#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
11/04/2010 18:23
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Πιάσε το πρέπει από το γιώτα και γδάρε το ίσαμε το πι»Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη

Απ’ το «Μικρό Ναυτίλο» η παραίνεση, για όσους δεν θυμάστε. Κι ο Αντώνης έχει διαβάσει όλο τον φίλο του τον Ελύτη. Πολλές φορές. Θα τολμούσα να πω, μετά από τόσα χρόνια που τον ξέρω, πως έπαιξε μεγάλο ρόλο στην διαμόρφωση της διακριτής ελληνοπρέπειας του.

Ακούσατε λοιπόν στη Λάρισα. Άρχισε να το «γδέρνει» το πρέπει του μικροκομματικού συμβιβασμού. Όσοι παρεξήγησαν την ενωτική συμπεριφορά του, όσοι άκουσαν εκείνη την ιστορική μέρα στη Ρηγίλλης το «σφουγγάρι όλα», αλλά βολικά ξέχασαν το «από δω και πέρα όμως…», τώρα θα καταλάβουν ότι όλα είναι αλλιώς.

Η κομματική σαβούρα, το υπέρβαρο πολιτικό έρμα, που εμπόδιζε ως τώρα τη νέα Νέα Δημοκρατία να φύγει μπροστά με ορθάνοιχτα πανιά, ξεφορτώνεται στο μαύρο πέλαγος της ιστορικής αφάνειας. Πολλοί απ’ αυτούς ήλπιζαν - κι ορισμένοι καλόπιστοι φίλοι φοβούνταν - ότι ο Αντώνης Σαμαράς θα μπει στον πειρασμό της παλαιοκομματικής πεπατημένης. Νόμιζαν ότι θα προσπαθήσει να τους ικανοποιήσει όλους, θα συμβιβαστεί, θα συγχωρέσει τ’ ασυγχώρητα και θ’ αφήσει αδιατάρακτη την στάσιμη και όζουσα κομματική λίμνη. Η χαλαρή ομοσπονδία μικροσυμφερόντων και μεγαλολαμογιάς που απαρτίζει το κακοφορμισμένο κομμάτι του κόμματος, η μπατιρημένη ψευτοαριστοκρατία που πρόσβαλε βάναυσα τα εκατομμύρια των τίμιων και πατριωτών ψηφοφόρων κι οπαδών του κόμματος, είναι μαθημένη στις ανακολουθίες, την έλλειψη μπέσας και συνέπειας. Σκεφτήκανε λοιπόν ότι μπόρα είναι θα περάσει. Νόμισαν πως θα λουφάξουν για λίγο κι ύστερα θα πάρουν τα ψηφαλάκια τους, που ούτε αυτά δεν τους ανήκουν πια, και θα πάνε κάποια στιγμή να προσκυνήσουν και να διαπραγματευτούν την διαδικασία επανόδου ή ακόμη και «δικαίωσης».

Δεν κατάλαβαν τίποτα. Δεν άκουσαν το Λαό. Δεν άκουσαν ή δεν κατάλαβαν τον ίδιο τον Αντώνη. Θα σας λοιπόν άλλο ένα λόγο που είναι φίλος μου, που τον αγαπώ και τον εμπιστεύομαι. Ο Αντώνης Σαμαράς, αδέρφια, αυτό που λέει το εννοεί. Και το κάνει. Σπάνια αρετή πια. Τους τα ‘χε πει λοιπόν, αλλά η καθεστωτική κυψελίδα στ’ αυτιά τους έχει γίνει τσιμέντο.   

Η αλήθεια είναι πως άνθρωποι αναθρεμμένοι στον μικροκομματισμό και την συναλλαγή, οπαδοί του μπιθικώτσειου «όλοι στην ίδια σκάφη πλένουμε τα ρούχα μας» δεν είναι εύκολο να γειωθούν στην αλήθεια. Λοιπόν, θα σας πω ένα μυστικό: ο Αντώνης τα πλένει ΧΩΡΙΑ. Δεν αισθάνεται ότι ανήκει σε κάποια «επαγγελματική τάξη» πολιτικών, μες την οποία συνδέεται με την κάθε ξιπασμένη πριγκίπισσα με δεσμούς συντεχνιακής αλληλεγγύης. Είσαστε ΚΟΜΜΕΝΟΙ. Διαβάστε τα χείλη του: ΚΟΜΜΕΝΟΙ. Κι αυτό είναι μόνο η αρχή.

Το λαϊκό κίνημα που σαν τεράστιο κύμα έφερε τον Αντώνη στην Προεδρία της Ν.Δ. το έκανε για κάποιους λόγους. Μερικούς από τους λόγους αυτούς μπορούν να τους δουν αυτοί οι κύριοι και κυρίες στον καθρέφτη: οι φάτσες τους και τα πεπραγμένα τους.

Πηγαίνετε για ψαροντούφεκο λοιπόν, πηγαίνετε για κυτταροθεραπεία στην Ελβετία μαζί με τον μπαμπά, ρίξτε το στο life style. Έτσι κι αλλιώς δεν κάνατε τίποτε άλλο.

Έχουμε και το άλλο θέμα βέβαια. Το φανταράκι της παράταξης, ντε. Θα περιμένετε να σχολιάσω τις κόνξες της κυρίας. Ζε σέλει να πάει, είπε και ζεν πήγε. Te nada, που λένε κι οι σπανιόλοι. Δεν κάνει τίποτα, μανδάμ. Η Κεντρική Επιτροπή έκανε αυτά που έπρεπε, στην σωστή κατεύθυνση και χωρίς εσάς με τα χεράκια σταυρωμένα να ζείτε πάλι τον πολιτικό σας εφιάλτη. Ναι, ρε κοπελιά, Πρόεδρος είναι ο Αντώνης. Μας λείψανε τα μούτρα και τα πείσματα; Μπα. Τώρα πλέον αντιληφθήκαμε όλοι τι εννοούσε και που το πάει. Εκτιμώ ότι είναι προφανή δύο πράγματα για την κόρη του πατέρα της: Πρώτον, δεν ήθελε να αποπειραθεί ψηφοφορία επί των τάχα μου προτάσεων της, διότι θα διαπίστωνε ότι οι «μετοχές», που ‘λεγε κι ο μπαμπάς, λόγω απαξίωσης ετέθησαν εκτός συναλλαγής. Δεύτερον, πιστεύω πως μεθοδεύει την έξοδο της. Μόνο που δεν θα ‘ναι ηρωική. Κακομοίρικα πράγματα. Στο τέλος - τέλος υπάρχει και δικαίωμα στην πολιτική αυτοκτονία.

