Πιάσαμε πάτο!
14/08/2015 06:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πιάσαμε πάτο!

Δυστυχώς θα ζήσουμε πολύ άσχημες καταστάσεις και η ευθύνη βαρύνει την αριστερά

Η Ελλάδα έχει πέσει πολύ χαμηλά. Με λύπη το λέμε αυτό αλλά η χώρα που όλοι αγαπάμε, άλλος λιγότερο κι άλλος περισσότερο, είναι πλέον στον πάτο. Και εξηγούμαστε για να μην παρεξηγούμαστε. Ασφαλώς το σάπιο πολιτικό κατεστημένο των τελευταίων 40 ετών έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης στην κατάντια της πατρίδας. Ασφαλώς και τα πολιτικά κόμματα, κι αυτά που κυβέρνησαν και τα άλλα, έχουν προκαλέσει ζημιά στη χώρα.

Όμως, κάπου πιστεύαμε ότι και ο κόσμος και το σύστημα είπαν ότι θα μπει τέλος στην κατηφόρα. Αυτό που ζει η Ελλάδα τους τελευταίους μήνες της αριστερής διακυβέρνησης δεν έχει προηγούμενο και το ερώτημα είναι αν ο κόσμος, ο λαός, ο ψηφοφόρος θέλει αυτόν τον ευτελισμό της δημοκρατίας, της βουλής, των κομμάτων.

Πως για παράδειγμα ανέχεται ο πολίτης να είναι πρωθυπουργός ένας τόσο εξευτελισμένος πρωθυπουργός και από τους ξένους και από τους δικούς του και από τον ίδιο του τον εαυτό; Πώς μπορεί να ανέχεται να κυβερνά ένα κόμμα που είναι σπασμένο σε χίλια κομμάτια και που το ένα κάνει αντιπολίτευση στο άλλο.

Δεν χρειάζεται να υπάρχουν καν τα άλλα κόμματα στη Βουλή, τα καταφέρνουν μια χαρά η Ζωή, ο Λαφαζάνης, η λοιπή κομπανία και φυσικά ο Βαρουφάκης που έχει ακόμη λόγο και δεν ντρέπεται να μιλά.

Είναι δυνατόν μια Πρόεδρος της Βουλής να μιλά 50 φορές σε 24 ώρες, να υβρίζει τον πρωθυπουργό, να λέει δοτό κορυφαίο υπουργό, να πλακώνεται με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ και να μένει στη θέση της;

Πώς μπορεί ένας πρωθυπουργός και αρχηγός κόμματος να κυβερνά ακόμη όταν δεν ξέρει τι κόμμα έχει;

Πώς γίνεται ένα μεγάλο μέρος του κόμματος να λέει ουσιαστικά προδότη τον αρχηγό του και να παραμένει στα ίδια έδρανα; Πώς γίνεται ο ψεκασμένος να έχει καταπιεί όλα τα μέτρα και δήθεν για τα μάτια του κόσμου να λέει ότι δεν θα ψηφίσει τις αλλαγές στις Ένοπλες Δυνάμεις; Και παρ’ όλα αυτά να συνεχίζει να είναι υπουργός Εθνικής Άμυνας;

Πώς είναι δυνατόν να προαναγγέλλεται κόμμα εκ της σαρκός του ΣΥΡΙΖΑ, να είναι έτοιμοι όλοι και κανείς να μην κάνει τίποτε γι΄αυτό;

Και πώς γίνεται μια κυβέρνηση να κυβερνά όταν βγάζει non paper και χαρακτηρίζει κορυφαίο στέλεχος και πρώην υπουργό περίπου… Σόιμπλε κι όμως να μην ντρέπεται γι’ αυτό;

Ο εξευτελισμός του πολιτεύματος και της Βουλής που ζήσαμε για άλλη μια φορά αποδεικνύει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σχέδιο. Δυστυχώς που το λέμε αλλά η Αριστερά στην Ελλάδα έχει γίνει το καλύτερο δεκανίκι για τα αντικοινοβουλευτικά κόμματα. Μ’ αυτά που βρίσκονται στα άκρα και που ήταν αυτά που ενίσχυαν το κίνημα… να καεί το μπο…λο η Βουλή. Κυρίως την άκρα δεξιά, τη Χρυσή Αυγή αλλά και τους κόκκινους φασίστες που δεν διαφέρουν και πολύ. Όλοι αυτοί οι άθλιοι εχθροί της Δημοκρατίας βρήκαν άξιους συμπαραστάτες στη Βαβέλ του ΣΥΡΙΖΑ. Ο καθένας με τον τρόπο του ο Αλέξης, η Ζωή, ο Λαφαζάνης κ.λπ. έχουν γίνει οι Δούρειοι Ίπποι για τους δολοφόνους της χώρας.

