04/04/2008 13:16
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Περιπτώσεις κρατικής μισθοδοσίας δημοσιογράφων

Γράψαμε προχθές (βλ.εδώ) ότι τουλάχιστον πενήντα (αρ. 50) δημοσιογράφοι κάθε είδους και ρεπορτάζ πληρώνονται από τα κονδύλια του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Μέχρι στιγμής δεν είδαμε καμία απάντηση, ούτε από την κυβέρνηση, ούτε από την ΕΣΗΕΑ. Θα ήταν προφανώς απασχολημένοι με την προβολή της εθνικής επιτυχίας. Ευαισθητοποιήθηκαν όμως άλλοι που μας περιγράφουν εξωφρενικές καταστάσεις.


Για παράδειγμα, μία από τις δημοσιογράφους που συμπεριλαμβάνονται στην μισθοδοσία μέσω του Οργανισμού Πιστοποίησης και Επίβλεψης Γεωργικών Προϊόντων (Ο.Π.Ε.ΓΕ.Π) είναι ανταποκρίτρια ξένων τηλεοπτικών καναλιών και περιοδικών. Διπλωμάτες όμως διαμαρτύρονται ότι δεν είδαν κανένα δημοσίευμα υπέρ της Ελλάδος στα ΜΜΕ που στέλνει τα κομμάτια της. Το αντίθετο μάλιστα. Και το χειρότερο ξέρετε ποιο είναι; Η εν λόγω κυρία δεν αντιμετωπίζει κανένα οικονομικό πρόβλημα, καθώς η οικογένεια της είναι μια από τις πλουσιότερες των Βορείων Προαστίων, με μεγάλη βίλα και όλα τα σχετικά αξεσουάρ.


Στην ίδια λίστα μισθοδοσίας δημοσιογράφων συμπεριλαμβάνεται και ένας άλλος πολυθεσίτης δημοσιογράφος, ο οποίος όμως ξέμεινε εκεί από την εποχή του Ευγένιου, τότε που κυκλοφορούσε με την υπουργική Μερσεντές του για σοβαρές κρατικές υποθέσεις, που πάντως δεν είχαν καμία σχέση με τα ομόλογα. Η μεγάλη έκπληξη είναι βέβαια η διαχρονική δημοσιογράφος της Ρηγίλλης με τα «αποκλειστικά» καθημερινά κυβερνητικά ρεπορτάζ και τις πολλές κρατικές δημοσιογραφικές θέσεις. Ξεφτίλα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. sxolio.gr avatar
  sxolio.gr 04/04/2008 13:34:39

  καμια κυβερνηση δεν θα βγαλει λιστες. ετσι χειραγωγει τους δημοσιογραφους. ΟΝΟΜΑΤΑ λοιπον από τα εναλλακτικά μέσα ΟΝΟΜΑΤΑ, οχι "γνωστη δημοσιογραφος" η κυρια ΤΑΔΕ που εργαζεται εκει.

 2. Theodore avatar
  Theodore 04/04/2008 13:48:26

  Με συγχωρεις, αλλα απο τη στιγμη, που δεν μπορεις να γραψεις τα ονοματα, καλυτερα μην αναφερεις τιποτα, γιατι τσαμπα που φτιαχνομαστε.
  Ο μονος τροπος, ειναι να μαζευτειτε καμποσοι, και να το βαλετε ομαδικως,
  Και μετα ας τρεξουν να κανουν μηνυσεις και αγωγες. Θα γινει της πουτανας.