Και μετά τι; Θα φτιάξει την «Νέα Γελάδα» που λέγαμε, θα πάει με την εθνοπρεπή «Κομανέτσι» της καθεστωτικής δοκού, την οπισθοφυλακή του μπαμπά και στήριγμα του ψηλού παιδιού από την Μινεσότα, θα περιμένει μπας και την βάλει «κατοχικό διοικητή» το ΔΝΤ; Ποιος ξέρει;

Αποπειράθηκα να ρωτήσω και το φίλο μου το Μούργο επί του θέματος αλλά με κοίταξε περιφρονητικά, γύρισε από την άλλη και σήκωσε το πόδι του να ξυστεί.

Λοιπόν αδέρφια, θα υπάρξει λίγη αναστάτωση, όπως όταν κάνεις γενική φασίνα κι απεντόμωση για τους κορέους αλλά μικρό το κακό.

Έχουμε άλλα καθήκοντα και άλλες προκλήσεις μπροστά.

Όσο λοιπόν άλλοι κι άλλες θα ακκίζονται στον σπασμένο καθρέφτη τους, ο Αντώνης θα προχωράει με σταθερό βήμα και θα επιταχύνει. Ο Γιώργος Παπανδρέου εξελίσσεται σε demolition man, διαλύει τη χώρα και στο τέλος θα διαλύσει και το κόμμα του αλλά αυτό δεν μας αφορά. Η χώρα όμως μας αφορά. Ο Γιώργος και τα χοντρά (πάρτε και είδηση) βαθιά λαρύγγια του κάνουν κι αυτοί ότι μπορούν για την Νέα Μεταπολίτευση, αφού με τους ερασιτεχνισμούς τους, μαζί με την οικονομία, ανατινάσσουν τα σάπια σανίδια της Καθεστωτικής Παράγκας που έχτισαν 30 χρόνια παλαιοκομματισμού, ψευτοπροοδευτικότητας, πλιάτσικου και πολιτικής ορθότητας. Μπροστά μας είναι ορατό πλέον το κόμμα της Μεγάλης Κεντροδεξιάς, που θα συσπειρώσει κάτω από την σημαία του Αντώνη Σαμαρά όλες τις Πατριωτικές Δημοκρατικές δυνάμεις.

Ο Αντώνης θα έχει το ιστορικό καθήκον να μηδενίσει το κοντέρ και να επανεκκινήσει  την Πατρίδα.

 Εθνικό restart, αφού καθαρίσουμε τον σκληρό.

Θα τα φτιάξουμε όλα από την αρχή με φιλοτιμία, πατριωτισμό, κοινή λογική.

Με την πανάρχαιη δρασκελιά μας θα πάμε ολόϊσια στο μέλλον και τα παιδιά μας θα διαβάζουν κάποτε για όλους αυτούς τους απίθανους, όπως για κάτι πολιτικούς πριν τον Τρικούπη και τον Βενιζέλο.

Τους θυμάστε; Ούτε κι εγώ.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Νίκος avatar
  Νίκος 11/04/2010 18:39:36

  Κε Κρανιδιωτη, κατι πρεπει να γινει ΤΩΡΑ (τη ωρα ντε), διοτι αυτο το "διαλυει τη χωρα..." ακουγεται εφιαλτικο.
  Παντως, εθεσες τας χειρας επι των τυπων των μεταπολιτευτικων ηλων. Περιεγραψες με κρυσταλλινη σαφηνεια τους τρεις πυλωνες της μεταπολιτευτικης ψευτοδημοκρατιας.
  1)παλαιοκομματισμος
  2)ψευτοπροοδευτικότητα
  3)Πλιάτσικο και πολιτικής ορθότητα

  Συγχαρητηρια.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Νίκος 13/04/2010 01:13:01

   Νίκο,
   Σ' ευχαριστώ, αν και νομίζω πως είναι οφθαλμοφανή πράγματα για όλους όσους βλέπουμε με καθαρό μάτι την ως τώρα πορεία της Πατρίδας.
   Φιλικά

 2. Spiros avatar
  Spiros 11/04/2010 18:50:13

  Εμενα ο μουργος μουπε, ο λυκος κι αν εγερασε κι ασπρισε το μαλλι του, μητε τη γνωμη άλλαξε μήτε την κεφαλήν του.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Spiros 11/04/2010 22:56:06

   Χοντρά σκάγια κι αμολάς τα τσοπανόσκυλα.

   • ΑΡΚΑΣ avatar
    ΑΡΚΑΣ @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 12/04/2010 23:12:42

    Μηδέν νούμερο κιόλας! Για αγριογούρουνα...

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 13/04/2010 01:11:30

    Μονόβολα τα λένε. Αν και νομίζω πως αρκεί πίσσα και πούπουλα.

