#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
25/06/2011 10:50
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πιστεύουν ότι μπορούν ακόμα να κοροϊδεύουν τον κόσμο;
Αναλύσαμε προηγουμένως ορισμένες πλευρές των "μέτρων Βενιζέλου".

Όσον αφορά  τώρα στην ουσία των μέτρων:

Πρώτον, διαψεύστηκε  πανηγυρικά η κυβερνητική προπαγάνδα ότι τα μέτρα μας τα επιβάλλει η τρόικα.  Η αλήθεια είναι ότι η τρόϊκα θέτει στόχους και η κυβέρνηση αποφασίζει τον τρόπο επίτευξής τους. Ειδικά μάλιστα για τη περαιτέρω αύξηση των φόρων, είναι από καιρό και δημόσια διατυπωμένη η άποψη του κ. Τόμπσεν, ότι δεν χρειάζονται πρόσθετοι φόροι.

Δεύτερον, τα μέτρα του Μεσοπρόθεσμου,  κινούνται στην ίδια κατεύθυνση με τα προηγούμενα. Άρα θα έχουν και τα ίδια αποτελέσματα.

Τρίτον, θα προκαλέσουν περαιτέρω μείωση του διαθεσίμου εισοδήματος, άρα περιορισμό της ενεργού ζήτησης των νοικοκυριών γεγονός που θα ενισχύσει μια ήδη βαθιά ύφεση. Επομένως, είναι δημοσιονομικά αναποτελεσματικά.

Τέταρτον,  πλήττονται πάλι τα μεσαία στρώματα. Πληρώνουν  οι ίδιοι και οι ίδιοι!  Από την άποψη αυτή  είναι  κοινωνικά άδικα και θα αποδυναμώσουν ακόμα παραπάνω τον κοινωνικό ιστό.

Πέμπτον, κανένα από τα μέτρα αυτά δεν αντιμετωπίζει το μείζον, που είναι η φοροδιαφυγή.  Ισα-ίσα μάλιστα μπορεί και να την εκθρέψει!

Βέβαια θα…… πληρώσουν κάτι παραπάνω οι βουλευτές και οι πολιτικοί υπάλληλοι! Εδώ ακριβώς βρίσκεται η διαφορά Βενιζέλου – Παπακωνσταντίνου. Αν το μέτρο ανακοίνωνε ο δεύτερος, θα ήταν αστείο. Τώρα που το ανακοίνωσε ο κ. Βενιζέλος είναι μια προσπάθεια «δικαιότερης κατανομής των φορολογικών βαρών»!.

 

Καλά τι πιστεύουν,όμως ; Ότι με κολπάκια με τη φορολόγηση των πολιτικών προσώπων θα  διώξουν τον κόσμο από τις πλατείες; Για τόσο ηλίθιους έχουν τους πολίτες που βλέπουν να γίνονται και πάλι τα υποζύγια του φορολογικού συστήματος ενώ άλλοι κάνουν και θα συνεχίσουν να κάνουν πάρτι με τα λεφτά του δημοσίου. Ο

εφαρμοστικός προβλέπει φορολόγηση με συντελεστή 5% στο συνολικό καθαρό εισόδημα  του Προέδρου της Δημοκρατίας, του Προέδρου και των Αντιπροέδρων της Βουλής, των  Βουλευτών, του Προέδρου και των Αντιπροέδρων της Κυβέρνησης, των Υπουργών, των Αναπληρωτών Υπουργών και Υφυπουργών, των Γενικών και Ειδικών Γραμματέων

Υπουργείων, των 40Γενικών Γραμματέων των Αποκεντρωμένων διοικήσεων, των  Περιφερειαρχών και των δημάρχων.

