#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
25/10/2011 18:34
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πιο κοντά από ποτέ στο “πιστωτικό γεγονός”(Ανανεωμένο). Τα πάντα είναι στον αέρα, όχι μόνο η Ελλάδα αλλά και η Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτό είναι το συμπέρασμα της αναβολής του Ecofin και οι φήμες ακόμη και για αναβολή της Συνόδου Κορυφής της Τετάρτης.

Την στιγμή που η γερμανική Καγκελαρία διαρρέει ότι έχει ήδη ληφθεί απόφαση για κούρεμα 60%, άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι το  Ecofin αναβλήθηκε επειδή οι ηγέτες των 17 δεν συμφωνούν στο επίπεδο του κουρέματος.  Αξιωματούχοι της ΕΕ δήλωσαν στο Reuters ότι «οι Ευρωπαίοι ηγέτες ίσως να μην είναι έτοιμοι να ανακοινώσουν το ακριβές ύψος του κουρέματος για τους κατόχους ελληνικού χρέους - αναμένεται μεταξύ 50%-60%».

«Ίσως να υποδηλώσουν το επιθυμητό επίπεδο (του κουρέματος) ανακοινώνοντας το ύψος της βοήθειας που θα λάβει η Ελλάδα από τον κρατικό τομέα και τον στόχο για το ύψος του Δημοσίου χρέους ως ποσοστού του ΑΕΠ το 2020» είπε ένας αξιωματούχος.

Παράλληλα, υπάρχουν αμφιβολίες ότι υπάρχει τελική συμφωνία που να περιλαμβάνει ξεκάθαρα ποσά για το ύψος της επανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και της μόχλευσης του ταμείου διάσωσης EFSF.

«Οι συζητήσεις με τους ιδιώτες επενδυτές είναι πολύ δύσκολες, και το θέμα της μείωσης του ελληνικού χρέους θα μπορούσε να αποτελέσει ένα από τα πιο δύσκολα σημεία της συνόδου» σημείωσε ένας από τους αξιωματούχους.

Στο ίδιο κλίμα, οι New York Times ανέφεραν πως οι 17 χώρες της Ευρωζώνης δεν έχουν καταλήξει ακόμη σε οριστική συμφωνία για τις λεπτομέρειες δύο σημειών-κλειδιών του συνολικού πακέτου: τη μείωση του χρέους της Ελλάδας και την ενίσχυση του «οπλοστασίου» του προσωρινού Ταμείου διάσωσης (EFSF). Μία από τις πηγές ανέφερε επίσης πως η Ευρωζώνη περιμένει ακόμη την ανάληψη συγκεκριμένης δράσης από την Ιταλία ώστε να ελέγξει τα χρέη της.

Διπλωματική πηγή ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η απόφαση για την ματαίωση της συνεδρίασης του Ecofin προκαλεί εκνευρισμό στις δέκα χώρες της ΕΕ που δεν ανήκουν στην ευρωζώνη και αισθάνονται αποκλεισμένες από τη λήψη σημαντικών αποφάσεων για την κρίση χρέους.

Αλλά, δεν είναι μόνο το ελληνικό κούρεμα η αιτία της αναποφασιστικότητας. Είναι άλλα μεγάλα ευρωπαϊκά ζητήματα που θέτουν εν αμφιβόλω ακόμη και την ευρωπαϊκή συνοχή. Ως αποτέλεσμα αυτών να βρίσκεται στον αέρα η Ελλάδα καθώς κινδυνεύει να χρεοκοπήσει προτού ακόμη προλάβουν να δώσουν λύση οι ξένοι.

Οι δραματικές εξελίξεις στην Ιταλία είναι ένα θέμα που καλούνται να λύσουν οι Ευρωπαίοι αν γίνει ποτέ η Σύνοδος, και αυτές ίσως ήταν και η αιτία αναβολής του Εκοφίν. Η ιταλική κυβέρνηση παραπαίει και μπορεί ακόμη και σήμερα να πέσει ο Μπερλουσκόνι, την ίδια ώρα που η οικονομία βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού και κοντά σε Μνημόνιο.

Στη Βρετανία δεκάδες Συντηρητικοί βουλευτές πήγαν κόντρα στο κόμμα τους και αποδοκίμασαν τον Ντ. Κάμερον, ενώ σχεδόν το 50% των Βρετανών, σύμφωνα με δημοσκόπηση, θέλει να βγει η χώρα από την ΕΕ.

Μαζί μ’ όλα αυτά υπάρχει και η σκληρή κόντρα Γερμανίας και Γαλλίας για το ρόλο του EFSF και το πακέτο που θα έχει στη διάθεσή του.

Όλα αυτά μετατρέπουν σε θρίλερ ακόμη και την υλοποίηση της Συνόδου που υποτίθεται ότι θα έδινε οριστική λύση στο ευρωπαϊκό πρόβλημα.

Η Ελλάδα βρίσκεται στη δίνη του κυκλώνα και σε περίπτωση που παραταθεί η αβεβαιότητα στην Ευρώπη ή διαλυθούν τα πάντα, τότε είναι πιο κοντά σε πιστωτικό γεγονός, σε ανεξέλεγκτη χρεοκοπία δηλαδή.

Όσο για το αναβληθέν Ecofin, είναι σίγουρο ότι δε θα μπορούσε να προσφέρει τίποτε αυτή την περίοδο όπου τα πάντα στην Ευρώπη είναι στον αέρα και όλοι είναι εναντίον όλων.

