι πιθανόν να ακολουθήσουν αγωγές και μηνύσεις – η ΕΕ όμως δεν ελέγχει.

  Η Ελλάδα είναι χρεωμένη ΚΥΡΙΩΣ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΗΡΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ - ΜΕΣΩ ΔΩΡΟΔΟΚΙΑΣ. Οι δανειστές από την Γερμανία είναι κυρίως η Deutsche Bank και η Allianz, εκτός από τις πτωχευμένες Commerzbank, Eurohypo και Hypo ­Real Estate (HRE). Όλες οι ανωτέρω έδιναν δάνεια, χωρίς να ελέγχουν την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας.

  Κριτήριο 4: Απορρύθμιση: την 8.12.2009 η Fitch υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα του ελληνικού κράτους από »A-« σε »BBB+«, και μετά από μία εβδομάδα ακολούθησε η Standard & Poor’s.
  Η ΕΕ δεν προβαίνει σε δική της ξεχωριστή αξιολόγηση των μελών της, αλλά στηρίζεται όπως και πριν στην κρίση των οίκων αξιολόγησης, οι οποίοι λειτουργούν προς το συμφέρον των δανειστών. Η υποβάθμιση σήμαινε για αυτούς άμεσο κέρδος γιατί το επιτόκιο δανεισμού αυξήθηκε κατά 2,9%, στο διπλάσιο αυτου που δανείζεται η Γερμανία.
  Ταυτόχρονα αυτό σήμαινε: ελευθερία δράσης για τα Hedgefunds και την κερδοσκοπία με τα CDS. Οι σημερινοί δανειστές και κάτοχοι κρατικών ομολόγων αγοράζουν CDS και οι τράπεζες που τα πωλούν εισπράττουν αυξημένα πριμ.

  Όσο αυξάνουν τα επιτόκια δανεισμού αυξάνεται η χρέωση της Ελλάδας, η οποία αναγκάζεται να συνάπτει και άλλα δάνεια για να αποπληρώσει τα προηγουμενα κοκ. Ταυτόχρονα οι κερδοσκόποι προτιμούν να επενδύουν στο κρατικό χρέος, γιατί το κέρδος που αποφέρει είναι υψηλότερο και έτσι κλείνει η στρόφιγγα δανείων προς τις επιχειρήσεις (Börsenblatt, 19.2.2010). Η οικονομική ανάπτυξη φρενάρεται, το κράτος δεν εισπράττει φορους.
  Στο παιχνίδι συμπράττει πάντα η American International Group (AIG), η οποία ασφάλισε δεκάδες χιλιάδες επισφαλή δάνεια και εισέπραξε υψηλότατα πριμ, αλλά δεν διέθετε επαρκή αποθεματική βάση. Για το λόγο αυτό το αμερικανικό κράτος "έπρεπε" να τη διασώσει, ώστε να μπορέσει η Deutsche Bank να εισπράξει με τη σειρά της τα 11 δισ. δολ. για τα δάνεια τα οποία είχε χορηγήσει χωρίς δικές της ασφαλιστικές αποθεματικές δικλείδες.

  Η ΕΕ, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και οι συμμετέχουσες κυβερνήσεις με τις εθνικές τράπεζες (π.χ. Deutsche Bundesbank) δεν φρόντισαν επίσης μετά από την οικονομική κρίση να ρυθμίσουν τους οίκους αξιολόγησης και τα Hedgefunds, και έτσι γίνονται συνυπεύθυνες στην αυξανόμενη υπερχρέωση της Ελλάδας.
  »Η κατάσταση δεν θα είχε φθάσει έως εδώ, αν η γερμανίδα καγκελάριος και οι συν αυτή είχαν ξεκαθαρίσει ήδη από το φθινόπωρο, ότι απαιτούν μεν από την ελληνική κυβέρνηση μια εύλογη μείωση του κρατικού ελλείμματος, αλλά θα αντιταχθούν κατά τα άλλα σε κάθε κερδοσκοπική προσπάθεια που θα επιχειρήσει να οδηγήσει τη χώρα αυτή στην καταστροφή« (Financial Times Deutschland, 12.2.2010).