 3. socrates avatar
  socrates 11/04/2010 18:52:25

  Μετά το σημερινό δάνειο από τη Ε.Ε. έρχεται και η υποχρέωση του Γιωργάκη να κυβερνήσει χρηστά και χωρίς σπατάλες.
  Αυτό είναι σίγουρα κάτι για το οποίο δεν ήταν προετοιμασμένος, η πολιτική κουλτούρα που κέρδισε τις εκλογές ήταν "λεφτά υπάρχουν, ψηφίστε με για να σας τα μοιράσω", άρα μηδέν εις το πηλίκιον εδώ.
  Επίσης, αυτό είναι σίγουρα κάτι για το οποίο δεν είναι μέσα στις προσωπικές του προδιαγραφές. Ενας τέτοιος ρηχός πολιτικάντης δεν γνωρίζει τίποτε από κίνητρα ξένων επενδύσεων, δημιουργία θέσεων εργασίας, εξορθολογισμός δημόσιων δαπανών, κλπ.
  Τέλος, αυτό είναι σίγουρα κάτι για το οποίο δεν ήταν προετοιμασμένοι ούτε και οι γνωστοί 4-5 καναλάρχες που μας έφεραν αυτή τη μαριονέτα.
  Τους επόμενους μήνες θα προσπαθήσουν βέβαια να κάνουν, όσο μπορούν, το άσπρο-μαύρο αλλά εγώ ξέρω πάρα πολύ καλά ότι δεν θα το καταφέρουν για πολύ καιρό.
  Οι λόγοι είναι δύο:
  Πρώτο, ειδικά εάν εμπλακεί το Δ.Ν.Τ., ο Γιωργάκης δεν θα έχει την ελευθερία να χρησιμοποιεί την κουτάλα κατά το δοκούν, αν μη τί άλλο το τάϊσμά τους δεν μπορεί να είναι άμεσης προτεραιότητας όπως τα είχαν σχεδιάσει.
  Δεύτερο, η αποτελεσματικότητα της τηλεοπτικής προπαγάνδας έχει όρια, με την έννοια ότι ο στερημένος, ο άνεργος και ο νεόπτωχος κάποια στιγμή νομοτελειακά ξυπνάει και καταλαβαίνει ότι τον δουλεύουν.
  Αν μη τί άλλο, τα επόμενα χρόνια ο λαός μπορεί να πεινάσει αλλά δεν πρόκειται να βαρεθεί να βρίζει, να καταριέται και να φασκελώνει.
  Το μόνο ερώτημα που παραμένει είναι πόσο θα αντέξει στην εσωκομματική πίεση.
  Είναι αυτό που λέγαμε παλιά, όποιος σπέρνει ανέμους θερίζει θύελλες.

 4. Kώστας avatar
  Kώστας 11/04/2010 18:57:36

  K.Κρανιδώτη,
  ο Αντώνης Σαμαράς, εκτός από τη γνωστή δημόσια δήλωση του Ο.Ελύτη έχει και μία ακόμη δημόσια δήλωση για την οποία δικαιούται να είναι υπερήφανος. Μια δήλωση που για όποιον γνωρίζει την ιδεολογική και πολιτική σημειολογία της Ελλάδας, για όποιον ξέρει να διαβάζει πίσω από τις γραμμές σημαίνει πολλά σε ιδεολογικό επίπεδο. Σημαίνει πως ο Αντώνης κερδίζει όλους τους δημοκράτες πέρα και πάνω από κόμματα. Ταυτίζονται οι ιδέες και οι αντιλήψεις του με όσους απλά και άδολα αγαπούν με πάθος τη χώρα τους. Αναφέρομαι βέβαια στην πρόσφατη δήλωση-έκπληξη(για πολλούς, αλλά όχι για όλους) του Μίκη Θεοδωράκη:
  " Αγαπητέ μου Αντώνη, πανηγυρίζω κι εγώ μαζί σου στην θριαμβευτική σου νίκη που διανοίγει μια νέα προοπτική για την Ελλάδα μας! Με αγάπη, δικός σου, Μίκης"

  Θα θελαν και άλλοι να έχουν τέτοιες δημόσιες δηλώσεις σαν του Ελύτη και του Μίκη στο μπαούλο τους. Αλλά δεν πειράζει. Εχουν άλλους φίλους αυτοί και αυτές. Τον κ.Χριστοφοράκο λόγου χάρη...

  • Ελεος avatar
   Ελεος @ Kώστας 11/04/2010 22:29:02

   Γνωριζόμαστε με τον Σαμαρά από την ΟΝΝΕΔ και τον στήριξα. Για την υποστήριξη όμως από τον Μίκη Θεοδωράκη (αυτόν τον ψεύτη, που τελευταία το έχει χάσει κιόλας...) προσωπικά δεν θα θα είχα καμία ευχαρίστηση.

   Και αυτά του τα έχω γράψει του Αντώνη

   • Kώστας avatar
    Kώστας @ Ελεος 11/04/2010 22:38:16

    @έλεος
    οι χαρακτηρισμοί είναι εύκολοι.Πιο δύσκολη θα ήταν η τεκμηρίωσή τους, ειδικά όταν απευθύνονται σε ένα πρόσωπο με σχεδόν καθολική αναγνώριση. "Σχεδόν" διότι πάντα θα υπάρχει και η αντίθετη άποψη ακόμη και όταν είναι οικτρά μειοψηφική.
    Σε κάθε περίπτωση χρήσιμη θα ήταν μια αντιπαράθεση επιχειρήματος και όχι χαρακτηρισμών που αγγίζουν τα όρια της ύβρης.

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Ελεος 11/04/2010 23:01:29

    @Έλεος,
    Εγώ, αν και κάποτε επί υπόθεσης Οτσαλάν, παραπλανημένος πιστεύω, στράφηκε εναντίον μου και καλών πατριωτών φίλων, θα σου πω ότι δεν έχεις δίκιο. Ο Μίκης είναι από τους λίγους Τιτάνες της εθνικής - λαϊκής ψυχής. Μόνο την επιστολή του για τις ρεπουσοδραγώνες να διαβάσεις, φτάνει! Όχι απλώς χαστούκι στους αποδομητές, "ξύλο" κανονικό και ηθική κατεδάφιση. Όλοι πρέπει να υποκλινόμαστε μπροστά του. Κι ότι λάθη κι αν έκανε, δικαίωμα του, αποδεικνύουν απλώς ότι είναι άνθρωπος αλλά είναι αληθινός Πατριώτης και από τους θεματοφύλακες της Εθνικής μας Ταυτότητας, του Πολιτισμού και της Αξιοπρέπειας μας.

 5. p_K avatar
  p_K 11/04/2010 19:07:56

  Για τον Αντώνη Σαμαρά, το "όνομά μας είναι η ψυχή μας", είχε δηλώσει ο Ελύτης. Ακόμη μια δημόσια δήλωση που θα ζήλευαν πολλοί...
  Ο αείμνηστος Ευάγγελος Αβέρωφ, από εκεί ψηλά, σίγουρα θα αισθάνεται περήφανος για το [νευματικό του παιδί.
  Ο Αντώνης Σαμαράς είναι η μοναδική ελπίδα της πατρίδος.

