09/09/2008 14:03
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πιο αδιάλλακτος από ποτέ ο Γκρούεφσκι

Περισσότερο αδιάλλακτος από κάθε άλλη φορά εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, σε ό,τι αφορά το θέμα της ονομασίας.
«Η Ελλάδα δεν επιθυμεί να υπάρξει συμφωνία. Η Ελλάδα επιθυμεί να αλλάξουμε το όνομά μας για όλο το φάσμα της διεθνούς χρήσης και όλος ο κόσμος να μας αποκαλεί με όνομα το οποίο θα επιλέξει η Ελλάδα», ανέφερε ο Γκρούεφσκι κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων.

«Πρόκειται περί ακραίας θέσης και για το λόγο αυτό υποστηρίζω ότι η Ελλάδα δεν επιθυμεί να προκύψει συμφωνία. Αποτελεί απόδειξη ότι αυτοί αποφεύγουν μία συμφωνία και ότι έχουν κρυφή ατζέντα», πρόσθεσε.Προέβη επίσης στην εκτίμηση ότι την προσεχή περίοδο η χώρα του θα βρεθεί αντιμέτωπη με ισχυρές πιέσεις για να αναθεωρήσει τη θέση της στο ζήτημα της ονομασίας και δήλωσε ξεκάθαρα ότι η κυβέρνησή του δεν πρόκειται να αποδεχτεί λύση που μπορεί «να απειλήσει τα συμφέροντα της χώρας».

Όλα δείχνουν λοιπόν ότι πλησιάζει η ώρα της τελικής κρίσης. Τι θα κάνει η Κοντολίζα;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 09/09/2008 14:28:18

  ΠΡΟΣΟΧΗ

  πίσω έχει η αχλάδα την ουρά. Και η ουρά είναι τελικά η Κοντολίζα μας. Αποτελεί στοίχημα η ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ για την απερχόμενη κυβέρνηση Μπούς. Και το στοίχημα θα παιχθεί προς το τέλος του Σεπτεμβρίου.

  Άν λυγίσουμε τώρα και στον ΟΗΕ, το χάσαμε το παιγνίδι ανεπιστρεπτί.

  ΠΕΛΙΑΣ

 2. Alkimos avatar
  Alkimos 09/09/2008 14:55:25

  Το «χαρτί» Γκρούεφσκι έχει καεί οριστικά καθώς και η πολιτική Bush. Η τύχη του εικονικού κρατιδίου των Σκοπίων είναι τώρα πια προδιαγεγραμμένη. Αυτό δεν το πέτυχε κάποια πετυχημένη ελληνική πολιτική, αλλά οι συγκυρίες, που δεν επιτρέπουν την επιβίωση οτιδήποτε πλασματικού, και η ατσάλινη αντίσταση του απανταχού Ελληνισμού.
  (http://alkimosarchive.blogspot.com/2008/07/veto.html)

 3. Ανώνυμος avatar
  Ανώνυμος 09/09/2008 15:49:03

  Μπράβο Alkime! Αν δεν το πέτυχε μια συγκεκριμένη πολιτική τότε να τα βάλουμε όσα στον αυτόματο!!

 4. Alkimos avatar
  Alkimos 09/09/2008 16:39:10

  Πολλά πράγματα στην Ιστορία έγιναν τελικά διαφορετικά απ’ ότι είχαν αρχικά σχεδιαστεί. Και το Σοβιετικό μπλοκ ακόμα, έπεσε για τον ίδιο ακριβώς λόγο. Δεν το πέτυχε αυτό η επιτυχημένη πολιτική του Δυτικού συνασπισμού αλλά η δυναμική που αναπτύσσεται στους λαούς, όταν «φτάνει πια ο κόμπος στο χτένι». Η ουτοπία του υπαρκτού σοσιαλισμού αποδείχτηκε τελικά πως δεν ήταν, παρά ένας «γίγαντας με χάρτινα πόδια». Το ίδιο θα συμβεί και με την ουτοπία της «Νέας Τάξης» και των Σκοπιανών. Το ίδιο μέλει να συμβεί σε λίγο, και με το παραμύθι του «σεμνά και ταπεινά», που έφερε τον Καραμανλή στην εξουσία.