Μήπως ο φόρος καλύπτει και τα «μαύρα» που παίρνουν οι περισσότεροι από αυτούς; Ή μήπως μπορεί να μας πει κανείς αν θα συνεχίσουν να έχουν τους προκλητικούς μισθούς, τα μπόνους, τα δωρεάν αυτοκίνητα, τα κινητά, τους υπαλλήλους να τους κάνουν τεμενάδες, τα δωρεάν γεύματα όπου πάνε;

Θα μας αποκαλύψουν άραγε πως οι περισσότεροι μπαίνουν μπατίρηδες στην πολιτική και βγαίνουν με τεράστια περιουσία;

Ας τα αφήσει λοιπόν τα κόλπα η κυβέρνηση. Αν ήθελε να δείξει ότι υπάρχει

φορολογική δικαιοσύνη θα έπιανε τους φοροφυγάδες ή ακόμη θα έκοψε τη βουλευτική αποζημίωση. Έτσι για να μπορέσει κι ο κόσμος που ξενυχτά στο Σύνταγμα να πει ότι υπάρχει και φιλότιμο.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. man8os avatar
  man8os 25/06/2011 11:46:16

  Ασχετο σχολιο αλλα σημαντικο.
  Τριτη Τεταρτη για Συνταγμα αναμενεται καλος καιρος, λιγα συννεφα ισως, αρκετος αερας και θερμοκρασιες 28-30 βαθμους το πολυ μεγιστες.

 2. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 25/06/2011 11:51:52

  Εγώ αγαπητέ Φάκτορα θα συνεχίσω να φωνάζω και να είμαι ...γραφικός:

  Κανένα νέο μέτρο δεν θα χρειαζόταν και καμία αύξηση της φορολογίας (άμεσης και έμμεσης) αν κόβονταν οι επιχορηγήσεις και οι μεταβιβαστικές πληρωμές κατά 50% και του χρόνου φτιάχναμε ξεκινώντας από τώρα προϋπολογισμό μηδενικής βάσεως.

  Οι Πρόεδροι τα ΔΣ τα έξοδα παράστασης οι αποζημιώσεις συμβουλίων οι γραμματείς κλπ κλπ των ΜΚΟ ΑΕ ΝΠΙΔ και άλλων παραμάγαζων που έχουν στηθεί στο κράτος και τοποθετούνται οι άριστοι των αρεστών είναι η μεγαλύτερη πληγή. Οχι μόνο για τις αμοιβές τους αλλά και για τις "δουλειές" που δημιουργούν.

  Κανένα νέο μέτρο δεν θα χρειαζόταν αν δεν γινόταν μια απλή διασταύρωση Ε1 και Ε9 με καταθέσεις και ακίνητα, ούτε τεκμήρια ούτε τίποτα. Αν καταργούσαμε και τις αποδείξεις αλλά είχαμε την έκδοση ονομαστικών παραστατικών με αναγραφή ΑΦΜ κάθε πελάτη θα πέθαινε η φοροδιαφυγή.

  Καμία ενίσχυση από την ΕΕ δεν θα χρειαζόταν αν μειωνόταν οι ασφαλιστικές εισφορές στο 25% με μια αύξηση 5% στους καθαρούς μισθούς. Θα είχαμε 20% μεγαλύτερη κατανάλωση , περισσότερους ΦΜΥ περισσότερο ΦΠΑ χωρίς να αυξάνουμε συντελεστές κάθε τρίμηνο.

  Καμία εξαγγελία δεν θα χρειαζόταν για οικονομία στο Δημόσιο αν είχαμε μηχανογράφηση ...φανταστείτε ασφαλισμένος ιατρός φαρμακείο ταμείο να ήταν on line εμείς έχουμε κάθε κατσικοχώρι για το στοίχημα του ΟΠΑΠ ...οι επιλογές των κυβερνήσεών μας

  Αλλά κανένα κόμμα εξουσίας δεν το θέλει γιατί κάπου πρέπει να βολεύονται οι συνδικαλιστές, οι δημοσιογράφοι και τα στελέχη του.Και όλοι αυτοί πρέπει να ..."αμείβονται".