 3. ψεματούρης avatar
  ψεματούρης 04/04/2008 13:55:41

  υπάρχει το πόθεν έσχες για τους δημοσιογράφους;

  αν ναι, να κάνε γραπτή επώνυμη καταγγελία

  αλλιως κουτσομπολιό γίνεται

 4. Factorx avatar
  Factorx 04/04/2008 13:58:39

  Αυτό θα γίνει Theodore. Οι αγωγές για το παραμικρό έχουν δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα. Κυρίως με τους εκδότες που έχουν τρομοκρατήσει κι αυτοί απο την πλευρά τους, τους δημοσιογράφους και ελέγχουν το παραμικρό. Οπότε, παλεύει κανείς όπως μπορεί. Και οι υπαινιγμοί, εφόσον φυσικά στηρίζονται σε στοιχεία και δεν είναι κακόβουλοι, είναι κι αυτοί ένα όπλο ανάγκης. Μην λέτε λοιπόν πολλά τραγούδια έξω απο το χορό. Εδω τίποτα δεν γράφετε χωρίς στοιχεία. ΚΑΙ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΑΓΟΥΡΙΔΑ ΜΕΛΙ. Να μην σας λέμε και όλα τα κόλπα.

 5. Τηλέμαχος avatar
  Τηλέμαχος 04/04/2008 14:19:49

  Ο Ρουσόπουλος δεν είχε δώσει το 2005 μία λίστα όλων των δημοσιογράφων που εργαζόταν στο ευρύτερο δημόσιο (υπουργεία, ΔΕΚΟ και αλλού);

  Υπάρχει εκείνη η λίστα;

 6. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 04/04/2008 15:41:41

  Σε κανέναν από τους κλάδους που ξέρω εγώ δεν έγινε «κάθαρση», πόσο μάλλον αυτοκάθαρση.

  Το σύστημα των «συμβούλων» σε κρατικά μαγαζιά έχει διαφθείρει πολύ κόσμο διακομματικά, διαχρονικά και σε βάθος, πάνω από το τραπέζι και κάτω από το τραπέζι, έμμεσα και άμεσα, σε συνεργασία με τα αφεντικά, και ανεξάρτητα.

  Δεν είναι όλα τα μήλα και όλα τα ψάρια χαλασμένα, ούτε είναι χαλασμένα σε ίδιο βαθμό αλλά ποιός τολμά να πει κουβέντα. ΟΜΕΡΤΑ.

  Δεν σας ξέρω και δεν ξέρω ποιός βλέπει και πως ερμηνεύει και ειλικρινά δεν ξέρω τίποτα στο θέμα που αναφέρετε. Για πάρτη μου πήρα το κουπί στον ώμο και ακόμα ψάχνω να βρώ το μέρος που δεν ξέρουν τι είναι. Καλό κουράγιο, είστε σε δύσκολα χωράφια.

 7. Factorx avatar
  Factorx 04/04/2008 16:33:04

  Μιλώ για όλα αυτά τα παιδιά που- διάολε- γνωριζόμαστε τόσο καλά μεταξύ μας και ο ένας ξέρει τις καταβολές, τις πεποιθήσεις και επ` εσχάτοις τις εξαρτήσεις του άλλου… Τους βλέπω δηλαδή να εμπλέκονται με εθνικά ζητήματα προβάλλοντας «καινοφανείς» απόψεις, να παίρνουν προτιμισιακή θέση επί των εξοπλιστικών, να στηρίζουν πολιτικές και να υποστηρίζουν πολιτικούς που κάποτε δεν ήθελαν να μυρίσουν. Ακούω, βλέπω και διαβάζω για λίστες (pay roll), υπουργείων, υπουργών, πολιτικών, εταιριών ακόμη και πρεσβειών. Αλλά φαίνεται ότι σ` αυτή τη χώρα είμαστε τόσο εχέμυθοι που ότι ακούμε το κρατάμε για τον εαυτό μας…
  Και μέσα σ` αυτές τις λίστες ακούγονται διάφορα (και πολλά) ονόματα των εντιμότατων φιλών μου… Άραγε τι είναι διαπλοκή αν όχι η συναλλαγή μεταξύ opinion leaders και… πελατών; Βέβαια η διαπλοκή προϋποθέτει χρήμα. Έχει κανείς την αίσθηση ότι τέτοιου είδους εξυπηρετήσεις γίνονται χάριν συναισθημάτων;
  Χθεσινοί εχθροί, οι σημερινοί φίλοι. Κάποτε ιδεολόγοι, τώρα… νεοταξίτες.
  Εντιμότατε (κάποτε) φίλε μου…
  http://orfni.blogspot.com/

 8. guandanamo avatar
  guandanamo 04/04/2008 17:34:25

  "Anonymous Says: April 4th, 2008 at 3:02 pm
  ΟΝΟΜΑΤΑ Mr Factor".