 5. Alkimos avatar
  Alkimos 09/09/2008 16:53:16

  Τον υπόθεση αυτή, σχετικά με τα Σκόπια έρχεται να επιβεβαιώσει με την πρόσφατη δήλωση του ο «πολύς» Χένρι Κίσινγκερ: "Η Ελλάδα έχει ιστορικά δικαιώματα στο όνομα Μακεδονία", δήλωσε σε συνέντευξη του στην Καθημερινή της Κυριακής:
  http://www.skai.gr/master_story.php?id=93026

 6. Alkimos avatar
  Alkimos 09/09/2008 17:01:09

  Αν πιστεύεις «anonymous»(!) ότι θα περάσουν τα φιλοσκοπιανά σου μηνύματα, τύπου: «οι σκοπιανοί υπάρχουν εδώ και 60 χρόνια σαν δημοκρατία της μακεδονίας», σε πληροφορώ ότι ...το πουλάκι πέταξε. Ψάξτε τώρα για κανένα άλλο παραμύθι... αυτό της «Μακεδονίας», ξέφτισε! Σας πήρανε πια χαμπάρι...

 7. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 09/09/2008 21:21:22

  Κάποιος με ρώτησε χθές το βράδυ

  Αφού υπάρχει η Βόρεια Κύπρος, πώς μπορεί να μήν υπάρχει η Βόρεια Μακεδονία;

  Παρακαλώ για τις θέσεις σας και πριν παλιώσει το παρόν ποστ

  Ευχαριστώ

  ΠΕΛΙΑΣ

 8. ανώνυμος θέση 11__ 10.15 avatar
  ανώνυμος θέση 11__ 10.15 09/09/2008 22:28:04

  ΠΕΛΙΑ το ερώτημά σου είναι από τα πιο αφελή κουτοπόνηρα ενδοτικά φυγόπονα αντιηρωικά νεοραγιάδικα (προδοτικά) ερωτήματα που έχω ακούσει τον τελευταίο καιρό....

  από όποια άποψη κι αν το δει κανείς.

  μέσα σε δύο σειρές κατάφερες να αποδεχτείς:

  1. τον διαχωρισμό της Κύπρου.

  2. τη νομιμοποίηση του ψευδοκράτους των Τούρκων στην Κύπρο.

  3. την εκχώρηση ιστορικών δικαιωμάτων επί της πολύπαθης Μακεδονίας μας στους Σκοπιανούς.

  4. την απόπλυση της Μακεδονίας από την ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ αυτής.

  5. τη διάθεση για συμβιβασμό επί ίσοις όροις με τους βιαστές της ιστορίας και της αλήθειας, τους Σκοπιανούς.

  μπράβο και εις ανώτερα....

  να αρχίσουμε σιγά σιγά να ακούμε κι άλλες τέτοιες ''βαθυστόχαστες'' αναλύσεις....

 9. αρχή σοφίας ονομάτων επίσκεψις avatar
  αρχή σοφίας ονομάτων επίσκεψις 10/09/2008 01:08:14

  τα σχόλια 11 και 12 τα έκανα εγώ.

 10. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 10/09/2008 13:49:58

  anonymous,

  είσαι μάλλον άσχετος και ανίκανος να συζητήσεις σε θέματα, που τίθενται ΣΚΟΠΙΜΑ για να σε προκαλέσουν. Και εγώ στο ερώτημα αυτό απάντησα με το "άντε να πάς να γ@@@είς", αλλά δέν βγαίνει αποτέλεσμα έτσι. Και για τον λόγο αυτόν και μόνο έφερα εδώ αυτό το ερώτημα, που ξεκινάει απο Αμερικανό δημοσιογράφο. Και ΔΥΣΤΥΧΩΣ συνεχίζεται στα δικά μας ΜΜΕ ανεξέλεγκτα, άν τα παρακολουθείς, γιατί εκεί μέσα, πέρα απο την αγραμματοσύνη ( είμαστε 35οι στην παγκόσμια σειρά των αγραμμάτων), υπάρχει και ένας βόθρος πολιτικός, όπου τα σκατά ανακατεύονται και αναδεύονται με την πολιτική.

  Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τον αντιεξουσιαστικό χώρο, τον οποίο χρησιμοποιούν χωρίς κανέναν έλεγχο τα παπαγαλάκια, καθώς χώρος στην ευρύτερη έννοια μπορεί να δηλώνει και κόμμα, το οποίο εγώ θα δεχόμουν ΜΟΝΟ ΣΑΝ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΑΛΗΤΕΙΑΣ, άν τέτοιο κόμμα μπορεί να υπάρχει σε κάποια χώρα του κόσμου. Δηλαδή σε αναμεταδόσεις απο καθόδους των κουκουλοφόρων το μόνο που θα δεχόμουν είναι "οι γνωστοί άγνωστοι αλήτες των διαδηλώσεων". Διαφορετικά θα πρέπει να αναδείξουμε σε κόμμα και τον Ξηρό με την παρέα του ύστερα απο μερικά χρόνια.

  Αυτά για να ξέρουμε ανώνυμε και το ενταύθα who is who.

  ΠΕΛΙΑΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.