 6. mara avatar
  mara 11/04/2010 19:23:25

  Φαντάζομαι ότι έχει καταλάβει ότι, όταν επιτέλους θα ανοίγει την πόρτα της εξόδου, δεν θα την συνοδεύουν ούτε τα δάκρυα μας, ούτε η νοσταλγία μας, παρά μόνο η τεράστια ανακούφιση που θα νοιώθουμε όλοι, ότι επιτέλους γλιτώσαμε!!!
  (Η μεγάλη πολιτικός.... απεδειχθεί ότι δεν ήταν τίποτα άλλο παρά μιά ξιπασμένη κατίνα με ανύπαρκτη παιδεία και με όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που συγκεντρώνει μία μικροαστή φαντασμένη γυναικούλα. Τέτοια "φούσκα" δεν έχει ξαναγίνει...)

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ mara 12/04/2010 00:08:13

   "τελικά ένα σκατοκόριτσο είναι μόνο" μας είπε πρόσφατα μεγάλος άνθρωπος, που την ψήφισε στις εσωκομματικές εκλογές, υπερασπιζόμενος σθεναρά την επιλογή του (τότε)

 7. what avatar
  what 11/04/2010 19:27:24

  Έχω αναφέρει ότι ψήφιζα (απλώς) αριστερά στα χρόνια της νιότης μου.
  Ψήφισα και μια φορά Πολιτική άνοιξη όμως. Και ο λόγος ήταν όταν είδα έναν καθηγητή μου των Νέων Ελληνικών, που συνεχώς μας εξέφραζε τότε την απογοήτευσή του για τα πολιτικά πράγματα, να λάμπει το μάτι του σε μια συγκέντρωση του Σαμαρά.

  Αυτή τη λάμψη του ματιού και το καθαρό βλέμμα επιζητώ να επιστρέψουν. Γι'αυτό και ψήφισα για τον Αντώνη το φθινόπωρο.

 8. Γιάννης Σ. avatar
  Γιάννης Σ. 11/04/2010 19:56:10

  Άντε ρε Αντώνη, γιατί θα μας γδάρει ο πολυπολιτισμικός Χρυσοχοΐδης και η παρέα του...

  Γίνεται χαμός με αυτό το βίντεο. Η αστυνομία χαρακτηριστικά απούσα και όταν ήρθε δεν έκανε ΤΙΠΟΤΑ!


  http://www.youtube.com/watch?v=dCawROkAZ3w

  • paratiritis2000 avatar
   paratiritis2000 @ Γιάννης Σ. 12/04/2010 07:03:45

   Μπορει να ειναι κι αυτος ο λογος που "ανακαλυψαν" τωρα τους τρομοκρατες, για να μην παιξει οπως θα επρεπε και χωρις ψεματα το βιντεο στα καναλια.
   ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ!

  • paratiritis2000 avatar
   paratiritis2000 @ Γιάννης Σ. 12/04/2010 07:17:24

   Απο σχόλιο στο video που εδωσες.

   -----------
   "#
   sstakis1 Οι συνθήκες ωρίμασαν για δημιουργία νέου πολιτικού σχηματισμού.Όπως έκανε στην Αγγλία ο Φάρατζ και απο την πάμπ που είχε και αγανακτισμένος με όλα όσα έβλεπε στη χώρα του, αποφάσισε να φτιάξει με φίλους του το ανεξάρτητο πολιτικό του κόμμα. 8"
   ------------

   Εδω σωστα τα παρατηρεί ο σχολιαστής, ίσως οχι όμως ως προς τη πιθανη πραγματικη ουσια των πραγματων.
   Απο τη μια η Αγγλια των Ευρωσκεπτικιστων οπου ειναι οι παλιοι γνησιοι εκφραστες της Αγγλικης Αυτοκρατοριας "βοηθα" με μια αποσπασματικη αντιπολιτευση υπερ της Ελλαδας στην ευρωοβυλη, οταν εκει ειδικα ειμαστε πληρως αποντες.
   Τα δε videο ειναι ποιο δημοφιλη κι απο τις οποιες εμφανισεις ή δηλώσεις Σαμαρά, όπως καταλαβαόνω με αποτέλεσμα ο μέσος Έλληνας να μην έχει πάρει χαμπάρι οτι υπάρχει Αντώνης Σαμαράς ενω κυριότερα, τι λέει και τι πρεσβεύει.

   Το διεθνές κατεστημένο λοιπόν, αν και εφόσον υπάρχει τέτοιο λοιπόν να αμυνθεί πολύ αποφασιστικά εναντίων του Αντώνη Σαμαρά, το θέμα είναι εμείς τι κάνουμε!

 9. Jimbaran avatar
  Jimbaran 11/04/2010 20:17:08

  Εγώ έχω να ψηφίσω από το 1981 ήμουν φαντάρος στην Δραμα 5 Μοιρα Λοκατζης ψήφησα τον Αξέχαστο πατριώτη και λαμπρό άνθρωπο και άξιο πολιτικο Γεώργιο Ράλλη ήτανε η πρώτη μα και η τελευταία μου από τότε ζω στην Όμορφη Ελβετία( Bern) παρακολουθώντας την σταδιακή υποβάθμιση και αρπαγή του πλούτου της Πατρίδος (βλέπε Καταστροφή) τα έβλεπα απαθής μη μπορώντας να κάνω τίποτε δηλαδή τι έπρεπε να κάνω?κάποτε διαμαρτυρήθηκα σε έναν πρασινοφρουρό σε μια νομαρχία στην Θεσσαλονίκη για μια απλή μου υπόθεση μονο που δεν με έδειρε αφού πρώτα με διαβολο-εστειλε σκεωδος ο αλήτης ..O Κύριος Σαμαράς είναι η τελευταία Ελπίς του Έθνους Στηρίξτε τον Δυναμώστε τον ,Εμπιστευθείτε των,τσακίστε τα κάθε είδους λαμόγια τα οποια βρίθουν και στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας ,Πετάξτε τους έξω γίνετε ένα σύγχρονο κεντροδεξιό κόμμα Eυρωπαϊκό ,ποτε δεν είναι αργά.Θέλει μόνον κουράγιο και θέληση και όχι τον βρήκαμε τον μηνα που θρέφει τους Έντεκα.