Δυστυχώς θα ζήσουμε πολύ άσχημες καταστάσεις, με ή χωρίς εκλογές και η ευθύνη βαρύνει την αριστερά. Ο εξευτελισμός του δημοκρατικού πολιτεύματος και βασικών θεσμών όπως η Βουλή, η κυβέρνηση ή και ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν είναι μια απλή υπόθεση. Δεν είναι ένα αστείο για να γελάμε στις ξαπλώστρες. Κάποτε θα το καταλάβουν και οι… αφασίες του ελληνικού λαού που συνεχίζουν να πιστεύουν ότι ευτελίζοντας τους θεσμούς θα κάνουν καλύτερη την Ελλάδα. Κάποτε θα το καταλάβουν και οι πολιτικοί μας, απ’ όλα τα μέρη του κοινοβουλίου αλλά κυρίως από την κυβερνώσα αριστερά ότι μπορεί να παίζουν πολιτικά παιχνίδια αλλά δεν μπορεί να παίζουν με τις τύχες του ελληνικού λαού και του μέλλοντος της πατρίδας.

Το θέατρο των τελευταίων ημερών ας είναι το τελευταίο αλλά πολύ αμφιβάλλουμε. Και πολύ φοβούμαστε ότι οι λύκοι των άκρων χαίρονται. Οι φασίστες απ’ όπου κι αν προέρχονται τρίβουν τα χέρια τους.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Giorgis avatar
  Giorgis 14/08/2015 04:14:49

  Πριν πέντε έξι χρόνια θυμάμαι να λέει φίλη αχ πιάσαμε πάτο, δεν πάει άλλο. Από τότε το ακούω συχνά. Λοιπόν να το ξέρετε έχουμε ακόμα πολύ κατηφόρα. Αφού ο λαός αν ψήφιζε σήμερα θα έβγαζε το Σύριζα αυτοδύναμο, έχουμε δρόμο. Είμαστε σαν ναρκομανείς που θα το κόψουμε μόνο όταν πραγματικά το θελήσουμε.

  • Δρόμος avatar
   Δρόμος @ Giorgis 14/08/2015 06:52:45

   Αγαπητέ το παραμύθι της πρωτιάς του Τσίπρα άφησε το για τους δημοσκόπους. Δεν υπάρχει μέρος της Ελλάδας που να μην τον βρίζει ο κόσμος με τα χειρότερα λόγια, εικδικά δε, αυτοί που τον ψήφισαν. Προχθές στην λαϊκή της Κηφισιάς εμφανίστηκε ο Μπαλάφας και έγινε το έλα να δείς... Τον άρχισε ένας πολίτης που είχε ψηφίσει Σύριζα στα χοντρά μπινελίκια και είχε χάσει την λαλιά... του και το χρώμα του. Τον κρατούσαν οι μανάβηδες για να μην του ορμήξει αλλά ταυτόχρονα τον άρχισαν.... και αυτοί και έγινε χαμός. Κράζοντας φώναζε Προδότες, ρουφιάνοι, πράκτορες, ελεεινοί, τομάρια, ανθέλληνες, εκτελεστές. Στην Κρήτη να μην σου το τί γίνεται... Ρέθυμνο και Χανιά τον βρίζουν άπαντες. Το ίδιο σε Τρίπολη και Καλαμάτα.

   • Και τώρα τι; avatar
    Και τώρα τι; @ Δρόμος 14/08/2015 10:16:10

    H αλήθεια είναι οτι καθώς ο χρόνος κυλά και ο κόσμος συνειδητοποιεί το μέγεθος της απάτης, θα εισπράττουν εν αφθονία το θυμό και την απόρριψη.