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΣΤ. avatar
  ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΣΤ. 25/10/2011 18:42:59

  Η ΕΥΡΩΠΗ ΟΣΟ ΠΟΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ.ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΥΣΟΥΝ ΚΑΘΕ ΕΝΟΙΑ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.

 2. Nikos Draxma avatar
  Nikos Draxma 25/10/2011 18:59:32

  Απεναντιας ειναι προς το συμφερον των εθνικων κρατων η διαλυση της ευρωζωνης , οι ρομπαιδες και λοιποι ονειρευωνται παγκοσμια και οικονομικη διακυβερνηση μεσα στο ευρω
  Στα τσακιδια να πανε αυτοι και το ευρω τους

 3. st.takis avatar
  st.takis 25/10/2011 19:00:40

  ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ ΓΑΠ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩ...

 4. Γιάννης Φαίλτωρ avatar
  Γιάννης Φαίλτωρ 25/10/2011 19:13:47

  Αν θυμάμαι καλά, την αποδυνάμωση του Ευρώ την ήθελαν ανέκαθεν οι Αμερικανοί.
  Αν θυμάμαι καλά, ο Παπανδρέου είναι ο άνθρωπός τους στην Ευρώπη.
  Αν θυμάμαι καλά, η Ελλάδα ήταν ο δούρειος ίππος για την εισχώρηση του ΔΝΤ στις ευρωπαϊκές υποθέσεις.
  Αν θυμάμαι καλά οι Αμερικανοί δε θέλουν ελληνική χρεοκοπία.
  Αν θυμάμαι καλά, πρέπει να έχουν ξεκινήσει διαδικασίες για την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων στην ευρύτερη ανατολική Μεσόγειο, υπό την αιγίδα των Αμερικανών.
  Αν δεν απατώμαι, η περίφημη Αραβική άνοιξη (Αίγυπτος, Λιβύη κλπ), δεν είναι τίποτε άλλο από τη γεωπολιτική διευθέτηση ώστε τα αποθέματα υδρογονανθράκων να μπορέσουν να εξορυχθούν και να διακινηθούν με ασφάλεια.
  Αν δεν απατώμαι, δεν υπάρχει κάποια αντίδραση στις συνομιλίες με Κινέζους επιχειρηματίες από αμερικανικής πλευράς. Αν πιστέψω της φήμες, οι Γερμανοί δεν είναι μέσα στη μοιρασιά των πηγών ενέργειας.

  Παράξενο πάζλ. Και δεν είμαι και ο Κίπλινγκ

  • andreas avatar
   andreas @ Γιάννης Φαίλτωρ 25/10/2011 19:23:01

   Εισαι πολυ μπροστα και θα μεινω και γω στο οτι οι Αμερικανοι δεν θελουν με τιποτα χρεοκωπια της Ελλαδος,βεβαια το θεμα ειναι αν θα τα καταφερουν οπως τις αλλες φορες.

  • StarPowerNone avatar
   StarPowerNone @ Γιάννης Φαίλτωρ 25/10/2011 20:01:40

   Ο Παπανδρέου ΔΕΝ είναι ο άνθρωπος των Αμερικανών στην Ευρώπη. Έχουν πολλούς ‘ανθρώπους’ οι Αμερικανοί στην Ευρώπη, πολλοί πιο σημαντικούς από τον ΓΑΠ. Μην ξεχνάς ότι έχουν ακόμη στρατεύματα στην Γερμανία… Έχουν και ένα ολόκληρο ΝΑΤΟ, μ’ όλους τους μηχανισμούς του και τα παρακλάδια του…
   Ακόμη και στην Ελλάδα διαθέτουν πολλούς και πολλές ‘Παπανδρέου’, μάλιστα και εκεί που δεν το περιμένεις. Δεν γίνεσαι υπερδύναμη μ’ ένα Παπανδρέου και μάλιστα ΓΑΠ.
   Αλλά, δεν τα πάνε καθόλου καλά και οι ίδιοι οι Αμερικανοί… ας μην το ξεχνάμε αυτό.
   Τα πράγματα είναι όντως πολύ περίπλοκα και σύνθετα και μπορούν να ενεργοποιηθούν πολλά ΑΝ, αλλά δεν βοηθάει στην κατάσταση που είμαστε. Ας προσπαθήσουμε, όσο καλύτερα γίνεται να σταθούμε στα πόδια μας και να σκεφθούμε καθαρά.
   Όσο για τα ΑΝ του Κίπλιγκ, για να σε ευθυμήσω λίγο να σου θυμίσω και το ΑΝ που αναστέναξε η Βασίλισσα: «Balls», said the Queen, «IF I had them, I would be King.»