  Goldman – ποιος κυβερνά?
  Η περίπτωση της Ελλάδας εκθέτει τη σημερινή ελαττωματική κατασκευή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ευρώ και για το λόγο αυτό έχει μεγάλο μερίδιο στις βαθιές αλλαγές που μπορεί να γίνουν στην Ευρώπη. Σύμφωνα με τη συνθήκη της Λισσαβώνας καμία χώρα του Ευρώ δεν επιτρέπεται να βάλει πλάτη για τα χρέη ενός άλλου κράτους. »Γιατί όμως η ρήτρα αυτή δεν ισχύει και για τις τράπεζες, οι οποίες έδρασαν αποκλειστικά για δικό τους όφελος και εις βάρος του κοινού?

  Οι Έλληνες υποχρεώνονται να σφίξουν το ζωνάρι. Τα μέτρα λιτότητας δεν προάγουν την αναθέρμανση της οικονομίας«, σύμφωνα με το Γάλλο οικονομολόγο Jean-Paul Fitoussi (FR-online, 11.2.2010).
  Η λογική του ευρώ είναι η εξής: οι αγορές κυβερνούν, στα κράτη απομένει μόνο η συμπίεση των μισθών, η φορολόγηση και η ιδιωτικοποίηση.
  Με αυτή τη φιλοσοφία η παγκόσμια τράπεζα έχει εξαθλιώσει δεκάδες »αναπτυσσόμενες χώρες« επιβάλλοντας υπερχρέωση, στασιμότητα, φτώχεια και διεφθαρμένες ελίτ.
  Η λογική αυτή εκφράζεται καθαρά και στην περίπτωση της Ελλάδας και από το γεγονός ότι ο Ex-Goldman-Banker Πέτρος Χριστοδούλου ορίστηκε ο νέος διαχειριστής του δημόσιου χρέους.

  Η Αργεντινή κήρυξε στάση πληρωμών το 2001 εξ αιτίας ενός χρέους που είχε δημιουργήσει η ακραία νεοφιλελεύθερη προηγούμενη κυβέρνηση (του Carlos Menem) και υποτίμησε το νόμισμά της. Το αποτέλεσμα ήταν να χάσουν μεν οι τράπεζες, χωρίς ωστόσο να χρεωκοπήσουν, αλλά έτσι μπόρεσε να τακτοποιήσει τα δημόσια οικονομικά της και η οικονομία της πήρε μπροστά.

  ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:
  Η βασικότερη προϋπόθεση για την μείωση του χρέους και την αποφυγή συνεχούς σύναψης νέων δανείων είναι η οικονομική αναζωογόνηση, η παραγωγή νέων προϊόντων, η παραγωγή νέων υπηρεσιών, η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, η τόνωση της αγοραστικής δύναμης και τα φορολογικά έσοδα.

  ΜΕ ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ: το ελληνικό κρατικό χρέος υπό μια ευρεία έννοια ΔΕΝ ξεκίνησε με την υποβάθμιση απο τους οίκους αξιολόγησης, »αλλά ξεκίνησε στα μισθολογικά γραφεία των ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ« (Die Zeit, 14.2.2010).
  Οι αυξημένες απολαβές για τους εργαζόμενους και τους άνεργους στη Γερμανία και η αποφυγή περικοπών στην Ελλάδα δεν είναι μόνο προς το συμφέρον Γερμανών και Ελλήνων, αλλά προς το συμφέρον ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.

  1 Lis Füglister/Stefan Howald, Illegitime Schulden, Verschuldung, Menschenrechte, Basel 2005; Max Mader/André Rothenbühler, How to Challenge illegitimate Debt. Theory and Legal Case Studies, Zürich 2009

  Von Werner Rügemer erschienen zuletzt: Der Bankier. Ungebetener Nachruf auf Alfred Freiherr von Oppenheim, Nomen Verlag, zweite geschwärzte Übergangsauflage, Frankfurt/M. 2006, sowie »Heuschrecken« im öffentlichen Raum. Public Private Partnership– Anatomie eines globalen Finanzinstruments, transcript Verlag, Bielefeld 2008 (beide Titel auch im jW-Shop erhältlich).

 11. μαρικα avatar
  μαρικα 24/02/2010 21:23:07

  BRAVO allenaki das war ein super übersetsung!!

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ μαρικα 24/02/2010 21:25:00

   σ'ευχαριστώ πολύ, η δουλειά μας έχει μειωθεί στο 60% και ευκαιρία να κάνουμε κάτι πραγματικά χρήσιμο για την πατρίδα.