 2. Παράξενος avatar
  Παράξενος 14/08/2015 07:20:07

  "κάπου πιστεύαμε ότι και ο κόσμος και το σύστημα είπαν ότι θα μπει τέλος στην κατηφόρα." Λοιπόν, το σύστημα δεν μπορεί να βάλει τέλος στην κατηφόρα γιατί τότε θα αυτοκαταστραφεί. Όσο για τον κόσμο, έχει τόσο αποβλακωθεί και εθιστεί στην ευκολία που δεν μπορεί να αντισταθεί. Πρέπει να καταλάβετε ότι με τα δεδομένα της Ελλάδας αυτό που συμβαίνει τώρα είναι φυσιολογικό, δεν είναι κάποιο τρομερό ατύχημα, ένας εφιάλτης που σύντομα θα τελειώσει. Αντίθετα, σήμερα που τα γράφουμε αυτά είμαστε ασύγκριτα καλύτερα από αυτό που έρχεται πολύ σύντομα. Τι έρχεται; Δείτε την ταινία Apocalypto. Στη ζωή όταν χάσεις το δρόμο σου είτε παλεύεις να τον ξαναβρείς είτε χάνεσαι στη ζουγκλα. Κάτι αδύνατο όταν δεν ξεχωρίζεις πια το δρόμο από τη ζούγκλα. Όμως οι διαφορές τους υπάρχουν ακόμη κι αν δεν τις διακρίνεις πια. Και η ζούγκλα δεν είναι φιλική στον άνθρωπο.

 3. ΕΡΜΟΓΕΝΗΣ avatar
  ΕΡΜΟΓΕΝΗΣ 14/08/2015 08:34:05

  Το ποιόν της αριστεράς και οι απόψεις της δεν άλλαξαν απο τον συμμοριτοπόλεμο . Το πνεύμα του Ζαχαριάδη ζεί και βασιλεύει . Δυστυχώς μετα το ΄74 ολα τα κόμματα την βοήθησαν να κρύψει το αιμοσταγές παρελθόν και τα ανθελληνικά της ένστικτα , ελπίζοντας οτι έτσι θα μετουσιώνονταν σε δημοκρατικό κόμμα . Φυσικά διαψεύσθηκαν , στην πρώτη ευκαιρία που κατάφεραν με χίλια ψεύδη να πάρουν την εξουσία έχασαν τις μάσκες και ξαναέγιναν κομμουνιστοσυμμορίτες . Ειλικρινά δεν περίμενα κάτι καλύτερο απο αυτούς

  • Diamond Angel avatar
   Diamond Angel @ ΕΡΜΟΓΕΝΗΣ 14/08/2015 13:26:16

   Έτσι , αυτή είναι η ουσία . Και όχι μόνο τη βοήθησαν , αλλά ανέχτηκαν και την ιδεολογική της ηγεμονία .

 4. Διογένης avatar
  Διογένης 14/08/2015 09:28:58

  Μπα, δεν νομίζω να πιάσαμε πάτο. Η κυβέρνηση λέει θα πάει σε ψήφο εμπιστοσύνης. Πάει να εξευτελίσει τον Λαφαζάνη και τους λοιπούς, να τους αναγκάσει να (μην) ρίξουν την κυβέρνηση. Να καταπιούν όσα είπαν σήμερα και να συνεχίσει να κυβερνά με την πρόθυμη στήριξη της αντιπολίτευσης. Εάν ήθελε να πάει σε εκλογές, θα παραιτούνταν. Προφανώς δεν θέλει να πάει σε εκλογές. Θέλει να τους εξευτελίσει. Ή, εάν πάει, να πάει με την ευθύνη του Λαφαζάνη. Άρα, θα συνεχιστεί η ίδια σχιζοφρένεια. Προφανώς δεν πιάσαμε ακόμη πάτο...

 5. in medias res avatar
  in medias res 14/08/2015 09:55:25

  Αυτό που ονομάζουμε "πάτος" ... δεν υπάρχει.