  • Ιαπετός avatar
   Ιαπετός @ Γιάννης Φαίλτωρ 25/10/2011 20:20:46

   Οι Αμερικάνοι (ποιοί Αμερικάνοι; γιατί υπάρχουν καί οι άλλοι Αμερικάνοι) θέλουν ένα αποδυναμωμένο ευρώ, κολαούζο τού δολαρίου, νά τό ακολουθεί κατά πόδας στήν κατρακύλα του.
   Ο Παπανδρέου είναι ο άνθρωπός τους στην Ευρώπη. Οι Γερμανοί τού κρεμάσανε καί ένα βραβείο στόν λαιμό.
   Η Ελλάδα ήταν ο δούρειος ίππος για την εισχώρηση του ΔΝΤ στις ευρωπαϊκές υποθέσεις. Συγχρόνως δέ καί η προϋπόθεση πού έθεσε η Γερμανία τής Άντζελας γιά νά δοθούν οι πρώτες δόσεις (μνημόνιο χωρίς ΔΝΤ ήταν αδιανόητο γιά τήν Γερμανία).
   Οι Αμερικανοί δε θέλουν ελληνική χρεοκοπία, αλλά όλος ο αγγλοσαξωνικός τύπος καί οι οικονομολόγοι του επιμένουν ότι η Ελλάδα πρέπει νά πτωχεύσει (γιά τό καλό της) καί πολλοί επιμένουν νά εγκαταλείψει τήν ευρωζώνη (γιά τό καλό τους).
   Έχουν ξεκινήσει διαδικασίες για την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων στην ευρύτερη ανατολική Μεσόγειο, υπό την αιγίδα των Αμερικανών. Έχουμε καί τήν πρώτη επίσκεψη γερμανού καγκελάριου στήν Κύπρο, μέ δηλώσεις πού εξοργίζουν τόν Ερντογάν.
   Η περίφημη Αραβική άνοιξη (Αίγυπτος, Λιβύη κλπ), δεν είναι τίποτε άλλο από τη γεωπολιτική διευθέτηση ώστε τα αποθέματα υδρογονανθράκων να μπορέσουν να εξορυχθούν και να διακινηθούν με ασφάλεια. Οι Γερμανοί αρνούνται τήν συμμετοχή τους στήν στρατιωτική επιδρομή τού ΝΑΤΟ καί στήν ψηφοφορία τού ΣΑ τού ΟΗΕ γιά τήν No fly Zone (σύγχρονος όρος στρατιωτικής επέμβασης) απέχουν μέ Κίνα καί Ρωσία.
   Δέν υπάρχει κάποια αντίδραση στις συνομιλίες με Κινέζους επιχειρηματίες από αμερικανικής πλευράς. Οι Γερμανοί έστειλαν τόν κίτρινο αντικαγκελάριο νά σιγουρέψει ότι δέν θά δοθούν στρατηγικής σημασίας υποδομές στούς Κινέζους. Ακόμα καί γιά τίς απατούμενες αποκρατικοποιήσεις βάζουν νερό στό κρασί τους καί τίς τρενάρουν, αρκεί νά μήν μπούν ξένοι (μή ευρωπαίοι/γερμανοί) στό παιχνίδι.
   Οι Γερμανοί δεν είναι μέσα στη μοιρασιά των πηγών ενέργειας. Έτσι φαίνεται μέ μιά πρώτη ματιά. Στήν πραγματικότητα μετέχουν μέσω τού Ισραήλ.
   Καί συμπληρώνω. Ριζικό κούρεμα τού ελληνικού χρέους θέτει ώς προϋπόθεση τό ΔΝΤ καί οι Γερμανοί.
   Παράξενο πάζλ. Και δεν είμαι και ο Κίπλινγκ
   Ούτε καί εγώ.

  • Πέτρος avatar
   Πέτρος @ Γιάννης Φαίλτωρ 25/10/2011 20:29:37

   Συμφωνω 100% και προσθετω:
   Θα αφησουν οι Αμερικανοι να πουληθει πετρελαιο σε ευρω?
   Θα ανεχθουν οι Αμερικανοι τους Γερμανους στα ποδια τους σε μια χωρα που φυσιολογικα ελεγχουν τοσες δεκαετιες?
   Μη ξεχναμε, γιατι συνεχεια το ξεχναμε, οτι το διεθνες σκακι καθοριζει τα πραγματα και οχι η συμπεριφορα του καθε τυχαιου πολιτικου η πολιτικων, και στη προκειμενη περιπτωση το εργο εχει πετρελαια, Τουρκια, Ισραηλ, Κρητη, γεωπολιτικη στεφανη και πιθανοτατα κι αλλα που δε γνωριζουμε. Ωρες ωρες σκεφτομαι οτι οι συζητησεις εδω μεσα προσφερουν ελαχιστα περισσοτερο απο τις ποδοσφαιρικες. Ας κυλησουν τα πραγματα κι ας παμε με το ποταμι γιατι οταν κουνιομαστε βρισκουμε το μπελα μας... Υπαρχουν δυναμεις στις οποιες απλα δε μπορουμε να παμε κοντρα.

  • Komis Montechristo avatar
   Komis Montechristo @ Γιάννης Φαίλτωρ 25/10/2011 21:05:01

   Υπερθεματίζω σε όλα.Εκτός από το τέταρτο.Δίνω μια διαφορετική ερμηνεία.Ναι,πράγματι οι Αμερικανοί δεν θέλουν ελληνική χρεωκοπία.Αλλά ποιοι Αμερικανοί;Οι περί του Ομπάμα φυσικά.Έχουν τον άνθρωπό τους εδώ ως πρωθυπουργό,που εξυπηρετεί ΤΕΛΕΙΑ τα συμφέροντά τους,ΠΡΟΣ το ΠΑΡΟΝ.Εξάλλου,σ'ένα χρόνο από τώρα,έχουμε προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ και ο Ομπάμα θέλει να είναι απερίσπαστος για να επιχειρήσει να ξανακερδίσει δεύτερη θητεία.Κάποιοι άλλοι,ΙΣΩΣ,μήπως θέλουν άλλες εξελίξεις και αρχίζουν να επηρεάζουν για διαφορετικές λύσεις τον πρόεδρο των ΗΠΑ;Ως προς αυτό το σημείο,ξέρουμε πολύ καλά ποιο λόμπι ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ στη πολιτικο-οικονομική ζωή των ΗΠΑ και όχι μόνον...ΑΓΝΩΣΤΕΣ οι βουλές και επιθυμίες του συγκεκριμένου λόμπι...Τρομερό παρασκήνιο και ΕΜΕΤΙΚΑ παιχνίδια....