  Τώρα όσο αφορά το φορολογικό και τις νομοτεχνικές του παρεξηγήσεις μια από τα ίδια: μισθωτοί συνταξιούχοι και αν υπάρχει κανένας έντιμος πλην χαζός ιδιώτης (χαζός γιατί πλέον όταν έχεις να κάνεις με κλέφτες και ψεύτες μόνο χαζοί είναι έντιμοι) θα πληρώσουν για μισθούς συντάξεις ακίνητα και ΙΧ .
  Επειδή οι εκλεκτοί των κομμάτων των ΔΙΒΕΤ και των ΔΕΤΕ δεν μπορούν να πιάσουν τη φοροδιαφυγή.
  Επειδή τα κόμματα δεν θέλουν να πιάσουν τη φοροδιαφυγή για να μην ενοχλήσουν τις τσέπες τους τις χορηγίες τους τα αφεντικά τους και του φίλους τους.
  Για άλλη μια φορά απλά βυθίζουν την κοινωνία στην ανεργία στην ανέχεια και στην ύφεση παίρνοντας ίδια μέτρα, όπως του 2010, που απέτυχαν παταγωδώς.
  Ο επιθανάτιος ρόγχος της χώρας είναι η βοή της πλατείας που αργά ή γρήγορα θα γίνει οργή και θα παρασύρει όλο το οικοδόμημα της φαυλότητας, της μεταπολίτευσης όπως βαυκαλιζόμαστε να το αποκαλούμε το έκτρωμα που έχει οικοδομηθεί και κατασπαράζει τους πολίτες.
  Δυστυχώς δεν υπάρχει επιλογή για διάλογο και συναίνεση και ευγένειες: είμαστε ή αυτοί ή εμείς.
  Και η επόμενη Κυβέρνηση όποια και να είναι μία πρέπει να είναι η πρώτη της δουλειά να γεμίσει τις φυλακές με πολιτικούς και διαχειριστές διαφορετικά θα συντριβεί και αυτή.
  Δεν μπορούμε να μιλάμε για πολιτικό πολιτισμό και συναινέσεις με ανάλγητους κλέφτες και ψεύτες.

  ΥΓ

  ...ας ελέγξουν τα δις που έφυγαν έξω τα 2 τελευταία χρόνια φορολογικά (πόθεν και έσχες) ...αλλά θα ενοχληθούν οι τραπεζίτες μας και οι φίλοι καταθέτες μας ....
  ...ας κατασχέσουν ως προϊόν εγκλήματος καταθέσεις και περιουσία όσων εμπλέκονταν στους στημένους αγώνες ...

  και θα είχαμε τα διπλάσια έσοδα άμεσα σε σχέση με όσα προϋπολογίζουν και δεν θα εισπράξουν με το νομοσχέδιο που έχει ...νομοτεχνικές παρεξηγήσεις.

  Το μέλλον μας ( το δικό μας των παιδιών μας της χώρας μας) είναι στα χέρια ανθρώπων που δεν μπορούν να συντάξουν μια παράγραφο χωρίς ....παρεξηγήσεις και υπάρχουν χαχόλοι που ευελπιστούν ότι θα το εφαρμόσουν και θα αποδώσει κιόλας...

  • Φακ Κωστας avatar
   Φακ Κωστας @ Ο Ιθαγενής 25/06/2011 19:49:09

   Απόλυτος και σωστός...

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ Φακ Κωστας 25/06/2011 22:50:01

    Πώς και δεν ζητάς απολύσεις ΔΥ, Κώστα;

 3. ορτικι ορτικαδ avatar
  ορτικι ορτικαδ 25/06/2011 11:58:33

  το κρατος χρειαζεται εσοδα αλλα ειμαστε σε υφεση και αρα δεν μπορουμε να υποστουμε φορος οχι γιατι θελουμε να φοροδιαφευγουμε αλλα γιατι δεν υπαρχουν...σε αντιθεση με τους νομιμως φοροδιαφυγαδες με τα κεφαλαια που τα βγαζουν στην ελβετια...η σωστη φορολογηση ειναι αναγκαια...κ σε αυτους που δεν μπορουν να τους ελαφρηνουν με μικροτερη καταβολη ποσων...ας αξιοποιησουμε επιτελους τον πλουτο της ελλαδας κ θα εχουμε και εσοδα κ δυναμη...να φυγει η τροικα και το δντ γιατι εμεις δεν ξεπουλαμε αλλα πολεμαμε καθε μερα για να διορθωθουν τα πραγματα...