 10. nancy avatar
  nancy 11/04/2010 20:51:38

  Υπάρχει κι άλλο σενάριο που τρέχει: Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας. Πώς αντιμετωπίζεται, γνωρίζει κάποιος?

  • ΑΡΚΑΣ avatar
   ΑΡΚΑΣ @ nancy 12/04/2010 23:16:05

   Μακριά και όχι αγαπημένοι. Είναι μπλόφα για το μοίρασμα της ευθύνης. Όλα στη καμπούρα τους. Τα μεταξωτά βρακιά θέλουν και επιδέξιους κώλους.

 11. tom avatar
  tom 11/04/2010 21:36:28

  Θα φύγουν, λέει o Σαμαράς, από την παράταξη όσοι έβλαψαν αυτήν και την ιδία, αλλά και τον τόπο.
  Ωστόσο, από κάτω καθόντουσαν όλοι αυτοί που εννοούσε, αλλά βλέφαρο δεν πετάρισε, γραβάτα δεν κουνήθηκε...
  Μιας και δεν ανέφερε ονόματα, ο καθένας νόμιζε πως το "ξου" αφορούσε τον διπλανό του, τον παρακάτω, πάντως όχι αυτόν...

 12. Apon avatar
  Apon 11/04/2010 21:59:17

  Αρθρο του τύπου της Κυριακής
  Ενθετο έξυπνο χρήμα
  Πώς οδηγείται η χώρα στην χρεοκοπία.
  Αντιγράφω τα εξής:

  Χαριστική ρύθμιση του υπ. οικονομικών και της τραπέζης της Ελλάδος, επέτρεψε στους σορτάκηδες,να εκτοξεύσουν τα spread από τις 100 στις 450 μον. χωρίς κανένα ρίσκο, οδηγώντας την Ελλάδα, στο χείλος του γκρεμού, την ώρα που ο πρωθυπουργός κήρυσσε διεθνή σταυροφορία κατά των κερδοσκόπων.

  Πιο συγκεκριμένα στις 5-10-2009, την επομένη της εκλογικής νίκης του ΠΑΣΟΚ, και στις 22-10-2009( με αριθμούς πρωτοκόλλου 690 και 691 αντίστοιχα) η Τράπεζα της Ελλάδος προέβη σε αλλαγή του κανονισμού του συστήματος διακανονισμού πωλήσεων των τίτλων του Ελληνικού Δημοσίου, επιτρέποντας διακανονισμό από 3 σε 10 ημέρες μετά την πώληση (από Τ+3 σε Τ+10 για τους μυημένους)! Δηλαδή μπορούσε ο κάθε σορτάκης, να πουλάει ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου,που δεν είχε, και αφού είχε ρίξει την τιμή τους σε μιά πολύ ρηχή αγορά, να τα ξαναγοράσει σε πολύ χαμηλότερη τιμή, για να τα παραδώσει μέχρι 10 μέρες αργότερα.

  Σαν να μην έφτανε αυτό, σε επόμενο αίτημα της ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΏΝ ΤΡΑΠΕΖΏΝ ( με το οποίο εκφράζονται ευχαριστίες για τις προηγούμενες διευκολύνσεις) στις 10-12-2009 αποφασίζεται να μην επιβάλλονται κυρώσεις για τον σορτάκια ο οποίος δεν θα είχε ομόλογα να παραδώσει μετά την 10η ημέρα ή και αργότερα! Αυτό έγινε μετατρέποντας την δημοπρασία που θα έπρεπε να κάνει η ΤτΕ για να βρει τα ομόλογα που δεν είχε να παραδώσει ο σορτάκιας από υποχρεωτική σε προαιρετική.

  Δηλαδή με αυτό τον τρόπο, θα μπορούσε, κάθε τράπεζα που πουλούσε ομόλογα χωρίς να τα έχει, να ρίχνει την τιμή των ομολόγων του ελληνικού κράτους, να τα αγοράζει μετά σε χαμηλότερη τιμή, γιά να τα παραδώσει σε 10 μέρες, κερδίζοντας τεράστια ποσά. Αλλά και στην περίπτωση που δεν θα μπορούσε να τα βρει σε χαμηλότερη τιμή, να ακυρώσει την πώληση.

  Δεν είναι τυχαίο ότι όπως φαίνεται στο σχετικό site του BLOOMBERG http://www.bloomberg.com//apps/cbuilder?ticker1=GRK:IND, τα ελληνικά ομόλογα εκτινάχτηκαν από τότε που τέθηκε σε ισχύ η συγκεκριμένη διάταξη, τον περασμένο Οκτώβριο κατά την εκλογή του ΠΑΣΟΚ

  Οπως σημειώνουν οι γνώστες του θέματος, ενδεχομένως ο υπουργός Οικονομικών που είναι και ο πολιτικά υπεύθυνος για την ΤτΕ και ο διοικητής της ΤτΕ Γ. Προβόπουλος, θα προσπαθήσουν να επικαλεσθούν δικαιολογίες για την διευκόλυνση των επενδυτών σε τίτλους ελληνικού δημοσίου.

  Αναρωτιόμαστε όμως, γιατί αν πρόκειται πραγματικά μόνο για διευκόλυνση, εξασφάλισαν παράλληλα την πλήρη ατιμωρισία των κερδοσκόπων.

  Οπως αναφέρεται δε σχετικά, η αλλαγή του κανονισμού έγινε μάλλον παράνομα, δηλαδή μόνο με εντολή του διευθυντή Μ. Μιχαλόπουλου της Διεύθυνσης Οργάνωσης και όχι με πράξη του Διοικητή όπως έπρεπε.