 6. Disdemona avatar
  Disdemona 14/08/2015 09:59:47

  Τι θέλει; Ψήφο εμπιστοσύνης; Ποιόν νομίζει οτι κοροϊδεύει επί τέλους; Αυτοεξευτελίζεται, προκειμένου κακήν κακώς να παραμείνει για λίγο ακόμα εικονικός Πρωθυπουργός, ενώ θ΄απαξιώνεται την κάθε μέρα που περνά στη συνείδηση αυτών που ψήφισαν Σύριζα όλο και περισσότερο. Και ν΄αποσπάσει μ΄εκβιασμό πέτσινη ψήφο ''εμπιστοσύνης'', δεν σώζεται. Χρόνο αγοράζει, ενώ φθείρεται.

  • Διογένης avatar
   Διογένης @ Disdemona 14/08/2015 10:06:48

   Όντως, για τον επιπλέον λόγο ότι δείχνει να φοβάται τις εκλογές, ενώ πιο πριν όλος ο "προεδρικός" ΣΥΡΙΖΑ έσπευδε να υπερθεματίσει και να εκβιάσει με εκλογές. Αν χάσει την ευκαιρία του Σεπτεμβρίου, δύσκολα θα πάει σε εκλογές πιο μετά, εάν είναι να χάνει ψηφοφόρους συνέχεια. Θα χάνει όμως; Τα έχουμε δει όλα πια με αυτό το λαό.

   • Και τώρα τι; avatar
    Και τώρα τι; @ Διογένης 14/08/2015 10:28:30

    Το οτι μπορεί να μην χάνει δυνάμεις με την ταχύτητα που θα έπρεπε να χάνει λόγω της ανικανότητας, της ασυνέπειας και της ψευδολογίας του, οφείλεται στην παντελή έλλειψη ειλικρινούς, υπερήφανης και αξιοπρεπούς εναλλακτικής πρότασης. Δεν αρκούν για την ανατροπή οι δεδομένοι ''οπαδοί'' της άλλης πλευράς που όλα τα βλέπουν πάντα ρόδινα. Χρειάζεται χωρίς μισές αλήθειες και πολιτικαντισμούς, κάποιος να πείσει και να μοιράσει ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΘΥΣΙΕΣ. Να κερδίσει τον κόσμο χωρίς ...ζαβολιές. Δεν βλέπω κάποιον αξιόπιστο που να μπορεί να πείσει και να οδηγήσει. (και δεν εννοώ φυσικά ''φωτισμένο'' άτομο, εννοώ κάποιον που θα γίνει φορέας μιας ΝΕΑΣ εναλλακτικής πολιτικής).

  • Δρόμος avatar
   Δρόμος @ Disdemona 14/08/2015 11:09:54

   O Tσίπρας τε-λεί-ω-σε. Μιά θλιβερή φιγούρα ήταν σήμερα στην βουλή που δεν ήξερε τί έλεγε για να δικαιολογήσει τις ενέργειες του. Όλος ο κόσμος τον βρίζει και άς λένε ότι θέλουν οι δημοσκόποι και τα κανάλια που προσπαθούν όψιμα να τον διασώσουν και να του κερδίσουν χρόνο παραμονής στην εξουσία (γιατί άραγε...). Ο ίδιος έχει αντιληφθεί την απίστευτη ξευτίλα του, αλλά προφανώς του είναι αδύνατο ακόμα να την χωνέψει, οπότε δεν μπορεί και εύκολα να την διαχειριστεί. Θέλει να δραπετεύσει με τις λιγότερες απώλειες και νομίζει ότι άν ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης θα ρίξει τις ευθύνες της πτώσης του, στα πρώην συντρόφια. Νομίζει... Δεν τον σώζει ΤΙΠΟΤΑ... ότι και να κάνει.

 7. giorgosalexpoli avatar
  giorgosalexpoli 14/08/2015 10:22:04

  Η Νεα Δημοκρατια πρεπει αμεσα να εκλεξει νεο αρχηγο. Ο Μειμαρακης κανει την μια γκαφα πισω απο την αλλη. Δεν τον παρεξηγω αλλα δεν το εχει για την θεση που του επεβαλλαν.

  • Χρονογράφημα avatar
   Χρονογράφημα @ giorgosalexpoli 14/08/2015 15:19:47

   Λοιπόν προχθές είχα μία έκλαμψη επί του θέματος: Φαήλος Κρανιδιώτης!