  • ierofantis avatar
   ierofantis @ Γιάννης Φαίλτωρ 25/10/2011 22:14:46

   Κάτσε να συμπληρώσω Γιάννη...

   Αν θυμάμαι καλά, οι Αμερικανοί προ μηνών συμφώνησαν σε επίπεδο εξορρυκτικών εταιριών να συνεκμεταλλευτούν με τους ... Ρώσους τα πετρέλαια της Αρκτικής.
   Αν θυμάμαι καλά οι Αμερικανοί ήθελαν να δημιουργήσουν την ομπράλλα αντιαεροπορικής προστασίας στην Ευρώπη. Τώρα καλούν τους Ρώσους να συμμετάσχουν σε αυτή και να εποπτεύσουν τις διαδικασίες υλοποίησής της.
   Αν θυμάμαι καλά οι Αμερικανοί είναι σύμμαχοι της Τουρκίας. Αλλά οι πιο σύμμαχοί Ισραηλινοί εκπαιδεύουν Κούρδους και χτυπούν ανελέητα τουρκικούς στόχους στην ΝΑ Τουρκία, η οποία στερείται ισραηλινής κατασκευής UAV's γιατί είναι καθηλωμένα.
   Αν θυμάμαι καλά οι Γερμανοί είναι οι εθνικοί προμηθευτές αρμάτων μάχης για τον ελληνικό στρατό, αλλά οι Αμερικανοί είναι αυτοί που παραδίδουν άμεσα σε συμβολικές τιμές 400 άρματα Μ1Α1 Abrams και οι Γερμανοί έχουν σκυλιάσει να ματαιώσουν την προμήθεια.

   • StarPowerNone avatar
    StarPowerNone @ ierofantis 25/10/2011 22:23:17

    Καλησπέρα!
    Μύλος δηλαδή ο πλανήτης...

    • ierofantis avatar
     ierofantis @ StarPowerNone 25/10/2011 22:39:15

     Μύλος και μάλιστα χαλασμένος...

     • StarPowerNone avatar
      StarPowerNone @ ierofantis 25/10/2011 23:07:35

      Έτσι ακριβώς!
      Και το ζητούμενο για μας… πως επιζείς ως χώρα… ως χώρα εν μέρει τουλάχιστον χαλασμένη…

     • ierofantis avatar
      ierofantis @ StarPowerNone 25/10/2011 23:26:15

      Μην έχεις αγωνία φίλε μου StarPowerNone.

      Οι εκ της κατασκευής τους χαλασμένοι (Έλληνες), για όλους τους άλλους (Δυτικούς), βρίσκονται στο στοιχείο τους, όταν υπάρχει... χάος!

   • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
    Γιάννης Φαίλτωρ @ ierofantis 25/10/2011 22:35:29

    Αν θυμάμαι καλά, οι συγκρούσεις και οι πόλεμοι γίνονται για τα physical resources και σε ποιο νόμισμα θα αποτιμάται η αξία τους.
    Αν θυμάμαι καλά, επιτυχημένη διπλωματία σημαίνει να εκμεταλλεύεσαι τα αλληλοσυγκρουόμενα συμφέροντα και να πηγαίνεις με τον κερδισμένο.
    Αν θυμάμαι καλά, η μεγέθυνση και η επιβίωση του ελλαδικού κράτους έγινε σε συμμαχία με τις ναυτικές δυνάμεις.

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ Γιάννης Φαίλτωρ 26/10/2011 01:27:43

   Αυτό που έχω καταλάβει εγώ (με τις προφανείς προκαταλήψεις μου) είναι ότι τα παζλ είναι πολυδιάστατα, αλλά σχεδόν πάντα εξηγούνται με το Μεγάλο Παιχνίδι.

   Οι Αμερικανοί κατ' αρχάς, δεν φτιάχτηκαν για αυτοκρατορία. Τους προέκυψε με το ζόρι και κάτι απώλειες στον Β' ΠΠ. Τότε όπως είπε και Λόρδος Ismay, η αποστολή του ΝΑΤΟ ήταν «να κρατήσει τους Ρώσους έξω, τους Αμερικανούς μέσα, και τους Γερμανούς κάτω». Ωστόσο, τους βολέυει νομίζω (α) σχετικά χαμηλό δολάριο για να εξάγουν και (β) η εσωτερική σταθερότητα για να τραβάνε ρευστότητα.

   Για τον ΓΑΠ, άβυσσος. Μην ξεχνάς ότι η Αμερική είναι μία αλλα υπάρχουν δύο ρεύματα που παραδόξως έιναι σε συγκρουση. Οι Δημοκρατικοί είναι οι σοσαλίζοντες με Ευρωπαϊκό προσανατολισμό. Ο ΓΑΠ είναι με αυτούς.

   Παραδόξως, ΔΕΝ θεωρώ το ΔΝΤ τον μπαμπούλα που όλοι λενε. Το ΔΝΤ, δεν είναι για χώρες σαν και εμάς ή την Κορλεόνε της Σικελίας, αλλά για υπανάπτυκτες. Εμείς ξέρουμε τους θεσμούς, αλλά δεν τους θέλουμε. Το ΔΝΤ μάλλον το έφεε για έξωθεν καλή μαρτυρία, αλλά το ΔΝΤ πρέπει να πρότεινε πράγματα στην ¨Ευρώπη" σαν αυτά που προτεινε ο Γκάϊτνερ στην Γερμανία (δεν άρεσαν στους Γερμανούς)

   Ποιοί αμερικάνοι "δεν" θέλουν Ελληνική χρεοκοπία. Ο,τι διαβάζω και ότι ακούω μου λέει "καντε στάση πληρωμών καικ βγείτε από το ευρώ, θα σας πεθάνουν", αλλά αυτή ήταν η άποψη συντηρητικών. Ο Κρούγκμαν δεν λέει αυτό, λέει στους Ευρωπάιους χαλαρώστε το νομισματικό σας. Ο Ομπάμα δεν θελει την χρεοκοπία μέχρι να επανεκλεγεί, τρομάρα του. Οι Αμερικάνοι έχουν 1-2 λόγους να θέλουν monetary accommodation στην Ευρώπη.