  Γιατί, όταν μαθεύτηκε η πρακτική αυτή στους χρηματηστηριακούς κύκλους έγινε προσπάθεια να καλυφθεί το σκάνδαλο με πράξη Διοικητή με αριθμό 158 της 10-2-2010, που θα νομιμοποιούσε την μέχρι τότε πρακτική, και την οποία υπέγραψε ο υποδιοικητής Ι. Παπαδάκης αλλά δεν δημοσιεύτηκε ποτέ;

  Και γιατί μόλις την Περασμένη Πέμπτη 8-4-2010 επιβλήθηκε ο διακανονισμός των short selling σε μία μόνο μέρα (Τ+1). Μήπως γιατί έγινε γνωστό το σκανδαλώδες του θέματος.

  • paratiritis2000 avatar
   paratiritis2000 @ Apon 12/04/2010 07:08:10

   Προς ΠαΣοκ..

   Απο που θα φυγετε! Απο που θα φυγετε! οΕο!

 13. ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΡΕΙ avatar
  ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΡΕΙ 11/04/2010 22:10:52

  Το πρόβλημα της ΝΔ, του Σαμαρά και της κοινωνίας δεν είναι η Μπακογιαννοκουβελομητσοτάκαινα αυτή καθ΄αυτή αλλά το μοντέλο που αυτή εκφράζει, δηλ. της οικογενειοκρατείας, αναξιοκρατίας και παλαιοκομματισμού που αποτελεί καθεστώς στο κόμμα. Απλώς τυχαίνει ο Μπαμπάς της να είναι ο μεγαλύτερος παλαιοκομματοδεινόσαυρος και ιστορικά ο ευτελέστερος αυλικός των μεγάλων συμφερόντων στην Ελλάδα γι΄αυτό και "σέλει να παίξει την αρχηγό" και ο Κυριάκος τον υπαρχηγό(παρεπιπτόντως με πιάνει σύγκρυο όταν σκέφτομαι ότι το σενάριο ερήμην του λαού προέβλεπε αρχηγούς τον Βενιζέλο και την Μπακογιαννοκουβελομητσοτάκαινα αντί του "βλάκα" Γιωργάκη και του "εθνικού μειοδότη" Σαμαρά). Αν κοιτάξει δίπλα του ο Αντώνης θα δεί να τον χειροκροτούν πολλά αγοράκια και κοριτσάκια που λόγω του μπαμπά τους (πολλά δε από αυτά ανεπάγγελτα)βρέθηκαν στο ρετιρέ της ΝΔ χωρίς καμία επαγγελματική διαδρομή π.χ. Μιλτιάδης, Όλγα κλπ.Ο Σαμαράς θα πρέπει να ανοίξει το κόμμα σε νέο κόσμο και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για εισροή σε αυτό των υγειών μονάδων της κοινωνίας. Παράλληλα να τελειώσει αυτούς που η διαδρομή τους και η νοοτροπία τους αποτελεί δυσφήμηση για την ΝΔ.Όσοι νομίζουν ότι με την αποχώρηση της Ντόρας όλα θα εξυγιανθούν πλανώνται πλάνην βουλγαράκιω, στυλιανίδιω, παυλοπούλιω κλπ κλπ

  • paratiritis2000 avatar
   paratiritis2000 @ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΡΕΙ 12/04/2010 08:24:02

   Μόνο?

   Έχει αλλάξει άραγε καθολου απο την Ελληνική Επανάσταση το μοντέλο με το οποίο οι υποτιθέμενοι αντιπρόσωποι του λαού, ή οι ακόλουθοι τους καταλαμβάνουν την εξουσία, τοπική ή Εθνική? Γιατί περί κατάληψης πρόκειται. Ο καθείς με τα τσανάκια του και τους παρατρεχάμενους του, τη φατρία του. Ακριβώς όπως μετά το καιρό της Επανάστασης! Πως μπορεί να υπάρξει αξιοκρατία και λαϊκή συσσώρευση όταν ακόμη επικρατούν αυτά τα φαινόμενα.
   Παω στοίχημα κάποιοι τα διαβάζουν αυτά και βγάζουν αφρούς. Μπορεί, αλλά πάνε σχεδόν 200 χρόνια ελεος πια βουλιάζουμε!!!

 14. Προφήτης avatar
  Προφήτης 11/04/2010 22:36:38

  Ο στόχος του εκσυγχρονιστικού στρατοπέδου (ΓΑΠ, Ντόρα, Παπαχελάς και λοιποί ανίκανοι, εξωνημένοι και ψεύτες) είναι ένας :
  πάση θυσία αποτροπή πρωθυπουργίας Σαμαρά.

  Όχι η αποφυγή της επανόδου της ΝΔ στην κυβέρνηση. Ειδικά η εξουδετέρωση Σαμαρά.

  Γιατί; Γι' αυτό που είναι και γι' αυτό που εκπροσωπεί.

  Για παράδειγμα, το 1992 τον "ξήλωσαν" επειδή η στάση του τούς έκανε να φαίνονται μειοδότες.

  Ναι, ο Εθνάρχης που μετά δάκρυσε. Αλλά έβαλε το Μητσοτάκη να αποτρέψει το συλλαλητήριο. Χωρίς το οποίο συλλαλητήριο, BTW, τα Σκόπια θα ήταν "Μακεδονία" με την ανοχή της Ελλάδας χρόνια τώρα.

  Στην κατεύθυνση αυτή, επιπρόσθετα εννοείται της μωροφιλοδοξίας, εντάσσονται οι συνδυασμένες κινήσεις των ομογάλακτων Ντόρας και Καρατζαφέρη να διασπάσουν την ΝΔ ως "μπλοκ εξουσίας".

  Το ΠΑΣΟΚ και στα "κάτω" του, ιδίως με τους λαθρομετανάστες ψηφοφόρους, θα κρατήσει ένα 37-38% του εκλογικού σώματος.
  Αντίστοιχα η ΝΔ θα πρέπει να "σκαρφαλώσει" στο 42-44%.
  Ενδεχόμενα 4-5% του χερι-χέρι και 0,5-1% του Μητσοτακέικου γίνονται κρίσιμα ποσοστά.