  • Δημήτριος Κοκκαλάκης avatar
   Δημήτριος Κοκκαλάκης @ ορτικι ορτικαδ 25/06/2011 13:06:06

   Καλά τα λέει το άρθρο!

 4. Enzo avatar
  Enzo 25/06/2011 12:13:46

  Στην Ιταλία έρχεται νέο φορολογικό για μείωση των φόρων για να βοηθηθεί την ανάπτυξη της οικονομίας, εμείς πως μπλεξαμε με τούτα εδω τα ζώα;

  • Εγώ avatar
   Εγώ @ Enzo 25/06/2011 13:12:41

   Και τα ελληνικά ΜΜΕ μετά λένε «κακό» τον Μπερλουσκόνι που μειώνει του φόρους και «κάλους» τους σοσια-ληστές του Πασοκ που μας πηδάνε κάθε χρόνο στην φορολογία.

   Αφού οι έλληνες ψηφίζουν αυτούς που τους πηδάνε καλά να πάθουν. Το θέμα είναι ότι και οι Ιταλοί θα την πατήσουν με τους σοσιαλδημοκράτες εκεί και μετά θα κλαίνε…

 5. NIK THE GR avatar
  NIK THE GR 25/06/2011 12:27:31

  Ολο το σκηνικο ειναι γιατι αυτα τα εσωτερικα και εξωτερικα ανδρεικελα φοβουνται την σκεψη και το γενος καθε ελληνικου.
  Τα τυπωμενα χαρτια και τα οικονομικα τερτιπια και θεωριες αυτον τον ΑΝΣΚ εχουνε.Οι πλατειες φαινεται οτι τους τρομαζουνε,η ελευθερη γνωμη γιαυτους ειναι καταρα,οι ζυμωσεις δεν μπορουν να γινουν στο πλαστικοποιημενο μυαλο τους.
  Τωρα ολοι ξερετε τι πρεπει να γινει!!

 6. ΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΝΤΙΝΟΣ 25/06/2011 12:54:31

  IΘΑΓΕΝΗ , ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟ ...ΒΡΕΙΣ!
  ΣΕ ΛΙΓΟ Η ΟΡΓΗ ΘΑ ΞΕΣΠΑΣΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ, ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΩΦΕΛΗΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ. ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΩ ΖΗΣΕΙ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΑΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩ ΟΤΙ Η ΑΦΑΙΜΑΞΗ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙΣ ΠΛΗΡΟΥΣ ΕΞΑΝΤΛΗΣΕΩΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΘΑ ΤΟΝ ..ΔΙΑΣΩΣΟΥΝ ΑΦΟΥ ΠΛΕΟΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑ ΠΤΩΜΑ. ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΟΣΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ (ΟΧΙ ΜΕ ΠΑΡΑΚΑΛΙΑ) ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΙΑΣΩΘΟΥΜΕ ΕΧΟΝΤΑΣ ΛΙΓΗ ΨΥΧΗ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΟ ΑΔΩΡΟ!!!!

 7. ΙΩΝΑΣ avatar
  ΙΩΝΑΣ 25/06/2011 14:03:10

  Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι αυτή Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ θα μείνει ατιμώρητη. Πρέπει να τους αφαιρεθεί κάθε δυνατότητα δραπέτευσης από την χώρα και να δικαστούν. Δεν με ενδιαφέρει αν θα τους δικάσει λαικό δικαστήριο του βουνού, ή έκτακτο στρατοδικείο. Πρέπει να δικαστούν για εσχάτη προδοσία και τουλάχιστον, οι ανάλγητοι ιθύνοντες νόες, Νεοτσολάκογλου, να εκτελεστούν. Κάθαρσις - Νέμεσις.

 8. Enzo avatar
  Enzo 25/06/2011 14:58:17

  Χτες είχα μια συνομιλία απο Ιταλία μεριά , όλοι γνωριΖουμε μου έλεγαν ότι γαπ έχει τελειώσει, ναι αλλα προσέχτε μην σας φύγει ο συλβιο τους είπα, την κατσατε την βάρκα μετα

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.