 8. Το τζίνι avatar
  Το τζίνι 14/08/2015 10:52:28

  Δεν πιάσαμε πάτο, δυστυχώς. Έχει και παρακάτω.

 9. Frippertronics avatar
  Frippertronics 14/08/2015 11:46:58

  Τώρα αρχίζει η κάθοδος προς τον πάτο. Σε 1-2 χρόνια θα είμαστε εκεί και μετά το ΟΧΙ θα πάει στο 85% και θα "πεταχτούμε" μόνοι μας έξω από το Ευρώ.

 10. chp avatar
  chp 14/08/2015 11:47:20

  Ο τελικός σκοπος είναι το πολύ 20% πάνω από Βουλγαρία . Εχουμε δρόμο ακόμη......

 11. Ιερά Πόλη Μεσολογγίου avatar
  Ιερά Πόλη Μεσολογγίου 14/08/2015 13:22:08

  Σίγουρα η σημερινή εμφάνιση του Τσίπρα ήταν μέτρια, αποτέλεσμα της καταφανούς έλλειψης στοιχειώδους επιχειρηματολογίας επί των δεδομένων. Επίσης θα έλεγα πως για πρώτη φορά σήμερα με ικανοποίησε ο αντιπολιτευτικός λόγος του κ. Μειμαράκη. Επιτέλους λειτούργησε όπως έπρεπε τερματίζοντας αυτήν την άτυπη περίοδο χάριτος. Ωστόσο τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Μην αποκλείει κανείς την περίπτωση ο κ. Τσίπρας μετά την άρση της εμπιστοσύνης, να συνεργαστεί με άλλο εταίρο (ποτάμι?) προσπαθώντας να αγκιστρωθεί στην εξουσία. Οι συσχετισμοί είναι πολλοί και οι ισορροπίες λεπτές. Το σίγουρο είναι ένα. Η Ν.Δ. πρέπει να εγκαταλείψει την ηττοπαθή τακτική και να κινηθεί δυναμικά τονίζοντας το έργο του Αντώνη Σαμαρά ο οποίος δικαιώθηκε πανηγυρικά.

 12. tt avatar
  tt 14/08/2015 14:04:40

  Κρατος που δεν ελέγχει την επικράτεια του ειναι ο ΟΡΙΣΜΟΣ του FAILED STATE, και ασχολούμαστε με συντάξεις άγαμων. Failed state ειναι η Συρία , για να δώσω ενα παράδειγμα. Η τζιχαντ ερχεται.

 13. Jim Beam avatar
  Jim Beam 14/08/2015 15:55:54

  Δυστυχώς ΔΕΝ ΠΙΑΣΑΜΕ ΑΚΟΜΑ ΠΑΤΟ ! Μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου και την ακυβερνησία που θα ακολουθήσει, την κοινωνική αναταραχή και το χάος με τους λαθρομετανάστες που έρχεται, θα πιάσουμε πάτο ! Όταν θα παρακαλάνε οι πολιτικοί τον στρατό να επιβάλει την τάξη στην Αθηνα, ΤΟΤΕ θα έχουμε πιάσει πάτο ..... Μέχρι τότε κατεβαίνουμε γρήγορα προς την άβυσσο . Τι θα γίνει στις εκλογές του Σεπτεμβρίου ? ποιοι θα σχηματίσουν κυβέρνηση, ποιος θα ειναι πρωθυπουργός, ποιοι Υπουργοί ? Ποιος πιστεύει ότι τα κόμματα και οι πολιτικοί που ειναι σε αυτή τη Βουλη ή την επόμενη με Λεβέντη κλπ θα δώσουν ενα τέλος στην κατηφόρα ??? Μονο ο Αντωνης Σαμαρας μπορεί να ενώσει να συνθέσει και τελικά να σταματήσει την καταστροφική πορεία της χωρας ! Αρχίστε να τον παρακαλάτε να γυρίσει πισω !!!!! ΤΩΡΑ '!!!!!!!!

 14. Λυκόπουλο avatar
  Λυκόπουλο 14/08/2015 21:22:18

  Όσο η ΝΔ χαριεντίζεται με τους μπολσεβίκους αυτοι που έφυγαν δεν πρόκειται να ξαναγυρίσουν.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.