  1. Ντόρα : όχι διαγραφή, τώρα. Πρώτα εξευτελισμός. Απο-νομιμοποίηση.
  Ανακοίνωση π.χ. ότι "η κα Μπακογιάννη έχει κάθε δικαίωμα να εκφράζει τις απόψεις της αλλά δεν λαμβάνονται υπόψη από τον Πρόεδρο και δεν εκπροσωπούν την παράταξη".
  Ανάδειξή της στον "τρελλό του χωριού".
  Από την άλλη, άμεση καρατόμηση κάθε υποστηρικτή της. Και "μήνυμα" στα στηρίγματα της Οικογένειας στους δικαστικούς και λοιπούς χώρους εξουσίας ότι είναι "τελειωμένοι" αν δεν προσκυνήσουν.

  2. Καρατζαφέρης. Ο κύριος στόχος. Διαρκής καταγγελία του σαν "κυβερνητικό δεκανίκι του ΓΑΠ".

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Προφήτης 13/04/2010 01:20:34

   Προφήτη,
   Σε διαβάζω πάντα με προσοχή κι ενδιαφέρον.
   Γενικώς συμφωνούμε.
   Για το ΠΑΣΟΚ όμως θα σου πω ότι πιστεύω πως θα καταλήξει γρήγορα με τέτοιες απώλειες που η ήττα με 11% του Κ.Κ. θα μοιάζει με θρίαμβο μπροστά σε αυτό που θα πάθουν και δεν θα τους σώσει ούτε ο Αμπντουλχαλήμ.
   Η δε "Κομανέτσι" του αστράτευτου "εθνικισμού" θα φυλλοροήσει σαν δεντράκι το φθινόπωρο όταν ο Αντώνης χαράξει κι εφαρμόσει τις ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΕΣ ΤΗΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ.
   Φιλικά

 15. Ambrose Bierce avatar
  Ambrose Bierce 11/04/2010 23:01:23

  κατά τύχη όμως, αν όχι όλοι αυτοί οι απίθανοι, οι περισσότεροι όμως από αυτούς, βρέθηκαν μετά το 1909 στο κόμμα του Βενιζέλου...

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Ambrose Bierce 11/04/2010 23:04:50

   Αγαπητέ k. Pierce,
   Αναφέρομαι στους Πρωθυπουργούς μετά φυσικά τον Κυβερνήτη Καποδίστρια, τον Κανάρη κλπ. Στους χλωμούς Πρωθυπουργούς πριν τον Τρικούπη και μετά απ' αυτόν και πριν τον Βενιζέλο.

 16. Ambrose Bierce avatar
  Ambrose Bierce 11/04/2010 23:27:23

  Αγαπητέ κ. Κρανιδιώτη

  Οι Πρωθυπουργοί της Ελλάδος μετά τον Βενιζέλο και πριν τον Τρικούπη ήταν οι Ν. Δηλιγιάννης, Θ Δηλιγιάννης (3 φορές), Δ. Ράλλης (4 φορές), Γ. Θεοτόκης (4 φορές) Κυριακούλης Μαυρομιχάλης και Στέφανος Δραγούμης. Με εξαίρεση την οικογένεια Δεληγιάννη (ο Θ.Δηλιγιάννης δολοφονήθηκε το 1905) καμία από αυτές τις πολιτικές οικογένειες δεν έσβησε τα επόμενα 50 χρόνια. Τα περισσότερα στελέχη του Δηλιγιανισμού βρήκαν πολιτική στέγη στο κόμμα των Φιλελευθέρων, ο Ηλίας Νικολακόπουλος έχει γράψει σχετικά.

  Οι Ράλληδες και οι Θεοτόκηδες επέζησαν μάλιστα κατοχή και εμφύλιο, κάτι που ενδεχομένως να δείχνει πως η ελληνική πολιτική τάξη έχει αξιοθαύμαστες αντοχές και προσαρμοστικότητα, που χρήζουν διερεύνησης. Σε κάθε περίπτωση στην Ελλάδα ουδέποτε συνέβη αυτό που έγινε π.χ. στη Γερμανία μετά τον Β. Παγκόσμιο Πόλεμο, όπου αφανίστηκε όλη η ιστορική ηγεσία της Κεντροδεξιάς και η ανανέωση έπρεπε να πάει σε επίπεδο καθολικών δημάρχων…

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Ambrose Bierce 11/04/2010 23:43:05

   Επαναλαμβάνω φίλε μου, αναφέρομαι στους Πρωθυπουργούς και στο ποιός τους θυμάται για το έργο τους. ΔΕν διαφωνούμε σε όσα αναφέρεις, φυσικάκαι τα ποιλιτικά τζάκια υπήρχαν και υπάρχουν. Στην συλλογική μνήμη όμως έμειναν μόνον οι μεγάλοι, αυτοί που σημάδεψαν την εποχή τους. Πιστεύεις ότι σε 50-100 χρόνια η Ιστορία θα 'χει να γράψει κάτι σημαντικό για τον ΓΑΠ; Ίσως μόνον αν τελικά καταφέρει να διαλύσει την οικονομία και τη χώρα.Δες τον Σημίτη. ΔΕν τον θυμάται κανείς. Είναι ήδη υποσημείωση. Μόνο στην κουρδική Ιστορία θα 'χει την "τιμητική" του.