   Πετρέλαια... κάτσε να τα δούμε... Ο Χαρδαβέλας ήδη τα τιτλοποιεί και κονομάει με τον Βελόπουλο

   Η Αραβική άνοιξη δεν ξέρω ποιον εξυπηρετεί. Σίγουρα όχι τους Ισραηλινούς. Σίγουρα οι Ρεπουμπλικάνοι την βλέπουν με μισό μάτι. Εγω τείνω να πιστέυω τους Ισραηλινούς στο θέμα. Η Συρία κάπως δένει και από πίσω το Ιραν και ίσως η ... Ρωσία;;; Μπρρρρ... Μεγάααλο Παιχνίδι.

   Οι Γερμανοί από το 1900 κάνουν παγκοσμίους γιατι δεν τους παίζουν σητν ένέργεια οι Ατλαντικοί, αλλά μην λές ότι δεν είναι σε ενέργεια , απλά θα πρέπει να ξαναδοκιμάσουν την ...Μόσχα.

   Κάθεένα από αυτά (και ο Χαρδαβελας με τον Βελόπουλο) είναι ένα πάζλ.

   Το παζλ για μένα είναι εάν αυτή την Ευρωκριση την υφίσταται η Γερμανία ή την διασκεδάζει, και την πάει εκεί που θέλει, λίγο αλαζονικά, μόνη εναντίον όλων, όπως και το 1916, και το 1943

 5. fantomas avatar
  fantomas 25/10/2011 19:17:46

  Κάποτε ο Στάλιν είχε πει : θα αγοράσετε από τους καπιταλιστές το σχοινί που θα τους κρεμάσετε ! ήθελε να δήξει ότι ο καπιταλισμός ξαπουλάει τα πάντα για το κέρδος και να πει ότι εμείς θα πάρουμε τα μέσα από αυτούς για να τους καταστρέψουμε.
  Η απάντηση ήρθε από τον Ρέιγκαν όπου είπε : Ας τους το πουλήσουμε. Θέλοντας να πει ότι θα παίξουμε στο παιχνίδι τους και θα τους κερδίσουμε!
  Σήμερα εκτός από την πτώση του τοίχους περίπου πριν 22 έτη έχουμε και την προσπάθεια πτώσης της ΕΕ και εκδίκησης των Γερμανών για τον Β ΠΠ με την βοήθεια των Άγγλων !!!
  Έχει ο καιρός γυρίσματα……… και αφού δεν έχουμε βάλει μυαλό ως έθνος, σίγουρα ο Θεός σπάει πλάκα μαζί μας !!!

 6. KE-MPAP avatar
  KE-MPAP 25/10/2011 20:24:04

  Η ΟΛΙΚΗ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ ΚΑΙ Η ΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΘΑ ΣΚΑΣΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ.....ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΡΑΜΑ.....ΤΑ ΠΡΟΔΟΤΙΚΑ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝΕ ΛΑΓΟΙ...

 7. παρατηρητής avatar
  παρατηρητής 25/10/2011 20:40:56

  ο σχεδιασμός καταστροφής εξελίσεται κανονικά,να μην ξεχνάει κανείς ποιοι υποστήριξαν το μνημόνιο και τώρα θέλουν κυβέρνση εθνικής σωτηρίας

 8. antanistimi avatar
  antanistimi 25/10/2011 21:00:09

  αυτη την ωρα στο αλτερ ο χατζηνικολαου λεει στον ρεππα γιατι δεν πατε σε
  δημοψηφισμα και του απαντα οτι ειμαι απολυτως θετικος σε αυτο.
  ΟΧΙ δεν ειμαστε εμεις θετικοι για δημοψηφισμα ΤΩΡΑ!
  ΤΩΡΑ που χασατε τα αυγα και τα καλαθια ε?

 9. StarPowerNone avatar
  StarPowerNone 25/10/2011 21:21:53

  Φοβερή ‘αυθόρμητη’ παρουσίαση της κατάστασης σήμερα βράδυ στις ειδήσεις του ΣΚΑΙ.
  Η Σία διαβάζεις τις ερωτήσεις και ο κύριος Μπάμπης διαβάζει τις απαντήσεις. Όλα προβάλλονται ταυτόχρονα και στις οθόνες μας. Όλα προετοιμασμένα επιμελώς από πριν. Μεγάλη ακρίβεια στο ‘διάλογο’. Όλα κονσέρβα!
  Φοβερή τηλεόραση!

 10. parsifal avatar
  parsifal 25/10/2011 21:32:28

  Μήπως τελικά πούμε mea culpa για τον αντιαμερικανισμό μας ?
  Αρχίζω να το σκέπτομαι ακόμη και εγώ !

 11. Γιάννης Φαίλτωρ avatar
  Γιάννης Φαίλτωρ 25/10/2011 21:37:13

  Τα κομμάτια αυτού του παζλ έχουν δύο όψεις τελικά. Σαν τα νομίσματα. Και νάχαμε και όλα τα κομμάτια...

