04/02/2009 14:14
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Περιπετειών του ΕΤ συνέχεια

Κρύο ντους μέσα στο χειμώνα ήταν η χθεσινοβραδινή συνέλευση των εργαζομένων στον Ελεύθερο Τύπο για τον διευθυντή της εφημερίδας Σεραφείμ Κοτρώτσο. Μπροστά σε μία αμήχανη ΕΣΗΕΑ οι δημοσιογράφοι ζήτησαν δυναμική απάντηση στις απολύσεις, οι οποίες γίνονται χωρίς κανένα δεοντολογικό κριτήριο και με γνώμονα το νόμιμο επιτρεπόμενο όριο ανά μήνα. Ο διευθυντής έλεγε στην ΕΣΗΕΑ νωρίτερα ότι το κλίμα στην εφημερίδα είναι πολύ καλό και ότι φωνές υψώνονται μόνο από λίγους, εντός και εκτός εφημερίδας, που θέλουν να πλήξουν τη Γιάννα. Στη συνέλευση φάνηκε ότι τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Μαχητικές θέσεις διατύπωσαν και καλοπληρωμένοι συντάκτες, προσφάτως μεταγραφέντες, που στάθηκαν στο πλευρό των απολυμένων.

Είτε αποφασίσει είτε όχι απεργία στον Ελεύθερο Τύπο η ΕΣΗΕΑ, το τραύμα στο προφίλ της Αγγελοπούλου είναι σοβαρό. Μία από τις πιο πλούσιες Ελληνίδες εμφανίζεται να απολύει συντάκτες πάνω στη μεγάλη οικονομική κρίση, όταν δηλαδή είναι πολύ πιθανό να μείνουν στο δρόμο για καιρό. Κι αυτό ενώ οι συντάκτες είναι οι μόνοι που δεν φταίνε για την κακοδιαχείριση της τελευταίας διετίας και για τα μυθώδη ποσά που σπαταλήθηκαν στα πήγαινε-έλα των διευθυντών, στα χρυσά συμβόλαια που έσπαγαν, στους πειραματισμούς και στις αλχημείες με τις οποίες οι επιτελείς της Γιάννας την οδήγησαν σε αδιέξοδο. Ακόμη τώρα συντηρούν περιοδικά που δεν φέρνουν φύλλα και αντί να κάνουν εκεί περικοπές χτυπάνε στο ψαχνό το δημοσιογραφικό σώμα της εφημερίδας. Η κυρία των ολυμπιακών αγώνων που επαίρεται για την προσφορά της στον τόπο γίνεται τώρα η ανάλγητη επιχειρηματίας που κλείνει σπίτια. Είναι μάλιστα η μοναδική από όλους τους εκδότες που έχει δείξει τέτοια σκληρότητα σε τόσο δύσκολους καιρούς.

Ο διευθυντής της λέει σε συνομιλητές του ότι η εταιρεία αντέχει και απεργία. Λέει επίσης ότι η Αγγελοπούλου μπορεί να κλείσει την εφημερίδα ανά πάσα στιγμή και μετά να ανοίξει άλλη. Πράγματι. Τότε θα καταρρίψει ένα αληθινό ρεκόρ. Θα είναι η μοναδική εκδότρια που πήρε στα χέρια της μία ιστορική εφημερίδα για να της βάλει λουκέτο. Αυτή κι αν είναι προσφορά στον τόπο! Προβληματισμός υπάρχει και στο Μέγαρο Μαξίμου για το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός σύρθηκε σε μία επίσκεψη στην εφημερίδα που δίνει το χειρότερο δυνατό παράδειγμα εργοδοτικής λογικής

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ataktos avatar
  ataktos 04/02/2009 14:16:41

  xa xa xa

 2. osaperas avatar
  osaperas 04/02/2009 15:02:49

  Δεν έχει πάρει πρόσφατα δάνειο από την εθνική τράπεζα ο άνδρας της;

 3. fantomas avatar
  fantomas 04/02/2009 15:25:40

  Α!!!
  ΡΕ... ΣΥΧΩΡΕΜΕΝΕ ΒΟΥΔΟΥΡΗ!!!

  ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ???
  ΤΙ ΚΑΝΕΙ Η ΚΥΡΑ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΩΚΗΣ!!!

 4. oue avatar
  oue 04/02/2009 16:18:03

  Τι έγινε στη συνελευση του Ελεύθερου Τύπου

  απο http://katalipsiesiea.blogspot.com

  Μια μικρή ανταπόκριση

  Δυστυχώς η φαιδρότητα του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ καταντά πλέον επικίνδυνη για τους εργαζομένους στα ΜΜΕ. Μετά την ανακοίνωση ακόμη 2 απολύσεων χθες από τη διεύθυνση της εφημερίδας το Δ.Σ. της Ένωσης έκανε την εμφάνιση του σήμερα στις εγκαταστάσεις του Αμαρούσιου. Αφού συνομίλησε με τον διευθυντή σε «πιεστικό τόνο», κατόρθωσε να ανακληθεί η μια εκ των δυο.