 12. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 24/02/2010 21:42:33

  Η σημερινή απεργία στους ...ΝΥΤ
  http://www.nytimes.com/2010/02/25/world/europe/25greece.html?hp

 13. perstikos avatar
  perstikos 24/02/2010 22:09:44

  Βρε Αλλενακι που βρίσκεις το χρόνο να γράψεις ολα αυτα τα κατεβατά τα οποία μόνο τυχαία δεν είναι? Δεν μας λες και εμας τις πηγές σου? Οπως και να εχει είναι τεκμηριωμένα, άψογα και μπράβο για τον χρόνο που διαθέτεις γι' αυτο το σκοπό και την πληροφόρηση.

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ perstikos 24/02/2010 22:34:28

   perstikos: xa xa xa είναι μετάφραση του άρθρου που έδωσε παραπάνω ο NTANTON και επειδή σήμερα είχε απεργία προτίμησα να κάνω κάτι χρησιμο και διαφωτιστικό, ίσως.

 14. ΝΤΑΝΤΟΝ avatar
  ΝΤΑΝΤΟΝ 24/02/2010 22:31:31

  ¨αλλενάκι¨ και πάλι συγχαρητήρια , ΟΜΩΣ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΠΙΣΤΥΣΩ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ σε μια παράγραφο του τρίτου μέρους της μετάφρασης σου ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ...

  Αναφέρεται στην άποψη και την λειτουργία ενός πρώην μετανάστη ¨Κρητίκαρου¨ και τώρα ¨Γερμανό-Έλληνα¨ με την οποία επιβεβαίωσα την θέση μου για το ¨Γενιτσαρικό φαινόμενο της Μετανάστευσης¨ , η οποία σε πολλές περιπτώσεις γεννά Γενίτσαρους για τις ¨δεύτερες πατρίδες¨ ( εύχομαι να μην διαβάσουν ορισμένοι πρωθυπουργοί στον Πλανήτη αυτό... ).

  Μου θύμισε όμως και εκείνο το ανέκδοτο που αναφέρεται σε συζήτηση μεταξύ δύο Κρητικών όπου, ο ένας εκ των δύο λέει στον άλλο σε απάντηση : ¨Πονάνε ρε τα Παλικάρια... ¨ ;

  Ειλικρινά με ενοχλεί όταν ακούω έναν άνθρωπο που κατάγεται από μια περιοχή που έγινε Ολοκαύτωμα στην Αντίσταση του ενάντια στον Γερμανικό ιμπεριαλισμό , που πολέμησε γενναία ενάντια σε υπέρτερη δύναμη μη λογαριάζοντας τις θυσίες , να ασχολείται με τον ¨εξαγωγικό πρωταθλητισμό της δεύτερης πατρίδας του ¨ και να υποστηρίζει το λάδωμα της ¨πρώτης του¨.

  Το φαινόμενο αυτό το σχολίασα χθες στην άλλη παρέμβαση μου (¨Τα Καυδιανά Δίκρανα του ΓΑΠ¨/ http://www.antinews.gr/?p=35183 )γράφοντας :

  "Τα Νέα ¨ΤΑΓΜΑΤΑ οικονομικής ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ¨- Σαν Νέοι Τσολάκογλου-Λογοθετόπουλοι και Ράλληδες θα μπορούσαν σήμερα να διοριστούν σαν ¨Gauleiter¨ ( Διοικητές-Έπαρχοι στο Κρατίδιο της Ακόμα-Ελλάδας )οι κ.κ. Γ-ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΑΚΗΣ – ΛΟΥΚΑΣ ΠΑΠΑΔΗΜΑΣ".

  Ο άλλος ¨Γερμανοέλληνας¨ Χ. Χριστοφοράκος παραμένει για ¨ειδικές επιχειρήσεις-αποστολές¨ , όπως οι παλαιοί κομάντος ¨Brandenburger” , αναφερόμενος σε δηλώσεις του ιδίου ( Χατζημαρκάκη ) στον ¨Flash" ( http://www.chatzimarkakis.gr ).