 12. Γιώργος Π avatar
  Γιώργος Π 25/10/2011 21:43:39

  Ο ΓΑΠ ΕΙΝΑΙ ο άνθρωπος των Αμερικανών και ο Βενιζέλος των Γερμανών.
  Ξυπνάτε.
  Ο Σαμαράς γιατί δεν πιέζει τον ΓΑΠ να προκηρύξει εκλογές;Άνετα μπορεί να το κάνει.Αρκεί να δεσμευτεί δημόσια ότι όποιος ψηφίσει την νέα κατοχή θα παραπεμφθεί σε ειδικό δικαστήριο που θα γίνει μόλις αναλάβει πρωθυπουργός.
  Εκεί θα δούμε τους μάγκες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

 13. Λελος avatar
  Λελος 25/10/2011 21:43:49

  Αστα φίλε, το ίδιο και γω...

 14. περιπετών avatar
  περιπετών 25/10/2011 21:44:40

  Ευτυχώς που άνθρωποι σε όλη την ιστορία αυτό το "Υπαρχουν δυναμεις στις οποιες απλα δε μπορουμε να παμε κοντρα." το αναθεμάτισαν και έδωσαν τις ζωές τους για να πάνε κόντρα στο ποτάμι. Η ανθρώπινη ιστορία είναι γραμμένοι από αυτούς που πήγαν κόντρα στο ποτάμι...Η δημιουργία η ίδια του πολιτισμού είναι αποτέλεσμα της απόρριψης της μοιρολατρείας που εσύ προτίνεις εδώ.

  • Πέτρος avatar
   Πέτρος @ περιπετών 26/10/2011 00:54:16

   Ειλικρινά καταλαβαίνω αυτό που λες και το ασπάζομαι. Αλλα για να παει κανεις κόντρα θέλει και προετοιμασία με παιδεία, με σωάς τας φρένας, με εκμετάλευση κάποιων σημαντικών συγκυριών και κυρίως με υπομονή. Εδώ βρισκόμαστε σε μια εποχή και μια κατάσταση οπου οχι απλώς δε βγαίνει άκρη αλλά οι μισοί τα έχουμε βάλει με τους άλλους μισούς (βλέπε Σύνταγμα). Εδώ π.χ. υπάρχουν κόμματα που υποστηρίζουν οτι πρέπει να κλείσουν όλες οι επιχειρήσεις στη χώρα και μετά την επανάσταση να πάνε στα χέρια του 'λαού'. Η άλλοι που περιμένουν να έρθει ο ηγέτης που θα μας ενώσει με τη Ρωσία... Συγνώμη αλλά πιστεύω οτι τώρα πρέπει να κατσουμε λίγο στ αυγά μας και να κοιτάξουμε να νοικοκυρευτούμε σα λαος και σαν κράτος. Να κοιτάξουμε τη παιδεία μας, την υγεία μας, τους ηλικιωμένους και τη νεολαία. Υπάρχουν άπειρα πεδία για μικρές επαναστάσεις και υπέρβαση. Τις επαναστάσεις κόντρα στις μεγάλες δυνάμεις και τις μαγκιές καλύτερα να τις αφήσουμε γι αργότερα γιατί δε βγάζουν πουθενά προς το παρόν αγαπητέ περιπετών...

 15. juliet avatar
  juliet 25/10/2011 21:47:58

  Απόλυτος!Το βλέπαμε και δεν το πιστεύαμε .Ολοι το σκονάκι τους είχανε απόψε.

  • StarPowerNone avatar
   StarPowerNone @ juliet 25/10/2011 22:03:24

   Καλησπέρα!
   Με σκονάκια όλοι τους λειτουργούν… απ’ τον πρωθυπουργό μέχρι τον τελευταίο δημοσιογραφίσκο. Αλλά αυτό ήταν απίστευτο. Ο Αλαφούζος δεν κάνει την παραμικρή προσπάθεια να τα κρύψει.

 16. drider avatar
  drider 25/10/2011 22:04:25

  Γιατί μπερδευόμαστε συνέχεια για το αν τα συμφέροντα των Αμερικανών συμπίπτουν ή όχι με των Γερμανών; Η παγκόσμια καπιταλιστική κρίση του 2008 καλά κρατεί, απλώς αλλάζει μορφή. Τα συμφέροντα και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού είναι κοινά, όσο παραμένει ο κίνδυνος ολικής κατάρρευσης του συστήματος.

  Ακόμα και το γεγονός ότι οι Αμερικανοί τυπώνουν σε αντίθεση με τους Ευρωπαίους καταδεικνύει τη συμπληρωματικότητα του συστήματος. Οι μεν μπορούν και τυπώνουν, χωρίς ουσιαστικές επιπτώσεις, καθώς το δολάριο παραμένει το παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα, οι δε να καταναλώνουν τα χρηματικά πλεονάσματα σε δολάρια, για να καλύπτουν την έλλειψη ρευστότητας στην ευρωπαϊκή διατραπεζική αγορά.

 17. antanistimi avatar
  antanistimi 25/10/2011 22:06:48

  και φυσικα μεσα σε αυτο το χαος,η κυβερνηση( που δεν ειναι τσαμπα μαγκας που θελει να κοψει το ρευμα σε οποιον δεν εχει να πληρωσει)εχει αφησει ανεξελεκτη την εγκληματικοτητα και την στοχοποιηση πολιτων και αστυνομικων.σε δυο περιπτωσεις αλβανοι και πακιστανοι οπλισμενοι με καλασνικωφ σε μεταμορφωση και λειβαδια πυροβολησαν εναντιον αστυνομικων που τους σταματησαν για ελεγχο.που θα φτασει αυτο?

