01/07/2011 10:18
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πιο σκληρά τα μέτρα στον εφαρμοστικό

Απίστευτη αναλγησία από το υπουργείο Οικονομικών καθώς τα μέτρα που προβλέπονται στον εφαρμοστικό είναι ακόμη πιο σκληρά απ’ ότι είχε υποσχεθεί ότι θα διορθώσει ο κ. Βενιζέλος.

Ειδικά για όσους έχουν «μπλοκάκια» έρχεται χαράτσι 300 ευρώ για φέτος και 500 ευρώ για τους χρόνου σε όσους κατοικούν σε πάλεις πάνω από 200.000 κατοίκους. Αν και αρχικά είχε ειπωθεί ότι θα εξαιρεθούν όσοι μισθωτοί έχουν και δελτίο παροχής υπηρεσιών τελικά αποφασίστηκε να πληρώσουν το τέλος επιτηδεύματος όλοι ανεξαιρέτως εκτός από όσους έχουν ανοίξει επάγγελμα την τελευταία 5ετία.

Μάλιστα όσοι έχουν εισοδήματα πάνω από 12.000 ευρώ θα πληρώνουν μέχρι και το 2015 και την έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης που υπολογίζεται με συντελεστές 1% - 4% στο συνολικό τους εισόδημα.

Από το ετήσιο ειδικό τέλος επιτηδεύματος εξαιρούνται μόνο:

Ελεύθεροι επαγγελματίες και ατομικές εμπορικές επιχειρήσεις για τα πρώτα 5 έτη άσκησης της δραστηριότητας. Οι εμπορικές επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες σε χωριά με πληθυσμό έως 500 κατοίκους και νησιά κάτω από 3.100 κατοίκους εκτός εάν πρόκειται για τουριστικούς τόπους. Επιτηδευματίες που βρίσκονται 3 χρόνια πριν τη συνταξιοδότησής τους (ως έτος συνταξιοδότησης νοείται το 65ο έτος της ηλικίας).

Αυτό σημαίνει ότι ακόμη και ανενεργό μπλοκάκι να έχει κάποιος, να μην κόβει αποδείξεις αλλά να το έχει σπίτι, θα πληρώσει το 300άρι.

Τι είπε υπηρεσιακός παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών όταν του τόνισαν την αδικία; «Τι να κάνουμε θα υπάρξουν 200.000 αδικίες αλλά δε μπορούμε να κάνουμε αλλιώς.

Από την άλλη, αυξήθηκε το αφορολόγητο σε όσους έχουν παιδιά αλλά οι αδικίες κι εκεί είναι μεγάλες. Έτσι, σύμφωνα με τις αλλαγές που έγιναν το αφορολόγητο όριο ορίζεται:

- στα 8.000 ευρώ για τους άγαμους φορολογούμενους και όσους δεν έχουν παιδιά και οδηγεί σε επιβάρυνσή τους κατά 400 ευρώ ετησίως.

- στα 10.000 ευρώ εάν ο φορολογούμενος έχει ένα τέκνο ενώ με βάση την φορολογική κλίμακα του 2010 το αφορολόγητο όριο ήταν 13.500 ευρώ. Από τη μείωση αυτή ο φορολογούμενος με ένα παιδί επιβαρύνεται με επιπλέον φόρο 470 ευρώ, δηλαδή περισσότερο από τον άγαμο

- στα 12.000 ευρώ εάν έχει δυο παιδιά (ενώ ήταν 15.000 ευρώ). Με βάση αυτή τη μείωση ο φορολογούμενος με δυο παιδιά επιβαρύνεται με 540 ευρώ επιπλέον φόρο εισοδήματος ετησίως.

- στα 20.500 ευρώ για όσους έχουν τρία παιδιά (ενώ ήταν 23.500 ευρώ). Για τους τρίτεκνους προκύπτει επιπλέον φόρος εισοδήματος 750 ευρώ ετησίως.

- για καθένα από το τέταρτο παιδί και τα επόμενα το αφορολόγητο όριο αυξάνεται κατά 2.500 ευρώ. ΄Ετσι, ο φορολογούμενος με τέσσερα παιδιά καρπώνεται αφορολόγητο όριο 23.000 ευρώ ενώ με τη φορολογική κλίμακα του 2010 το αφορολόγητο όριο εισοδήματός  τους διαμορφωνόταν στα 25.500 ευρώ. Ο πολύτεκνος με τέσσερα παιδιά επιβαρύνεται με 650 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 01/07/2011 11:21:49

  Ποια μετρα??
  Τα Ξεπουληματικα Αρθρα τι ειναι??
  Η Παραβιαση των Προσωπικων Τραπεζικων Δεδομενων τι ειναι??
  Η δια νομου ! ακυρωση της Αρχης Προστασιας Προσωπικων Δεδομενων, τι ειναι??

  Η απιστευτη κουβεντα του Μπεννυ χτες μεσα στο Κοινοβουλιο " να περασουμε στο ηλεκτρονικο χρημα για να παταξουμε τη φοροδιαφυγη" τι ειναι ??

  Ο Εφαρμοστικος ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΡΑΞΕΙΣ !!!! συν πλην.
  Ειναι για συν ΓΥΨΟ-Μεγαλο Δανειστη Αδερφο !

  Οι πραξεις ειναι για τον Αυτια ! και τους λοιπους ασχετους και πωλητες της Πρασινης ΣΤΑΧΤΗΣ. ( και δεν ειναι μονο τα ΜΜΕ.. ειναι και οι μουτζωμενοι )

  ΠΠ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.