  Όποιος διαβάσει προσεκτικά το παρακάτω απόσπασμα από το άρθρο-ανάλυση του Werner Rügemer θα πρέπει να ζητήσει να μην τολμήσει η κυβέρνηση της ¨Ακόμα-Ελλάδας¨ να τον δεχτεί είτε σαν εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής , είτε σαν εκπρόσωπο της Γερμανίας για να ελέγξει την πορεία οικονομικής μας ¨εξυγίανσης¨ !

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
  -------------------------------

  ¨...τα επιχειρηματικά συγκροτήματα της Δύσης εξασφάλισαν εξασφάλισαν μεγάλες παραγγελίες προμηθειών και αναθέσεις έργων με την μέθοδο και την βοήθεια του χρηματισμού.

  ΕΔΩ ΚΑΙ 90 ΧΡΟΝΙΑ η SIEMENS κατέβαλε για λαδώματα στην Ελλάδα κάθε χρόνο 15 εκατομμύρια ευρώ. Για παράδειγμα πληρώθηκαν 85 εκατομμύρια σε στελέχη του ΟΤΕ ώστε να αναλάβει έργα αξίας πολλαπλάσιων εκατομμυρίων.

  Για να συμμετάσχει στο πρόγραμμα ασφαλείας της Ολυμπιάδας του 2004 στην Αθήνα η Siemens δωροδόκησε διάφορα Υπουργεία ( βλέπε ¨Sueddeutsche Zeitung” , 27.6.2005 ). Τα δύο κόμματα ΠΑΣΟΚ ( ¨σοσιαλιστικό¨ ) και Νέα Δημοκρατία ( ¨συντηρητικό¨ ) πρέπει να ελάμβαναν το 2 % του κόστους εκσυγχρονισμού στον τομέα τηλεφωνικών επικοινωνιών ( βλέπε “Spiegel” , τεύχος 28/2009 ). Τις ίδιες συνθήκες λειτουργίας είχε στο παρελθόν γνωστοποιήσει-καταγγείλει η Γαλλική βιομηχανία εξοπλισμών ¨Thales” ( βλέπε “Le Monde” , 27.9.2005 ).

  Οι πρακτικές αυτές ήταν σύνηθες φαινόμενο και στο Τραπεζιτικό σύστημα , αποτελούσαν κάτι σαν άτυπο ¨συμβατικό καθεστώς¨ για την αναγνώριση και παραχώρηση δανείων για την υλοποίηση –εκτέλεση των παραπάνω έργων και αναθέσεων.

  ACHTUNG - ACHTUNG ...στην συνέχεα
  ---------------------------------

  ¨...Την λειτουργία αυτή την επιβεβαίωσε και ένας άνθρωπος , ο οποίος θα πρέπει να γνωρίζει καλά τα πράγματα. Ο Γεώργιος Χατζημαρκάκης , Ευρωβουλευτής και μέλος του Προεδρείου του Φιλελεύθερου Κόμματος ( F.D.P. ) και παράλληλα Πρόεδρος της ¨Γερμανό-Ελληνικής Επιχειρηματικής Ένωσης¨.

  Διαφωνώντας με την κριτική στην Siemens είχε δηλώσει :

  ¨ Η πρακτική της αποτελούσε μια ρεαλιστική επιχειρηματική πολιτική ( ¨Unternehmerische Realpolitik” ) !

  Εάν θέλει η Γερμανία να παραμείνει παγκόσμιος πρωταθλητής στις εξαγωγές , τότε θα πρέπει να βγάλει από το πρόσωπο της τα διαφανή γυαλιά ηλίου ( ¨ Rosarote Brille” ) ¨ .

  Η δωροδοκία , ο χρηματισμός ( ¨Bestechung” ) θα πρέπει να επιτρέπεται και μάλιστα να επιδοτείται με το κίνητρο των φορολογικών ελαφρύνσεων-απαλλαγών ( βλέπε ¨Sueddeutsche Zeitung¨ , 15.12.2006 )...¨
  ---------------------------------------------------

  Ακροτελευταίο σχόλιο ¨Νταντόν¨ : JAWOHL MEIN FUEHRER - GRIECHENLAND KAPUTT !

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ ΝΤΑΝΤΟΝ 24/02/2010 22:40:28

   όπως είδες ΝΤΑΝΤΟΝ επιμελήθηκα "εξαιρετικά" τα σχετικά εδάφια και τα ανέδειξα...