 18. ierofantis avatar
  ierofantis 25/10/2011 22:08:15

  In God we Trust...

  Τσ, τσ, τσ, το λέει και το ... Δολάριο, φίλε μου Πάρσιφαλ!

  • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
   Γιάννης Φαίλτωρ @ ierofantis 25/10/2011 22:13:42

   Α! Τελειώσανε τα μυστήρια βλέπω και βγήκαμε απ' το θυσιαστήριο.

   • ierofantis avatar
    ierofantis @ Γιάννης Φαίλτωρ 25/10/2011 22:17:39

    Μίλησα με τις χθόνιες θεότητες.

    Μου είπαν πολλά...!

    Το χειμερινό ηλιοστάσιο θα είναι εξόχως ενδιαφέρον.

    • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
     Γιάννης Φαίλτωρ @ ierofantis 25/10/2011 22:21:23

     Τι λένε οι οιωνοί μέγα μύστη? Τι δείχνουνε τα σφάγια?

     • ierofantis avatar
      ierofantis @ Γιάννης Φαίλτωρ 25/10/2011 22:26:28

      Το πρόβατο του Νότου είναι για σφαγή, αλλά ο χρόνος θα το σώσει. Ο κύκλος της καταστροφής έχει ανοίξει. Ο σφαγέας θα καταποντιστεί. Οι συνεπίκουροί του κλονίζονται.
      Ο Κώδικας Ενεργοποιείται.

 19. Komis Montechristo avatar
  Komis Montechristo 25/10/2011 22:14:48

  Οι Αμερικανοί,περί τον Ομπάμα,κοιτάζουν τα ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ της υπερδύναμης.Η ελληνική χρεωκοπία ή μη ΤΑΥΤΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ με τις δικές τους επιδιώξεις,ΑΝΑΛΟΓΑ με τη ΣΥΓΚΥΡΙΑ.Κάθε Μεγάλη Δύναμη ενδιαφέρεται για την επιρροή της,ΑΔΙΑΦΟΡΩΝΤΑΣ για τη τύχη των Μικρών.Η Ιστορία είναι γεμάτη από τέτοια παραδείγματα.Το θέμα είναι ΑΛΛΟ.Έχουμε μια κυβέρνηση ΒΡΩΜΙΚΗ,ΥΠΟΥΛΗ,που οδηγεί ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ τη πατρίδα και ΟΛΟΥΣ μας στην ΑΒΥΣΣΟ!!!Το ζήτημα είναι ν'απαλλαγούμε το ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΟ από τη ΠΑΝΑΘΛΙΑ πασοκική παράταξη που έχει γαντζωθεί στην εξουσία...Όσο το δυνατό ΤΑΧΥΤΕΡΑ να ΦΥΓΟΥΝ διότι ΚΑΤΑΠΟΝΤΙΖΟΜΑΣΤΕ!!!ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ τη χώρα,τα τελευταία τριάντα χρόνια,και ΤΩΡΑ επιδιώκουν να της δώσουν το ΤΕΛΕΙΩΤΙΚΟ χτύπημα!!!

 20. Komis Montechristo avatar
  Komis Montechristo 25/10/2011 22:25:50

  Ιεροφάντη καλησπέρα.Ποια είναι η γνώμη σου για όσα έχουν συμβεί;Πάντα θεωρώ την άποψή σου εξόχως ενδιαφέρουσα.

  • ierofantis avatar
   ierofantis @ Komis Montechristo 25/10/2011 22:37:39

   Γειά σου Κόμη μου,

   Τηλεγραφικά, καθώς έχω λίγο καιρό να σχολιάσω, θα έλεγα ότι ήδη το θέμα του χρέους ξεπερνά τό ελληνικό πρόβλημα. Οι Ευρωπαίοι μάλλον θα καταλήξουν σε μια - μη - απόφαση την Τετάρτη. Αυτό θα είναι ίσως και το προσωρινό σωσίβιό μας. Το μάτι του Σάουρον θα στραφεί αλλού. Η Ιταλία αλλά κυρίως η Γαλλία θα μπουν στο οπτικό του πεδίο. Αλλά εμείς θα πρέπει να πάρουμε νέα μέτρα ενδιάμεσα. Έστι θα μας πουν. Θα κινηθούμε με πολιτική αναταραχή. Εκλογές σύντομα, ίσως σε ένα μήνα, το αργότερο μέχρι την Άνοιξη. Αυτοδυναμία Σαμαρά. Εκεί χρειάζεται ψυχική και πνευματική ανάταση του λαού. Συμβολισμοί. Αλλά και πρόγραμμα άμεσα εφαρμόσιμο. Και διαπραγμάτευση με το πιστόλι της ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας πλέον γεμάτο και στα χέρια του. Ο χρόνος θα δράσει υπέρ μας. Η συνοχή είναι ζητούμενο στην Ευρώπη. Η Αμερική είναι γρίφος. Ο Σαμαράς θα πρέπει να κινηθεί αστραπιαία και εκμεταλλευόμενος την αναβλητικότητα και τις φοβίες των Ευρωπαίων. Αν υποταχθεί θα έχουμε πάλι αναταραχή. Πολύ πιο βίαιη και καθολική.

   Αυθαίρετες σκέψεις μου οι παραπάνω...

