#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
28/06/2013 08:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Περισσεύει η υποκρισία στην ΕυρώπηΠερισσεύει η υποκρισία στην Ευρώπη με την ευθύνη φυσικά όσων παίρνουν τις αποφάσεις και κυρίως της Γερμανίας. Μία ημέρα πριν αποφάσιζαν να βάλουν χέρι στις αποταμιεύσεις των Ευρωπαίων και την άλλη ημέρα μαζεύτηκαν για να κλάψουν πάνω από το… μνήμα πάνω από 20 εκατ. ανέργων στη Γηραιά Ήπειρο.

Με τις πολιτικές λιτότητας, του στραγγαλισμού των καταναλωτών που έχει άμεσο αντίκτυπο στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, προκάλεσαν εκατοντάδες χιλιάδες λουκέτα και εκατομμύρια ανέργων ή εργαζόμενων πτωχών. Πάρτε για παράδειγμα την Ελλάδα. Μέσα σε πέντε χρόνια η ανεργία έχει αυξηθεί κατά 20 μονάδες. Θέλετε στοιχεία; Σχεδόν 900.000 πολίτες είναι μακροχρόνια άνεργοι, δηλαδή πάνω από 12 μήνες.

Οι μακροχρόνια άνεργοι αποτελούν πλέον το 65,6% του συνόλου των ανέργων, οι οποίοι στο πρώτο τρίμηνο του έτους έφθασαν τα 1.355.237 άτομα.

Στο ίδιο διάστημα το ποσοστό της ανεργίας με νέο αρνητικό ρεκόρ έφθασε στο 27,4%, από 22,6% το αντίστοιχο διάστημα του 2012.

Στους νέους έως 24 ετών η ανεργία φθάνει σε δυσθεώρητα ύψη, στο 60%, και ειδικά στις νέες γυναίκες στο 66,3%.

Από το σύνολο των ανέργων που αναζητούν μισθωτή απασχόληση, το 39,9% αναζητά αποκλειστικά πλήρη απασχόληση, ενώ το 51,2% αναζητά πλήρη, αλλά στην ανάγκη είναι διατεθειμένο να εργαστεί και με μερική.

Το 8,9% αναζητά μερική απασχόληση ή δεν ενδιαφέρεται αν θα βρει μερική ή πλήρη απασχόληση.

Τα στοιχεία αυτά τα βλέπουν οι Ευρωπαίοι που επιμένουν στην πολιτική του παρατεταμένου θανάτου της Ελλάδας; Και πώς έχουν «μούτρα» να μαζεύονται και να συζητούν για το πώς θα καταπολεμήσουν την ανεργία, ιδιαίτερα των νέων;

Μας ανακοίνωσαν ότι θα συναντηθούν με τα συνδικάτα και τις ενώσεις εργοδοτών, προκειμένου να τους ενημερώσουν για τις δράσεις που έχουν αναλάβει για την ενίσχυση της απασχόλησης των νέων.

Οι κοινωνικοί εταίροι θα παρουσιάσουν ένα σχέδιο δράσης, σύμφωνα με το οποίο χρειάζεται να δοθεί προτεραιότητα στην κατάρτιση, στη μεταβατική περίοδο ανάμεσα στο σχολείο και την πρώτη επαγγελματική εμπειρία, στην απασχόληση και την επιχειρηματικότητα.

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Εργατικών Συνδικάτων ζητά ένα σχέδιο για την ανάπτυξη και την απασχόληση που θα περιλαμβάνει πόρους ίσους με το 1% έως 2% του ΑΕΠ της ΕΕ και να τεθεί τέλος στην πολιτική της λιτότητας. Από την πλευρά τους, οι ενώσεις των εργοδοτών ζητούν διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και τη διευκόλυνση της χρηματοδότησης των ΜΜΕ.

Μιλάνε οι ισχυροί της Ευρώπης για προγράμματα κατάρτισης, για 6 δις που θα δοθούν ή για επενδυτικά σχέδια που μπορεί να φτάσουν τα 100 δις. Μα γιατί δεν τα έδιναν ώστε να μη φτάσουμε στο σημερινό κατάντημα της Ευρώπης;  Μιας Ευρώπης διαλυμένης, χωρίς καμιά συνοχή, χωρίς αλληλεγγύη και κυρίως χωρίς όραμα.