  Μα βρε παιδιά, αφού τη λίστα την έχει στα χέρια του ο Σόμπολος.

  Και μια ερώτηση: Δεν είναι μια καλή ευκαιρία να υποβάλλει κάποιος βουλευτής ερώτηση στη Βουλή (προς τον κ.Ρουσόπουλο) και να κατατεθούν, όπως έγινε και προ ετών, όλα τα ονόματα των δημοσιογράφων που δουλεύουν για λογαριασμό του Δημοσίου και του κρατικού μηχανισμού;

  'Η νομίζει ο κ.Ρουσόπουλος ότι, όποτε θέλει να παίζει παιχνιδάκια (βασικοί μέτοχοι, απαξίωση δημοσιογραφικού κλάδου κ.λ.π.) θα δίνει τα στοιχεία στη δημοσιότητα; Για να δούμε τώρα, πέντε χρόνια μετά την εκλογή της κυβέρνησης της ΝΔ, ποιά "παιδιά" μπήκαν στο κλάμπ των φίλων της!

 9. Vass avatar
  Vass 04/04/2008 17:38:35

  FactorX,
  Η μόνη λύση είναι τα ονόματα. Τουλάχιστον κάποιοι από τους πολυάριθμους που αναφέρεις θα αναγκαστούν να πάρουν θέση. Δηλαδή με ποια αιτιολογία μπορεί να γίνει αγωγή; Επειδή είναι προσωπικό δεδομένο; Όποιος εργάζεται σε δημόσια υπηρεσία οφείλει να δίνει τα στοιχεία του. Εμείς δεν θέλουμε να μάθουμε πόσα παίρνει ή γιατί τα παίρνει, αλλά ποιός διατηρεί υπαλληλική ή άλλη εξηρτημένη σχέση εργασίας με κρατική υπηρεσία. Αν τώρα υπάρχει κόλλημα λόγω (gr) μπορείτε να κάνετε ένα Link το οποίο να λέει τα πράγματα με το ονοματεπώνυμό τους. Η ανωνυμία των blogs είναι η μόνη απάντηση στους επωνύμως ανώνυμους.

 10. Θαν. Κλάρας avatar
  Θαν. Κλάρας 04/04/2008 18:40:52

  Η εξουσία ποτέ δεν ξεπουλάει το δεκανίκι της

 11. Προφήτης avatar
  Προφήτης 04/04/2008 22:44:36

  Factor, αυτά, κατά την ταπεινή μου γνώμη, είναι πταίσματα.

  Ένα είναι το payroll που πρέπει να "βγει" : τής Πρεσβείας.

 12. Factorx avatar
  Factorx 04/04/2008 23:02:19

  ΚΑΛΑ, ΠΡΟΦΗΤΗ, ΠΩΣ ΘΕΣ ΝΑ ΣΤΟ ΓΡΑΨΩ. ΠΕΡΙ ΔΙΠΛΟΜΙΣΘΙΑΣ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ. ΜΕ ΤΟΣΟ ΑΣΧΕΤΠΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ

 13. ALLIOS avatar
  ALLIOS 06/04/2008 09:12:51

  Factor να στειλω τη λίστα?

 14. Factorx avatar
  Factorx 06/04/2008 11:08:07

  ΔΕΝ ΑΦΗΝΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΠΡΩΤΑ Ο ΣΟΜΠΟΛΟΣ; ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΔΗΛΑΔΗ ΑΝ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.