   • Komis Montechristo avatar
    Komis Montechristo @ ierofantis 25/10/2011 22:49:40

    Πάντα κεραυνοβόλες και μεστές οι απόψεις σου.Τις κρίνω ΑΚΡΩΣ ενδιαφέρουσες με πολύ πλούσιο περιεχόμενο.Πάνω-κάτω συμφωνώ με το πλαίσιο των απόψεών σου.Ένα μόνο με προβληματίζει.Οι εξελίξεις είναι ΤΟΣΟ γρήγορες και τα γεγονότα κινούνται με μεγάλη ΣΦΟΔΡΟΤΗΤΑ...Κάθε μέρα,που έρχεται,μας επιφυλάσσει ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ...Υπάρχουν ένα σωρό απρόβλεπτοι παράγοντες που προκύπτουν,σχεδόν,καθημερινά.Και ας μην αμελούμε πως η πασοκική κυβέρνηση είναι ΑΚΡΩΣ ΑΔΙΣΤΑΚΤΗ...Πάντως,οι μέρες της είναι ΜΕΤΡΗΜΕΝΕΣ...Θα είμαστε εδώ και θα παρακολουθούμε,σχολιάζοντας τη κατάσταση.

    • ierofantis avatar
     ierofantis @ Komis Montechristo 25/10/2011 23:03:30

     Εδώ και μερικούς μήνες φίλε Κόμη, έχω καταλήξει στο εξής συμπέρασμα. Κανείς πολιτικός παράγοντας, στην Ελλάδα, στην Ευρώπη ή στον κόσμο, δεν ξέρει τί θα γίνει.

     Όλοι μιλούν για σχέδια αλλά κανείς δεν ξέρει τι θα του ξημερώσει. Πορεύονται στο άπειρο με βάρκα την ελπίδα...

     Για όσους έχουν μια εμπειρία ποιοι (ως φυσικά πρόσωπα) βρίσκονται πίσω από τις περιβόητες ... αγορές και πως λειτουργούν, είναι γνωστό ότι αυτά τα πρόσωπα είναι ιδιαιτέρως ικανά και πάντα πιο μπροστά από τους πολιτικούς και τους σχεδιασμούς τους.

     Αν ήμουν Goldman Sachs ή Morgan Stanley θα γλένταγα με τα Ευρωπαϊκά ανθρωπάκια που θέλουν να λέγονται Ηγέτες της Ευρώπης.

     Σισύφιο μαρτύριο έχουν βάλει στους κόλπους της Ένωσης και των χρηματαγορών της. Μια τρύπα πάνε να κλείσουν, δέκα ανοίγουν. Το σύστημα θέλει παγκόσμιο reset αλλά αυτό θέλει guts. Τα οποία οι πολιτικοί αυτοί παράγοντες, που εν πολλοίς είναι αχυράνθρωποι που χρηματοδοτούνται από τις αγορές, δεν διαθέτουν.

     Και κάτι άλλο. Οι οικονομικές δυσχέρειες θα ανακινήσουν εθνικές έρειδες. Ο εκνευρισμός και η στασιμότητα θα ξυπνήσουν το κοιμώμενο θηρίο των εθνικισμών και της περιχαράκωσης στη Γηραιά Ήπειρο. Το τέχνασμα της παγκόσμιας ή πανευρωπαϊκής οικονομικής διακυβέρνησης ως τάχαμου αντίδοτο για την κρίση, απλώς θα επιταχύνει τις διαλυτικές εξελίξεις. Ποιό έθνος - κράτος και πότε θα δεχτεί ετεροκαθορισμό και απρόσωπο κεντρικό έλεγχο; Οι λεγόμενες ηγεσίες μπορεί. Οι λαοί, δύσκολο να το αποδεχτούν. Η πληροφορία και η ενημέρωση είναι ταχεία και άμεση. Τα μέτρα θα είναι σκληρά και για πολλούς. Ποιοι θα τα αντέξουν; Πως θα πλασαριστούν; Όλοι θα βλέπουν το μάταιο του πράγματος και σύντομα θα αντιδράσουν.

     Η ισορροπία έχει πια χαθεί.

     • Komis Montechristo avatar
      Komis Montechristo @ ierofantis 25/10/2011 23:16:28

      Για να ενισχύσω την επιχειρηματολογία σου θα γράψω το εξής:Ο Σαρκοζί,προ ελάχιστων ημερών,είχε πει πως ίσως οδηγηθούμε σε πόλεμο.Τη φράση την αποδίδω στο περίπου αλλά το νόημά της είναι απόλυτα όπως το γράφω,ακριβώς,παραπάνω.Ο οποιοσδήποτε μπορεί να έχει θετική ή αρνητική εικόνα και άποψη για τον Σαρκοζί,αλλά επειδή διάβασα τη φράση του,μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση.Πράγματι.Το παιχνίδι έχει,ήδη,φύγει,πέρα από μας και έχει απλωθεί επικίνδυνα...Υπάρχει στην Ευρώπη μια ένταση,που σιγά-σιγά αυξάνεται με κίνδυνο να γίνει ανεξέλεγκτη,με απρόβλεπτες συνέπειες.Η στάση της Αμερικής,όπως έγραψες ορθά,είναι γρίφος-ερωτηματικό.Θα κλείσω με το εξής:Όταν τσακώνονται στο βάλτο τα βουβάλια,συνήθως τη πληρώνουν τα βατράχια...Μακάρι να μην συμβεί για εμάς....

     • ierofantis avatar
      ierofantis @ Komis Montechristo 25/10/2011 23:28:04

      Εμείς είμαστε κατσαρίδες..!

      Επιβιώνουμε παντού και πάντα.

 21. StarPowerNone avatar
  StarPowerNone 26/10/2011 00:17:07

  Απ’ το στόμα σου και στου Έλληνα τα’ αυτί...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.