Και πηγαίνουν πρωθυπουργοί όπως ο Σαμαράς ή άλλων αδύναμων χωρών για να ακούσουν μία από τα ίδια από τους Γερμανούς και τους δορυφόρους τους που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να παρουσιάζουν… πλεονάσματα, να ευημερούν οι αριθμοί και να δυστυχούν οι πολίτες. Άλλωστε, μην ξεχνάμε ότι στη Γερμανία πρωτοεμφανίστηκαν τα γνωστά mini jobs με εργαζόμενους να αμείβονται 3-4 ευρώ χωρίς κοινωνική ασφάλιση. Πάνω σ’ αυτούς στηρίχθηκε το… γερμανικό θαύμα.

Είναι τουλάχιστον υποκριτικό, λοιπόν, να λένε ότι θα καταπολεμήσουν την ανεργία.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ρηνα avatar
  Ρηνα 28/06/2013 10:37:29

  Οσοι ιστορικοι διαβαζουν τα περι Ευρωπης, γελουν γιατι γνωριζουν οτι ετσι ηταν παντα τα πραγματα με τις "μεγαλες Δυναμεις". Ο καθενας τη παρτη του και υπονονευση στα κρυφα των γυρω. Το μελλον της ενωμενης Ευρωπης ειναι μαυρο και γενικα επανερχομαστε στη λαϊκη ρηση που λεει: αμα εχεις νυχια να ξυστεις....
  Πρεπει να βγουμε απο τη χειμερια ναρκη που μας κατατρωει ως χωρα.

 2. blue nile avatar
  blue nile 28/06/2013 10:58:57

  Μνημόνιο δεν ήθελαν κάποιοι;
  Ας δεχτούν τις συνέπειες...
  Όσο για το παραμύθι ότι δεν μπορούσε να γίνει τίποτα άλλο και τότε που υπογράφτηκε το μνημόνιο Ι και τώρα που συνεχίζουμε με τις επόμενα μνημόνια ...ας λείπει...
  Από τη στιγμή που μια ελληνική έξοδος θα σηματοδοτούσε και το τέλος της ευρωζώνης το μόνο που είχαμε να κάνουμε είναι να μην δεχτούμε τα μνημονιακά μέτρα αλλά να πιάσουμε πραγματικό πρωτογενές πλεόνασμα με μέτρα όχι 11,5 δις αλλά μόλις 2,5.
  Για να μπορούμε πληρώνοντας μισθούς και συντάξεις από ιδίους πόρους χωρίς να απειλούμαστε με διακοπή των δόσεων.
  Οπότε η ύφεση δεν θα γινόταν αυτοτροφοτούμενη και θα είχαμε πολύ καλύτερες και περισσότερες πιθανότητες να δούμε καλύτερες μέρες.
  Τώρα απλά συναινούμε με τις πολιτικές που συνεχίζουν να μας καταστρέφουν.
  Περιμένοντας τις γερμανικές εκλογές μπας και η Μέρκελ θυμηθεί να αλαφρύνει το πρόγραμμα ή να συμφωνήσει σε απομείωση του χρέους μας για να γίνει βιώσιμο.
  Που ακόμα και να γίνουν κανείς δεν εγγυάται ότι δεν θα είναι ήδη πολύ αργά...

  • cynthia avatar
   cynthia @ blue nile 28/06/2013 15:32:49

   Αγαπητέ blue Nile ,

   Σε διαβάζω πολύ προσεκτικά, μήνες τώρα , να επανέρχεσαι με την άποψη του πρωτογενούς πλεονάσματος-άρνηση του μνημονίου , επικρατούσα ανάμεσα σε άλλα αξιοπρόσεκτα σχόλια σου . Θα ήθελα να σε ρωτήσω , γιατί κατα την γνώμη σου η κυβέρνηση δεν προχώρησε κι ούτε έθεσε ποτε τέτοιο θέμα ? Τι νομίζεις ότι πίστευε επί αυτού ?

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.