 17. ευτυχια avatar
  ευτυχια 12/04/2010 01:21:38

  Κε Κρανηδιωτη, σας παρακολουθω συχνά και συγκινούμε απο το αυθορμητο παθος που φαινεται να σας διακρίνει, αλλα έχοντας ακουσει πολλα "θα","πρεπει" και γενικα "επεα πτεροεντα" απο τα τελή του 70, ειμαστε εξοχως επιφυλακτικοί. Το 1993, μεσα σε μια εποχη απεργιών και όντας υψηλόβαθμο συνδικαλιστικό στελεχος, ο Σγαρδελης, γενικός διευθυντής τότε της ΝΔ, μου είπε έξαιρετικα κυνικα οτι "η ΝΔ ειναι Κομμα Παραγόντων και όσο πιο γρηγορα το καταλάβεις, τόσο πιο γρηγορα θα εξελιχθείς". Βεβαια αν και η νοημοσύνη μου ηταν πανω του μετριου, η συναισθηματικη νοημοσύνη μου ηταν ανυπαρκτη, όπως και η διαθεση σου να"εξελιχθώ". Ομως αν ειτε χτυπησεις το αυγο στον τοιχο, ειτε τον τοιχο στο αυγό, το αποτέλεσμα ειναι η συντριβη του αυγου. Ετσι ελαχιστα συμμεριζομαι την δυνατοτητα του αγαπητοτατου και "ποιητικου"Αντωνη να κανει ουσιαστικες αλλαγες

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ ευτυχια 12/04/2010 01:36:19

   Αγαπητή "Ευτυχία",
   Θα διαψευσθείς και είμαι βέβαιος ότι θα το χαρείς πολύ.
   Φιλικά

   • oxoxo avatar
    oxoxo @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 12/04/2010 13:23:28

    Άπαιχτος Κρανιδιώτη. Το κείμενό σου τα λέει όλα. Στη γλώσσα που καταλαβαίνει ο πολύς κόσμος. Ο καθημερινός άνθρωπος.
    Κι εν τέλει πρέπει να έχουμε στην εξουσία ανθρώπους τους οποίους εμπνέουν οι ποιητές κι έχουν αρχές και πίστη στον τόπο και το λαό του παρά τους πωλητές της ιδεοληπτικής φαντασίωσης!

 18. Σωτ. Μητραλ. avatar
  Σωτ. Μητραλ. 12/04/2010 14:20:26

  Ἀπίθανο κείμενο

 19. ploutarchos.lefkaditis avatar
  ploutarchos.lefkaditis 12/04/2010 16:47:18

  Αγαπητέ Φαήλε,

  πραγματικά εύχομαι από τα βάθη της ψυχής μου να επαληθευτείς 1000% στα λεγόμενά σου. Πραγματικά δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλους αποτυχημένους πειραματισμούς. Είναι επιτακτική ανάγκη να φύγει το ταχύτερο δυνατό η χειρότερη κυβέρνηση της τελευταίας 35ετίας, που ήδη στους έξι πρώτους μήνες της αποδεικνύεται τρισχειρότερη και πολύ κατώτερη των περιστάσεων, ακόμα και από την κυβέρνηση του Κ.Κ. του Β'. Αν δεν είχε τη στήριξη των Μέσων Μαζικής Αποβλάκωσης, είμαι σίγουρος ότι θα είχε ήδη καταρρεύσει.
  Και μια ακόμη παράκληση, που ελπίζω να τη μεταφέρεις στον Αντώνη Σαμαρά: Προς Θεού, μην κάνει το λάθος και συμβιβαστεί με τους "νταβατζήδες". Ο Κ.Κ. ο Β' είχε τη μία και μοναδική ευκαιρία, με την άνεση των 166 εδρών του 2004 να τελειώσει μια και καλή με δαύτους, ευκαιρία που δεν αξιοποίησε. Αν πραγματικά θέλουμε να είμαστε ελεύθεροι, πρέπει πρώτα να απαλλαγούμε από αυτά τα κοράκια που μας τρώνε καθημερινά τις σάρκες της ψυχής μας και στη συνέχεια απρόσκοπτοι, να προσωρήσουμε στη δημιουργία μιας πραγματικά Νέας Ελλάδας. Μόνο έτσι υπάρχει ελπίδα κατά τη γνώμη μου. Διαφορετικά, εάν και αυτός συμβιβαστεί με τους "νταβατζήδες", τότε δυστυχώς θα έχει κατάληξει χειρότερη από αυτή του Προκατόχου του.

  Με εκτίμηση,
  Πλούταρχος Λευκαδίτης

  • Πλούταρχος Λευκαδίτης avatar
   Πλούταρχος Λευκαδίτης @ ploutarchos.lefkaditis 12/04/2010 18:38:24

   Εσχάτως πέφτω ολοένα και πιο συχνά σε ορθογραφικές απροσεξίες: Κατάληξη και όχι κατάληξει. Πραφανώς υποσυνείδητα ήθελα να πω 'καταλήξει', αλλά έστω. Φαίνεται τα ελληνικά τύπου ΠΑΣΟΚ αρχίζουν και επιδρούν πάνω μου.
   Και πάλι ευχαριστώ,

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Πλούταρχος Λευκαδίτης 12/04/2010 23:05:08

    Kι εγώ γράφω γρήγορα και κάνω τέτοια.
    Δεν θα συμβιβαστεί.-

 20. ευτυχια avatar
  ευτυχια 12/04/2010 21:41:07

  Πλουταρχος Λευκαδιτης@
  Αγαπητέ μην αυτομαστιγώνεσαι και μην ανησυχείς για ενδεχόμενη αλλοτρίωσή σου από τα Πασοκικά ελληνικά.Ολοι κάνουμε λάθη γιατί βαριόμαστε να ξαναδιαβάσουμε το κείμενο που βιαστικά γράφουμε.
  Θα σου συνιστούσα να ανησυχήσεις άν αρχίσεις να σκέφτεσαι όπως οι Δραγώνες ή να μην σκέφτεσαι καθόλου όπως οι υπόλοιποι Πασόκοι.

  • Πλούταρχος Λευκαδίτης avatar
   Πλούταρχος Λευκαδίτης @ ευτυχια 12/04/2010 23:01:43

   Ευτυχία, σε ευχαριστώ πολύ για την υποστήριξη. Πραγματικά, κάτι που μου αρέσει στο παρόν ιστολόγιο είναι το γεγονός ότι μεταξύ των αναγνωστών του διατηρείται ένα αξιόλογο επίπεδο, έκφανση του οποίου είναι και η χρήση ελληνικής γραφής στο 99% των περιπτώσεων, όπως και σωστής ορθογραφίας. Επομένως, η προσπάθειά μου είναι να συνεισφέρω όσο μπορώ στη διατήρηση αυτού του επιπέδου. Και πάλι σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.

 21. Σοφία avatar
  Σοφία 02/05/2010 23:32:41

  Καλά όλα αυτά, αλλά να δούμε και κάτι...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.