  Μετά τη συνάντηση αυτή πραγματοποιήθηκε και συνέλευση εργαζομένων. Η αρχική τοποθέτηση του Δ.Σ. (η οποία ευτυχώς στη συνέχεια συμμαζεύτηκε γιατί γελούσε και το παρδαλό κατσίκι) ήταν ότι είναι αποφασισμένο να στέλνει επιστολή σε όποια εφημερίδα απολύει, που θα θέτει προ των ευθυνών της τη διοίκηση και αν η εφημερίδα δεν ανακαλεί τις απολύσεις τότε θα προχωρά σε δυναμικές κινητοποιήσεις! Όταν λοιπόν υπενθυμίστηκε στον κύριο του Δ.Σ. ότι στον Ελεύθερο Τύπο αυτή ήταν η 30η απόλυση συνέχισε το λογύδριο υπό μορφή παραληρήματος λέγοντας πως αφού είναι έτσι θα προχωρήσουμε πλέον σε δυναμικές κινητοποιήσεις αλλά δυστυχώς όπως είπε δεν μπορούσε να τις ανακοινώσει!!!(????)

  Έκπληκτοι οι συνάδελφοι του Ελεύθερου Τύπου ζητούσαν με επιμονή να μάθουν ποιες είναι αυτές οι κινητοποιήσεις που θα κληθούν να υλοποιήσουν αλλά δεν γίνετε να μάθουν, για να πάρουν την αποστομωτική απάντηση ότι αν το μάθουν θα χαθεί η έννοια του αιφνιδιασμού!!!!
  Παρά την εμφανή διάθεση για χιούμορ από την πλευρά της ΕΣΗΕΑ (κάποιοι κακόπιστοι μιλούσαν για εμπαιγμό) οι συνάδελφοι συνέχισαν τη διαδικασία της συνέλευσης προσπαθώντας να προτείνουν τρόπους δράσης απέναντι στις απολύσεις.
  Η επιθυμία ενός μεγάλου κομματιού αυτών που τοποθετηθήκαν ήταν ότι ο μόνος τρόπος να απαντηθει το φαινόμενο των απολύσεων που σήμερα μπορεί να απασχολεί τον Ελεύθερο Τύπο αλλά αύριο θα αφορά όλους τους εργαζόμενους σε όλα τα ΜΜΕ είναι μια Γενική Απεργία στο χώρο του Τύπου, και μάλιστα κάποιοι το συγκεκριμενοποίησαν σε Γενική Απεργία που θα μπλοκαρει την έκδοση των Κυριακάτικων «φιλέτων».

  Εκεί λοιπόν επιβεβαίωσε για μια ακόμη φορά το ρόλο του πυροσβέστη οποιουδήποτε (ακόμη και υποψίας) ριζοσπαστικού αγώνα η ΕΣΗΕΑ και μάλιστα μέσω της «ακραίας» της τάσης, του «κομμουνιστή» συνδικαλιστή κ. Ραμου, ο οποίος υποστήριξε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι μια απεργία σε όλες τις εφημερίδες δεν είναι τόσο αποτελεσματική όσο μια απεργία στον Ελεύθερο Τύπο μόνο!!!

  Εκεί όπως μάθαμε η κατάσταση άρχισε να ξεφεύγει με αρκετούς από τους εργαζόμενους να εκτοξεύουν προς το Δ.Σ. δυστυχώς μόνο πολιτικά καλαμπούρια όπως «μάλλον θέλετε και άλλη κατάληψη» και «τελικά δεν έφτανε μόνο μια εβδομάδα». Στη συνεχεία και αφού αερολόγησε για αρκετή ώρα η γνωστή και μη εξαιρετέα κ. Νταουντάκη διώχνοντας από το χώρο της συνέλευσης τους ευαίσθητους στη βλακεία εργαζομένους, η συνέλευση έληξε με τους συναδέλφους να τονίζουν προς το Δ.Σ. πως θα περιμένουν την άμεση απόφαση του για δράση απέναντι στις απολύσεις και ότι δεν ανέχονται πλέον τον εμπαιγμό των περασμένων χρόνων.

  Αγαπητοί συνάδελφοι του Ελεύθερου Τύπου οι υπνόσακοι μας είναι διαθέσιμοι για δανεισμό σε οποιονδήποτε επιθυμεί να αναλάβει δράση απέναντι στην εντεινόμενη επίθεση των αφεντικών και στην αγαστή συνεργασία που τους προσφέρουν οι συνδικαλιστικές ηγεσίες.

 5. Πρώην ΙΝΤΡΑΚΟΜ avatar
  Πρώην ΙΝΤΡΑΚΟΜ 04/02/2009 16:26:47

  Κοίτα να δεις που η κρίση θα έχει και τα καλά της.

  Ποτέ οι έντυπες εκδόσεις δεν ήταν υγιείς επιχειρήσεις. Την χασούρα από το έντυπο οι εκδότες την έβγαζαν από "άλλα" μέσα.

  Τώρα που στριμώξαν οι κώλοι, οι "αμερόληπτοι" υπηρέτες των εκδοτών βρίσκονται στον δρόμο. Τους προτείνω να ασχοληθούν με το blogging.

 6. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 04/02/2009 17:59:22

  "Είμαι φανατικός υποστηρικτής του ελεύθερου τύπου. Οι εφημερίδες είναι αυτές που δεν αντέχω...."

  Tom Stoppard

 7. bruce waine avatar
  bruce waine 05/02/2009 00:26:23

  Ευτυχώς, υπάρχουν και συνάδελφοι επιτυχημένοι, που σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς επενδύουν στο μέλλον του Τύπου.
  Από ανακοίνωση της "Καθημερινής": "Αριθμό 170.000 μετοχών της "Καθημερινής" και αξίας 969.000 ευρώ αγόρασε ο κ. Αλέξανδρος Παπαχελάς, εκτελεστικό μέλος του ΔΣ της εταιρείας και διευθυντής της εφημερίδας "Η Καθημερινή".

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.