04/10/2009 14:38
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πλήγμα στη ΔημοκρατίαΠρόκειται για μια σαφέστατη και εκβιαστική προσπάθεια δημιουργίας κλίματος.

Ενός κλίματος εκβιαστικής νίκης που προσπαθεί να επιβληθεί εκ των άνω.

Ενός κλίματος που βλάπτει κυρίως την Αριστερά μιας και από εκεί αντλεί αυτήν την ώρα το ΠΑΣΟΚ.

 Ένας  γενικευμένος μηχανισμός διαπλοκής που ξεκινά από τα ΜΜΕ και φτάνει στα blogs δημιουργούν ψυχολογία νικητή και θέλουν να σπρώξουν τους πελάτες-ψηφοφόρους  σε συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Δεν είναι απλά νοθεία.

 Σε κάθε περίπτωση το σύστημα αυτό έχει ένα σκοπό: να ποδηγετήσει το ψηφοφόρο και να τον πάρει από το χεράκι τις υπόλοιπες πέντε ώρες, για να ψηφίσει.

Είναι η γνωστή απάτη η τεχνική του marketing. Κυρίως του πολιτικού marketing.

Να διαφημίσει όσο μπορεί περισσότερο το προϊόν και  τη κρίσιμη ώρα, να απομονώσει τα υπόλοιπα, και να τον στείλει κατευθείαν στο ράφι της κατανάλωσης. Με τη ψευδαίσθηση της επιλογής και της δημοκρατίας. Με την «αφηγηματική μηχανή» να προσπαθεί να υποκαταστήσει την ορθολογική σκέψη, μιας μηχανής πολύ πιο αποτελεσματικής από όλα τα εργαλεία της ολοκληρωτικής κοινωνίας που φαντάστηκε ο Όργουελ. Αυτή η «νέα τάξη του marketing» δε κάνει τίποτε άλλο από το να παγιδεύει τη σκέψη, να βυθίζει τον άνθρωπο σε ένα εικονικό περιβάλλον και να του ενεργοποιεί εν τέλει τις ενορμήσεις για να πάει να ψηφίσει …τον πρώτο.

 Θ.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Edo avatar
  Edo 04/10/2009 15:00:56

  Το θέμα είναι πως θα συμπεριφερθεί η νεολαία. Κατ'αρχήν εάν θα πάει να ψηφίσει (για να δούμε τι ποσοστά αποχής θα χουμε!) και εφόσον πάει, που δεν το πολυβλέπω, τι θα ψηφίσει.

 2. yannis avatar
  yannis 04/10/2009 15:28:16

  Η τήρηση των νόμων που είναι η μόνη προστασία που μπορεί να έχει ο αδύναμος (ο δυνατός δεν θέλει νόμους) δεν εξαρτάται από το αν πως θα ψηφίσει η νεολαία. Το θέμα λοιπόν δεν είναι πώς θα συμπεριφερθεί η νεολαία αλλά πώς θα συμπεριφερθεί ο εισαγγελέας.

 3. Βανζέτι avatar
  Βανζέτι 04/10/2009 15:48:24

  Υπάρχει μεγάλη αποχή των νεοδημοκρατών...σας το λεέι ένας παραδοσιακός αριστερός

 4. aspa avatar
  aspa 06/10/2009 12:04:04

  Πως είπατε, ορίστε; Υπάρχει εκέι έξω μια απειλή που δεν ξέρουμε τι είναι, ούτε μπορουμε αν την περιγράψουμε, αλλά σίγουρα μας κάνει κακό;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.