Πιο ισχυρή η Ελλάδα μετά από την επίσκεψη Γιούνκερ
06/08/2014 10:28
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πιο ισχυρή η Ελλάδα μετά από την επίσκεψη Γιούνκερ

Πιο ισχυρή θα είναι η Ελλάδα για πρώτη φορά μετά τη διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και φαίνεται ότι κερδίζει ένα πολύ καλό χαρτοφυλάκιο. Η προεδρία του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ φέρνει στην Αθήνα σε μια πολύ καλή θέση στη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η ελληνική κυβέρνηση αναμένει ένα χαρτοφυλάκιο από τα εξής τέσσερα: μεταφορών, εσωτερικών υποθέσεων (αρμοδιότητες και για μετανάστευση), ανάπτυξης και ενέργειας.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η Αθήνα είναι πιο κοντά στα χαρτοφυλάκια των εσωτερικών υποθέσεων και των μεταφορών και λιγότερο της ανάπτυξης, ενώ η ενέργεια απομακρύνεται, διότι καθοριστικό ρόλο θα διαδραματίσουν οι Γερμανοί που θα επιλέξουν ένα πρόσωπο της εμπιστοσύνης τους από μια ιδιαίτερα φιλική χώρα.

Η μάχη της Ελλάδας γίνεται για τα συγκεκριμένα χαρτοφυλάκια με άλλες 11 χώρες που διεκδικούν οι επίτροποί τους να έχουν την ευθύνη στα πεδία των Εσωτερικών Υποθέσεων με αρμοδιότητα τη μετανάστευση, Μεταφορών, Ανάπτυξης και Ενέργειας.

Αν και για την ελληνική κυβέρνηση ο στόχος είναι η επιτροπή εσωτερικών υποθέσεων που είναι ένα καθαρά πολιτικό πόστο που άπτεται και της εθνικής ασφάλειας, ενώ αφορά άμεσα και την Ε.Ε., εντούτοις δεν αφήνει αδιάφορο την Αθήνα και το πεδίο των μεταφορών, καθώς η Ελλάδα στοχεύει να είναι διαμετακομιστικό κέντρο για τις επόμενες δεκαετίες.

Η έλευση Γιούνκερ στην Αθήνα προ ημερών δεν ξεκαθάρισε το τοπίο, απλά προσδιόρισε τα τέσσερα πεδία που ενδιαφέρουν τον Αντώνη Σαμαρά, τον οποίο δεν έχει καμία διάθεση ο νέος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να απογοητεύσει στη σύνθεση της νέας Κομισιόν.

Η λέξη «κλειδί» του Γιούνκερ στην Αθήνα ήταν: «Εγώ τη συνθέτω και δεν επηρεάζομαι από τις παρεμβάσεις των μεν και των δε. Εγώ θα αποφασίσω, βεβαίως, με συνεργασία, με πνεύμα αδελφικότητας για την περίπτωση της Ελλάδας, με λογική, με επικοινωνία με τους Πρωθυπουργούς των αντίστοιχων κυβερνήσεων».

ΣΧΟΛΙΑ

  1. ρεμαλι avatar
    ρεμαλι 06/08/2014 11:19:03

    τ ακουσαμε κι αυτο διεγραψε το δεν με νοιαζει

  2. Νίκος Αργεάδης avatar
    Νίκος Αργεάδης 08/08/2014 14:44:18

    χα, χα, χα! μπα σε καλό σου φάκτορα! χα, χα, χα! Σίγουρα έχεις κάποιο ρομπότ που τα γράφει αυτά, δεν μπορεί!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.