  • anonymous avatar
   anonymous @ ΝΤΑΝΤΟΝ 24/02/2010 22:53:34

   ΝΤΑΝΤΟΝ,
   για τα σχόλιά σου εδώ τα σέβη μου αν και δεν είμαι αριστερός. Μας ενώνει όμως ένα πράγμα. Αν καταλυθεί το κράτος και μπούμε στο διεθνισμό, αυτό δε θα είναι προς το συμφέρον ούτε της εργατικής τάξης ούτε της αστικής τάξης. το εισόδημα των εργαζομένων θα συμπιεστεί στο επίπεδο του εισοδήματος των εργαζομένων στην Κίνα.

   επί της ουσίας δηλ. ο διεθνισμός δεν είναι πια προς το συμφέρον του κομμουνισμού.

   Αυτά που γράφεις για τις δωροδοκίες σου βεβαιώνω ότι έτσι ήταν μέχρι το 2006. Εξέπιπταν φορολογικά. Μετά άλλαξε το σύστημα.


   Για το Χατζημαρκάκη και το Χριστοφοράκο ειδικότερα.
   Ο Χατζημαρκάκης έχει παντρευτεί Γερμανίδα και είναι πλήρως αφελληνισμένος. Μιλάει Ελληνικά λόγω καταγωγής και αυτό είναι όλο. Άνθρωπος που έχει κάνει μεικτό γάμο εκτός Ελλάδας είναι χαμένος οριστικά για εμάς.

   Ο Χριστοφοράκος όμως ήταν παντρεμένος με Τουρκάλα. Η κουλτούρα του δεν ήταν Γερμανική. Άλλο ότι λόγω του πατέρα του, της Γερμανικής σχολής και των σπουδών του μετά βρήκε μια δουλειά στη Siemens και ανέβηκε. Του έκατσε βέβαια και πήρε την υπηκοότητα που τον γλίτωσε από τα χειρότερα.

  • man8os avatar
   man8os @ ΝΤΑΝΤΟΝ 24/02/2010 23:56:40

   Φιλε ανωνυμε, μην μιλας σαν τους εβραιους. Ελληνας γεννηθηκες, Ελληνας εισαι, ειτε το θες ειτε οχι.Ενας γαμος δεν σε κανει μη Ελληνα.

  • anonymous avatar
   anonymous @ ΝΤΑΝΤΟΝ 25/02/2010 01:37:59

   Οι Εβραίοι είναι σοφοί.

 15. KNWD avatar
  KNWD 02/03/2010 04:50:21

  @Φάκτορα

  Ο Ρουμελιώτης ντρέπεται να δώσει κανονικά το λινκ του άρθρου στη Jungewelt που μετέφρασε το Αλλενάκι;
  http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=136616

  Και μήπως τελικά έπρεπε να το είχες κάνει ποστ;

  • zonitis avatar
   zonitis @ KNWD 02/03/2010 08:48:34

   http://www.jungewelt.de/2010/02-24/021.php?sstr=Griechen

  • KNWD avatar
   KNWD @ KNWD 02/03/2010 13:24:36

   @zonitis

   Εννοώ ότι δημοσίευσε ένα μέρος του μεταφρασμένου άρθρου, γράφοντας στο τέλος "Ολο το άρθρο στο antinews.gr" χωρίς να δώσει το λινκ στο ακριβές σημείο που έγινε η μετάφραση

 16. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 02/03/2010 08:56:15

  Καλημέρα Φακτορ! Καλημέρα σε όλες τις συν-σχολιάστριες και συν-σχολιαστές. Φάκτορ τα άρθρα του ΝΤΑΝΤΟΝ νομίζω πρέπει να μπουν σε ξεχωριστή ενότητα στη μπάρα των μενού με επικεφαλίδα: ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ-ΕΞΑΡΤΗΣΗ-ΕΥΡΩΖΩΝΗ-ΑΠΟ ΤΟ '21 ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2010, διότι η σύγχρονη ΔΙΑΠΛΟΚΗ είναι υποενότητα αυτού.
  Αν δεν ήταν ο ΝΤΑΝΤΟΝ δεν θα τα μαθαίναμε αυτά.

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ αλλενάκι 02/03/2010 09:32:12

   Καλημέρα Αλλενάκι

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ αλλενάκι 02/03/2010 09:54:32

   καλημερα αγαπητέ Προφήτη

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.